|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
dziewczyny potrzebuję na szybko waszego zdania co myślicie o tym nosidełku http://allegro.pl/u22-1903-nosidelko...249227425.html warto kupić?
|
#2522 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Z tego co pisała wcześniej taka dziewczyna z innego forum to to jest wisiadełko bo dziecko wisi w nim.Te co wstawiłas wczesniej za 70coś zł bylo lepsze bo szerzej było dziecku pod ppą,a tu ma wąsko.Podobno kolanka powinny być troszke wyżej niż pupa w takim nosidełku ,zeby było dobrze dla kregosłupa
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
moje dziecko wczoraj przespało cały dzień a dzis buszuje, że nie moge sobie dać rady ![]() lece nadrabiać. |
|
|
|
#2524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet nie pisnął na polanie wodą![]() Cytat:
poczytałam w necie i generalnie jak już kupić tego typu, to takie, gdzie jest tylko opcja przodem do rodzica ![]() ------------------------ Po poprzednim jedzonku Timi był marudny, ani spać ani pobawić się, to go wzięłam do naszego łóżka - pogadaliśmy, pogilgailiśmy, pośpiewałam mu i w końcu zasnął... a ja razem z nim ![]() Teraz leży i cieszy się do karuzeli
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak leży w wózku to przekręca głowę w tą drugą stronę- też tak jak u Inutil w ostatnich miesiącach była w jednej pozycji non stop
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, że dzis słoneczko wyszło, bo chociaz na dwór wyszłam troche i posiałam rzodkiewke, ale i tak trudno mi to szło, bo sie darła..
Z dnia na dzień mam juz dość takiego życia... Czuję sie jak kura domowa. Opieka nad Lilą, która ciągle wrzeszczy jak jej sie nie nosi. Dzis juz cala w nerwach zaczęłam kolysac mocno wozkiem i prawie sie przewrocil. Potem juz az sie balam go ruszyc. Gotowanie obiadow, codzienna sterta do mycia, pranie, sprzatanie, mycie okien, bo to jeszcze przed chrzcinami jestesmy , wiec trzeba porzadki zrobic, bo w kazdy kąt rodzinka zagląda. Lili mam już dość, wiecznie wrzeszczy, juz mi sie do niej wstawac nie chce skoro wiem, ze wszystko u niej ok, TZ ją nosi, bo ja juz mam to wszystko gdzies. Niby mama zapowiadała się przed porodem, że tak bedzie pomagac, a co? przyjezdza jak chce kase pozyczyc, albo jak sie chce kawy napić i na tym jej pomaganie sie konczy. Teraz widzę, że nie dla mnie takie zycie. Nawet do sklepu nie moge wyjsc od tak, bo nie mam z kim Lili zostawic, z wózkiem to nie ma co do miasta i autobusem jechać, chore to. A i za prawko musze sie wziac , bo utknęłam w tej wsi i sie ruszyc nie idzie. To sobie pomarudziłam neska, moja czasem spi w spiworku, ale juz sie taka duza robi, ze tej spiworek przyciasny, mimo, ze to jest rozmiar 74, a ona ma moze 56cm. |
|
|
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no bo ja jeszcze nad tym rozmyślam http://allegro.pl/womar-wielofunkcyj...249136778.html i teraz nie wiem które ale chba ten drugi bo tam ma te pasy z tyłu na krzyż i tak [ponoć lepiej dla pleców ale tego nie wiem na 100% bo ja w tym temacie to ciemna jestem
|
|
#2528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Lenka ją lubi bardzo ja tez jestem zadowolona Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agatek spoko loko, ja zrozumialam co masz na mysli i poprostu wyraziłam swoje zdanie na temat chodzików i ogolnie przydatności krzesełka ![]() Zauważylam ze jestes ostatnio jakas drażliwa, i ciągle coś jest nie tak
|
|||
|
|
|
#2529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz ostatni skok trwal od czwartku do niedzieli Agatku mam nadzieje, ze sie polepszy z ta glowka. Michas ma juz odksztalcona
|
|
|
|
|
#2530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś stany depresyjne mnie łapią, mimo, że biorę leki... jakiegoś doła łapię ostatnio wybaczcie Cytat:
u mnie ponad 2 tyg, no ale tylko przy jedzeniu wije się przez parę minut, muszę z nią chodzić jak na siedząco się nie uspokaja, jak się uspokoi podczas chodzenia to siadam i spokojnie wypija do końca też kręgosłup mi siada i coś ręce mnie boląCzy Wasze dzieci też tak pchają rączki do buzi?? normalnie po jedzeniu, przed jedzeniem pcha se całą pięść i urocze 'cmokanie' słychać ![]() Smarujecie cały czas pupę po każdej zmianie pieluszki?? bo mnie zaczyna to drażnić
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
to mój chyba też przechodzi jakiś skok rozwojowy bo od 3 dni jest strasznie marudny w ciągu dnia miauczy piszczy aż sie zaczełam zastanawiać co mu jest czy to reakcja po szczepieniu ale po tylu dniach? a to może przechodzi teraz jakiś skok??
ja dziś dzwoniłam do przychodni żeby małego przenieść wiec bez problemu tylko musze przywieść ze sobą jego karte szczepień i książeczke zdrowia i na miejscu wypełnić dekralacje o zmianie lekarza więc mam nadzieję ze trafimy na jakiegoś fajnego pediatre powiedzcie mi dziewczyny te które były już u szczepienia z dzidziusiami - czy wasze dzieci też miały tak długo taką wyczuwalną górkę po szczepieniu wzw? bo jak małego przebieram lub kąpie to czuje takiego guzka jak by na nózce ale nie ma zaczerwienione ani nic i nie wiem czy tak powinno być?
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że jak tylko przodem, to lepiej przystosowane do rozkraczonych nóżek o ile dobrze kojarzę
|
|
#2533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się marzy nosidełko Baby Bjorn ale ono kosztuje strasznie dużo
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od początku smaruję sporadycznie - po grubszej sprawie/po kąpieli i nie wiem czy to dlatego, ale nie było ani jednego odparzenia ![]() No i Agatku - uszy do góry Ja mam ostatnio kiepskie dni, wszystko jest na nie itp.... Mój mąż stwierdził, że to pewnie przesilenie wiosenne ![]() Tymek znów podniósł wrzask - na rękach nie, na leżaczku też, nic mu nie jest... I na dodatek od porannego karmienia (.) w łóżku nie chce mojego mleka - aż tak jeszcze nigdy nie marudził
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek po pierwsze primo
Moj Iguś tez odwracał główkę w jedną stronę -pomogło częstsze kładzenie na noc na tą drugą stronę. teraz macha główką w obie ![]() po drugie primo dobrze, ze z wynikami ok!!! a przeszło juz jej to szaleństwo jedzeniowe czy nie? Igulkowi przeszło po tym co Ci pisałam w sms a nie chcę na forum teraz zawartość butelki znika w 5-0 minut a wczesniej potrafił jeść godzine. pomogło tez na ułozenie całego ciałka bo wczesniej jakby "krzywo" lezał jak sie go na plecki kłądło.po trzecie primo Igus tez wycha łapki do buzi i słodko cmoka dlatego coraz częściej daje mu gryzaka i nawet juz powoli umie go "obsługiwac" po czwarte primo nie smaruje dupalka przy kazdej zmianie ale po kupsztalu tak i na noc tez obowiązkowopo piąte primo nie myślałas o tym, ze tabletki anty mogą nasilac Twoje stany depresyjne?? z tego co wiem to możliwe :tak:po szóste primo nie pamietam ![]() dzięki dziewczynki za odpowiedzi w sprawie śpiworków... moze zaryzykuje i kupie jakąś używkę... wiecie az mi sie wierzyc nie chce ze za jakies 1,5 miesiąca Igus zacznie jeść cos innego poza mlekiem... chyba trza mu jakies sztućce zafundowac
|
|
|
|
#2538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od samego początku sypie pudrem nivea,teraz co którąś zmianę smaruje albo clotrimazolum albo be....coś tam ![]() ![]() A i jeszcze jedno gorsze dni to ma każda z nas czasami,więc głowa do góry!! ---------------------------------------- O 19.30 była u nas kapiel ,potem uożyłam Bartulę w łóżeczku ale jęczał ,więc połozyłam go w naszym łozu i 2 minuty i zasnął sam.Po 10 min ja przełozylam go znowu do łóżeczka i tak sobie śpiocha słodko ![]()
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-03 o 20:58 |
|
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pupy to ja praktycznie nie smaruje, na noc tylko faldki w pachwinach i odparzen brak
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Byłyśmy dziś 1,5h na spacerku i przy okazji zaliczyłam rossmana i sklep dzieciowy.Miałam coś odpisać i wyłaczyłam kompa bo mała plakała.Też cycka nie chciała ,zaczęła się strasznie drzeć a z butli wydoiła i teraz ja się muszę wydoić ,ale to chyba dopiero jak TŻ będzie w domu,a to troche minie bo ma przylecieć dopiero o 21.45 ,a już spać mi sie chce tylko,że nie chce jej obudzić hałasem bo i tak cieżko jej bylo usnać teraz.
Mijus dziękuję Ci,jesteś kochana Agatek Nika pcha rączki do buzi i tak słodko ssie,ale mi sie wydaje ,ze robi to tylko jak jest głodna i oczywiście ślini się też
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-04-03 o 21:12 |
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() nie mam na nic czasu, więc nie cytuje ![]() napiszę tylko, że u nas ok, jak się u mnie uspokoi to wrócę do Was na całego, mały ładnie w miarę śpi, w nocy robi sobie już przerwy 6-7 h co dla nas jest mega sukcesem , teraz też ładnie śpi już od 19,30.Zasypia sam w łóżeczku przy karuzelce, zepsuła nam się huśtawka Fisher Price i aktualnie jesteśmy bez, najlepsze, że hustawka ma w ciul opcji a jak przestały tylko kręcić się takie kolorowe rybki to dla Alexa stracila na atrakcyjności , milion innych rzeczy działało, ale jak rybek nie ma to strajk ![]() Zamówiłam kunia i (Agetek) podgrzewacz samochodowy Baby Ono pojutrze powinien być, to na święta przetestuje i dam znać ![]() Kupiłam już termoopakowanie z Baby Ono do szerokich butelek, ale Tommy Tippee czy jak to się pisze nie wchodzi więc dokupilam zwykłą butelkę z Canpola i będę przelewać ![]() aaa i ja od początku niczym nie smaruję dupci Alexa i odparzenia nie miał ani razu, butelki wyparzam raz na dwa dni i pleśniawek też nie miał póki co taka wyrodna ze mnie matka
|
|
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uhmm no mam nadzieję że to to o czym piszesz i zniknie, bo mi pielęgniarka nic nie mówiła na ten temat powiedziała tylko ze jak by sie zaczerwieniło mocno to mam trochę sody w pół szkl. wody rozpuścić i przemywać to i tyle na ten temat
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic sie małemu nie stało...
|
|
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mała tez juz wskakuje w 68 ![]() Cytat:
JA nie smaruje. Na poczatku przy każdej zmianie pieluszki smarowalam ale później sie rozleniwiłam i smaruje po kupce i po kapieli, miałam nadrobic ale mała jest marudna i nie dało rady... lece spac póki ona śpi dobranoc
|
||
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomniałam.. Igorek tez juz wskoczył w rozmiar 68....
|
|
|
|
#2546 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór mamuśki
oczywiście jak codzień podczytywałam was ale totalnie nie miałam jak odpisać. Zaspałam i spałam z małym do 10 a miałam wstac po 8 i w czasie jego snu sprzątać bo w domu syf a dziś mieliśmy gościa ![]() No ale trudno, sprzątałam z nim, trochę marudził ale jakoś dałam radę, z tym że na spacer wyrobiłam się dopiero o 14. Dziś zdecydowanie lepsza pogoda, trochę słonka i mniejszy wiatr, nawet było przyjemnie. Jutro czeka mnie wielkie pranie i pakowanie naszej trójki bo wyjeżdzamy już wieczorem na święta do domu. Na cały tydzień. Nie wiem jak dam radę Cytat:
my w poniedziałek stawiamy ![]() Cytat:
ja się strasznie boje Olek już ważył 7 kilosów w sobotę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja myje głowkę mu mydelkiem Iwostin, takie jest specjalne do przesuszonej skóry, ma delikatna ciemieniuchę i łuszczy mu się skórka, ale nie są to żółte płaty tylko białe kawałeczki i pediatra to mydeko poleciła oraz natłuszczanie żelem do ciemnieniuchy Emolium, ale nie było i kupiłam taki krem do suchej skóry głowy Emolium, ma miły zapach Wcześniej myłam mu tym Oilatum soft do kąpieli. Cytat:
u nas też jak mial krostki to lepiej było na dworze, praktycznie ich nie widać było a w cieple w domu nasilały się no i przede wszystkim jak płakał to jeszcze bardziej czerwone od jakiegoś czasu ma ładny pyszczek, tylko lekka chropowatość została no i swędzi go.... smaruj buzie emolientami, kąp tez w jakimś emolium czy oilatum i jak nie przejdzie mu to do lekarza wybierz się, bo to może być AZS Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-04-03 o 22:35 |
||||||||||
|
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi!
a odparzeń nie miała- może raz takie kropeczki na samym początku jak się urodziła no i od tamtej pory nic ![]() bambusiek może faktycznie przesilenie wiosenne?? i jak tam, uspokoiłaś malca?? Coś mu nie podpasowało ![]() neska22 Właśnie też chcę częściej kłaść na drugą stronę- i kładę, nawet w wózku tak będę robić ćwiczę z nią na brzuchu ale na upartego kładzie się na swojej ulubionej stronie ![]() Za 2 dni znów ją sprawdzę, czy aby wszystko ok- wtedy nic nie zauważyłam a nadal są cyrki- ale mniejsze, tak mi się wydaje...Co do tabletek to nie wiem gin nic nie wspomniał o tym, a wie, że biorę i jakie biorę ![]() A śpiworek ja mam- ten co z lidla kupowałysmy hehe ale nie używałam głowa wystaje- a zawsze pod paszki jej kołderke tak nakładam ![]() NataliaM pudrem sypiesz? bałabym się, że się przyklei do dupci świeżo umytej chusteczkami no i cmokanie boskie, fakt! Cytat:
Cytat:
może za cienko smaruję?
|
|
#2548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wyrodnia matka, faktycznie i jaki Agetek??? ![]() Cytat:
![]() spadam już spać, bo padnięta jestem... dobranoc!
|
|
#2549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj literoweczka mała ![]() dobranoc dziewuszki
|
||
|
|
|
#2550 |
|
BAN stały
|
Agatek ja tez uzywam pudru, tylko ze Alantan po kazdej zmianie pieluchy i nic sie nie przykleja
. Ladnie lapie cala wilgoc i chroni przed podraznieniem przy mokrej pupie a po kupce i na noc smaruje cala dupke i sikawke sudocremem![]() Marys spi od 19.30 i zaraz mu na spika dam mleko zeby pospal dluzej i klade sie tez. Mili tez spi (w pozycji nogi na poduszce a glowa w nogach ) dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

nawet jak leży w wózku to przekręca głowę w tą drugą stronę- też tak jak u Inutil w ostatnich miesiącach była w jednej pozycji non stop 

pediatra powiedziała, że faktycznie może być skok
muszę ją kłaść na brzuszku po jedzeniu i ma ćwiczyć mięśnie szyi
jakieś stany depresyjne mnie łapią, mimo, że biorę leki... jakiegoś doła łapię ostatnio wybaczcie

my w poniedziałek stawiamy