|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kosmetyki Naturalne-Zrób sobie krem-Kolejny sklep, przez który wydam masę pieni
|
|
|
|
|
#3572 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kosmetyki Naturalne-Zrób sobie krem-Kolejny sklep, przez który wydam masę pieni
hej wam
![]() czytałam, pdoczzytywałam was i nadszedł ten moment doszło do mnie moje zamówienie z zsk ![]() hydrolat geraniowy korund mocznik olej ze słodkich migdałów stężony wyciąg z aloesu kwas hialuronowy gratis: glinka biała i mam pytanie.. Czy to normalne że mocznik który do mnie przyszedł był częściowo pozbijany w grudki? Jak go dodać do balsamu? 100ml balsamu i 10 g mocznika wmieszać? Jak najlepiej stosowac korund na ciało> zmieszać z żelem pod prysznic? Jak stosować wyciąg z aloesu? punktowo na to co się nie chce goić? Mogę rozrobić glinkę biało hydrolatem geraniowym? za odpowiedzi z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie dużo nowości w ZSK: http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/new.
Może dlatego nie mają czasu odpowiadać na maile. |
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu kilka rzeczy wpadło mi w oko
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
O rany.. potrójny 1,5 % HA
|
|
|
|
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
Mnie z nowości ciekawi hydrolat z czarnej porzeczki i olej z passiflory. Właśnie miałam składać zamówienie w mazidlach ale chwilowy brak oleju śliwkowego maja i wpadłam na nowości w zsk
|
|
|
#3578 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() a miałam dla odmiany zamówić w mazidłach. |
|
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
A tyle razy powtarzałam, że wizaż to ZŁOOOO
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Jakby kogoś interesowało, to organiczny olej kokosowy będzie w II połowie kwietnia
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was robiła krem na dzień z filtrami?
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
Czy all-in-one mogę dodać do żelu aloesowego,np. tego : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html ?
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam trochę głupi problem. ZSK zawsze na stronie miało gdzieś listę z terminami ważności swoich produktów. Zawsze jakoś bezproblemowo to znajdywałam, a teraz nie mogę
. Pomoże ktoś?
|
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz zapytać w mailu o konkretne produkty albo zadzwoń do sklepu. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-04-08 o 20:52 |
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, widzę że wiecie tu wszytko o tych mazidełkach. :P Ja niestety jestem zielona (stabilność, PH, stężenia..) dlatego przychodzę po radę. Chciałabym wypróbować jakiś preparat do cery suchej (bardzo suchej). Myślę o zamówieniu kwasu hialuronowego 1%(chciałabym go z czymś łączyć). Zainteresowały mnie też: mocznik, mleczko pszczele, HYDROMANIL, ale zupełnie nie wiem jak miałabym się zabrać się stosowania, czy te produkty w ogóle nadawałyby się (w jakiejś kombinacji, nie wszystkie) do połączenia. A nie chciałabym zrobić sobie krzywdy...
![]() Może któraś dobra duszyczka mi pomoże? Byłabym bardzo wdzięczna za każdą radę, bo ja jestem bardzo początkująca
|
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3588 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
-potrójny kwas hialuronowy -hydolat z kwiatu chabra -ekstrakt z soku z pszenicy -ekstrakt z soku granatu Ciekawe jak się sprawdzą ![]() ekstakt z banana i inne ekstakty także kusiły, ale jak wezmę za wiele rzeczy na jeden raz to się pogubię i w końcu niczego nie będę używać poza tym wzięłam jeszcze to: Olej arganowy ORGANICZNYPojemność: 60 ml| 27,50 zł- 1szt. Ekstrakt z soku truskawkiWaga: 10 g| 3,65 zł- 1szt. Hydrolat z rumianu szlachetnegoPojemność: 200 ml| 10,90 zł- 1szt. Francuska glinka żółtaWaga: 50 g| 6,10 zł- 1szt. Olej Babassu RAFINOWANY / ORGANICZNYWaga: 40 g| 6,80 zł- 1szt. Olej Tamanu NATURALNYPojemność: 15 ml| 11,99 zł- 1szt. Olej z rokitnika NATURALNYPojemność: 15 ml| 12,90 zł- 1szt. Olej z róży ORGANICZNYPojemność: 15 ml| 10,95 zł- 1szt. Kofeina farmaceutycznaWaga: 5 g| 5,90 zł- 1szt. Kompozycja Witaminowa All-in-oneWaga: 10 g| 5,99 zł- 1szt. Olejek lemongrasowy NATURALNYPojemność: 7 ml| 6,19 zł- 1szt. Olejek tymiankowy NATURALNYPojemność: 7 ml| 7,50 zł- 1szt. Olejek szałwiowy NATURALNYPojemność: 7 ml| 7,90 zł- 1szt. Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotniePojemność: 30 ml| 5,95 zł- 1szt. Olej makadamia ORGANICZNYPojemność: 60 ml| 14,60 zł- 1szt. no i opakowania kosmetyczne ![]() jeśli chodzi o olejki to chcę zmieszać arganowy, tamanu i z rokitnika z ekstraktem z granatu i to będzie smarowidło na noc łączone z hialuronem A na rano różany z macadamią (o ile nie okażą się za tłuste pod krem, a to bardzo możliwe) jak nie wymyślę coś innego na poranki. Inne ekstrakty będą do maseczek. Kofeinę wykorzystam do balsamów. Kompozycję witaminową i zatężony aloes będę używać to tuningowania masek i odżywek. Olejki do aromaterapii a jak się sprawdzą to też pododaje do kosmetyków. Olej babasu będzie służył do smarowania włosów przed myciem. Grunt jeszcze tego wszystkiego używać ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:33 ---------- Cytat:
i to na wilgotną skóręJa stosuje na dzień i na noc, kwestia tłustości wybranego oleju, czy da się na to wszystko potem nałożyć podkład i wyglądać jak człowiek, jeśli tak to nie ma przeszkód.
|
|
|
#3589 |
|
Zadomowienie
|
witam, dziewczyny czy może wiecie jak to jest z terminem realizacji zamówienia z ZSK? zamawiałam 3 produkty z 3 tygodnie temu i nadal nic, cisza a na maile nie odpowiadają
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czas realizacji jest bardzo szybki, jeśli po drodze nie ma weekendu
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Długo powstrzymywałam się przed złożeniem zamówienia, bo przeczuwałam, jak to się skończy... Weszłam dziś na stronę z zamiarem kupna hydrolatów, a skończyło się na: Butelka 125 mlRodzaj: Spryskiwacz| 2,75 zł- 1szt. Butelka 125 mlRodzaj: Atomizer| 2,25 zł- 1szt. Łyżeczka miarowa 5 i 2,5 mlIlość: 1 szt.| 0,39 zł- 1szt. Mleczko pszczelePojemność: 30 ml| 6,90 zł- 1szt. Olej z pestek śliwki NATURALNYPojemność: 15 ml| 6,99 zł- 1szt. Olej z pestek arbuza RAFINOWANYPojemność: 30 ml| 6,75 zł- 1szt. Kwas hialuronowy 1%Pojemność: 30 ml| 5,90 zł- 1szt. Hydrolat z rumianu szlachetnegoPojemność: 200 ml| 10,90 zł- 1szt. Hydrolat z róży stulistnejPojemność: 200 ml| 10,90 zł- 1szt. Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANYPojemność: 60 ml| 5,98 zł- 1szt. Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNYPojemność: 30 ml| 6,35 zł- 1szt. Olej arganowy ORGANICZNYPojemność: 30 ml| 16,50 zł- 1szt. Olej makadamia ORGANICZNYPojemność: 30 ml| 7,30 zł- 1szt. Butelki przeznaczę na hydrolaty. Mleczko pszczele będę dodawać do odżywek i masek, ewentualnie na twarz ( chyba można nałożyć je samo bez dodatków). Olejek z pestek śliwki głównie na końcówki włosów po myciu w celu zabezpieczenia, ale spróbuję też nałożyć go z kwasem hialuronowym na twarz. Olejek z pestek arbuza na noc, na twarz. Kwas hialuronowy-zmieszany z olejkami na twarz. Hydrolaty jako tonik/mgiełka do twarzy. Olej ze słodkich migdałów i makadamia do olejowania włosów i na twarz. Olej arganowy i z krokosza- dla mamy, stosowane na twarz. Kusiły mnie jeszcze kremy, ale narazie jestem na to za głupia, dopiero się wkręcam. To moje pierwsze zamówienie na ZSK. Czy ktoś ma jakieś pomysły, jak jeszcze mogę używać kupionych produktów?
Edytowane przez Hedonistka Czas edycji: 2012-04-10 o 13:01 |
|
|
|
|
#3592 |
|
Matka Smoka
|
Olej ze śliwki to zbyt cenny i drogi olej, żeby stosować do włosów wg mnie. Dodawaj po kropli do arbuza na noc - nada zapach i go wzbogaci a ryzyko zapchania zmniejszone.
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za radę
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie listonosz wręczył mi moje zamówienie, doszło błyskawicznie
![]() Jutro zrobię pierwsze testy Narazie mogę napisać, że olejek z pestek śliwki pachnie bosko a hydrolat rumianu to śmierdziel ![]() Dostałam w gratisie 5ml korundu. Mam pytanie: czy ta ilość wystarczy na jedno użycie, czy to za dużo?
Edytowane przez Hedonistka Czas edycji: 2012-04-13 o 11:24 |
|
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
mam juz w koszyku
Hydrolat lawendowy : 200 ml Hydrolat rozmarynowy : 200 ml Hydrolat z nasion słodkich migdałów : 200 ml Algi morskie - spirulina : 10 g Kolagen i elastyna : 15 ml Elastyna : 15 ml Hydrolizat keratyny : 15 ml Potrójny kwas hialuronowy 1.5% : 60 ml 75% D-pantenol w roztworze wodnym : 30 ml Kompozycja Witaminowa All-in-one : 10 g Hydrolizowane białka jedwabiu : 15 ml Glinka biała - porcelanowa : 50 g +korund 5g i alatoina5g z gratisów coś jeszcze warto brać?
|
|
|
#3596 | |
|
zawsze mam racje
|
zsk znowu nie poszalało z próbkami, znowu ten korund którego nie lubię
![]() Do tego kwas jabłkowy i alantoina (dobrze znać poprawną nazwę w końcu, dla mnie to zawsze była alatonina ![]() zamówiłam za 190 zł, mogliby się skapnąć że tego korundu chyba każdy ma po dziurki w nosie W douglasie kupując za tyle można dostać np miniaturkę tuszu o wartości parę dych (nie mówię, że tyle są warte naprawdę, ale taka wartość rynkowa) -- zapomniałam zamówić kwas mlekowy I tak będę domawiać w najbliższym czasie m.in dwa hydrolaty, bo chcę mieć jeden na dzień, jeden na wieczór i dwa do maseczek/płukanek. I poza tym dla ślepych jak ja -hydrolat z bławatka ma tylko 75 ml. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
I warto kupić jakąś butelkę z atomizerem do hydrolatów, bo szkoda ich na wlewanie na wacik.
|
|
|
#3597 |
|
Matka Smoka
|
Nie rozumiem tego problemu z gratisami - przecież jest napisane na stronie zawsze co aktualnie dają. Nie pasuje, nie zamawiaj. Albo zapytaj grzecznie czy Ci wymienią na coś innego. Mnie zawsze zamieniają. Mnie pod względem gratisów zsk najbardziej odpowiada - bu nie daje wcale, a z mazideł dają odrobinki i raz 3/4 było przeterminowane.
|
|
|
|
|
#3598 |
|
zawsze mam racje
|
Dziewczyny, z czego tworzycie maseczki? Oprócz oczywistych rzeczy jak algi i glinki?
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-04-14 o 02:34 |
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Macie może jakiś przepis na serum z ekstraktu z granatu?
Kojarzę, że kiedyś było, albo na stronie mazideł albo ZSK, ale dziś nie widzę na żadnej z nich, jednak może któraś z Was, albo zna, albo zapisała?
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
a którą glinkę bardziej polecacie białą czy zieloną czy może jeszcze inną?
mam wrażliwą ale i mieszaną cerę (raz tłusta raz sucha) sklepowe maski z glinki zawsze mi "dobrze robiły" na twarz... ale jakie to były to nie mam pojęcia i czy robiąc maskę ze spiruliny i glinki jest sens dodawać witamin albo czegoś jeszcze? a ja myślałam ze ten korund to fajna sprawa, coś jak pilling? i po nim jeszcze maskę odżywiającą nakładać czy jakieś serum/olej/krem? można od razu makijaż czy lepiej na wieczór albo w wolny dzien robiąc sobie domowe SPA?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

. Pomoże ktoś?

60kg (BMI: 21.50)