|
|
#3031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
hmmmm... to tak mozna? ja dodaje zawsze 1/5 mleka do kawy... no i moim uzaleznieniem jest ser żółty ! KOCHAM i codziennie, kanapeczka musi byc z serkiem... jeden tatuaz wyzej, dwa wrzuce popoludniu
|
|
|
|
|
#3032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
NO i lekarze nie mowia, zeby nie jest nabialu tylko ostroznie. W ogole badanie kupki z zeszlego tygodnia, kiedy jadlam troszke nabialu zawiera sladowe ilosci krwie, wiec choc jej nie widac, dalej cos jest Mam rozlozony koc dla kasi na podlodze, a ona i tak glownie smiga po panelach ![]() Przedwczoraj jedzac marchewke Kasia nauczyla sie pluc i teraz doskonali ta umiejetnosc
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
pewnie jakiś fast food sie szykuje![]() dalia pokażesz się po metamorfozie prawda |
|
|
|
#3034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie marzy imie synka i data urodzenia oraz napis wzdluz kregoslupa lub na karku ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
za mieszkankoDalia o kurde dobrze ze sobie nic nie zrobila ooo metamorfoza... chce zobaczyc efekty!!! ![]() Ja namowilam Tzta na ciemne wloski juz nigdy wiecej drogeryjnych farb![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
ja tez nie lubie ani wielkanocy ani bozego narodzenia nie lubie zadnych okazji gdzie gromadzi sie rodzina i trzeba sobie skladac zyczenia.
|
|||
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
hej
Pokszyfka mi się marzy kfc twister lub coś bardzo niezdrowego :P ale narazie nie ryzykuje Dalia ja odstawiłam na 2 tygodnie wszystko z nabiału, po tym czasie spróbowałam jogurt naturalny, było ok, potem twaróg było ok, ale po mleku czy żółtym serze wrócił problem, dlatego nawet tych rzeczy nie tykam choć bardzo lubie Aniolina mój tak samo,, położę na kocu a on i tak się przekula na panele i szczęśliwy, ze mamę wykiwał |
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz nie probowalismy tak z mlodym
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam sie do Goldi i Eli - święta są przereklamowane
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Aniolina u nas bez kąpieli ani rusz, w sobotę chcieliśmy mu zrobić dzien dziecka, bo późno wrociliśmy z imienin mamy i przegapiliśmy jego godzinę kąpania, niby był rytuał, przecieranie buźki, przebieranie w piżamkę, ale mały się nie dał i był na fochu nie chciał spac |
|
|
|
#3038 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas w posiewie tylko bakterie ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() a taka kaszka podskórna czy 1-2 dniowe krostki to ponoć żadna alergia i nie kazał się przejmować ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
mi lekarz zabronił wszelkich tego typu prowokacji, bo mówi że to tylko szkoda dla dziecka i organizm wariuje a proces wyrastania z nietolerancji się przedłuża
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie długo męczyło, ze Piter nie przewraca sie z plecków na brzuszek, a on tydzien temu jak zaczął się kulać, tak go zatrzymać nie mogę, nawet w nocy po naszym łózku wedruje i musimy go przez to wkładać pomiędzy nas, by się nie skulał z łóżka
|
|
|
|
|
#3040 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak to tak, zeby tak nei dalo sie wlasniego dziecka moc oszukac Cytat:
Eh, ten bebilon pepti to smakuje jakos? bo ona chyba tego nutramigenu nie ruszy, zwlaszcza, ze ona z tych bardziej niejadkowatych. |
||
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ale ma prawie 80cm to wiadomo, że ciężko
|
|
|
#3042 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=elf27;33335071]jest jeszcze ryżowe, owsiane, przepyszne kokosowe no i sojowe o ile nie uczula, ale zmieniają smak potraw
mnie wczoraj lekarz uświadomił, że sama zafundowałam młodemu skazę przesadzając z mlekiem w zbożówce po porodzie Tak tak... a u mnie w szpitalun była 2 razy dziennie zupa mleczna...hahaha |
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
ANIOLINA z tego co słysząłam pepti dużo smaczniejszy od nutry, sama próbowałam- 1 raz myślałam, że pawia puszczę, ale teraz w sumie mi smakuje nawet czasem do herbaty
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- ANIOLINKA czyli u Was w kupce gołym okiem tej krwi nie ma?
