wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 09:44   #4651
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
No właśnie u nas też padało, ale grad - akurat wtedy jak nosiliśmy rzeczy do auta
U mnie też grad, na zmianę ze śniegiem, deszczem ze śniegiem, zawieruchą, wichrem, słońcem...

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Butter zemdlała za kierownicą i zatrzymała się na drzewie :/

okna mam juz umyte, zostało mi jedno, udało mi sie to zrobic 2 tygodnie temu jak miałam urlop. ale jakos nie chce mi sie tych świąt ;/ nie czuje ich wcale.

wczoraj poszlałam na zakupach. mam w szafie 5 nowych sukienek
O kurcze, to straszne! Trzymam kciuki za koleżankę!!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:48   #4652
emi_lka
Zakorzenienie

A, jeszcze napiszę, że z lekkim niedowierzaniem podchodzę do tego, ale jednak: wczoraj prawie 3 godziny planowaliśmy ze znajomymi nasz urlop i potencjalny wyjazd do Włoch. Stworzyliśmy ramowy plan, określiliśmy mniej więcej, kiedy mamy brać urlop i co kto ma sprawdzić... Ja jestem odpowiedzialna, za ogarnięcie komunikacji miejskiej w miastach i doczytanie, gdzie najlepiej wypoczywać (4 noce chcemy spędzić gdzieś nad morzem).
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:52   #4653
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Miśku, nikt tu nie pisał, bo pisałyśmy troszkę w klubie

Jodie, współczuję. Koleżanka bardzo poturbowana...?

Dziewczyny, od wizyty u miłej pani, a potem u lekarza, myślę o mojej głowie 24 godziny na dobę. W sobotę byłam na koncercie Maleńczuka i też non stop myślałam o swoich problemach.
Mam wrażenie, że nie do końca jednak mnie dobrze zdiagnozowała. Nie chodzi o to, że szukam teraz w necie na siłę różnych chorób i próbuję się wpasować w objawy, ale po prostu ciągle nie dawało mi spokoju to, co mi powiedziała.
Zwłaszcza, że zaniepokoiło ją coś, o czym pisałam w klubie - zapytała, czy już to miałam, odpowiedziałam, że nie.
A miałam. Przypomniało mi się w domu.
Asiuk, napisz dokładniej w klubie... łatwiej się będzie połapać

Emilko, gratuluję spadku wagi

Hania

Stary 2012-04-02, 09:59   #4654
asiuk
Zakorzenienie

Emilko, gratuluję

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:02   #4655
Debrah
Zakorzenienie

Asiuk - może ja się potem na stary nick przeloguję i zobaczę co pisałaś w klubie. Ale pamiętaj, że diagnoza nigdy nie jest sztywna, to tylko jakiś punkt zaczepienia, w końcu na razie do było 1 spotkanie. To normalne, że się nad tym zastanawiasz, coś się w Tobie ruszyło i musisz to sobie powoli poukładać.

A co do tego czegoś, co ci się przypomniało - na spokojnie sprostuj następnym razem.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:49   #4656
emi_lka
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny!
Potrzebuję jeszcze kopa do ćwiczeń/biegania/aktywności, bo gadam, gadam, a się nie robi
Stary 2012-04-02, 11:02   #4657
jodie
Zakorzenienie

Asiuk - poobijana bardzo ale czekamy na wyniki tomo - bo omdlenie za kierownicą brzmi groźnie.

Emilko gratuluję spadku wagi! u mnie stanęła w miejscu wrr - gubią mnie weekendy -ale wracam na fitness - ogarnęłam się z pracą , mam więcej czasu.
a sukienki- zdjeć brak - jedna koronkowa z f&f kremowa, druga w paski biało granatowo, zółta też z f&f, trzecia niebieska z kieszaniami - dzianinowa, czwarta amarantowa z mohito - taka prosta a piąta czarna -zwykła klasyczna. nie wiem czy jestem z siebie dumna że tyle kasy wydałam
Stary 2012-04-02, 11:10   #4658
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Asiuk - poobijana bardzo ale czekamy na wyniki tomo - bo omdlenie za kierownicą brzmi groźnie.

Emilko gratuluję spadku wagi! u mnie stanęła w miejscu wrr - gubią mnie weekendy -ale wracam na fitness - ogarnęłam się z pracą , mam więcej czasu.
a sukienki- zdjeć brak - jedna koronkowa z f&f kremowa, druga w paski biało granatowo, zółta też z f&f, trzecia niebieska z kieszaniami - dzianinowa, czwarta amarantowa z mohito - taka prosta a piąta czarna -zwykła klasyczna. nie wiem czy jestem z siebie dumna że tyle kasy wydałam
Jodie, a jak się kształtują ceny sukienek w F&F?

Hania

Stary 2012-04-02, 11:15   #4659
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Jodie, a jak się kształtują ceny sukienek w F&F?
Butter - ta koronkowa 119 a w paski 89 zł kupiłam pierwszy raz - zobaczę jakie będą w użytkowaniu to dam znać
Stary 2012-04-02, 11:16   #4660
xzora
Zakorzenienie

jodie, mam nadzieję, że z koleżanką nic poważnego się nie dzieje, omdlenia mogą być wynikiem spadku ciśnienia. Akurat w sobotę TŻta mama zemdlała, mojej babci kilka razy już się zdarzyło, a mi w czwartek zaczęło się kręcić w głowie, doczłapałam się na szczęście do łóżka i po chwili przeszło (najgorzej zemdleć w niekontrolowanym miejscu, bo można się o coś uderzyć w głowę).

a zakupów zazdraszczam, 5 sukienek w jeden dzień to jest coś

emi_lka, biia w sobotę zaczęła insanity, możesz sobie poczytać jej wrażenia: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425821&page=78
ja chcę zacząć dzisiaj
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:30   #4661
miskowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, to ja tak z innej bajki trochę, bo moja mama przed chwilą mi zapodała temat świąt - obiecałam, że coś przygotuję w kuchni (zrobię cytrynowe muffinki, jajka faszerowane i mam zrobić jakąś sałatkę, ale taką, co to się zrobi michę i postoi ze dwa dni). No i z tą sałatką mam mały problem, bo nie kojarzę teraz niczego, co by się nadawało.

Rzućcie jakiś pomysł
Co się u was je w święta? (poza żurkiem, białą kiełbą itp., bo to nie dla mnie )
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:38   #4662
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, to ja tak z innej bajki trochę, bo moja mama przed chwilą mi zapodała temat świąt - obiecałam, że coś przygotuję w kuchni (zrobię cytrynowe muffinki, jajka faszerowane i mam zrobić jakąś sałatkę, ale taką, co to się zrobi michę i postoi ze dwa dni). No i z tą sałatką mam mały problem, bo nie kojarzę teraz niczego, co by się nadawało.

Rzućcie jakiś pomysł
Co się u was je w święta? (poza żurkiem, białą kiełbą itp., bo to nie dla mnie )
Ja zazwyczaj robię sałatkę z ryżem, ananasem, kurczakiem i porem.
Opcjonalnie zamiast kurczaka - tuńczyk.
Z wegetariańskich to tylko zwykła jarzynowa mi przychodzi do głowy.

Jadłam i robiłam kiedyś fajną sałatkę z tuńczykiem i bananem, naprawdę super, ale nie pamiętam teraz wszystkich składników.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

a zakupów zazdraszczam, 5 sukienek w jeden dzień to jest coś

emi_lka, biia w sobotę zaczęła insanity, możesz sobie poczytać jej wrażenia: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425821&page=78
ja chcę zacząć dzisiaj
Wiem, że to nie dla mnie.
Muszę się ruszyć, do tego co zwykle - bieganie, hula i abs.

Cytat:
Butter - ta koronkowa 119 a w paski 89 zł kupiłam pierwszy raz - zobaczę jakie będą w użytkowaniu to dam znać
Co to za sklep F&F - to jakaś nowa sieć?

Fajnie, że zakupy takie udane
Stary 2012-04-02, 11:45   #4663
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Jadłam i robiłam kiedyś fajną sałatkę z tuńczykiem i bananem, naprawdę super, ale nie pamiętam teraz wszystkich składników.

Mi też ze świętami kojarzy się klasyczna jarzynówka przede wszystkim

Emilko, F&F to marka odzieżowa, która robi ciuchy dla Tesco. Całkiem fajne

Hania

Stary 2012-04-02, 11:51   #4664
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Wiem, że to nie dla mnie.
Muszę się ruszyć, do tego co zwykle - bieganie, hula i abs.

taka na słodko u mnie nie przejdzie - z ananasem czy innymi owocami to jem tylko ja, faceci się krzywią.
No właśnie jarzynówka będzie, ale musi być jeszcze jakaś, kiedyś robiłam jakąś z jajek, rzodkiewki, szczypioru i nie pamiętam właśnie czego jeszcze, no nic pogrzebię w necie. Może coś mi wpadnie

A F&F to odzież produkowana dla Tesco, bardziej rozwinięta w UK chyba (coś czytałam, że mają swoje pokazy i butiki nawet)
Stary 2012-04-02, 12:07   #4665
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
taka na słodko u mnie nie przejdzie - z ananasem czy innymi owocami to jem tylko ja, faceci się krzywią.
No właśnie jarzynówka będzie, ale musi być jeszcze jakaś, kiedyś robiłam jakąś z jajek, rzodkiewki, szczypioru i nie pamiętam właśnie czego jeszcze, no nic pogrzebię w necie. Może coś mi wpadnie

A F&F to odzież produkowana dla Tesco, bardziej rozwinięta w UK chyba (coś czytałam, że mają swoje pokazy i butiki nawet)
To żeby nie było na słodko można zamiast ananasa dać fasolkę czerwoną i więcej pora

Dzięki za wyjaśnienia odnośnie sklepu. Nie mam w pobliżu tesco, więc wiedza zerowa na ten temat.
Stary 2012-04-02, 12:18   #4666
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Rzućcie jakiś pomysł
pytanie w sumie nie do mnie, bo ja kulinarna noga jestem, ale swoim postem natchnęłaś mnie, żeby na święta zrobić cytrynowe serniczki hani.

co do sałatek - moja mama robiła kiedyś bardzo dobrą sałatkę z makaronu, muszę zapytać o przepis. Na pewno była na słono, oprócz makaronu była w niej czerwona fasola.
Myślę też, że brokułowa spokojnie postoi 2-3 dni (brokuły, ser feta, płatki prażonych migdałów, sos czosnkowy).

ja jeszcze okien nie umyłam i oglądając pogodę wydaje mi się, że przed świętami nie dam rady. Mnie to jakoś w ogóle nie rusza, ale TŻ koniecznie chce robić porządki przedświąteczne
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 12:34   #4667
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

Rzućcie jakiś pomysł

u nas bedzie salatka buraczkowa i sledziowa

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 12:55   #4668
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
pytanie w sumie nie do mnie, bo ja kulinarna noga jestem, ale swoim postem natchnęłaś mnie, żeby na święta zrobić cytrynowe serniczki hani.

co do sałatek - moja mama robiła kiedyś bardzo dobrą sałatkę z makaronu, muszę zapytać o przepis. Na pewno była na słono, oprócz makaronu była w niej czerwona fasola.
Myślę też, że brokułowa spokojnie postoi 2-3 dni (brokuły, ser feta, płatki prażonych migdałów, sos czosnkowy).

ja jeszcze okien nie umyłam i oglądając pogodę wydaje mi się, że przed świętami nie dam rady. Mnie to jakoś w ogóle nie rusza, ale TŻ koniecznie chce robić porządki przedświąteczne
Ja chcąc nie chcąc zrobię porządki dokładne, ale nie mam nigdy też ciśnienia, żeby na święta okna lśniły i podłogi były jak lustro

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
u nas bedzie salatka buraczkowa i sledziowa
a buraczkowa to jaka?
Stary 2012-04-02, 13:02   #4669
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
a buraczkowa to jaka?
*sloiczek burakow konserwowych
*2 jablka
*2 jajka
*cebula
*1-2 ogorki kiszone
*kukurydza konserwowa
*majonez
*sol, pieprz, cukier, natka

Wykonanie:
Odcedzone na sitku buraczki kroimy w drobna kostke. Jaja ugotowane na twardzo, jablka, ogorki i cebule rowniez kroimy w drobna kostke. Dodac kukurydze, wymieszac z majonezem. Doprawic sola, cukrem, pieprzem. Przybrac natka pietruszki

Stary 2012-04-02, 13:18   #4670
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
*sloiczek burakow konserwowych
*2 jablka
*2 jajka
*cebula
*1-2 ogorki kiszone
*kukurydza konserwowa
*majonez
*sol, pieprz, cukier, natka

Wykonanie:
Odcedzone na sitku buraczki kroimy w drobna kostke. Jaja ugotowane na twardzo, jablka, ogorki i cebule rowniez kroimy w drobna kostke. Dodac kukurydze, wymieszac z majonezem. Doprawic sola, cukrem, pieprzem. Przybrac natka pietruszki
Dzięki, wypróbuję ją prędzej czy później na pewno. A te buraczki to kupujesz w całości w słoiku? Nie znam takich...
Stary 2012-04-02, 14:07   #4671
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, wypróbuję ją prędzej czy później na pewno. A te buraczki to kupujesz w całości w słoiku? Nie znam takich...

tak tak to sa cale buraczki. Ja najczesciej kupije w Auchan na dziale z ogorkami, paprykami i takimi innymi

Stary 2012-04-02, 14:59   #4672
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak to sa cale buraczki. Ja najczesciej kupije w Auchan na dziale z ogorkami, paprykami i takimi innymi
dzięki
Stary 2012-04-02, 15:35   #4673
ButterBear
Zakorzenienie

Ja robię czasem sałatkę z buraków, ziemniaków, jajka i śledzia..ale nie proponuję, bo śledź mi średnio pasuje do tych świąt

Misku, a może któraś z ziemniaczanych sałatek?
Ja planuję zrobić na mojego urodzinowegho grilla łódeczki z ziemniaków nadziane właśnie sałatką ziemniaczaną.

Hania

Stary 2012-04-02, 15:37   #4674
maximaa
Zadomowienie

ale! weszłam tu, żeby poogladać Wasze wymarzone pierścienie... a tu sałatki.. buraki.. ziemniaki .. buuuuuu
maximaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:42   #4675
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię czasem sałatkę z buraków, ziemniaków, jajka i śledzia..ale nie proponuję, bo śledź mi średnio pasuje do tych świąt

Misku, a może któraś z ziemniaczanych sałatek?
Ja planuję zrobić na mojego urodzinowegho grilla łódeczki z ziemniaków nadziane właśnie sałatką ziemniaczaną.
mój tata też robi jakąś buraczano-śledziową, pewnie coś podobnego, ale ja nie przepadam.
Dobrzy pomysł, że może coś z ziemniakami, dzięki - przynajmniej się nie narobię.

Cytat:
Napisane przez maximaa Pokaż wiadomość
ale! weszłam tu, żeby poogladać Wasze wymarzone pierścienie... a tu sałatki.. buraki.. ziemniaki .. buuuuuu
trzeba być otwartym, więc tu nie tylko o pierścionkach, ale i o burakach i o ziemniakach i o wszystkim innym też
Stary 2012-04-02, 15:50   #4676
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maximaa Pokaż wiadomość
Jest inny wątek, pokaż swój pierścionek, czy coś w tym stylu.
A my tu gadamy o wszystkim, o pierścionkach najmniej
Stary 2012-04-02, 15:51   #4677
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
mój tata też robi jakąś buraczano-śledziową, pewnie coś podobnego, ale ja nie przepadam.
Dobrzy pomysł, że może coś z ziemniakami, dzięki - przynajmniej się nie narobię.

trzeba być otwartym, więc tu nie tylko o pierścionkach, ale i o burakach i o ziemniakach i o wszystkim innym też
Misku, bądźmy szczere...my tu w ogóle nie rozmawiamy o pierścionkach
Miałam napisać 'ziemniaczane łódki z sałatką jarzynową'

Hania

Stary 2012-04-02, 18:51   #4678
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

a co do F&F to w wawie maja od marca swój sklep w centrum handlowym, nie tylko w tesco, więc może i u nas marka sie rozwinie

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:13   #4679
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Misku, bądźmy szczere...my tu w ogóle nie rozmawiamy o pierścionkach
Miałam napisać 'ziemniaczane łódki z sałatką jarzynową'
No wiesz, jak nikt nie zaczyna tematu pierścionków, to nie gadamy, ale jakby ktoś się chciał w tym temacie uzewnętrznić, to nie widzę przeszkód

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
a co do F&F to w wawie maja od marca swój sklep w centrum handlowym, nie tylko w tesco, więc może i u nas marka sie rozwinie
A ty co tak rzadko się tu odzywasz? Co u ciebie?
Stary 2012-04-03, 09:16   #4680
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Co tu tak pusto???

Byłam wczoraj u gina, wszystko u mnie w porządku, na te dziwne krwawienia dostałam jakiś lek - teraz nie pamiętam nazwy. Mam go brać w trakcie okresu. Mam nieco przerośnięte endometrium. Zrobił cytologię - jeśli wyniki będą dobre, to nie będzie do mnie dzwonił
Dziewczyny, czy Wasi lekarze zawsze badają Wam piersi, czy tylko, jak poprosicie? Moja poprzednia lekarka badała na każdej wizycie, obecny lekarz nie

Wczoraj udało mi się poodkurzać i umyć podłogę, co uważam za ogromny sukces po ponad 2 tygodniach nic nie robienia.

Insanity, niestety, nie zaczęłam - na razie priorytetowo muszę razem z TŻ ogarnąć mieszkanie, bo trochę je zapuściliśmy. No i wieczorem jestem potwornie zmęczona, nie wysypiam się.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości