Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 19:34   #991
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A dlaczego to wina lekarzy?
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
No właśnie i to też
ale też bądźmy uczciwe, dużo kobiet na prawdę histeryzuje niepotrzebnie. Ja nie chcę bronić lekarzy, bo wiem, że dużo jest takich nie fair, ale żyję w środowisku chirurgów i nie tylko i wiem dobrze jak to wygląda z drugiej strony. Niestety, ale bardzo często najłatwiej jest ocenić takiego doktora, samemu nie mając pojęcia o czym mowa. W pewnych sytuacjach wszyscy jesteśmy lekarzami, a ten prawdziwy jest tym złym. To są ludzie, którzy skończyli bardzo trudne studia i bardzo dużo się uczą, uważam, że rzucanie haseł w stylu "lekarze są do dupy" jest po prostu nieuczciwe.
Stary 2012-04-03, 19:46   #992
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Chirurg a ginekolog prowadzący ciążę to zupełnie co innego, nigdy nie miałam pretensji do lekarzy, zawsze byłam zadowolona. O ginekologach zmieniłam zdanie jak zaszłam w ciążę i jak sześciu pod rząd okazało się konowałami.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Jakbyś miała takie doświadczenia to byś inaczej pisała.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:49   #993
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Chirurg a ginekolog prowadzący ciążę to zupełnie co innego, nigdy nie miałam pretensji do lekarzy, zawsze byłam zadowolona. O ginekologach zmieniłam zdanie jak zaszłam w ciążę i jak sześciu pod rząd okazało się konowałami.
ale ja nie pisałam tylko o chirurgach, ale o wszystkich specjalizacjach. Ty po prostu trafiłaś na tych niekompetetnych, ja nie mówię, że takich przecież nie ma. Chodzi mi o to, że najłatwiej jest uogólniać.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:

Wiesz co, mam różne doświadczenia z lekarzami, to, ze moja rodzina należy do tej branży i obracam się w tym środowisku nie oznacza, że trafiam na samych najlepszych. Wręcz przeciwnie, też wielokrotnie trafiłam na tych beznadziejnych.
Uważam jednak, że przez ich wykształcenie, mówienie "konował" powinno pozostać dla innego lekarza, który skończył te same studia.
Stary 2012-04-03, 19:58   #994
missmalezji
Wtajemniczenie

Dziewczyny jestem zmęczona strasznie,ale momentalnie się obudziłam jak to czytam...
Perse, trzymaj się kochana, może Dawidek robi sobie spóźniony prima aprilis... Bądź dzielna
Ja też nie zamierzam wyrokować, bo nadzieję trzeba mieć zawsze...

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:02   #995
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie Dasti my mamy troszkę inne doświadczenia, które punkt widzenia nam też dość mocno zmieniły...
aczkolwiek akurat z mojego gina jestem b. zadowolona od paru już lat
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:08
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:09   #996
missmalezji
Wtajemniczenie

Ja z tej drugiej strony mogę wam powiedzieć jak to wygląda..
Powiem wam szczerze,że wolę nad wyrost panikujące pacjentki - myślę,że to bezpieczniejsze. Lekarze takich nie lubią bo mają przez to więcej roboty. Ale ufajcie swojej intuicji i się nie przejmujcie głupim gadaniem że wam się coś zdaje i wymyślacie!

Tak bym chciała żeby Perse była u mnie w szpitalu,pojechałabym do niej...

Stary 2012-04-03, 20:17   #997
kapukat
Zakorzenienie

no to prawda - lepiej panikować,
a co do lekarzy - nie uważam że wszyscy są źli, ale tak samo jak tutaj, tak i w Polsce spotkałam się już kilka razy z błędną diagnozą, źle wykonanym zabiegiem, nawet śmiercią pacjenta przez błąd lekarza... nie mam do nich zaufania, ale tak jak Andzya mówi, nie można wrzucać wszystkich do jednego worka, niektórzy ciężko pracują na to żeby zostać lekarzami - tak jak położnymi i mamy tu przykład Mismalezji, a niektórzy po prostu idą bo... to dobry zawód i odfajkowują swoje w pracy idą do domu. Tak samo moglibyśmy mówić o księżach i innych zawodach -bardzo źle że to akurat na naszym wątku i to Perse która i tak dużo przeszła w tej ciąży musiała dostać taką a nie inną informację - ale poczekajmy na jekieś wieści. Trzeba mieć nadzieje!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:19   #998
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a co do lekarzy - nie uważam że wszyscy są źli, ale tak samo jak tutaj, tak i w Polsce spotkałam się już kilka razy z błędną diagnozą, źle wykonanym zabiegiem, nawet śmiercią pacjenta przez błąd lekarza... nie mam do nich zaufania, ale tak jak Andzya mówi, nie można wrzucać wszystkich do jednego worka, niektórzy ciężko pracują na to żeby zostać lekarzami - tak jak położnymi i mamy tu przykład Mismalezji, a niektórzy po prostu idą bo... to dobry zawód i odfajkowują swoje w pracy idą do domu. Tak samo moglibyśmy mówić o księżach i innych zawodach -bardzo źle że to akurat na naszym wątku i to Perse która i tak dużo przeszła w tej ciąży musiała dostać taką a nie inną informację - ale poczekajmy na jekieś wieści. Trzeba mieć nadzieje!
Wstydzę się za swoją branżę...
Dziewczynki wymódlmy dobre wieści
Perse, wszystkie myślami jesteśmy z Tobą! Czeka nas bezsenna noc dziewczyny..

Stary 2012-04-03, 20:19   #999
onething
Zadomowienie

Wszystkie jesteśmy z Perse i musimy myśleć pozytywnie, nie ma co gdybać, teraz pozostaje nam czekać.

Pytanie do dziewczyn, czy pierzecie dziecięce ciuszki w proszku czy płynie do prania? Jadę jutro do Tesco, bo jest promocja na Lovelę, tylko nie wiem w czym lepiej prać i czy używacie jeszcze płynów do płukania?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:27   #1000
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no właśnie o to mi chodzi, żeby nie uogólniać, że wszyscy są źli i tyle. Znam bardzo wielu łapówkarzy i serio chamskich lekarzy, którym po mimo tytułu profesora słoma z butów wystaje, ale znam też dużo takich Ravików -lekarzy z powołania.

Niemniej jednak mam nadzieję, że z Perse będzie wszystko w porządku... Cały czas o niej myślę.

Byłam z moją kicią u weta, tu też niczego optymistycznego się nie dowiedziałam, jedyne to to, że muszę ją skonsultować z chirurgiem, żeby dowiedzieć się, czy da się to wyciąć w całości, bo ponoć zmiana jest duża... No i poprawy nie ma.
Stary 2012-04-03, 20:32   #1001
anulka4771
Wtajemniczenie

Lekarza konowała znajdziemy niestety w każdej dziedzinie.
Ale jest wielu i tych dobrych...tylko ciężko na nich trafić lub trzeba za to słono zapłacić.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:38   #1002
begie13
Zadomowienie

Nawet nie wiem o czym mam teraz tutaj pisać... Perse , Dawidku - wracajcie do nas...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:39   #1003
ania_85
Rozeznanie

Niestety nie mam zadnych informacji od Perse...
Glupio mi to pisac,ale jakby bylo dobrze,to odezwalaby sie (chociaz nadal mam taka nadzieje)
Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic co ona teraz czuje Jestesmy juz w tak zaawansowanych ciazach........po prostu masakra
Nie moge sie otrzasnac
Nie wiem czy to przez lekarzy,ktorzy tak wczesnie podali jej ten fenoterol, ktory do 28tyg moze zaszkodzic dziecku...chociaz nie jestem lekarzem,wiec nie bede sie wypowiadac

Bidulka
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:41   #1004
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Glupio mi to pisac,ale jakby bylo dobrze,to odezwalaby sie (chociaz nadal mam taka nadzieje)
Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic co ona teraz czuje Jestesmy juz w tak zaawansowanych ciazach........po prostu masakra
Nie moge sie otrzasnac
Nie wiem czy to przez lekarzy,ktorzy tak wczesnie podali jej ten fenoterol, ktory do 28tyg moze zaszkodzic dziecku...chociaz nie jestem lekarzem,wiec nie bede sie wypowiadac

Bidulka
ale napisała Ci tylko, że bedzie miała wywoływany poród? W sensie rodzenia sn czy cc? Bo może zrobili jej cc, z Dawidkiem jest okej, ale ona obolała i nie miała głowy, żeby napisać...
Stary 2012-04-03, 20:43   #1005
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiem o czym mam teraz tutaj pisać... Perse , Dawidku - wracajcie do nas...
Ja też.. właściwie siedzę i odświeżam tylko..

Stary 2012-04-03, 20:44   #1006
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ale napisała Ci tylko, że bedzie miała wywoływany poród? W sensie rodzenia sn czy cc? Bo może zrobili jej cc, z Dawidkiem jest okej, ale ona obolała i nie miała głowy, żeby napisać...
no właśnie co dokładnie napisała...?

Wanda
Stary 2012-04-03, 20:47   #1007
ania_85
Rozeznanie

Napisala mi.ze nie ma tetna i jedzie na wywolanie porodu. Zapytalam, co sie stalo itd. A ona- nie wiem, moje dziecko umarlo...

po prostu nie wierze...
Stary 2012-04-03, 20:51   #1008
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
napisala mi.ze nie ma tetna i jedzie na wywolanie porodu. Zapytalam, co sie stalo itd. A ona- nie wiem, moje dziecko umarlo...

Po prostu nie wierze...

Stary 2012-04-03, 20:54   #1009
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisala mi.ze nie ma tetna i jedzie na wywolanie porodu. Zapytalam, co sie stalo itd. A ona- nie wiem, moje dziecko umarlo...

po prostu nie wierze...
nieeee to nie może być prawda

Wanda
Stary 2012-04-03, 20:54   #1010
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

po prostu nie wierze...
Straszne...
Poczekajmy na jakieś wieści

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:55
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:58   #1011
ania_85
Rozeznanie

Jak sie czegos dowiem,to na pewno dam znac
Tymczasem nawet nie mam sily pisac na forum
Trzymajcie sie
Stary 2012-04-03, 21:04   #1012
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Najczęściej to wina lekarzy bo jak kobieta mówi że nie czuje ruchów to powinna leżeć w szpitalu pod ktg. Na wątku AM dziewczyna nie czuła ruchów, pojechała na ip- serduszko biło, a za tydzień na połówkowym w 22tc już nie biło, jak się pózniej okazało złe przepływy były i to była przyczyna zgonu dziecka, a wystarczyło dobrze przebadać i podać coś na rozżedzenie krwi i może do tragedii by nie doszło. Dlatego ja nie mam zaufania i słucham swojej intuicji, słuchając lekarzy dwie ciąże straciłam.
bez przesady, ja bym się nie odważyła wydawać tak daleko idących sądów

Cytat:
Nie moge sie otrzasnac

Bidulka
nie strasz mnie, bo ja też biorę ten fenoterol

Jeśli chodzi o poronienia, to kiedyś był wywiad z taką panią profesor, która powiedziała wg mnie mądre słowa. Pewnie wiele z Was się to nie spodoba i ja to rozumiem, ale coś w tym jest. Powiedziała mianowicie, że kobiety, które tracą ciążę powinny tak na prawdę się cieszyć (może to za dużo powiedziane), bo to oznacza, że organizm, natura sama selekcjonuje słabsze płody. Lepsze to, niż miałoby się okazać, że rodzi się dziecko z mega wielkimi wadami genetycznymi, albo że po ich wykryciu kobieta musi podjąć decyzję o usunięciu dziecka.

Wiem, że to za każdym razem jest trauma dla matki, kiedy traci swoje dziecko, obojętne w jakim momencie. Może jednak to jest jakieś wytłumaczenie...

Moim zdaniem nie można też porównywać chirurga do ginekologa. Ginekolog prowadzący ciąże ma do czynienia z dwoma życiami. W tym jedno jest nie do końca pod kontrolą.

Moja kuzynka (położna) powiedziała, że takie przypadki się zdarzają i nie ma tu większego uzasadnienia "dlaczego". Może serduszko było słabe, może to ciśnienie, może coś innego. Powodów może być wiele.

Jejku, jak mnie jest dzisiaj źle z tym wszystkim

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-03 o 21:06
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:07   #1013
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Wszystkie jesteśmy z Perse i musimy myśleć pozytywnie, nie ma co gdybać, teraz pozostaje nam czekać.

Pytanie do dziewczyn, czy pierzecie dziecięce ciuszki w proszku czy płynie do prania? Jadę jutro do Tesco, bo jest promocja na Lovelę, tylko nie wiem w czym lepiej prać i czy używacie jeszcze płynów do płukania?
płyn jest lepszy, bo szybciej się wypłukuje i nie zostaje w praniu.. Płyn do płukania tylko do kocyków i rzeczy wełnianych. Bo dziecko nie potrzebuje dodatkowej chemi

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Byłam z moją kicią u weta, tu też niczego optymistycznego się nie dowiedziałam, jedyne to to, że muszę ją skonsultować z chirurgiem, żeby dowiedzieć się, czy da się to wyciąć w całości, bo ponoć zmiana jest duża... No i poprawy nie ma.
to dzisiaj nie najlepszy dzień jak widać dla większości z nas....

Cytat:

po prostu nie wierze...
Boże jak ona musi się czuć.... nie wyobrażam sobie tego

Cytat:
Jak sie czegos dowiem,to na pewno dam znac
Tymczasem nawet nie mam sily pisac na forum
Trzymajcie sie

nie tylko Ty, chyba widać że każda z nas czeka na wieści odświeżając stronę i to wszystko.... ja też nie mam jakoś weny do pisania - Perse, oby wszystko było dobrze
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:10   #1014
ania_85
Rozeznanie

Cytat:

nie strasz mnie, bo ja też biorę ten fenoterol
od ktorego tyg? mi chcieli podac w szpitalu w 20tyg,ale moja gin zadzwonila z krzykiem i powiedziala,co wy robicie przeciez mozecie zabic to dziecko, do chyba 27-28 tyg serce dziecka w pelni sie wyksztalca,jezeli cos co zaburzy to moze dojsc do poronienia,tak mi to wytlumaczyla. Dodala,ze w szpitalu podaja to kazdej niezaleznie od tyg ciazy- na od.pier.dol zeby miec pacjenta z glowy,straszne. Ja biore fenoterol od 30t i tez mam obawy,choc juz z sercem powinno byc ok. Martwi mnie to,ze Perse miala tez to wysokie cisnienie:/
Stary 2012-04-03, 21:19   #1015
rinco
Wtajemniczenie

O Boże, co za okropna wiadomość od Perse Mam nadzieję, że jednak okaże się, że to jakiś fałszywy alarm i oboje tu jeszcze wrócą Oby zdarzył się cud

...

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
dziewczyny
czy któraś z Was kupiła może książkę Zawitkowskiego "mamo, tato co ty na to?"?
zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy warto?
mogę kupić za 72 zl obydwie części z filmami, więc jeszcze w fajnej cenie.
dajcie znać
Ja mam tą książkę (I część z płytą), ale jeszcze jej nie czytałam (przeglądnęłam tylko zaraz po tym jak ją kupiłam), a filmu też jeszcze nie oglądałam (jedynie fragmenty). Czy warto kupić - sama musisz zobaczyć czy Ci pasuje. Ja się skusiłam, bo mi gin właśnie tą książkę polecił.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ja kupiłam proszek - Dzidziuś, do białego i do kolorów i prałam osobno białe i osobno kolorowe. Płynu do płukania nie używałam, chociaż kupiłam sobie jakiś Bambi chyba (czy coś takiego - małą butelkę), ale raczej z myślą o kocykach czy innych sztywniejszych rzeczach. Ciuszków na razie na pewno nie będę płukała w płynie, może później.

(Edit: w nawiązniu do powyżej wiadomości od Kapukat - proszek mi się ładnie wypłukał i nic nie zostało na ubrankach, nawet zapachu za bardzo nie czuć )

Cytat:
Jeśli chodzi o poronienia, to kiedyś był wywiad z taką panią profesor, która powiedziała wg mnie mądre słowa. Pewnie wiele z Was się to nie spodoba i ja to rozumiem, ale coś w tym jest. Powiedziała mianowicie, że kobiety, które tracą ciążę powinny tak na prawdę się cieszyć (może to za dużo powiedziane), bo to oznacza, że organizm, natura sama selekcjonuje słabsze płody. Lepsze to, niż miałoby się okazać, że rodzi się dziecko z mega wielkimi wadami genetycznymi, albo że po ich wykryciu kobieta musi podjąć decyzję o usunięciu dziecka.
Tylko że potem zawsze pozostaje pytanie dlaczego akurat moje dziecko było słabsze czy chore, dlaczego nie było zdrowe i silne jak inne

Ech, smutne to...

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-04-03 o 21:21
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:28   #1016
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
od ktorego tyg? mi chcieli podac w szpitalu w 20tyg,ale moja gin zadzwonila z krzykiem i powiedziala,co wy robicie przeciez mozecie zabic to dziecko, do chyba 27-28 tyg serce dziecka w pelni sie wyksztalca,jezeli cos co zaburzy to moze dojsc do poronienia,tak mi to wytlumaczyla. Dodala,ze w szpitalu podaja to kazdej niezaleznie od tyg ciazy- na od.pier.dol zeby miec pacjenta z glowy,straszne. Ja biore fenoterol od 30t i tez mam obawy,choc juz z sercem powinno byc ok. Martwi mnie to,ze Perse miala tez to wysokie cisnienie:/
od 25tc

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Tylko że potem zawsze pozostaje pytanie dlaczego akurat moje dziecko było słabsze czy chore, dlaczego nie było zdrowe i silne jak inne

Ech, smutne to...
Wiadomo Zawsze powstają takie pytania. Każda śmierć pierwsze kojarzy się z niesprawiedliwością. Tylko czy takie pytania mają sens? Czy są na nie odpowiedzi?

Ale nie można za wszystkie niepowodzenia ganić lekarzy. Nie każdy przypadek w medycynie jest uleczalny i nie zawsze da się "coś" zrobić. Ja mocno wierzę w to, że jednak więcej jest dobrych lekarzy. Zresztą tak samo jak ludzi, ogólnie.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:29   #1017
moniczka1302
Wtajemniczenie

wlasnie doczytalam co sie stalo
nie wiem co mam napisac....
trzymaj sie Perse!!!
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:30   #1018
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Lekarza konowała znajdziemy niestety w każdej dziedzinie.
Ale jest wielu i tych dobrych...tylko ciężko na nich trafić lub trzeba za to słono zapłacić.
Nawet jak się słono płaci to nie ma gwarancji, że lekarz się nami dobrze zajmie.

Sorki, ale ja też obracam się w środowisku chirurgów, mam dojścia do różnych lekarzy, leczę się prywatnie, badania robię prywatnie.
Mogę stwierdzić jedno: jakość świadczonych usług medycznych zdecydowanie jest gorsza niż jeszcze 3 lata temu i podejście lekarzy i personelu medycznego do pacjentów również robi się poniżej wszelkich granic.
Stary 2012-04-03, 21:41   #1019
_Maya_
Zakorzenienie

Perse bardzo mocno trzymam za Was kciuki...trzymaj sie kochana i wracaj do nas z Dawidkiem!
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:44   #1020
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Z tego cco słyszałam,lub oglądałam w jakimś programie to jest to bardzo bolesne i nie daje żadnej gwarancji że dziecko się obróci. A swoją drogą może jeszcze się obróci,jeszcze ma 2 tyg.

.
Tak, z tego co wiem, w ogóle odchodzi się od wszelkich działań na brzuchu ciężarnej, że tak powiem. Takie praktyki jak tzw. wyciskanie dziecka przez kłądzenie się lekarza czy położnej na brzuchu są już zakazane prawnie i można za to skarżyć szpital. Udowodniono, że można zrobić ogromną krzywdę dziecku przez takie zabiegi, więc w ogóle raczej się tego nie robi. Może Missmalezji dokładnie się wypowie na ten temat? ja w każdym razie spotkałam się z kilkoma sprawami sądowymi - niepełnosprawność dziecka spowodowana takimi praktykami. Dlatego już chyba w takim przypadku zdecydowanie bezpieczniejsza jest cesarka.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-03 o 21:48
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości