|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
uw ogóle nie używana z metką
przymierzona z 4 razy - myślałam o połowie.... może pójdzie
|
|
#2792 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne zakupki.
|
|
|
#2795 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że trzeba ostawić nabiał. Ale czy taka alergia zginie w wiekiem u malucha czy to tak na zawsze?
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile tzreba tych zabiegów zrobic żeby miec jakieś efekty ??
|
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, idę sprzątać...
Niedługo zajrzę |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee tam byłam niedawno ![]() Jakoś nie mogę czytać o waszych wagach bo sie załamuje, a nie umiem sie wziąść za siebie przy takich pogodach.
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
dygotka ja nie znam wszystkich cen ale to co ja kupuje to mi sie opłaca wiec sprawdz czy ceny sa ok jak dla Ciebie.
http://www.tanie-leczenie.pl/ ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Dla dzieci z problemami skórnymi w tej chwili jedna z najlepszych firm jest Aderma wg mojej dermatolog ale droga jak ch......To chyba Olusie zainteresuje
|
#2801 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BTW świetne zakupy Cytat:
Aniu a jak tam wasza opiekunka? Cytat:
Cytat:
kopsa kopsa Mi tez sie nic nie chce.... Jakaś zamulona jestem ![]() Na 14,15 do pediatry z plamami na buzi, zobaczymy co powie. Wczoraj ważyliśmy naszego klocka i ma 7,5 kg a ja w weekend też spadałam poniżej 59 widzę światełko w tunelu
|
||||
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
jejku 59 kg
kiedy to było - w LO
|
|
#2803 |
|
Rozeznanie
|
aa i pochwale sie co uszyłam dla Helenki.
W sklepie metkowiec ok 50 zł kosztuje a ja mam za 1/5 ceny. Muff a Tobie sie udało? ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- aa chyba nie umiem załączyć pliku Edytowane przez mszpilka Czas edycji: 2012-04-02 o 13:16 |
|
|
|
#2804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)))my już po ryneczku... tak mi jakoś się wesżło do klepu ze słodyczami i wyszłam o 25zl lżejsza ![]() muff masz pw |
|
|
|
|
#2805 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Widze, ze od rana szalejecie z pisaniem ![]() U nas noc ladna- Nika zjadla o 20 i obudzila sie dopiero przed 6 na cyca. Ale za to Filipek plakal w nocy, bo przez te wiatry co chwilke nam wylaczali prad i obudzil go halas wlaczanych sprzetow i sie biedny wystraszyl. Nika rano zwalila ladna plastelinka- przedwczoraj dostala marchewke i dzis dopiero kupol, a dziwi mnie to, ze pediatra nie zalecala przepajac malej .... bo przeciez jak do staje mm do chyba powinna pic np wode??? wogole powiedziala, abym nie dawala herbatek, soczkow itp a wode to dopiero w wakacje jak cieplo bedzie. No to jak kupy rozrzedzac? Cytat:
![]() Michalek duuuuzy chlop- super ![]() Na mnie nie licz- sama mam meeega lenia:P Cytat:
![]() Cytat:
ale u mnie to przymus- perspektywa pakowania tego mnie przeraza, wiec im mniej tym lepiej ![]() Cytat:
![]() ochoooo- poszla pula baczkow- ciekawe czy z wkladka- ide przebrac i moze chociaz schowam brudy do zmywarki?
|
|
#2806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja idę wyjąc pranie i moze obrus zmienię na świateczny i postawię zakupionego dziś zająca
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
ggoraa ja tez chwycilam za nozyczki... chcialam konce wyrownac i....
Zrobilam obiad!!! Kurczak w 5smakach ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Ggoraa przy mm trzeba dopajac i przy podawaniu innych posilkow niz mleko tez bo ponoc wazne jest zeby jakos rozrzedzic to wszystko. A czym innym jak nie woda?![]() co do herbatek to nie jestem ich zwolenniczka. Po co malucha cukrem faszerowac? Na nic mu to. |
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie tak mi sie wydawalo, ze trzeba dopajac.... Filipek byl o 3 miesiace wiekszy jak wprowadzilam mm, wiec inna bajka zupelnie z menu. A tu troszke bladze jak dziecko we mgle.
Bo i cyc prawy niestety powoli umiera- mleczko teraz moze 1 raz dziennie naleci:/A pediatra do mnie- abym dawala cyca nawet i do 9 miesiaca- spoko, tylko gdzie znajde takiego cyca ???
