|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
ale też bądźmy uczciwe, dużo kobiet na prawdę histeryzuje niepotrzebnie. Ja nie chcę bronić lekarzy, bo wiem, że dużo jest takich nie fair, ale żyję w środowisku chirurgów i nie tylko i wiem dobrze jak to wygląda z drugiej strony. Niestety, ale bardzo często najłatwiej jest ocenić takiego doktora, samemu nie mając pojęcia o czym mowa. W pewnych sytuacjach wszyscy jesteśmy lekarzami, a ten prawdziwy jest tym złym. To są ludzie, którzy skończyli bardzo trudne studia i bardzo dużo się uczą, uważam, że rzucanie haseł w stylu "lekarze są do dupy" jest po prostu nieuczciwe.
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Chirurg a ginekolog prowadzący ciążę to zupełnie co innego, nigdy nie miałam pretensji do lekarzy, zawsze byłam zadowolona. O ginekologach zmieniłam zdanie jak zaszłam w ciążę i jak sześciu pod rząd okazało się konowałami.
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Jakbyś miała takie doświadczenia to byś inaczej pisała.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Wiesz co, mam różne doświadczenia z lekarzami, to, ze moja rodzina należy do tej branży i obracam się w tym środowisku nie oznacza, że trafiam na samych najlepszych. Wręcz przeciwnie, też wielokrotnie trafiłam na tych beznadziejnych. Uważam jednak, że przez ich wykształcenie, mówienie "konował" powinno pozostać dla innego lekarza, który skończył te same studia.
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem zmęczona strasznie,ale momentalnie się obudziłam jak to czytam...
Perse, trzymaj się kochana, może Dawidek robi sobie spóźniony prima aprilis... Bądź dzielna Ja też nie zamierzam wyrokować, bo nadzieję trzeba mieć zawsze...
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie Dasti my mamy troszkę inne doświadczenia, które punkt widzenia nam też dość mocno zmieniły...
aczkolwiek akurat z mojego gina jestem b. zadowolona od paru już lat
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-03 o 20:08 |
|
|
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z tej drugiej strony mogę wam powiedzieć jak to wygląda..
Powiem wam szczerze,że wolę nad wyrost panikujące pacjentki - myślę,że to bezpieczniejsze. Lekarze takich nie lubią bo mają przez to więcej roboty. Ale ufajcie swojej intuicji i się nie przejmujcie głupim gadaniem że wam się coś zdaje i wymyślacie! Tak bym chciała żeby Perse była u mnie w szpitalu,pojechałabym do niej...
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
no to prawda - lepiej panikować,
a co do lekarzy - nie uważam że wszyscy są źli, ale tak samo jak tutaj, tak i w Polsce spotkałam się już kilka razy z błędną diagnozą, źle wykonanym zabiegiem, nawet śmiercią pacjenta przez błąd lekarza... nie mam do nich zaufania, ale tak jak Andzya mówi, nie można wrzucać wszystkich do jednego worka, niektórzy ciężko pracują na to żeby zostać lekarzami - tak jak położnymi i mamy tu przykład Mismalezji, a niektórzy po prostu idą bo... to dobry zawód i odfajkowują swoje w pracy idą do domu. Tak samo moglibyśmy mówić o księżach i innych zawodach -bardzo źle że to akurat na naszym wątku i to Perse która i tak dużo przeszła w tej ciąży musiała dostać taką a nie inną informację - ale poczekajmy na jekieś wieści. Trzeba mieć nadzieje! |
|
|
|
#998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wstydzę się za swoją branżę...Dziewczynki wymódlmy dobre wieści Perse, wszystkie myślami jesteśmy z Tobą! Czeka nas bezsenna noc dziewczyny.. |
|
|
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie jesteśmy z Perse i musimy myśleć pozytywnie, nie ma co gdybać, teraz pozostaje nam czekać.
Pytanie do dziewczyn, czy pierzecie dziecięce ciuszki w proszku czy płynie do prania? Jadę jutro do Tesco, bo jest promocja na Lovelę, tylko nie wiem w czym lepiej prać i czy używacie jeszcze płynów do płukania? |
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej jednak mam nadzieję, że z Perse będzie wszystko w porządku... Cały czas o niej myślę. Byłam z moją kicią u weta, tu też niczego optymistycznego się nie dowiedziałam, jedyne to to, że muszę ją skonsultować z chirurgiem, żeby dowiedzieć się, czy da się to wyciąć w całości, bo ponoć zmiana jest duża... No i poprawy nie ma.
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Lekarza konowała znajdziemy niestety w każdej dziedzinie.
Ale jest wielu i tych dobrych...tylko ciężko na nich trafić lub trzeba za to słono zapłacić. |
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Nawet nie wiem o czym mam teraz tutaj pisać... Perse , Dawidku - wracajcie do nas...
|
|
|
|
#1003 |
|
Rozeznanie
|
Niestety nie mam zadnych informacji od Perse...
Glupio mi to pisac,ale jakby bylo dobrze,to odezwalaby sie (chociaz nadal mam taka nadzieje) Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic co ona teraz czuje Jestesmy juz w tak zaawansowanych ciazach........po prostu masakra![]() Nie moge sie otrzasnac ![]() Nie wiem czy to przez lekarzy,ktorzy tak wczesnie podali jej ten fenoterol, ktory do 28tyg moze zaszkodzic dziecku...chociaz nie jestem lekarzem,wiec nie bede sie wypowiadac ![]() Bidulka
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie co dokładnie napisała...?
|
|
|
|
#1007 |
|
Rozeznanie
|
Napisala mi.ze nie ma tetna i jedzie na wywolanie porodu. Zapytalam, co sie stalo itd. A ona- nie wiem, moje dziecko umarlo...
po prostu nie wierze... |
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie może być prawda
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczekajmy na jakieś wieści Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-04-03 o 20:55 |
|
|
|
|
#1011 |
|
Rozeznanie
|
Jak sie czegos dowiem,to na pewno dam znac
Tymczasem nawet nie mam sily pisac na forum Trzymajcie sie |
|
|
|
#1012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o poronienia, to kiedyś był wywiad z taką panią profesor, która powiedziała wg mnie mądre słowa. Pewnie wiele z Was się to nie spodoba i ja to rozumiem, ale coś w tym jest. Powiedziała mianowicie, że kobiety, które tracą ciążę powinny tak na prawdę się cieszyć (może to za dużo powiedziane), bo to oznacza, że organizm, natura sama selekcjonuje słabsze płody. Lepsze to, niż miałoby się okazać, że rodzi się dziecko z mega wielkimi wadami genetycznymi, albo że po ich wykryciu kobieta musi podjąć decyzję o usunięciu dziecka. Wiem, że to za każdym razem jest trauma dla matki, kiedy traci swoje dziecko, obojętne w jakim momencie. Może jednak to jest jakieś wytłumaczenie... Moim zdaniem nie można też porównywać chirurga do ginekologa. Ginekolog prowadzący ciąże ma do czynienia z dwoma życiami. W tym jedno jest nie do końca pod kontrolą. Moja kuzynka (położna) powiedziała, że takie przypadki się zdarzają i nie ma tu większego uzasadnienia "dlaczego". Może serduszko było słabe, może to ciśnienie, może coś innego. Powodów może być wiele. Jejku, jak mnie jest dzisiaj źle z tym wszystkim
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-03 o 21:06 |
||
|
|
|
#1013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie tylko Ty, chyba widać że każda z nas czeka na wieści odświeżając stronę i to wszystko.... ja też nie mam jakoś weny do pisania - Perse, oby wszystko było dobrze |
||||
|
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
od ktorego tyg? mi chcieli podac w szpitalu w 20tyg,ale moja gin zadzwonila z krzykiem i powiedziala,co wy robicie przeciez mozecie zabic to dziecko, do chyba 27-28 tyg serce dziecka w pelni sie wyksztalca,jezeli cos co zaburzy to moze dojsc do poronienia,tak mi to wytlumaczyla. Dodala,ze w szpitalu podaja to kazdej niezaleznie od tyg ciazy- na od.pier.dol zeby miec pacjenta z glowy,straszne. Ja biore fenoterol od 30t i tez mam obawy,choc juz z sercem powinno byc ok. Martwi mnie to,ze Perse miala tez to wysokie cisnienie:/
|
|
|
|
#1015 | |||
|
Wtajemniczenie
|
O Boże, co za okropna wiadomość od Perse
Mam nadzieję, że jednak okaże się, że to jakiś fałszywy alarm i oboje tu jeszcze wrócą Oby zdarzył się cud ![]() ... Cytat:
Cytat:
(Edit: w nawiązniu do powyżej wiadomości od Kapukat - proszek mi się ładnie wypłukał i nic nie zostało na ubrankach, nawet zapachu za bardzo nie czuć )Cytat:
![]() Ech, smutne to...
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-04-03 o 21:21 |
|||
|
|
|
#1016 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze powstają takie pytania. Każda śmierć pierwsze kojarzy się z niesprawiedliwością. Tylko czy takie pytania mają sens? Czy są na nie odpowiedzi? Ale nie można za wszystkie niepowodzenia ganić lekarzy. Nie każdy przypadek w medycynie jest uleczalny i nie zawsze da się "coś" zrobić. Ja mocno wierzę w to, że jednak więcej jest dobrych lekarzy. Zresztą tak samo jak ludzi, ogólnie. |
||
|
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie doczytalam co sie stalo
![]() nie wiem co mam napisac.... trzymaj sie Perse!!! |
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorki, ale ja też obracam się w środowisku chirurgów, mam dojścia do różnych lekarzy, leczę się prywatnie, badania robię prywatnie. Mogę stwierdzić jedno: jakość świadczonych usług medycznych zdecydowanie jest gorsza niż jeszcze 3 lata temu i podejście lekarzy i personelu medycznego do pacjentów również robi się poniżej wszelkich granic. |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Perse bardzo mocno trzymam za Was kciuki...trzymaj sie kochana i wracaj do nas z Dawidkiem!
|
|
|
|
#1020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w każdym razie spotkałam się z kilkoma sprawami sądowymi - niepełnosprawność dziecka spowodowana takimi praktykami. Dlatego już chyba w takim przypadku zdecydowanie bezpieczniejsza jest cesarka.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-03 o 21:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

Wstydzę się za swoją branżę...

ja w każdym razie spotkałam się z kilkoma sprawami sądowymi - niepełnosprawność dziecka spowodowana takimi praktykami. Dlatego już chyba w takim przypadku zdecydowanie bezpieczniejsza jest cesarka.