|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Drcron nie mogę znaleźć tego lukru ,musisz po prostu dosypywać na oko tego cukru pudru
albo spróbuj z tego przepisu http://mojewypieki.blox.pl/2012/02/W...rolewskim.html |
|
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koja maluda śpi na sofie takiej jednoosobowej, mamy do niej mały pokój i nie zmieści się łóżko, tzn zmieści ale co z komodą i zabawkami, ale jest ładna, kupiliśmy w IKEI, z falbaneczką, typowa dziewczęca. ![]() Cytat:
ta minka świetna, no a świeczki bardzo szczere, najważniejsze że było co dmuchać![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Macie może jakieś sposoby na mycie włosów swoich pociech? Moje dziecko krzyczy za każdym razem, myje jej w szamponie JONSHON od urodzenia, robie to delikatnie, a ona wciąż krzyczy, głowy nie chce przechylac do tylu wiec cos tam jej zleci po twarzy siłą rzeczy ![]() ![]() Kąpać się uwielbia ale jak zaczynam myć włoski to woła "Mama opalala" chce wyjsc ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- pl_madzia bo ja nie podziękowałam za instruktaż do usuwania zdj Dziękuję! |
||
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka powinnas kupić takie coś http://m.mothercare.com/mt/www.mothe...elated-tab-3-5. Albo ten pierścień http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B000G1TDNI. http://m.mothercare.com/mt/www.mothe...elated-tab-3-5
Tu masz rożne http://www.google.co.uk/search?q=sha...80&bih=268#p=0 Ja dalej zdycham. Nie mam juz czym wymiotowac. Meczarnia. Niech mnie ktoś dobije. Może tz mi coś z apteki przyniesie. |
|
|
|
#454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty jesteś szczupła to na tobie na pewno fajnie będą wyglądały Cytat:
Cytat:
![]() te babeczki też fajnie wyglądają Ana i dziewczyny co myślicie o takiej bluzce pensjonarce http://moda.allegro.pl/bluzka-koszul...230733829.html
|
|
|
#455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bidula, jutro bedzie lepiej, musisz to przebolec |
||
|
|
|
#456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieliśmy kupic 160x200 ale jednak 180x200 bedzie lepsze ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
wracaj szybko do zdrowia ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
|
#457 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a barwniki w proszku, czy w żelu, czy w płynie ? Cytat:
![]() bidulka z Ciebie wracaj do zdrówkamnie dzisiaj tez porywa do kibelka ![]() Cytat:
![]() ale ogólnie bardzo mi sie podoba
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Megi no wkońcu się odezwałaś. Mój podobnie najlepsza zabawa to włażenie na parapety, szafki, ławy biurka i kanapy. Gada ale niewiele. Za to jest mistrzem w psuciu nawet rzeczy niezniszczalnych. Jedyne co mu wytrzymuje i nam to rzeczy z Ikei, i zabawki, albo FP. Reszta to od samego jego patrzenia się rozpada(w każdym razie mam takie wrażenie)
Ja miałam w proszku, i super się sprawdziły, kolory intensywne i wogle dość łatwo się rozprowadzają.
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w żelu z Wiltona |
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kubi ma meble z BRW w kolorze mniej więcej takim jak to łóżko, chce, żeby pasowało, potem takie samo dokupię drugiemu dziecku, chyba, ze kubi wyrośnie z niego szybciej, to wtedy będę się zastanawiać ![]() z mamuta też kupuję krzesełka i stolik, ale jeszcze nie wiem na jakie kolory się zdecydować ściany pomaluję chyba na jasny zielony, rolety może żółte jasne, albo też zielone i firankę krótką z car'sów
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam na relację ze żłobka... tam też lubi biegać po stołach. Dzisiaj mam ciężkie tematy w pracy, więc zaglądam sobie do Was, może natchnienia szukam. ![]() Ale tak poważnie niezły odwyk miałam i rzeczywiście ciężko się wbić ponownie.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale was dopadły wirusiska wstrętne-zdróweczka życzę
Cytat:
wiesz, że też ostatnio się za tymi wisienkami rozglądałam i tylko w jednym takim bardziej wypaśnym spżywczaku znalazłam.... toś mnie ubawiła ![]() Cytat:
moja ciągle śpi w klatce Cytat:
, faktycznie, fajnie by było jakbyście w chacie TYLKO gromnice mieli i oczywiście spóźnione 100 lat dla Michasi Cytat:
megi, kopę lat, pisz co tam u was. I trzymam kciuki za żłoba w kwestii mycia włosów, to u nas od jakiegoś czasu znów nie ma krzyku i płaczu-odkąd myjemy tak: ona siedzi w wanience (wanienka pod prysznicem jest), opiera głowę o rant wanienki (jak u fryzjera) ja płuczę i trzymam jej rękę na czole na wszelki wypadek i jest dobrze. Kiedyś pomagało patrzenie w sufit i sznurki ("a gdzie jest ręcznik tatusia"), potem już nie, a teraz znów jest oki.
|
|
|
#463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale i wygodnych tez
|
||
|
|
|
#464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
madziwnia- może uszyj jak drcron mówi taki koszyczek! michasia będzie sobie lale albo misia wozić http://www.noodle-head.com/2010/06/b...-tutorial.htmlmonka- a jeszcze jakiś czas temu pisałam że przydałaby ci się jakaś jelitówka... wykrakałaś sobie!! sara- ja tam wcale taka szczupła nie jestem.. a na pewno nie jestem szczuplejsza od ciebie! ehh co my baby mamy z tą swoją mania na punkcie wagi? ja bym tam chciała tak z 5kg stracić.. ale nie mam silnej woli żeby słodycze odstawić a zmuszać się do ćwiczeń też nie umiem... i mi brzuszek rośnie młoda- a to po tym dukanie ile straciłaś?? wróciło później to co straciłaś przy diecie? uciekamy do znajomych na roczek ich synka
|
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tez by się przydało z 5 kg zrzucić
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
7 kg chyba mi spadlo nie pamietam.. ale pozniej znow zaczelam jesc smieci.... zarcie z fast foodow i nie dziwie sie ze wrocilo;/ teraz sie nie poddam
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka nie wyzywaj że cię tak męcze ale przeczytalam tz składniki i piszemy sie na tą sałatkę w święta dlatego dopytuje,
papryka pieczona, możesz mi powiedzieć jak ją upiec? ![]() w całości? Jestem z gotowania troszke noga ale się staram ![]() Wiem co jeszcze zrobie koperty z kotletow schabowych tak z czegoś na ciepło, a że całe świeta poza domem to nie musze robić duzo bo kto to zje jak jest nas tylko 3
|
|
|
|
#468 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sto latek (spóźnione) dla jubilatki Cytat:
Gapa ze mnie - wczytałam się w przepis i juz wiem - pomysł super Edytowane przez catro Czas edycji: 2012-04-02 o 20:00 |
||
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obie wersje smaczne, a jeśli chcesz to polecam stronkę http://pl.foodlexicon.org/p0000140.php tam masz kilka sposobów
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Megi witaj . Aneczka fajne to wyrko oby się sprawdziło . Ja mam wyro 160 na 200 , pod nim mam takie torby do przechowywania prostokątne . Jutro mam jajko w przedszkolu u Szymka . załatwiłam Olce to szczepienie na ospę tylko mam papier z przedszkola przynieść . to dla dzieci żłobkowych ponoć tylko . choć jak dla mnie to jak byk tam napisane że do 12 RZ . ale dobre i to
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że szczepionekę załatwiłaś
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2012-04-02 o 21:09 |
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Biedne dziewczyny, zdrówka Madzia Zosia tez ma dobrą przemianę i zwykle tak się działo jak u Was ale od kilku dni było spokojniej wiec jak się znowu pojawiło to się lekko wystraszyłam tym bardziej że wyglądało inaczej niż zwykły fałszywy alarm .Megi - powodzenia w żłobku Sara - sorry ale mogłaś wcześniej pokazywać bo właśnie wczoraj wieczorem bardzo podobną wyrzuciałam na śmietnik. Dostałam lata temu (i parę kg mniej ) ale nigdy jej nie nosiłam mimo że dobrze wykończona i z porządnej tkaniny (prawdziwy jedwab). Nie leżała mi pod żadnym względem Evi - Zosia też za kratkami dalej śpi .No i u nas podobnie z myciem głowy bo częste zmiany humorków mamy . Teraz delikatnie polewam głowę wodą z kubka i oczywiście mam w pogotowiu ręcznik na oczka, do tego szukamy chmur na suficie, polewamy brzuszek, plecki i zabawki Machaj nie przejmuj się zbytnio tym egzaminem/zaliczeniem. Szkoda zdrowia. Każdy musi zaliczyć poprawkę bo co to za studia bez "pały" ![]() A gdzie jest nasza Pop ?
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-04-02 o 22:06 |
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko na chwilę, dziś ciężki dzień... Uciekam zaraz spać
![]() Olu Dusiakowa
wszystkiego Naj!!! Dużo słonka i pięknego nowego domku, oby mama z tatą szybko i bezproblemowo go wybudowali!
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
nie zamawiam tej bluzki, boję się ze to jakaś szmatka mi przyjdzie
jakoś rzeczywiście kiepskaOleńko wszystkiego najlepszego ![]()
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
STO LAT... STO LAT OLEŃKO
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/najtaniej-ikea-mal...186703355.html sypialnię całą mam z ikea właśnie gdzie jest POP ???
|
|
#477 | ||
|
Raczkowanie
|
wzrostu mam 166... a waga waha się miedzy 56-58
... (zależy która faze przed/po okresową mam) Cytat:
ja bym tak chciała do 52 zejść... nie wiem sama jak bo siedząc przed kompem tego nie zgubię... Cytat:
(pukam w niemalowane, pluje przez ramie i wszystkie inne odstraszające złe duchy czynności odprawiam) w mojej 7ioletniej(!!) karierze studenta nie miałam ani jednej poprawki egzaminu... mam nadzieję że nie nadrobię tego przez te 2 semestry które mi zostały no właśnie gdzie Pop?? ![]() byliśmy u znajomych... ehh muszę sobie zobaczyć zdj Kali sprzed roku... mi się taka duża wydawała w porównaniu z synem znajomych.. on mi się taki drobniutki malutki wydaje... a w zasadzie wagę ma tą samą co kala rok temu a o wzrost nie pytałam ehh jak te dzieci szybko rosną... mi się wydaje że ja jeszcze smarkata jestem
|
||
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
co sie z popem dzieje??? martwię się, moze któaś skrobnie do niej smsa?? ja nie mam nru
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dam znać jak wyszła w trakcie albo po świętach ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zawadzką możesz obejrzec na tvnplayerze http://tvnplayer.pl/seriale-online/n...E04,11343.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

i dzieki Bogu
, więc jeszcze 3 dodatkowe osoby sie zmieszczą 

ściany pomaluję chyba na jasny zielony, rolety może żółte jasne, albo też zielone i firankę krótką z car'sów
w całości?
. Teraz delikatnie polewam głowę wodą z kubka i oczywiście mam w pogotowiu ręcznik na oczka, do tego szukamy chmur na suficie, polewamy brzuszek, plecki i zabawki
... (zależy która faze przed/po okresową mam)