Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 14:32   #2821
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
W ramach chwalenia się brzuszkami ja tez pokażę domek naszego malenstwa
20w4d
śliczny

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hehe superancki

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Niekoniecznie
Czasami piersi zostaja takie same... I nie ma to wplywu na ilosc mleka, nawet z bardzo malymi piersiami mozna wykarmic dziecko.
mi piersi póki co urosły ledwo co, we wszystkie stare staniki się mieszczę, tyle tylko, że są bardziej wypełnione

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Heh , dzieki

Male ciche jest takie sympatyczne! Szkoda ze tatry tak sie ostatnio zkomercjalizowaly , to juz nie to samo miejsce... uwielbiam je, ale jak tam bylam ostatnio..to jakos tak nie ma przyjemnosci... za duzo ludzi jak dla mnie.

ja mogę jeszcze polecić beskid żywiecki

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Piszecie jak szalone.
haha i pisze to jedna z czołowych spamerek poprzednich wątków, odkryła Amerykę jakby była tutaj od wczoraj

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
wczoraj znow oglądałam kolejny wozek, tym razem TAKO JUMPER.
Jak oglądałam go w necie to bardzo mi sie podobał. Na zywo tez nie był zły, ale jak pozniej poczytalam rozne komentarze to mam mieszane uczucia. Podobno strasznie narzekają na spacerówke....
no i teraz nie mam pojecia

macie jakies wiarygodne opinie na temat tego wozka??
moje znajome co mają ten wózek nie narzekały na spacerówki, i w sumie bardzo chwalą te wózki, jedyne co im przeszkadza to waga

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
to dobre wiesci
dobre to by były "wszystko ok, nie ma czym się martwić" no ale na szczęście tragedii nie ma

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 14:33   #2822
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej ponownie
Ja już po wizycie no i nie jest tragicznie ale nie jest i dobrze. Lekarz od razu przy badaniu na fotelu stwierdził, że mam ewidentnie za twardy brzuch i musimy go opanować, dostałam fenoterol, początkowo dawka 2xo,5, ale jak będę na niego dobrze reagować dawka będzie stopniowo zwiększana do 4x0,5

Z szyjką chyba jeszcze wszystko ok, bo gin nic na ten temat nie mówił, na temat krążka też nie. Poza tym posłuchaliśmy tętna dzidzi i tutaj wszystko pięknie.

No i schodzę już na L4 do rozwiązania
najwazniejsze ze pod kontrolą. I ze nic poza tym sie nie dzieje
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 14:33   #2823
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ponownie
Ja już po wizycie no i nie jest tragicznie ale nie jest i dobrze. Lekarz od razu przy badaniu na fotelu stwierdził, że mam ewidentnie za twardy brzuch i musimy go opanować, dostałam fenoterol, początkowo dawka 2xo,5, ale jak będę na niego dobrze reagować dawka będzie stopniowo zwiększana do 4x0,5

Z szyjką chyba jeszcze wszystko ok, bo gin nic na ten temat nie mówił, na temat krążka też nie. Poza tym posłuchaliśmy tętna dzidzi i tutaj wszystko pięknie.

czyli jednak za twardy hmm..
ale dobrze że nic poważnego sie nie dzieje
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 14:33   #2824
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
k

No i dobrze, ze działasz, teraz bedzie juz dobrze

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
No i dobrze, że jednak poszłaś już do lekarza. Teraz jakoś mozna zadziałać na twardnienie brzuszka. Oby tablety pomogły i Ci nie szkodziły.
Pewnie L4 też Ci zrobi dobrze.

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
o widzisz, dobrze że przyspieszyłaś wizytę a z tego co mówisz to ja miałam dokładnie tak jak Ty. Teraz biorę te tabsy 6 razy 1/2, ale brzusio teraz jak ta lala
ja mam nadzieję, że skończy się na tych 4 i brzusio też będzie jak ta lala

Ando, Linka

Stary 2012-04-03, 14:34   #2825
branzoletka
Branzoletka

Kurcze rozwala już mnie ten syf przez"remoncik" i jeszcze te kłaki leniącego się na wiosnę futrzaka

Dziewczyny powiedzcie mi, bo się mój chłop ze mną kłóci Rzecz się rozbija o odkurzacz, bo tż twierdzi, ze jest sprawny i w ogóle cud natury () Pomijam fakt, że nie ma kawałka rury przez co odkurza się prawie na kolanach ALE czy sprawny odkurzacz (z wytrzepanym wkładem) po odkurzaniu zostawia smród jakby się jakiś kabel spalił Mówię mu kupmy nowy a on, ze nie, bo ten jest dobry... No ręce i cycki mi opadają Byłoby mi łatwiej utrzymać porządek przy latających kłakach mając odkurzacz, bo zamiatanie przed myciem podłóg, to wiecie co... Ja nie wiem co mam zrobić

Cytat:
Treść usunięta
Jak znowu przybrałam 1kg. przez m-c, to tak ok.9kg. Waga narazie mnie aż tak nie dołuje, to się da zrzucić ale wygląd moich ud z tyłu mnie przeraża-nigdy takich nie miałam i wiem jaką walkę z dużo mniejszym cellulitem trzeba stoczyć dla w miarę gładkich ud więc jestem przerażona czy to zejdzie po części samo po porodzie czy już zostanie

Cytat:
hej! Pare dni mnie nie bylo a tu tyle stron!
Wrocilam z polski, z dzidzia wszystko dobrze,
Co u Was?
No jesteś w końcu U nas nie najgorzej, parę szyjek się skraca ale plackiem chyba żadna nie leży Wszystkie dzidzie zdrowe tylko my się martwimy cellulitem i boczkami

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

w ogóle to ja tych ludzi widziałam tylko raz. To ci sami którzy dali nam to nosidełko/fotelik
Super, tylko pozazdrościć takich znajomych

Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z was widziała na żywo wózek Teutonia Cosmo ?
NAwet jak widziałam, to nie pamiętam Za dużo tego wszystkiego a ja jeszcze nie jestem na etapie wybierania wózków

Cytat:
Ja się spasłam z własnej głupoty i przez taką przypadłość jak kompulsywne objadanie teraz jakoś sobie radzę, nie mam napadów. Oby już tak zostało.
Głupota nie głupota takie kompulsywne objadanie nie bierze się z niczego Poza tym dalej jest bulimia... Miejmy nadzieje, że już cię to nie spotka, bo to nie najlepsza metoda na"dietę".

Cytat:

oj jak ja tęsknię za dawną sprawnością fizyczną....pilates uwielbiałam, aerobik codziennie w domu na rowerze po 30km dziennie....cudnie było....i się niestety rozje......
ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Jesienią zmian wiele zmian
Tobie, to dobrze, bo kobiety, które przed ciążą były przyzwyczajone(umiały się zdyscyplinować) do ćwiczeń, po połogu łatwiej się zebrać do starych przyzwyczajeń. Ja jestem leń do ćwiczeń i dużo ode mnie zawsze wymagało branie się za siebie jak musiałam

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U mnie studniówka 100 dni do terminu
Normalnie dziewczyny dobrze, że bezalkoholowe te toasty, bo inaczej trzeźwe to byśmy nie chodziły
I nie pędźcie tak, bo w życiu nie będe na bieżąco

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 14:36   #2826
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

oooo agunia widzisz czyli dobrze że poszłaś wcześniej leż,odpoczywaj, a wszystko będzie cacy

swoją drogą coś sporo nas tu z problemami z szyjką
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 14:36   #2827
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

o kurcze, w środkowej Anglii dzis pada deszcz, ale nie jest az tak zimno. jak bedzieice mieli taka pogode to nie jade do Was na święta
ja mam nadzieje, ze to tylko chwilowe i swieta beda cieplejsze.

Wg BBC niby w piatek sobote ma byc 8-10 stopni tylko

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 14:39   #2828
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Kurcze rozwala już mnie ten syf przez"remoncik" i jeszcze te kłaki leniącego się na wiosnę futrzaka
:
mnie rozwala tez ta siersc. Masakra, robie pranie to wyciagam z pralki wszystko w siersci kilak razy dzinnie musze klaki zbierac ,juz niewiem co mam z tym zrobic,a moj pies taki kudlaty

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 14:39   #2829
hanjah
Zakorzenienie

U męża nadal sypie, ale zaraz ten śnieg topnieje. U mnie za to przed chwilą padał grad Siedzę pod kaloryferem a i tak mi zimno-zimą się tak nie czułam jak teraz
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 14:39   #2830
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

muminku gratuluję III trymestru u mnie równo za tydzień
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 14:40   #2831
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny powiedzcie mi, bo się mój chłop ze mną kłóci Rzecz się rozbija o odkurzacz, bo tż twierdzi, ze jest sprawny i w ogóle cud natury () Pomijam fakt, że nie ma kawałka rury przez co odkurza się prawie na kolanach ALE czy sprawny odkurzacz (z wytrzepanym wkładem) po odkurzaniu zostawia smród jakby się jakiś kabel spalił Mówię mu kupmy nowy a on, ze nie, bo ten jest dobry... No ręce i cycki mi opadają Byłoby mi łatwiej utrzymać porządek przy latających kłakach mając odkurzacz, bo zamiatanie przed myciem podłóg, to wiecie co... Ja nie wiem co mam zrobić
hmm nie mozesz dyskretnie zrobic cos aby sie popsul na zawsze ?
jak wg TZ on jest sprawny, to musisz mu pokazac ze tak nie jest.
Poza tym kobiecie w ciazy ciezko sie odkurza, tym bardzieje zepsutym odkurzaczem.

Na szczescie u mnie TZ odkurza zawsze, wiec nie musze sie o to martwic

Synek

Stary 2012-04-03, 14:46   #2832
agunia82
Zakorzenienie

Branzoletka jak dla mnie odkurzacz nie powinien tak śmierdzieć

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
oooo agunia widzisz czyli dobrze że poszłaś wcześniej leż,odpoczywaj, a wszystko będzie cacy

swoją drogą coś sporo nas tu z problemami z szyjką

ja z szyjką problemów jeszcze nie mam i mam nadzieję, że mieć nie będę

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mnie rozwala tez ta siersc. Masakra, robie pranie to wyciagam z pralki wszystko w siersci kilak razy dzinnie musze klaki zbierac ,juz niewiem co mam z tym zrobic,a moj pies taki kudlaty
oj skąd ja to znam

Cytat:
U męża nadal sypie, ale zaraz ten śnieg topnieje. U mnie za to przed chwilą padał grad Siedzę pod kaloryferem a i tak mi zimno-zimą się tak nie czułam jak teraz
o rany, u nas ładnie i dość ciepło, mam nadzieję, że się nie zdupczy znowu zaraz pogoda

Mam pytanie do mamusiek biorących fenoterol - dostawałyście coś na serce osłonowo?

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-04-03 o 14:56
Stary 2012-04-03, 15:03   #2833
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

dobre to by były "wszystko ok, nie ma czym się martwić" no ale na szczęście tragedii nie ma
wiem wiem, ale tak sie bałas, że mołgo byc (tfu tfu) gorzej, a tak jest znośnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 15:10   #2834
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
U mnie dziś też studniówka!

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko na szybko się przywitam w nowym wątku, i zmykam. W piątek spadamy na dwutygodniowy urlop, więc teraz sporo zamieszania. Dzisiaj byliśmy u lekarza, wszystko OK, nasze dziecię obróciło się w tak piękny sposób, że było do góry nogami i tyłem, więc pooglądaliśmy sobie szczegółowo serce i to tyle atrakcji Wszystko jednak jest OK, po urlopie jeszcze jedna wizyta i glukoza, od razu 75. Za to okazało się, że u mojego lekarza na NFZ jest 4D, tym razem niestety główny aktor przedstawienia odmówił współpracy, ale następnym razem będzie można zrobić, bo lekarz sam to zaproponował. Miła niespodzianka, nie ma co, i trochę kasy w kieszeni.
Dobrze, ze wszystko ok Miłego wypoczynku!
Stary 2012-04-03, 15:31   #2835
prince_polo
Zakorzenienie

tz do mnie mowi chodz do sklepu po farbe rudą pojedziemy zrobisz sobie

on sie kąpie , potem bedziemy jedli obiad i mam sie zdecydowac. Poradzcie!!!!!!!!

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Nie. nie kupie farby bo teraz w ciazy pewnie i tak mi ciemnych nie chwyci. odpuszcze sobie i zrobię po ciazy. tak sobie wymyśliłam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 15:38   #2836
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Jak znowu przybrałam 1kg. przez m-c, to tak ok.9kg. Waga narazie mnie aż tak nie dołuje, to się da zrzucić ale wygląd moich ud z tyłu mnie przeraża-nigdy takich nie miałam i wiem jaką walkę z dużo mniejszym cellulitem trzeba stoczyć dla w miarę gładkich ud więc jestem przerażona czy to zejdzie po części samo po porodzie czy już zostanie

No jesteś w końcu U nas nie najgorzej, parę szyjek się skraca ale plackiem chyba żadna nie leży Wszystkie dzidzie zdrowe tylko my się martwimy cellulitem i boczkami

Super, tylko pozazdrościć takich znajomych

NAwet jak widziałam, to nie pamiętam Za dużo tego wszystkiego a ja jeszcze nie jestem na etapie wybierania wózków

Głupota nie głupota takie kompulsywne objadanie nie bierze się z niczego Poza tym dalej jest bulimia... Miejmy nadzieje, że już cię to nie spotka, bo to nie najlepsza metoda na"dietę".

Tobie, to dobrze, bo kobiety, które przed ciążą były przyzwyczajone(umiały się zdyscyplinować) do ćwiczeń, po połogu łatwiej się zebrać do starych przyzwyczajeń. Ja jestem leń do ćwiczeń i dużo ode mnie zawsze wymagało branie się za siebie jak musiałam

Normalnie dziewczyny dobrze, że bezalkoholowe te toasty, bo inaczej trzeźwe to byśmy nie chodziły
I nie pędźcie tak, bo w życiu nie będe na bieżąco
tak wiem że do bulimii niewiele brakuje przy kompulsywnym objadaniu ale ani mi to w głowie! Nigdy prze nigdy o tym nie pomyślałam. No nie wzięło się z niczego, najgorsze już za mną..... dam sobie z tym radę

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-04-03 o 15:43
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 16:02   #2837
Soleilka
Zakorzenienie

Hej

Ja już po glukozie Pojechałam sobie po 7, pobrali mi krew na czczo i musiałam wypić 75g. W smaku jak lukier, tak słodkie że piekło w przełyk, ale dałam radę Najgorsze później. Wyszłam z gabinetu, minęło 15 minut a mi fale gorąca, niedobrze, kręciło mi się w głowie, ciemno przed oczami Dobrze, że pielęgniarka zobaczyła i mnie przetransportowała do gabinetu. Leżałam na leżance godzinkę. Następną godzinkę udało mi się przesiedzieć, ale mimo wszystko źle się czułam po tym. Fabian też nie był zadowolony, bo jak wypiłam to świństwo to zaczął bardzo wariować. Mnie za to ogłupiło i ktoś coś do mnie mówił a ja po 5 minutach odpowiadałam Dzwoniłam aż do TŻ żeby przyjechał po mnie i na szczęście przyjechał Jak tylko pojawiliśmy się w domu, to poszłam spać i spałam do 15 Mały też jeszcze śpi

Lecę Was nadrobić

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

przeprszam ale nie doczytalam o co chodzi z tą aleja gwiazd??

sliczny!!! a zakupy wypasione
Tak na nas wrześniówki wołają

Dziękuję
Cytat:
trzymaj sie, powodzenia

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za dobry wynik

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

I dzisiaj zaczynam 29 tydzień
Ale leci Gratulacje
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

dzisiaj zaczynam 28tc tym samym 7 miesiąc III trymestr
z tej okazji stawiam soczek i deser
O Ty niedobra, smaka tylko robisz
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Dziendoberek dziewczynki! byłam u lekarza, wszystko ok, usg mam 12 kwietnia, przytylam tylko niecały kg. Waże 48 kg ale dziś sie troszkę denerwuje bo nie czuje jeszcze Maluszka od rana. Ja to panikara jestem dopiero...

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Ach, rooczelam 20 tc
Super

I gratulacje
Cytat:
to powodzenia

Cytat:
Witam panie! My dzisiaj mamy USG!!!! ! i nie śpię juz od 7

Cytat:
wczorja byłam w 2 sklepach z wozkami i obejrzalam wszytskie jak sie dało i chyba pozostane przy wyborze wózka jedo fyn wątpliwy pozostaje ejszcze kolor, nie chcialam nic szarego, ale na żywo wpadl mi w oko ten kolor: a'la szary jeans z fioletem, co sądzicie?
Mi się ten kolor podoba. Bo jest taki unisex

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 16:08   #2838
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleiko - chudziaczku. Piękny maluchny domek dla dzidziusia
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A co myslicie o takim lozeczku?
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=84
Zaznaczam, ze potrzebne bedzie glownie na wyjazdy i na nocki u dziadkow (gdyby byla taka sytuacja ze wygodniej bedzie nam spac u moich lub TZ rodzicow). Bo do domu wybieram drewniane na 100%.
Fajne I cena w porządku.
Podoba mi się ten 3 wzór
Cytat:
Treść usunięta
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
Ale laska z ciebie
dziękuję nie zawstydzaj mnie
Cytat:
hej! Pare dni mnie nie bylo a tu tyle stron!
Wrocilam z polski, z dzidzia wszystko dobrze, tylko na lekarza chyba ieodpowiedniego trafilam, powiedzial mi zeby duzo odpoczywac bo moja szyjka ie jest taka jak powinna tzn jest twarda i dluga ale jak o to powiedzial on lubi jak jest lekko zagieta a ie prosta :/ o ale miejsza o to bo to chyba ie jest tragedia, do tego powiedzial ze jestem obrzekieta i zaczal mie straszyc zatruciem ciazowym...
o ale z dzidzia wszystko dobrze wiec to jest chociaz dobre...
Wrocilam w troszke lepszym humorze, straszie teskilam za tz.
Co u Was?
Fajnie, że już jesteś

Super, że z małą ok
Cytat:
to się pochwalę, że dzisiaj moja połóweczka

Bloguję
Stary 2012-04-03, 16:12   #2839
ewka5891
Zakorzenienie

Właśnie skonczylam czytac opinie na temat tego Tako Jumper. kurcze strasznie duzo wad ma. Zdaje sobie sprawe ze nie ma wozkow idelanych, ale hmm nie mialam pojecia, ze to az taki ciezki wybor bedzie...

Synek

Stary 2012-04-03, 16:20   #2840
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

piękny brzusio Soleilka
dziękuję
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko na szybko się przywitam w nowym wątku, i zmykam. W piątek spadamy na dwutygodniowy urlop, więc teraz sporo zamieszania. Dzisiaj byliśmy u lekarza, wszystko OK, nasze dziecię obróciło się w tak piękny sposób, że było do góry nogami i tyłem, więc pooglądaliśmy sobie szczegółowo serce i to tyle atrakcji Wszystko jednak jest OK, po urlopie jeszcze jedna wizyta i glukoza, od razu 75. Za to okazało się, że u mojego lekarza na NFZ jest 4D, tym razem niestety główny aktor przedstawienia odmówił współpracy, ale następnym razem będzie można zrobić, bo lekarz sam to zaproponował. Miła niespodzianka, nie ma co, i trochę kasy w kieszeni.

Trzymajcie się wszystkie mocno, ściskam kciuki za wszystkie wizyty i postaram się jakoś nadrobić po powrocie...
No to miłego wypoczynku i wesołych świąt
Super, że z maluszkiem ok
Cytat:
20w4d
Super
Cytat:
Treść usunięta
Superancki
Cytat:

ładny brzusio
dziękuję
Cytat:
Hej ponownie

Najważniejsze, że jesteś teraz pod kontrolą

Bloguję
Stary 2012-04-03, 16:46   #2841
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej
byłam dzis na wizycie
wyniki krwi dobre ale w moczu mam jakąś niewielka infekcję i musze przez tydzien brac antybiotyki
jestem padnieta az 3 godz czekalam na wizytę

w niedziele zaczol sie 7 miesiac
od poczatku mam 9 kg na plusie
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 16:53   #2842
pumas
Zakorzenienie

Witajcie znowu
Piękna pogoda się zrobiła, ależ niespodzianka! Ciepło i w ogóle przyjemnie.
Odebrałam wyniki ponownego posiewu moczu, wszystko super, czysciutko i bez bakterii. Oby jak najdłużej !!!

Zastanawiam się nad urządzeniem pokoiku - widać, że nie mam co robić, to rozmyślam o tym i o tamtym Niektóre rzeczy są takie piękne, ale taaaakieeee drogie.... Sama jeszcze nie wiem, w jakim kierunku pójdziemy w urządzaniu, może macie jakieś CIEKAWE inspiracje?

Aga, widzisz, uspokoiłaś się trochę. Wg mnie jest OK, skoro lekarz nic o szyjce nie wspomniał. Bierz te leki, na pewno ulżą brzuszkowi i skurczom.

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-04-03 o 16:55
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 16:59   #2843
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ponownie

Dobrze, że nic poważnego się nie dzieje.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:00   #2844
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie znowu
Odebrałam wyniki ponownego posiewu moczu, wszystko super, czysciutko i bez bakterii. Oby jak najdłużej !!!
super wiadomosci

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej
byłam dzis na wizycie
wyniki krwi dobre ale w moczu mam jakąś niewielka infekcję i musze przez tydzien brac antybiotyki

to sie naczekalas

gratuluje 7 miesiąca

Synek

Stary 2012-04-03, 17:05   #2845
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
hmm nie mozesz dyskretnie zrobic cos aby sie popsul na zawsze ?
jak wg TZ on jest sprawny, to musisz mu pokazac ze tak nie jest.
Poza tym kobiecie w ciazy ciezko sie odkurza, tym bardzieje zepsutym odkurzaczem.

Na szczescie u mnie TZ odkurza zawsze, wiec nie musze sie o to martwic
U nas też. Jakby się coś działo, a na ogół ja bym odkurzała, to zaprzestałabym sprzątania...

Soleilka, super, że przetrzymałaś!
Stary 2012-04-03, 17:05   #2846
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki dziewczyny teraz postaram sie znowu wbic w Wasze tepo i w miare a bierzaco byc z Wami.
Remot jeszcze mi sie wlecze tzn zostala sama kosmetyka musze pokupowac nowe rolety itd a na razie kasy brak bo sie splukalismy doszczetnie.

Slicze macie brzuszki MOj tez juz taki wielki ze ledwo sie kulam, i do tego troche mi sie przytylo szczegolnie w udach, musze ograniczyc slodycze bo ostatnio jem ich zdecydowanie za duzo. Ale co zrobic jak ciagle glodna jestem.
Mialam isc dzisiaj do poloznej ale mi sie nie chce i przelozylam spotkanie na przyszly wtorek.

Piszecie jak szalone.
eh mi tęż ciągle się chce słodkiego albo chipsow i frytasow

Cytat:
20w4d
ale duży bardzo ładny !

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba nie dam was rady nadrobić
Co tam u was w związku z tym?

Wczoraj tak się śmieliśmy z D. bo pępek przed spaniem wyszedł mi na wierzch prawie na centymetr

I dzisiaj zaczynam 29 tydzień
gratulacje
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:06   #2847
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
hej
byłam dzis na wizycie

Niemożliwe - masz termin po mnie
Stary 2012-04-03, 17:12   #2848
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Zastanawiam się nad urządzeniem pokoiku - widać, że nie mam co robić, to rozmyślam o tym i o tamtym Niektóre rzeczy są takie piękne, ale taaaakieeee drogie.... Sama jeszcze nie wiem, w jakim kierunku pójdziemy w urządzaniu, może macie jakieś CIEKAWE inspiracje?
Mi się podobają takie wnętrza jak w załączniku
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Soleilka, super, że przetrzymałaś!
Jakbym miała to pić drugi raz, to podziękuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg iStock_000006322224XSmall.jpg (20,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj-dla-dziecka.jpg (13,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pomysł-na-literki-w-pokoju-dzieciecym-fot.-wisedecor-300x199.jpg (13,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przytulny_pokoj_dla_niemowlaka_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg (38,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z6863253X.jpg (29,4 KB, 21 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-04-03, 17:14   #2849
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Najważniejsze, że jesteś teraz pod kontrolą

Cytat:
hej
byłam dzis na wizycie

no to jak niewielka to szybciutko antybiotykiem się wytępi i będzie ok

Cytat:
Witajcie znowu

Aga, widzisz, uspokoiłaś się trochę. Wg mnie jest OK, skoro lekarz nic o szyjce nie wspomniał. Bierz te leki, na pewno ulżą brzuszkowi i skurczom.
fajnie, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dobrze, że nic poważnego się nie dzieje.
wiecie, u mnie do końca różowo nie jest, bo gin po odsłuchania serduszka małej powiedział coś takiego "no pięknie jest, znaczy tutaj, bo jeśli chodzi o brzuch... no to już gorzej, musimy to koniecznie opanować".
najważniejsze jednak, że lek włączony i mam nadzieję, że jak się będę oszczędzać skończy się tylko na tym leku, bo oczywiście mogło być gorzej i z tego że nie jest się cieszę

A co do wagi, to śmiać mi się chce, bo moje zapisy wyglądają tak, że dłuuuugo jest koło 52 kg i nagle dzisiaj skok do 57kg czyli w sumie by się potwierdzało u mnie, że największy wzrost wagi jest w II trymestrze, bo podejrzewam, że jak ja ze wzrostem wagi dobiję do 8kg to będzie sukces

Stary 2012-04-03, 17:16   #2850
Soleilka
Zakorzenienie

ale mnie mdli

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości