|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Nie wiem czy czytalyscie felieton Chylinskiej o macierzynstwie :
http://kobieta.interia.pl/news-macie...ema,nId,398598 Duzo w nim prawdy,a nie zdarza sie raczej,zeby ludzie publiczni tak pisali.
|
#3692 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Ze względu że mały śpi a teściowa go wzięła żebym odroczeła mogę opisać swój poród, pomimo że odbył się cc to chyba nic takiego się nie działo. A więc jechałam na wizytę z usg już prosto do szpitala, wszystko ok rozwarcie standardowo się nie zmieniło (coś ok 2cm) mały się ruszał jak wariat, macica się stawiała lekarz stwierdził że poród daleko w polu.. No więc zabrałan się spowrotem do domu (60km) w połowie drogi spowrotem poczułam że zaczął mnie boleć brzuch tylko to był ból jednostajny aż się nasilało.to ja tel do doktora że tak mi się dzieje.. Cholerka kazał wracać to jazda spowrotem bo już krzyczałam w samochodzie z bólu tz z wrażenia przejechał na czerwonym i trabił na wszystkich a ludzie o dziwo mu zjeżdżali
to była scena jak z filmu ha ha.. Zajechałam na izbę przyjęć mówię że zaczęłam rodzic bo cholernie boli i nie przestaje a babka na mnie popatrzyła jak na głupia i mówi "to pani chyba nie wie co to bóle porodowe" a ja tam zwinieta w pół odpowiadam na jej pytania.. Wzięli mnie na porodówkę okazało się że dziecko ma ok 4 kg a we względu na mój szczupły wygląd bioder podjęto decyzję o cesarskim cięciu. Poszło szybko miałam znieczulenie zo nic nie czułam jak maleńkiego mi wyciągali to pokazał mi go aby lekarz. Zaczął płakać z tego wszystkiego sama się popłakałam ze szczęścia. Urodził się z waga 3.900 10pkt. O godzinie 1.20 był koło mnie. Wzięli go do umycia mnie wiezli na salę rano się obudziłam zeszyta z cewnikiem :p bałam się czy będzie boleć wyciąganie go ale nie bolało. Nie umiałam wstawać szwy tak ciągnęły.teraz mija 5 doba i jest już ok w środę jadę na ściągnięcie teraz to mnie przeraża małego miałam przy sobie już na drugi dzień poświęcałam się wstawać do niego pomimo ciągniecha w dol macicy. Teraz dochodzę do siebie i się cieszę. Mały daje tyle szczęścia że to jest nie wyobrażalne.może nie przeżyłam porodu naturalnego tylko cc. To przeszłabym przez to jeszcze raz szczerze powiedziawszy. Fabian w końcu cyca złapał jestem z niego dumna. A dla mojego tzta to oczko w głowie w nocy dał tak popalic że tz rano wyglądał jak by z ringu wrócił miałam trochę przebojów z moim smykiem w pierwszej dobie trabił na wadze 350g i miał badania ale wszystko dobrze.jeśli chodzi o sam szpital to obsługa bezkonkurencyjna. Idę odpocząć bo wychodzę z siebie odezwę się jutro.a mam pytanie do was czym pielęgnujecie kikut ?
|
|
|
|
#3693 |
|
Gang Iren
|
Claudia dzieki za opis porodu,przyjemnie sie czytalo
dla Fabianka za zlapanie cyca.
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
ale Ewelince fotke strzeliłam
|
#3695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek!
Dziś to chyba rekord we wstawaniu na siku pobiłam! przestałam juz liczyc w pewnym momencie, , ale z 8 razy to było spokojnie.. ![]() Cytat:
![]() Z opuchlizną to moja ginka to samo mi mówiła ![]() claudia za opis porodu!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-03 o 07:59 |
|
|
|
|
#3697 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam ostatnio gorsze dni a wczoraj to już myślałam, żę wyjdę z siebie. Bolało mnie wszystko i nie mogłam sobie znaleźć miejsca chyba w niedziele za dużo pofikałam, robiliśmy sobie w domu małą sesję foto
pozniej goscie byli i efekty wczoraj były opłakane a jeszcze wizyta ... No ale koncze marudzenie bo wyspałam się porzadnie i dziś już lepiej się czuję i zamierzam porządnie odpocząć. Podczytuję Was regularnie ale już nie wiem o czym pisać, gratuluje kolejnych narodzin, udanych przystawień do cyca i odpadniętych pępowinek Trochę mnie przeraża to, że tak wiele z Was ma problem z bolącymi brzuszkami u maluchów ...Odnośnie wizyty morfologia all w normie, w moczu mam jakies ketony ale doszłyśmy z polozna do wniosku ze to dlatego ze wymiotowałam w nocy, troche bakterii ale już nic z tym nie robimy. Mam duzo pic, sikać i jeść kiwi KTG ok skurcze jakies marne ale ja ciągle na fenoterolu. Gin powiedział, że szyjki prawie już nie ma i wszystko się trzyma na krążku. 10 mam odstawić fenka, 12 kolejna wizyta KTG, USG zeby okreslic wage małego jak ma powyzej 3 kg to wyciagamy krazek i mogę wrócić do normalnego trybu życia, żadnych ograniczeń ... i niech się dzieje co chce. Wiec mam tydzień odpoczynku i na zamkniecie wszystkich przygotowań bo później to wszystko się może zdarzyć. A ha jak byłam w szpitalu robili mi badanie gbs było ujemne ale gin wziął jeszcze raz dla pewności więc czekam na wyniki oby tu był spokój bo mam plan na porodówke pojechać możliwie najpóźniej ![]() Karolca świetna wiadomośc z tymi truskawkami, Ja mam swoje - zupełnie wolne od nawozów ! Aguśka Trzymam kciuki za Was i za Filipa, biedny maluch musicie mu dać trochę czasu żeby się przyzwyczaił do nowej sytuacji. Myślę, że będzie coraz lepiej Coś jeszcze miałam napisać ale znikneło mi cytowanie i nie pamietam już co ... wrzucę później kilka fotek z niedzieli, warunki domowe ale trochę photoshopa i efekty są zadowaląjace. |
|
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj jakbym o sobie czytała najgorsza nocka w życiu a zapomniałam napisac że wczoraj gin dał mi skierowanie na ostatnie usg i umówiłam sie na jutro na 13
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
MonigW czyli rozumiem, że wepchniesz się w kolejkę?
![]() Fajnie że już niedługo będziesz miała dzidzię przy sobie, trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze! ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
W nocy to ja mam schizy, jak wstaję na siku to cały czas sprawdzam, czy nic ze mnie nie "cieknie", czy materac suchy.. Ból pachwin jednej nocy mam, drugiej nie mam.. Myślałam że urodzę wcześniej, a jakoś mam wrażenie że te objawy które tak mnie ostatnio nastrajały pozytywnie mimo bólu - odchodzą..;/ jak nic urodzę w maju.. Dziewczyny a co u desi? była u alergologa? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-03 o 08:36 |
|
|
|
|
#3700 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej, jak wrócę to może uda mi się Was nadrobić. W każdym razie dzisiaj jedziemy do szpitala na przedporodową wizytę, w końcu zapadnie ostateczna decyzja o cc, jeśli tak to pewnie wrócę z konkretnym terminem.
Ale ostatnie nocki też mam ciężkawe, często nad ranem się budzę ze strasznym twardnieniem i bolącym brzuchem, aż ledwo się ruszam. Mała Julcia za to namiętnie się rusza i baluje w brzuchu, świetnie się bawi Oby było wszystko ok, bo jeszcze jutro i pojutrze mam full roboty, po świętach mogę rodzić ![]() I mam nadzieję, że mój pracownik sobie da dziś radę w pracy, pierwszy dzień beze mnie w lokalu jest , chyba ja bardziej się stresuję jak pracownik
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolega męża też dostał taki list, bardzo się przejmował, a potem się okazało że zaszła pomyłka i że dziecku nic nie jest. Mam nadzieję że u Was będzie tak samo, bardzo mocno trzymam za to kciuki.
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Julliczka powodzenia na wizycie!
|
|
|
|
#3703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
jeden cyc, przewijanie, drugi cyc z jednego cyca jej nie starcza, taki głodomorek
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
tyle się naprodukowałam w dzisiejszym poście na dzień dobry, wcisnęłam sobie niechcący TAB a potem BACKSPACE i wszystko mi się cofnęło tak więc na dzień dobry się wkurzyłam a teraz idę sobie zrobić śniadanie ![]() Lena_mi, Desia i mamusie kwietniowe... pełnia wkrótce, może coś nas weźmie... w niej cała nadzieja... bo później to już łaska naszych pociech i terminy ![]() (nie piszę tu o sobie bo ja mam mieć podobno CC... chociaż dopóki nie dostanę konkretnego terminu to się nie cieszę... )nie wiem co mam ochotę zjeść....
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj do po 1 oglądaliśmy z TŻ film, położyliśmy się spać ok 1:30 oczywiście jak zwykle wstawałam po kilka razy do toalety jak w każdą noc. Ale nad ranem ok 5 jakoś mi dziwnie było, brzuch tak bolał i maluch był ułożony tak, że nie dało się wygodnie ani leżeć ani spać, później jakoś zasnęłam i wstałam z 40min temu. Na śniadanko zjadłam płatki z mlekiem póki co ![]() Do tego nie jestem pewna na 100% ale wydaje mi się, że odchodzi mi czop ![]() i tak mnie cholernie bolą dziąsła i z jednej i z drugiej strony ![]() Cytat:
![]() Powiem tak ja uwielbiam Chylińską - wiele osób jej nie lubi właśnie za to jaka jest - a ja ją wręcz UWIELBIAM ![]() claudia za opis porodu
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje ze sie martwilas Wczoraj wieczorem weszlam zeby napisac co po wizycie ale ciagle nam internet wysiadal i dalam sobie spokoj! Cos ostatnio wieczorami nam szwankuje bardzo ![]() No ale po alergologu - dostalam nowe leki i nowa masc. Zapewnia mnie ze nie szkodza dziecku, ale ja sie strasznie martwie ze narazam dziecko i juz sama nie wiem co myslec i robic. Dzisiaj jak narazie nie jest lepiej, czekamy do jutra i konsultuje z Nim telefonicznie czy cos sie poprawilo czy nie, jesli nie to musze znowu jechac. Wyslalabym zdjecie moich ud na maila zeby pokazac ze nie przesadzam, ale nie chce Was straszyc. Popodgladalam dzieciaczki, wszystkie przeslodkie! Tynka wygladasz jakbys rodzila 2 m-ce temu! Aguska - chlopcy przecudni! Filipek potrzebuje czasu napewno, chociaz wierze ze sytuacja ciezka, szczegolnie jak maz juz chodzi do pracy! Wiecej nie pamietam co mialam pisac, chcialam tylko dac znac, ze ciazowo wszystko w porzadku, niestety humoru brak bo takie te pieczenie i swedzenie upierdliwe jest
|
|
#3707 | |||
|
Wtajemniczenie
|
W czwartek razem z pierwszą wizytą u pediatry mają pobrać
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa ![]() Nic nie wiadomo, bo jeszcze się nie odzywała ![]() O już się odezwała Buźka Desia mam nadzieję, że pomogą te nowe leki ![]() Cytat:
za wizytę i czekamy na dobre wiadomości ![]() Dzień dobry ![]() u nas nocka jak zawsze, budzenie co 3 godziny - moja mała coś w nocy jakoś mniej je, pociumka, pociumka i śpi Chyba głód jej nie budzi tylko kupa ![]() Idę wreszcie na mejla popodziwiać
Razem, 19.12.04 Zaręczona, 1.01.11 Córeczka Laura, ur. 22.03.12 ![]() Będziemy ślubować 31.08.13 ![]() Edytowane przez evvcia_ Czas edycji: 2012-04-03 o 09:25 |
|||
|
|
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby szybciutko sie wyjasnilo dlaczego jeszcze raz! Chylinska rowniez bardzo lubie, fajnie napisala o macierzynstwie, to tak bardzo w Jej stylu
|
|
#3709 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choć szczerze to im bliżej tym mam większego stresa czy sobie poradze. A tak serio to sie okaże czy faktycznie szybko pójdzie bo w sumie nic pewnego, na razie czekam na odstawienie fenka i zobaczymy czy cos z tym moim brzuchem bedzie siędziało !?Cytat:
|
||
|
|
|
#3710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też się bałam i stresowałam, wcale nie chciałam rodzić i w ogóle mi nie było śpieszno a tu los przewrotny zadecydował inaczej i teraz się bardzo cieszę w chwili porodu mijają wszelkie niepewności, naprawdę! Tynka Mateuszek słodziaczek blondasek malutki ![]() Cytrynka ale Wiktorek się zmienia! i jak rośnie. Mierzyłaś go jakoś ostatnio?Ona obydwa maluszki słodkie, a Adaś śpioszek jest uroczy ![]() MoniaHan ładnie się mamuśka prezentujesz przy karmieniu
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że to tak łatwo powiedziec, ale musisz zaufac lekarzowi Desiu i nie martwic się że leki zaszkodzą maluszkowi, bo tylko stres Cię złapie. Na pewno wszystko będzie dobrze Trzymaj się dzielnie!Już za kilka dni masz ktg! ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
tez lubię Chylińska, a ten felieton to własnie w jej stylu - szczery i w sumie prawdziwy![]() Evvcia mocno trzymam kciuki za Ciebie, żebyś nie nie martwiła i Laurkę, żeby wszystko okazało się w porządku! już niedługo będziesz wszystko wiedziała! Trzymaj się dzielnie!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-03 o 09:47 |
||
|
|
|
#3712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakbyś dziś urodziła to na święta byłabyś może w domu ![]() Dzień dobry ![]() Wiecie co ja tu oszaleję!! Jak rano nie budzi mnie teściowa głośną gadką z dziadkiem tak dziadek zapuszcza TV na cały regulator a co najlepsze jak widzi że wstałam i jestem zła to ścisza TV Dzisiaj mam tą wizytę u lekarza na 15.30 ciekawe jak tam moja szyjka się ma ..... hmmmm..... Normalnie ja już mogę rodzić , kręgosłup tak mi nawala że masakra więc nawet jakbym dziś urodziła to się nie pogniewam
|
|||
|
|
|
#3713 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem ze to juz kwestia dni, odliczam je ![]() po porodzie moge juz wziasc sterydy jesli bedzie potrzeba , zawsze moge kilka dni odciagac i wylewac mleczko, albo przejsc calkiem na butle, w kazdym razie istniej jakies mozliwosci, a w tej chwili to niezbyt ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
ja się nie łudzę.. dla mnie 6 kwietniato raczej za wcześnie..
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Nikki kciuki za wizytę! |
|
|
|
|
#3715 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane
Cytat:
Cytat:
dziękuje Cytat:
Cytat:
. Stwierdzenie o kolejnych dzieciach zdecydowanie jest tego potwierdzeniem;]Emigra..czy mam rozumiec,ze mimo,ze stosujecie sab simplex to Julcia i tak ma kolki? bo nie wiem czy dobrze zrozumialam Cytat:
My wczoraj wrocilismy z wizyty o 21:30 Badanie nie nalezy do przyjemnych,bo trzeba malucha unieruchomić i potem pani dr rozchyla oczka i zaglada(u Nas sie udało bez takich kleszczy rozchylajacych powieki...wystarczyly dłonie pani dr)..Ryk oczywiscie wnieboglosy. Niestetety musimy ponowić wizyte tym razem w Centrum Zdrowia Dziecka bo na prawym oczku jest jakieś znamie i trzeba dokladnie zweryfikować, czy to tylko nadmiar barwnika,czy jakiś naczyniak. Robcio widzi dobrze na oba oczka, ale to znamie wymaga konsultacji na lepszym sprzęcie. Pani dr.przyjmie Nas 12 kwietnia ,wiec teraz czekamy. Mam nadzieje,ze T.bedzie mogl z Nami pojechać, bo razniej mi jak jestesmy razem(oczywiscie Mały płakał, a ja z Nim). Pani dr.niezwykle delikatna i sympatyczna, oczywiscie z ogromną wiedza,wiec jestesmy spokojni, ze jest w dobrych rekach..
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#3716 |
|
Rozeznanie
|
My od rana z mężem w miarę wyspani, bo wczoraj zapodaliśmy Zuzi na te nieszczęsne kolki Delicol i o dziwo przespała noc spokojnie, 2 razy obudziła się na jedzonko. Rano przy zmianie pieluchy tak się rozpłakała, że w tym krzyku wystrzeliła kupą prosto na mojego męża
Na początku kupka poszła w kolorze zielonym a potem już bardziej żółciutka, więc jestem spokojniejsza, bo ta zielona kupa mnie przeraża. Po porannym kupkaniu Niunia dostała butlę z mlekiem i zasnęła na 3 godzinki, po czym wstała znów na jedzonko. Teraz troszkę marudzi, jakby ją bączki męczyły, ale jest o wiele spokojniejsza. No a bąki strzela takie, że non stop słychać prutanie. Mąż w aptece dostał jakiś syropek na zaparcia może coś o nim słyszałyście Lactulosum. Wczoraj jej podał i może ta kupka tak wystrzeliła po tym syropku, bo Niunia cały dzień się męczyła i nie mogła się załatwić dopiero rano poszło. Tak mi jest ciężko, bo nie chcę faszerować jej tyloma lekami, ale co mam innego robić skoro widzę, że się męczy tak strasznie
|
|
|
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zgadnijcie ile mozna zrobic kupek w czasie zmieniania pieluchy? Wiktorek zrobil 3!!!! w tym siuku i mu sie ulalo jeszcze nie wiedzialam w co rece wsadzic |
||
|
|
|
#3718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zuzia też jednocześnie robi i kupę i siusiu, ale żeby aż tyle to nie Choć wolałabym, żeby częściej się załatwiała, niż te okropne zaparcia miała.
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niestety zapalcilam 50zl za nie musze poszukac taniej Wiktorek robil te kupki nie do pieluchy oczywscie zeby nie bylo |
|
|
|
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
''dziecko placze ponad 3 h, co najmniej 3 razy w tygodniu i przez okres trzech tygodni'' - wtedy sa kolki .... a moja niunia poplacze godzinke, dwie, pomarudzi, powygina sie, poprezy... daje sie ja uspokoic.... no ale mimo sab simplexu i specjalnego mleka walczymy z jej brzuszkiem, bo ewidentnie ja meczy Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

to była scena jak z filmu ha ha.. Zajechałam na izbę przyjęć mówię że zaczęłam rodzic bo cholernie boli i nie przestaje a babka na mnie popatrzyła jak na głupia i mówi "to pani chyba nie wie co to bóle porodowe" a ja tam zwinieta w pół odpowiadam na jej pytania.. Wzięli mnie na porodówkę okazało się że dziecko ma ok 4 kg a we względu na mój szczupły wygląd bioder podjęto decyzję o cesarskim cięciu. Poszło szybko miałam znieczulenie zo nic nie czułam jak maleńkiego mi wyciągali to pokazał mi go aby lekarz. Zaczął płakać z tego wszystkiego sama się popłakałam ze szczęścia. Urodził się z waga 3.900 10pkt. O godzinie 1.20 był koło mnie. Wzięli go do umycia mnie wiezli na salę rano się obudziłam zeszyta z cewnikiem :p bałam się czy będzie boleć wyciąganie go ale nie bolało. Nie umiałam wstawać szwy tak ciągnęły.teraz mija 5 doba i jest już ok w środę jadę na ściągnięcie teraz to mnie przeraża
odezwę się jutro.a mam pytanie do was czym pielęgnujecie kikut ?
dla Fabianka za zlapanie cyca.

najgorsza nocka w życiu
pewnie będzie wszystko 

Czyli jest coś nie tak
brat pojechał szybko na pocztę i czekam, aż tu dojdzie ten list (jest w nim bibułka do badania) i z nim w czwartek do lekarza. Już się boję