Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 16:02   #2431
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

nie lubie cie
Jak będziesz tak pisać to jeszcze zdjęcia porobię i powstawiam

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 16:24   #2432
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
moje dziecię na chwilkę się sobą zajęło na szczęście..
co to ja chciałam..........??
aaa czy Wasze dzieci tezs tak szaleją za telewizorem? bo moj jak tylko wyczai ze włączony to strasznie się chce przyglądać... jak bym go w salonie nie połozyła np w lezaczku to i tak główkę wykręca... a ja mu nie pozwalam bo chyba dla takich małych oczek niekoneicznie dobrze jak patrzą na tv??

Inutil no chyba nie załapał tej ospy- juztro mijają 3 tyg wiec okres karencji się kończy ) ( bo wylęganie 3 tyg). jak do jutra się nie wykluje to muszę znow na szczepienia go umawiać bo juz 2 razy nam przepadły (raz przez szpital i operacje a drugi raz własnie przez ta ospe- lekarka nie kazała szczepic w ciągu tych 3 tygodni).. Mam nadzieję,ze sie w koncu uda go zaszczepic...
Mój Bartosz też uwielbia telewizje!
Czasami mu pozwalam na chwilke jak sama muszę cos zrobic,mimo ,że wiem ,że pewnie szkodzi.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Mam takie zaległosci ze az mi wstyd (17 stron )
Nie miałam nawet czasu zeby podczytywac

Z dobrych nowin to taka ze znalezlismy dom(jak ktos chce zobaczyc to wrzucam filmik, tz nakrecił dla mojej mamy ) klik

A zła to taka ze niestety ale jednak wracam do pracy w czerwcu bo kolezanka wprowadziła mnie w bład ze po maciezynskim tez dostane jakas kase ale myliła sie i nie ma takiej opcji

Mamy tez problem z paszportem bo co chwile chca jakies nowe dokumenty potwierdzajace ze jestwsmy tu 4 lata(wyrabiamy irlandzki) a wyjaz jest za niecałe 3 tyg
Dzisiaj bede dzwonic do ambasady i sie dowiem czy jest mozliwy wpis dziecka do paszportu rodzica tak jak robi sie to w Polsce. Mam nadzieje ze tak. Tel. do ambasady sa czynne tylko 2h po południu to musze poczekac.

Zuzia sukienka zadna rewelacja ale przynajmniej karmic w niej moge. Mysle nad pasmiem w tej czesci pod biustem
sukienka śliczna,no i dom fantastyczny
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 16:55   #2433
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Z dobrych nowin to taka ze znalezlismy dom(jak ktos chce zobaczyc to wrzucam filmik, tz nakrecił dla mojej mamy ) klik

Zuzia sukienka zadna rewelacja ale przynajmniej karmic w niej moge. Mysle nad pasmiem w tej czesci pod biustem
Dom super (najważniejsze, że tż pokazał mamie zawartość lodówki )

Szkoda, że do pracy jednak musisz wrócić
Sukienka seksi

Cytat:
Ja poprosze
są na chomiku, poszukaj Qbasse i tam są kołysanki

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
o ranyyy... jaki ja mam dzisiaj kiepski dzień
Najpierw wkurzyłam się tą sprawą z leżaczkiem z all, później dzwoniłam do ZUS w sprawie zaświadczenia i baba ciągle mnie zbywała, następnie wybrałam się na spacer z Asią i trzy razy prawie wywiało mi ją z wózka, do domu wróciłam po jakiś 15minutach,Po powrocie nie mogłam uśpić Asi, a pies wariował bo chciał na dwór. Jestem sama w domu i nie miał kto z nim wyjść. Zanim Asia zasnęła to pies narobił mi w przedpokoju bo nie wytrzymał chyba coś zeżarł na podwórku bo na koniec puścił dwa pawie na panele w pokoju
Helołłł, czy to juz koniec mojego pecha czy coś jeszcze mi się dziś przydarzy
Jedynie cieszy mnie ten leżaczek, który właśnie mi przywieli Jest faaajowy, zadbany i czyściutki
Lecę nadrabiać czytanko
ojjejj, oby leżaczek był zapowiedzą lepszej końcówki dnia

Cytat:
aaa czy Wasze dzieci tezs tak szaleją za telewizorem? bo moj jak tylko wyczai ze włączony to strasznie się chce przyglądać... jak bym go w salonie nie połozyła np w lezaczku to i tak główkę wykręca... a ja mu nie pozwalam bo chyba dla takich małych oczek niekoneicznie dobrze jak patrzą na tv??

Inutil no chyba nie załapał tej ospy- juztro mijają 3 tyg wiec okres karencji się kończy ) ( bo wylęganie 3 tyg). jak do jutra się nie wykluje to muszę znow na szczepienia go umawiać bo juz 2 razy nam przepadły (raz przez szpital i operacje a drugi raz własnie przez ta ospe- lekarka nie kazała szczepic w ciągu tych 3 tygodni).. Mam nadzieję,ze sie w koncu uda go zaszczepic...
Julek też łypie bardzo na telewizor, w dzień staram się mieć wyłączony.
Dobrze, że Igor nie złapał choróbska

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Jak będziesz tak pisać to jeszcze zdjęcia porobię i powstawiam
to wtedy nie radzę tu wracać

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-04-02 o 16:56
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 17:35   #2434
eliza1984
Zadomowienie

Oj moja to telemaniaczka,czasami jak idę zjeść ,a ona widze ,ze nie poleży normalnie sama to jej włacze mini mini i oglada,jak podejdę do niej to nieraz w ogóle uwagi na mnie nie zwróci,ale staram sie,zeby to było jak najkrócej.
Jutro cały dzień zostaje sama z Niką ,TŻ wylatuje w delegację i wróci późną nocą,mam nadzieję ,ze będzie łaskawa dla mamy i będzie miała senny dzień ,bo dzisiaj z tym średnio,tzn na mnie śpi ,ale odłozona nie bardzo.Słyszę ,ze już się obudziła,ale zaraz będzie TŻ to sprzedam jemu ją
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 17:47   #2435
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Na razie tyle nadrobię, nazbierało się przez te 2 dni

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
dzieki paula i bambusiek za odp w sprawie nakladek. to wynika z tego ze ja mam za male bo nie mam w ogole luzu,mala niby je zalapie ciagnie jak piers ale to tyle.mkeko sie tam pojawia ale ona nie polyka wrecz glodna a zasypia sobie przy tych nakladdkach,nie wiem o ci kanan?
u mnie jest luzu dosłownie 1-2 mm z każdej strony, a jak zassie, to nawet mniej

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Mam pytanie - Jak myslicie, kiedy mozna pierwszy raz zostawic dziecko na noc tztowi lub
Wtedy, kiedy będziesz wiedziała, że dadzą sobie radę

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam parę pytań, a mianowicie:

- Czy Wasze dzieci też kichają 3-5x dziennie od 2-5 kichnięć na jedną turę??

- Dziewczyny które mają córeczki: czy możecie mi polecić pampersy huggiesy?? Bo cena zachęcająca no i dużo sztuk jest są same plusy czy minusy? Mają te paski po bokach rozciągliwe??

- Czy któraś z Was myje buzie raz dziennie gazikiem? Czy są efekty czyt. brak pleśniawek?

- Jak chcę psikać tantum verde to na gazik i przetrzeć? Czy jak? Raz na dwa dni czy codziennie?

- Po jakim czasie można stwierdzić, że pleśniawki zniknęły i ich już nie ma? (ścieram je, ale nie wiem jak poznać, że jest wygojone wszystko )
Mój kicha często
A pleśniawek nie mieliśmy, mimo, że nie myję buźki gazikiem i nie wyparzam butelek po każdym użyciu

Cytat:
w ogóle moj syn jest lekomanem!!! cieszy się jak głupi jak dostaje witamine d , od razu płakac przestaje (dostaje po kąpieli. kąpać się lubi ale jest afera jak się go z wanny wyciąga-wiec wtedy szybko witaminka i jest gitarka ), debridat uwielbiał (przestałam juz dawac), antybiotyk tez..., nie wspominam o Afrinie bo jak mu psikam to az sie smieje
hehe

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Zachustowany "pierwszy raz"
wow, słodko

Cytat:
dziewcyzny a u Was nie ma takiego zwyczaju, ze to chrzestna kupuje ubranko?? bo u mnie w rodzinie i w okolicy w ogóle tak jest...
U nas też tak jest, ale chrzestna naszego Małego nawet nie zapytała, jak byłam chrzestną jej dziecka, to też musiałam kupić
Z. 30.6.14
A. 7.2.17
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 17:58   #2436
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Kazikzaki, fajny domek. Najbardziej mi sie podobaja te schowki wszedzie, malutkie szafki, itd

Chcialam isc dzis cos porobic do ogrodka, ale pogoda jest tragiczna , wiec nie dalam rady.

Z mamą znowu wojna... ahh aż nie mam siły opowiadać.

Tak sobie myśle, czy moglabym do tej mojej sukienki ubrac czarna skorzana kurtke na chrzest , bo nie bede przeciez nowej marynarki kupowala, w moja sprzed ciazy sie nie zmieszcze. Troche tak na rockowo bym była ubrana.. Do tego czarne szpilki i pasek skorzany w pasie
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 18:37   #2437
czubasek20
Zakorzenienie

Hejo

już nadrabiam

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 18:52   #2438
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Przypomniało mi się jak z tż zaklepaliśmy w czerwcu 2007 termin ślubu na wrzesień 2008 i 5 miesięcy przed ślubem dzwoni do mnie ksiądz, że on mnie bardzo przeprasza ale musi odwołać nasz ślub bo on zapomniał, że odpust jest
To była masakra Na szczęście udało się znaleść kosciół z wolnym terminem bo przecież cała reszta już była dograna
Lekka przesada! Mógł sam załatwiać Wam kościół!
Na wątku ślubnym na którym się kiedyś udzielała, była dziewczyna, która wynajmowała osobno salę i osobno kucharki. W związku z tym musiała wszystko kucharkom kupować sama. 2 dni przed weselem pojechała zamówić mięso a tam jej powiedzieli, że już mają zamówienie do tej sali na ten sam dzień. Okazało się, że właściciel zapisał 2 pary na ten sam dzień! Cudem znalazła salę na zastępstwo!

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Jadę dziś na pogrzeb najlepszej kumpeli ojca. 5 lat temu zmarła na raka jej mama, a teraz tato(miał przeszczep serca 5 lat temu, ale codziennie chlał), znalazła go martwego w domu - bardzo przykre, 22 latka została się sama jak palec.

A jutro mój mąż idzie do szpitala, będzie miał wycinane żylaki, no i nie będzie go ze dwa dni
Współczuję koleżance...
Trzymam kciuki za Tż-a.

Cytat:

Mamuśki poradźcie mi proszę w sprawie allegro
. Wy jesteście bardziej obeznane.
W sobotę kupiłam (przez Kup Teraz) leżaczek-bujaczek, dokładnie ten --->http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...245124682.html
Kasę wpłaciłam od razu i zadowolona czekałam na odbiór leżaczka. Niestety dzisiaj wchodzę na swoją skrzynkę mailową a sprzedawca wysłał mi taką wiadomość:
"Przykro mi ale leżaczek uległ zniszczeniu, już dokonałam zwrotu całości kwoty którą Pani wpłaciła". Wkurzyłam się na maksa
Co robić Wysmarować jej odpowiedniego maila? Wystawić negatywa? Czy ona w ogóle może coś takiego zrobić???
Szczerze? Coś mi się wydaje, że ktoś napisał do tego sprzedającego i zaproponować lepszą cenę. Mój Mąż sprzedawał felgi i pomimo zakończonej aukcji dostał propozycję lepszej ceny. No ale stwierdził, że to nie będzie w porządku wobec osoby, która wygrała licytację.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuśki!
mam pytanie: czy wszystkie wasze dzieciaki miały badanie słuchu? bo moja nie miała a nie mogę się dodzwonić do żadnej kliniki gdzie takie badania wykonują
Mój miał w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
wczoraj moja koleżanka urodziła synka miała termin na 1 kwietnia i tak też urodziła

a dizś sie dowiedziałam ze wczoraj zmarła moja inna kolezanka która długo walczyła z rakiem (od niewyleczonej nadżerki (miała ją wypalic i nei zrobiła tego)- tak więc dziewczyny dbajcie o siebie) młoda dziewczyna 30 lat
A to niespodziankę miała koleżanka, że urodziła w terminie

Współczuję z powodu śmierci koleżanki... Taka młoda była...

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a Fifi mogę powiedzieć, ze dziś w nocy obudził się jeden raz
tzn pojadł o 21, obudził się 2.30, a potem dopiero o 6.30
przez godzinkę sobie pogadał i przed 8 zasnął jeszcze na godzinkę
Pięknie

A ja muszę zrezygnować na jakiś czas z nabiału Wojtuś od tygodnia ma krostki na całym ciele i w końcu pojechaliśmy z nim dzisiaj do lekarza i kazała odstawić nabiał Mam nadzieję, że mu to pomoże...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 19:18   #2439
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
to może i ja się pochwalę strojem jaki Kamila miała na chrzcie, no i mama...
żeby nie było moje lustro poszerza!
mała miała strój na 62, ma 60, był troszkę za duży, ale cieplutki więc nie zmarzła

ślicznie wyglądałyście
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

a wogóle - taka ciekawostka, ostatnio oglądałam DDTVN i było o podziale obowiązków i sprzątaniu i wiecie co? wg. badań jakiegoś tam instytutu co się tym zajmuje tylko 1 na 25 facetów wie jak zrobić pranie, a tylko 6% polskich facetów czasem włącza odkurzacz.... (ciekawe czy odkurza, czy tylko włącza - hehe).. no więc mój TŻ jest w tych 6% - bo od kiedy razem mieszkamy to odkurzanie to jego broszka, a od kiedy zaszłam w ciążę to jeszcze mył zawsze podłogi i póki co mu tak zostało :P hehe. Co do prania to nawet go do tego nie gonie bo obawiam się, że mogło by się to źle skończyć dla naszych ciuchów hehe - przecież oni mają problem z odróżnianiem kolorów, a co dopiero gatunków materiałów (sama jeszcze czasem mam problem z posegregowaniem prania, ale na pewno nie z kolorami hehe - jak coś to wtedy ratuje mnie program "syntetyczne 40" albo "pranie szybkie- 30min)
u mnie tz sprzata razem ze mną, mamy podział obowiązków i jest spokój

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Anabelita ja chrzest mam w poniedziałek wielkanocny i teraz trochę żałuje, bo to na mszy o 10, kiedy jest najwięcej ludzi. Tych oczywiście świętych i mamy wybór , albo nas ksiądz wprowadzi przez cały kościół, albo już będziemy siedzieli na ołtarzu od początku mszy i chyba wybiorę to drugie. Moglismy jednak zrobić to troche bardziej po cichu w jakis dzień, bez mszy.

Agacia, ale sexi mamuśka jesteś

Ja kupiłam sobie sukienke na chrzest, ale chyba bede musiala ubrac cos innego, bo ta to taka bombka i za mało oficjalnie chyba bede ubrana.
załozysz do kiecki obcas i bedzie baja

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

my tez mamy w Pon Wielkanocny , ale o 12:30 a przestań będziesz się ukrywać, macie piękną córę, zdrową i kochaną, której wcale nie musicie nigdzie chować, ani ukrywać, to jest święto dziecka - to Ona przyjmuje sakrament chrztu, a nie wy "grzesznicy" a te wszystkie świętoje.bliwe niech się w pocałują, bo prawda jest taka, że żali im du.py ściska,że w ich czasach to by zostały wyklęte więc przed ślubem niet niet, a nie jedna chciała spróbować innego niż męża na pewno - zresztą wcale pewnie nie były gorsze, tylko teraz udają takie święte moherowe berety
a ja powiem ze w przypadku tych moherów to tez się zdarzały wpadki i to bardzo czesto tylko myślą skubane ze liczyć społeczeństwo nie umie albo wierzy w 3 miesięczne ciąże
u nas na wiosce jest kilka takich co porodziło dzieci 3-4 miesiące po ślubie, jeżdzą po młodych matkach i siedzą w 1 ławce w kościele. Hipokryzja

[QUOTE=agacia_cz;33255739
ahhhh zapomniałam coś wam napisać
na chrzcie usiadłam w drugiej ławce po lewej stronie, podszedł do mnie jakiś moher i mówi że mam usiąść w pierwszej i to po prawej bo to dziewczynka ja że nie, ona że mam iść, w końcu się wydarłam że ja chce tu i nikt mi nie będzie rozkazywać! ale się zdziwiła oczywiście moja mama wybuchła śmiechem w kościele, a moher zalał się krwią i sobie poszedł tylko potem krzywo się patrzyła że do komunii z dzieckiem nie idę ;/[/QUOTE]

nadrobiłam do 78 lece dalej

Stary 2012-04-02, 19:19   #2440
niunia1305
Przyczajenie

Hej 150 lat nie wchodzilam i nic nie pisalam ani czytalam wręcz jestem mamusia zaginiona hehe A wiec JESTEM urodzilam 31 stycznia chlopca ALEKSANDER 52 cm 2900 g @ lekarzy pomylilo sie co do płci mojego maluszka poniewaz moj brzuszek cala ciąże nazywany był Zuzia a to przy porodzie bach -chlopczyk Jak wasze maluszki? zdrowiutkie?? Olek dostał oczywoscie 10 pkt w skali Appgar i dzis jestesmy po wizycie u ortopedy- i bioderka calkowicie zdrowiutkie. Pozdrawiam i obiecuje poprawe- od dzis regularnie sie udzielam
niunia1305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 19:31   #2441
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Odbiłam sobie przed chwilą brak obecności na mojej super giełdzie
Byłam w lumpku. Kupiłam dwie pary nowiuteńkich jeansów (w które się mieszcze ), młodemu bodziaki, bezrękawnik bluzowaty, czapeczkę i buciki z kompletu, buty dla mnie na koturnie trampki - nowe i buty skórzane Pumy tżtowi bez żadnych śladów eksploatacji
I teraz najważniejsze:
PAS POPORODOWY czy tam majtki poporodowe w dodatku stringi pięknie opakowane, z meteczkami, ceną i cała resztą, także funkiel nóweczki
A no do tego jeszcze strój kąpielowy jednoczęściowy czarny adidasa, bluzkę na siłownię reeboka niebieską i piękny biustonosz satynowy. Normalnie jak w outlecie, bo większość dostawy była nowiutka i ometkowana oryginalnie
Za wszystko dałam jakieś 125zł dokładnie, bo właścicielka jest moją znajomą hihihi
Dzieciowe się właśnie piorą

A teraz czeka mnie chyba ze dwa dni nadrabiania

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

A i jeszcze zapomniałam napisać o śpiworku dla brzdąca cudnym
Super zakupy
Cytat:
Hej mamusie

A zła to taka ze niestety ale jednak wracam do pracy w czerwcu bo kolezanka wprowadziła mnie w bład ze po maciezynskim tez dostane jakas kase ale myliła sie i nie ma takiej opcji

Mamy tez problem z paszportem bo co chwile chca jakies nowe dokumenty potwierdzajace ze jestwsmy tu 4 lata(wyrabiamy irlandzki) a wyjaz jest za niecałe 3 tyg
Dzisiaj bede dzwonic do ambasady i sie dowiem czy jest mozliwy wpis dziecka do paszportu rodzica tak jak robi sie to w Polsce. Mam nadzieje ze tak. Tel. do ambasady sa czynne tylko 2h po południu to musze poczekac.

Domek ekstra. A nie za duzy dla was? Czy planujecie drugie maleństwo ?
A Ty jaki masz super biust jędrny nie to co moje flaki
Cytat:
Najpierw wkurzyłam się tą sprawą z leżaczkiem z all, później dzwoniłam do ZUS w sprawie zaświadczenia i baba ciągle mnie zbywała, następnie wybrałam się na spacer z Asią i trzy razy prawie wywiało mi ją z wózka, do domu wróciłam po jakiś 15minutach,Po powrocie nie mogłam uśpić Asi, a pies wariował bo chciał na dwór. Jestem sama w domu i nie miał kto z nim wyjść. Zanim Asia zasnęła to pies narobił mi w przedpokoju bo nie wytrzymał chyba coś zeżarł na podwórku bo na koniec puścił dwa pawie na panele w pokoju
Jedynie cieszy mnie ten leżaczek, który właśnie mi przywieli Jest faaajowy, zadbany i czyściutki
Lecę nadrabiać czytanko

Cytat:

Mój też lubi patrzec w tv ale nie długo. Jego w ogóle interesuje wszystko na 5 minut i jest bardzo absorbujący więc jak mam akurat 5 minut zeby zjesc albo umyc zeby to ciesze sie ze go chwilke "nie ma"

--------

Tż mi zrobił grządki . Pomalował ładnie płotek i odgrodził ziemię pod nasionka od trawy i mam już zasadzone truskawki i rzodkiewke, a bedzie jeszcze sałata i zioła ( szczypiorek, koperek, pietruszka). I kupiliśmy meble ogrodowe wczoraj wiec za tydzien pierwszy gril .

A ja sie zastanawiam co Milence kupić na ogród na lato. Ma trampolinę i piaskownicę i teraz mało miejsca zostało więc muszę wybrac tylko jedną rzecz.
Albo to:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3683060.htm
Albo zjezdzalnie:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3667093.htm

Co radzicie dla 4-latki?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 19:31   #2442
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia1305 Pokaż wiadomość
Hej 150 lat nie wchodzilam i nic nie pisalam ani czytalam wręcz jestem mamusia zaginiona hehe A wiec JESTEM urodzilam 31 stycznia chlopca ALEKSANDER 52 cm 2900 g @ lekarzy pomylilo sie co do płci mojego maluszka poniewaz moj brzuszek cala ciąże nazywany był Zuzia a to przy porodzie bach -chlopczyk Jak wasze maluszki? zdrowiutkie?? Olek dostał oczywoscie 10 pkt w skali Appgar i dzis jestesmy po wizycie u ortopedy- i bioderka calkowicie zdrowiutkie. Pozdrawiam i obiecuje poprawe- od dzis regularnie sie udzielam
Fajnie, że wróciłaś No nieźle z tą płcią Dużo ubranek różowych miałaś?

Przypomniało mi się, jak byłam w szpitalu i okazało się, że źle zrobiłam słuchając mojej siostry i nie kupując ubranek na 56 i musiałam Męża wysyłać, żeby dokupił. Przyszedł do mnie do szpitala i pokazuje jakie piękne pajace kupił. RÓŻOWE!!!! A przypominam, że mamy synka Bo w promocji były Kazałam mu wymienić oczywiście a następnego dnia słyszałam, jak jedna pielęgniarka do drugiej mówiła o pewnej dziewczynce, że od razu widać, że dziewczynka, bo na różowo Oj nie byłoby mu do śmiechu, gdyby tak ktoś powiedział o jego synku

Co do TV, to ja nie daję do oglądania. Jakoś boję się, że to zaszkodzi na oczka. W ogóle włączam TV w domu dopiero po 18-tej a o 19 i tak kąpię Małego.

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2012-04-02 o 19:34
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 19:37   #2443
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Tak sobie myśle, czy moglabym do tej mojej sukienki ubrac czarna skorzana kurtke na chrzest , bo nie bede przeciez nowej marynarki kupowala, w moja sprzed ciazy sie nie zmieszcze. Troche tak na rockowo bym była ubrana.. Do tego czarne szpilki i pasek skorzany w pasie
ja miałam skórkową kurtkę, bo do czego innego się nie zmieściłam, a finanse nie pozwoliły na coś nowego...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 19:43   #2444
AgaMili
BAN stały

o tym koniku morskim mowilyscie?
Jak dzieciom sie podoba?
http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-Pri...item6fc48c5f5e
Zastanwiam sie czy kupic.
Na razie kupiłam to:
http://www.ebay.co.uk/itm/Lamaze-Bab...item231996761c
Stary 2012-04-02, 19:47   #2445
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

4 no bo Blanszor, Monika, Paula i ja Tylko ja się kamufluje
ja będe 5

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Pear nie pier.dziel głupot!! Nie będę gadać, że dziecko wynagradza zwały tłuszczu po ciąży, bo to nie prawda. Powiem Ci tak, nie ważne ile masz wzrostu, wagi czy masz garbaty nos - bądź zawsze zadbana, umalowana, dobrze ubrana do swojej wagi oraz figury i będziesz czuć się seksi. Ja już z powrotem uczę się chodzić na obcasach - chociaż wczoraj po Starówce po kocich łbach chodziło się ciężko
dokładnie ! Ja wymienilam całą garderobe i czuje się seksi ::

Cytat:
Zachustowany "pierwszy raz"
słodko

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam!
Dziewczyny zrobił test od rana i ja znowu jestem w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!
na poczatku szczena mi opadła a potem zajarzyłam ze 1 kwietnia

Cytat:
dzień dobry mamuśki!
mam pytanie: czy wszystkie wasze dzieciaki miały badanie słuchu? bo moja nie miała a nie mogę się dodzwonić do żadnej kliniki gdzie takie badania wykonują
moja miała w szpitalu

Cytat:
Hej mamusie

świetnie wyglądasz w tej sukience

Cytat:

moja tak czasem jej pozwole się pogapić ale tylko troszkę
Cytat:
to Ci dopiero niespodzianka

-----------------------------------------------

nadrobiłam, uff.

A ja wczoraj straciłam cnotę fajnie było
Dziś byłam u ginekologa, wszystko cacy, dostałam tabletki wiec mogę szaleć do woli

w ogóle to mi nie pocytowało paru postów

Blanszor moja tez pije Nutramigen i o dziwo smakuje jej... ale śmierdzi jak pasza :/

Czy wasze dzieci tez tak dużo przybierają na wadze??? moja w tydzień przytyła równy kilogram... waży juz 6,1 kg a ma 6 tyg.

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-04-02 o 19:50
Stary 2012-04-02, 19:54   #2446
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a ja już po testach za nic nie idzie tego inaczej zrobić mały narazi enie moze być noszony w nosidle bo ta poducha co powinna mu podtrzymywać główkę to zamiast na głowce wypada mu ledwo na karku w barki wżynają mu się klamry które powinny wypadac raczej na ramionach ogólnie jedna kicha bo znaim dorośnie by go można było nosić buźką do przodu to będzie już za ciężki na te nosidełko bo to do 9kg ja potrzebowałam właśnei tak na teraz zebym za każdym razem nie musiała wózka brać jak np chce do sklepu tylko podlecieć po jedną rzecz czy iśc np na poczte czy gdzieś coś załatwic
dobrze że ja za to nie płaciłam bo bym sie wsciekłą ale tak szkoda ze koleżanka tyle pieniędzy wydała i sie okazało kijowe http://r.twenga.pl/g3.php?pg=VDsyNDY...YxYzQ4N2VkYTA1
nie polecam chyba ze wasze dzieci są malutkie to się zmieszczą mój się nei mieści
Stary 2012-04-02, 20:04   #2447
AgaMili
BAN stały

Czubasek moj ma 10 tygodni i wazy 6,5kg. Tez duzo przybiera i klusek sie z niego robi
Stary 2012-04-02, 20:07   #2448
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Czubasek moj ma 10 tygodni i wazy 6,5kg. Tez duzo przybiera i klusek sie z niego robi

moja jeszcze w miare trzyma figurę bo długalaśna jest ale ten 1 kg w tydzień mnie przeraził

Stary 2012-04-02, 20:09   #2449
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
a ja już po testach za nic nie idzie tego inaczej zrobić mały narazi enie moze być noszony w nosidle bo ta poducha co powinna mu podtrzymywać główkę to zamiast na głowce wypada mu ledwo na karku w barki wżynają mu się klamry które powinny wypadac raczej na ramionach ogólnie jedna kicha bo znaim dorośnie by go można było nosić buźką do przodu to będzie już za ciężki na te nosidełko bo to do 9kg ja potrzebowałam właśnei tak na teraz zebym za każdym razem nie musiała wózka brać jak np chce do sklepu tylko podlecieć po jedną rzecz czy iśc np na poczte czy gdzieś coś załatwic
dobrze że ja za to nie płaciłam bo bym sie wsciekłą ale tak szkoda ze koleżanka tyle pieniędzy wydała i sie okazało kijowe http://r.twenga.pl/g3.php?pg=VDsyNDY...YxYzQ4N2VkYTA1
nie polecam chyba ze wasze dzieci są malutkie to się zmieszczą mój się nei mieści
Monika ostatnio na forum byl temat nosideł i wlasnie było wspomniane ze ten xlanderowy jest dupny

Aaale macie duze dzieciaczki, moja mała na ostatnim szczepieniu w 8tygodniu wazyła niecałe 4,500kg :/
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:11   #2450
czubasek20
Zakorzenienie

co do sukieneczek na chrzest to ja jestem zauroczona tą http://www.wojcikonline.com/index.ph...WM2MiZrYXQ9OA= ale cena

chyba ze chrzestna się rzuci bo jest w małej szaleńczo zakochana, chociaż wydać taką kasę na jeden raz to lekkie przegięcie

Stary 2012-04-02, 20:11   #2451
mama d
Raczkowanie

Witam serdecznie wszystkie szczęśliwe mamusie
Jestem mamą lutowej Zosi. Przyłączam się do Was i zamierzam się żywo udzielać
Za dwa tygodnie idziemy na drugą wizytę do pediatry, jestem bardzo ciekawa jak tyjemy i rośniemy... wydaje mi się, że rośnie w oczach i niczym nie przypomina tego maleństwa które się urodziło ledwie 6 tygodni temu, choć dalej jest malusieńka to jakby 'doroślejsza'. Patrzy się, uśmiecha a co najfajniejsze, to wydaje mi się, że już rozumie co i jak - np codzienne czynności albo nasze rytuały.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:14   #2452
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Monika ostatnio na forum byl temat nosideł i wlasnie było wspomniane ze ten xlanderowy jest dupny

Aaale macie duze dzieciaczki, moja mała na ostatnim szczepieniu w 8tygodniu wazyła niecałe 4,500kg :/
strasznie dupny jest musiałam przeoczyć ten temat on się nadaje tylko dl abardzo malutkich dzieci albo już dla większych które pewnie głowkę trzymają i nie muszą mieć już tych rączek w tych otworach tylko nad nimi
szkoda
Stary 2012-04-02, 20:16   #2453
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Oj moja to telemaniaczka,czasami jak idę zjeść ,a ona widze ,ze nie poleży normalnie sama to jej włacze mini mini i oglada,jak podejdę do niej to nieraz w ogóle uwagi na mnie nie zwróci,ale staram sie,zeby to było jak najkrócej.
Jutro cały dzień zostaje sama z Niką ,TŻ wylatuje w delegację i wróci późną nocą,mam nadzieję ,ze będzie łaskawa dla mamy i będzie miała senny dzień ,bo dzisiaj z tym średnio,tzn na mnie śpi ,ale odłozona nie bardzo.Słyszę ,ze już się obudziła,ale zaraz będzie TŻ to sprzedam jemu ją
Kurcze, co te małe szkraby mają ze spaniem na nas?! Jak Zofia ma zły dzień to nie ma mowy żeby inaczej się zdrzemneła... natomiast kiedy jest sobą to nie ma znaczenia - śpi sama, w łóżeczku w leżaczku, gdzie trzeba tam sobie drzemie Jednego dnia tak na mnie drzemała, że ugniatała mi pierś, która była z drugiej strony ugniatana przez fiszbinę - co niestety skończyło się zapaleniem i ograniczeniem karmienia. Teraz uparcie karmię ale kiepsko nam to idzie bo zaraz po piersi musze dawać butelkę bo nadal jest głodna.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:35   #2454
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

moja też taka malutka
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:56   #2455
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Mamusie a mam pytanko, czy szczepiłyście swoje skarby dodatkowo na pneumokoki, meningokoki i rotawirusy? koszt jest kosmiczny:/ ae wahamy się czy nie będziemy sobie potempluć w brodę że nie zaszczepiliśmy
, tylko te darmowe

Cytat:
Dzień dobry

Mamuśki poradźcie mi proszę w sprawie allegro. Wy jesteście bardziej obeznane.
W sobotę kupiłam (przez Kup Teraz) leżaczek-bujaczek, dokładnie ten --->http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...245124682.html
Kasę wpłaciłam od razu i zadowolona czekałam na odbiór leżaczka. Niestety dzisiaj wchodzę na swoją skrzynkę mailową a sprzedawca wysłał mi taką wiadomość:
"Przykro mi ale leżaczek uległ zniszczeniu, już dokonałam zwrotu całości kwoty którą Pani wpłaciła". Wkurzyłam się na maksa
Co robić Wysmarować jej odpowiedniego maila? Wystawić negatywa? Czy ona w ogóle może coś takiego zrobić???
--------
edit.
Właśnie doczytałam ze sprzedający moze zwrócić moją wpłatę jeśli:

• zwróciłeś towar (np. w wyniku reklamacji),
  • kupiony przez Ciebie przedmiot okazał się niedostępny,
  • Twoja wpłata była za wysoka lub za niska (np. nie zawierała kosztów przesyłki).
ja bym dała netralny

Cytat:
dzień dobry mamuśki!
po urodzeniu w ramach badań WOSPu

Cytat:
dostałam dziś paczkę z nosidełkiem ale albo ja go nie umiem montować albo mały jest na niego za duży bo ta poducha co jest gdzie dziecko powinno o nią główkę opierać to on ma ją prawie na karku czytam tą książeczkę oglądam rysunki al enic z tego nie kumam , muszę poćwiczyc popatrzeć moze do tego dojde
jakie kupiłaś ?

Cytat:
Lecę nadrabiać czytanko
co za dzień
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-04-02 o 20:59
Stary 2012-04-02, 21:06   #2456
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
cześć

, tylko te darmowe

ja bym dała netralny

po urodzeniu w ramach badań WOSPu

jakie kupiłaś ?

co za dzień
http://r.twenga.pl/g3.php?pg=VDsyNDY...YxYzQ4N2VkYTA1 ja nie kupowałam to Michaś dostał w prezencie na chrzciny od mojej koleżanka
Stary 2012-04-02, 21:27   #2457
niunia1305
Przyczajenie

[QUOTE=kropeczka1984;33303 567]Fajnie, że wróciłaś No nieźle z tą płcią Dużo ubranek różowych miałaś?

Przypomniało mi się, jak byłam w szpitalu i okazało się, że źle zrobiłam słuchając mojej siostry i nie kupując ubranek na 56 i musiałam Męża wysyłać, żeby dokupił. Przyszedł do mnie do szpitala i pokazuje jakie piękne pajace kupił. RÓŻOWE!!!! A przypominam, że mamy synka Bo w promocji były Kazałam mu wymienić oczywiście a następnego dnia słyszałam, jak jedna pielęgniarka do drugiej mówiła o pewnej dziewczynce, że od razu widać, że dziewczynka, bo na różowo Oj nie byłoby mu do śmiechu, gdyby tak ktoś powiedział o jego synku

Duzo ubranek??? ja mam wszystko różowe. Ale temu mojemu synowi tak twarzowo nawet w tych różach Ciotka krawcowa naszyla poscieli wszystko rozowiuykie, ubranek miolion piecset sto dziewiecset wszystko po dziewczynkach ja jak glupia nakupowalam sukieneczek falbaneczek a teraz szkoda oddac bo to takie malutkie slodziutkie i Olek w tym wszystkim śmiga no oprocz sukieneczek;p dobrze ze przynajmniej wózek mam beżowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 084.jpg (120,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 103_3647.jpg (88,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 085.jpg (133,5 KB, 32 załadowań)
niunia1305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:40   #2458
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Mój wygina się głównie na MjM ale to jak jest na rękach czy coś, a tak to raczej nie
no i jak kiedyś miałam tv włączone większość dnia, tak teraz od rana (ddtvn) i potem od Klanu do MjM

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Szczerze? Coś mi się wydaje, że ktoś napisał do tego sprzedającego i zaproponować lepszą cenę. Mój Mąż sprzedawał felgi i pomimo zakończonej aukcji dostał propozycję lepszej ceny. No ale stwierdził, że to nie będzie w porządku wobec osoby, która wygrała licytację.

A ja muszę zrezygnować na jakiś czas z nabiału Wojtuś od tygodnia ma krostki na całym ciele i w końcu pojechaliśmy z nim dzisiaj do lekarza i kazała odstawić nabiał Mam nadzieję, że mu to pomoże...
co do tej aukcji, to też mi się tak wydaje

co do nabiału

Cytat:
cześć

Cytat:
o tym koniku morskim mowilyscie?
Jak dzieciom sie podoba?
http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-Pri...item6fc48c5f5e
Zastanwiam sie czy kupic.
Na razie kupiłam to:
http://www.ebay.co.uk/itm/Lamaze-Bab...item231996761c
to ten konik
a Emanuela też zamawiam

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci tez tak dużo przybierają na wadze??? moja w tydzień przytyła równy kilogram... waży juz 6,1 kg a ma 6 tyg.
nasz tyle mniej więcej waży teraz mając 2,5 miesiąca, a wcześniej brzybrał 1,8 kg w 5 tygodni właśnie w takim czasie jak Twoja córcia przybrał najwięcej

Cytat:
http://r.twenga.pl/g3.php?pg=VDsyNDY...YxYzQ4N2VkYTA1 ja nie kupowałam to Michaś dostał w prezencie na chrzciny od mojej koleżanka
Już doczytałam

Co do nosidełka, to ostatecznie odpuściłam te usztywniane. Kupię albo chustę albo nosidło materiałowe
_________________________ _______
Tymek mi marudził długo, potem usnął, obudził się sły, a teraz włączyłam mu kołysanki w karuzeli. Wczoraj karuzela przed snem podziałała wykańczając do cna nasze dziecko, a nie jak myślałam rozbudzająco.

UWAGA-chwalę się!!! mój synek przespał wczoraj całą noc - 22-7:30, a po cycu jeszcze kolejne 3 godzinki

Poza tym dzisiaj byłam w sklepach zabawkowych szukając Emanuela, oczywiście kicha. W jednym sklepie nawet mi pani wmawiała, że to pewnie jakaś firma bez atestów... jasne... w Smyku by takie zabawki sprzedawali

Coś miałam jeszcze pisać, ale oczywiście wyleciało z głowy

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Duzo ubranek??? ja mam wszystko różowe. Ale temu mojemu synowi tak twarzowo nawet w tych różach Ciotka krawcowa naszyla poscieli wszystko rozowiuykie, ubranek miolion piecset sto dziewiecset wszystko po dziewczynkach ja jak glupia nakupowalam sukieneczek falbaneczek a teraz szkoda oddac bo to takie malutkie slodziutkie i Olek w tym wszystkim śmiga no oprocz sukieneczek;p dobrze ze przynajmniej wózek mam beżowy
nie chciałabym być na Twoim miejscu za X lat, kiedy Twój synek będzie oglądał swoje fotki w różowych ciuszkach, pościeli itp.
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-04-02 o 21:42
Stary 2012-04-02, 21:50   #2459
AgaMili
BAN stały

Niunia czesc. Olek slodko wyglada w tym rozu

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Wygralam aukcje za 1funta,
http://www.ebay.co.uk/itm/1808512403...00wt_922:jupi:
I jeszcze druga sie konczy,
http://www.ebay.co.uk/itm/1808552695...ht_500wt_922:D
Stary 2012-04-02, 22:01   #2460
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
łooo matko, ale faza
nieźle musiałaś się zdziwić jak powiedzieli 'Ma pani ślicznego, zdrowego syna'
Olek w różach the best, ale buzię ma chłopięcą

Cytat:
S
A ja sie zastanawiam co Milence kupić na ogród na lato. Ma trampolinę i piaskownicę i teraz mało miejsca zostało więc muszę wybrac tylko jedną rzecz.
Albo to:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3683060.htm
Albo zjezdzalnie:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3667093.htm

Co radzicie dla 4-latki?
nie wiem czy dla 4-latki, ale domek mi się bardziej podoba i wydaje mi się, że bardziej wykorzystany będzie

Cytat:
ja jeszcze nie dzwoniłam czy można zwrócić albo wymienić, mam nadzieję, że można

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
co do sukieneczek na chrzest to ja jestem zauroczona tą http://www.wojcikonline.com/index.ph...WM2MiZrYXQ9OA= ale cena

chyba ze chrzestna się rzuci bo jest w małej szaleńczo zakochana, chociaż wydać taką kasę na jeden raz to lekkie przegięcie
śliczna ale cena rzeczywiście powalająca

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Poza tym dzisiaj byłam w sklepach zabawkowych szukając Emanuela, oczywiście kicha. W jednym sklepie nawet mi pani wmawiała, że to pewnie jakaś firma bez atestów... jasne... w Smyku by takie zabawki sprzedawali
Ja byłam dziś w tesco większość zabawek jakie tam były to właśnie Lamaze nie wiem czy był akurat Emanuel ale wisiało pełno. I chyba nawet innych firm nie było.

Poza tym sporo fajnych przecenionych ciuszków, kupiłam Julkowi pomarańczowe spodenasy na lato

Wogóle zrobiłam dzisiaj przegląd ciuszków Julkowych i wyciągnęłam śpiochy większe te na 3-6, 68cm... tamte już takie lekko maławe. Po kąpaniu nałożyłam mu 68, myślałam, że będę za duże a tu zonk. Akuratne Moje dziecko rośnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości