Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 11:57   #871
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Heh... Czekam na paczkonosza, 2 paczuszki z roślinkami przyjadą. 7 sztuk. Z Filipin i Tajlandii. Jeszcze mam 10 Tajek zamówionych. Ale będzie radocha.
Stary 2012-04-03, 12:00   #872
Efijy
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
oj tam oj tam - zobaczymy po kolejnej wizycie ja mam w środę, ciekawe czy mi wreszcie powiedzą jak dziecko leży czy usyłszę - jeszcze dużo czasu
Ja też jutro wizytę mam i jakoś się jej boję

Ogólnie to powiem Wam że mam pietra i to niezłego na poprzedniej wizycie gin. powiedział że Staś może chcieć przyjść wcześniej, Wiecie wcześniej czy później to i tak przyjdzie tego 30.04 czy wcześniej tyle że ten poród
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:09   #873
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Co z resztą porządków świątecznych? Nie wiem... Zależy na ile mi starczy sił... Na pewno nie będę tak sprzątać jak zawsze - wycieranie po drabinie szaf, żyrandoli, odsuwanie mebli i pastowanie podłóg.. No bo jak ja mam to wszystko sama zrobić?
Jeszcze nie wiem jak to przeżyję ale niestety...
Ja teraz przed świętami nic nie sprzątam więcej ponad to, co robię co tydzień (kurze z grubsza, odkurzanie i umycie łazienki). Większe porządki zacznę robić w maju, jak już będzie bezpieczny tydzień. To nawet będzie wtedy wskazane No i dom będzie odświeżony na przybycie dzidziusia

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
I ważna sprawa odnośnie Bepanthenu - wiele razy Wam go polecałam, zaznaczając, że przy kupowaniu posprawdzam ulotki i... wczoraj niestety okazało się, że zarówno maść, jak i krem mają napisane "zmyć przed karmieniem"... (musiało się to zmienić, w końcu Maksiu urodził się już 6 lat temu...) Do sutków zdecydowałam się więc na Maltan gorąco polecany przez SzmaragdowegoKotka, bo w jego ulotce nie ma nic o zmywaniu, a jest "nie wpływa na układ pokarmowy dziecka..." To wg mnie bardzo ważne, bo trzeba smarować się po każdym karmieniu na początku, karmień właśnie na początku jest bardzo dużo, więc mycie piersi przed każdym karmieniem jest wg mnie bardzo kłopotliwe.
Natomiast zaletą Bepanthenu jest to, że oprócz do sutków może on też służyć do wszelkiego rodzaju podrażnień skórnych, w tym do buzi dziecka, więc tu dla mnie zostaje nr 1. Na razie nie kupiłam, ale po to w razie czego zawsze tż może podejść do apteki.

Na te pytania widziałam, że już sporo odpowiedzi miałaś, ale dodam też coś od siebie
1. Biało-zielony Linomag tylko w aptece. Dla mnie jedyny i niezastąpiony zarówno profilaktycznie, jak i przy podrażnieniach pupy. Przy pierwszym Maksa delikatnym odparzeniu użyłam Sudokremu i była jeszcze większa porażka, nie leżał nam kompletnie, więc więcej nie użyłam i nie kupiłam. Wyleczyliśmy pupę Linomagiem i rumiankiem. Zdziwiło mnie to wobec powszechnego zachwytu nad Sudokremem, ale wiadomo różne upodobania skórne mają dzieci i nie wszystkim to samo musi pasować.
2. Nie martw się tak bardzo użyciem dwóch różnych serii kosmetyków. Jak nie ma alergii w rodzinie, to spokojnie jeszcze zdążysz to wyłapać i zmienić, gdyby coś nie leżało maluszkowi. Bambino ochronny, Sudokrem i wiele innych z tlenkiem cynku odróżnia się po tym m.in., że nie da się ich wsmarować w skórę i nie ma sensu wsmarowywanie na siłę
Większego doświadczenia z różnymi kremami nie mam, bo całe niemowlęctwo Maksa właściwie przejechaliśmy na Linomagu i mleczku do ciała Nivea Tylko na słońce (do buzi i do ciała) lub mróz (do buzi) był osobny krem.
3. Tu masa podzielonych opinii chociażby już u nas na wątku się pojawiała
Acha, czyli Maltan lepszy? A jego też się kupuje w aptece?

Dzięki za odpowiedzi odnośnie tych kosmetyków - ciągle się w tym gubię W takim razie chyba kupię oba te Bambino i Linomag, a nie będę póki co kupować Sudocremu.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Wzięłam się troche za siebie, mam hennę na brwiach, maseczkę na twarzy i maseczkę na włosach. Bójta sie
Daj fotę

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Mnie się wczoraj śniło, że urodziłam Hanię i była taka bardzo malutka, uśmiechnięta i baaaaardzo niegrzeczna. Nie mogłam Jej w rękach utrzymać, bo tak się wierciła. Zapytałam lekarza, czy mogę Ją jeszcze na trochę wsadzić do brzucha, żeby "dojrzała" i lekarz mi pozwolił. Kazał tylko wsadzić ją sobie nóżkami do góry i ja byłam przerażona. Pytałam jak mam to zrobić Główką jeszcze jakoś gładko mogłoby pójść, ale stópkami???
Hehe, miałam prawie identyczny sen swego czasu Też wsadzałam Młodego z powrotem, bo był jeszcze za mały, a wsadzałam zaczynając od nóżek właśnie

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
A jeszcze w temacie Tamtum Rossa, to nie jest tam na ulotce napisane, że woda powinna być w jakiejś konkretnej temperaturze? Coś mi się tak kojarzy.
Ja nie pamiętam co jest na ulotce, ale pamiętam, że jak kiedyś używałam to sobie przegotowywałam wodę i potem polewałam się ciepłą, żeby nie mieć szoku

Zabieram się za prasowanie drugiej partii ciuszków Szafki jeszcze nie ma, bo wczoraj przyświętowaliśmy ale ciuszki leżą na wierzchu ładnie poukładane i wołają do mężą "chcemy szafki", więc myślę, że dziś albo jutro będzie gotowa
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:09   #874
niunia32
Zakorzenienie

Tata dostarczył mi paczkę z firanką, którą będę musiała odświeżyć, ale to jutro nim mama przyjdzie ją powiesić. do tego jakiś obrusik i truskawki, pomarańczę, migdały do sernika i papier do pieczenia.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:10   #875
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry z rana
Przyznaję się bez bicia, że nie czytałam dziś uważnie, bardzo dziwnie mi się dziś patrzy, jakby lekko za mglą nie wiem co to ma znaczyć.

Gaabbi ciężarna nie powinna wchodzić za kierownicę, to ja bym była w domu non stop uwięziona, bo w większość miejsc mam dalej niż bliżej. Do mamy mam 7km to musiałabym jej nie widywać w ogóle, bo ona nie przyjedzie bo nie ma samochodu do dyspozycji. Tata wiecznie gdzieś lata

Tacca jak ja Ci zazdroszczę tego zamiłowania do kwiatów. U mnie to kwiaty nie mają szans rodzice mi ostatnio przywieźli jaskiera, to byłam mega nieszczęśliwa, bo ja go pochowam jeszcze przed świętami on ma ciągle sucho, ciągle mu wody dolewam a on ciągle jakiś taki markotny jest Za to mam jeszcze z bożego narodzenia gwiazdę wigilijną i ona mi kwitnie na całego, bo nie potrzebuje dużo wody powiedziałabym nawet że ona w ogóle nie potrzebuje wody ma nowe listki

Uciekam na małe zakupy, bo muszę babci te nieszczęsne krokiety zrobić, jak już obiecałam, to nie mam wyjścia.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:14   #876
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja teraz przed świętami nic nie sprzątam więcej ponad to, co robię co tydzień (kurze z grubsza, odkurzanie i umycie łazienki). Większe porządki zacznę robić w maju, jak już będzie bezpieczny tydzień. To nawet będzie wtedy wskazane No i dom będzie odświeżony na przybycie dzidziusia
Ja mam podobne plany, ale na czerwiec. Teraz to tak z grubsza. Nie chcę wywoływać przepracowaniem wilka z lasu, bo na tego wilka jeszcze za wcześnie...
Planuję trochę w ogródku podziałać, wykorzystując oczywiście męża. Ja będę tylko zarządzać i mówić co gdzie. Ale to zawsze na powietrzu, więc pooddychamy sobie. Tylko niech się zrobi cieplej.
Stary 2012-04-03, 12:16   #877
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Damy radę... bo kto jak nie my
Dzięki!
Miłego szaleństwa zakupowego w takim razie
Ja dziś jeszcze parę drobiazgów i parę większych rzeczy, bo pisałam, że mam prawie wszystko, ale w tym np. nie było jeszcze wózka
Dziś już zamówiony wózek z fotelikiem , materac, co do łóżeczka zastanawiam się jeszcze od którego sprzedawcy i szukam fajnej torby do wózka, bo firmowa mi się nie podoba i jej nie brałam.

Ja byłam twarda i przeglądnęłam każdą jedną aukcję od rp i rajrodzica

Cięzko mi powiedzieć z tymi prześcieradłami... Dawno nie kupowałam, a te co mi się podziurawiły to takie z promocji marketowej

Napiszę Ja nie wiem, jak dokładnie z tą taśmą jest, czy to się jakoś marszczy przy szyciu czy jak - poszłam na łatwiznę i zamówiłam gotowe

Właśnie też dziś obmyślałam wodę przegotowaną W szpitalu różnie bywa z dostępnością czajnika. Może być problem. I obmyśliłam, że tż mi będzie przynosił przegotowaną i już wystudzoną w 1,5l butelkach. W ulotce jest mowa o przegotowanej wodzie. Jak nie da rady, to w takiej butelkowej pewnie rozpuszczę i zawsze to coś będzie
ja kupiłam taką http://allegro.pl/torba-delti-nurser...239171734.html jest super, bardzo dobrze wykonana, ma dużo kieszonek, przegródek, ma też foliowy przewijak. wygląda jak fajna torba na laptopa, dzięki czemu mój tż będzie mógł bez obciachu ją nosić. polecam.
Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Ja też jutro wizytę mam i jakoś się jej boję

Ogólnie to powiem Wam że mam pietra i to niezłego na poprzedniej wizycie gin. powiedział że Staś może chcieć przyjść wcześniej, Wiecie wcześniej czy później to i tak przyjdzie tego 30.04 czy wcześniej tyle że ten poród
rozumiem Twoje obawy, też mam już lęki że to dziecko jakoś jednak musi ze mnie wyjść i że to już niedługo

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:22   #878
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry z rana
Przyznaję się bez bicia, że nie czytałam dziś uważnie, bardzo dziwnie mi się dziś patrzy, jakby lekko za mglą nie wiem co to ma znaczyć.

Tacca jak ja Ci zazdroszczę tego zamiłowania do kwiatów. U mnie to kwiaty nie mają szans rodzice mi ostatnio przywieźli jaskiera, to byłam mega nieszczęśliwa, bo ja go pochowam jeszcze przed świętami on ma ciągle sucho, ciągle mu wody dolewam a on ciągle jakiś taki markotny jest Za to mam jeszcze z bożego narodzenia gwiazdę wigilijną i ona mi kwitnie na całego, bo nie potrzebuje dużo wody powiedziałabym nawet że ona w ogóle nie potrzebuje wody ma nowe listki

Uciekam na małe zakupy, bo muszę babci te nieszczęsne krokiety zrobić, jak już obiecałam, to nie mam wyjścia.
Też tak czasem mam, ze gorzej widzę. Ciekawe z czego to...

Zazdrościć powiem Ci, że nie ma czego, bo u mnie to już jest szaleństwo. Dopóki mąż nie zrobi remontu nie mam gdzie ustawić marcowych nabytków. Stoją w kuchni na szafce pod oknem... Tylko nie wiem gdzie kolejne upchnę, bo miejscówek brakuje. Chyba trzeba przestać kupować. Zresztą w marcu wydałam lekką ręką 1200zł na rośliny... Ciut dużo.
A jeszcze ogrodowe mają przyjechać, tarasowe i balkonowe... Te do rodziców wywiozę, ale przez kilka dni muszę gdzieś miejsce w mieszkaniu znaleźć.
Mąż to mnie pewnie wygna niebawem.
Przyjemnych zakupów!

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Dobra, wyciągam deskę i kroję firanki. Uszycie to już pikuś. Lamówki do tej nie daję tylko tą gipiurkę, którą kupiłam, więc powinno pójść gładko. Nie lubię wszywać lamówki, chyba muszę sobie specjalną stopkę kupić, to może szybciej będzie.
Stary 2012-04-03, 12:22   #879
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

a moja gwiazda padła.
nawet kwiat (nie pytajcie co, bo nie pamiętam) który kupiłam sobie na ślub od babci też nie chce specjalnie jakoś pączków nowych wypuścić. większość uschła. jeden pęd liści mi cały czas się rośnie.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-03, 12:23   #880
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Też tak czasem mam, ze gorzej widzę. Ciekawe z czego to...

Zazdrościć powiem Ci, że nie ma czego, bo u mnie to już jest szaleństwo. Dopóki mąż nie zrobi remontu nie mam gdzie ustawić marcowych nabytków. Stoją w kuchni na szafce pod oknem... Tylko nie wiem gdzie kolejne upchnę, bo miejscówek brakuje. Chyba trzeba przestać kupować. Zresztą w marcu wydałam lekką ręką 1200zł na rośliny... Ciut dużo.
A jeszcze ogrodowe mają przyjechać, tarasowe i balkonowe... Te do rodziców wywiozę, ale przez kilka dni muszę gdzieś miejsce w mieszkaniu znaleźć.
Mąż to mnie pewnie wygna niebawem.
Przyjemnych zakupów!
Kurcze 1200zł na kwiaty !! tż by mnie udusił chyba

Dzięki. Kupię tylko to co do krokietów, resztę zakupów jutro z tżem.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a moja gwiazda padła.
nawet kwiat (nie pytajcie co, bo nie pamiętam) który kupiłam sobie na ślub od babci też nie chce specjalnie jakoś pączków nowych wypuścić. większość uschła. jeden pęd liści mi cały czas się rośnie.
Podajmy sobie ręce

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:27   #881
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze 1200zł na kwiaty !! tż by mnie udusił chyba

Dzięki. Kupię tylko to co do krokietów, resztę zakupów jutro z tżem.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Podajmy sobie ręce
Heh, ja mojego nie rozliczam jak kupuje stare foty, więc i mój nic nie mówi... A to i na hoye poszło i trochę na ogrodowe. Co do ogrodu to małż nawet stwierdził, że mógłby to polubić. Ewoluuje chłopina...
Stary 2012-04-03, 12:28   #882
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Hania, wg wskazań lekarzy, była w tamtym tygodniu w ułożeniu 1, a później 5
Ciekawe jak leży sobie teraz, bo jak czuję ruchy, to trudno sprecyzować gdzie jest co, bo czuję uderzania w całym brzuchu
ja też nie umiem określić w jakiej pozycji znajduje się Antoś. Czuję go w tak różnych miejscach, że nie ma opcji, żebym mogła powiedzieć co gdzie jest

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za kotę, ale przyznam szczerze że omijam posty w których o niej piszesz, po prostu nie mogę czytać takich rzeczy, od razu ryczę. Moja kota zmarła na raka 1,5 roku temu.

mój brzuch opadł już jakieś 2 tygodnie temu, i dziewczyny piszą że do porodu blisko a ja się boję
Spoko, rozumiem, też bym omijała takie posty Jestem strasznie wrażliwa, nawet nie wiesz jak dużo stresu kosztuje mnie dzisiejsza wizyta z nią u weterynarza .

co do brzucha, to też odczuwam stresik
Stary 2012-04-03, 12:28   #883
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Podajmy sobie ręce

przed chwilą teściowa poszła z wnuczkami. jedna ledwo weszła już przy wózku była.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-03, 12:30   #884
Tacca
Zakorzenienie

Kobietki, nie straszcie z tym brzuchem, bo ja mam wrażenie, że mój się obniżył a jeszcze mam tyle czasu. :conf used:
Stary 2012-04-03, 12:33   #885
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
j
rozumiem Twoje obawy, też mam już lęki że to dziecko jakoś jednak musi ze mnie wyjść i że to już niedługo
No właśnie jakoś musi wyjść dobrze wiedzieć że ktoś rozumie moje obawy
Stary 2012-04-03, 12:33   #886
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki, nie straszcie z tym brzuchem, bo ja mam wrażenie, że mój się obniżył a jeszcze mam tyle czasu. :conf used:

siła sugestii
Ja nie straszę, ja po prostu mówię jak jest u mnie
Stary 2012-04-03, 12:38   #887
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
siła sugestii
Ja nie straszę, ja po prostu mówię jak jest u mnie
Wiem, wiem. W sumie to nie mam pojęcia, czemu ten brzuch mam niżej. Nie przemęczyłam się, bo nic takiego nie robiłam, a w niedzielę się obudziłam i patrzę jakoś inaczej... Dobrze, że wizyta za tydzień, to może gin coś powie.
Męża nie chcę straszyć, choć sam mówi, że zaczyna powoli w panikę wpadać. Ale to dobrze. Wziął się za przeglądanie gratów, wczoraj 500 kaset magnetofonowych wyniósł do zsypu - jedna szafka w dziecięcym opustoszała na dobre.
Stary 2012-04-03, 12:44   #888
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Heh, ja mojego nie rozliczam jak kupuje stare foty, więc i mój nic nie mówi... A to i na hoye poszło i trochę na ogrodowe. Co do ogrodu to małż nawet stwierdził, że mógłby to polubić. Ewoluuje chłopina...
napisałam posta i oczywiście gdzieś mi zniknął.
Może to znak, bo najeżdżałam w nim na dziadka mojego męża. dostałam smsa, że dziś tego dziadka imieniny. Nienawidzę tam jeździć, bo on dla mnie jakieś psychiczny jest. śmieje się bez powodu tzn. może ja taka śmieszna jestem, bo patrzy na mnie i nagle wybucha śmiechem. Nigdy nie wiem czy ząb mi wypadł czy się upaprałam czy o co chodzi.
Jakby go w mojej wersji porannej odwiedziła z tymi maseczkami to miałby powód a tak to nie wiem o co chodzi.

Dochodze Tacca do wniosku, że strasznie drogie te rośliny. Musimy teraz kupić koło 300 tuj i jak policzyłam, ze musimy na nie wydać ponad 3 tys, bo najtaniej takie 40-50 cm znaleźliśmy za 8 zł, ale jeszcze kora, jakiś nawóz, to mi się odechciewa tego ogrodu. A co dopiero potem będzie jak przyjdzie nam pokupować jakieś krzewy.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:44   #889
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety mi też jest znacznie mniej wygodnie, zwłaszcza przy wsiadaniu i wysiadaniu zza kierownicy, ale jednak o niebo to wygodniejsze niż szlajanie się po mieście autobusem i na piechotę Nawet myślałam ostatnio, żeby Was zapytać, czy któraś z regularnych kierowców zrezygnowała z powodu rosnącego brzuszka z prowadzenia auta?
Mi kiedyś się wydawało, że prowadzenie auta w zaawansowanej ciąży to takie nie wiadomo co... Przy Maksie jeszcze nie miałam prawa jazdy. A teraz kończę 8. mies. i jeżdżę codziennie normalnie jak do tej pory i nie widzę żadnego powodu, żebym miała z tego zrezygnować Na początku ciąży myślałam, że zobaczę jak mi będzie brzuchol rósł i teraz już widzę, że nie powinno być problemu, że do końca będę mogła prowadzić
Mam takie samo podejście,ciężko mi się wsiada do auta ale wolę to niż maratony po mieście Poza tym jestem wygodnicka,zwłaszcza że dla mnie wyjście na dół do sklepu i wejście graniczy z cudem,dysze jak jak parowóz.
Cytat:
Heh... Czekam na paczkonosza, 2 paczuszki z roślinkami przyjadą. 7 sztuk. Z Filipin i Tajlandii. Jeszcze mam 10 Tajek zamówionych. Ale będzie radocha.
matko masz gdzie to wszystko jeszcze upychać?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:44   #890
niunia32
Zakorzenienie

Która chętna do sprzątania???

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-03, 12:48   #891
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem. W sumie to nie mam pojęcia, czemu ten brzuch mam niżej. Nie przemęczyłam się, bo nic takiego nie robiłam, a w niedzielę się obudziłam i patrzę jakoś inaczej... Dobrze, że wizyta za tydzień, to może gin coś powie.
Męża nie chcę straszyć, choć sam mówi, że zaczyna powoli w panikę wpadać. Ale to dobrze. Wziął się za przeglądanie gratów, wczoraj 500 kaset magnetofonowych wyniósł do zsypu - jedna szafka w dziecięcym opustoszała na dobre.
spokojnie, może Ci się tylko wydaje
Zresztą gin prawdę Ci powie Ja wizytę mam w piątek, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i w ogóle. Ale też ustalę przynajmniej kilka istotnych dla mnie kwestii.
Mój mąż nie panikuje, ale on to niezależnie od sytuacji jest oazą spokoju
Stary 2012-04-03, 12:53   #892
kaśka k
Raczkowanie

UOTE=Efijy;33317617]No właśnie jakoś musi wyjść dobrze wiedzieć że ktoś rozumie moje obawy [/QUOTE]

zawsze powtarzałam i zawsze będę to powtarzała, KTOŚ, TAM NA GÓRZE nie przemyślał kwestii porodu I całkiem źle to wymyślił

Stary 2012-04-03, 13:04   #893
begie13
Zadomowienie

Jak się nazywa dokładnie ten sprzedawca rajrodzica czy coś takiego...?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 13:15   #894
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33315192]Ja czytałam, że pierworódka nie może urodzić naturalnie, jeśli dziecko jest w ułożeniu pośladkowym. To bardzo niebezpieczne też dla dziecka, może potem mieć problemy z biodrami.[/QUOTE]

moja babcia urodziła pośladkowo pierwsze dziecko - ponoć to masakra była, ale wiadomo wtedy inne czasy były i cc sie tak nie robiło

wy tu piszecie, że wam brzuchy opadły... a tymczasem mój wogóle do góry nie poszedł, jakoś tak nisko jest chyba wciąż nie wiem nie znam się tak mi sie wydaje, może to dlatego że maluch lezy sobie poprzecznie albo skośnie i wypycha mi raczej dół i boki brzucha, a jak się ustawi głową w dół to się i kształt zmieni...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 13:16   #895
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Jak się nazywa dokładnie ten sprzedawca rajrodzica czy coś takiego...?
Masz na pierwszej stronie.Polecani sprzedawcy.
Polecani sprzedawcy allegro (akcesoria dziecięce i dla mamy):
- rajrodzica-pl
- r_p77
- GREG-dg

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-04-03 o 13:19
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 13:18   #896
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

zawsze powtarzałam i zawsze będę to powtarzała, KTOŚ, TAM NA GÓRZE nie przemyślał kwestii porodu I całkiem źle to wymyślił
Dlaczego tak myślisz???? Ja właśnie uważam zupełnie odwrotnie i cały czas nie mogę wyjść z podziwu nad naturą, jak to wszystko sprytnie jest wymyślone A że boli, no cóż. Gdyby to było tak proste jak pójście po bułki do sklepu, to by nie miało tak wieeeelkiego znaczenia
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 13:19   #897
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
UOTE=Efijy;33317617]No właśnie jakoś musi wyjść dobrze wiedzieć że ktoś rozumie moje obawy
zawsze powtarzałam i zawsze będę to powtarzała, KTOŚ, TAM NA GÓRZE nie przemyślał kwestii porodu I całkiem źle to wymyślił[/QUOTE]

Cały czas to powtarzam mężowi że to jakaś pomyłka ale cóż nic na to nie poradzimy.
Stary 2012-04-03, 13:21   #898
kaśka k
Raczkowanie

dziewczyny

czy któraś z Was kupiła może książkę Zawitkowskiego "mamo, tato co ty na to?"?

zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy warto?

mogę kupić za 72 zl obydwie części z filmami, więc jeszcze w fajnej cenie.
dajcie znać

Stary 2012-04-03, 13:25   #899
Timii
Rozeznanie

dziewczyny wielkie dzieki za info w sprawie tego obrotu zewnętrznego. tez czytalam ze u pierowrodek tego nie robia ale tutaj wyraznie mi to zaproponowali wiec moze tutaj maja inna praktyke musze jeszcze zgłębić temat i może zapytam mojej gin co ona o tym sądzi i może wtedy będzie łatwiej podjąć mi decyzję. chociaż w sumie to mam cichą nadzieję, że mała jeszcze się przekręci...

kism- ja ciągle prowadzę auto jeśli muszę. jestem w sumie niedzielnym kierowcą i nie wypuszczam się nigdzie daleko ale do pracy o 6.40 nie chce mi sie chodzić na nogach i do znajomych albo na zakupy też nie wiec jadę i już. fotel tylko odsuwam coraz dalej nogi mam już za krótkie i ręce też już w pracy nie sięgają do klawiatury jeśli mam pełno papierów przed sobą

dziś urwałam sie po pół dnia i biegnę na sr. trzymajcie sie mamuśki!

aha - nie dajcie sie TZtom to na pewno hormony.... my w weekend też nieźle się pokłóciliśmy a prawie nam się to nie zdarza... będzie dobrze!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 13:30   #900
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
napisałam posta i oczywiście gdzieś mi zniknął.
Może to znak, bo najeżdżałam w nim na dziadka mojego męża. dostałam smsa, że dziś tego dziadka imieniny. Nienawidzę tam jeździć, bo on dla mnie jakieś psychiczny jest. śmieje się bez powodu tzn. może ja taka śmieszna jestem, bo patrzy na mnie i nagle wybucha śmiechem. Nigdy nie wiem czy ząb mi wypadł czy się upaprałam czy o co chodzi.
Jakby go w mojej wersji porannej odwiedziła z tymi maseczkami to miałby powód a tak to nie wiem o co chodzi.

Dochodze Tacca do wniosku, że strasznie drogie te rośliny. Musimy teraz kupić koło 300 tuj i jak policzyłam, ze musimy na nie wydać ponad 3 tys, bo najtaniej takie 40-50 cm znaleźliśmy za 8 zł, ale jeszcze kora, jakiś nawóz, to mi się odechciewa tego ogrodu. A co dopiero potem będzie jak przyjdzie nam pokupować jakieś krzewy.
Starsi ludzie czasem tak mają... Dziwnie..

Niestety, rośliny kosztują. Zwłaszcza jeśli kupuje się od szkółkarzy, z certyfikatami.
Też będziemy tuje sadzić, tylko ja chcę kupić takie po około 1m. Część ogrodu nad oczkiem planuję zrobić w stylu japońskim i poza gotowymi "krzywulcami" chcę też kilka do formowania. Zakupy ogrodowe najlepiej rozłożyć w czasie.
Nie da się wszystkiego na raz, chyba, że się ma ogromne zasoby finansowe.
Ja mam dużo roślin, które mogę poszczepić i przenieść od rodziców, ale mam też nowe chciejstwa i będą powoli kupować. W tym roku i tak się nie pobudujemy, więc na spokojnie będę sobie wszystko organizować. Póki co mamy już staw wykopany, ale po namyśle doszliśmy do wniosku, że powiększymy go i pogłębimy.
Ale ja to lubię i nawet kwestia wydatków mnie jakoś nie przeraża.
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mam takie samo podejście,ciężko mi się wsiada do auta ale wolę to niż maratony po mieście Poza tym jestem wygodnicka,zwłaszcza że dla mnie wyjście na dół do sklepu i wejście graniczy z cudem,dysze jak jak parowóz.

matko masz gdzie to wszystko jeszcze upychać?
Już ledwo ledwo..
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
spokojnie, może Ci się tylko wydaje
Zresztą gin prawdę Ci powie Ja wizytę mam w piątek, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i w ogóle. Ale też ustalę przynajmniej kilka istotnych dla mnie kwestii.
Mój mąż nie panikuje, ale on to niezależnie od sytuacji jest oazą spokoju
Mam nadzieję, że mi się wydaje. Jakoś wytrzymam ten tydzień, zresztą święta, to szybko zleci.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę! Zauważyłam u siebie, że pytań do gina to tylko mi przybywa z czasem.

Mój mąż też nigdy nie panikował. Teraz coś mu się zrobiło. Ale to dobrze, bo za robotę się wziął.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości