![]() |
#961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
Też bym bardziej obstawiała takie wyjaśnienie. I dla mnie jedynym powodem dla którego miałabym komuś dać paragon- byłaby właśnie możliwość późniejszej wymiany, lub jakiejś ewentualnej reklamacji itp.
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Pewnie też ze względu na to
![]() ale co do tego co wcześniej napisałam - też tak bywa |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny chciałaby by tak było jak napisałyście. Niestety ów osobnik nie grzeszył pomyślunkiem. Więc nie chodziło bynajmniej o wymianę czy zwrot. Raczej o sam numerek.
#964 |
Zakorzenienie
|
proooszę, to się wtedy mija z celem...
Nie wierzę, że można aż tak materialnie do takich rzeczy podchodzic. Inaczej za tą kasę mogę sobie sama cos kupic i nie ma sensu robienie "wymian"
#965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tyle, ze valpurga napisala, ze on jej nawet paragon za herbate podsuwal, wiec? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Konto usunięte
|
co do metki - mozna papierowa czesc delikatnie zsunac z tego plastikowego "sznureczka" i zachowac razem z paragonem, albo urwac w sklepie i powiedziec w kasie, ze nie bylo - pani wtedy wypisze na paragonie "brak metki"
i problem z glowy |
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro Ci tak dobrze z nim, to po co się żalisz na niego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
W sumie to jeszcze "mój Tż" ale pora przejrzeć na oczy. Dziewczyny ja nie jestem jakąś dziewczyną ,która liczy na sponsorowanie ale chyba troszkę przesadza z tym swoim skąpstwem więc tak :
- wychodzimy do klubu się pobawić, nie zaproponuje soku, piwa czy czegokolwiek, czasami jest taka sytuacja, że wstanie i pójdzie po JEDNO piwo dla siebie. Jak jestem z koleżankami to potrafi im podpić to piwo ![]() - idziemy na jakąś imprezę a on do mnie "ile kosztuje wstęp? bo mam tylko 10 zł w portfelu" - umawia się, że np gdzieś się pojedzie razem a jak sobie przemyśli, że jednak paliwo kosztuje to się wycofuje i jeszcze udaje strasznie dobrego sypiąc teksty "pewnie jesteś zmęczona całym dniem, więc darujmy sobie to" Jest naprawdę wiele takich sytuacji, w ogóle chodzimy już jakiś czas a tu ani nic na Walentynki ani na Dzień Kobiet. Jeszcze gdyby nie pracował to spoko, ale on normalnie zarabia |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A fuj! Uciekaj, jak sobie wyobrazasz przyszlosc z kims takim? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę, że celem tego wątku było przedstawianie sytuacji, w których się znalazłyśmy bądź których byłyśmy świadkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
Wiem, że to żałosne ale coś mi się z mózgiem stało, nawciskał mi głupot do głowy i uwierzyłam... jestem z nim 5 miesięcy, najpierw było wszystko super i w ogóle aleeee to co on w ostatnim czasie wyprawia to jest po prostu masakra, takie skąpiradło jakich mało ! mogłabym Wam wiele poopowiadać. Jak o tym sobie przypominam to chce mi się śmiać dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dziewczyna pozalila sie na JEDNA ceche, jak w tytule watku bylo napisane skapstwo... ![]() ![]() moj wujek zabral raz swoje corki i moja siostre na wakacje na 2tygodnie na jakas wioske (jak to sie mowi) "zabita deskami". Wujek taki dobry na poczatku, ze nie ma problemu (mama nie chciala z poczatku puscic tam mojej siostry, mielismy ciezka sytuacje wtedy w domu, chwilowo pracowala tylko mama, tata byl bez pracy, wujek nie dosc, ze ciagnal kase od swojej 70letniej matki, to jeszcze kombinowal jak zarobic, zeby sie nie narobic, i tak w wielu 56 lat jego staz pracy wyniosl 3 lata), ze przeciez nie wyjdzie to niewiadomo ile nie wyjdzie za ten wyjazd. Siostra brala tam swoje pieniadze na slodycze zarcie itp, bo nie zawsze jadaly w domu. I tak znajac nasza sytuacje, wujaszek wyciagnal od mojej mamy 8 stowek, ze niby tyle wody i pradu zuzyla... Z jedzieniem potem sie okazalo, ze kupowaly je za swoje pieniadze i same gotowaly, a on sam szalal po sklepach ze slodyczami ![]() Ten sam wujaszek od mojej mamy pozyczyl pieniadze w euro (mama nie miala wtedy tyle na koncie ile by potrzebowal, wiec musiala dac w obcej walucie), jaral sie ile to kasy za to nie dostal w kantorze. Mial oddac tez w euro, ale ze wtedy skoczylo to by mu sie to nie oplacalo i oddal w zlotowkach w przeliczeniu na tamte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zadomowienie
|
Mam takiego znajomego, właściwie to mojego TŻta to jest kolega, co to przed imprezą nie je nic, bo przecież idzie do ludzi i się naje...Nauczył tego też swoją dziewczynę. I efekt taki, że jak są u nas (ale rzadko, bo mnie wpienia takie zachowanie), to non stop pchają sobie jedzenie na talerze, a jak czegoś zabraknie to zupełnie bez skrępowania grzebią mi w lodówce (i jeszcze potrafią rzucić, że coś mało sałatek zrobiłam i coś mała ta blaszka ciasta). Kiedyś wchodzę do własnej kuchni, a tam sobie facet robi kanapki z chorizo, które przywiozłam mamie w prezencie z Hiszpanii (i miałam je dać następnego dnia). Nigdy nie przynieśli ze sobą nic na żadną składkową imprezę, bo przecież inni przyniosą , więc i tak będzie dużo jedzenia.
Kiedyś wracaliśmy z knajpy i mnie podwieźli do domu (niecałe 5 minut spędziłam w ich drogim autku, mają po drodze do siebie, wysiadłam na światłach, nie skręcali na moje osiedle) - wyliczyli mi ile mam im oddać za paliwo. Ale kiedy wracali ze mną taksówką, wysiadali pierwsi, nie dorzucali się do rachunku, bo przecież, ja ich zabrałam przy okazji... Od tego czasu unikam takich sytuacji, chowam przed nimi jedzenie i alkohol (jest to, co na stole + ewentualne dokładki). Nie pożyczam (bo nie oddają), nie daję żarcia na wynos (bo też facet mówił, żeby mu zapakować trochę, to będzie na śniadanie) i w ogóle nie wchodzę z nimi w jakieś bliższe interakcje. To lekarze, każde ma prywatny gabinet, biedni nie są.
"Bynajmniej" nie znaczy "przynajmniej" Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo" Edytowane przez Vilqa Czas edycji: 2012-04-02 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
Tak czytam i myślę, że mam jakieś wyjątkowe szczęście, bo nie trafiły mi się takie oryginały
![]() ![]() Zastanawiam się tylko, czy wszystkie przypadki zasługują na takie samo "potępienie", w końcu dla jednego 2zł to to nic, a dla drugiego, nie wiem, połowa śniadania (śmiejcie się, ale ja jeszcze zbyt dobrze pamiętam czasy, w których liczyłam dosłownie każdy grosz na moje utrzymanie). I nie wydaje mi się, żeby wykłócanie się o niewłaściwą cenę w sklepie było takie straszne (pojawił się taki motyw) - jasne, można to zrobić kulturalnie albo nie, ale dla mnie bardziej chodzi o zasadę.
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2012-04-02 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;33295360]dziewczyna pozalila sie na JEDNA ceche, jak w tytule watku bylo napisane skapstwo...
![]() ![]() [/QUOTE] A no są wady i Wady..
#983 |
Zakorzenienie
|
A ja Was dziewczyny nie rozumiem co wy z tymi kwiatkami...
Ja wole dostac raz w roku jakis prezent "lepszy" np pierscionek, lancuszek, bielizne , cokolwiek niz co tydzien jakiegos badyla ktory mi zaraz zwiednie i go wywalę. Fakt jestem kobieta i czasem jak mam zly dzien to bym chciala te kwiatki ale jakos wole dostac cos lepszego ![]() Aa i pamietam jak kiedys eks - tez skapiradło okropne. Bylismy razem okolo roku to dostałam jednego kwiatka raz ! Jak sama sie dzien wczesniej upomnialam ze sa Walentynki, raz dostalam "zestaw" swieczek takich chyba ze sklepu za 2,5 ![]() Ale dzielnie je trzymałam na polce ze niby mi sie podobaja... ale smierdzialy okropppnie ![]() Przez ten czas co bylismy razem nie bylismy NIGDZIE!!! Jak mial jechac ze mna do szkoly raz na wagary to zostawil auto u mnie i pojechał ze mna autobusem ![]() A wtedy zima, odwilż, fatakne warunki to wolal auto zostawic kolo przytanku i do pks isc... Przegoniłam Eksia ![]() ![]()
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja najbardziej lubię tą opcję:p Ja wprawdzie kwiatów zazwyczaj nie suszę ale każdemu robię zdjęcie i mam pamiątkę ![]()
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Ahaha przypomniała mi się jeszcze jedna skąpa parka
![]() ![]()
![]() |
#987 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A to nie da sie miec tego i tego? Głupio by mi było, jakby co miesiąc przychodził z nowym Ipodem, albo skórzaną torebką... a tak, raz kwiatek, raz cos drozszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój znajomy zabraniał nam u siebie używać mikrofalówki i czajnika elektrycznego, bo gaz płacił w ryczałcie, a prąd ponoć taki drogi.... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
temat to najbardziej skąpy facet ale pozwolę się do niego dopisać. Będzie o najbardziej skąpym przypadku jaki mnie spotkał w życiu. Pozwolę sobie zrobić pewien wstep aby nakreślic dobrze sytuacje. Swojego czasu bardzo dużo się przeprowadzałam po całej Polsce z racji pracy rodziców. Dane mi było poznać wielu ludzi, być w wielu sytuacjach (czasem dziwnych) i zajmować się różnymi rzeczami. W tej chwili jestem 2 raz w życiu dłużej w jednym miejscu.
Jako niegdyś ambitne dziecko chciałam pójść do dobrej szkoły. Perspektywy czasu na swoje nieszczęście wybrałam sobie szkołę katolicką (dużo by tu opowiadać więc przejdę od razu do tematu). Szkołą ta organizowała przeróżne wyjazdy cala masę od feriowych, wakacyjnych, tematyczne np. jak wspinaczkowe przez katolickie, wyjazdy modlitewne itp a także też przez organizacje wielu kół naukowych i nie tylko. Wybrałam się na 10dniowy wakacyjny zagraniczny wyjazd z siostrami, była nas grupa około 30 dzieciaków w tym z 7 sióstr które nas pilnowały a także same pojechały odpocząć. Wyjazd nie był tani i miało być zapewnione wszystko od noclegów przez wyżywienie. Tak zapewniano nas i naszych rodziców. Także jako nastoletnie dzieciaczki na przełomie gimnazjum większość z nas nie dostała zbyt dużo kasy od rodziców, tylko tyle co na pamiątki czy zachcianki typu słodycze od czasu do czasu. -Na miejscu okazało się ze dostawaliśmy tylko obiad którym był np. podgotowany kawałek kiełbasy nie pierwszej świeżości. (siostry razem z nami nie jadały) Tak więc trzeba było robić sobie zakupy spożywcze w euro na 10 dni samemu. - Lato było wtedy upalne i każdy z nas musiał sobie sam zapewniać wodę. Nie było możliwości zrobienia sobie herbaty albo pożyczenia czajnika (nikt nic takiego nie wziął bo nie wiedział jak będzie). Tak samo dziewczynki nie mogły ubierać niczego na ramiączkach ani zbyt których spodenek (nic krótszego niż do kolana a było ogromny upał) -Było to miasto gdzie nie kursują autobusy jako tako i trzeba było łapać busy. Za każdym razem musieliśmy się sami składać na podróż ze coś zobaczyć często bywało ta że siostry nie płaciły w ogóle zbierały od nas kasę wyliczały czy każdy zapłacił a one miały przejazd za darmo i jeszcze się z tego cieszyły i śmiały ze im się tak udało. Tym bardziej mnie to denerwuje że one wiedziały że nie mamy kasy, mówiłyśmy im to - domek należał do sióstr z tego samego zgrupowania, był dość spory dostaliśmy 3 pokoje nie w jakiś super warunkach każdy miał swój śpiwór warunki były takie o, powiem ładnie - średnie. Jednak każdego dnia mieliśmy przydzielony czas (min. 2h) na sprzątanie całego ośrodka, który był spory. Ja rozumiem jakbyśmy sprzątali po sobie albo jakąś większa cześć ale nie WSZYSTKO. -siostry uwielbiały wypytywać ile rodzicie zarabiają kto jest na jakim stanowisku w rodzinie ile ma się rodzeństwa i kieszonkowego jak duży dom. Jeżeli jakie dziecko się nie 'pochwaliło' to siostra szla do innego dziecka pytać o to drugie. PARANOJA Dużo by tu jeszcze pisać, koniec końców wyszło na to, że nic nie zobaczyłam nic nie mam żadnej pamiątki z tego wyjazdu (może to i lepiej), chodziłam przez ten czas głodna, a do tej chwili wkurza mnie myśl że ktoś może tak manipulować i wykorzystywać ludzi, ba! dzieci Edytowane przez Deleteee Czas edycji: 2012-04-03 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.