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Ggoraa jeszcze dodam, ze olejowanie wlosow polepsza zdecydowanie ich kondycje wiec mimo to polecam
moze wypadania nie zatrzyma ale przyczyni sie do babyhair
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() my po spacerku niestety tylko 30minut bo zaczął padać śnieg Fifi zjadł zukę i się bawi na bujaku wczoraj wyprostowałąm sobie włosy i okazało się że są prawie do pasa dziewczyny znacie jakiś przepis na jakąś pyszną sałatkę ??? gyros,brokułowa,z paluszkami krabowymy i z zupek chińskich mi się znudziły, a zjadłabym jakąś dobrą ![]() wczoraj była u rodziców bo tata przyleciał na święta.... no i oczywiście się wkurzyłam... poszłam tylko ze względu na to że się dawno z tatą nie widziałam...napiszę w klubie o tym jak będę mieć chwilkę bo młody się nudzi i piszczy...
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też słyszałam o tym żby dopajac wodą najlepiej (ale nei wiem wszystkie koleżanki dopajają tymi słodzonymi herbatkami
) przy mma ja znalazłam wśród zapomnianych moich ksometyków glinkę białą na ryjek i właśnie olejek Vatika Doboura- to tez se strzele na włosy... ale żeby nie zapeszac nic mi nie wypadają... moze zaczną dopiero bo ja nadal w nocy karmie, to moze jescze te hormony je trzymają czy jak![]() p.s. stół wygląda przepięknie
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedys wspominalas o szyciu zabawek jesli sie nie myle, tu babeczka fajne pluszaki wykombinowala: http://bialawalizka.blogspot.com/201...aco-rufus.html |
|
|
|
|
#2813 |
|
Rozeznanie
|
WItam dziewczyny!!!
![]() chyba z 5 m-cy minelo od mojego ostatniego posta. Pamietacie mnie jeszcze??? ![]() Podziwiam was wszystkie. Potraficie ta i dzieckaka ogarnac i na forum siedziec... Ja niestety po pierwszych trudnych 3 miesiacach wymieklam. Nie dawalam rady z Maya i z wami - wybaczcie ale Maya wazniejsza ![]() 5.04 mala bedzie miala pol roczku. Tak, tak... w koncu byla pierwszym watkowym dzieciakiem!!! CO u nas? wszystko ok. Od lutego nie karmie piersia - mala po prostu zastrajkowala i nie chciala pic, a ja nie mialam juz sil z nia walczyc. Od dluzszego czasu jemy obiadki i desery. Dawalam juz prawie wszystko: ziemniaki, dynie, marchewke, seler, brokul, kalafior, ryz, ostatnio szpinak no i oczywiscie miesko. na deser mamy jablko, banana, gruszke, sucharek, Ostatnio kupilam sloiczki i jagodami, mango, brzoskwinia. Maya je wszystko i na szczesnie na nic na razie nie jest uczulona. Gotuje sama. Kiedys dalam gotowy sloiczek, zjadla ale po grymasie bylo widac, ze jej nie podeszlo ![]() w zeszlym tygodniu Maya zaczela zabkowac pojawil sie pierwszy zabek na dole. jeszcze nie wyrosl, ale zdolal sie przebic przez dziasko. Teraz jak ja karmie za kazdym razem zahaczam lyzeczka o niego ![]() ufff. tyle mialabym do pisania... postaram sie jakos pobieznie przeleciec watek, zeby dowiedziec sie co u was slychac
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam kur....wi....ce
![]() ubralam mlodego na spacer a tu kurna dupa blada... nie mam kluczy od domu
|
|
|
|
#2815 |
|
Wtajemniczenie
|
hey Bienioka
pewnie, ze Ciebie pamietamy super, ze wszystko u was oki... a mała już taka dorosła, pół roczku fju fju.. i je tak łądnie wszystko ucałuj ją od wizażowej ciotki i zaglądaj jak tylko będziesz miała czas o! a im głębiej w las/czytaj:im starsze dziecko, tym lżej czy wręcz przeciwnie? ![]() leće mojego karmic i uspic ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- goldi to moze w chuste i pod kurtke jak wieje czy jak? współćzuje tżtowi jak wróci ![]() p.s. już ten wysychacz leci do mnie hehehe dzisiaj mam dzień zakupów... normalnie pensja się rozpływa
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Nika co w chuste, jak wieje?
bo nie czaje.ooo hehe mam nadzieje, ze bedziesz tak samo zadowolona jak ja nooo jaja bedzie zbieral z ziemi tak mu nagadam i moralow wywale, ze przez niego dziecko w domu siedzi. A akurat mam dzis dzien na poklocenie sie z kims, sam sie napatowczyl ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- bienioka hej |
|
|
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ha! ruszylam dupsko i wstawilam pranie, zupke, i zaraz moze podzialam cos z prasowaniem (czyli schowam do szafy )
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
Ale pogoda, matko!!! Mimo wszystko pomyłam okna , od wewnatrz bo od wewnątrz, ale zawsze coś , firany poprałam i porasowałam. i wisza. W sumie juz porządki wszystkie zrobione.Miłek nawet ok. Dziewczyny jak zachowują się wasze dzieci w ciagu dnia? Mój się strasznie ruchliwy zrobił .W nocy budzi sie tradycyjnie z 7 razy i zawsze zaraz na brzych się przekręca w celu pełzania, ciagle go odwracam , w leżaczku też nie posiedzi bo odbija sie nogami i wtedy leci w prawo lub w lewo, przypięty pasami ale jednak jakiś luz mają i tak mi to dziecko wyłazi .Jedyny bezpieczny teren to podłoga, ale z kolei obawiam się żeby królik nie wlazl na niego .Mateusz w tym wieku lezał jak klocek, od czasu do czasu się pokręcił i wsio. Za stopy łapie sie już od 3tyg, więc stwierdziłam ze jest gotowy do rozszerzenia posiłków, jak zaczęłam mu podawać to rzucił sie na nie jakby nie jadł tydzień . I jemy zupki, owocki, kaszki, co popadnie , z tym że na jeden dzień dostaje obiadek, czasem zje 3/4 słoika,czasem mniej, i po południu marchewka z jabłkiem.Jeszcze tydzień temu drzemał w ciągu dnia 5 albo 4 razy, teraz już 2 razy, czasem jeszcze jakaś drzemka wieczorem się trafi. O Bienioka witaj Nika ja też ciągle karmię piersią a włosy lecą i lecą, chociaż ja mam tak gęste ze super jak się trochę ich pozbęde. Dziwne to Twoje nie wypadanie włosów......sesese:brzyda l:. Domiks u nas róznica miedzy chłopcami 4 lata, super u nas wszystko, zero zazdrosci, pomaganie, zdazyły sie jakieś nerwy u Mateusza, ale na nas rodziców, nigdy na Miłosza Jutro biorę Miłoszka i lecę do przedszkola zapłacić za obiadki synowi, i wstąpie do grupy synia na ploty i kawkę z koleżankami, mówie do Mateuszka "jak przyjdę z Miłoszem to dasz mu pewnie buziaka" A Mateusz "co ty mamo, to byłoby śmieszne" Intensywnie myślę co na świeta upiec i własnie podpinam się pod pytanie z sałatkami, jakaś fajna i niedroga .W weekend jedliśmy ptysie i muffinki mojej roboty mniam Goldi dawaj przepis na tego kurczaka .
|
|
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sa herbatki bez dodatku cukru,moja taka pije,wody nie ciem
.Fatal dzieki .Cenowo na pewno tansze od balneum,ktore na moje dziecko i tak nie dziala.Ale po neurodermie skora o niebo lepsza.Wlasnie konczy mi sie probka,musze kupic buteleczke w aptece.Bienioka witamy po dluuuuuuuuuuugiej przerwie .Jestesmy tez na fb jakby cos
|
|
|
|
#2820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwsze 3 miesiace byly najgorsze, bo mama caly czas miala kolki. Wrzeszczala jak niemadra, a ja nie potrafilam jej pomoc. Na poczatku stycznia minelo-jak reka odjal. Teraz jest w niebo lepiej, ale mala zaczyna grymasic. Juz polowi sie buntuje, Ostro pokazuje jak jej sie cos nie podoba. Chce, zebym caly czas z nia byla i sie bawila, pokazywala jej rozne rzecz, nosila ja... jak strace sie jej z pczu to ryk ogolnie mala dosc placzliwa jest, a jak placze to od razu pelna piersia - ryczy jak niemadra, jakby ktos ja ciachal siekiera ![]() Od miesiaca chodzimy na basen. Jest super. Przynajmniej Maya ma kontakt z ludzmi, bo ostatnio za kazdym razem jak wiedziala kogos obcego to w ryk...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

ale w mniejszej czulam sie za ciasno.

Rozumiem, że trzeba ostawić nabiał. Ale czy taka alergia zginie w wiekiem u malucha czy to tak na zawsze?

i wyszłam o 25zl lżejsza
i przy podawaniu innych posilkow niz mleko tez bo ponoc wazne jest zeby jakos rozrzedzic to wszystko. A czym innym jak nie woda?