mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 20:27   #2881
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Dziewczyny- ja to was podziwiam, ze wy mozecie, ze umiecie chodzic na takich obcasach- ze wogole umiecie chodzic na obcasach!
Ja to jak jakis paralityk bym wygladala - to raz, a dwa - nie moge bo mam odwieczna kontuzje sciegna achillesa:/
Stary 2012-04-02, 20:34   #2882
elf27
Zadomowienie

ja w ogóle na obcasach nie chodzę

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Ważne jest też to, aby w takiej sytuacji nie wpaść w panikę ...

Aniolina, bardzo, ale to BARDZO dziękuję Ci za przepis na kurczaka. Zrobiłam go wczoraj na obiad. Podrasowałam go o przysmażone pieczarki z cebulką i podałam z sosem czosnkowym.
PRZEPYCHOTA
ja też chcę
Stary 2012-04-02, 21:00   #2883
glamourous
Zakorzenienie

Ja tez na obcasach chodze od wielkiego dzwonu. I tak sie czuje jak wielkolud zazwyczaj i nie chce sie dodatkowo obcasem podwyzszac
Stary 2012-04-02, 21:05   #2884
ja_dalia
Wtajemniczenie

ale naprodukowałyście aż miło bałam się że czytać nie będzie co

chciałam się pochwalić że dziś majenia wydawała z siebie takie dzwięki że wzruszałam się cały dzień... no i w głos zaśmiała się pare razy i tak gadała do talerzy, że z tatą i jego żoną aż sikaliśmy ze śmiechu... a nawet nie gadała a piszczała no poprostu brak mi słów !

z gorszych wieści - musze autko sprzedać, bo nie stac mnie na naprawe :/ a tak się przywiązałam do mega brzydala ( Fiat Multipla) ... a że do lipca OC i przegląd to .... zaraz wystawie... będe ryczeć ... ;( niestety na nowe nie bedzie mnie stac, bo trzebaby z 10 tys. wywalić żeby tak troche pojezdzic, a za mą strzałe wezme 7... :/ nic odloze i zaczekam na lepsze czasy ...

lece doczytywac

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:08   #2885
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak zachowują się wasze dzieci w ciagu dnia? Mój się strasznie ruchliwy zrobił, pełza, na kolanach a buzia po prześcieradle jedzie, ręce na bokach, leżąc na brzuchu siega przed siebie po zabawki, jak go trzymam na kolanach w pozycji siedzącej to wypreża się do pionu i przebiera nogami.
W nocy budzi sie tradycyjnie z 7 razy i zawsze zaraz na brzych się przekręca w celu pełzania, ciagle go odwracam, w leżaczku też nie posiedzi bo odbija sie nogami i wtedy leci w prawo lub w lewo, przypięty pasami ale jednak jakiś luz mają i tak mi to dziecko wyłazi.

Jedyny bezpieczny teren to podłoga, ale z kolei obawiam się żeby królik nie wlazl na niego.
.
Kasia tez jest mega ruchliwa no i juz jest na podlodze
Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

My po wizycie u pediatry, Helena ma skaże białkowa ale na razie ja mam wyeliminować całkiem nabiał. A wcale nie jem nabiału, czesem jakiś serek, bo mam nietolerancje laktozy. I za Tydzień do kontroli, jeśli nie bedzie poprawy to przechodzimy na mleko HA.

Dałam Helci dynie z ziemniakiem, najpierw sie skrzywiła, potem pluła a potem ja naciągało, po ok 10 łyżkach nie mogłam patrzeć jak powstrzymuje wymioty. A dynia z marchewką bardzo jej smakowała.

Bienioka
wspolczujemy diety, moja wymieka zazwyczaj po kilku lyzeczkach, ten sposob jedzenia wciaz do konca jej nie odpowiada.
Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
heh dobre...

Dostałam dzisiaj paczkę z Johnson'a
oo z johnsona jeszcze nie mam, ale dzis dostalam paczke z Nestle i tam tez sa kupony do rossmana

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Dziewczyny przewijacie jeszcze na przewijakach? Bo moi tak sie wierca ze juz od jakiegos zasu przewijam
Tylko na lozku, przewijak stoi w lazience i na nim ubierm
Chlopcow po kapieli ale tak sie wyginaka ze sie boje ze spadna, na sekunde ich nie mozna zostawic
Ja uzywam, ale ja trzymam caly czas na przewijaku dlonia, mimo wszystko jest mi wygodniej, bo nei trzeba sie schylac, za to musze przewijak sciagac z lyzeczka jak Kasia w nim jest, bo go kopie,

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Ważne jest też to, aby w takiej sytuacji nie wpaść w panikę ...

Aniolina, bardzo, ale to BARDZO dziękuję Ci za przepis na kurczaka. Zrobiłam go wczoraj na obiad. Podrasowałam go o przysmażone pieczarki z cebulką i podałam z sosem czosnkowym.
PRZEPYCHOTA
super, ciesze sie
Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Mój mały wariat cały czas sie przekręca z plecków na brzuszek i jest z tego powodu bardzo zadowolony, aż czasami robi na złość, np przed spaniem wkładam go do łóżeczka a on co??? bach i już na brzuszku leży i udaje ze mnie nie słyszy
u nas to samo, plusem jest to,z e jak sie obudzi to nie wola od razu tylko najpierw sie przekreca i bawi smoczkiem w ogole, do tej pory spala na pleckach, czasem na brzuchu, a dzis zasnela 2 razy w polobrocie
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:16   #2886
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Nika rano zwalila ladna plastelinka- przedwczoraj dostala marchewke i dzis dopiero kupol, a dziwi mnie to, ze pediatra nie zalecala przepajac malej .... bo przeciez jak do staje mm do chyba powinna pic np wode??? wogole powiedziala, abym nie dawala herbatek, soczkow itp a wode to dopiero w wakacje jak cieplo bedzie. No to jak kupy rozrzedzac?

a jak zagęstnić kupy ???? Moja wali wodniste jak siuśki... juz 3ci tydzień...2gi tydzien bez nabiału... kupiłam biogaie... dzis 3ci dzien - po 5 kropli dziennie... nadal bez zmian... kaszką pluła, na widok butelki ryk jakich malo.... i kto mi pomoże co tu robic???

niby przy ząbkowaniu moga być luzniejsze kupy, ale luzniejsze nie znaczy wodne a moja jak kranowa kupy wali HELP !

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
No wlasnie tak mi sie wydawalo, ze trzeba dopajac.... Filipek byl o 3 miesiace wiekszy jak wprowadzilam mm, wiec inna bajka zupelnie z menu. A tu troszke bladze jak dziecko we mgle.
Bo i cyc prawy niestety powoli umiera- mleczko teraz moze 1 raz dziennie naleci:/A pediatra do mnie- abym dawala cyca nawet i do 9 miesiaca- spoko, tylko gdzie znajde takiego cyca ???

moze kup na allegro ???

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-04-02, 21:19   #2887
Aniolina
Rozeznanie

U nas tez byly wodne kupy, ale po leczeniu biseptolem na gronka albo wystarczajaco dlugiej diecie beznabialu przeszly spowrotem w sluzowe. U nas zagescil ziemniak z marchewka
Stary 2012-04-02, 21:26   #2888
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja poweekendowo i po zakupowo

Zaszalałam i tak jak Baha kupiłam sobie buty na 14cm słupku, kurtkę i 2 tuniki

Mój mały wariat cały czas sie przekręca z plecków na brzuszek i jest z tego powodu bardzo zadowolony, aż czasami robi na złość, np przed spaniem wkładam go do łóżeczka a on co??? bach i już na brzuszku leży i udaje ze mnie nie słyszy

Truskafka kurteczka sliczna chętnie bym odkupiła gdyby był rozmiar 34 lub 36 bo teraz wszystkie 38 sa na mnie za duże

Goldika super zakupy
ale jestes drobniutka ale z drugiej strony to wspolczuje wlasnie z szukaniem takiej rozmiarowki

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

chciałam się pochwalić że dziś majenia wydawała z siebie takie dzwięki że wzruszałam się cały dzień... no i w głos zaśmiała się pare razy i tak gadała do talerzy, że z tatą i jego żoną aż sikaliśmy ze śmiechu... a nawet nie gadała a piszczała no poprostu brak mi słów !

z gorszych wieści - musze autko sprzedać, bo nie stac mnie na naprawe :/ a tak się przywiązałam do mega brzydala ( Fiat Multipla) ... a że do lipca OC i przegląd to .... zaraz wystawie... będe ryczeć ... ;( niestety na nowe nie bedzie mnie stac, bo trzebaby z 10 tys. wywalić żeby tak troche pojezdzic, a za mą strzałe wezme 7... :/ nic odloze i zaczekam na lepsze czasy ...

lece doczytywac
super, ze Majeczka taka smieszka i gadula sie zrobila
przykro mi z powodu autka

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
a jak zagęstnić kupy ???? Moja wali wodniste jak siuśki... juz 3ci tydzień...2gi tydzien bez nabiału... kupiłam biogaie... dzis 3ci dzien - po 5 kropli dziennie... nadal bez zmian... kaszką pluła, na widok butelki ryk jakich malo.... i kto mi pomoże co tu robic???

niby przy ząbkowaniu moga być luzniejsze kupy, ale luzniejsze nie znaczy wodne a moja jak kranowa kupy wali HELP !

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

moze kup na allegro ???
na allegro mozna wszystko kupic
ja w dobrych gimnazjalnych czasach wystawilam na aukcji mojego kumpla i rozeslalam linka po znajomych. Dopiero od kogos on dostal linka, ze jest sprzedawany. Oczywiscie zalaczylam stosowna fotografie oferowanego produktu

Znalazlam krem z filtrem dla dzieci! Babydream taki ma, faktor 50+, 13,99zł niestety nie sprzedali mi go bo na kasie jeszcze nie był wklepany w system

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
U nas tez byly wodne kupy, ale po leczeniu biseptolem na gronka albo wystarczajaco dlugiej diecie beznabialu przeszly spowrotem w sluzowe. U nas zagescil ziemniak z marchewka
Ogolnie marchewka dziala zageszczajaco na kupy. Zestalajaco to sie fachowo chyba nazywa
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:27   #2889
goldika
Zakorzenienie

Glam waga leci juz powolutki. Od lutego do marca -4kg, a od marca do kwietnia niecale 0,5kg ale cyckiem przestalam karmic i nie cwicze juz
Stary 2012-04-02, 21:39   #2890
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:

moze kup na allegro ???
musze sprawdzic
Kupilam masc- contratubex- drogie dziadostwo.... smaruje blizne po usunieciu pieprza, bo zaczela mi brzydka sie robic i zaraz sie zadrapieeeee.....
Hmmm, a podawalas jej marchewke??? moze sie udaj do jakiego lekarza, zeby ci sie mala nie odwodnila jak te kupska takie wodniste sa?

Dzieciarnia usnela, a ja moge wreszcie posiedziec SAMA i w CISZY! oj jak doceniam ten czas!
Stary 2012-04-02, 21:45   #2891
glamourous
Zakorzenienie

Kurcze srajdek Adasko nie chce isc spac pospali 3 godz na spacerze, potem o 19 jak kapalam dominika to zasnal na pare minut i obudzil sie swiezutki kak stokrotka. Klade do kolyski- gadanie i smiech, do lozka i krzycze- spij!spij! To az sie zapluwa z radosci, inne dzieci juz spia a to dziadostwo nie do zdarcia ((

Dalia przykro mi z powodu samochodu
Z kupami nie pomoge, u nas jest jedna kupa na 4 dni ( i to u calej trojki... Jakby sie umawiali) i jz sie boje co bedzie jak zaczne marchwie i ryzyki podawac bo one zageszczaja kupe
Teraz jak chopcy po 4 dniach strzela to kupa jak farba olejna- gesta i baaaardzo nasycony, intensywny kolor. Nie uwierzylybyscie jaka plama zostala na ceratce mimo uprania jak od kurczaka
Tikka masala
Stary 2012-04-02, 21:45   #2892
truscafka
Zadomowienie

hejka ! ja już po pracy

maluszek dziś straaasznie marudny, ciągle ma napady płaczu - chyba zębole

Baha ja miałam botki 14 i sprzedaję bo przy 191cm od ziemi idę jak dżdżownica - do 11 cm luzik ale powyżej masakra
wklejaj fotę bo jestem ciekawa !!

moje botki wyglądały tak i niestety nie daję rady:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02615.jpg (19,1 KB, 31 załadowań)

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:48   #2893
ggoraa
Zadomowienie

o mamusiu...wlasnie musialam pogadac z moim bylym szkockim szefem...az sie zgrzalam- musialam sie przestawic na ''skotisz''w jednej sekundzie, ale musze sie pochwalic, ze to jest jak z jazda na rowerze-nigdy sie nie zapomina, tylko pierwsze kroki trudne, a pozniej plynie
Stary 2012-04-02, 21:51   #2894
kasia_aa
Zadomowienie

ja tak na szybko, OlusiaS mój tez tak zasypia normalnie nosem do tego ochraniacza nad głową tylko że nie dusi sie ani nie krztusi, wogole to zauważyłam że zaczyna sie tak wykręcać przy zabawie w łuk normalnie
co do przewijaka to maly też śmiga po nim że strach go z oka spuścić, chyba pomału trzeba go bedzie odstawić i przebierać na łóżku, a to takie wygodne było, nie trzeba sie schylać i nigdzie nie ucieknie juz wogole widze jak nasze dzieciki zaczna sie poruszać i trzeba je będzie gonic do przebrania aż strach pomyśleć hehe
a jeszcze sie pochwale my dziś skonczyliśmy 4 mc
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:53   #2895
glamourous
Zakorzenienie

Ggora mam to samo tez uwielbiam
Chwile ciszy jak juz dzieciaczki usna... Kiedys to wstawalam
Przed wszyystkimi zeby moc w spokoju kawe wypic... Ale teraz srule wstaja o 6 rano wiec troche mi
Sie nie chce
Stary 2012-04-02, 21:56   #2896
truscafka
Zadomowienie

ggora jak ja bym chciała się przestawić tak na skotisz w jednej sekundzie a język znam tak jakby to powiedzieć - na potrzeby wakacyjne

w ogóle dziewczyny zazdroszczę Wam ze na pewno tak świetnie mówicie w obcych językach
ja zawsze się dobrze uczyłam i przynosiłam świadectwa z czerwonym paskiem, ale co mi po tych okresach warunkowych wykutych na blachę itd skoro nie ma praktyki oprócz krótkich pogaduszek w czasie wakacji

szkoda że szkoły tak słabo przygotowują do praktycznego wykorzystania języka....

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2012-04-02 o 21:59
Stary 2012-04-02, 22:00   #2897
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
o mamusiu...wlasnie musialam pogadac z moim bylym szkockim szefem...az sie zgrzalam- musialam sie przestawic na ''skotisz''w jednej sekundzie, ale musze sie pochwalic, ze to jest jak z jazda na rowerze-nigdy sie nie zapomina, tylko pierwsze kroki trudne, a pozniej plynie
Ggora ja pracolam w call center na rynek UK- pierwsze rozmowy ze szkotami i walijczykami wspominam jako koszmar, w ogole nie rozumialam co oni mowia. Pozniej jakos sie przezwyczailam i lubilam szkotow- generalnie bardzo mili, chyba najmilsi z brytyjczykow londynczycy np mowili pieknie ale maburmuszeni zawsze
Potem mialam jeszcze szkockiego team leadera w innej pracy- smiesznie gadal ale bardzo go lubilam

Truscafko juz ci pisalam- jestes moj hirol z ta praca
Stary 2012-04-02, 22:15   #2898
truscafka
Zadomowienie

hiroł będę jak dożyję do soboty - od jutra zaczyna mi się armagedon, jak nam się to zejdzie z ząbkami to nie wiem co będzie

zmykam spać! do jutra dziewczynki!
jutro jak wstanę wcześnie to będę robić Rafaello

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-04-02, 22:23   #2899
ggoraa
Zadomowienie

oj Truscaweczko- kusisz smakolykami:P
A ja czekam na tzta , mialam zrobic mielone na obiad...ale zem leniwa dzis to ma tylko ogorkowa
Stary 2012-04-02, 23:00   #2900
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A ja jutro ide na rzeski))
Szukam herbatek dla małej i na tej milupie nie ma ze bez cukru,a humana słodzona laktoza.Co ja mam kupic?
A Hipp Bio albo Beabydream?

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie reakcje

Tuszka zauwazylam wlasnie,ze masz zaj**** wozek .Jestes zadowolona??
Jestem mega zadowolona, tylko zgubiłam śrubkę przy rączce i tata przymocował mi taką zdeczka za długą nie wiem, jaką masz budę, ale moja ma możliwość odchylenia klapsy i wtedy do gondoli przez siateczkę i folię wpada więcej światła. Pięknie sie składa, tylko jest ciut brudny po zimie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

w Factory jakos nigdy niczego nie kupilam procz skarpetek a mam dosyc daleko wiec juz nawet nie jezdze tam.

No butki wlasnie na spacerki z wozkiem bo jednak nie bede chodzic w trampkach... czuje sie nieswojo do tego Tz powiedzial, ze w czarnej ala skorze ktora jest mi za duzo wygladam jak heavymetalowiec

wyprawa kamperem super sprawa witaj w klubie "klijówek"
Przestań sobie wkręcać, że jest za duża

W Factory tez niewiele kupiłam, ale w Fashion już tak. Clio jest super, ale nie dla matki z dzieckiem
Fajnie się jeździ kamperem, zawsze się można kimnąć

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
uwielbiam to....

Tuszka jaki masz wozek?
Teutonia Be you

Cytat:

lece doczytywac
Brawa dla Mai
Szkoda auta, jak sobie teraz
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 23:28   #2901
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja tak na szybko, OlusiaS mój tez tak zasypia normalnie nosem do tego ochraniacza nad głową tylko że nie dusi sie ani nie krztusi, wogole to zauważyłam że zaczyna sie tak wykręcać przy zabawie w łuk normalnie
co do przewijaka to maly też śmiga po nim że strach go z oka spuścić, chyba pomału trzeba go bedzie odstawić i przebierać na łóżku, a to takie wygodne było, nie trzeba sie schylać i nigdzie nie ucieknie juz wogole widze jak nasze dzieciki zaczna sie poruszać i trzeba je będzie gonic do przebrania aż strach pomyśleć hehe
a jeszcze sie pochwale my dziś skonczyliśmy 4 mc
ooo,wlasnie tak.Troche to dziwne

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Jestem mega zadowolona, tylko zgubiłam śrubkę przy rączce i tata przymocował mi taką zdeczka za długą nie wiem, jaką masz budę, ale moja ma możliwość odchylenia klapsy i wtedy do gondoli przez siateczkę i folię wpada więcej światła. Pięknie sie składa, tylko jest ciut brudny po zimie

Teutonia Be you
Ja gondole mam sztywna,doczepiana do stelaza,w budce sa 2 trojkaciki do wygladania,a w spacerowce mam z tylu ta siateczke,a u gory okienko .Strasznie mi sie be you podoba,tylko mam jeszcze po Maxie Fun (kupilismy,jak mial 2 lata,uzywalismy pol roku,wiec jak nowka),takze dokupilismy teraz tylko gondole.Pierwszy wozek mielismy Joe,ale musialam go wciagac do domu na 2 pietro,bo w garazu imprezowaly szczury,a w piwnicy byly pajaki wielkosci (cos dla Goldi ) tarantuli ,a on wazyl chyba ze 100kg.Kupilismy parasolke Teutonii,ale nie podobalo mi sie w niej workowe siedzisko,bez usztywnienia.Obydwa poszly na ebay i kupilismy Funa
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 23:41   #2902
goferek33
Raczkowanie

Wcielo mi posta, wrr. Mam pytanie- co byście zrobiły, czy kupić roana czy spacerowke? Pisałam do producenta w sprawie przetartych kół ale nie odpisali.potrzebuje lekkiego wózka bo mieszkamy na 2 Piętrze no i codziennie nim jeżdżę do i ze szkoły po nierownych chodnikach czyt. WertePach. W klubie nApisze swoje dane na FB. Zapraszam
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 06:46   #2903
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gina z ropą w piersi i na szczęście nie ma żadnych zmian i muszę czekać aż się sama wchłonie albo skończyć karmić

Tak poza tym nie długo ruszam do pracy

A w weekend pomalowałam sobie paznokcie na granatowo heh
ojej a skad ta ropa? mleczko nieleciało?

za pazurki

Cytat:
hahaha, skad ja to znam

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Filip dzis wszedl na level rozwojowy pt ''a dlaczego'' ...ile razy dzis juz uslyszalam to pytanie...w kazdej sytuacji- nawet jak wysypal chrupki i trzeba bylo sprzatac:

-Filipku ,posprzataj chrupki
- a dlaczego?
-bo wysypales
-a dlaczego?
- bo spadla ci miska
- a dlaczego spadla?
-bo nie uwazales, posprzataj, bo ja nie bede za ciebie sprzatac
- a dlaczego mama nie bedzie sprzatac?
-sprzataj leniu jeden
- a dlaczego pipitek jest len?
itepe itede....

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Dziewczyny przewijacie jeszcze na przewijakach? Bo moi tak sie wierca ze juz od jakiegos zasu przewijam
Tylko na lozku, przewijak stoi w lazience i na nim ubierm
Chlopcow po kapieli ale tak sie wyginaka ze sie boje ze spadna, na sekunde ich nie mozna zostawic
ja mam ala komodowy to ciągle przewijam bo jest duży

Cytat:

lece doczytywac
super i dla Majuni zuch dziewczyna... a najdalej wczoraj narzekałaś, ze nie śmieje się w głos- odczytuje potrzeby matki bezbłędnie )))))

z tym autem

Witamy się porannie... idziemy na karmienie i drzemkę zaraz... my wstali o 5:30 ... bo wczoraj wcześnie położyli spac... .ale nie popełnię tego błędu i nie będę próbowała go uśpic jak widno za oknem... uspic na noc

aaaaa myslicie, ze się opłaca? :

https://www.f astdeal.pl/oferta-zakupy-grupowe/lodz/49_zl_zamiast_99_zl_za/4737/6e696b61613231406f322e706 c2c333535/n

BEZ SPACJI PO "F"

jaki kupic dla tżta? nie ma bidok porządnego krawatu.. .a moze se darowac? nie wiem jakie ceny w sklepach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg (32,6 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg php.jpg (9,9 KB, 0 załadowań)

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-04-03 o 06:51
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 07:15   #2904
Aniolina
Rozeznanie

Witamy wtorkowo, nie wiem czy sie oplaca Nika, bo sie nie wyswietla dobrze.

goferek ja bym kupila spacerowke

dalia wspolczuje sytuacji z autem, na szczescie Maja juz troszke wieksza to chyba latwiej wam bedzie komunikacja miejska sie przemieszczac, no i ani sie obejrzysz to kupisz sobie cos fajniejszego.
Stary 2012-04-03, 07:43   #2905
dygotka8
Zakorzenienie

hej
nie pamietam co miałam ktrej odp prócz tego,że zazdroszczę zakupów!!ja we wszystkim wygladam(a przynajmnije tak siebie widzę)źleeee
cygaretki nigdy takich spiodni nie będę mogła założyć...z moją figurą

ja małej dawałam do tej pory 90 ml,ale od paru dni 120 ml i 4 miarki.kiedyś spała po tym od 5-8 godzin teraz budzi się co 3

nie mogę jej zrobić np180 ml bo ona pewnie by zjadła każdą ilość,a potem by ulewała na każdą stronę jeszcze więcej niż do tej pory
no własnie-ulewają jeszcze wasze dzieci czy już mniej albo w ogóle??

lecę doczytywać

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 08:01   #2906
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Dzień dobry

Śpicie jeszcze Mamusie? Jak nocki?

U nas standardowo, mała poszła spać o 19:30, a wstała 5:50. Już się chyba przyzwyczaiłam do bycia rannym ptaszyskiem

Dygotko moja niunia czasami jeszcze ulewa. Ale już dużo mniej niż jakiś czas temu. Ale czasami po godzinie, dwóch z dzioba jej dopiero poleci mleko.. Mam nadzieję, że niedługo z tym problemem się pożegnamy.

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-04-03 o 08:36
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 08:13   #2907
OlusiaS
Wtajemniczenie

Nie spimy,nie nie,standard od 7 .

Dygotka u nas ulewanie bylo do 9 miesiaca .

Kupilam malej kaszke Hippa gryczana i spala po niej od 21 do 5 rano ,potem cycek i tak do 7.Ciekawe,czy przypadek,czy tak zadzialala kolacyjka.

nikaa a do czego mialby ten krawat byc??Garnitur,czy tylko do koszuli??Jakie ma kolory koszul i garnituru??Moj tz kupilby pewnie obydwa ,ale on ma tego od groma,jego szafa peka w szwach
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 08:14   #2908
mol_aa
Zadomowienie

Dalia u nas na wodniste kupki pomogła biogaja, ale dopiero to było widać po tygodniu podawania. Piter teraz wali kozie bobki

Goldi niby potrzebuje rozmiar 34 czy 36, a waga poraża po 57kg, no ale to są takie skutki długich treningów przez kilka lat, ze mięśnie ważą, choć tego nie widać (największy problem mam z łydkami, jak chc kupić jakieś cudne wąskie kozaczki to od razu odkładam nawet nie przymierzam, bo wiem, ze nie wcisne ) kolejna rzecz nie dla mnie spodnie rurki lub 3/4 bo moje łydki wygladają jak jakieś potężne głazy w takich ciuszkach
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 08:27   #2909
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy z rana..

mloda wlasnie je i zaraz drzemka aaaaaalbo i nie
kolejna piekna noc

z autkiem to taka sprawa ze w naprawe musialabym zainwestowac 2 tys, zeby pojezdzic jeszcze z rok, poltora, wiec dlatego sie nie oplaca :/ a tak sie przywiązałam do duzego auta, gdzie wszystko się mieści

plan na dzis.... pochowac ciuszki do pudeł i obiad... i miałam iść coś kupić aaaaa... o ide na zabieg elektrosymulacji na brzuch uda i posladki... podobno mozna spalic ponad 2000 kcal podczas 1 sesji zooobaczymy

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Dalia u nas na wodniste kupki pomogła biogaja, ale dopiero to było widać po tygodniu podawania. Piter teraz wali kozie bobki

tak wlasnie myslałam że to Ty a po ile kropel ?

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-04-03, 09:00   #2910
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
hejka ! ja już po pracy

maluszek dziś straaasznie marudny, ciągle ma napady płaczu - chyba zębole

Baha ja miałam botki 14 i sprzedaję bo przy 191cm od ziemi idę jak dżdżownica - do 11 cm luzik ale powyżej masakra
wklejaj fotę bo jestem ciekawa !!

sa boskie na takim obcasie umiem smigac, w sensie ksztalcie bo wysokosc zaporowa

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
ggora jak ja bym chciała się przestawić tak na skotisz w jednej sekundzie a język znam tak jakby to powiedzieć - na potrzeby wakacyjne

w ogóle dziewczyny zazdroszczę Wam ze na pewno tak świetnie mówicie w obcych językach
ja zawsze się dobrze uczyłam i przynosiłam świadectwa z czerwonym paskiem, ale co mi po tych okresach warunkowych wykutych na blachę itd skoro nie ma praktyki oprócz krótkich pogaduszek w czasie wakacji

szkoda że szkoły tak słabo przygotowują do praktycznego wykorzystania języka....
to tak jak ja... tyle o ile dogadam sie na wakacjach zaluje ze nie przylozylam sie lepiej do jezykow

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
oj Truscaweczko- kusisz smakolykami:P
A ja czekam na tzta , mialam zrobic mielone na obiad...ale zem leniwa dzis to ma tylko ogorkowa
to Tz w PL? myslalam ze juz zagranica czeka na Was

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Nie ide do fryzjera bo... Tz wczoraj mi scial wlosy nawet fajnie mu wyszlo, co prawda mial podciac 5cm...a uwalil mi 15cm!!!!!!!!! ale wybaczam bo lepiej wygladaja, sa rowne, tak samo geste przz cala dlugosc (a raczej tak samo chude).
Moj Tz moglby byc fryzjerem, kosmetyczkaa(tipsy umial zakladac)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości