Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 10:06   #2491
paulaLbn
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Dzień Dobry
Przepraszam, że tak bez cytowania, ale od dwoch dni podczytywalam na telefonie, bo nie bylo neta w domu, ale obiecuje poprawe

U nas juz tradycyjnie prawie 9 godz snu, wiec mamusia wyspana.

W niedziele bylismy u babci na imieninach i znowu pojawił się temat "kiedy ślub" więc Tż żeby zakonczyćtemat powiedział, że nie mamy takiej gotówki i spytał "a zapłaci mama?", a ta co powiedziała, że tak
więc trzeba znaleść inną wymówkę, bo oni nie rozumieją, żmy poprostu nie chcemy

W końcu podjęliśmy też decyzję co do chrzcin i stanęło na daci 15 lipca, bo chrzestna Nikosia wczesniej przyjechać nie może
Aaaaa i kupiliśmy bilety do Londynu i na koniec maja lecimy na komunię do mojego chrześniaka Tylko co mu kupić Jakies propozycje?

Stawiamy też zaległego szampana lub karmi i ciacho, co kto woli z okazji skończonych wczoraj 3 miesięcy

Edytowane przez paulaLbn
Czas edycji: 2012-04-03 o 10:50
paulaLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:49   #2492
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziewczyny czy myjecie główki dzieci szamponek? Jak tak to jakim?
Ja używam 2w1 szampon i płyn do kąpieli Oilan

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dziewczyny help. Czym odroznic tradzik od zmian alergicznych? Marcel od 2 tyg ma krosty na buzi ale myslalam ze to potowki. Jednak dzis wyczytalam ze jak jest chropowata powieszchnia to to jest alergia jakas. On ma krostki czerwone ktore mu wychodza bardziej jak jest goraca a jak jest chlodny to mu znikaja ale ma chropowata skore...
Moja mała też miała takie krostki i po 2 tyg znikneło Jak była na spacerze to nic niebyło widać, w domku częściej

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej ! Mąż pojechał do szpitala, jutro ma zabieg, a wyjdzie dopiero w piątek.
Role się odwróciły- tak to ja siedziałam dwa razy w szpitalu, a on w domku się martwił, a teraz to ja się martwię. Chyba pojadę do niego dziś, bo nie wytrzymam !!! a to 30 km drogi.
Kciuki za tż
Stary 2012-04-03, 11:02   #2493
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Ja polecam zdecydowanie z mustelli szampon piankę - wygodna w użyciu i super, bo Kubusiowi zaczęła się pojawiać ciemieniuszka i zaczełam nim myć - głowka jest teraz super Wszystko zniknęło nie jest najtańszy bo około 30 zł za 150 ml ale wydajny. Kuba ma 1,5 miesiąca, codziennie myjemy i myślę ze jeszcze na 1,5 miesiąca wystarczy spokojnie
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:03   #2494
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam dziś w tesco większość zabawek jakie tam były to właśnie Lamaze nie wiem czy był akurat Emanuel ale wisiało pełno. I chyba nawet innych firm nie było.
dzięki za info

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
a tak na serio to moje chyba nie rośnie bo my cały czas nosimy 56 rozmiar
my też, mimo 63 cm i przeszło 6 kg

Cytat:
dziewczyny czy myslicie juz o kupnie krzesełek do karmienia? Bo my dostalismy na chrzest pieniazki z przeznaczeniem na takie krzeselko i nie wiem kiedy zaczac sie rozglądac
Myślę, że takie krzesełko jak maluszek siedzi

Też pewnie takowe kupimy

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Nie, ponieważ krzesełko do karmienia to zbędny wydatek- słyszałam wiele opinii, że to o kant rozbić- w ogóle się nie sprawdza- mówiła mi to koleżanka i kuzynka- szybciej dzieci jedzą w 'chodzikach'.

A. będzie już pt rano i nie mogę się doczekać
Wczoraj załatwiłam do końca chrzciny - 27.05.2012 - 12.15 - niedziele - nauki 26 maja na 18.30- mówi co i jak przed chrzcinami i będę z mężem tylko.

Buziaki!
Chodziki są mega niezdrowe

za chrzciny

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Co do Emanuela to wrzucam fotki jak wygląda na żywo
ale fajny

Cytat:
My myjemy tym co resztę ciałka, bo to jest coś jak 2w1

Co do ciuszków, to mój synek, mając 63 cm i ok. 6,2 kg nosi jeszcze pojedyńcze 56, częściej 62 (choć już nie wszystkie) i powoli wyciągam niektóre 68
Koleżanki synek urodzony 4 dni po moim chodzi już w 74
_________________________ ____
cześć

Nocka 23-5:30 i potem do 9:30 czyli w miarę, ale bez rewelacji, teraz będę przyrównywać wszystkie nocki do tej 22-7:30

no i mama dzwonila, że ma dla Małego dwie torby ciuchów, łącznie z bucikami, ale nawet nie powiedziała skąd więc zżera mnie ciekawość zaraz będzie, więc papa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:03   #2495
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
AGACIA a skąd jesteś ?? ja mam taką książeczkę z poradniami gdzie robią badania słuchu w ramach wosp i mogę Ci napisać wiem że na takie badanie trzeba mieć skierowanie. My teraz idziemy jak mały skończy 3 miesiące bo miał w szpitalu antybiotyk i po nim trzeba jeszcze raz zbadać uszka. Wydaje mi się to zbędne bo mały świetnie słyszy ale jak trzeba to trzeba

Dziewczyny czy robicie dziecia zdjecia z lampą błyskową ?
ja jestem z okolic Tychów
a zdjęcia z lampą robię już od jakiegoś tygodnia
główkę myję penatenem od stóp do głów
co do ciuchów moja nosi rozm 62 ale widzę że jak rozprostuje nóżki to się robią śpiochy naciągnięte, długie ma nogi po tatusiu

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-04-03 o 11:04
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:04   #2496
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Ja używam 2w1 szampon i płyn do kąpieli Oilan

Moja mała też miała takie krostki i po 2 tyg znikneło Jak była na spacerze to nic niebyło widać, w domku częściej

Kciuki za tż
Mój też tak ma, stwierdziła pediatra ze to trądzik i trzeba czekać aż sam zniknie przemywając wodą, ewentualnie od czasu do czasu posmarować Bepanthenem
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:41   #2497
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Tż mi zrobił grządki . Pomalował ładnie płotek i odgrodził ziemię pod nasionka od trawy i mam już zasadzone truskawki i rzodkiewke, a bedzie jeszcze sałata i zioła ( szczypiorek, koperek, pietruszka). I kupiliśmy meble ogrodowe wczoraj wiec za tydzien pierwszy gril .

A ja sie zastanawiam co Milence kupić na ogród na lato. Ma trampolinę i piaskownicę i teraz mało miejsca zostało więc muszę wybrac tylko jedną rzecz.
Albo to:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3683060.htm
Albo zjezdzalnie:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3667093.htm

Co radzicie dla 4-latki?
Domek Domek!!!
ja miałam podobny jak byłam w wieku Mili, tylko stał na balkonie. Całe dnie tam spędzałam.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ja będe 5

A ja wczoraj straciłam cnotę fajnie było
Dziś byłam u ginekologa, wszystko cacy, dostałam tabletki wiec mogę szaleć do woli

w ogóle to mi nie pocytowało paru postów

Blanszor moja tez pije Nutramigen i o dziwo smakuje jej... ale śmierdzi jak pasza :/

Czy wasze dzieci tez tak dużo przybierają na wadze??? moja w tydzień przytyła równy kilogram... waży juz 6,1 kg a ma 6 tyg.
o kolejny Rudzian!

my też wczoraj grzeszyliśmy a dziś się budzę, patrzę na moje skromne boskie odbicie i widzę...MALINKE na szyi

Jak robię mu Nutramigen to wstrzymuję oddech bo mam odruch wymiotny na sam zapach.

To córa ma dobrą wagę, kwalifikuje się do grona salcefiksów . Mój ma prawie 7 kg a dziś zaczyna 4 miesiąc. Za miesiąc rozszerzamy dietę! Jupi! obawiam się tylko, że jak dostanie coś dobrego do jedzonka to Nutramigenu nie będzie chciał pić.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 11:51   #2498
agacia_cz
Zadomowienie

blanszor musiało być upojnie
a mój chłop chyba oszalał właśnie kurier przyniósł paczkę, otwieram a tam depilator za 240zł! teraz to chyba same nocki będzie robił żeby to odrobić...

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Mój też tak ma, stwierdziła pediatra ze to trądzik i trzeba czekać aż sam zniknie przemywając wodą, ewentualnie od czasu do czasu posmarować Bepanthenem
ja smarowałam sudocremem, raz clotrimazolum i znikło

moje dziecię nie ma ostatnio apetytu, zje tylko 80-90 mleka i to jeszcze z trudem po 40 zaczyna się wyginać i machać rękami :/

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-04-03 o 11:52
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:10   #2499
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry

czytam na bieżąco, ale nie piszę, wybaczcie

czubasku, a co myślisz o tej sukience? w podobnym stylu do tej, którą pokazywałaś, a nieco tańsza ten sprzedawca ma wiele fajnych w ofercie http://allegro.pl/sliczna-sukienka-c...223708891.html
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:15   #2500
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny czy myslicie juz o kupnie krzesełek do karmienia? Bo my dostalismy na chrzest pieniazki z przeznaczeniem na takie krzeselko i nie wiem kiedy zaczac sie rozglądac
Ja mam z ikei takie zwykłe,ale nie wiem czy bede uzywać bo mało stabilne mi się wydaje i nie wygodne,zresztą dostaliśmy go .

Cytat:

Do nas jak ktos przychodzi pierwszy raz to jest w szoku ze ona taka chuda, bo na zdjeciach wyglada na kawał babska
u nas to samo,każdy myślał,ze urodziłam jakaś pyzę ,aona w rzeczywistości jest mala
Cytat:

A

Różnie w tel z lampa ,a w aparacie niet

Cytat:
Myję szamponem z rossmana dla dzieci i pięknie jej włoski później pachna,no i jest bez chemi

Cytat:
Julka męczy się dalej z kupką, nic nie pomaga, więc postanowiłam zmienić jej mleko - to co ma dopije, a kupię Bebiko.
Ja dostałam bebiko,a uzywamy czasmi bebilon wiec jest mi zbędny,jak chcesz moge ci wysłać

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
W końcu podjęliśmy też decyzję co do chrzcin i stanęło na daci 15 lipca, bo chrzestna Nikosia wczesniej przyjechać nie może
Aaaaa i kupiliśmy bilety do Londynu i na koniec maja lecimy na komunię do mojego chrześniaka Tylko co mu kupić Jakies propozycje?
my kupujemy tableta,ale nikt z nas nie jest chrzesnym
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:32   #2501
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
czubasku, a co myślisz o tej sukience? w podobnym stylu do tej, którą pokazywałaś, a nieco tańsza ten sprzedawca ma wiele fajnych w ofercie http://allegro.pl/sliczna-sukienka-c...223708891.html
śliczna

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Myję szamponem z rossmana dla dzieci i pięknie jej włoski później pachna,no i jest bez chemi

my kupujemy tableta,ale nikt z nas nie jest chrzesnym
tablet? na komunię?
właśnie myślałam nad szamponem z rossnana, bo powoli chyba się przestawię na te kosmetyki. Jak będę to zakupię
Stary 2012-04-03, 12:44   #2502
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
W niedziele bylismy u babci na imieninach i znowu pojawił się temat "kiedy ślub" więc Tż żeby zakonczyćtemat powiedział, że nie mamy takiej gotówki i spytał "a zapłaci mama?", a ta co powiedziała, że tak
więc trzeba znaleść inną wymówkę, bo oni nie rozumieją, żmy poprostu nie chcemy
u nas ten sam klopot,tylko ze my mamy cywilny wiec wymowka jest taka,ze przeciez slub juz byl a my nie mamy mieszkania(mieszkamy w malej klitce)i ostatnio rzecza na ktora nas stac to weselisko w Polsce.
Moj znajomy odpowiadal na pytanie o slub,"ze w sobote" przeciez sluby sa udzielane w soboty ale w ktora to juz nie usciślał.

Jeszcze jedno pytanko,bo u nas to abstrakcja ale tak pytam,jak te wasze dzieci tak dlugo spia,to zmieniace im pozycje ciala podczas snu?

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-04-03 o 12:46
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 12:58   #2503
MMONIKA9
Wtajemniczenie

witam mamuski pisze jedna reka wiec sory za bledy

Cytat:
Agatek ja kupić kupie, bo na ten cel dostalam pieniazki, tylko ofiarodwacy chcieli zebysmy sami wybrali, takie ktore nam sie spodoba
No i mysle ze to akurat nie jest zbedny wydatek bo fajnie jak dziecko nauczy sie jesc wspolnie posilki przy stole
A chodziki sa juz wycofane z produkcji, i ja w zyciu w takie cos dzieciaka nie wsadze bo to rozleniwia, jest szkodliwe na bioderka no i moim zdaniem lepiej jak dziecko samo sie nauczy od raczkowania po chodzenie.

AgaMili chyba faktycznie kolo pol roczku to dobry czas, po co se predzej mieszkanie zagracac. Chociaz chyba w tych plastikowych jest regulacja oparcia ale nie jestem pewna

Córka obudzila mi sie dzis w nocy tylko raz o 3 a juz o 19 spała Wstala pozniej o 7.30 zrobila mega kupe najadla sie i chyba bedziie spac dalej teraz sobie czka w łóżeczku a mamulka nadrabia takie nocki to ja rozumiem

Aaa i kupilismy z męzem dla niej zabawke taka z babyono na klipsie, zamiast konika mała ma już suszarke, swojego usypiacza wiec nie potrzeba chyba

święte słowa
ja też uważam ze dziecko od małego powinno się uczyć jeść normalnie w krzesełku w jednym miejscu a nie z bieganina po pokoju a poza tym jak sama nazwa mówi chodzik służy do nauki chodzenia a nie jedzenia i dla mnie to głupota uczyć dziecko w tym jesc

co do zdjęć tak robie z lampą

Cytat:
Dzień dobry!

KOrzystam z tego, że moje dziecię śpi. Nadrabiam i idę myć włosy, może jeszcze paznokcie uda mi się spiłować bo już tego wymagają

neska22 ja też mam pełno ciuszków większych, tak do roczku/półtora, wszystko w kartonach, albo workach próżniowych mam nawet dwie zimowe kurtki (dostane wszystko, mam tylko nadzieję, że rozmiarowo będą trafione)
Julko urodził się 61cm i na początek były dobre nawet te na 50 a na 56 też dość długo nosił

a widzisz, o wcale nie jest takie oczywiste

My też Prevenar mieliśmy
ultraradiola za spanie i za egzamin

nie pomogę

widzisz jaka grzeczna Kinia dobrze, że znalazłaś przyczynę ulewania

Co do krzesła do karmienia też mi się wydaje, że jest dobre, żeby dziecko nauczyć jedzenia normalnego. Niestety widziałam karmienie dziecka w chodziku (dobre jeśli mama chce schudnąć ) i widziałam karmienie dziecka przy oglądaniu bajek -> masakra). Zresztą to chyba zależy od dzieci

Ale krzesełko kupię na pewno. Podobają mi się drewniane, ale chyba mało praktyczne

ja nie robię, ale tylko dlatego że dziwnie wychodzą

w drewnianych też jest oparcie

Super Emanuel wygląda

O kurde, mi też by się przydało do dentysty iść chociaż w ciąży robiłam wszystkie zęby i było ok.

dzień dobry
ja małemu myje 2w1 nivea płyn i szampon ładnie się pieni i pachnie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Ja polecam zdecydowanie z mustelli szampon piankę - wygodna w użyciu i super, bo Kubusiowi zaczęła się pojawiać ciemieniuszka i zaczełam nim myć - głowka jest teraz super Wszystko zniknęło nie jest najtańszy bo około 30 zł za 150 ml ale wydajny. Kuba ma 1,5 miesiąca, codziennie myjemy i myślę ze jeszcze na 1,5 miesiąca wystarczy spokojnie
ciemieniucha zniknie po każdym szamponie wystarczy codziennie myć głowke ja małemu cały czas myje nivea i też szybko znikła po nim
Stary 2012-04-03, 13:01   #2504
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
ja nie myśle, bo mam po starszej
ale tak jak pisałam AgaMili to dopiero przydaje sie od pół roczku, kiedy dziecko juz siedzi

o my mamy coś podobnego:
http://allegro.pl/markowe-krzeselko-...223054530.html

sprawdziło się, tylko troche tapicerka nie wytrzymała żywiołowosci mojej córci i popekała lekko, ale jest poklejone i jest oki

całkiem fajne, podobaja mi się

za zasypianie i za egzamin

a u mnie się sprawdziło, baaaaardzo
mi przy pierwszej córze krzesełko służyło do jakieś 2,5 roczku, gdybym miała ją sadzac na zwykłym krzesle, to musiałabym za nią biegac z jedzeniem bo trudno jej było wysiedziec, ona musi byc w 100 miejscach na minute wiec chyba dostałabym kręćka a tak to wiedziała ze nie ucieknie i przyznajmniej ładnie zjadła i mogla dalej sie bawić
a wygodne bardzo też jak ja musiałam coś zrobić w kuchni, np.obiad a mąż jeszcze w pracy, wiec mała w fotelik, jakies zabawki na tacke i mam dziecko na oku, a nie ze co chwile musze latać i patrzec co robi....

te krzesełka są rewelacyjne moja bratanica takie ma i mi się ono strasznie podoba fajne w nim jest ze mozna regulowac wysokosc i oparcie mam w planie własnie takie Michasiowi kupić jak już będzie potrzebne
Stary 2012-04-03, 13:01   #2505
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
u nas ten sam klopot,tylko ze my mamy cywilny wiec wymowka jest taka,ze przeciez slub juz byl a my nie mamy mieszkania(mieszkamy w malej klitce)i ostatnio rzecza na ktora nas stac to weselisko w Polsce.
Moj znajomy odpowiadal na pytanie o slub,"ze w sobote" przeciez sluby sa udzielane w soboty ale w ktora to juz nie usciślał.

Jeszcze jedno pytanko,bo u nas to abstrakcja ale tak pytam,jak te wasze dzieci tak dlugo spia,to zmieniace im pozycje ciala podczas snu?
Igor sam sobie zmienia pozycje kłądę go na boczku a on się na plecki przekręca po jakimś czasie. a jak go nakarmię o 5 to kładę na drugi boczek a on za jakis czas znów na plecki sam
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 13:07   #2506
*Agatek*
Zakorzenienie

Haniula wiem, że chodziki są złe, nie negujue tego - bo na kręgosłup źle działają i jak wspomniałaś- na bioderka Ale mówię, jak było u koleżanki - kuzynka chodzika nie miała Już bym wolała takie małe krzesełko z pasami i do tego duży stolik tak jak któraś tu linka wklejała niż jakieś wieeelkie, długie krzesełko ale co przyniesie los, tego sama nie wiem

Mijus mnie też gin i pediatra pytała czemu nie karmię piersią wrr, wkurza mnie to, każdy ma swoje osobiste powody
Dziękuję za kciuki Hehe, a z przemywaniem- ja zamierzam raz dziennie, bo pleśniawki mnie jakoś odrzuciły 6 zębów?? ehh masakra ładny motylek co on robi??

Mała_stópka
nieliczni sobie chwalą takowe krzesełko

Inutil ja myję główkę i ciałko żelem do 'mycia ciała i włosków' nivei- z pompką jak będzie większa, to chcę kupić takie z ziaji- bo podoba mi się zapach np. guma balonowa - jest megaaaaa

AgaMili kurczaki, może pogadaj z lekarzem?! Wkurzające jest takie zmienianie mleko, bo po tym to, a po tamtym co innego ehh moja przed tem po bebilonie po 2 miesiącach czy wcześniej- przestała ulewać, jak zmieniłam, ulewała i teraz uleje jak jest zachłanna i zje więcej niż jej żołądek tego chce. np. dziś, ale to się zdarza rzadko, a po gerberze co karmienie- to ulanie

Bebi ehh mała się męczy kciuki za małżonka!!

Bambusek wiem, że chodziki są niezdrowe, nie neguję tego ani sama bym nie chciała chodzika ale ja pisałam tu gdzie dziecko szybciej zjadło Chodzik kojarzy mi się z matką która chce troche chwili dla siebie- wpakuje malca i ma spokój bo se sam chodzi zamiast złapać za rączki i uczyć chodzić
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Agatek czym w ostateczności wyleczyłas oczko/ropkę Kini?
kroplami do oczu na receptę "Biodacyna"

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Coraz częściej dochodzi do mnie fakt, że nie można wyrazić swojego zdania na forum, bo zaraz każdy przekręca i uważa, że to jest be, i ja tak na pewno robie i to głupota

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 13:43   #2507
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:

My wczoraj leżąc już w łóżeczku stwierdziliśmy, że cywilny możemy wziać, ale z kościelnym napewno poczekamy, aż uda nam się mieszkanie swoje kupić, bo to nasz priorytet póki co i na to odkładaliśmy pieniążki

A co do pozycji do spania to mój szkrab zasypia na pleckach i budzi się na pleckach, tylko główke obraca Ok 7 po karmieniu biore go do siebie i wtedy zawsze na boczku jeszcze dosypia do 9
Stary 2012-04-03, 13:48   #2508
bambusiek
Zakorzenienie

Była mama, mąż na obiad, a tu tyle co nic do nadrabiania

Cytat:
Bambusek wiem, że chodziki są niezdrowe, nie neguję tego ani sama bym nie chciała chodzika ale ja pisałam tu gdzie dziecko szybciej zjadło Chodzik kojarzy mi się z matką która chce troche chwili dla siebie- wpakuje malca i ma spokój bo se sam chodzi zamiast złapać za rączki i uczyć chodzić
ja zrozumiam, że dla Ciebie chodzik jest ok

mama mi przytargała 2 siaty ciuszków i butów po kuzyna córze, ale kolorki i fasony raczej chłopięce niektóre nawet na 116 cm niektóre nówki
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 14:26   #2509
MMONIKA9
Wtajemniczenie

laseczki pamiętacie te czasy???
http://www.youtube.com/watch?v=Ck8wFOP_BRw
http://www.youtube.com/watch?v=jNICLCuvLHI

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Stary 2012-04-03, 15:19   #2510
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
ładny motylek co on robi??
Opowiada bajki, śpiewa piosenki, a nawet jak ma dobry humor to dziecko nakarmi

Cytat:

Coraz częściej dochodzi do mnie fakt, że nie można wyrazić swojego zdania na forum, bo zaraz każdy przekręca i uważa, że to jest be, i ja tak na pewno robie i to głupota
Oj tam , oj tam

Cytat:
A co do pozycji do spania to mój szkrab zasypia na pleckach i budzi się na pleckach, tylko główke obraca Ok 7 po karmieniu biore go do siebie i wtedy zawsze na boczku jeszcze dosypia do 9
Moja córa zasypia na pleckach i budzi się też na pleckach, ale tam gdzie powinna byc główka są nóżki gnojówa jedna
Stary 2012-04-03, 15:23   #2511
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki czy Wasze bąbelki śpią w śpiworkach? bo zastanawiam sie czy kupic bo Igulec taki szalony ze cały czas nogi mu chodzą i się odkopuje....

Agatek nie marudzaj
Stary 2012-04-03, 15:27   #2512
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki czy Wasze bąbelki śpią w śpiworkach? bo zastanawiam sie czy kupic bo Igulec taki szalony ze cały czas nogi mu chodzą i się odkopuje....

Agatek nie marudzaj
ja mojego od kilku dni wkładam w śpiworek bo mały strasznie wierzga już gierkami i sobie rozkopywał kołderkę ze w nocy jak wstawałam dac mu mleczko to leżał odkryty a od kilku dni jak śpi w śpiworku jest ok kołderka jest na swoim miejscu
Stary 2012-04-03, 15:43   #2513
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
A teraz co u mnie- jeśli kogoś to interesuje
Dziś wyniki małej i wizyta znów u pediatry na 14.30, mam stresa
Mnie interesuje
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Wkurzył mnie trochę bo się dopytywał czemu nie karmię piersią Co go to ku*wa obchodzi
Mój to wręcz mówił, że jak nie chcę to nie muszę A serio to gadał, że teraz to chwilami troszkę się przesadza z tym karmieniem piersią. Tak więc on ma zdrowe podejście do tematu, chociaż ja akurat karmię piersią

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Śliczna

Cytat:
A jaki byłby sens tego, że dziecko długo śpi, skoro samemu trzeba by wstać, żeby przekręcić dziecko? Ja to nawet jak Wojtuś się już kręci do jedzenia, to przedłużam to w nieskończoność

Cytat:

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Po to jest forum, ale ustalmy regułę, że nie wolno używać słowo "głupota", bo to faktycznie może kogoś urazić

Cytat:
Mój nie śpi. Ma śpiworek na 74, ale jeszcze go nie używam. Nie rozkopuje się, więc jest ok.

Wojtuś ma dzisiaj jakieś problemy, bo ciągle mu się ulewa... Już nie wyrabiam... Żal mi go strasznie i nie wiem o co chodzi. Dosłownie co jedzenie ulwa
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 15:46   #2514
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatek jak tam wyniki????
Stary 2012-04-03, 16:09   #2515
*Agatek*
Zakorzenienie

Kropeczka, Neska, Mijus wyniki wszystkie dobre pediatra powiedziała, że faktycznie może być skok im starsze dziecko, tym skok dłużej trwa...

Inutil co Twój lekarz mówi na główkę jednoskrętną? moja to samo ma muszę ją kłaść na brzuszku po jedzeniu i ma ćwiczyć mięśnie szyi jak się nie poprawi to da skierowanie na rehabilitacje

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 16:19   #2516
NataliaM1103
Rozeznanie

Ja znam osoby które chwalą sobie chodzik a i znam takie ktore krytykują.

Agatek co tam lekarz zaradził??

Monika ja też myję szamponem nivea główkę i niestety ciemieniucha wróciła...

Dzisiaj byliśmy 2 godzinki na spacerku. o 14 Bartuś wypił mleczko i widziałam ,że jakis taki markotny jest,potem powieki opadaly ale zasnąc nie mógł.Tak bardzo się męczył,takie odgłosy wydawal,że aż serduszko mnie bolało.Juz dawno tak nie miał.Ciekawe ile pospi bidulek mój.

Myślalam ,że na szyji i doel policzek to odpażenia,ale to takie suche plamy się porobiły.Smaruje clotrimazolinum i sudocremem ,zodaczymy czy zejdzie.

Mnie strasznie boli głowa

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Kropeczka, Neska, Mijus wyniki wszystkie dobre pediatra powiedziała, że faktycznie może być skok im starsze dziecko, tym skok dłużej trwa...

Inutil co Twój lekarz mówi na główkę jednoskrętną? moja to samo ma muszę ją kłaść na brzuszku po jedzeniu i ma ćwiczyć mięśnie szyi jak się nie poprawi to da skierowanie na rehabilitacje
Agatek ale czy Kinga ciągle obraca główkę w jedną stronę czy poprostu częściej?

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

o kurde oglądam rozmowy w toku,biedne te dziewczyny z anoreksją!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 16:21   #2517
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
tak,moj spi w spiworku w koszu a to bardziej dlatego,ze schizuje ze sobie glowke nakryje kocykiem i wiadomo co
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 16:30   #2518
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Hej ! Mąż pojechał do szpitala, jutro ma zabieg, a wyjdzie dopiero w piątek.
Role się odwróciły- tak to ja siedziałam dwa razy w szpitalu, a on w domku się martwił, a teraz to ja się martwię. Chyba pojadę do niego dziś, bo nie wytrzymam !!! a to 30 km drogi.
za tz-ta

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
my też wczoraj grzeszyliśmy a dziś się budzę, patrzę na moje skromne boskie odbicie i widzę...MALINKE na szyi
to nieźle grzeszyliście

a jesli chodzi o ten Nutramigen, to dzieciak się tak przyzwyczaja do smaku i uważa za normalny, ze potem zwykłego mleka nie chce bo jest ble z Iga to miałam
a papeczki sa miłym urozmaiceniem

dziewczyny wysyłam wlasnie zaproszenia na fb i nk, ciekawe ile zdążę zanim Majka się obudzi....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 16:58   #2519
NataliaM1103
Rozeznanie

Dziewczyny wiem,ze temat mat edukacujnych był,ale nie mam czasu wracac w stecz na forum,więc proszę podajcie jakie polecacie?
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:14   #2520
ewula83
Rozeznanie

Hej!!

Pamieta mnie ktos tu jeszcze

Wczoraj bylismy z malym na kontroli u lekarza.Maly wazy juz 6700,juz wiem od czego boli mnie kregoslup.Lekarz mial go wczoraj szczepic,ale ze jedziemy w czwartek do Polski,byloby to zbyt ryzykowne i dobrzeSzczepienia po przyjezdzie.Jak wasze maluchy zachowywaly sie podczas chrzcin??Boje sie,ze moj sie rozryczy na caly kosciol

Cytat:

Dobrze,ze wyniki ok

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Co do maty,my mamy ta:
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...duct&pid=41693

Polecam,maly lezy na niej chetnie.

Edytowane przez ewula83
Czas edycji: 2012-04-03 o 17:16
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości