Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 17:37   #2521
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

dziewczyny potrzebuję na szybko waszego zdania co myślicie o tym nosidełku http://allegro.pl/u22-1903-nosidelko...249227425.html warto kupić?
Stary 2012-04-03, 18:00   #2522
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Z tego co pisała wcześniej taka dziewczyna z innego forum to to jest wisiadełko bo dziecko wisi w nim.Te co wstawiłas wczesniej za 70coś zł bylo lepsze bo szerzej było dziecku pod ppą,a tu ma wąsko.Podobno kolanka powinny być troszke wyżej niż pupa w takim nosidełku ,zeby było dobrze dla kregosłupa
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 18:13   #2523
czubasek20
Zakorzenienie

Hejo

moje dziecko wczoraj przespało cały dzień a dzis buszuje, że nie moge sobie dać rady

lece nadrabiać.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:19   #2524
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki czy Wasze bąbelki śpią w śpiworkach? bo zastanawiam sie czy kupic bo Igulec taki szalony ze cały czas nogi mu chodzą i się odkopuje....
, ale śpi spokojnie - jak przykryję kołderką, tak samo jest po kilku godzinach. Z tym, że moja kołdra raczej sztywna jest i złożona na pół

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Jak wasze maluchy zachowywaly sie podczas chrzcin??Boje sie,ze moj sie rozryczy na caly kosciol
Mój przespał większość Mszy, jedynie na sam chrzest się ocknął, popatrzył i pouśmiechał się do księdza nawet nie pisnął na polanie wodą

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuję na szybko waszego zdania co myślicie o tym nosidełku http://allegro.pl/u22-1903-nosidelko...249227425.html warto kupić?
po tym jak jedna dziewczyna opisała wady takich nosidełek jestem na nie dla tego typu
poczytałam w necie i generalnie jak już kupić tego typu, to takie, gdzie jest tylko opcja przodem do rodzica
------------------------
Po poprzednim jedzonku Timi był marudny, ani spać ani pobawić się, to go wzięłam do naszego łóżka - pogadaliśmy, pogilgailiśmy, pośpiewałam mu i w końcu zasnął... a ja razem z nim z tym, że ja obudziłam się o 17, a on o 18

Teraz leży i cieszy się do karuzeli
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:36   #2525
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
J

Agatek ale czy Kinga ciągle obraca główkę w jedną stronę czy poprostu częściej?
w jedną stronę.. nawet jak leży w wózku to przekręca głowę w tą drugą stronę- też tak jak u Inutil w ostatnich miesiącach była w jednej pozycji non stop

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:41   #2526
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dobrze, że dzis słoneczko wyszło, bo chociaz na dwór wyszłam troche i posiałam rzodkiewke, ale i tak trudno mi to szło, bo sie darła..

Z dnia na dzień mam juz dość takiego życia... Czuję sie jak kura domowa. Opieka nad Lilą, która ciągle wrzeszczy jak jej sie nie nosi. Dzis juz cala w nerwach zaczęłam kolysac mocno wozkiem i prawie sie przewrocil. Potem juz az sie balam go ruszyc. Gotowanie obiadow, codzienna sterta do mycia, pranie, sprzatanie, mycie okien, bo to jeszcze przed chrzcinami jestesmy , wiec trzeba porzadki zrobic, bo w kazdy kąt rodzinka zagląda. Lili mam już dość, wiecznie wrzeszczy, juz mi sie do niej wstawac nie chce skoro wiem, ze wszystko u niej ok, TZ ją nosi, bo ja juz mam to wszystko gdzies. Niby mama zapowiadała się przed porodem, że tak bedzie pomagac, a co? przyjezdza jak chce kase pozyczyc, albo jak sie chce kawy napić i na tym jej pomaganie sie konczy.

Teraz widzę, że nie dla mnie takie zycie. Nawet do sklepu nie moge wyjsc od tak, bo nie mam z kim Lili zostawic, z wózkiem to nie ma co do miasta i autobusem jechać, chore to. A i za prawko musze sie wziac , bo utknęłam w tej wsi i sie ruszyc nie idzie.

To sobie pomarudziłam

neska, moja czasem spi w spiworku, ale juz sie taka duza robi, ze tej spiworek przyciasny, mimo, ze to jest rozmiar 74, a ona ma moze 56cm.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:48   #2527
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
, ale śpi spokojnie - jak przykryję kołderką, tak samo jest po kilku godzinach. Z tym, że moja kołdra raczej sztywna jest i złożona na pół

Mój przespał większość Mszy, jedynie na sam chrzest się ocknął, popatrzył i pouśmiechał się do księdza nawet nie pisnął na polanie wodą

po tym jak jedna dziewczyna opisała wady takich nosidełek jestem na nie dla tego typu
poczytałam w necie i generalnie jak już kupić tego typu, to takie, gdzie jest tylko opcja przodem do rodzica
------------------------
Po poprzednim jedzonku Timi był marudny, ani spać ani pobawić się, to go wzięłam do naszego łóżka - pogadaliśmy, pogilgailiśmy, pośpiewałam mu i w końcu zasnął... a ja razem z nim z tym, że ja obudziłam się o 17, a on o 18

Teraz leży i cieszy się do karuzeli
a dlaczego tylko przodem do rodzica??
no bo ja jeszcze nad tym rozmyślam http://allegro.pl/womar-wielofunkcyj...249136778.html i teraz nie wiem które ale chba ten drugi bo tam ma te pasy z tyłu na krzyż i tak [ponoć lepiej dla pleców ale tego nie wiem na 100% bo ja w tym temacie to ciemna jestem
Stary 2012-04-03, 19:52   #2528
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wiem,ze temat mat edukacujnych był,ale nie mam czasu wracac w stecz na forum,więc proszę podajcie jakie polecacie?
ja mam taką http://allegro.pl/tiny-love-mata-pla...238117153.html
i Lenka ją lubi bardzo ja tez jestem zadowolona

Cytat:
.Jak wasze maluchy zachowywaly sie podczas chrzcin??Boje sie,ze moj sie rozryczy na caly kosciol
Moja była mega grzeczna, całą msze kimała w foteliku, mialam ja na stelarzu wózka i myslala ze na spacerze jest :A a podczas samych chrzcin nawet nie zapłakała, ledwo oczy otworzyla to juz kimała dalej

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Z tego co pisała wcześniej taka dziewczyna z innego forum to to jest wisiadełko bo dziecko wisi w nim.Te co wstawiłas wczesniej za 70coś zł bylo lepsze bo szerzej było dziecku pod ppą,a tu ma wąsko.Podobno kolanka powinny być troszke wyżej niż pupa w takim nosidełku ,zeby było dobrze dla kregosłupa
jak ładnie zapamiętane

Agatek spoko loko, ja zrozumialam co masz na mysli i poprostu wyraziłam swoje zdanie na temat chodzików i ogolnie przydatności krzesełka
Zauważylam ze jestes ostatnio jakas drażliwa, i ciągle coś jest nie tak
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:54   #2529
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Kropeczka, Neska, Mijus wyniki wszystkie dobre pediatra powiedziała, że faktycznie może być skok im starsze dziecko, tym skok dłużej trwa...

Inutil co Twój lekarz mówi na główkę jednoskrętną? moja to samo ma muszę ją kłaść na brzuszku po jedzeniu i ma ćwiczyć mięśnie szyi jak się nie poprawi to da skierowanie na rehabilitacje
Czesc!
Nasz ostatni skok trwal od czwartku do niedzieli jak TZ wyszedl do pracy to nawet nie mialam szansy zrobic sobie kanapki. Na rekach plakal, w łózeczku plakal, na dworze plakalnie spal prawie wcale, a jak usnal to 10 min i oczywiscie tylko na rekach, myslalam, ze sie wykoncze. Kregoslup i rece mi wysiadaly.
Agatku mam nadzieje, ze sie polepszy z ta glowka. Michas ma juz odksztalcona
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:04   #2530
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Agatek spoko loko, ja zrozumialam co masz na mysli i poprostu wyraziłam swoje zdanie na temat chodzików i ogolnie przydatności krzesełka
Zauważylam ze jestes ostatnio jakas drażliwa, i ciągle coś jest nie tak
jakieś stany depresyjne mnie łapią, mimo, że biorę leki... jakiegoś doła łapię ostatnio wybaczcie
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Czesc!
Nasz ostatni skok trwal od czwartku do niedzieli jak TZ wyszedl do pracy to nawet nie mialam szansy zrobic sobie kanapki. Na rekach plakal, w łózeczku plakal, na dworze plakalnie spal prawie wcale, a jak usnal to 10 min i oczywiscie tylko na rekach, myslalam, ze sie wykoncze. Kregoslup i rece mi wysiadaly.
Agatku mam nadzieje, ze sie polepszy z ta glowka. Michas ma juz odksztalcona
łee to krótko trwało hehe u mnie ponad 2 tyg, no ale tylko przy jedzeniu wije się przez parę minut, muszę z nią chodzić jak na siedząco się nie uspokaja, jak się uspokoi podczas chodzenia to siadam i spokojnie wypija do końca też kręgosłup mi siada i coś ręce mnie bolą jeszcze dziś jak się wykąpała i zobaczyłam swój zwis brzuszny to doznałam szoku

Czy Wasze dzieci też tak pchają rączki do buzi?? normalnie po jedzeniu, przed jedzeniem pcha se całą pięść i urocze 'cmokanie' słychać

Smarujecie cały czas pupę po każdej zmianie pieluszki?? bo mnie zaczyna to drażnić jest wszystko ok, to stwierdziłam, że smarować będę tylko po czymś grubszym

Stary 2012-04-03, 20:05   #2531
MMONIKA9
Wtajemniczenie

to mój chyba też przechodzi jakiś skok rozwojowy bo od 3 dni jest strasznie marudny w ciągu dnia miauczy piszczy aż sie zaczełam zastanawiać co mu jest czy to reakcja po szczepieniu ale po tylu dniach? a to może przechodzi teraz jakiś skok??

ja dziś dzwoniłam do przychodni żeby małego przenieść wiec bez problemu tylko musze przywieść ze sobą jego karte szczepień i książeczke zdrowia i na miejscu wypełnić dekralacje o zmianie lekarza
więc mam nadzieję ze trafimy na jakiegoś fajnego pediatre

powiedzcie mi dziewczyny te które były już u szczepienia z dzidziusiami - czy wasze dzieci też miały tak długo taką wyczuwalną górkę po szczepieniu wzw? bo jak małego przebieram lub kąpie to czuje takiego guzka jak by na nózce ale nie ma zaczerwienione ani nic i nie wiem czy tak powinno być?
Stary 2012-04-03, 20:05   #2532
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego tylko przodem do rodzica??
no bo ja jeszcze nad tym rozmyślam http://allegro.pl/womar-wielofunkcyj...249136778.html i teraz nie wiem które ale chba ten drugi bo tam ma te pasy z tyłu na krzyż i tak [ponoć lepiej dla pleców ale tego nie wiem na 100% bo ja w tym temacie to ciemna jestem
chodzi o ułożenie nóżek że jak tylko przodem, to lepiej przystosowane do rozkraczonych nóżek o ile dobrze kojarzę
G. 9.1O.18
Stary 2012-04-03, 20:09   #2533
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
chodzi o ułożenie nóżek że jak tylko przodem, to lepiej przystosowane do rozkraczonych nóżek o ile dobrze kojarzę

mi się marzy nosidełko Baby Bjorn ale ono kosztuje strasznie dużo więc aż tyle pieniędzy nie wydam na krótką chwilę
Stary 2012-04-03, 20:20   #2534
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieci też tak pchają rączki do buzi?? normalnie po jedzeniu, przed jedzeniem pcha se całą pięść i urocze 'cmokanie' słychać

Smarujecie cały czas pupę po każdej zmianie pieluszki?? bo mnie zaczyna to drażnić jest wszystko ok, to stwierdziłam, że smarować będę tylko po czymś grubszym
oooo tak... ten odgłos, który słychać z drugiego pokoju i pokłady śliny

Ja od początku smaruję sporadycznie - po grubszej sprawie/po kąpieli
i nie wiem czy to dlatego, ale nie było ani jednego odparzenia

No i Agatku - uszy do góry
Ja mam ostatnio kiepskie dni, wszystko jest na nie itp.... Mój mąż stwierdził, że to pewnie przesilenie wiosenne

Tymek znów podniósł wrzask - na rękach nie, na leżaczku też, nic mu nie jest...
I na dodatek od porannego karmienia (.) w łóżku nie chce mojego mleka - aż tak jeszcze nigdy nie marudził jak już dzisiaj nie załapie normalnego ssania, to będę odciągać, żeby pokarmu nie było mniej
G. 9.1O.18
Stary 2012-04-03, 20:22   #2535
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
jakieś stany depresyjne mnie łapią, mimo, że biorę leki... jakiegoś doła łapię ostatnio wybaczcie
:[/COLOR][/B]
za chwile wszystko przejdzie

ja pupe smaruje zawsze, tzn nie tyle pupe co w tych zgięciach smaruje
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:44   #2536
uska000
Zadomowienie

Cytat:
to mój chyba też przechodzi jakiś skok rozwojowy bo od 3 dni jest strasznie marudny w ciągu dnia miauczy piszczy aż sie zaczełam zastanawiać co mu jest czy to reakcja po szczepieniu ale po tylu dniach? a to może przechodzi teraz jakiś skok??

ja dziś dzwoniłam do przychodni żeby małego przenieść wiec bez problemu tylko musze przywieść ze sobą jego karte szczepień i książeczke zdrowia i na miejscu wypełnić dekralacje o zmianie lekarza
więc mam nadzieję ze trafimy na jakiegoś fajnego pediatre

powiedzcie mi dziewczyny te które były już u szczepienia z dzidziusiami - czy wasze dzieci też miały tak długo taką wyczuwalną górkę po szczepieniu wzw? bo jak małego przebieram lub kąpie to czuje takiego guzka jak by na nózce ale nie ma zaczerwienione ani nic i nie wiem czy tak powinno być?
to chyba odczyn po szczepienny moj tak mial i kolejna dawke dostal innej szczepionki. i nie mial po tej nic.

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:49   #2537
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatek po pierwsze primo Moj Iguś tez odwracał główkę w jedną stronę -pomogło częstsze kładzenie na noc na tą drugą stronę. teraz macha główką w obie
po drugie primo dobrze, ze z wynikami ok!!! a przeszło juz jej to szaleństwo jedzeniowe czy nie? Igulkowi przeszło po tym co Ci pisałam w sms a nie chcę na forum teraz zawartość butelki znika w 5-0 minut a wczesniej potrafił jeść godzine. pomogło tez na ułozenie całego ciałka bo wczesniej jakby "krzywo" lezał jak sie go na plecki kłądło.
po trzecie primo Igus tez wycha łapki do buzi i słodko cmoka dlatego coraz częściej daje mu gryzaka i nawet juz powoli umie go "obsługiwac"
po czwarte primo nie smaruje dupalka przy kazdej zmianie ale po kupsztalu tak i na noc tez obowiązkowo
po piąte primo nie myślałas o tym, ze tabletki anty mogą nasilac Twoje stany depresyjne?? z tego co wiem to możliwe :tak:
po szóste primo nie pamietam

dzięki dziewczynki za odpowiedzi w sprawie śpiworków... moze zaryzykuje i kupie jakąś używkę...

wiecie az mi sie wierzyc nie chce ze za jakies 1,5 miesiąca Igus zacznie jeść cos innego poza mlekiem... chyba trza mu jakies sztućce zafundowac
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:57   #2538
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:

łee to krótko trwało hehe u mnie ponad 2 tyg, no ale tylko przy jedzeniu wije się przez parę minut, muszę z nią chodzić jak na siedząco się nie uspokaja, jak się uspokoi podczas chodzenia to siadam i spokojnie wypija do końca też kręgosłup mi siada i coś ręce mnie bolą jeszcze dziś jak się wykąpała i zobaczyłam swój zwis brzuszny to doznałam szoku

Tak Agatek ,Bartek też wpycha cale raczki do buzi,czasami w jednym kąciku ma smoku a w drugi wpycha pazury.No i to cmokanie śmieszne
Ja od samego początku sypie pudrem nivea,teraz co którąś zmianę smaruje albo clotrimazolum albo be....coś tam

A i jeszcze jedno gorsze dni to ma każda z nas czasami,więc głowa do góry!!
----------------------------------------
O 19.30 była u nas kapiel ,potem uożyłam Bartulę w łóżeczku ale jęczał ,więc połozyłam go w naszym łozu i 2 minuty i zasnął sam.Po 10 min ja przełozylam go znowu do łóżeczka i tak sobie śpiocha słodko

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:58
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:02   #2539
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:

Pchaja, pchaja, wczoraj jak bylismy w CH to ludziepatrzyli na mnie jak na wyrodna matke, ktora glodzi dziecko

Pupy to ja praktycznie nie smaruje, na noc tylko faldki w pachwinach i odparzen brak
Stary 2012-04-03, 21:09   #2540
eliza1984
Zadomowienie

Byłyśmy dziś 1,5h na spacerku i przy okazji zaliczyłam rossmana i sklep dzieciowy.Miałam coś odpisać i wyłaczyłam kompa bo mała plakała.Też cycka nie chciała ,zaczęła się strasznie drzeć a z butli wydoiła i teraz ja się muszę wydoić ,ale to chyba dopiero jak TŻ będzie w domu,a to troche minie bo ma przylecieć dopiero o 21.45 ,a już spać mi sie chce tylko,że nie chce jej obudzić hałasem bo i tak cieżko jej bylo usnać teraz.
Mijus dziękuję Ci,jesteś kochana.A jaki masz materiał tej chusty ,elastyczny czy zwykły..
Agatek Nika pcha rączki do buzi i tak słodko ssie,ale mi sie wydaje ,ze robi to tylko jak jest głodna i oczywiście ślini się też
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-04-03 o 21:12
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:12   #2541
kamciurka
Zakorzenienie

hejka

nie mam na nic czasu, więc nie cytuje
napiszę tylko, że u nas ok, jak się u mnie uspokoi to wrócę do Was na całego, mały ładnie w miarę śpi, w nocy robi sobie już przerwy 6-7 h co dla nas jest mega sukcesem , teraz też ładnie śpi już od 19,30.
Zasypia sam w łóżeczku przy karuzelce, zepsuła nam się huśtawka Fisher Price i aktualnie jesteśmy bez, najlepsze, że hustawka ma w ciul opcji a jak przestały tylko kręcić się takie kolorowe rybki to dla Alexa stracila na atrakcyjności , milion innych rzeczy działało, ale jak rybek nie ma to strajk

Zamówiłam kunia i (Agetek) podgrzewacz samochodowy Baby Ono pojutrze powinien być, to na święta przetestuje i dam znać

Kupiłam już termoopakowanie z Baby Ono do szerokich butelek, ale Tommy Tippee czy jak to się pisze nie wchodzi więc dokupilam zwykłą butelkę z Canpola i będę przelewać

aaa i ja od początku niczym nie smaruję dupci Alexa i odparzenia nie miał ani razu, butelki wyparzam raz na dwa dni i pleśniawek też nie miał póki co taka wyrodna ze mnie matka

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:14   #2542
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
to chyba odczyn po szczepienny moj tak mial i kolejna dawke dostal innej szczepionki. i nie mial po tej nic.

uhmm no mam nadzieję że to to o czym piszesz i zniknie, bo mi pielęgniarka nic nie mówiła na ten temat powiedziała tylko ze jak by sie zaczerwieniło mocno to mam trochę sody w pół szkl. wody rozpuścić i przemywać to i tyle na ten temat
Stary 2012-04-03, 21:16   #2543
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
aaa i ja od początku niczym nie smaruję dupci Alexa i odparzenia nie miał ani razu, butelki wyparzam raz na dwa dni i pleśniawek też nie miał póki co taka wyrodna ze mnie matka
oj tam od razy wyrodna. ja ostatnii dałam małemu smoka prawie prosto z podłogi ale nieswiadomie bo Igor zostal z tz a ja wyszłam z domu, jak wróciłam to mąż mi oddał małego i poszedł do wc. mały zaczął płakac-wiec zaczełam szukac smoka- lezał na desce do prasowania no to ja myk i małemu do buzi. jak tz wyszedł z wc to sie okazało ze smok przed chwilą był na podłodze i tz nie zdążył go przepłukac nic sie małemu nie stało...
Stary 2012-04-03, 21:19   #2544
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Co do ubranek to Marcys nosi 68cm i niektore body na 74cm a o 56 czy 62 juz dawno zapomnielismy. Sa wybrane i wiekszosc juz oddana siostrze. Co pranie jakies ciuszki odkladam. Moj syn rosnie doslownie jak na drozdzach, ale proporcjonalnie, wzdluz i wszerz

moja mała tez juz wskakuje w 68

Cytat:
:

oj tak... mała pcha i starsznie sie przy tym slini,

JA nie smaruje. Na poczatku przy każdej zmianie pieluszki smarowalam ale później sie rozleniwiłam i smaruje po kupce i po kapieli,

miałam nadrobic ale mała jest marudna i nie dało rady...

lece spac póki ona śpi

dobranoc

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:21   #2545
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

aaa zapomniałam.. Igorek tez juz wskoczył w rozmiar 68....
Stary 2012-04-03, 22:32   #2546
MissZuzia
Zadomowienie

Dobry wieczór mamuśki
oczywiście jak codzień podczytywałam was ale totalnie nie miałam jak odpisać. Zaspałam i spałam z małym do 10 a miałam wstac po 8 i w czasie jego snu sprzątać bo w domu syf a dziś mieliśmy gościa
No ale trudno, sprzątałam z nim, trochę marudził ale jakoś dałam radę, z tym że na spacer wyrobiłam się dopiero o 14. Dziś zdecydowanie lepsza pogoda, trochę słonka i mniejszy wiatr, nawet było przyjemnie.

Jutro czeka mnie wielkie pranie i pakowanie naszej trójki bo wyjeżdzamy już wieczorem na święta do domu. Na cały tydzień. Nie wiem jak dam radę a mąż nic mi nie pomoże bo cały dzień w pracy.

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Stawiamy też zaległego szampana lub karmi i ciacho, co kto woli z okazji skończonych wczoraj 3 miesięcy
brawo, gratuluje 3miesiecy my w poniedziałek stawiamy
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość

my też wczoraj grzeszyliśmy a dziś się budzę, patrzę na moje skromne boskie odbicie i widzę...MALINKE na szyi

Jak robię mu Nutramigen to wstrzymuję oddech bo mam odruch wymiotny na sam zapach.

To córa ma dobrą wagę, kwalifikuje się do grona salcefiksów . Mój ma prawie 7 kg a dziś zaczyna 4 miesiąc. Za miesiąc rozszerzamy dietę! Jupi! obawiam się tylko, że jak dostanie coś dobrego do jedzonka to Nutramigenu nie będzie chciał pić.
fajnie wam, zazdroszczę ja się strasznie boje

Olek już ważył 7 kilosów w sobotę jestem dumna z siebie

Cytat:
Igor sam sobie zmienia pozycje kłądę go na boczku a on się na plecki przekręca po jakimś czasie. a jak go nakarmię o 5 to kładę na drugi boczek a on za jakis czas znów na plecki sam
oj to samo Olek, w nocy pośpi na boku tylko wtedy gdy ja jeszcze nie położe się, jakby jakiś radar miał, wystarczy że pójdę spać a on już myk na plecki i śpi w najlepsze.... musiałabym nie spać i ciągle go przekładać na ten zasr.any boczek... a ma płaszczatą czaszkę i chce, żeby leżał dużo na boczkach, jedynie w dzień jak ma krótki sen udaje mi się żeby cały przespał na którymś z boków
Cytat:
-

Coraz częściej dochodzi do mnie fakt, że nie można wyrazić swojego zdania na forum, bo zaraz każdy przekręca i uważa, że to jest be, i ja tak na pewno robie i to głupota
oj nie przesadzaj maleńka
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Julko urodził się 61cm i na początek były dobre nawet te na 50 a na 56 też dość długo nosił

Dziewczyny czy myjecie główki dzieci szamponek? Jak tak to jakim?
dziwne, chyba w takim razie miałam same małe 56 bo mój urodził się 58cm a nie wchodził w wiekszość 56 i ubierałam go w 62

ja myje głowkę mu mydelkiem Iwostin, takie jest specjalne do przesuszonej skóry, ma delikatna ciemieniuchę i łuszczy mu się skórka, ale nie są to żółte płaty tylko białe kawałeczki i pediatra to mydeko poleciła oraz natłuszczanie żelem do ciemnieniuchy Emolium, ale nie było i kupiłam taki krem do suchej skóry głowy Emolium, ma miły zapach
Wcześniej myłam mu tym Oilatum soft do kąpieli.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dziewczyny help. Czym odroznic tradzik od zmian alergicznych? Marcel od 2 tyg ma krosty na buzi ale myslalam ze to potowki. Jednak dzis wyczytalam ze jak jest chropowata powieszchnia to to jest alergia jakas. On ma krostki czerwone ktore mu wychodza bardziej jak jest goraca a jak jest chlodny to mu znikaja ale ma chropowata skore...
u nas zaczęło się od krost trądzikowych, i jak doszła chropowatość i to że zaczął się drapać to wtedy stwierdzono AZS
u nas też jak mial krostki to lepiej było na dworze, praktycznie ich nie widać było a w cieple w domu nasilały się no i przede wszystkim jak płakał to jeszcze bardziej czerwone
od jakiegoś czasu ma ładny pyszczek, tylko lekka chropowatość została no i swędzi go....
smaruj buzie emolientami, kąp tez w jakimś emolium czy oilatum i jak nie przejdzie mu to do lekarza wybierz się, bo to może być AZS
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość

A co do pozycji do spania to mój szkrab zasypia na pleckach i budzi się na pleckach, tylko główke obraca Ok 7 po karmieniu biore go do siebie i wtedy zawsze na boczku jeszcze dosypia do 9
ja też biore do siebie Olka koło 6 czy 7 jak tz wstanie, uwielbiam się wtulać w niego... tak to robię, że potem budzę się i nie czuje ręki, tak mi cierpnie

Cytat:
Dziewczyny wiem,ze temat mat edukacujnych był,ale nie mam czasu wracac w stecz na forum,więc proszę podajcie jakie polecacie?
ja mam FP rain forest i jesteśmy zadowoleni z niej, Olek uwielbia ją a szczególnie pomarańczową małpkę która wędruje z nami do kołyski, nad przewijak i gdzie tylko możemy a on się wiecznie do niej śmieje
Cytat:
Hej!!

Pamieta mnie ktos tu jeszcze

Wczoraj bylismy z malym na kontroli u lekarza.Maly wazy juz 6700,juz wiem od czego boli mnie kregoslup.Lekarz mial go wczoraj szczepic,ale ze jedziemy w czwartek do Polski,byloby to zbyt ryzykowne i dobrzeSzczepienia po przyjezdzie.Jak wasze maluchy zachowywaly sie podczas chrzcin??Boje sie,ze moj sie rozryczy na caly kosciol

Dobrze,ze wyniki ok

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Co do maty,my mamy ta:
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...duct&pid=41693

Polecam,maly lezy na niej chetnie.
hej, oczywiście że tak
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dobrze, że dzis słoneczko wyszło, bo chociaz na dwór wyszłam troche i posiałam rzodkiewke, ale i tak trudno mi to szło, bo sie darła..

Z dnia na dzień mam juz dość takiego życia... Czuję sie jak kura domowa. Opieka nad Lilą, która ciągle wrzeszczy jak jej sie nie nosi. Dzis juz cala w nerwach zaczęłam kolysac mocno wozkiem i prawie sie przewrocil. Potem juz az sie balam go ruszyc. Gotowanie obiadow, codzienna sterta do mycia, pranie, sprzatanie, mycie okien, bo to jeszcze przed chrzcinami jestesmy , wiec trzeba porzadki zrobic, bo w kazdy kąt rodzinka zagląda. Lili mam już dość, wiecznie wrzeszczy, juz mi sie do niej wstawac nie chce skoro wiem, ze wszystko u niej ok, TZ ją nosi, bo ja juz mam to wszystko gdzies. Niby mama zapowiadała się przed porodem, że tak bedzie pomagac, a co? przyjezdza jak chce kase pozyczyc, albo jak sie chce kawy napić i na tym jej pomaganie sie konczy.

Teraz widzę, że nie dla mnie takie zycie. Nawet do sklepu nie moge wyjsc od tak, bo nie mam z kim Lili zostawic, z wózkiem to nie ma co do miasta i autobusem jechać, chore to. A i za prawko musze sie wziac , bo utknęłam w tej wsi i sie ruszyc nie idzie.

To sobie pomarudziłam

neska, moja czasem spi w spiworku, ale juz sie taka duza robi, ze tej spiworek przyciasny, mimo, ze to jest rozmiar 74, a ona ma moze 56cm.
oj zosiu zosiu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-04-03 o 22:35
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 22:49   #2547
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziękuję bardzo za odpowiedzi! To ja też zacznę smarować tylko po grubszej sprawie! bo mnie męczy po każdym siku smarować non stop a odparzeń nie miała- może raz takie kropeczki na samym początku jak się urodziła no i od tamtej pory nic

bambusiek
może faktycznie przesilenie wiosenne?? i jak tam, uspokoiłaś malca?? Coś mu nie podpasowało

neska22 Właśnie też chcę częściej kłaść na drugą stronę- i kładę, nawet w wózku tak będę robić ćwiczę z nią na brzuchu ale na upartego kładzie się na swojej ulubionej stronie
Za 2 dni znów ją sprawdzę, czy aby wszystko ok- wtedy nic nie zauważyłam a nadal są cyrki- ale mniejsze, tak mi się wydaje...
Co do tabletek to nie wiem gin nic nie wspomniał o tym, a wie, że biorę i jakie biorę może mi się odmieni jak A. wróci...

A śpiworek ja mam- ten co z lidla kupowałysmy hehe ale nie używałam jakoś tak nie jestem przekonana- a pod kołdrą rano to znajduję moją małą prawie zakopaną głowa wystaje- a zawsze pod paszki jej kołderke tak nakładam

NataliaM pudrem sypiesz? bałabym się, że się przyklei do dupci świeżo umytej chusteczkami no i cmokanie boskie, fakt!

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Agatek Nika pcha rączki do buzi i tak słodko ssie,ale mi sie wydaje ,ze robi to tylko jak jest głodna i oczywiście ślini się też
nie nie, wydaje Ci się tylko- moja Kinia od razu pcha rączki do buzi też po jedzeniu
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
za chwile wszystko przejdzie

ja pupe smaruje zawsze, tzn nie tyle pupe co w tych zgięciach smaruje
Właśnie te zgięcia mnie drażnią, taka sucha skórka się zrobiła może za cienko smaruję?

Stary 2012-04-03, 22:50   #2548
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Zamówiłam kunia i (Agetek) podgrzewacz samochodowy Baby Ono pojutrze powinien być, to na święta przetestuje i dam znać

Kupiłam już termoopakowanie z Baby Ono do szerokich butelek, ale Tommy Tippee czy jak to się pisze nie wchodzi więc dokupilam zwykłą butelkę z Canpola i będę przelewać

No to czekam na relacje z kunia i podgrzewacza! ale wyrodnia matka, faktycznie ja też nie chcę być za bardzo sterylna, bo za każdym razem będą wtedy pleśniawy
i jaki Agetek???
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
JA nie smaruje. Na poczatku przy każdej zmianie pieluszki smarowalam ale później sie rozleniwiłam i smaruje po kupce i po kapieli,
spoko, też się rozleniwiłam...

spadam już spać, bo padnięta jestem... dobranoc!

Stary 2012-04-03, 23:00   #2549
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam od razy wyrodna. ja ostatnii dałam małemu smoka prawie prosto z podłogi ale nieswiadomie bo Igor zostal z tz a ja wyszłam z domu, jak wróciłam to mąż mi oddał małego i poszedł do wc. mały zaczął płakac-wiec zaczełam szukac smoka- lezał na desce do prasowania no to ja myk i małemu do buzi. jak tz wyszedł z wc to sie okazało ze smok przed chwilą był na podłodze i tz nie zdążył go przepłukac nic sie małemu nie stało...
hehehe no zdarza się nawet najlepszym
Cytat:
No to czekam na relacje z kunia i podgrzewacza! ale wyrodnia matka, faktycznie ja też nie chcę być za bardzo sterylna, bo za każdym razem będą wtedy pleśniawy
i jaki Agetek???

spoko, też się rozleniwiłam...

Agetek gagetek

oj literoweczka mała
dobranoc dziewuszki

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 23:09   #2550
AgaMili
BAN stały

Agatek ja tez uzywam pudru, tylko ze Alantan po kazdej zmianie pieluchy i nic sie nie przykleja. Ladnie lapie cala wilgoc i chroni przed podraznieniem przy mokrej pupie a po kupce i na noc smaruje cala dupke i sikawke sudocremem

Marys spi od 19.30 i zaraz mu na spika dam mleko zeby pospal dluzej i klade sie tez. Mili tez spi (w pozycji nogi na poduszce a glowa w nogach) dobranoc
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości