|
|
#4651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
A, jeszcze napiszę, że z lekkim niedowierzaniem podchodzę do tego, ale jednak: wczoraj prawie 3 godziny planowaliśmy ze znajomymi nasz urlop i potencjalny wyjazd do Włoch. Stworzyliśmy ramowy plan, określiliśmy mniej więcej, kiedy mamy brać urlop i co kto ma sprawdzić... Ja jestem odpowiedzialna, za ogarnięcie komunikacji miejskiej w miastach i doczytanie, gdzie najlepiej wypoczywać (4 noce chcemy spędzić gdzieś nad morzem).
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emilko, gratuluję spadku wagi
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk - może ja się potem na stary nick przeloguję i zobaczę co pisałaś w klubie. Ale pamiętaj, że diagnoza nigdy nie jest sztywna, to tylko jakiś punkt zaczepienia, w końcu na razie do było 1 spotkanie. To normalne, że się nad tym zastanawiasz, coś się w Tobie ruszyło i musisz to sobie powoli poukładać.
A co do tego czegoś, co ci się przypomniało - na spokojnie sprostuj następnym razem. |
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny!
Potrzebuję jeszcze kopa do ćwiczeń/biegania/aktywności, bo gadam, gadam, a się nie robi
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk - poobijana bardzo ale czekamy na wyniki tomo - bo omdlenie za kierownicą brzmi groźnie.
Emilko gratuluję spadku wagi! u mnie stanęła w miejscu wrr - gubią mnie weekendy -ale wracam na fitness - ogarnęłam się z pracą , mam więcej czasu. a sukienki- zdjeć brak - jedna koronkowa z f&f kremowa, druga w paski biało granatowo, zółta też z f&f, trzecia niebieska z kieszaniami - dzianinowa, czwarta amarantowa z mohito - taka prosta a piąta czarna -zwykła klasyczna. nie wiem czy jestem z siebie dumna że tyle kasy wydałam
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Butter - ta koronkowa 119 a w paski 89 zł
kupiłam pierwszy raz - zobaczę jakie będą w użytkowaniu to dam znać
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
jodie, mam nadzieję, że z koleżanką nic poważnego się nie dzieje, omdlenia mogą być wynikiem spadku ciśnienia. Akurat w sobotę TŻta mama zemdlała, mojej babci kilka razy już się zdarzyło, a mi w czwartek zaczęło się kręcić w głowie, doczłapałam się na szczęście do łóżka i po chwili przeszło (najgorzej zemdleć w niekontrolowanym miejscu, bo można się o coś uderzyć w głowę).
a zakupów zazdraszczam, 5 sukienek w jeden dzień to jest coś ![]() emi_lka, biia w sobotę zaczęła insanity, możesz sobie poczytać jej wrażenia: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425821&page=78 ja chcę zacząć dzisiaj |
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to ja tak z innej bajki trochę, bo moja mama przed chwilą mi zapodała temat świąt - obiecałam, że coś przygotuję w kuchni (zrobię cytrynowe muffinki, jajka faszerowane i mam zrobić jakąś sałatkę, ale taką, co to się zrobi michę i postoi ze dwa dni). No i z tą sałatką mam mały problem, bo nie kojarzę teraz niczego, co by się nadawało.
Rzućcie jakiś pomysł Co się u was je w święta? (poza żurkiem, białą kiełbą itp., bo to nie dla mnie )
|
|
|
|
#4662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opcjonalnie zamiast kurczaka - tuńczyk. Z wegetariańskich to tylko zwykła jarzynowa mi przychodzi do głowy. Jadłam i robiłam kiedyś fajną sałatkę z tuńczykiem i bananem, naprawdę super, ale nie pamiętam teraz wszystkich składników. Cytat:
Muszę się ruszyć, do tego co zwykle - bieganie, hula i abs. ![]() Cytat:
Fajnie, że zakupy takie udane
|
|||
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emilko, F&F to marka odzieżowa, która robi ciuchy dla Tesco. Całkiem fajne
|
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie jarzynówka będzie, ale musi być jeszcze jakaś, kiedyś robiłam jakąś z jajek, rzodkiewki, szczypioru i nie pamiętam właśnie czego jeszcze, no nic pogrzebię w necie. Może coś mi wpadnie A F&F to odzież produkowana dla Tesco, bardziej rozwinięta w UK chyba (coś czytałam, że mają swoje pokazy i butiki nawet) |
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za wyjaśnienia odnośnie sklepu. Nie mam w pobliżu tesco, więc wiedza zerowa na ten temat. |
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do sałatek - moja mama robiła kiedyś bardzo dobrą sałatkę z makaronu, muszę zapytać o przepis. Na pewno była na słono, oprócz makaronu była w niej czerwona fasola. Myślę też, że brokułowa spokojnie postoi 2-3 dni (brokuły, ser feta, płatki prażonych migdałów, sos czosnkowy). ja jeszcze okien nie umyłam i oglądając pogodę wydaje mi się, że przed świętami nie dam rady. Mnie to jakoś w ogóle nie rusza, ale TŻ koniecznie chce robić porządki przedświąteczne
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas bedzie salatka buraczkowa i sledziowa
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a buraczkowa to jaka? |
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
*sloiczek burakow konserwowych
*2 jablka *2 jajka *cebula *1-2 ogorki kiszone *kukurydza konserwowa *majonez *sol, pieprz, cukier, natka Wykonanie: Odcedzone na sitku buraczki kroimy w drobna kostke. Jaja ugotowane na twardzo, jablka, ogorki i cebule rowniez kroimy w drobna kostke. Dodac kukurydze, wymieszac z majonezem. Doprawic sola, cukrem, pieprzem. Przybrac natka pietruszki |
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak to sa cale buraczki. Ja najczesciej kupije w Auchan na dziale z ogorkami, paprykami i takimi innymi |
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię czasem sałatkę z buraków, ziemniaków, jajka i śledzia..ale nie proponuję, bo śledź mi średnio pasuje do tych świąt
Misku, a może któraś z ziemniaczanych sałatek? Ja planuję zrobić na mojego urodzinowegho grilla łódeczki z ziemniaków nadziane właśnie sałatką ziemniaczaną. |
|
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
ale! weszłam tu, żeby poogladać Wasze wymarzone pierścienie... a tu sałatki.. buraki.. ziemniaki .. buuuuuu
|
|
|
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrzy pomysł, że może coś z ziemniakami, dzięki - przynajmniej się nie narobię. Cytat:
|
||
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam napisać 'ziemniaczane łódki z sałatką jarzynową'
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
a co do F&F to w wawie maja od marca swój sklep w centrum handlowym, nie tylko w tesco, więc może i u nas marka sie rozwinie
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
A ty co tak rzadko się tu odzywasz? Co u ciebie? |
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Co tu tak pusto??? ![]() Byłam wczoraj u gina, wszystko u mnie w porządku, na te dziwne krwawienia dostałam jakiś lek - teraz nie pamiętam nazwy. Mam go brać w trakcie okresu. Mam nieco przerośnięte endometrium. Zrobił cytologię - jeśli wyniki będą dobre, to nie będzie do mnie dzwonił ![]() Dziewczyny, czy Wasi lekarze zawsze badają Wam piersi, czy tylko, jak poprosicie? Moja poprzednia lekarka badała na każdej wizycie, obecny lekarz nie ![]() Wczoraj udało mi się poodkurzać i umyć podłogę, co uważam za ogromny sukces po ponad 2 tygodniach nic nie robienia. Insanity, niestety, nie zaczęłam - na razie priorytetowo muszę razem z TŻ ogarnąć mieszkanie, bo trochę je zapuściliśmy. No i wieczorem jestem potwornie zmęczona, nie wysypiam się. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.