|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Heh... Czekam na paczkonosza, 2 paczuszki z roślinkami przyjadą.
Z Filipin i Tajlandii. Jeszcze mam 10 Tajek zamówionych. Ale będzie radocha.
|
|
|
|
#872 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Ogólnie to powiem Wam że mam pietra i to niezłego na poprzedniej wizycie gin. powiedział że Staś może chcieć przyjść wcześniej, Wiecie wcześniej czy później to i tak przyjdzie tego 30.04 czy wcześniej tyle że ten poród
|
|
|
|
|
#873 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i dom będzie odświeżony na przybycie dzidziusia ![]() Cytat:
Dzięki za odpowiedzi odnośnie tych kosmetyków - ciągle się w tym gubię W takim razie chyba kupię oba te Bambino i Linomag, a nie będę póki co kupować Sudocremu.Cytat:
Cytat:
Też wsadzałam Młodego z powrotem, bo był jeszcze za mały, a wsadzałam zaczynając od nóżek właśnie ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() Zabieram się za prasowanie drugiej partii ciuszków ale ciuszki leżą na wierzchu ładnie poukładane i wołają do mężą "chcemy szafki", więc myślę, że dziś albo jutro będzie gotowa
|
|||||
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Tata dostarczył mi paczkę z firanką, którą będę musiała odświeżyć, ale to jutro nim mama przyjdzie ją powiesić. do tego jakiś obrusik i truskawki, pomarańczę, migdały do sernika i papier do pieczenia.
|
|
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana
Przyznaję się bez bicia, że nie czytałam dziś uważnie, bardzo dziwnie mi się dziś patrzy, jakby lekko za mglą nie wiem co to ma znaczyć. Gaabbi ciężarna nie powinna wchodzić za kierownicę, to ja bym była w domu non stop uwięziona, bo w większość miejsc mam dalej niż bliżej. Do mamy mam 7km to musiałabym jej nie widywać w ogóle, bo ona nie przyjedzie bo nie ma samochodu do dyspozycji. Tata wiecznie gdzieś lata Tacca jak ja Ci zazdroszczę tego zamiłowania do kwiatów. U mnie to kwiaty nie mają szans rodzice mi ostatnio przywieźli jaskiera, to byłam mega nieszczęśliwa, bo ja go pochowam jeszcze przed świętami on ma ciągle sucho, ciągle mu wody dolewam a on ciągle jakiś taki markotny jest Za to mam jeszcze z bożego narodzenia gwiazdę wigilijną Uciekam na małe zakupy, bo muszę babci te nieszczęsne krokiety zrobić, jak już obiecałam, to nie mam wyjścia.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to tak z grubsza. ![]() Planuję trochę w ogródku podziałać, wykorzystując oczywiście męża. Ja będę tylko zarządzać i mówić co gdzie. Ale to zawsze na powietrzu, więc pooddychamy sobie. Tylko niech się zrobi cieplej. |
|
|
|
|
#877 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
że to dziecko jakoś jednak musi ze mnie wyjść i że to już niedługo
|
||
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdrościć powiem Ci, że nie ma czego, bo u mnie to już jest szaleństwo. Dopóki mąż nie zrobi remontu nie mam gdzie ustawić marcowych nabytków. Stoją w kuchni na szafce pod oknem... A jeszcze ogrodowe mają przyjechać, tarasowe i balkonowe... Te do rodziców wywiozę, ale przez kilka dni muszę gdzieś miejsce w mieszkaniu znaleźć. Mąż to mnie pewnie wygna niebawem. Przyjemnych zakupów! ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Dobra, wyciągam deskę i kroję firanki. Uszycie to już pikuś. Lamówki do tej nie daję tylko tą gipiurkę, którą kupiłam, więc powinno pójść gładko. Nie lubię wszywać lamówki, chyba muszę sobie specjalną stopkę kupić, to może szybciej będzie.
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja gwiazda padła. nawet kwiat (nie pytajcie co, bo nie pamiętam) który kupiłam sobie na ślub od babci też nie chce specjalnie jakoś pączków nowych wypuścić. większość uschła. jeden pęd liści mi cały czas się rośnie. |
|
|
|
|
#880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki. Kupię tylko to co do krokietów, resztę zakupów jutro z tżem. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewoluuje chłopina... |
|
|
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem strasznie wrażliwa, nawet nie wiesz jak dużo stresu kosztuje mnie dzisiejsza wizyta z nią u weterynarza .co do brzucha, to też odczuwam stresik
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilą teściowa poszła z wnuczkami. jedna ledwo weszła już przy wózku była. |
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki, nie straszcie z tym brzuchem, bo ja mam wrażenie, że mój się obniżył a jeszcze mam tyle czasu.
![]() :conf used:
|
|
|
|
#885 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siła sugestii Ja nie straszę, ja po prostu mówię jak jest u mnie
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem. W sumie to nie mam pojęcia, czemu ten brzuch mam niżej. Nie przemęczyłam się, bo nic takiego nie robiłam, a w niedzielę się obudziłam i patrzę jakoś inaczej... Dobrze, że wizyta za tydzień, to może gin coś powie.
Męża nie chcę straszyć, choć sam mówi, że zaczyna powoli w panikę wpadać. Ale to dobrze. Wziął się za przeglądanie gratów, wczoraj 500 kaset magnetofonowych wyniósł do zsypu - jedna szafka w dziecięcym opustoszała na dobre. |
|
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to znak, bo najeżdżałam w nim na dziadka mojego męża. dostałam smsa, że dziś tego dziadka imieniny. Nienawidzę tam jeździć, bo on dla mnie jakieś psychiczny jest. śmieje się bez powodu tzn. może ja taka śmieszna jestem, bo patrzy na mnie i nagle wybucha śmiechem. Nigdy nie wiem czy ząb mi wypadł czy się upaprałam czy o co chodzi. Jakby go w mojej wersji porannej odwiedziła z tymi maseczkami to miałby powód a tak to nie wiem o co chodzi. Dochodze Tacca do wniosku, że strasznie drogie te rośliny. Musimy teraz kupić koło 300 tuj i jak policzyłam, ze musimy na nie wydać ponad 3 tys, bo najtaniej takie 40-50 cm znaleźliśmy za 8 zł, ale jeszcze kora, jakiś nawóz, to mi się odechciewa tego ogrodu. A co dopiero potem będzie jak przyjdzie nam pokupować jakieś krzewy. |
|
|
|
|
#889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
matko masz gdzie to wszystko jeszcze upychać?
|
||
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Która chętna do sprzątania???
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą gin prawdę Ci powie Ja wizytę mam w piątek, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i w ogóle. Ale też ustalę przynajmniej kilka istotnych dla mnie kwestii. Mój mąż nie panikuje, ale on to niezależnie od sytuacji jest oazą spokoju
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
UOTE=Efijy;33317617]No właśnie jakoś musi wyjść
dobrze wiedzieć że ktoś rozumie moje obawy zawsze powtarzałam i zawsze będę to powtarzała, KTOŚ, TAM NA GÓRZE nie przemyślał kwestii porodu I całkiem źle to wymyślił
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33315192]Ja czytałam, że pierworódka nie może urodzić naturalnie, jeśli dziecko jest w ułożeniu pośladkowym. To bardzo niebezpieczne też dla dziecka, może potem mieć problemy z biodrami.[/QUOTE]
moja babcia urodziła pośladkowo pierwsze dziecko - ponoć to masakra była, ale wiadomo wtedy inne czasy były i cc sie tak nie robiło wy tu piszecie, że wam brzuchy opadły... a tymczasem mój wogóle do góry nie poszedł, jakoś tak nisko jest chyba wciąż nie wiem nie znam się tak mi sie wydaje, może to dlatego że maluch lezy sobie poprzecznie albo skośnie i wypycha mi raczej dół i boki brzucha, a jak się ustawi głową w dół to się i kształt zmieni...
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecani sprzedawcy allegro (akcesoria dziecięce i dla mamy): - rajrodzica-pl - r_p77 - GREG-dg Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-04-03 o 13:19 |
|
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[/QUOTE]Cały czas to powtarzam mężowi że to jakaś pomyłka ale cóż nic na to nie poradzimy.
|
|
|
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny
czy któraś z Was kupiła może książkę Zawitkowskiego "mamo, tato co ty na to?"? zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy warto? mogę kupić za 72 zl obydwie części z filmami, więc jeszcze w fajnej cenie. dajcie znać
|
|
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny wielkie dzieki za info w sprawie tego obrotu zewnętrznego. tez czytalam ze u pierowrodek tego nie robia ale tutaj wyraznie mi to zaproponowali wiec moze tutaj maja inna praktyke
musze jeszcze zgłębić temat i może zapytam mojej gin co ona o tym sądzi i może wtedy będzie łatwiej podjąć mi decyzję. chociaż w sumie to mam cichą nadzieję, że mała jeszcze się przekręci...kism- ja ciągle prowadzę auto jeśli muszę. jestem w sumie niedzielnym kierowcą i nie wypuszczam się nigdzie daleko ale do pracy o 6.40 nie chce mi sie chodzić na nogach i do znajomych albo na zakupy też nie wiec jadę i już. fotel tylko odsuwam coraz dalej nogi mam już za krótkie i ręce też już w pracy nie sięgają do klawiatury jeśli mam pełno papierów przed sobą ![]() dziś urwałam sie po pół dnia i biegnę na sr. trzymajcie sie mamuśki! aha - nie dajcie sie TZtom to na pewno hormony.... my w weekend też nieźle się pokłóciliśmy a prawie nam się to nie zdarza... będzie dobrze! |
|
|
|
#900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, rośliny kosztują. Zwłaszcza jeśli kupuje się od szkółkarzy, z certyfikatami. Też będziemy tuje sadzić, tylko ja chcę kupić takie po około 1m. Część ogrodu nad oczkiem planuję zrobić w stylu japońskim i poza gotowymi "krzywulcami" chcę też kilka do formowania. Zakupy ogrodowe najlepiej rozłożyć w czasie. Nie da się wszystkiego na raz, chyba, że się ma ogromne zasoby finansowe. Ja mam dużo roślin, które mogę poszczepić i przenieść od rodziców, ale mam też nowe chciejstwa i będą powoli kupować. W tym roku i tak się nie pobudujemy, więc na spokojnie będę sobie wszystko organizować. Póki co mamy już staw wykopany, ale po namyśle doszliśmy do wniosku, że powiększymy go i pogłębimy. Ale ja to lubię i nawet kwestia wydatków mnie jakoś nie przeraża. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś wytrzymam ten tydzień, zresztą święta, to szybko zleci. Trzymam kciuki za Twoją wizytę! Zauważyłam u siebie, że pytań do gina to tylko mi przybywa z czasem. ![]() Mój mąż też nigdy nie panikował. Teraz coś mu się zrobiło. Ale to dobrze, bo za robotę się wziął. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

Z Filipin i Tajlandii. Jeszcze mam 10 Tajek zamówionych. Ale będzie radocha. 

ja mam w środę, ciekawe czy mi wreszcie powiedzą jak dziecko leży czy usyłszę - jeszcze dużo czasu
No i dom będzie odświeżony na przybycie dzidziusia
(musiało się to zmienić, w końcu Maksiu urodził się już 6 lat temu...) Do sutków zdecydowałam się więc na Maltan gorąco polecany przez SzmaragdowegoKotka, bo w jego ulotce nie ma nic o zmywaniu, a jest "nie wpływa na układ pokarmowy dziecka..." To wg mnie bardzo ważne, bo trzeba smarować się po każdym karmieniu na początku, karmień właśnie na początku jest bardzo dużo, więc mycie piersi przed każdym karmieniem jest wg mnie bardzo kłopotliwe.

matko masz gdzie to wszystko jeszcze upychać?
nie wiem nie znam się tak mi sie wydaje, może to dlatego że maluch lezy sobie poprzecznie albo skośnie i wypycha mi raczej dół i boki brzucha, a jak się ustawi głową w dół to się i kształt zmieni...