|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Dziewczyny- ja to was podziwiam, ze wy mozecie, ze umiecie chodzic na takich obcasach- ze wogole umiecie chodzic na obcasach!
Ja to jak jakis paralityk bym wygladala - to raz, a dwa - nie moge bo mam odwieczna kontuzje sciegna achillesa:/
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
ja w ogóle na obcasach nie chodzę
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez na obcasach chodze od wielkiego dzwonu. I tak sie czuje jak wielkolud zazwyczaj i nie chce sie dodatkowo obcasem podwyzszac
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
ale naprodukowałyście
aż miło bałam się że czytać nie będzie co ![]() chciałam się pochwalić że dziś majenia wydawała z siebie takie dzwięki że wzruszałam się cały dzień... no i w głos zaśmiała się pare razy i tak gadała do talerzy, że z tatą i jego żoną aż sikaliśmy ze śmiechu... a nawet nie gadała a piszczała no poprostu brak mi słów ! ![]() z gorszych wieści - musze autko sprzedać, bo nie stac mnie na naprawe :/ a tak się przywiązałam do mega brzydala ( Fiat Multipla) ... a że do lipca OC i przegląd to .... zaraz wystawie... będe ryczeć ... ;( niestety na nowe nie bedzie mnie stac, bo trzebaby z 10 tys. wywalić żeby tak troche pojezdzic, a za mą strzałe wezme 7... :/ nic odloze i zaczekam na lepsze czasy ... lece doczytywac
|
|
|
|
#2885 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
oo z johnsona jeszcze nie mam, ale dzis dostalam paczke z Nestle i tam tez sa kupony do rossmana Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w ogole, do tej pory spala na pleckach, czasem na brzuchu, a dzis zasnela 2 razy w polobrocie
|
|||||
|
|
|
#2886 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak zagęstnić kupy ???? Moja wali wodniste jak siuśki... juz 3ci tydzień...2gi tydzien bez nabiału... kupiłam biogaie... dzis 3ci dzien - po 5 kropli dziennie... nadal bez zmian... kaszką pluła, na widok butelki ryk jakich malo.... i kto mi pomoże co tu robic??? niby przy ząbkowaniu moga być luzniejsze kupy, ale luzniejsze nie znaczy wodne a moja jak kranowa kupy wali ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
moze kup na allegro ??? |
||
|
|
|
#2887 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez byly wodne kupy, ale po leczeniu biseptolem na gronka albo wystarczajaco dlugiej diecie beznabialu przeszly spowrotem w sluzowe. U nas zagescil ziemniak z marchewka
|
|
|
|
#2888 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() przykro mi z powodu autka ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
ja w dobrych gimnazjalnych czasach wystawilam na aukcji mojego kumpla ![]() Znalazlam krem z filtrem dla dzieci! Babydream taki ma, faktor 50+, 13,99zł niestety nie sprzedali mi go bo na kasie jeszcze nie był wklepany w system ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Glam waga leci juz powolutki. Od lutego do marca -4kg, a od marca do kwietnia niecale 0,5kg
ale cyckiem przestalam karmic i nie cwicze juz
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupilam masc- contratubex- drogie dziadostwo.... smaruje blizne po usunieciu pieprza, bo zaczela mi brzydka sie robic i zaraz sie zadrapieeeee..... Hmmm, a podawalas jej marchewke??? moze sie udaj do jakiego lekarza, zeby ci sie mala nie odwodnila jak te kupska takie wodniste sa? Dzieciarnia usnela, a ja moge wreszcie posiedziec SAMA i w CISZY! oj jak doceniam ten czas!
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze srajdek Adasko nie chce isc spac pospali 3 godz na spacerze, potem o 19 jak kapalam dominika to zasnal na pare minut i obudzil sie swiezutki kak stokrotka. Klade do kolyski- gadanie i smiech, do lozka i krzycze- spij!spij! To az sie zapluwa z radosci, inne dzieci juz spia a to dziadostwo nie do zdarcia ((Dalia przykro mi z powodu samochodu Z kupami nie pomoge, u nas jest jedna kupa na 4 dni ( i to u calej trojki... Jakby sie umawiali ) i jz sie boje co bedzie jak zaczne marchwie i ryzyki podawac bo one zageszczaja kupeTeraz jak chopcy po 4 dniach strzela to kupa jak farba olejna- gesta i baaaardzo nasycony, intensywny kolor. Nie uwierzylybyscie jaka plama zostala na ceratce mimo uprania ![]() jak od kurczakaTikka masala
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
hejka ! ja już po pracy
maluszek dziś straaasznie marudny, ciągle ma napady płaczu - chyba zębole Baha ja miałam botki 14 i sprzedaję bo przy 191cm od ziemi idę jak dżdżownica - do 11 cm luzik ale powyżej masakra ![]() wklejaj fotę bo jestem ciekawa !! moje botki wyglądały tak i niestety nie daję rady:
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
o mamusiu...wlasnie musialam pogadac z moim bylym szkockim szefem...az sie zgrzalam- musialam sie przestawic na ''skotisz''w jednej sekundzie, ale musze sie pochwalic, ze to jest jak z jazda na rowerze-nigdy sie nie zapomina, tylko pierwsze kroki trudne, a pozniej plynie
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
ja tak na szybko, OlusiaS mój tez tak zasypia
normalnie nosem do tego ochraniacza nad głową tylko że nie dusi sie ani nie krztusi, wogole to zauważyłam że zaczyna sie tak wykręcać przy zabawie w łuk normalnie co do przewijaka to maly też śmiga po nim że strach go z oka spuścić, chyba pomału trzeba go bedzie odstawić i przebierać na łóżku, a to takie wygodne było, nie trzeba sie schylać i nigdzie nie ucieknie juz wogole widze jak nasze dzieciki zaczna sie poruszać i trzeba je będzie gonic do przebrania aż strach pomyśleć hehea jeszcze sie pochwale my dziś skonczyliśmy 4 mc
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Ggora mam to samo
tez uwielbiamChwile ciszy jak juz dzieciaczki usna... Kiedys to wstawalam Przed wszyystkimi zeby moc w spokoju kawe wypic... Ale teraz srule wstaja o 6 rano wiec troche mi Sie nie chce
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
ggora jak ja bym chciała się przestawić tak na skotisz w jednej sekundzie
w ogóle dziewczyny zazdroszczę Wam ze na pewno tak świetnie mówicie w obcych językach ja zawsze się dobrze uczyłam i przynosiłam świadectwa z czerwonym paskiem, ale co mi po tych okresach warunkowych wykutych na blachę itd skoro nie ma praktyki oprócz krótkich pogaduszek w czasie wakacji szkoda że szkoły tak słabo przygotowują do praktycznego wykorzystania języka....
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2012-04-02 o 21:59 |
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
londynczycy np mowili pieknie ale maburmuszeni zawszePotem mialam jeszcze szkockiego team leadera w innej pracy- smiesznie gadal ale bardzo go lubilam ![]() Truscafko juz ci pisalam- jestes moj hirol z ta praca
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
hiroł będę jak dożyję do soboty - od jutra zaczyna mi się armagedon, jak nam się to zejdzie z ząbkami to nie wiem co będzie
![]() zmykam spać! do jutra dziewczynki! jutro jak wstanę wcześnie to będę robić Rafaello
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
oj Truscaweczko- kusisz smakolykami:P
A ja czekam na tzta , mialam zrobic mielone na obiad...ale zem leniwa dzis to ma tylko ogorkowa
|
#2900 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem, jaką masz budę, ale moja ma możliwość odchylenia klapsy i wtedy do gondoli przez siateczkę i folię wpada więcej światła. Pięknie sie składa, tylko jest ciut brudny po zimie Cytat:
![]() W Factory tez niewiele kupiłam, ale w Fashion już tak. Clio jest super, ale nie dla matki z dzieckiem ![]() Fajnie się jeździ kamperem, zawsze się można kimnąć ![]() Teutonia Be you Cytat:
Szkoda auta, jak sobie teraz |
||||
|
|
|
#2901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Strasznie mi sie be you podoba,tylko mam jeszcze po Maxie Fun (kupilismy,jak mial 2 lata,uzywalismy pol roku,wiec jak nowka),takze dokupilismy teraz tylko gondole.Pierwszy wozek mielismy Joe,ale musialam go wciagac do domu na 2 pietro,bo w garazu imprezowaly szczury,a w piwnicy byly pajaki wielkosci (cos dla Goldi ) tarantuli ,a on wazyl chyba ze 100kg.Kupilismy parasolke Teutonii,ale nie podobalo mi sie w niej workowe siedzisko,bez usztywnienia.Obydwa poszly na ebay i kupilismy Funa
|
||
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
Wcielo mi posta, wrr. Mam pytanie- co byście zrobiły, czy kupić roana czy spacerowke? Pisałam do producenta w sprawie przetartych kół ale nie odpisali.potrzebuje lekkiego wózka bo mieszkamy na 2 Piętrze no i codziennie nim jeżdżę do i ze szkoły po nierownych chodnikach czyt. WertePach. W klubie nApisze swoje dane na FB. Zapraszam
|
|
|
|
#2903 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za pazurki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Majuni )))))Witamy się porannie... idziemy na karmienie i drzemkę zaraz... my wstali o 5:30 ... bo wczoraj wcześnie położyli spac... .ale nie popełnię tego błędu i nie będę próbowała go uśpic jak widno za oknem... uspic na noc ![]() aaaaa myslicie, ze się opłaca? : https://www.f astdeal.pl/oferta-zakupy-grupowe/lodz/49_zl_zamiast_99_zl_za/4737/6e696b61613231406f322e706 c2c333535/n BEZ SPACJI PO "F" jaki kupic dla tżta? nie ma bidok porządnego krawatu.. .a moze se darowac? nie wiem jakie ceny w sklepach
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-03 o 06:51 |
||||
|
|
|
#2904 |
|
Rozeznanie
|
Witamy wtorkowo, nie wiem czy sie oplaca Nika, bo sie nie wyswietla dobrze.
goferek ja bym kupila spacerowke dalia wspolczuje sytuacji z autem, na szczescie Maja juz troszke wieksza to chyba latwiej wam bedzie komunikacja miejska sie przemieszczac, no i ani sie obejrzysz to kupisz sobie cos fajniejszego. |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie pamietam co miałam ktrej odp prócz tego,że zazdroszczę zakupów!!ja we wszystkim wygladam(a przynajmnije tak siebie widzę)źleeee cygaretki ![]() ja małej dawałam do tej pory 90 ml,ale od paru dni 120 ml i 4 miarki.kiedyś spała po tym od 5-8 godzin teraz budzi się co 3 nie mogę jej zrobić np180 ml bo ona pewnie by zjadła każdą ilość,a potem by ulewała na każdą stronę jeszcze więcej niż do tej pory no własnie-ulewają jeszcze wasze dzieci czy już mniej albo w ogóle?? lecę doczytywać
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Dzień dobry ![]() Śpicie jeszcze Mamusie? Jak nocki? U nas standardowo, mała poszła spać o 19:30, a wstała 5:50. Już się chyba przyzwyczaiłam do bycia rannym ptaszyskiem Dygotko moja niunia czasami jeszcze ulewa. Ale już dużo mniej niż jakiś czas temu. Ale czasami po godzinie, dwóch z dzioba jej dopiero poleci mleko.. Mam nadzieję, że niedługo z tym problemem się pożegnamy. Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-04-03 o 08:36 |
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie spimy,nie nie,standard od 7
.Dygotka u nas ulewanie bylo do 9 miesiaca .Kupilam malej kaszke Hippa gryczana i spala po niej od 21 do 5 rano nikaa a do czego mialby ten krawat byc??Garnitur,czy tylko do koszuli??Jakie ma kolory koszul i garnituru??Moj tz kupilby pewnie obydwa ,ale on ma tego od groma,jego szafa peka w szwach
|
|
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Dalia u nas na wodniste kupki pomogła biogaja, ale dopiero to było widać po tygodniu podawania. Piter teraz wali kozie bobki
Goldi niby potrzebuje rozmiar 34 czy 36, a waga poraża po 57kg, no ale to są takie skutki długich treningów przez kilka lat, ze mięśnie ważą, choć tego nie widać (największy problem mam z łydkami, jak chc kupić jakieś cudne wąskie kozaczki to od razu odkładam nawet nie przymierzam, bo wiem, ze nie wcisne
|
|
|
|
#2909 | |
|
Wtajemniczenie
|
witamy z rana..
mloda wlasnie je i zaraz drzemka aaaaaalbo i nie ![]() kolejna piekna noc z autkiem to taka sprawa ze w naprawe musialabym zainwestowac 2 tys, zeby pojezdzic jeszcze z rok, poltora, wiec dlatego sie nie oplaca :/ ![]() plan na dzis.... pochowac ciuszki do pudeł i obiad... i miałam iść coś kupić aaaaa... o ide na zabieg elektrosymulacji na brzuch uda i posladki... podobno mozna spalic ponad 2000 kcal podczas 1 sesji zooobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
tak wlasnie myslałam że to Ty a po ile kropel ?
|
|
|
|
|
#2910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
zaluje ze nie przylozylam sie lepiej do jezykow---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Nie ide do fryzjera bo... Tz wczoraj mi scial wlosy ale wybaczam bo lepiej wygladaja, sa rowne, tak samo geste przz cala dlugosc (a raczej tak samo chude).Moj Tz moglby byc fryzjerem, kosmetyczkaa(tipsy umial zakladac)
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Zrobiłam go wczoraj na obiad. Podrasowałam go o przysmażone pieczarki z cebulką i podałam z sosem czosnkowym.
aż miło
bałam się że czytać nie będzie co
i tak gadała do talerzy, że z tatą i jego żoną aż sikaliśmy ze śmiechu... a nawet nie gadała a piszczała
.
, w leżaczku też nie posiedzi bo odbija sie nogami i wtedy leci w prawo lub w lewo, przypięty pasami ale jednak jakiś luz mają i tak mi to dziecko wyłazi

Kurcze srajdek Adasko nie chce isc spac 

,a on wazyl chyba ze 100kg.Kupilismy parasolke Teutonii,ale nie podobalo mi sie w niej workowe siedzisko,bez usztywnienia.Obydwa poszly na ebay i kupilismy Funa