Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2029 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 21:32   #60841
czarno czarna
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że to nie to samo, chyba yarrowia przyrządzała sobie co innego Proszę na mnie nie krzyczeć jak sobie pomyliłam osoby
Przepisu też niepamiętam
Dlatego też mówie, że to chyba to samo bo nie zauważyłam nawet ;] jak widze słowo "lniany" to automatycznie mi się wpisuje przed "żel" nawet jak pisze co innego. Co ten wątek ze mną zrobił...
Stary 2012-04-02, 21:45   #60842
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wcale nie jest tak bardzo czasochłonna Może będziesz mogła myć włoski wieczorem, wtedy będzie jeszcze krócej rano. Fajny wpis na blogu Anwen:
http://anwena.blogspot.com/2012/04/i...cja-wosow.html

Żele.. Ja nie jestem jakoś specjalnie doświadczona w tej kwestii, ale wielu z Nas odpowiada Isana męski. Tutaj fajny wpis Myszki:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10401

Czy wymagają czy nie to kwestia indywidualna. Jezeli widzisz, że nie jest im to potrzebne do szczęścia, to nic nie musisz
Dziękuję problem w tym, że moje włosy zawsze wydawały mi się dobrze nawilżone, olejowałam je co jakiś czas i używałam delikatnego szamponu, a jednak zastosowanie OMO i odżywki b/s wcale ich nie obciąża (a tego się zawsze obawiałam, bo skóra głowy mi się przetłuszcza). Trzeba będzie spróbować.

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Mam takie same włosy : nie jestem sama tylko troche inny kolor i długosc. Metoda CG nie zajmie ci wiele czasu to po prostu unikanie silnych detergentów i silikonów, czyli myjesz normalnie ale innymi produktami no i dalekatniej obchodzisz się z włosami dżemik lniany to chyba to samo co żel nawet tego nie zauważyłam . Przepis:
2 łyżki siemienia lnianego niemielonego
szklanka wody
Gotować 15 minut na małym, ogniu od czasu do czasu mieszając. Odcedzić, wystudzić. Gotowy do użycia po około 12 godzinach. Trwałość - 2 tyg. (przechowywanie w lodówce)
Gotowy żel można wzbogacić choćby sokiem z aloesu. Trzeba zwrócić uwagę na trwałośc mieszanki, która skutkiem dodania jakiegoś składnika może ulec drastycznemu skróceniu.

mocny jest z Isany męski i mrozący chyba ale ja nie daje zelu tylko tak ktoś pisał raz na tydzień dobrez jest dać jakąś solidną maske najlepiej wzbogacaną tutaj dużo o pięlęgnacji fal https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=723662 i tutaj też chyba pisze jaka mam nadzieje ze troche pomogłam naserio ucieszyłam się jak zobaczyłam twoje włosy
O! Ja też się ucieszyłam będzie z kim wymienić uwagi.
Udało Ci się osiągnąć jakiś fajny efekt na włosach? Moje wydają mi się póki co ni w pięć, ni w dziesięć, takie potargane. No i sięgam po szczotkę... Do tego mam nawyk wsadzania łapy we włosy.

Cytat:
Wydaje mi się że to nie to samo, chyba yarrowia przyrządzała sobie co innego Proszę na mnie nie krzyczeć jak sobie pomyliłam osoby
Przepisu też niepamiętam
"Kochane
jeśli chodzi o trwałość lnianego tak mnie naszło,że delikatne zakwaszenie może pomóc też szybko mi się psuł, za to dżemik lniany,który ma kwaśniejszy odczyn (bo jest z żelfixem) stał w lodówce tygodniami i nic się nie działo"

Ten żelfix mnie poważnie zaintrygował.
Stary 2012-04-02, 21:47   #60843
babsik82
Przyczajenie

Potrzebuję pomocy!
Wybrałam się dziś do drogerii z zamiarem zakupu odżywki Gloria, której jak się okazało nie było (tydzień temu widziałam jedną sztukę i nie wzięłam:/) więc szukałam Mrs. Potters, ale się ogromnie zdziwiłam, ponieważ w składzie znalazłam Dimeticone. Może to inny Potters, niż ten o którym piszecie, a może zmienili skład???
Tutaj link jak wygląda opakowanie, ponieważ składu nigdzie nie mogę znaleźć http://www.ceneo.pl/10853428

Kupiłam więc
HEGRON, skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Behenoyl PG-Trimonium chloride, Sodium Chloride, Glyserin, Parfum, Benzyl Alcohol, Methylchloroisthiazolinon e, Methylisothiazolinone, Citric Acid.

ale z tego co się zorientowałam, ma on inny skład niż ten podlinkowany na KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...do-wlosow.html

oraz

SALON algae conditoner, cece of sweden, skład: Aqua, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Paraffinum Liquidum, Polyquaternium-32, Laminaria Digitata Extract, CI 19140, CI 42090, Parfum

proszę, powiedzcie czy któraś z nich nada się do mycia włosów?
Stary 2012-04-02, 21:53   #60844
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
claudin oddawaj długość!
o nie, nie oddam!

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Z CG też są fajne, ta długość... Ale skręt bez CG toż to cudo jakieś... A może ona lubiły stare nawyki?
Dzieki... Wlasnie problem w tym, ze stare nawyki w 2008 i chyba w 2009 im sluzyly, a pozniej juz mialam wyprost

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
claudiiin, chyba rzeczywiście masz jakoś dziwnie obcięte włosy, dziwnie się układają, albo tylko na zdjęciu tak wyszły ale ta długość, mmm
Masz na mysli te ciemne (3,4) czy te jasniejsze (1,2)? Bo te pierwsze, jasniejsze to moje obecne wlosy, a ciemne, dziwnie obciete mialam kiedys Wygladaja, jakby miedzy gorna a dolna warstwa brakowalo czesci wlosow Ale sie mocno kręcily kurcze...

Babsik, a moze kupilas ten z rozowa nakretka (Creme Spoeling)? Oba Hegrony nadaja sie do mycia
A Pottersy maja jakies silikony, ale dziewczyny nie zwracaja na nie wiekszej uwagi

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-04-02 o 21:56
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 22:01   #60845
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Dziękuję problem w tym, że moje włosy zawsze wydawały mi się dobrze nawilżone, olejowałam je co jakiś czas i używałam delikatnego szamponu, a jednak zastosowanie OMO i odżywki b/s wcale ich nie obciąża (a tego się zawsze obawiałam, bo skóra głowy mi się przetłuszcza). Trzeba będzie spróbować.
Moję też się tłuszczą i muszę myć codziennie. Wiecznie się bałam obciążenia, a tu się okazuje że mogę nakładać dużo ciężkich odżywek i jest śłicznie

Cytat:
Napisane przez babsik82 Pokaż wiadomość
Potrzebuję pomocy!
Wybrałam się dziś do drogerii z zamiarem zakupu odżywki Gloria, której jak się okazało nie było (tydzień temu widziałam jedną sztukę i nie wzięłam:/) więc szukałam Mrs. Potters, ale się ogromnie zdziwiłam, ponieważ w składzie znalazłam Dimeticone. Może to inny Potters, niż ten o którym piszecie, a może zmienili skład???
Tutaj link jak wygląda opakowanie, ponieważ składu nigdzie nie mogę znaleźć http://www.ceneo.pl/10853428
Pottersy mają silikony rozpuszczalne wodą Niegroźne, a nawet pomocne.
Stary 2012-04-02, 22:02   #60846
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:

O! Ja też się ucieszyłam będzie z kim wymienić uwagi.
Udało Ci się osiągnąć jakiś fajny efekt na włosach? Moje wydają mi się póki co ni w pięć, ni w dziesięć, takie potargane. No i sięgam po szczotkę... Do tego mam nawyk wsadzania łapy we włosy.

"Kochane
jeśli chodzi o trwałość lnianego tak mnie naszło,że delikatne zakwaszenie może pomóc też szybko mi się psuł, za to dżemik lniany,który ma kwaśniejszy odczyn (bo jest z żelfixem) stał w lodówce tygodniami i nic się nie działo"

Ten żelfix mnie poważnie zaintrygował.
Moje też mi się wydawały na zdrowe, chciałam tylko je uratowac po regularnym suszeniu a tu taka niespodzianka też je cały czas dotykam i to pewnie przez to mi sie prostują nie czesałam ich od razu jak zaczełam CG ale szybko mi się plątały i musze je przeczesac czasami co nie skutkuje puchem na szczęście myję odżywką od tygodnia i już widzę efekty, włosy są baardzo miekkie i bardziej mi się kręcą
to znaczy grzywka najbardziej, reszta za długa chyba. A no faktycznie coś było o dżemie lnianym a ja przeoczyłam

Cytat:
Napisane przez babsik82 Pokaż wiadomość
Potrzebuję pomocy!

Kupiłam więc
HEGRON, skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Behenoyl PG-Trimonium chloride, Sodium Chloride, Glyserin, Parfum, Benzyl Alcohol, Methylchloroisthiazolinon e, Methylisothiazolinone, Citric Acid.

ale z tego co się zorientowałam, ma on inny skład niż ten podlinkowany na KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...do-wlosow.html

oraz

SALON algae conditoner, cece of sweden, skład: Aqua, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Paraffinum Liquidum, Polyquaternium-32, Laminaria Digitata Extract, CI 19140, CI 42090, Parfum

proszę, powiedzcie czy któraś z nich nada się do mycia włosów?
ostatnia może się nadać bo ma cetrmonium chloride ale za to polyquaty których unikamy i duzo nawilżaczy, nie wiem czy bedzie myła skutecznie.
Hergon ma na pierwszym miejscu nawilżacz później coś co teoretycznie by chyba umyło a później sól pewnie w celu zageszczenia i konserwanty także ja bym tego nie dała na włosy.
A mrs potters skoro zawiera dimethicone tez bym nie użyła, bo to się zmywa SLeSem a poza tym dieta bezsilikonowa wymaga
Stary 2012-04-02, 22:03   #60847
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Odstawiłam silikony, wszystkie produkty do stylizacji, od jakiegoś czasu mniej lub bardziej regularnie olejuję włosy. Co jakiś czas myję je metodą OMO.

Tu mam parę pytań:
- czy metoda CG jest bardzo czasochłonna? Myję włosy codziennie rano, a nie korzystam z suszarki i zwykle mam jakąś godzinę na przeschnięcie. Warto poświęcić na to czas?
metoda CG jest czasochłonna jak się wkręcisz i zaczniesz kombinować
Cytat:
- wyżej znalazłam coś takiego jak "dżemik lniany". Czym to się różni pod względem efektów w użyciu od żelu lnianego? I czy można poprosić o przepis?
śpieszę wyjaśniać gotuję żel lniany normalnie, odcedzam i z powrotem do rondla, dodaję żelfix, czekam aż się zagotuje, mieszam aż zniknie piana (na opakowaniu tak każą) i do pojemnika. dokładniejszego/idealnego przepisu podać nie potrafię bo na razie przeprowadzam testy z różną ilością żelfixu na początek można spróbować z łyżeczką na żel ze szklanki wody
taki dżem dużo mocniej utrwala i baardzo poprawia skręt, jednak włosy są po nim trochę tępe i trudne do rozczesania (palcami) następnego dnia, pewnie przez cukier
Cytat:
- czy włosy codziennie myte metodą OMO, olejowane powiedzmy dwa razy na tydzień, wymagają jeszcze nakładania maski?
to pewnie zależy od stanu włosów

Cytat:
Co do zakwaszania lnianego, powiedzcie mi dokładnie jak to zrobić? Bo u mnie z takimi rzeczami i w ogóle z gotowaniem raczej słabo
jeśli o to chodzi to ktoś mądrzejszy musi się wypowiedzieć rzuciłam tylko pomysł, ale nie probowałam

Cytat:
jeśli tak wygląda Twoja pielęgnacja to nie masz wielu zmian przed sobą, także czasowo też pewnie różnica będzie mała dodasz tylko odżywkę d/s i git
Stary 2012-04-02, 22:11   #60848
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
[..] dimethicone tez bym nie użyła, bo to się zmywa SLeSem a poza tym dieta bezsilikonowa wymaga
Przepraszam że się znów czepiam . Dimethicone można zmyć szamponem na betainie, np BD.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=255608

Żel lniany gotowy, idę umyć włoski
Stary 2012-04-02, 22:52   #60849
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Ajrisz kiedyś wymierzyła, że lniany ma pH ok 7,prawda?
Aż się za głowę złapałam! Lniany ma 9 !!!!!! Że ja od tego nie wyłysiałam?
A może połowa i tak już wypadła tylko nie widać? :P
Żel spożywczy, żelfix spożywczy, cytryna spożywcza. Można posmakować czy lekko kwaśnawe
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
No no, gratulacje Pani Producent

Cytat:
Co innego upiekszajacy, naturalny (naturalnie wygladajacy) makijaz, a co innego tona tapety, sztuczne rzesy i zielony brokat na powiekach Jesli ktos ma ciemna oprawe oczu, gladka cere bez sincow pod oczami i wypryskow oraz tendencje do naturalnych rumiencow to makijaz moze byc zbedny, ale niewiele z nas moze sie pochwalic takim szczesciem Jesli Ty masz ladna cere i oczy, to juz naprawde sporo!
O dzięki Ci, dobra kobieto Dokładnie o tym zapomniałam
Cytat:
Przeczytalam "nakoksowałam" niczym robert burneika
:P
Cytat:
Znalazlam tez moje foty z 2008 (zdj. 3 i 4), ktory oceniam jako dobry wlosowy rok jak na mozliwosci bez CG
Przepiękne Jedne i drugie chociaż fakt skręt bardzo różny

patrycjazuzanna - witaj w klubie
dziewczyny już Ci napisały co i jak ja tylko dodam, że też mam raczej niską porowatość, więc możesz wzorować się na mnie - chociaż wprost możne być ciężko bo uwielbiam eksperymenty
dziennik regeneracji strona 5 i 6, codziennik bardzo często
Cytat:
Dopóki nie odstawisz szczotki nie będzie WOW. Włosy o niskiej porowatości niechętnie zmieniają się same z siebie, ciasna łuska promuje wyprost chociaż falowany "kręgosłup" walczy
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
taki dżem dużo mocniej utrwala i baardzo poprawia skręt, jednak włosy są po nim trochę tępe i trudne do rozczesania (palcami) następnego dnia, pewnie przez cukier
to pewnie zależy od stanu włosów
Chcę i nie chcę :P zła kobieto! :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 22:58   #60850
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Aż się za głowę złapałam! Lniany ma 9 !!!!!! Że ja od tego nie wyłysiałam?
Hmm, a czy to ma się jakoś do nakładania go na skalp? Nakładać, nie nakładać? Bo jestem w fazie testów czy nakładanie spowoduje "odbicie" włosów od skalpu. Ino nie chcę sobie zaszkodzić.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 23:08   #60851
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Hmm, a czy to ma się jakoś do nakładania go na skalp? Nakładać, nie nakładać? Bo jestem w fazie testów czy nakładanie spowoduje "odbicie" włosów od skalpu. Ino nie chcę sobie zaszkodzić.
ja nakładam ZWŁASZCZA na skalp i zawsze mi to doope ratuje nawet jakby było bardzo źle ;]

i się dziwę bo myślałam że pH wyższe niż 5,5 mi szkodzi
hm aloes ma pH=5 i nie mogę luzem... ale jajka! no nic, będę musiała doczytać to i owo

Stary 2012-04-02, 23:51   #60852
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie mam konta na Allegro. Poza tym, te żele to zwykle normalne żele drogeryjne, które kosztowały mniej niż 10 zł. Nikt ich nie kupi, skoro za koszty przesyłki miałby już jeden albo dwa kolejne żele No i musiałabym jeszcze się męczyć z nadawaniem przesyłek, a czasu mam ostatnio bardzo mało.
Cóż, na razie stoją i się kurzą. Może znajdę kogoś, komu je dam Chociaż z moich znajomych, to nikt żeli nie używa...
Znam to też się zastanawiałam nad allegro, ale z tych samych powodów zrezygnowałam (z tym, że ja mam tam konto). Ostatnio wpadłam na to, jak mi nie przypasowała Joanna mrożąca (potrafi mi zrobić takie cienkie strączki gumowe, nie do odgniecenia, nie wysychają), żeby mieszać różne żele ze sobą, w takich proporcjach, jak mi odpowiada - zainspirował mnie ,,krem lniany", który się pojawił w poprzednim wątku). Mieszam np. lniany, Artiste, trochę mrożącego, trochę odzywki, kilka kropel alterry pomarańczowej, żeby się połączyło (nie wszystko się ładnie łączy, trzeba próbować, mrożący z niebieską Joaśką może tworzyć białe kuleczko-kłaczki).

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kusisz
Normalnie życiowa decyzja... Bo do tej pory nie miałam żadnego żelu oprócz lnianego, do którego nie jestem zbytnio przekonana, mam wrażenie, że nic nie robi z moimi włosami. Ale i tak go używam razem z odrobiną olejku i Naturią b/s
RedHairedWitch (cudne włosy, jak z bajki, jestem fanką ) - nie brałabym na początek mrożącej, bo jest mocna i nie tylko ja tu się skarżyłam na sklejanie, albo się go kocha albo nienawidzi Zaczęłabym chyba od Bielendy Graffiti - jak przeczytałam historię Myszki u Anwen, od razu po niego poleciałam do Rossmanna (historia Myszka mnie zainspirowała, bo przed CG miała włosy podobne do moich).
Jakikolwiek żel, jak Ci nie przypasuje sam, dalej będziesz mogła mieszać z olejkiem i Naturią

Cytat:
Zawsze byłam święcie przekonana, że mam idealnie proste włosy. Nie są ponadto ani trochę porowate, nie puszą się pod wpływem wilgoci (raczej są wtedy puszystsze).
Odstawiłam silikony, wszystkie produkty do stylizacji, od jakiegoś czasu mniej lub bardziej regularnie olejuję włosy. Co jakiś czas myję je metodą OMO.
Tu się troszkę zdziwiłam, bo włosy stały się niesforne i część z nich zaczęła się wywijać. Zwłaszcza przód i grzywka. Porządne szczotkowanie (wiem, herezja) zwykle pomaga. (...)

Tu mam parę pytań:
- czy metoda CG jest bardzo czasochłonna?
- przejrzałam produkty zgodne z CG, jednak jest ich bardzo dużo, polecicie mi jakiś w miarę mocny żel do stylizacji? Boję się efektu smętnych strąków, nie wiem co będzie odpowiednie na początek.
- czy włosy codziennie myte metodą OMO, olejowane powiedzmy dwa razy na tydzień, wymagają jeszcze nakładania maski?
Też byłam święcie przekonana, że mam proste, tylko jakieś krzywe takie Z tego co piszesz, to właściwie już stosujesz CG - OMO, brak silikonów, itd. Już dziewczyny pisały, że to nie jest czasochłonne, tylko inne produkty tak naprawdę, o innych składach, dobierane z większą uwagą.

Co do szczotkowania włosów - to moje włąsne zdanie - jak się ma włosy takie ,,raczej" prostawe, delikatnie falowane, to czesanie (umiejętne!) nie niszczy włosów, wręcz może im dobrze robić, ale z pewnością nie wpływa dobrze na skręt, więc jak się dostrzega u siebie tendencję do falowania, a chce się zobaczyć, co będzie dalej - lepiej nie czesać. Ja od kilku miesięcy czesałam chyba z 5 razy, wliczając czesanie grzebieniem z odżywką na mokro... Ale nie dlatego się powstrzymuję przed czesaniem, że tak się trzęsę nad każdą falą - to nad każdym włosem się trzęsę, wiem, że włosy od samego czesania nie wypadają (niedawno zresztą była tu o tym mowa), ale jak miałabym sobie niechcący nawet jednego włosa wyrwać, to wolę nie czesać.

O żelu już napisałam wyżej, a co do maski w związku z olejowaniem, to Twoje włosy same Ci powiedzą
(masz bardzo łądne włosy, wyglądają - choć zdjęcia małe - na zdrowe i gęste)

Cytat:
claudiiin, chyba rzeczywiście masz jakoś dziwnie obcięte włosy, dziwnie się układają, albo tylko na zdjęciu tak wyszły ale ta długość, mmm
Jak to dziwnie obcięte? Stanę w obronie, bo jestem fanką również TYCH włosów Może masz na myśli obcięcie tych ,,starych"? Rzeczywiście tamten skręt był całkiem inny (bardzo mocny, też pewnie dlatego było je bardzo trudno mądrze obciąć), ale nie winiłabym pielęgnacji za rozlużnienie skrętu, teraz to są calkiem inne włosy (piękne, co trzeba podkreślić ), a włosy się zmieniają. Np. od hormonów (może tabletki anty tak mogły zadziałać?)

Malinko, cudnie w codzienniku - Twoje włosy przypominają mi dawne gwiazdy Hollywoodu, z kina lat dwudziestych (mam nadzieję, że Ci odpowiada takie porównanie, jak kompletnie nie trafiłam w estetykę chwalonego obiektu to moja gafa ) - tylko one taki efekt uzyskiwały po kilkugodzinnym męczeniu włosów wyciskaniem fal różnymi narzędziami tortur

Edytowane przez szsz
Czas edycji: 2012-04-03 o 02:03
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 07:28   #60853
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Malinko, cudnie w codzienniku - Twoje włosy przypominają mi dawne gwiazdy Hollywoodu, z kina lat dwudziestych (mam nadzieję, że Ci odpowiada takie porównanie, jak kompletnie nie trafiłam w estetykę chwalonego obiektu to moja gafa ) - tylko one taki efekt uzyskiwały po kilkugodzinnym męczeniu włosów wyciskaniem fal różnymi narzędziami tortur
Chyba musi - mi też się tak kojarzy, za każdym razem

Stary 2012-04-03, 07:49   #60854
paulownia
Zakorzenienie

Jak zwykle pedzicie do przodu.
Ostatnie mycie wyszlo ciekawie. Na pol godziny przed nalozylam troche odzywki ziolowej z ekstraktami, glownie na skalp, potem umylam sie zwyczajnie OMO, i na 20 minut maska aloesowo-shea z odrobina spiruliny. Jak mi sie ladnie poskrecalo zwlaszcza z lewej strony. Nawet troche sie je udalo zreanimowac na kolejny dzien.
Podcielam troche ogonki tu i owdzie. Coraz bardziej mi sie podobaja te moje piorka.
Przymierzam sie kupic ktorys z lotionow Seboradinu do wcierania, zeby wreszcie zastopowac wypadanie i przyspieszyc porost. Alkohol mi nie straszny.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 08:21   #60855
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Jak mi sie ladnie poskrecalo zwlaszcza z lewej strony. Nawet troche sie je udalo zreanimowac na kolejny dzien.
Podcielam troche ogonki tu i owdzie. Coraz bardziej mi sie podobaja te moje piorka.
Będzie focia?

Karen - ślicznie w codzienniku

Mam kryzys :/ fefnasty w tym tygodniu :P
Chyba będę musiała jednak trwałą zrobić bo nie wyrabiam już z tą ujemną porowatością :/ Czymkolwiek nie obsmaruję skalpu to całe włosy są do mycia SLS Nawet rozjaśniacz pomaga tylko na kilka tygodni ;] No parodia ;P
A niech je spalę to zacznę gadać jak człowiek

Pomijając dywagacje SLSowe dzisiaj całkiem ładnie. Tego trza im było - SLS. Skalp nawet nie kwiczy ale kończy mi się mój szampon idealny - AA z bisabololem, to była limitka :/

Napiszcie że macie już wiosnę!!! U mnie październik :P

Stary 2012-04-03, 08:56   #60856
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Nom ja w dołku ubolewam że nie jestem południową brunetką z fajną doopą
To ja akurat mam południową urodę i jestem niej zadowolona. Czekam na lato, żeby się opalić i na pytania znajomych moich znajomych czy jestem z Polski a tyłek... pracuję nad nim

udo:
60-58-54 cm

mój blog

Edytowane przez edyta07
Czas edycji: 2012-04-03 o 09:03
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 08:59   #60857
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
To ja akurat mam południową urodę i jestem niej zadowolona. Czekam na lato, żeby się opalić i na pytania znajomych moich znajomych czy jestem z Polski
To ja jestem idealnie środkowopolska
Eh baby :P zawsze wolimy co innego niż mamy :P
No ale dzisiaj mi włosy wyszły i już mi tak jakoś lepiej :P

Stary 2012-04-03, 09:03   #60858
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
To ja jestem idealnie środkowopolska
Eh baby :P zawsze wolimy co innego niż mamy :P
No ale dzisiaj mi włosy wyszły i już mi tak jakoś lepiej :P
to pokazuj włoski

claudiiin piękne włoski pielęgnuj je i bądź cierpliwa, na pewno się odwdzięczą i będą takie jak kiedyś

udo:
60-58-54 cm

mój blog

Edytowane przez edyta07
Czas edycji: 2012-04-03 o 09:05
Stary 2012-04-03, 09:03   #60859
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Ajrisz, z kolei ja w dołku zawsze ubolewam nad tym, że nie jestem wysoką, wiotką, opaloną blondynką I chyba nie znam kobiety, która chociaż przez chwilę nie uważałaby za najatrakcyjniejsze swojego totalnego przeciwieństwa.

Nie wiem co dzisiaj nałożyć na włosy... Ukręciłabym jakąś maskę ale nie bardzo mam z czego. Chyba czas będzie niedługo na zamówienie półproduktowe

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:09   #60860
edyta07
Zadomowienie

To ja się pochwalę moimi kłaczkami, ale to tylko chwilowy stan. Zgrzeszyłam-użyłam wczoraj lakieru Ale miałam większe wyjście, więc chyba lepszy lakier niż prostowanie i nakładanie innych silikonów żeby utrwalić...

1-włosy przed wyjściem
2-po powrocie do domu, stan jak dla mnie wspaniały wilgoć zrobiła swoje i ładniej się zawinęły.
3-dzisiejsze, po nocy w ananasiku-myślałam, ze będzie gorzej..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02.04.-przed b..jpg (42,2 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.04-po b..jpg (31,1 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.04-drugi dzień po b..jpg (67,7 KB, 57 załadowań)

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-04-03, 09:17   #60861
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
to pokazuj włoski
W robotu jestem :P nie nada
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ajrisz, z kolei ja w dołku zawsze ubolewam nad tym, że nie jestem wysoką, wiotką, opaloną blondynką I chyba nie znam kobiety, która chociaż przez chwilę nie uważałaby za najatrakcyjniejsze swojego totalnego przeciwieństwa.
Nie inaczej
Ja to najbardziej chciałabym być ruda
Cytat:
Nie wiem co dzisiaj nałożyć na włosy... Ukręciłabym jakąś maskę ale nie bardzo mam z czego. Chyba czas będzie niedługo na zamówienie półproduktowe
A poszperaj w lodówce ;p serek homo jest przyjemny
Cytat:
To ja się pochwalę moimi kłaczkami, ale to tylko chwilowy stan. Zgrzeszyłam-użyłam wczoraj lakieru Ale miałam większe wyjście, więc chyba lepszy lakier niż prostowanie i nakładanie innych silikonów żeby utrwalić...
Pyszniaste

Stary 2012-04-03, 09:22   #60862
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
W robotu jestem :P nie nada

Pyszniaste
dziękuje

Widać jak ciężko pracujesz

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-04-03, 09:33   #60863
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
1-włosy przed wyjściem
2-po powrocie do domu, stan jak dla mnie wspaniały wilgoć zrobiła swoje i ładniej się zawinęły.
O matko, jakie włosiska Co ja bym dała, żeby moje w takim stanie chociaż jedną noc przetrwały
Cytat:
Nie inaczej
Ja to najbardziej chciałabym być ruda
A ja wysoka
Cytat:
A poszperaj w lodówce ;p serek homo jest przyjemny
Niestety produktów mlecznych się u mnie nie uświadczy, ale znalazło się co nieco. Siedzę teraz z biovaxem do suchych zmieszanym z olejem z pestek śliwki, olejem z rokitnika, łyżeczką mleczka migdałowego i łyżeczką amlowego proszku. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:07   #60864
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Masz na mysli te ciemne (3,4) czy te jasniejsze (1,2)? Bo te pierwsze, jasniejsze to moje obecne wlosy, a ciemne, dziwnie obciete mialam kiedys Wygladaja, jakby miedzy gorna a dolna warstwa brakowalo czesci wlosow Ale sie mocno kręcily kurcze...
A no faktycznie, myślałam, że to 3,4 są obecnie I chodziło mi właśnie o przerwę pomiędzy górną, a dolną częścią włosów, dziwnie to wyglądało i bardzo Ci się skręt zmienił, aż dziwne

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:21   #60865
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Cytat:
Chyba musi - mi też się tak kojarzy, za każdym razem
Dokładnie tak!

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
To ja się pochwalę moimi kłaczkami, ale to tylko chwilowy stan.
Łaaa jakie gęste, chcę takie

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:21   #60866
alex1989
Zadomowienie

Cytat:

1-włosy przed wyjściem
ale piękne

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:34   #60867
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Widać jak ciężko pracujesz
Nie raz pracowałam 70h w tygodniu, bez obiadku i dopłaty za nadgodziny. Mogę chyba zrobić przerwę na śniadanie bez patrzenia w Autocada? ;]

Stary 2012-04-03, 10:36   #60868
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
1-włosy przed wyjściem
Pyszniutkie
Stary 2012-04-03, 10:47   #60869
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:

1-włosy przed wyjściem
Piękne!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:34   #60870
Karen15
Zakorzenienie

AjriszMarta - dziękuję
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości