Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 14:45   #2431
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
pytanie czy to przez popychacz czy po prostu tak się jej uwidziało mój brat na przykład mimo tego, że umiał już dobrze chodzić wolał raczkować, i raczkował baaaaardzo długo i nikt nie mógł go przekonać, żeby jednak chodził, było "nie i już" Za dziećmi czasem nie nadążysz
To jak moj. Tez wolal raczkowac Majac roczek nadal raczkowal. Stawal na nogi, chodzil przy meblach, czasami zrobil sam jakies kroczki, ale tylko kiedy sie nudzil, zwyczajnie bylo mu szybciej jak raczkowal
Z czasem chodzil wiecej i wiecej, ale i tak raczkowanie bylo gora. Dopiero majac 15 miesiecy zupelnie przestal raczkowac i przerzucil sie na chodzenie, kiedy czul sie pewnie na nogach i juz potrafil chodzic szybciej.
Wiec roznie z tym bywa. Lekarka nas spytala na wizycie po roczku czy maly juz chodzi. Powiedzialam, ze nie, woli raczkowac, chociaz potrafi kawalek przejsc, nawet nie wiem dokladnie ile bo zaraz zaczyna gonic na czworaka.
Ona mi odpowiedziala ze to nawet lepiej dla dziecka i niech raczkuje jak najdluzej, jesli potrafi stanac sam na nogach, przejsc kawalek to znaczy ze rozwija sie dobrze, a raczkowanie jest lepsze dla kregoslupa(?) w kazdym razie jakies powody mi podala, ale oczywiscie z glowy mi juz wylecialo, ja wtedy wolalam zeby on juz chodzil i mi sie sluchac nie chcialo

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 14:45   #2432
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mi tez tak mówią. A ja widziałam cipuszke na usg ja sie takim gadaniem nie przejmuje. Kazdy inaczej wyglada, mi gadaja tak bo mpowia ze mi w boczki nie idzie i brzuch jak piłeczka to na chlopca. Jasne. Ja tam sie ciesze ze w boczki nie idzie
no właśnie mi mówia że wogóle się na twarzy nie zmieniam
i ze mam nisko brzuch to napewno będzie chlopiec ;D
mi w boczki tez na szczescie nie idzie oby tak zostalo

ide cos zjeść
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 14:45   #2433
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
kochana czkawka to sprawa indywidualna Wiele kobiet opisuje ja jako skakanie brzucha, inne czuja po prostu pukanie czy lekkie podskakiwanie w brzuchu. Dosc szybkie
To pewnie tez zalezy od tego gdzie jest lozysko
dziękuję jedyna mi odpowiedziałaś...a od kiedy się to odczuwa??
wczoraj był taki moment, że czułam regularne "podrzucanie" Dzidzi, może to było totak z 7-8 razy, ale przeszło i nie wydaje mi się, żeby tak regularnie fikała mi w brzuchu

a co do włosków na brzuszku, ja mam jasne, też jakby więcej, albo tylko bardziej widać na półokrąglakuale lekko podgalam, nie dokładnie tylko troszkę i od razu lepiej
Stary 2012-04-02, 14:46   #2434
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do chodzikow tez sie zgadzam. Zauwazcie, ze teraz w wielu sklepach dzieciecych w ogole nie ma chodzikow
Zamiast tego widzialam jakies skoczki, ale wydaje mi sie, ze one tez nie sa za dobre...
Wiesz co, masz rację. Jakoś nie widuję chodzików. No chyba, że ich nie widzę, bo nie zwracam na nie uwagi.
Zgadzam się z Wami, co do opinii o chodzikach. Moja córa nie miała i druga też mieć nie będzie.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 14:51   #2435
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witam jestem po wizycie
Wszystko w porządku, na 100% jestchłopiec
Haniu, możesz mi dopisać n liście?

Urósł od ostatniej wizyty, waży 400g, przez chwilką widziałam obraz 4D, buzię, rączkę, uszko cudny widok!!!
Połówkowe mam 26 kwietnia (24t 1d)
Pozwolił mi jechać na święta, tak jak mówiłyście z przystankami i bez stresu.
Teraz się biorę za nadrabianie wątku
Czyli jednak nie dziewczynka
Ogromne gratulacje kochana

Fajnie ze bedziesz mogla jechac Tylko uwazaj na siebie i odpoczywaj jak najwiecej.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dziękuję jedyna mi odpowiedziałaś...a od kiedy się to odczuwa??
wczoraj był taki moment, że czułam regularne "podrzucanie" Dzidzi, może to było totak z 7-8 razy, ale przeszło i nie wydaje mi się, żeby tak regularnie fikała mi w brzuchu

a co do włosków na brzuszku, ja mam jasne, też jakby więcej, albo tylko bardziej widać na półokrąglakuale lekko podgalam, nie dokładnie tylko troszkę i od razu lepiej
To pewnie czkawka. Moze trwac roznie. Od takiej chwili do nawet kilku/kilkunastu minut
Watpie zeby to bylo po prostu regularne podrzucanie
Nie wiem od kiedy to sie odczuwa, pewnie roznie, zalezy od dziecka Gratulacje z okazji pierwszej czkawki

Ja mam ich mnostwo w dodatku czarne, BARDZO je widac. Nie wyobrazam sobie wyjsc na plaze w bikini

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
super

dziewczyny kupilam Małej ta bluzeczke, taka dluzsza jest. ładna?
zastanawiam sie czy jeszcze innej isc i nie wziąc. Czy lepiej dokupic co innego? Tylkowiecie co? wyciagam z torby ją a tam metki niema. Chyba była na wieszaku i jej nie dostałam. isc sie upomniec???
Fajna, ja bym sie nie upominala o metke

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-02, 14:52   #2436
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać, że jestem już po wizycie. Ginka przełożyła mi połówkowe na 25 kwietnia, ale miałam dzisiaj robione usg. Z dzieciątkiem wszystko w porządku Jest ułożone główką do dołu, no i potwierdziła płeć- nadal dziewczynka została dziewczynką Dostałam receptę na żelazo i mam brać co dwa dni i mocz, morfologia do zrobienia na następną wizytę. Glukozę dostanę dopiero 25 kwietnia do zrobienia
Super!

Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
Jako, że dziś poniedziałek załączam zdjęcia brzucha (22+2) oraz jego zawartość - Kalinę, która podczas badania postanowiła pobawić się swoimi stopami
Śliczny brzuszek i jego cudna zawartość

Cytat:
Witam jestem po wizycie

Urósł od ostatniej wizyty, waży 400g, przez chwilką widziałam obraz 4D, buzię, rączkę, uszko cudny widok!!!
Świetne wieści! Gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytysama mam na 17tą i mam w planach rozmowę o porodzie,zobaczymy co doktorek powie
Stary 2012-04-02, 14:57   #2437
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, czy zauważyłyście zwiększony meszek na brzuchu?? Ja mam takie włoski na szczescie blond ale nie wiem czy je golić czy to się wytrze? Czy po ciąży przestanie mi rosnąć??
Ja też mam i wydepilowałam. Nie mogłabym chodzić z takimi... Mam tylko nadzieję, że nie będę musiała robić tego do końca życia hehe.

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ale Wam super z tą teściową:pr osi: ja mam nadziej, że moja też się zgodzi... Chociaż sama na to pewnie nie wpadnie - muszę Małża przycisnąć niech ją zagada... Bo u nas jest taka sytuacja, że teściowa musiałaby przejść na emeryturę... ale podobno już kiedyś jej teściu mówił, że nie musi już pracować... Bardzo na nią liczę bo szczerze to nie mam innego pomysłu mojej matki nie chcę, a opiekunka... zarabiałabym tylko na opiekunkę zresztą nie potrafiłabym chyba zostawić dziecka z obcą babą.

U nas z wyprawką lipa... Mamy tylko siatkę łaszków... ale myślę, że jakoś damy radę. Po następnej wypłacie (w maju) śmigniemy do ikei i hurtem kupimy mebelki do pokoiku. Wózek się też ogarnie, a te kosmetyczne rzeczy wszelakie będę zamawiać już jak pójdę na L4 pod koniec kwietnia (będę mieć przynajmniej jakieś zajęcie)
Teściowe lubią zmieniać zdanie Ale dobrze, że się chociaż zadeklarowała, bo moja to nawet się nie kwapi.... Jak to stwierdziła - za daleko mieszkamy (w tym samym mieście, 10 km od siebie).
Opiekunki są bardzo drogie, u nas miesięczne wynagrodzenie opiekunki wyniosłoby pewnie koło 1,600 - 2 tys. A to jednak za dużo.

Też mamy podobny plan z wyprawką. Prócz ciuszków nie mamy nic, mebelki planujemy kupić wkrótce, potem malowanie pokoju, a wózek na samym końcu, pewnie w czerwcu.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
u mnie ma mąż malować futryny i na ten czas wyprowadzam się do babci. Czekam tylko na cieplejszą temp. by okna były otwarte w ciągu dni.
My pewnie sami będziemy malować jak się zrobi cieplej. Choć powątpiewam w umiejętności tż po tym, jak malował sufit i mu cały spadł na łeb (za dużo niewyschniętej farby haha).

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Planuje kupić leżak na balkon rozkładany, taki do leżenie a nie do siedzenia z regulowanym oparciem. macie jakieś propozycje?
Też mam taki plan, przyjdzie ciepełko to będę się wylegiwać na moim wąskim balkonie...

Cytat:
Witam jestem po wizycie

Gratuluję !

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hehehe uwielbiam te zabobony dotyczące wyglądu tak serio ivoncia- płeć dziecka nie warunkuje wyglądu mamy w ciąży więc Twoja dziewczynka zapewne jest dziewczynką
Ja też kocham takie zabobony. Przecież logiczne jest, że nikt nie powie: o wygląda na to, że urodzisz dziewczynkę - w domyśle - ZBRZYDŁAŚ! Mnie też każdy mówi, że wypiękniałam, a ja widzę co innego. No ale co ci biedni ludzie mają mówić hehe.

Cytat:
To macie fajną nawigację, te które ma mój mąż (a ma już trzecią z kolei) potrafiły nas wyprowadzić w szczere pole albo w całkiem inny kierunek niz miały wprowadzone. Ja się wtedy wściekałam, że nie ma w aucie zwykłej mapy bo z nią z pewnością bym znalazła drogę, ale mój mąż nie uznaje papierowych

Też słyszałam że chodziki nie są zdrowe, fizjoterapeuta Zawitkowski mówił o tym.
Nasza nawigacja jedna i druga też jest do dupy i ja zawsze jezdziłam z mapą, a objezdzałam polske wzdłuż i wszerz i z papierową mapą NIGDY się nie zgubiłam, ba - nawet nie zabladziłam - z GPSem bywało różnie hehe. Pamiętam dwie sytuacje: jedną, gdy na opolszczyznie utknęłam w lesie, zakopana toyotą yaris po same drzwi, były wtedy roztopy. Gdyby nie rolnik z ciągnikiem, to bym tam chyba zostałą na wieki A druga sytuacja miała miejsce w okolicach Limanowej w Małopolsce, gdzie gps wyprowadził mnie na szczyt góry (oczywiście w poszukiwaniu skrótu), polną drogą. Ledwo zatrzymałam się na szczycie, bo był to las i skarpa w dół... Nie byłam w stanie ani zjechać, ani wrócić. Ale jakoś mi się udało

Cytat:
aaaaaa dziewczyny przypomniało mis ie moi rodzice 19 kwietnia obchodzą 25lecie małżenstwa! Wypadało by im prezent zrobic tylko jaki????????
Ja ostatnio moim kupiłam romantyczny weekend w Pradze, wrócili zachwyceni. Oferta była z groupona, nie należała do najtanszych (bywaja i takie za 200 zł, ale radziłabym nawet na nie nie patrzeć), ale zarówno hotel (4 gwiazdki), jak i jego lokalizacja - samiutkie centrum - zadecydowały o cenie. Polecam tego typu prezent.

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
prince-polomoże właśnie zaproszenie do restauracji
znów mnie głowa boli
pumas, napisz mi swojego maila to może ja Cie znajdę na FB bo nie mam od Ciebie żadnej wiadomości
OK, odezwę się jeszcze raz

[QUOTE=Ahawaa;33295988]
Cytat:
Ahawaa- jeśli planujesz niebieskie kupić i nosisz rozmiar 36 to mogę Ci moje taniej odsprzedać, moje uda wyrosły z nich po kilku tygodniach i są praktycznie nowe, jak jesteś zainteresowana to daj mi znać na PW . Mam już niestety prawie 9kg na plusie i musiałam kupić większy rozmiar

Te, które mam są właśnie w rozmiarze 36. Choć zastanawiam się czy na wszelki wypadek tych niebieskich nie kupić o rozmiar większych tak na wszelki wypadek. Może na weekendzie uda mi się przymierzyć 38 w H&M to dam ci znać. A duża jest różnica między 36 a 38? Bo ja też boję się, że mi w uda pójdzie.
Ahawa, ja też mam te spodnie, tylko ciemniejsze, nie lubię ich. Mam rozmiar 38, ale uwaga: te, ktore Ty masz, czyli szare, są ogromne w rozmiarze 38. Za to te ciemne i te niebieskie są normalne - róznica między 36 a 38 dla mnie niezauważalna, naprawdę. Dlatego wzięłam 38 dla spokoju sumienia :P

Aha, no i wyglądasz rewelacyjnie, chudziutko

Kurde, nie wszystko mi zacytowało to, co chciałam....
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:01   #2438
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Gratulację. Cieszę się, że z małą wszystko dobrze

Jako, że dziś poniedziałek załączam zdjęcia brzucha (22+2) oraz jego zawartość - Kalinę, która podczas badania postanowiła pobawić się swoimi stopami
Super wyglądasz ale się wygięła ta Twoja mała
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Stawiam soczek za mój 28 tydzień
Wczoraj teściowa zdeklarowała się, ze będzie zajmować się naszą córeczką jak wrócę do pracy , więc super problem z głowy ( mam nadzieję , że się jej nie odwidzi )
Zaraz zabieram się za nadrobienie zaległości weekendowych mam nadzieję ,że u wszystkich bardzo dobrze i gratki za kolejne tygodnie
Sprawdziłam stan wyprawki i okazuje się , ze juz praktycznie wszystko mam zostały tylko rzeczy do higieny ( pampersy, termometr lekarski , waciki, octenisept , nożyczki, sliniaczki , butelkę i smoczek )

Mamusie doświadczone jakie termometry polecacie , może do ucha ???

A i jeszcze się pochwalę w weekend malowaliśmy przedpokój we troje ( Nadia kopała ,a my malowaliśmy )

Paulina możesz dopisac mi na pierwszej stronie imię córeczki Nadia
Gratuluję 28 tygodnia I zazdroszczę, że teściowa będzie się zajmować dzieckiem..u mnie nie ma takiej możliwości, bo obydwie babcie są pracujące.
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ajka gratuluję pomyślnej wizyty! A kg się nie przejmuj - zrzucimy je
Ciastek podeślij mi troszkę tego mięska na święta
Ahawaa cudny brzusio!
Kasik w takim razie
Ja dziś znów się nie wyspałam... Jak codziennie zresztą.... Masakra....
Kochane powiedzcie mi które podziękowanie lepsze: na bialym tle http://allegro.pl/2s-podziekowania-podziekowanie-rodzicow-xl-i2203602130.html czy na drewnie http://allegro.pl/2sn-podziekowanie-podziekowania-rodzicow-jubileusz-i2185817366.html - będą ze zdjęciem. Linzey o ile dobrze pamiętam to Ty podsunęłaś mi ten pomysł i bardzo mi się on podoba
Dziękuję nie przejmuję się w takim sensie, że jestem gruba, ale martwię się o swoje stawy, a szczególnie o kolano, które miałam w poprzednim roku operowane...już mnie czasem pobolewa,a to dopiero początek.

Cytat:
Witam jestem po wizycie

Super! Ja będę miała połówkowe jednak 25 kwietnia
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:04   #2439
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja też mam i wydepilowałam. Nie mogłabym chodzić z takimi... Mam tylko nadzieję, że nie będę musiała robić tego do końca życia hehe.
To mozna tak depilowac brzuch?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-02, 15:08   #2440
pumas
Zakorzenienie

No pewnie, że można. Najlepiej woskiem takim bez pasków i pitolenia się. Rozgrzewa się wosk, rachu ciachu i włosków nie ma. No ale czy to zdrowe, to nie wiem. W każdym razie nie wyobrażam sobie mieć chaszczy.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:12   #2441
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, że można. Najlepiej woskiem takim bez pasków i pitolenia się. Rozgrzewa się wosk, rachu ciachu i włosków nie ma. No ale czy to zdrowe, to nie wiem. W każdym razie nie wyobrażam sobie mieć chaszczy.
Ja wlasnie tez i mecze sie z tym, balam sie, ze mi brzuch zacznie twardniec przy tej depilacji

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-02, 15:15   #2442
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Te, które mam są właśnie w rozmiarze 36. Choć zastanawiam się czy na wszelki wypadek tych niebieskich nie kupić o rozmiar większych tak na wszelki wypadek. Może na weekendzie uda mi się przymierzyć 38 w H&M to dam ci znać. A duża jest różnica między 36 a 38? Bo ja też boję się, że mi w uda pójdzie.
W brzuszku są podobne, 36 nie jestem w stanie przecisnąć dalej niż nad kolana, 38 są aktualnie w sam raz, ale mi strasznie dużo poszło w uda, brzuszek mam mały raczej, boczki i uda są najgorsze. Ty widziałam, że nie przytyłaś dużo. W każdym razie jakby co to daj znać
Cytat:
Czyli jednak nie dziewczynka
Ogromne gratulacje kochana
Fajnie ze bedziesz mogla jechac Tylko uwazaj na siebie i odpoczywaj jak najwiecej.
Dziękuję moze u Ciebie dziewusia jednak będzie
Tak zrobię, będziemy jechać powoli i odpoczywać

Cytat:
Nie wierzę Pumcia,że Ty taka pracoholiczka pisze, jak dobrze jest być na L4, hehe

Zapomniałam Wam napisać, że jestem już po wizycie. Ginka przełożyła mi połówkowe na 25 kwietnia, ale miałam dzisiaj robione usg. Z dzieciątkiem wszystko w porządku Jest ułożone główką do dołu, no i potwierdziła płeć- nadal dziewczynka została dziewczynką Dostałam receptę na żelazo i mam brać co dwa dni i mocz, morfologia do zrobienia na następną wizytę. Glukozę dostanę dopiero 25 kwietnia do zrobienia
Gratulacje!!!!
Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Świetne wieści! Gratuluje synka
Dziękuję
Cytat:
My pewnie sami będziemy malować jak się zrobi cieplej. Choć powątpiewam w umiejętności tż po tym, jak malował sufit i mu cały spadł na łeb (za dużo niewyschniętej farby haha).

Nasza nawigacja jedna i druga też jest do dupy i ja zawsze jezdziłam z mapą, a objezdzałam polske wzdłuż i wszerz i z papierową mapą NIGDY się nie zgubiłam, ba - nawet nie zabladziłam - z GPSem bywało różnie hehe. Pamiętam dwie sytuacje: jedną, gdy na opolszczyznie utknęłam w lesie, zakopana toyotą yaris po same drzwi, były wtedy roztopy. Gdyby nie rolnik z ciągnikiem, to bym tam chyba zostałą na wieki A druga sytuacja miała miejsce w okolicach Limanowej w Małopolsce, gdzie gps wyprowadził mnie na szczyt góry (oczywiście w poszukiwaniu skrótu), polną drogą. Ledwo zatrzymałam się na szczycie, bo był to las i skarpa w dół... Nie byłam w stanie ani zjechać, ani wrócić. Ale jakoś mi się udało
.
Ad1. widzę że Twój Tż jest podobnie doświadczony w remontach jak mój Mój 3 razy trafił w kabel jak wiercił dziury pod wieszaki, lustro... Za każdym razem trzeba było wzywać fachowca do ratowania sytuacji a jak trafił kabel w łazience to trzeba było świeżo położone kafle kuć
Nie mówiąc o tym, że prąd go popieścił...teraz się boi wiercić nawet z detektorem kabli i dlatego już pół roku czekam na montaż okapu
Ad2. Niezłe miałaś przygody cieszę się, że jesteś kolejną zwolenniczką oldskulowych map
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:15   #2443
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Ja raz jak sobie wydepilowałam, to teraz mi odrosły jeszcze bardziej i są mocniejsze;/
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:21   #2444
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
To macie fajną nawigację, te które ma mój mąż (a ma już trzecią z kolei) potrafiły nas wyprowadzić w szczere pole albo w całkiem inny kierunek niz miały wprowadzone. Ja się wtedy wściekałam, że nie ma w aucie zwykłej mapy bo z nią z pewnością bym znalazła drogę, ale mój mąż nie uznaje papierowych
my wypróbowaliśmy 3 nawigacje i zdecydowanie polecam automapę. Z nią jeszcze nigdy się nie zgubiliśmy, mimo objazdów czy remontów, dwie poprzednie często wyprowadzały nas w pole. Dobrze, że zawsze ze sobą wozimy papierową mapę i ja je dobrze czytam, to zawsze mi się udawało nas wydostać na dobrą drogę. Czasem z błądzeniem, ale tylko z winy mojego męża, który, jak to chłop, czasem musi "wiedzieć lepiej" i pojechać po swojemu zamiast mnie posłuchać. Zresztą zawsze mnie dziwiło to jego zachowanie, to ja trzymam mapę w ręce, ja wytyczam trasę, wiem gdzie jesteśmy i gdzie skręcić, a on myśli, że bez patrzenia na mapę pojedzie lepiej a potem i tak wychodzi na moje I wtedy mu mówię tylko tyle "kochanie, pamiętaj, że masz najlepszego nawigatora na świecie obok i zaufaj mi w końcu. Przecież nigdy się nie myliłam"

Cytat:
Kochana bardzo dobrze to opisalas !!! Trzeba pogrubic, powiekszyc i niech kazda to przeczyta.
Bardzo wiele rodzicow popelnia te bledy: pomagaja dziecku siadac, kiedy nie jest jeszcze stabilne i wywraca sie na boki. Obstawiaja poduszkami. Stawiaja sami na nogi (dziecko samo powinno zaczac to robic!!!).
Rozumiem, ze kazda z nas chce zeby dziecko jak najszybciej wszystko umialo, ale musimy byc silne i NIE wspomagac we wszystkim. Dziecko samo pokaze kiedy bedzie gotowe

Co do chodzikow tez sie zgadzam. Zauwazcie, ze teraz w wielu sklepach dzieciecych w ogole nie ma chodzikow
Zamiast tego widzialam jakies skoczki, ale wydaje mi sie, ze one tez nie sa za dobre...
hehe, jak coś, to będę przypominać o tym do upadłego

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Witam na Alei Gwiazd

Cytat:
To jak moj. Tez wolal raczkowac Majac roczek nadal raczkowal. Stawal na nogi, chodzil przy meblach, czasami zrobil sam jakies kroczki, ale tylko kiedy sie nudzil, zwyczajnie bylo mu szybciej jak raczkowal
Z czasem chodzil wiecej i wiecej, ale i tak raczkowanie bylo gora. Dopiero majac 15 miesiecy zupelnie przestal raczkowac i przerzucil sie na chodzenie, kiedy czul sie pewnie na nogach i juz potrafil chodzic szybciej.
z moim bratem było jeszcze lepiej, on naprawdę już dobrze chodził bez żadnego problemu, nawet biegał, ale jakoś nie lubił i wolał raczkować. Ale on to w ogóle miał często takie "swoje moje" jako dziecko, do teraz mu zresztą zostało

Cytat:
z tego co czytałam, to nie zaleca się przez to, że skóra i naczynka krwionośne są bardziej wrażliwe i mogą bardzo popękać. Ale czy są inne przeciwwskazania to nie wiem

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-04-02 o 15:23
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:30   #2445
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Super! Ja będę miała połówkowe jednak 25 kwietnia
Dzieki
czyli rawie równo będziemy miały
Cytat:
my wypróbowaliśmy 3 nawigacje i zdecydowanie polecam automapę. Z nią jeszcze nigdy się nie zgubiliśmy, mimo objazdów czy remontów, dwie poprzednie często wyprowadzały nas w pole. Dobrze, że zawsze ze sobą wozimy papierową mapę i ja je dobrze czytam, to zawsze mi się udawało nas wydostać na dobrą drogę. Czasem z błądzeniem, ale tylko z winy mojego męża, który, jak to chłop, czasem musi "wiedzieć lepiej" i pojechać po swojemu zamiast mnie posłuchać. Zresztą zawsze mnie dziwiło to jego zachowanie, to ja trzymam mapę w ręce, ja wytyczam trasę, wiem gdzie jesteśmy i gdzie skręcić, a on myśli, że bez patrzenia na mapę pojedzie lepiej a potem i tak wychodzi na moje I wtedy mu mówię tylko tyle "kochanie, pamiętaj, że masz najlepszego nawigatora na świecie obok i zaufaj mi w końcu. Przecież nigdy się nie myliłam"
Faceci lubią byc nieomylni
A Twoją odpowiedź muszę sobie zapamiętać bo jest bardzo dobra i trafna
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 15:33   #2446
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
z normalną. Spokojnie, jakoś sobie poradzimy, nasze mamy miały do użytku tylko rtęciowe, które trzeba było długo trzymać i żyjemy i my i one, a tu kilka sekund i po sprawie
Masz rację

Cytat:
Witam jestem po wizycie
Wspaniale A dziś nie mogłaś mieć tego połówkowego? Przecież już jesteś w 21 tc
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:37   #2447
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
To mozna tak depilowac brzuch?
ja bym sie bała, ze pozniej beda ciemniejsze i grubsze wlosy rosnąc. Na szczescie narazie nie mam problemu z takim owlosieniem

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:38   #2448
houserka
Rozeznanie

pumas znalazłamw końcu wiadomość od Ciebie fajnego masz psiaka
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:38   #2449
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
wszyscy mowia mi ze ja na bank bede miala chlopca ze wogole nie wygladam na dziewczynke
juz sama niew iem co o tym myslec
Bzdury. Nie słuchaj takiego gadania

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
sama mam na 17tą i mam w planach rozmowę o porodzie,zobaczymy co doktorek powie
Trzymam kciuki
A o co chodzi z porodem? Chcesz mieć cc czy tak po prostu chcesz popytać, co i jak?
Stary 2012-04-02, 15:42   #2450
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Wspaniale A dziś nie mogłaś mieć tego połówkowego? Przecież już jesteś w 21 tc
Mój gin robi połówkowe między 24-25 tyg, powiedział, ze dziś jeszcze za wcześnie jest, nie wiem czemu tak, bo większość lekarzy robi między 20-22tyg.
Mandragorka też ma tak późno
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-04-02, 15:45   #2451
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
album odpada fajny pomysł ale wszystkie zdjecia maja u siebie. A druga sprawa to to ze na slubie robilismy im prezentacje wlasnie takich zdjec do ktorych dokopalismy sie u babc. Wiec znowu zdjęcia powtarzac? a zaproszenie do restauracji to tez odpada bo mama z tatem moja napewno zaprosi nas i babcie jedna i drugą9dziadkow juz niema...) do restauracji z tej okazji bo juz mi kiedys o tym wspominała.

Zadne wyjscia do teatru czy cos w tym stylu odpadaja bo nie lubia takiego czegos
Wiesz, co a może wykup im groupon jakiś na wyjazd w góry albo nad morze. Na weekend albo na 3 dni. Sa super oferty za połowę ceny, noclegi ze śniadaniami, czasem nawet obiadokolacje. Jak dla mnie super sprawa na prezent
Stary 2012-04-02, 15:49   #2452
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dziewczyny a wiecie cos o byciu chrzestna w ciazy?
Jak juz pisalam, ja zupelnie nie jestem religijna, nie wchodze do kosciola. Nawet na slubach nigdy nie wchodzilam.
Brat mi suszy glowe ze mam zostac chrzestna jego syna. Non stop pytania. Ale z tego co wiem w ciazy i tak nie mozna byc chrzestna?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-02, 15:51   #2453
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Jak juz pisalam, ja zupelnie nie jestem religijna, nie wchodze do kosciola. Nawet na slubach nigdy nie wchodzilam.
Brat mi suszy glowe ze mam zostac chrzestna jego syna. Non stop pytania. Ale z tego co wiem w ciazy i tak nie mozna byc chrzestna?
ja znam tylko z zabobonow, ze niby odbiera sie szczescie temu dziecka
o innych nie slyszalam

Synek

Stary 2012-04-02, 15:53   #2454
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio moim kupiłam romantyczny weekend w Pradze, wrócili zachwyceni. Oferta była z groupona, nie należała do najtanszych (bywaja i takie za 200 zł, ale radziłabym nawet na nie nie patrzeć), ale zarówno hotel (4 gwiazdki), jak i jego lokalizacja - samiutkie centrum - zadecydowały o cenie. Polecam tego typu prezent.
To samo zaproponowałam

Cytat:
Mój gin robi połówkowe między 24-25 tyg, powiedział, ze dziś jeszcze za wcześnie jest, nie wiem czemu tak, bo większość lekarzy robi między 20-22tyg.
Mandragorka też ma tak późno
Rozumiem Ale to późno jakoś. Ja mam usg III trymestru w pierwszym dniu 30tc, a Ty masz połówkowe w 25tc. Bardzo różne są te podejścia lekarzy
Stary 2012-04-02, 15:54   #2455
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
można, tylko te cholerne zabobony
mnie się 300 razy pytała kuzynka o to czy jestem w ciąży - a wtedy nie byłam. Myślałam że mnie szlag trafi.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:55   #2456
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, no ja słyszałam kiedyś u rodzinki na wsi, że to odbiera szczęście dziecku Tylko nie wiem któremu
Bzdura jakaś...
Stary 2012-04-02, 15:57   #2457
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, no ja słyszałam kiedyś u rodzinki na wsi, że to odbiera szczęście dziecku Tylko nie wiem któremu
Bzdura jakaś...

podobno temu co ma chrzest

Synek

Stary 2012-04-02, 16:02   #2458
karolka110
Wtajemniczenie

czy ma któraś z Was golarkę do swetrów, którą może mi polecić???
Stary 2012-04-02, 16:02   #2459
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Paula- rodzice chrzestni muszą dać karteczki, że odbyli spowiedź, jak Ty nie chodzisz do kościoła i dziwne by było zebyś się poszła wyspowiadać tylko po to aby być chrzestną chyba, ze chcesz się dla brata poświęcić. Akurat ciąża wg mnie ma najmniej do rzeczy
Tu są warunki chrztu i jest taka informacja
http://www.wiara.sosnowiec.pl/index....zest&Itemid=60
Cytat:
Rozumiem Ale to późno jakoś. Ja mam usg III trymestru w pierwszym dniu 30tc, a Ty masz połówkowe w 25tc. Bardzo różne są te podejścia lekarzy
Różne
Nawet on sam dziś mi narzekał, że w Polsce właściwie nie ma jakiś odgórnych kontroli i wytycznych i każdy gin postępuję jak sam uważa, akurat mówił to w kontekście nadmiernej ,jego zdaniem ilości cc, ale co do badań też taka prawda
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-04-02 o 16:04
Stary 2012-04-02, 16:06   #2460
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
czy ma któraś z Was golarkę do swetrów, którą może mi polecić???
Mam, ale taką kupioną na bazarku za kilka groszy Ale bardzo fajnie działa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości