|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
Hej hej
![]() ja tylko tyle powiem że week do bani jak zresztą każdy wczoraj była princessa a dziś 2delicje po obiedzie a po uczelni 2 kawałki sernika i 2 delicje!! i co i wielkie g...bo cały tydzień poszedł w zapomnienie a6w też nie robiłam bo nie miałam siły więc od jutra zaczynam od nowa
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka, będzie dobrze, trzymam kciuki!!! uwierz mi, że u mnie było dużo gorzej... tyle co ja w siebie wepchnęłam dzisiaj to normalny człowiek jadłby przez co najmniej 3 dni
a pamiętajmy, że to nie jest tylko dieta, ale też zmiana nawyków na cale życie
|
#1713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na kolację dwie kromeczki z pastą (sałatką) z tuńczyka, jajka, awokado, cebuli, papryki, szczypiorku i jogurtu
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
no, ja wychodzę z założenia, że teraz jem 5-6 posiłków dziennie bez podjadania co 3h, ale mniejsze porcje.
a jak skończę dietę to będę mogła sobie pozwolić częściej na jakieś ciasto czy inny słodycz albo tłuste jedzonko (pizza ), porcje będą większe, ale to nadal będzie 5-6 posiłków zdrowych z dużą ilością warzyw i białka, węgli złożonych i zdrowych tłuszczy.z tym, że zmienić nawyki jest bardzo ciężko. potrzeba kilku tygodni, a nawet i kilku miesięcy - zależy od zakorzenienia nawyku w nas samych
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
zaniedbałam się przez ten tydzień nie tylko w czytaniu waszych wypowiedzi, ale także w diecie i ćwiczeniach. Zaczęłam się zastanawiać czy istnieje nawet coś takiego jak chandra wiosenna - nigdy nie spotkał, mnie taki brak sił jak miałam przez ostatnie kilka dni. Nawet wczoraj (wieczorem) zobaczyłam 61 na wadze!!! ![]() To był chyba zbyt duży cios, który zmusił mnie do pewnych zmian. Jutro wracam na nowo, więc trzymajcie za mnie kciuki, proszę. |
|
|
|
#1716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pokrzywę będę piła, tak jak Ty - 3:1, zobaczymy co z tego wyjdzie, mogły by my trochę te moje włosiska urosnąć ![]() Oj, nieładnie nieładnie jeu , ale przed okresem jesteś...![]() Ja dziś nadprogramowo tylko muffinek, i niestety biały chleb na kolację, bo nie miałam innego, a pasty samej nie chciałam jeść (miała być z omletem, ale oczywiście nie bylo jaj w domu )Ciesze się, że @ przyszła, bo przed świętami sobie pójdzie ![]() Ciekawe jak tam na wadze... Mój ekspander: http://allegro.pl/ekspander-gumowy-d...184807558.html Nie będę kupowała innego, bo szkoda mi kasy, i tak już sporo wydałam na różne przyrządy, ale będę miała na lata, więc nie żałuję ![]() Cytat:
, to wrócę do słodyczowego jedzenia...tego się najbardziej obawiam...A ja dzis po obiadku zjadłam jeszcze serek chudy z homo, słodzikiem i wiórkami - do tego domowy dżem porzeczkowy Kolacja: 2 kromki chleba białego z pastą jajeczno-tuńczykowo-ogórkowo-paprykową. Średnio, ale mogło być gorzej ![]() Jutro będę miała otrębiankę zamiast owsianki, bo nie miałam płatków , wszystko mi się kończy Smerfetka, nie łam się-przełam się !Jutro nowy dzień, nowy tydzień i miesiąc, więc walcz dalej z nami! Popijam zieloną i niedługo pewnie pójdę spać ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- MOTYLKU, nie zniechęcaj się, porażki są dla ludzi. Ważne by sie podnieść i iść dalej ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- http://www.fashionavenue.pl/pl/p/KUR...MONESKA-21/506 Wkrótce moja
|
||
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro owsianka z bananem na start
nie mogę zapomnieć o zielonej, co by nie kusiło mnie do podjadania itp. na obiad będą pulpety + surówka z pekinki i mnóstwa innych warzyw![]() znowu czuję moc pewnie tylko do niedzieli ajj jak przetrwać te święta? od 22 lutego lutego nie jem słodyczy i jak tu się nie rzucić na te pyszności??
|
|
|
|
#1718 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
będą święta - nie wypada nawet nie skusić się na kawałek ciasta
ja zamierzam skosztować wszystkiego po trochu i powinno być okej. ![]() Aga, ja też jutro owsianka z bananem i wieśniakiem na start a potem sałatka ze szczypiora, sałaty karbowanej, pomidora, ogórka, sera białego z oliwą z oliwek. na obiad fasolka szparagowa i chyba devolaille (nadziewany serem żółtym, ale panierka będzie z otrębów!!!)... na podwieczorek budyń ale z połowy opakowania z odżywką białkową, a na kolację pewnie omlet. i muszę się tego planu trzymać. nie zawalę.tak się obżarłam, że nie mogę nawet się łyka wody napić, bo mam odruch wymiotny... a nie chce prowokować wymiotów, NIGDY tego nie robiłam, ale jestem na etapie "czy od przejedzenia można umrzeć?!" jeszcze nigdy w sowim życiu nie najadłam się aż do tak okropnego bólu brzucha... Postanowiłam, trochę szalenie, że raz w tygodniu będę robiła sobie głodówki oczyszczające przez jakiś czas (miesiąc, może 2) - nie spowolnią mi metabolizmu (dopiero po kilku dniach występuje taki efekt), trochę mnie oczyszczą, zwiększą wrażliwość insulinową... no i to będzie dobra próba dla mnie i udowodnienia sobie, że umiem wytrwać choć jeden dzień bez jedzenia. jeśli umiem się nawpychać jedzenia do granic wytrzymałości żołądka i traktować swoje ciało jak śmietnik to chyba umiem też się powstrzymać od jedzenia...
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
Jeu - też kiedyś noisłam się z zamiarem zrobionie takiej głodówki, powiem Ci szczerze, że wyszło i nawet nie było aż tak ciężko
|
|
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
witam po weekendzie
u mnie z dietą nie było wzorowo, ale cóż, uroki weekendu ![]() wczoraj wieczorem wpadła szharma w restauracji + 2 piwka ![]() a teraz wielki tydzień się zaczyna i trzymam się pięknie do samuch świąt!!!!!!!!!
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
i jak Twoje ważenie Motylku dzisiaj?
ja się zastanawiam na kiedy tę głodówkę wcisnąć, żeby było najlepiej - na pewno nie weekend, może w tym tygodniu padnie na Wielki Piątek ![]() wstałam i nadal czuję się ociężała po wczorajszym jedzeniu, mam nadzieję, że ten stan jednak długo nie będzie się utrzymywał plan na dzisiaj jest (a to już połowa sukcesu!), więc po prostu wystarczy go wykonać bez marudzenia...Little świetna ta kurteczka masz gust ![]() i btw, tylko ekspander jest potrzebny do TF? ;> eh, a okresu jak nie było tak nie ma dziwi mnie to, gdyż zawsze dostałam w sobotę wieczorem lub w niedzielę bardzo rano, a już jest poniedziałek i nic nie martwię się jakoś mocno, bo po wizycie u gin w piątek nie mam czym, ale jakoś tak dziwnie chyba, że to spowodowane zmianą brania tabletki (brałam o 8, a teraz o 12), ale żeby aż tak? ugh, drażni mnie to, jakby @ przyszła to czułabym się spokojniejsza
Luxembourg Edytowane przez jeu Czas edycji: 2012-04-02 o 08:26 |
|
|
|
#1725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki po weekendzie
![]() Cytat:
i Skrzypowitę tez kupiłam, biorę ją już jakieś 2 tygodnie, podobno trzeba brać około miesiąca żeby było coś widać. miejmy nadzieję, że to w sumie coś zadziała na te moje pazurki ![]() a ja jestem antytalencie kulinarskie ![]() ![]() Cytat:
a ja już tydzień nie skaczę ![]() Cytat:
![]() a co do pogody, to na święta już zapowiadają około 5-7 stopni ![]() jasne, że pamiętamy, wracaj do nas ![]() Cytat:
![]() jak to dobrze, że mamy te poniedziałki i możemy znowu spiąć tyłki i się strać na nowo ![]() miłego dnia kobietki ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- mam nadzieję, że nie, gdzie ja znajdę taką fajną ekipę i motywację??
|
||||
|
|
|
#1726 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki
u mnie pochmurno i zimnoooo ![]() w tym tygodniu trzeba trzymać się diety i nie podjadać a za to w święta pozwolić sobie na kawałek ciasta i kiełbaskę ![]() Mama upiecze schab więc będzie mało tłuszczu i to będzie moje mięsko świąteczne, a ja do sałatek będę przemycać jogurt naturalny zamiast majonezu i jako się przetrwa te dwa dni muszę trzymać się tego żeby jeść co 3 h i nie podjadać pomiędzy, no i oczywiście nie jeść pod korek jak to bywało ![]() ![]() dziś: I dwie kromeczki just fita z biedronki z pastą z wczoraj + pomarańcza i inka z mlekiem II grahamka z pastą ![]() reszta wyjdzie w praniu
Focus T25! Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz. Edytowane przez Puchatek0807 Czas edycji: 2012-04-02 o 08:48 |
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Pstra już jest lepiej niż było, ale jeden dzień był taki, co napisałyśmy parę postów zaledwie i było to niepokojące
ale fakt, nigdzie nie znajdzie się lepszej ekipy do motywacji!Puchatek bardzo dobry plan. mi się niestety nie uda przemycić jogurtu nat do sałatek, ale moja mama na szczęście niewiele go używa już się nie mogę doczekać świąt, bo mamusia zrobi mojeego ukochanego wędzonego łososia... takie roladki z pastą z awokado, majo i kawioru to jest takie pyszne i w sumie zdrowe, gdyby wykluczyć majo :Pa podjadanie to największy wróg odchudzania - nie wolno i tyle. ja już po śniadanku ale nadal czuję się głodna. ale nie zjem nic. zaleję się herbatą i wodą, a teraz pójdę pozmywać i trochę ogarnąć swoją twarz
|
#1728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie nawet przeciwdeszczowego nie było na wierzchu E tam, niemożliwe, jeśli znajdziesz przepis i trzymasz się go kropka w kropkę to nie ma szans żeby coś nie wyszło. Wczoraj zawaliłam na całego. Babcia zrobiła domowe pierogi i poleciałam. Nie cierpię pierogów, nie wiem ile zjadłam, ale czułam się okropnie Dzisiaj wracam do diety, przez ten tydzień muszę się trzymać, bo święta za pasem.Plan: I: mango II: 2 parówki sojowe, bułka pełnoziarnista III: pęczak z soczewicą, sałata lodowa z rzodkiewką i szczypiorkiem IV: koktajl z grejpfruta i selera naciowego V: nie mam pomysłu To pierwsze śniadanie to specjalnie takie, wiem, że powinno być większe, ale po wczorajszym obżarstwie jest mi niedobrze i więcej w siebie nie wcisnęłam.
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak sobie uświadomiłam, że łyżka majonezu to 166 kcal to mi słabo i teraz będę go unikać, oczywiście w święta się go zje, ale to co mogę to podmienię z jogurtem naturalnym
![]() do jajek mam fajny sos: jogurt naturalny, rzodkiewki i szczypiorek. Posolić, popieprzyć, można dodać chrzanu jeśli ktoś lubi, pycha może faszerowane jajka zrobię na świąteczne śniadanie, macie jakieś pomysły na farsz?
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Miss, a ten koktajl u Ciebie to dodajesz jakigoś jogurtu naturalnego czy czegoś? bo może Ci podbiorę, bo mam i selera i grejfruta w domu!
![]() Puchatek - ale łyżka majonezu w wielkiej michy sałatki to jest niewiele a jednak smak nadaje lepszy niż jogurt, będą święta - nie ma się co nad sobą rozczulać, zjeść troszkę więcej jak na U i potem ładnie wrócić do diety grunt to nie wpaść w ciąg objadania się. ![]() ja niestety nigdy nie robiłam farszu do jajek więc nie mam pomysłu żadnego na to, co mogłabyś tam wepchnąć, ale poszukaj w necie, pewnie jest pełno przepisów
|
#1731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle kocham koktajle z selerem naciowym ![]() Cytat:
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten sos to muszę wypróbować, brzmi równie pysznie i zdrowiej ![]() Cytat:
cieszę się na święta, ale się ich boję, bo wyjeżdżam, będzie 0 ćwiczeń, jadę do babci, a wiadomo jak jest u babć
|
||
|
|
|
#1733 | |
|
Wtajemniczenie
|
racja jeu
mimo wszystko będę się ograniczać jak mogę z tym majonezem,ale całkowicie w święta z niego nie zrezygnuję bo rzeczywiście inny posmak jest, a do jajek czy sałatek idealny ![]() znalazłam jeden farsz z żółtek, pieczarek podsmażonych na maśle, ze szczypiorkiem i natką a drugi z żółtek (wiadomo ), z awokado, ząbkiem czosnku, cebulką i ziołami. Będzie wyżera ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
w tym roku ja robię sałatki i na pewno nie będzie jarzynowej (chyba, że mama zarządzi inaczej bo dla niej chyba święta bez jarzynowej to nie święta, a ja jakoś nie lubię już tej sałatki jak w dzieciństwie) więc ja dyktuję warunki, majonez będzie, ale z jogurtem.a sałatki jakie planuję to z tortellini, mandarynkami z puszki, porem, ananasem i papryką czerwoną, a druga może z selera, szynki, ananasa i natki albo kebabowa
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w dalszym ciągu lubię jarzynową
|
|
|
|
#1735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jakie Miss Transept robisz koktajle z selerem naciowym, bo ja uwielbiam z banenem, winogoronem i mlekem, a ty jakie polecasz?? nie wiem ktora chciala przpis na farsz do jajek, to moge powiedziec ze zoltka z pieczarkami zmielonymi i z dodatkiem posiekanego szczypiorku, pomieszac z jogurtem i majonezem, dodac przypraw i wlozyc do białka, pyszne ![]() nastepnie ja od kilku miesiecy uzywam olejkow alterry, swietny produkt, poprawily mi sie wlosy dzieki olejowaniu, szybciej rosna, blyszcza, nie sa takie matowe a ta nasza pogoda, zeby w kwietniu byl grad, to masakra jest!!
|
|
#1736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to sprobuje Twoich koktajlow
|
|
#1738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z reguły też nie robi nie wiadomo ile jedzenia, także mam nadzieję, że nie będzie tak źle ![]() zrobię sobie dzisiaj ten koktajl w takim wypadku tylko dodam trochę kefiru. jedyny koktajl z selerem jaki piłam to z kiwi i mi smakował a ostatnio też zrobiłam sobie koktajl z banana, pomarańczy i jogurtu naturalnego małego no ale to bomba kaloryczna i węglowodanowa ;p ach te banany...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja liczę na to, że mi te olejki alterry pomogą właśnie, pokrzywę też piję ![]() a pogody w ogóle nie będę komentować...
|
|
#1739 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie rozumiem tego demonizowania owoców przy dietach, kiedyś schudłam ponad 30kg będąc na diecie składającej się w dużej części z owoców. Tzn owszem, jestem w stanie uwierzyć, że jedząc kilka bananów dziennie dodatkowo do posiłków można nieźle przytyć, ale jednego raz na jakiś czas? Bez przesady. W ogóle muszę się znowu przestawić na więcej surowizny w diecie, jak jem mniej więcej pół na pół surowe z przetworzonym to ładnie mi waga spada, a ostatnio się zaniedbałam pod tym względem. W sumie to chyba nie chcę wiedzieć ile teraz ważę
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).na Twoim miejscu weszłabym na wagę choćby po to, żeby skontrolować czy tyjesz czy stoisz w miejscu - zawsze dodatkowa motywacja. ja jestem pewna, że przytyłam - widzę w lustrze, myślę że na wadze w poniedziałek zobaczę 59-60kg. niestety, ale pofolgowałam sobie ostatnio, a że nie mogę się ruszać to tłuszczyk się odkłada. moja wina, że nie umiem się kontrolować, będę za to płacić.koktajl wyszedł pyszny dojadłam do niego kromkę ciemnego pieczywa z pastą rybną z łososia (kupną niestety ) i za jakieś 2,5h obiad ![]() a co do owoców w diecie - pewnie są odradzane ze względu na ilość węglowodanów. dlatego zaleca się zawsze większe ilości warzyw niż owoców w diecie, co wydaje się logiczne. ja jem ok. 2-3 owoców dziennie a banan w owsiance to jest już moje przyzwyczajenie i nawyk... rzadko go zdradzam z innymi owocami, najczęściej wtedy gdy mi się skończy
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

), porcje będą większe, ale to nadal będzie 5-6 posiłków zdrowych z dużą ilością warzyw i białka, węgli złożonych i zdrowych tłuszczy.

plan na dzisiaj jest (a to już połowa sukcesu!), więc po prostu wystarczy go wykonać bez marudzenia...
dziwi mnie to, gdyż zawsze dostałam w sobotę wieczorem lub w niedzielę bardzo rano, a już jest poniedziałek i nic 

jak to dobrze, że mamy te poniedziałki i możemy znowu spiąć tyłki i się strać na nowo