Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 22:09   #2461
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
łooo matko, ale faza
nieźle musiałaś się zdziwić jak powiedzieli 'Ma pani ślicznego, zdrowego syna'
Olek w różach the best, ale buzię ma chłopięcą

nie wiem czy dla 4-latki, ale domek mi się bardziej podoba i wydaje mi się, że bardziej wykorzystany będzie

ja jeszcze nie dzwoniłam czy można zwrócić albo wymienić, mam nadzieję, że można

śliczna ale cena rzeczywiście powalająca

Ja byłam dziś w tesco większość zabawek jakie tam były to właśnie Lamaze nie wiem czy był akurat Emanuel ale wisiało pełno. I chyba nawet innych firm nie było.

Poza tym sporo fajnych przecenionych ciuszków, kupiłam Julkowi pomarańczowe spodenasy na lato

Wogóle zrobiłam dzisiaj przegląd ciuszków Julkowych i wyciągnęłam śpiochy większe te na 3-6, 68cm... tamte już takie lekko maławe. Po kąpaniu nałożyłam mu 68, myślałam, że będę za duże a tu zonk. Akuratne Moje dziecko rośnie
no ja tez co jakies 1,5 tyg robię przegląd garderoby Igorka. juz sporo odłozyłam za małych i teraz wyciągam te większe. w ogóle te rozmiary to maskarejszyn. niektóre 62 juz małe, inne 62 dobre a jeszcze inne 62 za duze... w ogóle mały nadostawał tyle ubranek, ze mniej wiecej do przyszłej zimy nie bedę musiała nic kupic poza moze kilkoma bodziakami i butami jak zacznie chodzic. jego kurtki wiosenne/jesienne i zimowe zajmują połowę drążka w szafie a jeansów ma chyba z 25 par.. (oczywiscie w tym tez uzywki). staram się wszytsko wyciągac i zeby chociaz raz miał na sobie zanim wyrośnie, na razie mi sie udaje i nie odłozyłam nic czego by mały nie załozył
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 22:12   #2462
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Moje dziecko rośnie
ano pacz to dopiero odkrycie

a tak na serio to moje chyba nie rośnie bo my cały czas nosimy 56 rozmiar
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 22:16   #2463
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
aaa czy Wasze dzieci tezs tak szaleją za telewizorem? bo moj jak tylko wyczai ze włączony to strasznie się chce przyglądać... jak bym go w salonie nie połozyła np w lezaczku to i tak główkę wykręca... a ja mu nie pozwalam bo chyba dla takich małych oczek niekoneicznie dobrze jak patrzą na tv??.
moja zakochana jest w TV i w... oknie
Cytat:
ojjejj, oby leżaczek był zapowiedzą lepszej końcówki dnia
No na szczęście już nic strasznego się dziś nie wydarzyło

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Szczerze? Coś mi się wydaje, że ktoś napisał do tego sprzedającego i zaproponować lepszą cenę. Mój Mąż sprzedawał felgi i pomimo zakończonej aukcji dostał propozycję lepszej ceny. No ale stwierdził, że to nie będzie w porządku wobec osoby, która wygrała licytację.
A możliwe,ze ktoś zapłacił jej więcej niż chciała, wredna małpa, tylko mnie wkurzyła
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
ja bym dała netralny
i tak zrobię Oczywiscie napiszę kilka słów w komentarzu

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 22:18   #2464
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Igor tez długo 56 nosił mimo,z e urodził się 55cm. a wszyscy mowili,zeby nie kupowac ubranek na 56 i dobrze ze nie słuchałam bo moje dziecie nie miałoby czego nosic
Stary 2012-04-02, 22:19   #2465
Haniula
Zakorzenienie

dziewczyny czy myslicie juz o kupnie krzesełek do karmienia? Bo my dostalismy na chrzest pieniazki z przeznaczeniem na takie krzeselko i nie wiem kiedy zaczac sie rozglądac

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Igor tez długo 56 nosił mimo,z e urodził się 55cm. a wszyscy mowili,zeby nie kupowac ubranek na 56 i dobrze ze nie słuchałam bo moje dziecie nie miałoby czego nosic
Moja tez urodzila sie 55, teraz ma 60 a caly czas nosi, a te smykowe 56 to nawet za duze:/

W ogole ona jest drobna, i nawet jak na dlugosc dobre to jakies takie szerokie niektore ubranka sa, ze wyglada jak w worku

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-02 o 22:22
Stary 2012-04-02, 22:25   #2466
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
dziewczyny czy myslicie juz o kupnie krzesełek do karmienia? Bo my dostalismy na chrzest pieniazki z przeznaczeniem na takie krzeselko i nie wiem kiedy zaczac sie rozglądac

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Moja tez urodzila sie 55, teraz ma 60 a caly czas nosi, a te smykowe 56 to nawet za duze:/

W ogole ona jest drobna, i nawet jak na dlugosc dobre to jakies takie szerokie niektore ubranka sa, ze wyglada jak w worku
IGor tez raczej szczuply jest (mimo,ze na fotkach jak pulpet wychodzi ;D) i chyba ma nogi długie bo nawet jak np pajac jest dobry "W tułowiu " i rękawki ok to na nózkach się ciągnie...
Stary 2012-04-02, 22:33   #2467
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
IGor tez raczej szczuply jest (mimo,ze na fotkach jak pulpet wychodzi ;D) i chyba ma nogi długie bo nawet jak np pajac jest dobry "W tułowiu " i rękawki ok to na nózkach się ciągnie...
wszystkie dzieci jakies takie pulpeciaste na zdjeciach wychodza chyba

Do nas jak ktos przychodzi pierwszy raz to jest w szoku ze ona taka chuda, bo na zdjeciach wyglada na kawał babska
Stary 2012-04-02, 22:43   #2468
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuśki!
mam pytanie: czy wszystkie wasze dzieciaki miały badanie słuchu? bo moja nie miała a nie mogę się dodzwonić do żadnej kliniki gdzie takie badania wykonują
tak, jeszcze w szpitalu aparatura z WOSP

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanie do tych które szczepiły na pneumokoki, jakiej firmy wybrałyście? i jak dzieciaczki sie po tym czuły?Pozdrawiam
my mieloismy Prevenar, bardzo dobrze zniosła

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Pewnie, że poproszę. Akurat ich jeszcze nie próbowałam
podaj adres na priv, jutro postaram sie wysłac
aha a chcesz 2czy 3? bo 2 juz mi sie koncza...

Cytat:
aaa czy Wasze dzieci tezs tak szaleją za telewizorem? bo moj jak tylko wyczai ze włączony to strasznie się chce przyglądać... jak bym go w salonie nie połozyła np w lezaczku to i tak główkę wykręca... a ja mu nie pozwalam bo chyba dla takich małych oczek niekoneicznie dobrze jak patrzą na tv??
.
uwielbia....
a jak Iga oglada bajke to w ogole oglada jak stara

Cytat:
Napisane przez niunia1305 Pokaż wiadomość
Hej 150 lat nie wchodzilam i nic nie pisalam ani czytalam wręcz jestem mamusia zaginiona hehe A wiec JESTEM urodzilam 31 stycznia chlopca ALEKSANDER 52 cm 2900 g @ lekarzy pomylilo sie co do płci mojego maluszka poniewaz moj brzuszek cala ciąże nazywany był Zuzia a to przy porodzie bach -chlopczyk Jak wasze maluszki? zdrowiutkie?? Olek dostał oczywoscie 10 pkt w skali Appgar i dzis jestesmy po wizycie u ortopedy- i bioderka calkowicie zdrowiutkie. Pozdrawiam i obiecuje poprawe- od dzis regularnie sie udzielam
witaj ale mialas niespodzianke...

AgaMili mi sie wydaje, ze domek lepszy napewno wiecej go wykorzysta niz zjezdzalnie

Kasik domek super i jaka lasaka z Ciebie

Zosia mysle, ze kurtka skorzana moze byc do koscioła

dobranoc mamuski
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 23:34   #2469
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ahh własnei miałam pisać że dziś przyszły ksiązki dla małego, są super, piękne ilustrację fajne wierszyki rymowane , super mi sie bardzo podobają tak więc polecam

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

oglądam sobie teraz nosidełka i rozmyślam nad tym http://allegro.pl/womar-wielofunkcyj...249136778.html sprawdzałam komentarze nie ma żadnego negatywa o nosidełkach są same pozytywy,ciekawa kolorystyka, widać że dziecko ma głowkę zabezpieczoną no i cena ok
Stary 2012-04-02, 23:37   #2470
ultraradiola
Wtajemniczenie

AGACIA a skąd jesteś ?? ja mam taką książeczkę z poradniami gdzie robią badania słuchu w ramach wosp i mogę Ci napisać wiem że na takie badanie trzeba mieć skierowanie. My teraz idziemy jak mały skończy 3 miesiące bo miał w szpitalu antybiotyk i po nim trzeba jeszcze raz zbadać uszka. Wydaje mi się to zbędne bo mały świetnie słyszy ale jak trzeba to trzeba

kolejna nocka kiedy maly zasypia w łóżeczku bez noszenia itp matko jaka jestem dumna oby tak już zostało

aaa i dziękuje za kciuki w sprawie egzaminu przydały się bardzo bo egzamin zdany został ostatni semestr i adios studia no i oczywiscie praca mgr do napisania

uciekam spać bo ok 1.00 pewnie moje dziecię na (.)(.) sie obudzi

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 23:51   #2471
AgaMili
BAN stały

Dzieki za podpowiedzi, chyba rzeczywiscie wezme domek bo ma jeszcze w zestawie lawke ze stolikem i jest promocja, polowa ceny.

Co do ubranek to Marcys nosi 68cm i niektore body na 74cm a o 56 czy 62 juz dawno zapomnielismy. Sa wybrane i wiekszosc juz oddana siostrze. Co pranie jakies ciuszki odkladam. Moj syn rosnie doslownie jak na drozdzach, ale proporcjonalnie, wzdluz i wszerz

Haniula ja zaczne sie rozgladac za krzeselkiem do karmienia okolo pol roczku bo na te pierwsze posilki wystarczy lezaczek bo i tak dziecko nie moze na prosto siedziec zbyt wczesnie.

Moje potworki juz spia. Wykapane i pojedzone. Zaczelam ich razem kapac co drugi dzien. Marcel juz wyrosl z wanienki wiec kapie go w duzej wannie. Teraz tylko musze ja czesciej myc

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ultra gratulacje zdania egzaminu
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 00:08   #2472
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzieki za podpowiedzi, chyba rzeczywiscie wezme domek bo ma jeszcze w zestawie lawke ze stolikem i jest promocja, polowa ceny.

Co do ubranek to Marcys nosi 68cm i niektore body na 74cm a o 56 czy 62 juz dawno zapomnielismy. Sa wybrane i wiekszosc juz oddana siostrze. Co pranie jakies ciuszki odkladam. Moj syn rosnie doslownie jak na drozdzach, ale proporcjonalnie, wzdluz i wszerz

Haniula ja zaczne sie rozgladac za krzeselkiem do karmienia okolo pol roczku bo na te pierwsze posilki wystarczy lezaczek bo i tak dziecko nie moze na prosto siedziec zbyt wczesnie.

Moje potworki juz spia. Wykapane i pojedzone. Zaczelam ich razem kapac co drugi dzien. Marcel juz wyrosl z wanienki wiec kapie go w duzej wannie. Teraz tylko musze ja czesciej myc

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ultra gratulacje zdania egzaminu
mój też się ledwo mieści w wanience ale jak ma włożoną gąbke to leży troche wyzej i tak jest na styk że jeszcze gierkami może sobie powierzgać
z ubrankami to różnie ma 2 body 56 które mu są jeszcze dobre a niektóre 62 czy 68 np małe zależy od producenta jaką ma rozmiarówkę
bo np te z mothercare jak mi koleżanka przysyłała gdzie na metce była podana waga 3,5 a mój jak się urodził miał 4,5 a te na 3,5 mu były dobre że jeszcze poznosił więc też zalezy od rozciągliwosci chyba materiały bo ja się obawiałam że te ciuszki z ie co dostał to wszystkie będą za małe a jednak nie dużo jeszcze poznosił zanim wyrósł

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

jutro będe dzwonić do innej przychodni by małego przenieśc do innego lekarza, musimy z kotką podjechać do szczepienia do tego muszę zadzwonić by umówić Majkiego na kolejne badanie bioderek tak wiec jutro mam co robic
Stary 2012-04-03, 07:26   #2473
uska000
Zadomowienie

dziewczyny ratujcie ktore mialy katar u dziecka tez taki gesty jakby z zatok?? co robilsycie?? moj pada na pyszczek a nie mzoe spac ciagne frida i nic.. pryskam woda przekladam na brzuszek ciagne i te znic.. smarowalam mascia majerankowa blkagam dajcie jeszcze jakis sposob!!

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 07:36   #2474
*Agatek*
Zakorzenienie

Agamili zdecydowanie lepszy domek! No i gratuluję wygrania aukcji, korzystnie!

Ultra za egzamin, wiedziałam, że zdasz!!!

Bambusek kurcze fajnie, że u Ciebie nie ma pleśniawek jak nie wyparzasz butli co chwila- u mnie się zagoiły chyba, ale już przeczulona będę myć buzie Kini po karmieniu wieczornym- przed spaniem, raz dziennie. (jakbym miała myć buzię jak Mijus po każdym kamieniu to chyba bym się wykończyła )

Niunia witamy z powrotem! Pamiętam Cię z avka no i kolejny dowód na to, że nie ma co kupować rzeczy na 100% neutral na początku, a potem można kolory zmienić na róż- lub niebieski, jak kto woli. U mnie była niespodzianka i ubranka dostałam po chłopcu i dziewczynce- różowych ubrań nie ma prawie w ogóle ma tylko bluzę, którą dostała a tak w większości chodzi w niebieskim bo ładniejsze ciuszki mam po chłopcu hehe ale jej dobrze w niebieskim Twój synek się odwdzięczy za x lat , tak jak bambusek mówi hihihi

Czubasek wow, dużą masz córe!!! Moja ma 11 tyg jutro i waży koło 5 kg! Teraz wolno przybiera. Twoja może zacznie stopować powoli? Dobrze karmiona jest! No i fajnie, że już nie jesteś cnotka! utwierdza mnie to w przekonaniu, że pierwszy raz nie boli

Cytat:
Nie, ponieważ krzesełko do karmienia to zbędny wydatek- słyszałam wiele opinii, że to o kant rozbić- w ogóle się nie sprawdza- mówiła mi to koleżanka i kuzynka- szybciej dzieci jedzą w 'chodzikach'.
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie ktore mialy katar u dziecka tez taki gesty jakby z zatok?? co robilsycie?? moj pada na pyszczek a nie mzoe spac ciagne frida i nic.. pryskam woda przekladam na brzuszek ciagne i te znic.. smarowalam mascia majerankowa blkagam dajcie jeszcze jakis sposob!!
właśnie też się z tym borykam!!!!!!!! słyszę jak ma w zatokach, frida w ruch a tam mało co wyleci- cały czas słyszę, że ma też psikam i dupa, i kładę na brzuch- dziś całą noc tak przespała i nic maść majerankowa nie daje rady- dziś wizyta u pediatry to mam nadzieję, że mi coś przepisze sensownego a jak nie to gripSTOP jedynie

------------
A teraz co u mnie- jeśli kogoś to interesuje
Dziś wyniki małej i wizyta znów u pediatry na 14.30, mam stresa
Śpi coraz ładniej w nocy, wczoraj spała 8h, a dziś 8,5-9 h Złoty dzieciak w dzień, wydaje mi się, że trochę mniej wrzeszczy przy butli, wczoraj wypiła przez cały dzień 190 ml herbaty no i też wydaje mi się, że zaczyna chcieć więcej mleka... po zmianie z gerbera z powrotem na bebilon przestała ulewać czyli gerber jej nie podszedł po prostu.

A. będzie już pt rano i nie mogę się doczekać
Wczoraj załatwiłam do końca chrzciny - 27.05.2012 - 12.15 - niedziele - nauki 26 maja na 18.30- mówi co i jak przed chrzcinami i będę z mężem tylko.

Buziaki!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-04-03 o 07:40
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 07:46   #2475
NataliaM1103
Rozeznanie

Agatek czym w ostateczności wyleczyłas oczko/ropkę Kini?
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 08:01   #2476
Haniula
Zakorzenienie

Agatek ja kupić kupie, bo na ten cel dostalam pieniazki, tylko ofiarodwacy chcieli zebysmy sami wybrali, takie ktore nam sie spodoba
No i mysle ze to akurat nie jest zbedny wydatek bo fajnie jak dziecko nauczy sie jesc wspolnie posilki przy stole
A chodziki sa juz wycofane z produkcji, i ja w zyciu w takie cos dzieciaka nie wsadze bo to rozleniwia, jest szkodliwe na bioderka no i moim zdaniem lepiej jak dziecko samo sie nauczy od raczkowania po chodzenie.

AgaMili chyba faktycznie kolo pol roczku to dobry czas, po co se predzej mieszkanie zagracac. Chociaz chyba w tych plastikowych jest regulacja oparcia ale nie jestem pewna

Córka obudzila mi sie dzis w nocy tylko raz o 3 a juz o 19 spała Wstala pozniej o 7.30 zrobila mega kupe najadla sie i chyba bedziie spac dalej teraz sobie czka w łóżeczku a mamulka nadrabia takie nocki to ja rozumiem

Aaa i kupilismy z męzem dla niej zabawke taka z babyono na klipsie, zamiast konika mała ma już suszarke, swojego usypiacza wiec nie potrzeba chyba

Dziewczyny czy robicie dziecia zdjecia z lampą błyskową ?

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-03 o 08:05
Stary 2012-04-03, 08:12   #2477
Mijus
Rozeznanie

Cytat:

Tż mi zrobił grządki . Pomalował ładnie płotek i odgrodził ziemię pod nasionka od trawy i mam już zasadzone truskawki i rzodkiewke, a bedzie jeszcze sałata i zioła ( szczypiorek, koperek, pietruszka). I kupiliśmy meble ogrodowe wczoraj wiec za tydzien pierwszy gril .
Zazdraszczam! Mam nadzieje, że za 2 lata uda mi się też posiać moje pierwsze warzywka

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj straciłam cnotę fajnie było
Dziś byłam u ginekologa, wszystko cacy, dostałam tabletki wiec mogę szaleć do woli
Ołł yeeee

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
co do sukieneczek na chrzest to ja jestem zauroczona tą http://www.wojcikonline.com/index.ph...WM2MiZrYXQ9OA= ale cena
Piękna jest No ale cena to naprawdę przesada

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
moja też taka malutka
Moja też

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
UWAGA-chwalę się!!! mój synek przespał wczoraj całą noc - 22-7:30, a po cycu jeszcze kolejne 3 godzinki

Poza tym dzisiaj byłam w sklepach zabawkowych szukając Emanuela, oczywiście kicha. W jednym sklepie nawet mi pani wmawiała, że to pewnie jakaś firma bez atestów... jasne... w Smyku by takie zabawki sprzedawali
Gratulacje nocki
Co do Emanuela to wrzucam fotki jak wygląda na żywo

Cytat:
Nie wiem co Ci poradzić Oby szybko jej przeszło!

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Bambusek kurcze fajnie, że u Ciebie nie ma pleśniawek jak nie wyparzasz butli co chwila- u mnie się zagoiły chyba, ale już przeczulona będę myć buzie Kini po karmieniu wieczornym- przed spaniem, raz dziennie. (jakbym miała myć buzię jak Mijus po każdym kamieniu to chyba bym się wykończyła )
Już mi się odechciało, teraz 2 razy na dzień Jak to się mówi : "jak nie zjesz bakteri to bakteria zje ciebie"

Cytat:

Śpi coraz ładniej w nocy, wczoraj spała 8h, a dziś 8,5-9 h Złoty dzieciak w dzień, wydaje mi się, że trochę mniej wrzeszczy przy butli, wczoraj wypiła przez cały dzień 190 ml herbaty no i też wydaje mi się, że zaczyna chcieć więcej mleka... po zmianie z gerbera z powrotem na bebilon przestała ulewać czyli gerber jej nie podszedł po prostu.
Trzymam kciuki za wizytę!będzie wszystko git majonez!! Super, że Kinia wraca na swój tor i zaczyna jeść! Oby tylko jej się nie odwidziało znowu

_________________________ ______

Wizyta u gina ok wszystko prawidłowo i mogę ćwiczyć za miesiąc pytałam się 3 razy czy na pewno - potwierdził, że tak Juuupiii!!! Mam receptę na 6 opakowań tabletek + 1 mam w domku więc zobaczę się z nim dopiero na jesieni
Wkurzył mnie trochę bo się dopytywał czemu nie karmię piersią Co go to ku*wa obchodzi

Gorzej u dentysty - 6 zębów do leczenia Dwa już wczoraj załatwiłam, 4 umówiłam na następną wizytę żeby nie jeździć w kółko Masakra, przez niecały rok tak mi się posypały zęby
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0516_01.jpg (93,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0517_01.jpg (105,6 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2012-04-03 o 08:25
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 08:26   #2478
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
ja nie myśle, bo mam po starszej
ale tak jak pisałam AgaMili to dopiero przydaje sie od pół roczku, kiedy dziecko juz siedzi

o my mamy coś podobnego:
http://allegro.pl/markowe-krzeselko-...223054530.html

sprawdziło się, tylko troche tapicerka nie wytrzymała żywiołowosci mojej córci i popekała lekko, ale jest poklejone i jest oki

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
[/COLOR]oglądam sobie teraz nosidełka i rozmyślam nad tym http://allegro.pl/womar-wielofunkcyj...249136778.html sprawdzałam komentarze nie ma żadnego negatywa o nosidełkach są same pozytywy,ciekawa kolorystyka, widać że dziecko ma głowkę zabezpieczoną no i cena ok
całkiem fajne, podobaja mi się

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
kolejna nocka kiedy maly zasypia w łóżeczku bez noszenia itp matko jaka jestem dumna oby tak już zostało

aaa i dziękuje za kciuki w sprawie egzaminu przydały się bardzo bo egzamin zdany został ostatni semestr i adios studia no i oczywiscie praca mgr do napisania

uciekam spać bo ok 1.00 pewnie moje dziecię na (.)(.) sie obudzi
za zasypianie i za egzamin

Cytat:
Nie, ponieważ krzesełko do karmienia to zbędny wydatek- słyszałam wiele opinii, że to o kant rozbić- w ogóle się nie sprawdza- mówiła mi to koleżanka i kuzynka- szybciej dzieci jedzą w 'chodzikach'.
a u mnie się sprawdziło, baaaaardzo
mi przy pierwszej córze krzesełko służyło do jakieś 2,5 roczku, gdybym miała ją sadzac na zwykłym krzesle, to musiałabym za nią biegac z jedzeniem bo trudno jej było wysiedziec, ona musi byc w 100 miejscach na minute wiec chyba dostałabym kręćka a tak to wiedziała ze nie ucieknie i przyznajmniej ładnie zjadła i mogla dalej sie bawić
a wygodne bardzo też jak ja musiałam coś zrobić w kuchni, np.obiad a mąż jeszcze w pracy, wiec mała w fotelik, jakies zabawki na tacke i mam dziecko na oku, a nie ze co chwile musze latać i patrzec co robi....

wyobraźcie sobie, ze moje dziecie od 23 jeszcze śpi bez pobudki ale będzie głodna...
a matka zamiast sie za coś zabrać to na necie siedzi he he

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Agatek ja kupić kupie, bo na ten cel dostalam pieniazki, tylko ofiarodwacy chcieli zebysmy sami wybrali, takie ktore nam sie spodoba
No i mysle ze to akurat nie jest zbedny wydatek bo fajnie jak dziecko nauczy sie jesc wspolnie posilki przy stole
A chodziki sa juz wycofane z produkcji, i ja w zyciu w takie cos dzieciaka nie wsadze bo to rozleniwia, jest szkodliwe na bioderka no i moim zdaniem lepiej jak dziecko samo sie nauczy od raczkowania po chodzenie.

co do pogrubionego zgadzam się w 100%

tak z lampą robimy [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

dubel

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2012-04-03 o 08:38
Stary 2012-04-03, 08:30   #2479
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
wyobraźcie sobie, ze moje dziecie od 23 jeszcze śpi bez pobudki ale będzie głodna...
a matka zamiast sie za coś zabrać to na necie siedzi he he
WOW!!Cudownie
Moja też śpi, ale już po przerwie o 6 na jedzonkoOczywiście rozłożyłam segregatory żeby popracować i co? ....siedze na necie

Eliza - chusta ma 6 m długości i 74 cm szerokości Zdjęcia poniżej, jak potrzebujesz dokładniejszych to dawaj znać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0566_01.jpg (89,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0565_01.jpg (123,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0567_01.jpg (125,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0568_01.jpg (98,5 KB, 7 załadowań)
Stary 2012-04-03, 08:58   #2480
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

KOrzystam z tego, że moje dziecię śpi. Nadrabiam i idę myć włosy, może jeszcze paznokcie uda mi się spiłować bo już tego wymagają

neska22 ja też mam pełno ciuszków większych, tak do roczku/półtora, wszystko w kartonach, albo workach próżniowych mam nawet dwie zimowe kurtki (dostane wszystko, mam tylko nadzieję, że rozmiarowo będą trafione)
Julko urodził się 61cm i na początek były dobre nawet te na 50 a na 56 też dość długo nosił

Cytat:

a widzisz, o wcale nie jest takie oczywiste

Cytat:
my mieloismy Prevenar, bardzo dobrze zniosła
My też Prevenar mieliśmy
ultraradiola za spanie i za egzamin

Cytat:
nie pomogę

Cytat:
------------
Śpi coraz ładniej w nocy, wczoraj spała 8h, a dziś 8,5-9 h Złoty dzieciak w dzień, wydaje mi się, że trochę mniej wrzeszczy przy butli, wczoraj wypiła przez cały dzień 190 ml herbaty no i też wydaje mi się, że zaczyna chcieć więcej mleka... po zmianie z gerbera z powrotem na bebilon przestała ulewać, czyli gerber jej nie podszedł po prostu.

A. będzie już pt rano i nie mogę się doczekać
Wczoraj załatwiłam do końca chrzciny - 27.05.2012 - 12.15 - niedziele - nauki 26 maja na 18.30- mówi co i jak przed chrzcinami i będę z mężem tylko.

Buziaki!
widzisz jaka grzeczna Kinia dobrze, że znalazłaś przyczynę ulewania

Co do krzesła do karmienia też mi się wydaje, że jest dobre, żeby dziecko nauczyć jedzenia normalnego. Niestety widziałam karmienie dziecka w chodziku (dobre jeśli mama chce schudnąć ) i widziałam karmienie dziecka przy oglądaniu bajek -> masakra). Zresztą to chyba zależy od dzieci

Ale krzesełko kupię na pewno. Podobają mi się drewniane, ale chyba mało praktyczne

Cytat:

AgaMili chyba faktycznie kolo pol roczku to dobry czas, po co se predzej mieszkanie zagracac. Chociaz chyba w tych plastikowych jest regulacja oparcia ale nie jestem pewna

ja nie robię, ale tylko dlatego że dziwnie wychodzą

w drewnianych też jest oparcie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Wizyta u gina ok wszystko prawidłowo i mogę ćwiczyć za miesiąc pytałam się 3 razy czy na pewno - potwierdził, że tak Juuupiii!!! Mam receptę na 6 opakowań tabletek + 1 mam w domku więc zobaczę się z nim dopiero na jesieni
Wkurzył mnie trochę bo się dopytywał czemu nie karmię piersią Co go to ku*wa obchodzi

Gorzej u dentysty - 6 zębów do leczenia Dwa już wczoraj załatwiłam, 4 umówiłam na następną wizytę żeby nie jeździć w kółko Masakra, przez niecały rok tak mi się posypały zęby
Super Emanuel wygląda

O kurde, mi też by się przydało do dentysty iść chociaż w ciąży robiłam wszystkie zęby i było ok.

Dziewczyny czy myjecie główki dzieci szamponek? Jak tak to jakim?

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-04-03 o 09:10
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:00   #2481
mala_stopka
Zadomowienie

Uska a na taki katar zatokowy to inhalacje działają, nawet zwykłą solą fizjologiczną
przy starszej swego czasu zaopatrzyłam się w inhalator i naprawdę pomaga jej i przy katarze i kaszlu, wszystko szybciej i lepiej schodzi a jak potrzeba to lekarz przepisze leki zwiewne i tez lepiej działaja niz syropki
niestety nie stosowałam nigdy u tak małego brzdąca, Majka póki co trzyma się ładnie, ale wydaje mi się, że można by zrobić taką inhalacje, moze zapytaj lekarza?
Stary 2012-04-03, 09:17   #2482
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry.
U nas noc udana. Maly obudzil sie po 3. na mleczko i przed 7. na mleczko i zmiane pieluszki. Polezal troche z suszarka i nadal spi

Agatek moj tez ulewa i to strasznie, po kazdym posilki. Na poprzednm mleku nie ulewal wogole ale teraz jest wesoly i robi ladne kupy wiec nie wiem co robic, czy zmienic na inne... A wtedy znowu moze moec zaparcia bo teraz jest na mleku ze zmniejszona laktoza dla dzieci z zaparciami...

Uska namna katar super sie przydal aspirator podlaczany do odkurzacza. Katar zniknal w kilka dni a Marcel przy sciaganiu lezal spokojnie i mial zdziwiona minke
Stary 2012-04-03, 09:27   #2483
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Zazdraszczam! Mam nadzieje, że za 2 lata uda mi się też posiać moje pierwsze warzywka

Ołł yeeee

Piękna jest No ale cena to naprawdę przesada

Moja też

Gratulacje nocki

Nie wiem co Ci poradzić Oby szybko jej przeszło!

Już mi się odechciało, teraz 2 razy na dzień Jak to się mówi : "jak nie zjesz bakteri to bakteria zje ciebie"

Trzymam kciuki za wizytę!będzie wszystko git majonez!! Super, że Kinia wraca na swój tor i zaczyna jeść! Oby tylko jej się nie odwidziało znowu

_________________________ ______

dobrze,że u gina wszystko dobrze,a co do dentysty to współczuje

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
ja nie myśle, bo mam po starszej
ale tak jak pisałam AgaMili to dopiero przydaje sie od pół roczku, kiedy dziecko juz siedzi

o my mamy coś podobnego:
http://allegro.pl/markowe-krzeselko-...223054530.html

sprawdziło się, tylko troche tapicerka nie wytrzymała żywiołowosci mojej córci i popekała lekko, ale jest poklejone i jest oki

dubel
krzeselko fajne

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
WOW!!Cudownie
Moja też śpi, ale już po przerwie o 6 na jedzonkoOczywiście rozłożyłam segregatory żeby popracować i co? ....siedze na necie

Eliza - chusta ma 6 m długości i 74 cm szerokości Zdjęcia poniżej, jak potrzebujesz dokładniejszych to dawaj znać
chusta superowa,ja jakoś nie mam odwagi sprobowac

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

Dziewczyny czy myjecie główki dzieci szamponek? Jak tak to jakim?
ja myję włoski szamponem z nivea dla dzieci,polecam cala serię tych kosmetykow
--------------------------------------------------------
U nas dzisiaj w nocy dwie pobódki - o 2 i o 5,wolę jednak te o 3 tylko hehe

Od rana widzę w oczku Bartusia ropkę ,byle tylko szybko wyleczyło się oczko!
No i wróciła do nas ciemieniucha na główca,a juz myślałam ,że to nigdy nie wraca - a jednak.
Pojawily siesuchę skóreczki we włoskach i na lini wlosy-czoło.Smaruje jak przed tem oliwką.

Bartosz o 9 zasnął zobaczymy ile pośpi...

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-03 o 09:32
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:28   #2484
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

siema
moje dziecie jak zwykle kima od 20 do 5 o 5 jedzonko i kima do 8 wiec praktycznie 12 h

co do krzesełek toja chce takie w tym stylu
http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...220529509.html

nie koniecznie to bo drogie ale cos w podobie bo jest praktyczne. potem dzidzia jak wieksza to ma miejsce do malowania, jedzenia itd...

a szampon- penaten...
Stary 2012-04-03, 09:29   #2485
Haniula
Zakorzenienie

inutil drewnianego nie chce, bo nie mozna go zlozyc i schowac, a my mamy male mieszkanie wiec kazdy kawałek przestrzeni sie liczy
No i chyba te drewniane sa gorsze o tyle, ze nie mają regulacji wysokości ale nie wiem, specjalnie sie jeszcze nie zagłębiałam w temat. Ale fakt, wyglądaja fajnie

Ja szamponem myje glowke co drugi dzien- uzywamy Nivea, a tak to oilatum, chociaz włoski są tłustawe po tym.

AgaMili u nas tez zaparcia, teraz małej daje syropek lactulosum i widze poprawe. jeszcze kilka dni podam i odstawie, bo jest napisane ze to środek przeczyszczający
Stary 2012-04-03, 09:44   #2486
AgaMili
BAN stały

Dziewczyny help. Czym odroznic tradzik od zmian alergicznych? Marcel od 2 tyg ma krosty na buzi ale myslalam ze to potowki. Jednak dzis wyczytalam ze jak jest chropowata powieszchnia to to jest alergia jakas. On ma krostki czerwone ktore mu wychodza bardziej jak jest goraca a jak jest chlodny to mu znikaja ale ma chropowata skore...
Stary 2012-04-03, 09:46   #2487
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej ! Mąż pojechał do szpitala, jutro ma zabieg, a wyjdzie dopiero w piątek.
Role się odwróciły- tak to ja siedziałam dwa razy w szpitalu, a on w domku się martwił, a teraz to ja się martwię. Chyba pojadę do niego dziś, bo nie wytrzymam !!! a to 30 km drogi.

Julka męczy się dalej z kupką, nic nie pomaga, więc postanowiłam zmienić jej mleko - to co ma dopije, a kupię Bebiko.

co do krzesełka do karmienia - ja już mam - mama chrzestna Julki kupiła jej na chrzciny, więc leży w pudełku.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:50   #2488
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej ! Mąż pojechał do szpitala, jutro ma zabieg, a wyjdzie dopiero w piątek.
Role się odwróciły- tak to ja siedziałam dwa razy w szpitalu, a on w domku się martwił, a teraz to ja się martwię. Chyba pojadę do niego dziś, bo nie wytrzymam !!! a to 30 km drogi.

Julka męczy się dalej z kupką, nic nie pomaga, więc postanowiłam zmienić jej mleko - to co ma dopije, a kupię Bebiko.

co do krzesełka do karmienia - ja już mam - mama chrzestna Julki kupiła jej na chrzciny, więc leży w pudełku.
kc iuki za małżą
Stary 2012-04-03, 10:00   #2489
AgaMili
BAN stały

Ja tez uwazam ze krzeselko do karmienia to prxydatna rzecz. Najlepiej z duza tacka. Jak Mili byla mala do odkad miala 5 miesiecy do 2 lat uzywalismy krzeselka. Siedziala w nim duza czesc dnia, bawila sie klockami, rysowala a jak byla nirmowleciem to tez jakies zabawki jej dawalam na tacke i byl spokoj. No i sama nauczyla sie w nckejesc. Misczka z lyzeczka na tacke, duzy sliniak i sama jadla
Stary 2012-04-03, 10:05   #2490
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry.
U nas noc udana. Maly obudzil sie po 3. na mleczko i przed 7. na mleczko i zmiane pieluszki. Polezal troche z suszarka i nadal spi

Agatek moj tez ulewa i to strasznie, po kazdym posilki. Na poprzednm mleku nie ulewal wogole ale teraz jest wesoly i robi ladne kupy wiec nie wiem co robic, czy zmienic na inne... A wtedy znowu moze moec zaparcia bo teraz jest na mleku ze zmniejszona laktoza dla dzieci z zaparciami...

Uska namna katar super sie przydal aspirator podlaczany do odkurzacza. Katar zniknal w kilka dni a Marcel przy sciaganiu lezal spokojnie i mial zdziwiona minke
boje sie :/

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Uska a na taki katar zatokowy to inhalacje działają, nawet zwykłą solą fizjologiczną
przy starszej swego czasu zaopatrzyłam się w inhalator i naprawdę pomaga jej i przy katarze i kaszlu, wszystko szybciej i lepiej schodzi a jak potrzeba to lekarz przepisze leki zwiewne i tez lepiej działaja niz syropki
niestety nie stosowałam nigdy u tak małego brzdąca, Majka póki co trzyma się ładnie, ale wydaje mi się, że można by zrobić taką inhalacje, moze zapytaj lekarza?
sprobuje moze da rade

Agatku daj znac co lekarz poradzil

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości