|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() moj baby blues trwal tydzien po powrocie do domu ![]() maz mnie wczoraj wkurzyl, ciagle sie pyta czy ma isc do dziecka jak placze i co ma z nim zrobic
|
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Byłam własnie w pobliskim miasteczku na drobnych zakupach, zostawiłam najedzona Madzie do uspienia z tatą ale i tak cały czas myślałam czy nie płacze ![]() Teraz znowu się karmimy (jak przyszłam to było przewijanko po wielkiej kupce) i idziemy na spacer bo sie ladnie zrobilo ![]() sorki za pisownie ale pisze jedna reka
|
|
#3753 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tak bardzo juz chce przytulic Eryczka ![]() Ale swietne zwierzaczki Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Nie było mnie od porodu już i gdybym chciała nadrabiać zaległości to bym mnie wyrobiła nigdy w życiu U nas w porządku, już prawie doszłam do siebie po cesarce, malutka Gabrysia jest grzeczna i w ogóle ok. Tylko mnie przez ostatnie 2 dni baby blues łapał jeśli już jesteśmy w temacie ale mąż na szczęście na razie ma wolne i próbuje mi pomagac jak tylko może więc niedługo pewnie wrócimy do formy psychicznej i fizycznej
|
|
|
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tata przewija mała bo u mnie chłop sie w ogóle nie garnie, a jak zobaczy kupe to ucieka z pokoju Jak sie wkurzyłam. Pisałam wam jakoś tydzień temu że kupiliśmy huśtawkę, bujak dla mróweczki. Dziś dostałam kupon rabatowy ze zniżką na niego 20 euro ![]() Trudno juz nic nie poradzę, dobrze chociaż ze bujak sie sprawdza! |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdycham totalnie zdycham
jest mi okrutnie nie dobrze, mam dreszcze, źle się czuję i cały czas odbija mi się płatkami z mlekiem Raz mi zimno, a raz ciepło. Mam ochotę aż płakałam kilka razy z tego wszystkiego Cytat:
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Ona sobie ubzdurała że jej wnuk będzie miał na imie Marcel a mi się to imie nie podoba i ona dobrze o tym wie ![]() ehhh... taka błahostka a może wkurzyć |
|
|
|
#3758 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Piotrek przewija Gabrysię, karmi ją flachą i w ogóle się ładnie zajmuje tylko że się boi kąpieli
Ja zresztą też i dlatego kąpię ją ja z pomocą mamy ale już mu zapowiedziałam że dziś albo jutro kąpiemy sami ![]() Aha no i kikuta się mój mąż boi Więc też ja go ogarniam. Swoją drogą to mógłby już odpaść... Jolkaa trzymamy kciuki żeby sie rozkręciło
|
|
|
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3761 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Mi tez czesto zdarzaja sie takie rzeczy.Albo kupie cos,wchodze do drugiego sklepu,a tam jest ta rzecz duzo taniej. Wiec rozumiem twoj bol. Cytat:
Wez kilka glebokich oddechow.
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki ja mam dziś zryty dzień...nie chce mi się nic...
Mąż codziennie dzwoni czy urodziłam...jego to śmieszy a mnie już nie . On się cieszy, że będzie miał jeszcze kilka dni wolności a ja chcę już być sobą. Jak chodzę to kuje mnie szyjka...wstaję z sofy z dużym wysiłkiem Chyba dopadła mnie dziś jakaś chandra
|
|
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sama kąpie synka, mąż tylko wanienke z woda tacha i podaje mi ręcznik i jest tak przewrazliwiony na punkcie malucha że szok. Ma wrażenie że kazdy ruch i dotyk zrobi mu krzywdę. A jak go bierze na ręce to jak z jajkiem!! |
|
|
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jednak nie ![]() a to ciekawe ja tylko się modle aby potem moja "mała" była w miare normalna bo mnie już nie jedna straszyła, że wiadro będę miała a to nie miłe... - nie rodziła nigdy, a gada...Cytat:
więc mi wcale nie będzie smutniasto Chcę być sama i już - jak nie będzie można to trudno będę musiała jakoś to znieść ![]() karolca za kikut
|
||
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co czujesz ... wszystko będzie dobrze. W końcu urodzimy
|
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
świetnie, ładne imię
![]() Cytat:
Cytat:
tez tak miałam. Juz po terminie a tu nic sie nie dzieje... juz niedługo zobzczysz doczekasz sie
|
||
|
|
|
#3767 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez właśnie miałam megachandrę kilka dni przed porodem. Robiłam wszystko żeby juz się zaczęło a nie chciało się zacząć i tak a wszyscy się wypytywali czy to już czy nie już. Masakra :/
|
||
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Jolkaaa też wolałabym być sama na sali...a jak jeszcze dodadzą mi do sali jakąś Muzułmankę to ucieknę z tego szpitala.
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że wszystko u Was ok ![]() ja też się obawiam pierwszej kąpieli ![]() - ale mam wymagania co ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Od rana dopiero teraz moge wejsc na wizaz ![]() Ale to tez na chwilke, bo zaraz bedziemy jesc z Filipem obiad (dzis mamy zupke ugotowana wczoraj wieczorem, bo naprawde nie mialabym kiedy i jak dzis ugotowac )...Wiec gotujemy wieczorami...Wrocilismy ze spacerku, zupka sie grzeje, Szymon jeszcze spi ale nie wiadomo czy nam jedzenia zupy nie przerwie ![]() A na spacer sie wybrac z nimi to niezle wyzwanie...dwojke dzieci ogarnac ciezko oj ciezko ![]() Ale dalam rade jestem z siebie dumna Dam zaraz zdjecia na maila, o ile zdaze ![]() Cytat:
![]() No i mysle ze jak Ci lekarz usunie krazek to szybciutko urodzisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj Filip mial pol roczku jak mial przetykany kanalik łzowy i wiem jakie to przezycie dla mamy widzac jak dziecko trzeba unieruchomic i cos przy oku zrobic. Cytat:
Wszystko na raz, uleje mu sie, kupa strzeli i fontanne z sikow zrobi![]() Asika super ze juz u Was lepiej
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie po porodzie zostawili na noc w szpitalu bo dzidziek mały to badania jeszcze chcieli zrobic i zawiezli mine na sale. byłam sama a poi 22 przywieźli surinamke, oczywiscie cała rodzina z nia. wkurzyłam sie bo mi meza wyprosili o 20 to zapytałam sie pielegniarki po 30 min czy długo tu beda? na co ona 10 min jeszcze. I tak było.
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiedzą. Bo chcemy im powiedzieć dopiero jak się urodzi.
Ale za to wie że Marcel mi się nie podoba bo jak okazało się że będzie syn to teściowa z tekstem "to dajcie mu na imię Marcel" jak odp "że mi się nie podoba to imię" to usłyszałam "do kwietnia Ci cię spodoba". To była rozmowa z grudnia... no i ona dalej naciska że ma być tak jak ona chce... dziękuje |
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Za to moja mamuśka kręciła nosem. Ale z mamą to można było sobie poradzić. Powiedzieć słowo i już. Z teściową byłoby gorzej. Na szczęście teraz podoba jej się imię, które wybraliśmy...ale nie wiem co na to teściowa.
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I Tikki- 2 z nich to muzulmanki byly wlasnei i do nich jak przychodzili w odwiedziny to 5 osob wchodzilo na raz! MASAKRA! Wcale nie bylo milo i przytulnie, dlatego wolalabym sama! Dziewczyny nierozpakowane - nas chyba wszystkie juz teraz doliny jakies lapia, juz ta koncowka ciezka jest
|
|
#3775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiktorek dzis zasnal ze smoczkiem w buzi i płakał jak sie obudził bez niego, coz za odmiana
|
||||
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to sobie pomagałyśmy wzajemnie, np jak jedna szla pod prysznic a nasze dzieci byly naświetlane i musiały na brzuszku lezec to pilnowałyśmy czy główek nie przekręcają
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Swoje kobiety chowają a na inne patrzą jak...
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pytał kilka razy dziennie czy coś się ruszyło z porodem czy nie, myślałam, że oszaleję. I tak kazdy, codziennie... Ciągle coś bolało, ciągle niewygodnie... ale poród już blisko ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Jeśli chodzi o sale poporodowe, ja byłam w 3-osobowej. I bardziej komfortowo czułam się jak byłyśmy we dwie, bo samej byłoby mi nudno ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- wiecie co... zjadłabym frytki albo kebaba...
|
|
#3780 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chwile z nimi pracowałam i nie lubie ich kultury, ich samych tez nie przez kulture własnie. Dla mnie jest ona antyludzka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Jula wlasnie troche przysnela to sprobuje jakies pranie wstawic i cos ogarnac bo mieszkanie wyglada jak po przejsciu tornado

jest mi okrutnie nie dobrze, mam dreszcze, źle się czuję i cały czas odbija mi się płatkami z mlekiem
aż płakałam kilka razy z tego wszystkiego 

chyba jednak nie
wiem co czujesz ... wszystko będzie dobrze. W końcu urodzimy