|
|
#3044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=saaraa_lub;33335511]
Cytat:
![]() Mamy dzis szczepienie na 13 Tz zwalnia sie z pracy wczesniej zeby isc z nami bo ja raz bylam sama, i dla mnie to za wiele![]() a potem jedziemy kupic Tztowi jakies wdzianko na chrzciny. I mysle czy kupic sobie czarna czy seledynowa marynarke?
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś na laktację polecano bawarkę a teraz mleko największy wróg...żeby nie było u nas też podejrzenie skazy a ja mleka krowiego w ogóle nie tykam, tylko nieszczęsny jogurt naturalny.
|
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
princessskaa - kobitka się tlumaczy ze kasy nie ma że robote straciła,mój tz z nia gada i to bład bo on ją dobrze zna i jej męża też, jemu trochę ich szkoda ja ich znam tylko z widzenia i rozmawiałbym z mimi inaczej.
goldika super brawo dla Olka ja czekam aż mój synuś odkryje że ma stopy bo uwielbiam patrzeć jak dzieci pchają je do buzi ![]() ja_dalia super pomysł na tatuaż ja planuję zrobić ale jaki jeszcze nie wiem. A jak z bólem??jak poród znosłam bez znieczulenia to chyba i tatuowanie wytrzymam ??hihi wstawisz foto?? cytacik super ![]() truscafka brawo dla Szymusia ![]() Filipek kończy dziś 5 miesięcy ![]() Nocka kiepska ale to chyba przez pełnie księżyca(tak to sobie tlumacze bo już któryś raz przy pełni młody słabo śpi.Menu na chrzciny ustalone,cena również Uciekam zupkę nastawić,Filipkowe pranie powiesić,włączyć następne i ogarnąć bałagan w kuchni ![]() miałąm coś jeszcze napisać ale komu i co zapomniałam...
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Elus ja pralam wszystko, szczegolnie jak robie cos dluzej to takie wymymlane w rekach fajnie troche odswiezyc ![]() dalia wiem co czulas, mi rano mlody zrobil cos podobnego. Spie z brzegu lozka, zeby przez tzta nie lazic do mlodego rano, bo on i tak nie slyszy. Karmilam malego i przysnelam, wydawalo mi sie, ze on tez... No i po chwili otwieram oko, a on przewrocil sie na brzuszek, obrocil o 90st i juz podpelznal do brzegu lozka, tylko cale szczescie, ze rece pod brzuch mu wlazly i nie mogl dalej, dlatego mnie obudzil, bo stekal ze zlosci ![]() takze tz ustapi mi miejsca i bede go budzic, zeby Filipa mi przynosil... mol_aa my na BN do DE jechalismy i mielismy tylko akt urodzenia ze soba teraz bede u siebie to mu wyrobie dowod osobisty. A Austria to nie jest w UE? Przeciez nie trzeba teraz paszportow... ![]() ja zaraz lece sie pakowac, nie bede juz niestey miala czasu, bo wyjazd, gotowanie, chrzciny i milion wizyt juz zapowiedzianych (nie wspominajac o tych, ktorych ja chcialabym odwiedzic... ) podejrzewam, ze czasu na wszystko mi nie starczy, wiec zajrze tu pewnie dopiero po powrocie czyli za 2 tyg... dlatego tez chcialabym zyczyc wam kobietki kochane slonecznych i pogodnych swiat, smacznego jajeczka oraz przespanych nocy bez zabkowania |
|
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje !!!
![]() DZIEŃ DOBRY ![]() My wróciliśmy ze szczepienia niedawno, malutka była dzielna i tylko chwilunie zapłakała. Ale jak się mogłam wkur..ć Pracuje w tej przychodni tak pipa, co jawnie rwie mojego mężą - uśmieszki próbuje jakieś słać do niego, ale on tego nie widzi, bo nie zwraca na nią uwagi. A wecie co dzisiaj zrobiłą? Tż poszedł do apteki w tym samym budynku, a ja wyszłam specjalnie z pokoju szczepień na korytarz, niby żeby mała w lusterku się poprzyglądała, i tam jest biurko i ta pipa tam obok stała. Mój tż wchodzi, a ona myk oparła się o biurko - wypięła tyłek, że jak on szedł to ledwo się w przejściu zmieścił, żeby minąć jej zadek ![]() ![]() A ja normalnie się zagotowałam. Specjalnie jeszcze popatrzyłam, tż przeszedł to ona cyk już wstała i poszła do socjalnego pokoiku Idę nadrabiać, co tam naskrobałyście |
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
owieczko
|
|
|
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakie objawy macie? GOLDI ja bym brała czarną
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
PRINCES olej, niektóre za grosz godności i wyczucia nie mają
|
|
#3055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za skończony kolejny miesiąc---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Widzę temat tatuaży się pojawił Ja od lat gadam, że bym chciała, ale boję się bólu Ale teraz znowu mam faze i chaiałabym na nodze, koło kostki coś fajnego, bo wydaje mi się to sexy Ale czy się kiedykolwiek zdecyduję to nie wiem Jakby mnie ktoś wziął za rękę i zaprowadził to bym miała |
||
|
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy.nocka do wytrzymania.teraz byla drzemka i sie bawimy.kapie ktoras w ziajce bo kupilam i ciekawe jaka skora bedzie dodam ze nie stosuje oliwki bo mala niecierpliwa po kapieli
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi,
za wynajem. Świetnie, że tak szybko Ci ise udało ![]() Dalia, podziwiam za tatoo ![]() za wczorajsze "urodzinki" maluchów dla dzisiejszego solenizanta. Elf, tak jak pisze Aniolina. Pediatra coś bzdury gada, u mnie po porodzie też była zupa mleczna codziennie oraz inne produkty mleczne ![]() Princesko, olej sprawę. Pokażesz przez to, że wartościowa z Ciebie kobitka z klasą !!! ![]() Tak na marginesie uściski dla dzieciaczków, że były dzielne - mam nadzieję ![]() U Nas noc strasznie głupia. Od 1 pobódka co 1.5 h
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaa i muszę się Wam pochwalić, że wczoraj malutka kąpała się z tatusiem w wannie dużej. Ja nie mogłam, bo mam jeszcze @. Mała była zachwycona, choć na początku nie wiedziało dziecie co się dzieje
Za kilka dni i ja do wanny z nią wskoczę ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Wiem wiem, olewam Ale na chwilę mnie wkurzyła Ale żałuj, że nie widziałaś mojego spojrzenia na "do widzenia" Uuuuuuu współczuję nocki ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz, że wyobrażam sobie dokładnie jak ją "czule" pożegnałaś ![]() Ach no i mój tż ostatnio się mnie pytał czy już możemy się kąpać z Michałem w dużej wannie...puknełam go w czoło .... Co do "Ksążki kucharskiej" która może ją uaktywniić, ja nie umiem
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-04 o 10:08 |
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
przeczycztałam pobieznie
nawet nie pamietam co mialam napisac odnosnie skazy to u nas chyba lekka poprawa po zmianie mleka ja z nabiału jem odrobine mleka i czasem cosik słodkiego
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

za mieszkanko
. Gdybym je spedzała jedynie z męzem i dziećmi to pewnie byłoby inaczej. Ale dam radę
.