|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
odnośnie telewizora, moj teść ma taki zwyczaj, że jak przychodzą goście to WŁĄCZA telewizor na full power
i na początku ja się nie zorientowałam, że to jest jego zwyczaj, i po prostu wyłączałam ten telewizor jak do niego przyjeżdzaliśmy, ale on potem przychodzil i włączał od nowa. ostatnio zauważyłam że moj mąż zaczyna robić to samo, ale parę razy został opierdzielony o to i już przestał, co to w ogóle za klimaty. Ja zawsze jak ktoś do mnie przychodzi to wyłączam wszystko i skupiam się na gościu ! w ogóle te różnice między rodzinami są straszne. U nas obiady jadało się wspólnie, u męża zawsze każdy kiedy chciał i gdzie chciał i nigdy razem. U nas zawsze przy stole , mój mąż uwielbia jesć przed tv przy ławie. Ja na prawdę nie jestem jakaś hrabianką, pochodzę z normalnej rodziny, bez jakichś wielkomiejskich tradycji, wychowałam się w małej miejscowości a tato pochodzi ze wsi zabitej dechami, ale jakieś tam wartości były wpajane od początku i nauka kultury osobistej przede wszystkim. Myślałam, że w każdym domu tak jest... NO NIE JEST , to rpzykre. Mam nadzieję, że o mnie nikt tak nigdy nie powie, i z moich dzieci wszyscy łącznie ze mną będą dumni
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
czy on wie że sprawia Ci przykrość? ja bym po takim tekscie chyba się rozbeczała i zostawiła te całe święta w .... no nie będę się brzydko wyrażać. Podziwiam, że jeszcze nie rzucasz w ten telewizor przedmiotami! |
|
|
|
|
#633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#634 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas w domu wspólnie jadało się tylko niedzielny obiad, ale wszyscy inaczej przychodzili z pracy/ze szkoły. Ja też jak czytam opowieści stokroteczki, to myślę, że bym się nie raz rozbeczała. |
|
|
|
|
#635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Twojego Teścia - R miał kolegę, którego zaprosił kiedyś na piwo, bo jakaś okazja była i usłyszał w odpiwedzi, jak chcesz się napić ze mną to przyjdź do mojego domu bo u Ciebie telewizji nie ma! spaadłam z krzesła jak to usłyszałam.... cały problem własnie polega na tym że gdzie nie pójdziemy tam telewizor gra non stop, jakby ludzie już bez niego nie mogli funkcjonować - no tak prawda, bo jakby niedajboju skończyły się tematy to można zawsze po programach poprzełączać tak ?
|
|
|
|
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy przykrość. Może wściekłość? Przed bożym narodzeniem szczerze było mi wszystko jedno, bo byliśmy padnięci szybką przeprowadzką, bo ja już musiałam być na swoim, bo kolejnych całych świąt z teściami moje biedne serce mogło nie wytrzymać.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#638 |
|
Rozeznanie
|
możesz od pracodawcy i możesz pofatygować się do zusu. Nie ma różnicy. Najważniejsze, że co miesiąc musimy już teraz coś takiego mieć.
|
#639 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a długo czekałaś na przesyłkę?
|
||||||
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33293163]My też obiady razem, choć ja jem długo i TŻ często mnie opuszcza :[ [/QUOTE]
to u nas jest odwrotnie, ja zdążę już zapomnieć co jadłam a mój mąż w połowie jedzenia. W niedziele jemy zawsze obiady z moimi rodzicami to mój mąż zawsze jest ostatni, nieraz kończy z 15 min po wszystkich. Cytat:
|
|
|
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
moze komus sie przyda
www.ginekolpol.com/fulltxt.php?ICID=911635i jeszcze mala sciaga..
|
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczynki już Was nie zamęczam moimi historiami. Ja naprawdę kiedyś książkę napiszę.
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
edit te żółte chcesz tak?? To ok, bo myslę że te czerwone mogą też mieć inny kolor w rzeczywistości.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-02 o 13:00 |
|
|
|
|
#644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój też jak coś robi, czy ogląda tv, to w ogóle się nie koncentruje nad tym co je, tylko pochłania jedzenie beznamiętnie, nie wspomnę o Tym jak wróci z pracy i jemy razem obiad, ja mu opowiadam on milczy, i widzę, że jeszcze myślami w domu nie wylądował, wkurza mnie to strasznie bo mnie nie słucha, już nie raz go na tym złapałam ![]() Dziś pierwszy raz w życiu piję sobie karmi kawowe- i wiecie co świetne!!!że ja tego wcześniej nie spróbowałam |
|
|
|
|
#645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?? daj znać co Ci powiedzieli
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale szkoda z tym kolorem z bocianami... Co do posiłków, to my zawsze jemy praktycznie wszystkie posiłki razem ( oprócz tego oczywiście co ja jem teraz w czasie, gdy mąż jest w pracy), a nawet jeśli zdarzy się, że jemy w różnych porach, np. śniadania mi się czasem nie chce jeść tak wcześnie, albo gdy mąż późno wraca z pracy i ja nie wytrzymam z głodu i zjem wcześniej, to zawsze mnie woła, żebym siadła razem z nim, gdy on je
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#649 |
|
Konto usunięte
|
Chyba padnę z zachwytu nad swoim ciśnieniem: 120/77
![]() I to, co się ostatnio leje (już dosłownie leje) z moich piersi, przekracza moje wszelkie wyobrażenia :/ Od wczoraj czy przedwczoraj to taka ilość, że zaczynam się tym martwić
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
tak, te żółte
|
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33293731]Chyba padnę z zachwytu nad swoim ciśnieniem: 120/77
![]() [/QUOTE]
|
|
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupujesz z wypełnieniem? Będziesz prała też wypełnienie?? Czy same ubranko?
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33293731]Chyba padnę z zachwytu nad swoim ciśnieniem: 120/77
![]() I to, co się ostatnio leje (już dosłownie leje) z moich piersi, przekracza moje wszelkie wyobrażenia :/ Od wczoraj czy przedwczoraj to taka ilość, że zaczynam się tym martwić [/QUOTE]no no - a mi na razie nic chociaż wymiona mam do ziemi to podobno normalne u niektórych mam, więc się nie martwtam tyle alkoholu co w kremie na twarz a tak poważnie, nie ma, ale ponieważ jest produkowane w fabryce z alkoholem to tak jak na mleku jest umieszczone, że mogą być orzechy??? bo pakowane w jednej fabryce np z jogurtami z mussli albo czymś takim.
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to było za czasów "alkoholowych" kiedy miałam do wyboru trunki z procentami ![]() może teraz by mi posmakowało
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój pracodawnca pod koniec stycznia zlikwidował działalność i tym samym ja dostałąm wypowiedzenie. W związku z tym, że ta likwidacja miała miejsce jak ja już byłam na zwolnieniu, dostaję zasiłek (w wysokości 100% pensji) ciążowy - z zusu właśnie i przysługuje mi (teoretycznie) zasiłek macierzyński, czyli wszystko tak jak bym pracowała. Tylko że okazało się że pracodawca czegoś tam nie wyrejestrował no i w związku z tym dostałam takie pisemko. No i mi pani przez tel. powiedziała, że pracodawca musi dosłać jeszcze to wyrejestrowanie do nich i będzie ok... Masakra z ta papierologią jest, ale muszę przyznać, że przynajmniej u nas w tym zusie jest miło i konkretnie. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33293731]Chyba padnę z zachwytu nad swoim ciśnieniem: 120/77 ![]() I to, co się ostatnio leje (już dosłownie leje) z moich piersi, przekracza moje wszelkie wyobrażenia :/ Od wczoraj czy przedwczoraj to taka ilość, że zaczynam się tym martwić [/QUOTE]Gratki za ciśnienie! Książkowo!! I proszę, nie martw się tymi piersiami, to jest podobno zupełnie normalne. Jednym się leje na długo przed porodem, inni nie mają kompletnie nic do samego porodu. Za to możesz sobie wypróbować wkładki laktacyjne
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to nie uwierzysz jak się zdziwiłam w zeszłym roku jak wróciłam z pracy a tam czekał na mnie stos jaj gotowanych w cebuli żeby wydrapać sobie pisanki! bo na początku związku powiedziałam, że uwielbiałam malować i farbowac, a że farbek żadnych nie było to R ugotował mi chyba z mendel jaj..i siedzieliśmy i skrobaliśmy do rana uważam, że powinno się mieć jakąś tradycję, bo to powoduje że mamy jeakieś wspomnienia - nigdy nie zapomnę jak wstawałam o 6 rano żeby wszystko przygotować do koszyczka na świeżo, jajka, kiełbaskę, zerwać bukszpan co by przystroić, robiło się róże z bibuły - i takie same tradycje chcę żeby miał mój syn! oby nam się udało |
|
|
|
|
#659 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, że to stare wypełnienie co mam można spokojnie prać w pralce więc może to od tego sprzedawcy też...? a nie ma tam jakiejś metki na poduszce czy kołderce?Cytat:
to będę musiała spróbować, w tajemnicy przed mężem, bo on absolutnie mi zabronił...Cytat:
![]() a ostatnio mam świra na punkcie soku porzeczkowego domowej roboty mogłabym pić i pić... jest dla mnie bardzo orzeźwiający, pycha !
|
|||
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za teoria ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

i na początku ja się nie zorientowałam, że to jest jego zwyczaj, i po prostu wyłączałam ten telewizor jak do niego przyjeżdzaliśmy, ale on potem przychodzil i włączał od nowa.
ostatnio zauważyłam że moj mąż zaczyna robić to samo, ale parę razy został opierdzielony o to i już przestał, co to w ogóle za klimaty. Ja zawsze jak ktoś do mnie przychodzi to wyłączam wszystko i skupiam się na gościu ! 

?

Muszę się coś na ten temat dowiedzieć. Mam takie nazwisko, że nie chciałabym mojego dziecka nim karać

13.08.2011