|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty czesc III
Rybiorek swietne zdjecia , fajnie jest patrzec na zdjecia z dziecinstwa koteczkow
i myslec " a taki byl kiedys malutki " Ja czesto przegladam zdjecia mioch i tak wlasnie mowie
|
#4532 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mój się niewiele różni teraz od stanu poadopcyjnego, ale świadomie wzięłam podrośniętego kotka. Teraz szukam tymczasa.
|
|
#4533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i tu mi bylo nie wybierac - przyszlo kocie i chcialo z nami zostac, i zaraz na dzien dobry zaczal umierac, no i psiara ktora nie znosila kotow zostala kocia mamadlatego drugi wziety zostal kocurek zeby sie lepiej dogadywaly, Skuter mial 8 tygodni, to byla naprawde kruszynka, a teraz to Sylwek i Arni w jednym
|
|
#4534 |
|
Nie depcze krokusów
|
Rybiorek - jaką zauważyłaś różnicę w Cycku odkąd ma kolegę?
|
|
#4535 |
|
KOTerator
|
Koniec roboty
. Mają być zdjęcia mojego kociego wychodka? ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Rybiorek nie będę komentować każdego zdjęcia Twoich kocurków osobno, ale się powtórzę: CUDOWNI , dawniej byli przesłodcy ale teraz rewelacja (wolę dorosłe koty niż kociaki ).
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak juz sie zaakceptowali i przestali stresowac nawzajem to generalnie Cycek przestal byc wiecznie smutny, nadal ma fazy smutasowate ale duzo mniej, przed Skuterem jak tylko weszlam do domu to kot mi po pietach deptal, szlam do lazienki kot za mna, mylam glowe nad wanna kot miedzy rekami, nonstop chcial zeby go nosic, poprostu siedzial sam jak bylismy w pracy i samotnosc go dobijala, przy czym jak byl mlodszy bylo lepiej, im byl starszy tym gorzej mu szlo, dlatego chcialam drugiego kota
wyczytalam gdzies ze nawet jak koty sie nie akceptuja to i tak jak zostaja same maja swiadomosc ze inny kot jest z nimi i chociaz mozna go podgladac albo poprostu czuc ze jest u mnie akurat chlopaki sie polubili i bawia sie razem, sprzataja sie nawzajem (czyli liza), czasem spia razem, czasami tez tluka sie ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- DAWAJ!!!!! Cytat:
)
|
|
#4537 |
|
KOTerator
|
Szafko-kuweta z szufladą, wycieraczką wewnętrzną i z pleksowymi drzwiczkami dla kota. Musiałam wyjechać nią na sesję, dobrze, że ma kółka
. Kotki wchodzą przez drzwiczki, robią swoje, zakopują a przy wyjściu żwirek zostaje pod wycieraczką (wycieraczka nie przesuwa się, bo jest na kołkach). Jedna kuweta wystarcza na dwie kotki, pod warunkiem, że często się sprząta. Nie śmiejcie się ze mnie, że mi całkiem odbiło na punkcie panienek, trzeba jednak wziąć pod uwagę to, że ja się dla nich poświęcam, więc one też się muszą ciut do mnie dostosować (nie wymagam załatwiania się do kibelka), z takiej kuwety nic nie czuć i nic nie widać (rozumiem, że kot musi się załatwić, ale nie wszyscy mają ochotę to oglądać ), po za tym mam obsesję na punkcie ich kuwety i czystości .Przepraszam za nieposprzątaną kuwetę, zdjęcia przed pucowaniem, przesiewaniem i grzebaniem za śliwkami |
|
|
|
#4538 |
|
Nie depcze krokusów
|
Spryciula! Świetne rozwiązanie z kratką.
Ale nie musiałaś podglądać kotki ![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-03 o 20:45 |
|
|
|
#4539 |
|
KOTerator
|
Nie podglądałam
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika padlam, super kuweta . Widzialam w sklepach wysylkowych takie kuwety-szafki ale mniejsze bez wycieraczki, tam zaczerpnelas pomysl? Jak dla mnie extra. Ja nie mam miejsca na cos takiego dlatego skonczylo sie na toytoyu, poza tym wtedy nie przyszlo mi do glowy zeby tak szukac, potrzebowalam kryta kuwet i tyle
|
|
#4541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Świetny pomysł Jak będziemy mieć większe mieszkanie, to poważnie rozważę taką opcję (mam na myśli szafko-kuwetę )
Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-04-03 o 21:03 |
|
|
|
|
#4542 |
|
Nie depcze krokusów
|
Rybiorek - i jak się sprawuje kryta? Sikają na ścianki?
|
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę to mojemu TŻ pokazać może mi zmajstruje taką szafkę pozwolisz ze odgapię pomysł?
|
|
#4544 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
). Na zagranicznych stronach widziałam takie gotowe kuwety, ale ceny były jakby ze złota były zrobione . Wcześniej miałyśmy skrzynię ogrodową z wyciętą dziurą, ale ona była zbyt ciężka dla mnie do przesuwania, po za tym otwierała się z góry i musiałam nurkować przy sprzątaniu . Jakiś czas temu wyczaiłam na all szafkę (oczywiście po promocji) i mi się na nią w domu dołożyli na urodziny Cytat:
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-04-03 o 21:10 |
||
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ja nie potrzebowalam bo mi sikal ponad kuweta, rozwalal zwirek po calej lazience jak zawziecie kopal dolek na siku czy kupe, mowa o Cycku of course, toytoy ograniczyl zwirek rozwalony - tylko przed kuweta
problem byl inny - Cyc bal sie ruchomych drzwiczek i miesiac byly zdemontowane, po miesiacu dalismy z powrotem i na szczescie sie odwazyl robia oba tylko w zwirek, jak sprzatam kuwety gora jest czysta
|
#4546 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4547 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Muszę się nad tym zastanowić, bo mój archeolog coraz częściej nie trafia bobkami
|
|
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też na początku zdjęliśmy drzwiczki. Ancijomak był taki maciupki i drobny, że nie miał siły mocować się z drzwiczkami. Też nie mamy problemu z osikanymi ściankami, ale np. kot teściów ma taki rozbryzg przy siusianiu, że ścianki są brudne. |
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jesli moge cos powiedziec ja mam spore kuwety, jak chlopaki wejda nie musza sie schylac, nie wiem jak z przeciagnieciem sie, chyba w tym momencie bylyby za krotkie ale ze staniem nie ma problemu malo tego, raz jak Cyc wszedl zrobic siku i poszedl do konca kuwety to wpakowal sie Skuter za nim - zrobil kupe, zakopal i wyszedl, akurat trafilo ze bylam w lazience i cos sprzatalam, zaskoczona zajrzalam przez szpare do kuwety i Cyc stal tam tez z zaskoczona mina, w koncu wyszedl i wszedl do drugiej kuwety
|
|
#4550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym to zobaczyć |
|
|
|
|
#4551 | |
|
KOTerator
|
![]() A rozważam adopcję drapaka dla Milki, bo widzę jaką jej radość sprawia wspinanie się... Sonię to nie cieszy a o Milkę się boję, że spadnie i zrobi sobie krzywdę, jak myślisz Rybiorku i pozostałe dziewczyny, ryzykować? Gdybym się przekonała do tego bardziej, to myślę, że w październiku drapak mógłby być .Cytat:
(a w sumie jak nie możesz, to nie musisz, u mnie temat kuwety już zakończony na najbliższe kilka lat myślę). Sonia dawała mi jasno do zrozumienia, że jej kuweta zamknięta nie pasi, musiała się schylać przy wchodzeniu, w środku nie miała jak się obrócić i nieraz się załatwiała z głową na zewnątrz. Moje panny siedzą też nieraz obydwie w kuwecie, przeważnie Sonia w żwirku a Milka w kolejce na wycieraczce .
|
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kota też często robi z głową na zewnątrz ![]() Jak w typowej damskiej toalecie... W męskich nigdy nie ma kolejek, a w damskich... |
|
|
|
|
#4553 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
.Cytat:
Dlatego zawsze na wyjazdach chodzę do męskich (raz byłam z Tż na wycieczce z uniwersytetem trzeciego wieku, jejkuu jak babki były zgorszone, kiedy razem weszliśmy ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Siejusia ale masz podpis , tylko czekać, aż Malla i Rybiorek coś wrzucą, a zaczęło się od Iwony |
||
|
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, ale może z drugiej strony to będzie dla niej coś na zasadzie rehabilitacji, w sensie wzmocni jej mięśnie? Przyjemne z pożytecznym ![]() Widocznie znały tekst piosenki "Agnieszka"
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę Lunie kupić kuwetę, bo ma taką malutką i trochę 'wygina śmiało ciało' jak chce się załatwić, tylko właśnie nie wiem czy zamkniętą czy otwartą....
I drapak taki rozporowy - od sufitu do podłogi - też mi się marzy.
|
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4557 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.Rehabilitację młoda przeszła, jak weci nie dawali dużych szans na rozprostowanie łapki (był kąt 90 stopni lub nawet mniejszy [mogłam zmierzyć kątomierzem ] , a teraz bez problemu 180 jest). |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja polecam zamykaną. Jak kotek zrobi kupkę w ciągu dnia, a Ty będziesz poza domem, to nie będzie smrodku, nie ma aż tyle żwiru wokoło co przy otwartej, poza tym nawet jak coś nagle się stanie głośniejszego w domu (np. coś spadnie), a kotek akurat korzysta, to się nie wystraszy. Nawet jak moja kuleczka się czegoś wystraszy, to biegnie do kuwetki
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
KOTerator
|
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
, co Luna mówi ?
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kosmos, tak potężnie mi jej żal, tyle przeszła, ale wiem, że nie mogła znaleźć lepszej mamusi Tak, tak Pani Moniko...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

i myslec " a taki byl kiedys malutki "

. 
, dawniej byli przesłodcy ale teraz rewelacja (wolę dorosłe koty niż kociaki
)

. Widzialam w sklepach wysylkowych takie kuwety-szafki ale mniejsze bez wycieraczki, tam zaczerpnelas pomysl? Jak dla mnie extra. 

. Wcześniej miałyśmy skrzynię ogrodową z wyciętą dziurą, ale ona była zbyt ciężka dla mnie do przesuwania, po za tym otwierała się z góry i musiałam nurkować przy sprzątaniu
(a w sumie jak nie możesz, to nie musisz, u mnie temat kuwety już zakończony na najbliższe kilka lat myślę).
....
] , a teraz bez problemu 180 jest).