|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Uspokoiłam się trochę, jeszcze wypiłam melisę, bo się boję znowu o to ciśnienie. Okaże się jutro wszystko..
Dziękuję Wam
|
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Tak, kopie do środka i czujesz go za żołądku. Musisz tak do jutra mysleć bo oszalejesz!!
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33308532]Naprawdę? Bo ja tu wszędzie czytam, że dzieci kopią tak, że mamy widzą ich łokcie czy nóżki, a ja od tygodnia czuję tylko to coś pod żołądkiem i czasami delikatnie muśnięcia tam w środku na dole A mój gin mi nie chciał powiedzieć w czwartek, jak leży, bo "to będzie ważne przed porodem" ;( A ja tu szaleję z niepokoju. Znowu coś pod żołądkiem, ale tak jakby popychanie żołądka do góry.Aha i sprawdzał mu przepływy i były ok, jeśli to ma jakieś znaczenie.[/QUOTE] Perse a mój przypadek to co? ja też czytam tutaj i za głowę się łapałam i do ginekologa - bo moje dzieckoa ani takie ruchliwe, ani nie akrobata, ani nawet po brzuchu całymi dniami nie widać że coś siedzi w środku... ale już mam dosyć schizowania - czasami mnie kopnie, czasami nie, ale wiem że jest bo na wizytach serce bije i to mocno. Mój problem to łożysko na przedniej ścianie - a reszta to lenistwo mojego synka więc głowa do góry, bo zwariujemy jak tak ciągle będziemy porównywać się do dziewczyn tutaj
|
|
|
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33308808]Uspokoiłam się trochę, jeszcze wypiłam melisę, bo się boję znowu o to ciśnienie. Okaże się jutro wszystko..
Dziękuję Wam [/QUOTE]perse nie przejmuj sie! na pewno wszystko jest ok. w koncu do tej pory bylo a na tym etapie to juz raczej nic złego sie nie powinno dziać wiec nie stresuj sie kochana ![]() moja mała też bardzo leniwa, mało ją czuje, zresztą mam wrażenie ze od początku tak było.... a teraz pytanie do Was mamuśki: ja mam teraz 34tc i mała jest ciągle ułożona pośladkowo . w ostatnim tygodniu w szpitalu powiedzieli mi że jeśli się nie przekręci to albo cesarka albo mogą spróbować przekręcić ją sami. czy któraś z Was ma już może takie doświadczenia? (chodzi mi o to obracanie dziecka przez lekarza) wolałabym uniknąć cesarki ale to rozwiązanie też chyba nie jest bezpieczne i podobno jest tylko 50% szans że sie powiedzie co Wy na to?? ![]() |
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz jeszcze 2 tygodnie na to żeby sie obróciło, ustawienie na pieska i kręć biodrami! a co do obracania dziecka - słyszałam o tym, chociaż nie znam nikogo kto by to miał, po odejściu wód płodowych lekarz na Twoim brzuchu - bo to robi się z zewnątrz, znajduje dziecko i próbuje je przekręcić, przekręcając Twoją skórę z lekka, podobno boli - możesz sobie wyobrazić - jak robił Ci kiedyś ktoś "pokrzywkę" na ręku, że przekręcał dłonie w zupełnie innych kierunkach na Twoim nadgarstku... to robią Ci na brzuchu...ale na razie spokojnie - to dopiero 34 tydzień, jeszcze duuuużo czasu ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- a w ogóle to wiecie co ja dzisiaj zrobiłam? miałam taki beznadziejny nastrój że poszłam się powyżywać - opieliłam cały chodnik za domem, wszystkie pomiędzy płytami trawy, zielsko. I poczułam się błogo - co prawda nie mogą tego powiedzieć moje kolana ale za to dusza krzyczała z radości...chociaż w pewnym momencie jak usiadłam na schodach, to miałam takie dziwne wrażenie, że głowa mojego dziecka zaczyna wychodzić! tak się przestraszyłam że pobiegłam do toalety...haahha
|
|
|
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczynki
![]() Perse trzymaj się dzielnie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33307869]Znowu mi coś podeszło pod żołądek, aż mi się zrobiło trochę niedobrze... Ale już sama nie wiem, czy to on, czy ze stresu. Czasami też mam skurcze i wtedy brzuch jest wyższy po jednej stronie (jak leżę na wznak). Nie umiem się wtedy połapać, czy to skurcz czy nie
![]() Ja też łykam tabletki na to nadciśnienie i piję melisę, zastanawiam się, czy przez to i on nie jest senny. No i nie wiem, czy się nie obrócił głową w dół, ale to wszystko tylko moje wymysły, i tak strasznie się martwię. Strasznie Chcę już jutro [/QUOTE]No to skoro brzuch robi Ci się nieforemny to by znaczyło, że dziecko się wypycha. Nie martw się !!! Spokojnie ! Bo tylko szkodzisz maleństwu Jesteś pod kontrolą lekarza, gdyby coś z dzieciakiem było nie tak, wyszło by to odrazu na USG. Mogłoby mieć mniejszą wagę, albo wymiary! Spokój przede wszystkim, a jutro poproś żeby Cię ktoś zbadał, bo od 28 tygodnia trzeba zwracać uwage na ruchy maluchów, powiedz, że się martwisz i że coś się nie mozesz doliczyć, opowiedz o swoich wątpliwościach, na pewno Ci któryś z lekarzy udzieli porady. Do tego czasu - luz w ramionkach !!! |
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jakie bierzecie butelki 150ml czy 260ml?czy to ma wogole jakies znaczenie?
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale napisałyście od rana Z moich wielkich planów nici... Położyłam się zdrzemnąć o 12tej i wstałam koło 4tej. Wypiłam kawę by dostać powera i skoczyło mi ciśnienie no i zrobiło się słabo... Musiałam posiedzieć.... I tak się zeszło... Kurka... Jutro ostro prasuję, bo już mi się tak spiętrzyło że hoho. I myję okna. Co z resztą porządków świątecznych? Nie wiem... Zależy na ile mi starczy sił... Na pewno nie będę tak sprzątać jak zawsze - wycieranie po drabinie szaf, żyrandoli, odsuwanie mebli i pastowanie podłóg.. No bo jak ja mam to wszystko sama zrobić? Jeszcze nie wiem jak to przeżyję ale niestety... Mąż wraca w czwartek w nocy, ciekawe do kiedy zostanie... Trzeba lodówkę wymienić, pralkę zreperować, dorobić półkę w szafie, naprawić szuflady w komodzie... Cieszcie sie Kobiety, że macie swoje połówki chociaż wieczorami w domu ![]() A'propos ruchów - moja też jakaś leniwa Są dni, że ledwo cokolwiek poczuję.. Ale na USG jest wszystko o.k. Może to przez to że sporo przytyłam i mniej odczuwam ruchy. A zresztą na razie ma trochę miejsca jeszcze Perse - trzymam kciuki, na pewno jest wszystko dobrzePowoli piszę listę zakupów - trudna to sprawa ![]() Dobranoc Mamusie - słodkich snów
|
|
|
|
|
#790 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak właśnie dzisiaj zaszalałam z praniem i brzuszek mi twardnieje ![]() Wyprałam wszystkie ubranka, pieluchy, koce, rożki, śpiwory itp. Jechałam z tym od 11tej do 22.30 na dwie pralki i jedną suszarkę. Teraz tylko prasowanie i w środę pakowanie ![]() Cytat:
Ja bym na taki wyczyn potrzebowała cały dzień!!!Dziękuje za wyjaśnienie sprawy nazwiska. Właśnie słyszałam, że ważne jest to żeby kwestie nazwiska załatwić najlepiej przed porodem bo potem ciężko to odkręcić. Kurde, ciekawe kiedy to załatwie? ![]() Zaczynam dziś 35tc!!! Chyba się zaraz posikam ze strachu!!! ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Kaśka k, jak Twoje KTG??? Ja tez mam ostatnio bardzo częste twardnienia brzucha i idę z tym w środę do lekarza. |
||
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
dopiero teraz uruchomili windy... słysze za ścianą że chodzą....
bardzo rzadko się to zdarza, ze obydwie w jednym czasie padają, może przez 3 lata zdarzyło mi się to drugi raz, ale mam nadzieję, że do końca ciąży już nie będę musiała urządzać takich wspinaczek... |
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Byłam taka zmęczona, tak bardzo marzyło mi się łóżko, a teraz nie mogę spać
|
|
|
|
#793 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Ale mi się uzbierało czytania... Więc i tak odpiszę pewnie tylko na połowę ciekawych kwestii, które mi się w oczy rzuciły, bo bym tu chyba z 5 postów musiała napisać A nie śpię od 4ej (usnęłam po 17ej...), więc sobie Was przynajmniej doczytałam Zaraz coś się chyba muszę domkiem zająć. Chciałam dziś zrobić badania krwi, bo w czw mam wizytę (zawsze wolę mieć ten jeden dzień zapasu na wyniki), ale nie dałabym rady czekać tyle do śniadania, więc muszę to zrobić jutro.W nd wieczorem udało mi sie kupić suszarkę i jadę już po 2 prania dziennie (jakby ktoś jeszcze się zastanawiał, to w Kauflandzie po 25 zł ) i resztę wieczoru już przy zamówieniach na necie spędziłam (dwa największe od rp i rajrodzica). Wczoraj chodzenie po mieście albo raczej jeżdżenie, bo na chodzenie nie czułam się za bardzo, ale chciałam w wiele miejsc pójść, więc jak nigdy podwoziłam sobie pupcię samochodem pod same wejścia sklepów Nic tylko czekać na paczki teraz.I ważna sprawa odnośnie Bepanthenu - wiele razy Wam go polecałam, zaznaczając, że przy kupowaniu posprawdzam ulotki i... wczoraj niestety okazało się, że zarówno maść, jak i krem mają napisane "zmyć przed karmieniem"... (musiało się to zmienić, w końcu Maksiu urodził się już 6 lat temu...) Do sutków zdecydowałam się więc na Maltan gorąco polecany przez SzmaragdowegoKotka, bo w jego ulotce nie ma nic o zmywaniu, a jest "nie wpływa na układ pokarmowy dziecka..." To wg mnie bardzo ważne, bo trzeba smarować się po każdym karmieniu na początku, karmień właśnie na początku jest bardzo dużo, więc mycie piersi przed każdym karmieniem jest wg mnie bardzo kłopotliwe.Natomiast zaletą Bepanthenu jest to, że oprócz do sutków może on też służyć do wszelkiego rodzaju podrażnień skórnych, w tym do buzi dziecka, więc tu dla mnie zostaje nr 1. Na razie nie kupiłam, ale po to w razie czego zawsze tż może podejść do apteki. To chyba tyle, co u mnie Teraz Wasze posty ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie nie wszystkie na wątku tak mają przy sobie tż... To możecie sobie ręce podać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie Ci pewnie ciężko z przeprowadzką tak na sam koniec ciąży, więc powodzenia ![]() Tak, zdecydowanie Cytat:
Może po prostu pokażę - http://allegro.pl/higieniczne-naklad...229331946.htmlJak się teraz nie zużyje, to nawet na jakieś wycieczki po parę sztuk można zabrać, bardzo przydatne. Zresztą nie jest to drogie moim zdaniem. Na te pytania widziałam, że już sporo odpowiedzi miałaś, ale dodam też coś od siebie ![]() 1. Biało-zielony Linomag tylko w aptece. Dla mnie jedyny i niezastąpiony zarówno profilaktycznie, jak i przy podrażnieniach pupy. Przy pierwszym Maksa delikatnym odparzeniu użyłam Sudokremu i była jeszcze większa porażka, nie leżał nam kompletnie, więc więcej nie użyłam i nie kupiłam. Wyleczyliśmy pupę Linomagiem i rumiankiem. Zdziwiło mnie to wobec powszechnego zachwytu nad Sudokremem, ale wiadomo różne upodobania skórne mają dzieci i nie wszystkim to samo musi pasować. 2. Nie martw się tak bardzo użyciem dwóch różnych serii kosmetyków. Jak nie ma alergii w rodzinie, to spokojnie jeszcze zdążysz to wyłapać i zmienić, gdyby coś nie leżało maluszkowi. Bambino ochronny, Sudokrem i wiele innych z tlenkiem cynku odróżnia się po tym m.in., że nie da się ich wsmarować w skórę i nie ma sensu wsmarowywanie na siłę ![]() Większego doświadczenia z różnymi kremami nie mam, bo całe niemowlęctwo Maksa właściwie przejechaliśmy na Linomagu i mleczku do ciała Nivea 3. Tu masa podzielonych opinii chociażby już u nas na wątku się pojawiała ![]() Cytat:
ale to i tak prawie połowa taniej niż za zwykłą w zwykłym sklepie. Wzięłam od razu 260ml, bo i tak wcześniej czy później taka jest potrzebna.http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...219529734.html Cytat:
Ręczniki to te same co ma Maksiu Nie powinno nić drażnić, zresztą nie musisz ich od początku tak na główkę zakładać.
|
||||||||
|
|
|
#794 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też nam się tak zdarzało, choć wolę spokojniejszą drogę do ustalania kompromisów, ale nie zawsze się udaje... Ważne, żeby w końcu te kompromisy wypracować Cytat:
Jak kazał lekarz się oszczędzać, to nie przejmuj się obiadami. Już tu Ci dziewczyny sporo nagadały... Mam nadzieję, że nie jest tak źle faktycznie, skoro zwleka z usg, ale na pewno musisz się bardziej oszczędzać.Cytat:
Tż robi najlepszy rosół w podobny sposób. Ja nawet nie próbuję. A wszystkie kobiety dookoła oburzone i zdziwione (w tym z mojej rodziny), jak to można dawać wieprzowinę do rosołu.Cytat:
Cytat:
Ta, do której podałaś link, nie ma taśmy marszczącej, nie wiem, czy zwróciłaś na to uwagę i czy Ci na tym zależy... Tam, gdzie ja zamówiłam. to mogę polecić, że kobieta bardzo szybko odpisała na moje dodatkowe pytania odnośnie wymiarów, czy taki wymiar jak ja chcę nie przetnie (po ucięciu na wysokość) jakiegoś wzoru. Zamówiłam w piątek, a wczoraj dostałam info, że już uszyta i wysłana.Cytat:
Wybierz Martę! Moję piękne imię! Hehe, żartuję, obydwa są bardzo ładne.Cytat:
Co do takich bezdotykowych, to jeszcze się nie zdecydowałam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-03 o 07:30 |
||||||||||
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Coraz gorzej u mnie ze snem pogoda tragiczna, muszę dzisiaj 30 pieluch wyprasować ![]() Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Lepiej nie, bo jeszcze pomyślisz, ze to wody :P
Perse, wypytaj dokładnie dzisiaj czym to może być spowodowane. Może rzeczywiście leży pleckami do brzucha, chociaż moim zdaniem przynajmniej wypychać się powinien. Na pewno wszystko ok i serduszko żwawo bije, ale wierzę, ze takie niewyczuwanie ruchów może być stresujące. |
|
|
|
#797 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
ale miałam nockę, wszystko z żołądka podchodziło mi pod gardło, nie mogło mi się normalnie odbić, co się na wstawałam w nocy, nachodziłam i nic. Pewnie łożysko naciska na żołądek, później się o 3 obudziłam, zjadłam kawałek chleba, żeby sprawdzić czy rano wymioty odejdą, niestety zwymiotowałam po przebudzeniu z 2 razy, teraz normalnie zjadłam śniadanie i pije delikatną kawkę ale czuje, że znów mi się coś unosi. Maż wychodząc do pracy spojrzał na mnie i powiedział" tylko nie rzygaj za dużo". Ja tylko mam nadzieje, że jak urodzę to skończą się te wymioty, boje się o moje szkliwo, bo wymiotuje już z 7 miesięcy non stop rano. Cytat:
Ostatnio uzależniłam się od zakupów przez internet, wczoraj znowu coś kupiłam, poduszkę fasolkę z motherhoood, z przesyłką wyszło 35 zł ![]() perse nie ma co się nakręcać, nie myśl o Tym, dzisiejsza wizyta Ci wiele wyjaśni, tylko zapisz sobie wszystkie pytania na kartce i pytaj o co tylko chcesz, niech Ci lekarz wyjaśni dokładnie Twoje wątpliwości |
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Perse nie daj się zbyć lekarzowi, niech Ci dokładnie odpwie na każde Twoje pytanie.
Dzisiaj ma zadzwonić facet z hurtowni i podać cenę wózka po rabacie, na necie ten wózek jest 500zł taniej ale czeka się 30 dni, prędzej urodzę. Na szczęście mamy od kogo pożyczyć fotelik póki cały zestaw nie przyjdzie.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#799 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie ma co.Dzisiaj zaczynam 35tc Filip w nocy gorączkował,przez tą opuchlizne nie mógł spać w efekcie wylądował u nas.M już wybył na wieś po dziadka,bo na zakupy chciał pojechać. |
|||
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
blueelektron współczuję tych wymiotów, aż dziwne, ze tak długo Cię to trzyma.
anulka4771 biedny Filip, co chwilę coś ![]() Weszłam dzisiaj na wagę i 8 kg na + Myślałam, ze tyle to ja do końca ciąży przytyje, bo cały czas miałam nadzieję, że będę jak mama moja... |
|
|
|
#802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to mówią nadzieja matką ....
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana - u nas zimno jak diabli, ale widzę słońce
![]() ręce i kolana mnie tak bolą że nie pytajcie, ale za to jak wyglądam przez okno w kuchni to podziwiam swój wczorajszy zapał! wreszcie mam gdzie usiąść z kawą...no jeszcze tylko krzesła muszę umyć, ale to jak znowu mnie coś najdzie ![]() dzisiaj muszę jechać po paczkę, której nie chcieli dać R, bo kobieta w 9 miesiącu ciąży MUSI BYĆ PO NIĄ OSOBIŚCIE i nie dało się wytłumaczyć, że nie mam jak dojechać, ani że to nie jest przesyłka polecona i że on ma moje awizo, jak chce paczkę to muszę po nią przyjść.... więc czekam aż moja koleżanka się obudzi i powie o której mnie podrzuci....jak ja nie lubię ludzi prosić o przysługi - ale tam sama bym nie doszła, bo toalety nigdzie nie ma a to 3 km w jedną stronę i żadnego autobusu:"( a potem do banku....nienawidzę płacić za mieszkanie - jak widzę, że płacę komuś to mi się serce kraja
|
|
|
|
#804 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z internetem to bardzo dobrze, nie widzę problemu Często coś kupuję, oszczędzam czas i pieniądze ![]() Cytat:
Tylko przypomniało mi się odnośnie robienia pokrzywki, jak to chyba kapukat nazwała - oglądałam taki filmik na necie, jak kobieta miała to robione i miała na brzuchu masę jakiegoś żelu...
|
|||
|
|
|
#805 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gatulacje wyprawki![]() Cytat:
![]() A ruchliwość dzieci jest różna, ja myślę, że te Twoje meliski i inne obniżacze ciśnienia mogą też uspokajać maluszka. Nie przejmuj się Dasti, blueelektron, współczuję wymiotów... |
|||
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znów coś obserwuję na allegro, tym razem ochraniacz na łóżeczko, taki nie za wysoki, nie chce, żeby dzidzia sobie nóżkę skręciła ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- ja na razie mam 4,5 kg<przez te bełty i mniejszy apetyt> na plusie do końca zostało jakiś 1 miesiąc i 3 tygodnie, więc na bank coś dojdzie, ale pewnie nie za dużo ehh |
|
|
|
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
O tak, ja też znam i zdecydowanie wolę tą wersję! Dzisiaj to zdecydowanie wolę patrzeć w przyszłość bo już zdążyłam kolejną poranną kłótnię z tż zaliczyć Gdzie te czasy, kiedy z dumą mówiłam, że nigdy się nie kłócimy... Normalnie nie wiem, co się ostatnio dzieje, czy to ta jestem taka nerwowa, czy on, czy na hormony zwalać, czy co...
|
|
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie nie słychać wind, i ani razu nie popsuły się
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

A mój gin mi nie chciał powiedzieć w czwartek, jak leży, bo "to będzie ważne przed porodem" ;( A ja tu szaleję z niepokoju. Znowu coś pod żołądkiem, ale tak jakby popychanie żołądka do góry.
. w ostatnim tygodniu w szpitalu powiedzieli mi że jeśli się nie przekręci to albo cesarka albo mogą spróbować przekręcić ją sami. czy któraś z Was ma już może takie doświadczenia? (chodzi mi o to obracanie dziecka przez lekarza) wolałabym uniknąć cesarki ale to rozwiązanie też chyba nie jest bezpieczne i podobno jest tylko 50% szans że sie powiedzie
co Wy na to??
ale za to dusza krzyczała z radości...chociaż w pewnym momencie jak usiadłam na schodach, to miałam takie dziwne wrażenie, że głowa mojego dziecka zaczyna wychodzić! tak się przestraszyłam że pobiegłam do toalety...haahha

Zaraz coś się chyba muszę domkiem zająć. Chciałam dziś zrobić badania krwi, bo w czw mam wizytę (zawsze wolę mieć ten jeden dzień zapasu na wyniki), ale nie dałabym rady czekać tyle do śniadania, więc muszę to zrobić jutro.
a ja nie spytałam o co jej chodzi i teraz się zastanawiam 

bo już zdążyłam kolejną poranną kłótnię z tż zaliczyć