mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 09:05   #2911
kasia_aa
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

my wstaliśmy o 7, wogole od kilku dni (i mam nadzieje ze po tym poście się to nie zmieni) mały kładzie się spać między 19 a 20.30, budzi sie raz na jedzenie (o różnych porach) i spi do tej 7, jestem wniebowzięta wyspana i wogole! a karmie dalej piersią,no ale jak widać cuda sie zdazają
aaa i co najważniejsze skonczyły sie te godzinne histerie przed snem (które oczywiście wbrew opini pediatry nie były kolką! ale tak powiedzieć najłatwiej) mam nadzieje że juz nigdy nie wrócą.
OlusiaS ja bym się tym wyginaniem zabardzo nie martwiła, może mu tak wygodnie, może odkrył że może spoglądać do tyłu, chyba że dodatkowo zacznie Cie coś jeszcze niepokoić...ale myśle ze warto poczekać troszke, może im przejdzie

moj mały jeszcze ulewa, zdecydowanie mniej niż wcześnej ale jednak jeszcze tak.
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:07   #2912
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

podczas pierwszych dni w Londynie siedzialam w metrze obok grupki osob gadajacych w jakims nieznanym mi jezyku. dopieor po okolo 30min zalalapalam ze to byl angielski. tylko akcent szkocki. i pierwsze rozmowy z nimi tez wspominam nieciekawie. ile razy mozna kogos poprosic o powtzorzenie tego co przed chwila powiedzial? z czasem jednak czlowiek sie przywzyczaja. potem zauwazylam ze sama dostosowuje sie do akcentu mowiacego i moj sie zmienia, w zaleznosci z kim rozmawiam. ehh chyba nawet troche za praca tesknie

gdzie rejestrowalyscie sie po paczki od nestle i johnsona bo nie moge znalezc?

Adasiek powoli zaczyna sie smiac w glos. do tej pory wygladal jak z niemego filmu. paszcza od ucha do ucha i zadnego odglosu. tez uwielbia sie czolgac. na rekach bo nogi w gore mu ida i nie daje rady sie odpychac.

przyszlo nam lozeczko (miesiac od zamowienia) i kojec i bedziemy go powoli uczyc spac w wielkim lozku. do tej pory w koszu spal. on tam sie zgubi chyba, tyle przestrzeni

jak przygotowania do swiat?

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:13   #2913
dygotka8
Zakorzenienie

Olusia to może zawieś biała pieluchę żeby się nie oglądała?a czy jak łapie się za kolanka/stópki to za oba naraz czy tylko za jedno??poobserwuj bo my własnie przez te różne odchylania się do tyłu-zwłaszcza w 1 str musimy ćwiczyć.martwić się nie masz co,ale lepiej popatrzeć.

nasz się ejszcze ani nie czołga ani nie przewraca na brzuszek wczoraj jak taka starasza pani powiedziała,że jej wnuczka to turla się i na plecki i z plecków na brzuszek a w tym samym wieku co moja to mi się przykro zrobiło i poczułam się jakos tak....no,że nie ćwiczę z małą,że ona tego nie robi

moja ulewa cały czas tak samo-czyli dużo

ja języków nie znam-brak jakiegokolwiek talentu w tym kierunku

u mnie przygotowania do świąt takie,że w domu jeszcze nie posprzątane.jedziemy do rodziców a potem bedziemy sbie sami siedzieć.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:22   #2914
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Nie spimy,nie nie,standard od 7 .

Dygotka u nas ulewanie bylo do 9 miesiaca .

Kupilam malej kaszke Hippa gryczana i spala po niej od 21 do 5 rano ,potem cycek i tak do 7.Ciekawe,czy przypadek,czy tak zadzialala kolacyjka.

nikaa a do czego mialby ten krawat byc??Garnitur,czy tylko do koszuli??Jakie ma kolory koszul i garnituru??Moj tz kupilby pewnie obydwa ,ale on ma tego od groma,jego szafa peka w szwach
super, ze takdługo pospała nie mogę sie doczekac kiedy my wprowadzimy kaszki hehe
fajnie ze twój tż wie jak o siebie zadbac
mój to pod groźbami nawet nie chce kupic hehe- a na urodzinki by dostał, nie maiłby wyboru jak taki prezent przyjac ))))))))

a tak wiesz... czarny ma garnitur a koszule... no cóz... to tez powinnam mu kupic bo ma już wysłużone
oglądam na allegro krawaty i są po 10zl :szok: śledziki.... no neiwwiem moze bardziej modne co mi radzicie?

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

gdzie rejestrowalyscie sie po paczki od nestle i johnsona bo nie moge znalezc?

Adasiek powoli zaczyna sie smiac w glos. do tej pory wygladal jak z niemego filmu. paszcza od ucha do ucha i zadnego odglosu. tez uwielbia sie czolgac. na rekach bo nogi w gore mu ida i nie daje rady sie odpychac.

przyszlo nam lozeczko (miesiac od zamowienia) i kojec i bedziemy go powoli uczyc spac w wielkim lozku. do tej pory w koszu spal. on tam sie zgubi chyba, tyle przestrzeni

to wypisz wymaluj mój hehe.. tyle ze mój się na dodatek jeszcz enie czołga al ale

ale ale UWAGA będę się chwaliĆ:

Vikusiowi wyrżnęła się dolna jedynka(to nie jest paseczek, tylko już wyszedł na zewnątrz taki chropowaty nieco- więc to chyba zębol ) )!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! byłam w szoku bo nei marudził ani nic, dopiero dzisiaj po tej porannej drzemce, jak zwykle pakwoał móje palce do paszczy i wtedy wyczułam- hehe rychło wczas :P ) .. to znaczy tak standardowo, ale bez gorąckzi i mega płączu(żeby nie zapeszac) a powiedzcie czy tak bez bólowo moga mu iśĆ pozostałe ząbki?
edit:
tak sobie przypomniałam, ze od 2 tygodni pod koniec jedzenia jak się najadł prawie... ciągnał mnie za brodawkę- tak ją rwał i warczął do niej- ale tych faktów ze soba nie połlączyłam
tylko ciekawe jak z tym moim karmieniem jak on już będzie miał ząbki?

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-04-03 o 09:32
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:33   #2915
ggoraa
Zadomowienie

Hej!
Noc do doooopy Nika i Filip spali elegancko,ale ta masc na blizny...doprowadzila mnie do szalu. Ukaszenie komara tak nie swedzialo jak ona! myslalam, ze sie wykoncze z drapania- nic nie pomagalo.... nadal swedzi!
Goldi Tz byl tylko na 5 dni, jeszcze 2 tg bedzie pracowac w pl, ozniej urlop do odebrania zalegly. Dzis moze sie ustali jakis konkretny plan.
Jak narazie szykujemy sie do biura apszportowego.
Pogoda sliiiiczna!
Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
oglądam na allegro krawaty i są po 10zl :szok: śledziki.... no neiwwiem moze bardziej modne co mi radzicie?

Vikusiowi wyrżnęła się dolna jedynka(to nie jest paseczek, tylko już wyszedł na zewnątrz taki chropowaty nieco- więc to chyba zębol ) )!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! byłam w szoku bo nei marudził ani nic, dopiero dzisiaj po tej porannej drzemce, jak zwykle pakwoał móje palce do paszczy i wtedy wyczułam- hehe rychło wczas :P ) .. to znaczy tak standardowo, ale bez gorąckzi i mega płączu(żeby nie zapeszac) a powiedzcie czy tak bez bólowo moga mu iśĆ pozostałe ząbki?
edit:
tak sobie przypomniałam, ze od 2 tygodni pod koniec jedzenia jak się najadł prawie... ciągnał mnie za brodawkę- tak ją rwał i warczął do niej- ale tych faktów ze soba nie połlączyłam
ad1. Ja przed chrztem kupowalam- no i klasyczny jednak wybralam. Tylko uwaga- mialam taki z polyskiem- z tafty chyba- no i na zywo bardziej blyszczy.
ad2 GRATULACJE!!!!!!!!
Stary 2012-04-03, 09:35   #2916
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

ja też chcę

Proszę

http://tastefully.bloog.pl/id,328415...l?ticaid=6e300
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:36   #2917
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Witajcie
Mamy cudowne 36h spimy, jemy , gadamy i smiejemy sie w głos, oby tak pozostało jak najdłuzej
Nadal nam sie ulewa mleko jeżeli jest przugotowywane według zaleceń producenta czyli na nasze 120ml 4 miarki, za radą pediatry daje na 120ml 5 miarek i ulewania brak.
od tygodnia jemy kaszkę, dziś zjemy w końcu prawdziwą porcję tj. według zaleceń na opakowanu bo tak dawałam mniej i mam pytanie czy wasze dzieci też sadza po kaszce takie bąki?? moja tylko prukaaaa i pruka, nawet w nocy mnie jej bąki budzą, a ona nic spi smacznie tak ma być czy jak?

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:36   #2918
glamourous
Zakorzenienie

Hej my spadamy na rehab
Dygotko moi tez sie nie kulaja, ale wiuem ze w przyszlosci beda ale takie glupie badanie denerwuje
Pamietam jak sie wkurzylam jak sonia miala okolo roczku i sasiadka byla ze swoja dwuletnia wnuczka na dworze
I mnie pyta czy moja to dziewzynka - mowie ze tak chlopca bym na rozowo nie ubierala
A bo ona
Myslala... Bo sonia ma tak malo wlosow wiec ze to chlopiec a jej wnunia to juz miala 2 razy obcinane i ma dlugie ... Niewazne ze rok starsza
Stary 2012-04-03, 09:37   #2919
goldika
Zakorzenienie

mamy jakas fryzjerke na podkladzie?
mam nierowno pofarbowane wlosy i nie wiem jak wyrownac

Ggoraa aaa cos mi sie pokreiclo w takim razie/.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:45   #2920
truscafka
Zadomowienie

Hejka! Aaaale się wyspałam Pospaliśmy z Szymonkiem do 9

Nikaa wielkie gratulacje dla zębulka!

ostatnio słyszałam jak te dwie jedynki na dole ktoś nazwał konduktorskie

Jest o Prokrastynacji w DDTV - jeju ja to mam

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:49   #2921
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
mamy jakas fryzjerke na podkladzie?
mam nierowno pofarbowane wlosy i nie wiem jak wyrownac

Ggoraa aaa cos mi sie pokreiclo w takim razie/.

Miałam to samo, bez fryzjjera się nie obeszło ...

Nika za kiełka my w ciąż czekamy

Truscafko, botki mega, tylko fakt, do niskich nie nalężą ale czego się nie robi dla wyglądu
Na obcasie 2-3 cm to jednak dużo (ja swoje chyb wymienie-jak się da) Wieczorem na 100% wstawiam fotkę.
Wstawiłabym wczoraj, ale nie stety mój tel nie może się zgrać z kompem i po podłączeniu go do kompa nie odczytuje mi zdjęć

Idę wtranżolić bułkę i robię kawcię

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Tru, więc z Rafaello nici

Ja robię ciasto bez pieczenia, 5 min roboty. Takie lubię najbardziej
Jak chcecie mogę podać przepis.
Stary 2012-04-03, 09:54   #2922
dygotka8
Zakorzenienie

Glam-ja to nie wiedziałm,ze mnie to w ogóle ruszy...ehh

no,ale sobie pospała-całe 30 czy 40 minut

Stary 2012-04-03, 10:02   #2923
mol_aa
Zadomowienie

Bahamadia dawaj przepis

Dalia dawałam 5 kropelek, 2 rano i 3 wieczorem, efekt jest taki, ze małego dzisiaj dopoiłam 30ml wody, bo nie mógł koopki zrobić, wiem ze zupki i deserki mogą zakleić, ale nie spodziewałam sie ze aż tak
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:09   #2924
goldika
Zakorzenienie

Baha to mnie zmartwilas
juz raz robilam sama dekoloryzacje i wyszla bdb ale oczywiscie cos mnie podkusilo i nalozylam kijowa farbe teraz znowu deko sie klania i farbowanie calosci...
Stary 2012-04-03, 10:34   #2925
Bahamadia_25
Zakorzenienie

mola, już podaję.

1. 2 galaretki (np. brzoskwiniowe)
2. paczka biszkoptów (podłużnych)
3. 1/2l śmietany 30%
4. 1 puszka brzoskwiń.

Wykładasz spód blachy brzoskwiniami. Gotuję galaretkę - odstawiam do schłodzenia. Ubijam śmietanę z 2 łyżkami cukru oraz kawałkami brzoskwiń, dodaję połowę galaretki.
Wszystko razem mieszam, wylewam na biszkopty.
Na to kładę większe kawalki brzoskwiń i zalewam 2gą połową galaretki.
Całość do lodówki.

Voala

Cytat:
Baha to mnie zmartwilas
juz raz robilam sama dekoloryzacje i wyszla bdb ale oczywiscie cos mnie podkusilo i nalozylam kijowa farbe teraz znowu deko sie klania i farbowanie calosci...

Goldika, tylko to mi przyszło do głowy, bo żadną drogeryjną farbą nie pokryjesz kilku kolorów włosów.
Ale jak już jesteś zaprawiona w boju i robiłaś sama dekoloryzację i nie zajechałaś włosów to bym zrobiła.
Jak Ci się chce wstaw zdjęcia, może tylko sobię wkręciłaś, że są tak różne...
Stary 2012-04-03, 11:05   #2926
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Olusia to może zawieś biała pieluchę żeby się nie oglądała?a czy jak łapie się za kolanka/stópki to za oba naraz czy tylko za jedno??poobserwuj bo my własnie przez te różne odchylania się do tyłu-zwłaszcza w 1 str musimy ćwiczyć.martwić się nie masz co,ale lepiej popatrzeć.

nasz się ejszcze ani nie czołga ani nie przewraca na brzuszek wczoraj jak taka starasza pani powiedziała,że jej wnuczka to turla się i na plecki i z plecków na brzuszek a w tym samym wieku co moja to mi się przykro zrobiło i poczułam się jakos tak....no,że nie ćwiczę z małą,że ona tego nie robi
Ona wykreca glowe do zasypiania,nie oglada sie do tylu.Wyglada to tak,jakby chciala buzia przytulic sie do czegos,co jest za nia,np ochraniacz na szczebelki badz poduszka,jak lezy z nami w lozku (lezy zaraz ponizej jej).W czasie snu ta glowka powoli sie prostuje i lezy na pleckach z glowka w bok.
Lapie sie za obydwa kolanka jednoczesnie,ale czasem tez za jedno.A bylam w piatek u pediatry i gulun nie spytalam .

Cytat:
super, ze takdługo pospała nie mogę sie doczekac kiedy my wprowadzimy kaszki hehe
fajnie ze twój tż wie jak o siebie zadbac
mój to pod groźbami nawet nie chce kupic hehe- a na urodzinki by dostał, nie maiłby wyboru jak taki prezent przyjac ))))))))

a tak wiesz... czarny ma garnitur a koszule... no cóz... to tez powinnam mu kupic bo ma już wysłużone

to wypisz wymaluj mój hehe.. tyle ze mój się na dodatek jeszcz enie czołga al ale

edit:
Czyli obydwa by pasowaly,hmmm.Sledzik ladnie wyglada na szczuplych mezczyznach,nie wiem,jaka Twoj ma sylwetke.
Zabki moga isc bezbolowo,znam to z autopsji .Max ani razu z tego powodu nie byl marudny,nie plakal,nie goraczkowal,wiec nie jest powiedziane,ze zeby = bol,placz itd
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:06   #2927
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Bahamadia dawaj przepis

Dalia dawałam 5 kropelek, 2 rano i 3 wieczorem, efekt jest taki, ze małego dzisiaj dopoiłam 30ml wody, bo nie mógł koopki zrobić, wiem ze zupki i deserki mogą zakleić, ale nie spodziewałam sie ze aż tak

aha... ja od razu daje 5... dzis dzien 4 a od rana w kupie zmian brak...

ggoraa pisala o odwodnieniu- nie ma zadnych objawow, nic na to nie wsazuje wiec poza ich konsystencja jest okey

nikaaa brawa za ząbka... no to Vikus przegonil inne dzieciaczki... a z 2giej str wspolczuje Twoim brodawkom

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-04-03 o 11:08
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:06   #2928
pokszyfka
Zadomowienie

goldika zależy jakie masz kolory na głowie, zazwyczaj stosuje się tonizację, odrosty 2 tony w lewo albo w prawo, i farbowane po 1 tonie...ale ciężko samemu użyskać db efekt.ja to robiłam w salonie i wyszło, teraz niebardzo mam jak tak się wybrać więc chodzę, jak to mówi mój tż "jak pisanka"

wogóle to jak nie mam czasu to szalejecie z pisaniem, że ciężko nadrobić, zamiast brać się za obiad bo Natuśka pojadła i poszła kimać to siedzę i czytam

Pochwalę się, że mam już 4tą noc przespaną, 2 pobudki na mlenio i kima Młoda je słoiczki, dzisiaj poszły brokuły z ziemniaczkami, była też dynia, marchewka z ziemn. pojutrze mus warzywny zapodam dziwię się, że bobki to jedzą, spróbowałam dyni i yyy fuj

Na kolację ścieram jej jabłuszko, dodaję kleik ryżowy i dolewam mm - 60ml i jak trzeba to jeszcze zagęszczam - rzadkie nie przejdzi. Można tak dawać dziecku? W sumie wychodzi tego tak na oko100 -120ml.

Dzisiaj naszła mnie straszna ochota na słodkie. Kupiłam ostatnio dwie czekolady na ciato - białą i mleczną i mi tż gdzieś schował To mu piszę(jest w pracy), że ma się przyznać gdzie schował bo inaczej święto kuchni i obiadu nie zrobię. Cisza. Przypomniało mi się, że jest kupiony do koszyczka duży zajączek czekoladowy Pyszny byłA tu za chwilę dostaje smsa gdzie są schowane czekolady...i już pół białej poszło...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:17   #2929
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Nika za ząbka

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Szpilka to skad u niej ta skaza??A tak w ogole,na jakiej podstawie lekarz diagnozuje skaze bialkowa??Po objawach zewnetrznych,czy sa jakies badania??
bo ja jednak jem odrobine nabiłu, np. bialy serek od czasu do czasu, smietana w zupie czy masło, jem wołowinę. No i Helcia dostaje MM gdzie tez jest białko krowie a od kąd je wiecej niz raz dziennie mm to ma okropne plamy. Sama odstawiłam na tydzień nabiał i było lepiej ale w piątek jadłam śmietanę w sosie i sobote twarożek i plamy są nowe.
Najgorzej że ida Święta a ja nie zjem sernika
Cytat:
hahaha genialne streszczenie

mszpilko
a moj zajada sie dynia z ziemniaczkami słoikowe dajesz czy sama robisz?
sama zrobiłam i nie wiem czy konsystencja nie za kleista.

Cytat:
Ogolnie marchewka dziala zageszczajaco na kupy. Zestalajaco to sie fachowo chyba nazywa
U nas ładnie zestala
i po marchewce była pierwsza dorosła kupa - plastelina.

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

a pamiętam jak pisałas ze spi w szufladzie

przygotowania tak sobie bo my i tak jedziemy do rodziców jednych i drugich

Cytat:

Kochana nic a nic sie nie przejmuj!!!
Każde dziecko jest inne i rozwija sie we własnym rytmie. Ja ostatnio byłam załamana jak zobczyłam chłopca który był o 6 dni młodszy od Helenki. Bo taki gigant, drugie tyle co nasza mała. Ale on leżał jak kłoda a Helcia spojrzała na niego zaczęła coś gadać po swojemu i fik na brzuch, a mama tego chłopca w szoku bo jej mały sie nie przewraca tylko leży. Ja byłam w szoku ze chłopiec taki duży a jego mama ze Helcia taka sprawna.
Dzieci same w3szysko soebie wyrównają, Helenka przekręca sie tylko na jeden bok a jak sie z brzuszka wraca na plecy zapomniała na amen chyba . A je jej przypominam i jak leży na podłodze to ją turlam delikatnie i pomału przez bioderko.
Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

Jest o Prokrastynacji w DDTV - jeju ja to mam
Mój mąż to ma i mam go ochote za to
ale ja czasem tez bo mi sie nie chce

Ale słonko sie przebija i chęci do zycia wracają
Posiałam w doniczkach ziółka i z wszystkiego co zasiałam wyrosła 1 bazylia, 1 rozmaryn i 1 sałata, której nie miała być w tym opakowaniu
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:21   #2930
truscafka
Zadomowienie

pokszyfka ja też miewam takie napady :0
gratuluję nocek

Baha ale masz fajne proste przepisy w bazie i pewnie pychotki nie z tej ziemi

Don Szimualdo zasnął, mamusia sobie ogląda na wspólnej
Na rafaello za późno wstałam , teraz mi się już nie chce babrać, może wieczorem jak wrócę z pracy, ale to będzie znów 21 :/

szpilko w czym siejesz sałatę ? słyszałam kiedyś o tym - fajna sprawa tak skubnąć sobie sałatki do kanapek z parapetu

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2012-04-03 o 11:25
Stary 2012-04-03, 11:25   #2931
dygotka8
Zakorzenienie

Mszpilko-a jak przez bioderko?jak raczki wtedy [owinna miec ulozone??jakos nie pamietam jak to robi n cwiczeniach.

ja wiem,ze dzieci sie rozwijaja w swim tempie,ale poczułam sie jakos taka gorsza...ehhh

pokszyfko-tez zjadlam cos słodkiego bo sie wkurzyłam

Stary 2012-04-03, 11:28   #2932
kasia_aa
Zadomowienie

OlusiaS ja bede w piątek na szczepieniu to sie spytam o to przekrecanie główki (jak nie zapomnę) choc nie wiem czy tej mojej lekarce można wierzyć...ale spytam
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:29   #2933
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Mszpilko-a jak przez bioderko?jak raczki wtedy [owinna miec ulozone??jakos nie pamietam jak to robi n cwiczeniach.

ja wiem,ze dzieci sie rozwijaja w swim tempie,ale poczułam sie jakos taka gorsza...ehhh

pokszyfko-tez zjadlam cos słodkiego bo sie wkurzyłam

dygotko no coś Ty! Dzieciątka są skrajnie różne - mój guga od 5 tygodnia a się nie obraca wcale - raz mu się w wannie udało....

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-04-03, 11:31   #2934
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie mozesz tak myslec.Wiem,ze przy pierwszym dziecku jest o wiele wiecej trosk,ale uwierz,ze bedzie robila jeszcze takie rzeczy,ktorych inni nie robia .
Ja jeszcze mialam fantastyczna kolezanke,ktora kocha porownywac dzieci i ciagle mi cos mowila,ze V. juz umie to,a to juz dawno umiala itp,itd (pisalam wam o niej,jak zalatwija mlodsza corke przez chodzik ),a potem,jak urodzila sie mlodsza i wiele rzeczy pozniej miala lub robila,to juz nie byla taka mocna w gebie.
Stary 2012-04-03, 11:34   #2935
dygotka8
Zakorzenienie

no niby wiem,ze każde dziecko w swoim tempie się roziwja co też tż powtarzam,ale jednak cos mnie ścisnęło jak tamta pani tak powiedziała...nie miała pewnie nic złego na my,sli,zle pewnie poczuła dumę,że jej wnuczka coś juz tam robi a czyjeś dziecko jeszcze nie.
mam nadzieję,że nie będzie licytacji co potrafi nasze dziecko z dzieckiem które niedawno urodziło się w rodzinie

Stary 2012-04-03, 11:37   #2936
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
OlusiaS ja bede w piątek na szczepieniu to sie spytam o to przekrecanie główki (jak nie zapomnę) choc nie wiem czy tej mojej lekarce można wierzyć...ale spytam
Ah,wg mojego lekarza wszystko jest normalne :kaszel u starszego przez kilka tygodni,sucha skora malej itp,itd...
Ale jakbys nie zapomniala,to bylabym Ci wdzieczna
Stary 2012-04-03, 11:46   #2937
goldika
Zakorzenienie

Nika brawo za bezbolesnego zabka

Pokszyfka chyba zostawie tak jak sa... takie ombre mi wyszlo ujdzie, i tak nosze spiete wlosy
biedny kroliczek nie doczekal swiat

mszpilka a czy ta pierwsza dorosla kupa byla kupowata czy bardziej przypominajaca wlasnie zjedzona marchewke ale w wersji plastelinowej?

Dygotko ie sluchaj zadnej glupiej baby. Skad wiesz, ze nie wyolbrzymiala zdolnosci tego dziecka? Roznie to bywa
moj Tz np upiera sie ze mlody probuje siadac ja ktego nie widze, a podnoszenie glowy jak lezy to dla mnie nie siadanie, a dla niego tak wiec widzisz jak to jest
Stary 2012-04-03, 11:50   #2938
pokszyfka
Zadomowienie

dygotko mi już dawno przeszło porównywanie...i db bo chyba bym się zapłakała... moja pani 7 skończy 5 mies a ledwo co za kolanka łapie, nie przekręca się na brzuszek, ani na boczki... no i waży coś ledwo ponad 6kg a 68rozm zaczyna byc za krótki...każdo dziecię jest inne
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:52   #2939
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
ojej a skad ta ropa? mleczko nieleciało?

za pazurki
Miałam zapalenie piersi
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:08   #2940
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
szpilko w czym siejesz sałatę ? słyszałam kiedyś o tym - fajna sprawa tak skubnąć sobie sałatki do kanapek z parapetu
hehe wcale jej nie siałam ale sie chyba w innych ziołach zaplątała i wyrosła a inne zioła nie
Ale można kupić takie nasionka "sałaty na listki"c i wsiać dość gęsto do doniczki i wyrośnie. Moja mama sieje na sprzedaż dużo sałat różnych, głowiastych liściastych, karbowanych i lodowych. Najpierw sieje gęsto - na rozsadę a potem rozsadza w większych odstępach, ale taka liściastej nii rozsadza tylko tak rośnie na kupie i mozna listki rwać i na kanapki kłaść.

Dygotko - do tych przewrotów układam Helci rączki wzdłuż ciała a jak juz sie obraca to sama sobie rączki układa. Łapie ja za bioderko i delikatnie ciągnę na jeden boczek potem na brzuszek i potem na boczek potem plecki itd. Pomalutku i delikatnie, w formie zabawy ze śmiechami i gadaniem co teraz robimy.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości