Koty czesc III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 21:55   #4561
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Koty czesc III

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość

A rozważam adopcję drapaka dla Milki, bo widzę jaką jej radość sprawia wspinanie się... Sonię to nie cieszy a o Milkę się boję, że spadnie i zrobi sobie krzywdę, jak myślisz Rybiorku i pozostałe dziewczyny, ryzykować? Gdybym się przekonała do tego bardziej, to myślę, że w październiku drapak mógłby być .
wiesz maly drapak to czemu nie, choc Milka z kazdym dniem uczy sie lepiej sobie radzic wiec w sumie....

ja Ci powiem co u mnie byloby - pozbylabym sie szafki spod drapaka i polozyla cos a la poduszka / materac (na wszelki wypadek)

Cytat:
A możesz wrzucić linka do twoich kuwet albo mniej więcej wymiary podać (a w sumie jak nie możesz, to nie musisz, u mnie temat kuwety już zakończony na najbliższe kilka lat myślę).

Sonia dawała mi jasno do zrozumienia, że jej kuweta zamknięta nie pasi, musiała się schylać przy wchodzeniu, w środku nie miała jak się obrócić i nieraz się załatwiała z głową na zewnątrz.

Moje panny siedzą też nieraz obydwie w kuwecie, przeważnie Sonia w żwirku a Milka w kolejce na wycieraczce .
Ty masz kuwetke full wypas (ktora mi sie bardzo podoba i jak widac dziewczynom tez) i nie potrzebujesz ale moze innym sie przyda

mam cos takiego
tyle ze nie umiem znalezc na necie identycznej, kupilam stacjonarnie, na oko sa wyzsze od kotow dlatego nie musza sie schylac jak wchodza, moga wejsc oba do jednej i jak stoja obok siebie to jest tak po 5 cm z boku luzu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:57   #4562
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Jednak wydaje mi się że ten drapak będzie strzałem w dziesiątkę, ale nie będę Cię namawiała, bo Ty obcujesz z Milką na co dzień i lepiej wiesz jak sobie z czym radzi
Jak będzie grzeczna, to może się zastanowię .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 22:02   #4563
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Ja chcę zbudować Ancijomie dom piętrowy z kartonów. Donka mnie natchnęła
Stary 2012-04-03, 22:05   #4564
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
wiesz maly drapak to czemu nie, choc Milka z kazdym dniem uczy sie lepiej sobie radzic wiec w sumie....

ja Ci powiem co u mnie byloby - pozbylabym sie szafki spod drapaka i polozyla cos a la poduszka / materac (na wszelki wypadek)
Jak już bym brała, to nie mały, raczej taki z tych średnio-dużych.

Poduszki to dobry pomysł .

Cytat:
mam cos takiego
Widziałam takie w zoologu, ale mniej więcej ten sam wymiar, co moja kryta (czyli Sonia by się niekomfortowo czuła, a nie chcę ją denerwować, boję się sikania po domu jak ognia).

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Ja chcę zbudować Ancijomie dom piętrowy z kartonów. Donka mnie natchnęła
Ja raz z Tż zbudowałam, Sonia weszła na piętro i się złożył .

Stary 2012-04-03, 22:06   #4565
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Stary 2012-04-03, 22:09   #4566
monika_sonia
KOTerator

Dziś chyba jakiś dzień zmieniania awatarów, teraz załapałam, że Rybiorek ma nowy .

Stary 2012-04-03, 22:11   #4567
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Jak w typowej damskiej toalecie...
W męskich nigdy nie ma kolejek, a w damskich...
Cytat:
Cytat:
Widocznie znały tekst piosenki "Agnieszka"
Cytat:
malo tego, raz jak Cyc wszedl zrobic siku i poszedl do konca kuwety to wpakowal sie Skuter za nim - zrobil kupe, zakopal i wyszedl, akurat trafilo ze bylam w lazience i cos sprzatalam, zaskoczona zajrzalam przez szpare do kuwety i Cyc stal tam tez z zaskoczona mina, w koncu wyszedl i wszedl do drugiej kuwety

Cytat:
Siejusia ale masz podpis , tylko czekać, aż Malla i Rybiorek coś wrzucą, a zaczęło się od Iwony .
Ja już miałam koci podpis, nawet na jego podstawie ktoś stworzył kotburgera Ale przez konkurs zmieniłam, bo był za długi.
Stary 2012-04-03, 22:13   #4568
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ja już miałam koci podpis, nawet na jego podstawie ktoś stworzył kotburgera Ale przez konkurs zmieniłam, bo był za długi.

Pamiętam, dziwiłam się, że usunęłaś .

Stary 2012-04-03, 22:15   #4569
Anitast
Zakorzenienie

Monika bardzo fajny ten pomysl z kuweta w szafce , super podoba mi sie
Stary 2012-04-03, 22:15   #4570
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
nie to nie

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 22:19   #4571
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka 91 Pokaż wiadomość
nie to nie

Stary 2012-04-03, 22:21   #4572
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś chyba jakiś dzień zmieniania awatarów, teraz załapałam, że Rybiorek ma nowy .
bardziej pasuje no nie?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-04-03, 22:23   #4573
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
bardziej pasuje no nie?

Dwa koty to zawsze lepiej, niż jeden .

Stary 2012-04-03, 22:34   #4574
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
nie to nie
Zawsze możesz powiedzieć, że kot zobaczył zdjęcia, nasikał do szafki i już musiałaś tam zrobić kuwetę
Stary 2012-04-03, 22:37   #4575
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze możesz powiedzieć, że kot zobaczył zdjęcia, nasikał do szafki i już musiałaś tam zrobić kuwetę

6.08.2014r.

Stary 2012-04-03, 23:46   #4576
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiś czas temu wyczaiłam na all szafkę (oczywiście po promocji) i mi się na nią w domu dołożyli na urodziny .

Jedni mają full wypas drapaki, a inni kuwety .
ale to była specjalna szafka na kocią kuwetę?

Cytat:

A rozważam adopcję drapaka dla Milki, bo widzę jaką jej radość sprawia wspinanie się... Sonię to nie cieszy a o Milkę się boję, że spadnie i zrobi sobie krzywdę, jak myślisz Rybiorku i pozostałe dziewczyny, ryzykować? Gdybym się przekonała do tego bardziej, to myślę, że w październiku drapak mógłby być .
jeśli to nie byłby drapak 2 metrowy to nie widzę problemu

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
ja mam w łazience szafkę wysoki słupek i na dole jest zaaranżowana dziura na kocią kuwetę, tzn nie ma tam specjalnie drzwiczek, i kuweta idealnie wchodzi

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 23:49   #4577
Siejusia
Zadomowienie

Jak wszyscy, to wszyscy
Stary 2012-04-03, 23:58   #4578
Siejusia
Zadomowienie

Czasem wrzucam Ancijomakowi myszkę na tą półkę, a on nie może na nią wskoczyć i tak sobie z minutkę dynda i się huśta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1285.jpg (82,1 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-04-04, 02:40   #4579
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
oni tego nie okazują mój TŻ jak mała wariuje to tylko jest daj mi spać, uspokój sie, co ty za kota wybrałaś (ja mu zawsze odpowiadam ze to ona mnie wybrała ) itp a jak ostatnio fikołki robiła to było tylko "kochanie patrz no patrz !!" a jak przyszłam to było: "teraz to se wróć do kompa już tak nie robi" i obraza majestatu
To się polubili jednak troszkę
Cytat:

mam nadzieje (nie moge sie doczekac jak maz rozbuduje konstrukcje, na razie to luzny projekt ale ma byc sznurkowa drabina albo sznurkowy most)

odnosnie mezczyzn i kotow - moj maz mizia oba futrzaki i gada do nich choc oficjalnie to 'koty zony', jak Cycek znow wymiotowal to pierwszy do veta chcial leciec
jednak moich zachwytow nad innymi kotami juz nie rozumie, wczoraj na sile pokazalam mu fotke Soni (ta jak spi 'na Malysza'), jak juz zobaczyl to przyznal ze ladna jest i zdziwil go jej kolor (wczesnie widzal pare fotek Soni ale zawsze w dziwnym swietle)
To ona ma być jeszcze rozbudowana??
Mojego to sobie owinęły wokół palca bo niby obojętność, a jak na niego spojrzą odpowiednio to leci co kwadrans dawać im choć po kilka chrupek
Przepiękne Twoje kicie i za młodu i w obecnej wersji
Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Chyba koteczka, ale nie ma pewności jeszcze ten duży czarno-biały zbój to kocurek najpierw miał być zbój, ale jak zobaczyłam zdjęcia, to się zakochałam w trikolorce chociaż mąż uważa, że to rude jest śliczne i teraz nie wiem, na którym kotku się zakończy
Jeszcze nie na 100%, maż się musi w ogóle zdecydować na drugiego kota, ale nie zgłosił wyraźnego sprzeciwu i mówi, który mu się podoba, to dobrze wróży Pozostałe nie są zaklepane, koleżanka czeka, aż my się zdecydujemy, na któregoś kotka a trikolorek ma tylko kawałek ogonka i ponoć z tej kotki z każdego miotu jest jeden kotek bez ogonka (i proszę nie piszcie, że kotka powinna być wysterylizowana, też to mojej koleżance powtarzam ciągle, może ją w końcu przekonam)
Podobno wszystkie trójkolorki to dziewczynki Nie pamiętam dlaczego ale tak ponoć jest
Cytat:
]
Nic go nie spotkało...
:
i to jest najgorsze
Cytat:
Napisane przez Tasiax Pokaż wiadomość

Gusia mrucząco dziękuje

Cytat:
Mój lubi kotka, biega za nim, przytula go, mówi o nim "nasz kotek", choć nie mieszkamy nawet razem... Kotek uwielbia z nim spać, co uwieczniam na zdjęciach
Wkurza go, że kotek budzi nas o 6, a oboje w erze przedkotkowej nie wstawaliśmy z łóżka przed 10.
Ciągle dobiera się do łóżka od dołu nad ranem? Tzn kotek a nie tż oczywiście
Cytat:
no ja nie wiem skąd to dziecko bierze swoje pomysły i skąd wiedział jak sie to odbywa miał przeciez wtedy 9 lat
Z różnych źródeł..moja córka gdy była mała to miały z opiekunką taką ulubioną zabawę..w pogrzeby.. kiedyś ukróciłam ten proceder wracając z pracy gdy zastałam taką barbie na środku pokoju na katafalku i zgromadzony wokół tłum lalek i misiów w roli żałobników
Cytat:
Napisane przez mercy_e Pokaż wiadomość
Mój TŻ ma swojego kocurka, znalazł go na stacji benzynowej i zasnął mu na fotelu w samochodzie. On też kocha kotki, ale zauważyłam, że moja Iza nienawidzi go, okropnie na niego syczy. Pewnie wyczuwa jego kota.
Pięknie się zachował Twój facet z tym kotkiem ze stacji, ująłby mnie tym za serce jak nic Ciekawe dlaczego kicia tak źle reaguje na niego..może ma jakieś złe doświadczenia z facetami Moja jedna kotka chowa się zawsze gdy w domu pojawia się jakiś facet. tzn tż zaakceptowała ale innych unika. W ogóle na początku bała się miotły, ręki, gwałtownych ruchów, niemal wszystkiego teraz już jest lepiej, niestety druga kicia jest bardziej do przodu i wykorzystuje często swoją przewagę
Cytat:
Mam tak samo - po przyjściu zdejmuję buty i od razu muszę nakarmić kota, inaczej się o niego zabiję, bo mi robi slalom między nogami
Po jedzeniu i po kupie jest szał i kwakanie z wygiętym ogonem w kształcie odwróconego U
Z tym slalomem to identycznie, tylko ja przeskakuję nad dwiema pannami, które jeszcze przy takiej okazji raczą siebie pacnięciami tu i tam bo każda okazja dobra do okazania sobie "uczuć" Oj tak, u nas przed kupą lub po jest szał typu gonitwa na oślep przed siebie, często z najeżonym jak u wiewióry ogonem A wygięte ciało i bieg bokiem ma nas zachęcić do dołączenia się do tego szaleństwa

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-04-04 o 02:50
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 07:42   #4580
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość

To ona ma być jeszcze rozbudowana??
o drugi taki sam, beda polaczone w kat prosty czyli jedna noge beda mialy wspolna, z tym ze maz ciagle zastanawia sie nad ulepszeniami, na razie wiadomo ze bedzie sznurkowy most lub drabina, zalezy jakie materialy sie dostanie

Cytat:
Mojego to sobie owinęły wokół palca bo niby obojętność, a jak na niego spojrzą odpowiednio to leci co kwadrans dawać im choć po kilka chrupek
pod wzgledem jedzenia maz jest twardy, gdyby Skuter byl karmiony przez niego to bylby jak ges wyscigowa, no ale Skuter wie ze mamusie trzeba prosic
Cytat:
Przepiękne Twoje kicie i za młodu i w obecnej wersji
badzmy szczere - wszystkie kicie sa sliczne
Cytat:
Podobno wszystkie trójkolorki to dziewczynki Nie pamiętam dlaczego ale tak ponoć jest
99.9% trikolorkow to kotki ze wzgledu na specyficzny ukladk chromosomow, tak samo jak 99.9% rudzielcow to kocurki

U kotów płeć powstaje w taki sam sposób jak u ludzi. Samice posiadają dwa chromosomy X a samce jeden chromosom X i jeden Y. U kotek (i kobiet) jeden z chromosomów X jest skondensowany i nie używany. Jednakże niektóre komórki odpowiedzialne za kolor noszą ślady jednego chromosomu X podczas gdy inne drugiego chromosomu X. W ten sposób rodzą się koty trzykolorowe.

Gen odpowiedzialny za kolor rudy pojawia się w jednym chromosomie X i niektórych łatkach zaś geny odpowiedzialne za kolor biały i czarny pojawiają się w drugim chromosomie X i innych łatkach. Nazywa się to mozajkowym występowaniem genu. Kocury nie mogą być trzykolorowe ponieważ mają one tylko jeden chromosom X a ich kolor sierści występuje we wszystkich komórkach futra. Jeśli przypadkowo w spermie lub jaju znajdą się zarówno chromosomy X i Y lub odpowiednio XX, rodzi się kocurek, który ma 2 chromosomy X i jeden chromosom Y. Jest to bezpłodny kocurek trzykolorowy.

Gen odpowiedzialny za kolor rudy znajduje się w chromosomie X. Jeśli kocurek ma rudy gen w swoim chromosomie X, będzie kotem rudym (bez względu na to jakie geny innych kolorów występują w tym chromosomie - rudy jest dominujący). Przekaże on ten gen wszystkim swoim córkom i urodzą się kotki trzykolorowe lub rude ponieważ kocury zawsze przekazują chromosom X córkom a chromosom Y synom. Ruda kotka musi otrzymać rudy gen w obu chromosomach X. Dlatego właśnie większość rudych kotów to kocury. Kotka może się urodzić ruda tylko wtedy gdy jeśli jej matka jest ruda lub trzykolorowa a ojciec rudy. Natomiast rudy kocur może się urodzić jeśli ruda lub trzykolorowa kotka parzy się z kocurem dowolnego koloru.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-04-04, 08:37   #4581
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawe
Ano

Cytat:
Poza tym... Jak ja mam obcinać mojej kici pazury? Nie pozwala sobie na to. Potrzeba minimum dwóch osób, jedna musi trzymać ją na siłę, a głowę musi mieć zakrytą ręcznikiem, żeby nic nie widziała i okropnie miauczy. Po obcięciu jest wielce obrażona. Śmieszne, że nie potrafię sobie dać rady z kotem
Ja nawet jeszcze nie próbowałam Safirze obcinać, choć noszę się z tym zamiarem już jakiś czas, bo drapie podczas zabawy

Cytat:
Masz ułatwione zadanie, bo moja kota budzi się od razu, nawet kiedy chcę ją delikatnie pogłaskać. I tak sobie chodzi i drapie co popadnie, a jak w domu jest idealnie cicho, to słyszę delikatny odgłos pazurków stukających po podłodze, ech...
To samo

Cytat:
Mam tak samo - po przyjściu zdejmuję buty i od razu muszę nakarmić kota, inaczej się o niego zabiję, bo mi robi slalom między nogami
Po jedzeniu i po kupie jest szał i kwakanie z wygiętym ogonem w kształcie odwróconego U
To samo
Cytat:
Brzmi bardzo rozsądnie...
Ja jakoś miałam mało racjonalne pomysły
Jakie?

Cytat:
No właśnie, co tak rzadko .

Sonia ma niecałe dwa lata (za 9 dni skończy) a u weta była żebym Wam nie skłamała, ok. 46 razy... . Aaaa i ogólnie, to jest okazem zdrowia .

Milka ma rok i będzie próbować pobić rekord Soni .
Z Safirą w ciągu pierwszych 3 miesięcy od znalezienia jej byłam 40 razy u weta

Cytat:
1. bylem tak slodziutki, pancie zaplacili duzo pieniazkow doktorom i uratowli mi zycie, mialem kroplowke i dlatego lapke mi ogolili, pobierali krew z szyji do badan dlatego i tam mi wygolili siersc i pancio potem na mnie wolal 'Kombatant'
2. Imie me Cyc, Hrabia Cyc

3. Nie wiem po co mnie tak trzymaja, mowia ze jak mi zrobia dobre zdjecie i dadza ogloszenie to moze ktos mnie wezmie, ale co ja tam wiem, mam dopiero 8 tygodni
4. Ale tu wszystko duze, ta duza co mnie pilnuje fajna jest, broni przed tym nieuprzejmym kotem, daje dobre do jedzenia i glaszcze a teraz pilnuje zeby sobie pospal
5. Zwa mnie Baronet Skuter herbu szabla
Nie mogę się napatrzeć

Cytat:
Szafko-kuweta z szufladą, wycieraczką wewnętrzną i z pleksowymi drzwiczkami dla kota. Musiałam wyjechać nią na sesję, dobrze, że ma kółka . W środku mieszczą mi się łopatki, szufelka ze zmiotką, płyn do mycia kuwety, gąbka, rękawiczki, worki, puder do kuwety, ściereczki, papier toaletowy itp itd, niestety żwirek się nie zmieścił . Kotki wchodzą przez drzwiczki, robią swoje, zakopują a przy wyjściu żwirek zostaje pod wycieraczką (wycieraczka nie przesuwa się, bo jest na kołkach). Jedna kuweta wystarcza na dwie kotki, pod warunkiem, że często się sprząta.
Po przeprowadzce zamówiliśmy u znajomego stolarza szafkę na kuwetę, ale nie pomyślałam, że może tam też być wycieraczka Może zamiast miejsca na żwirek, rzeczywiście dołożę wycieraczkę

Cytat:

Oj tak, u nas przed kupą lub po jest szał typu gonitwa na oślep przed siebie, często z najeżonym jak u wiewióry ogonem
Ciekawe Nie wiedziałam.
Z kupą i szaleństwem to samo

Cytat:
pod wzgledem jedzenia maz jest twardy, gdyby Skuter byl karmiony przez niego to bylby jak ges wyscigowa, no ale Skuter wie ze mamusie trzeba prosic

99.9% trikolorkow to kotki ze wzgledu na specyficzny ukladk chromosomow, tak samo jak 99.9% rudzielcow to kocurki
Mój mąż też nie ma problemu z niedawaniem nadprogramowego jedzenia, ja to bym ciągle karmiła to małe biedactwo

W takim razie skończy się pewnie na rudzielcu, bo mąż woli kocurka od kotki. Powiedział, że następnego takiego dzikusa nie zniesie Ma wieloletnie doświadczenia z domu rodzinnego, że kocury szaleją w młodości a potem statecznieją, a kotki zostają szalone cały czas

Ja też zmieniam awatar, a co
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 08:53   #4582
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:

Siejusia ale masz podpis , tylko czekać, aż Malla i Rybiorek coś wrzucą, a zaczęło się od Iwony .
To ja, to ja

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Ja muszę Lunie kupić kuwetę, bo ma taką malutką i trochę 'wygina śmiało ciało' jak chce się załatwić, tylko właśnie nie wiem czy zamkniętą czy otwartą....
I drapak taki rozporowy - od sufitu do podłogi - też mi się marzy.
U mnie jest zamknięta ale z wyjętymi drzwiami bo bengale często lubią robić z głową na zewnątrz. Ja polecam zamkniętą bo żwirek tak się nie wysypuje jak kot kopie a mój kopie jakby chciał się co Chin dokopać
Drapaczek rozporowy - super sprawa a już hamak na górze miodzio Wrzucę zdjęcia jak kot się na nim rozwala

Cytat:
A gdzie Ty znajdziesz grzeczniejszego kota?

Cytat:
Czasem wrzucam Ancijomakowi myszkę na tą półkę, a on nie może na nią wskoczyć i tak sobie z minutkę dynda i się huśta
Dyndający kot

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Aaaaa zapomniałam. Monika pomysł na kuwetę super

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Pozmieniałyście avatary i się gubię

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:25   #4583
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Jakie?

No właśnie coś typu mieszanie z karmą. Bez sensu bo tabletkę i tak musiałam w konsekwencji wygrzebać, a przy okazji kota zraziła się do mokrej karmy

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
To ja, to ja

Dyndający kot

Tak, tak... Mój mąż położył się na łóżku, a kot skoczył mu na brzuch, jednak najgorsze było to, że strącił łapką ciężką świeczkę. Dobrze że się zorientował, bo miałby rozwaloną głowę. Ale w zasadzie wina moja, bo ja wrzucałam tam myszkę.

Ja też mam jeszcze kłopot
Stary 2012-04-04, 09:28   #4584
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ciągle dobiera się do łóżka od dołu nad ranem? Tzn kotek a nie tż oczywiście
Nadal, ale dzisiaj wyjątkowo drapał matę-drapaczkę, którą podstawiłam pod łóżko. Otworzyłam okno, schowałam się pod kołdrę, a on przyssał się do świata zewnętrznego i miałam spokój.
Cytat:
Z różnych źródeł..moja córka gdy była mała to miały z opiekunką taką ulubioną zabawę..w pogrzeby.. kiedyś ukróciłam ten proceder wracając z pracy gdy zastałam taką barbie na środku pokoju na katafalku i zgromadzony wokół tłum lalek i misiów w roli żałobników

Cytat:
Oj tak, u nas przed kupą lub po jest szał typu gonitwa na oślep przed siebie, często z najeżonym jak u wiewióry ogonem A wygięte ciało i bieg bokiem ma nas zachęcić do dołączenia się do tego szaleństwa
Ja się dołączam, dzisiaj aportował mi myszy
Stary 2012-04-04, 09:56   #4585
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
ach te kocie łapki, jak one pobrudzą białą ścianę

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 10:17   #4586
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
ach te kocie łapki, jak one pobrudzą białą ścianę :d

:d
Stary 2012-04-04, 10:56   #4587
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
ale to była specjalna szafka na kocią kuwetę?

Cytat:
jeśli to nie byłby drapak 2 metrowy to nie widzę problemu
Czyli myślisz, że sufitowy byłby dla niej niebezpieczny?
Na jesień poszukam jakiś taki z budką u góry z której nie dałoby się spaść, albo sama coś z nim zrobię, żeby był bezpieczny, jakieś barierki

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
o drugi taki sam, beda polaczone w kat prosty czyli jedna noge beda mialy wspolna, z tym ze maz ciagle zastanawia sie nad ulepszeniami, na razie wiadomo ze bedzie sznurkowy most lub drabina, zalezy jakie materialy sie dostanie
Gdybym była kotem, to chciałabym między nogami drapaka u góry hamak .

Cytat:

Cytat:
Lekcje biologii mi się przypomniały .

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
z safirą w ciągu pierwszych 3 miesięcy od znalezienia jej byłam 40 razy u weta

po przeprowadzce zamówiliśmy u znajomego stolarza szafkę na kuwetę, ale nie pomyślałam, że może tam też być wycieraczka Może zamiast miejsca na żwirek, rzeczywiście dołożę wycieraczkę

Ja też zmieniam awatar, a co

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
To ja, to ja

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
A gdzie Ty znajdziesz grzeczniejszego kota?

Cytat:
Aaaaa zapomniałam. Monika pomysł na kuwetę super

Cytat:
Nie narzekaj, tylko też zmień .

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2012-04-04 o 10:57
Stary 2012-04-04, 11:12   #4588
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Czyli myślisz, że sufitowy byłby dla niej niebezpieczny?
Na jesień poszukam jakiś taki z budką u góry z której nie dałoby się spaść, albo sama coś z nim zrobię, żeby był bezpieczny, jakieś barierki
Ja sobie myślę, że Milka i w tym przypadku Cie zadziwi Myśl o drapaczku bo ja po moim widzę że to dobra inwestycja. Ten stary mały chyba na balkon pójdzie bo teraz tylko ten nowy jest używany

Cytat:
Nie narzekaj, tylko też zmień .
Zaczynasz mówić jak mój TŻ - nazywa mnie Marudą Ale to potwarz i oszczerstwo bo ja tylko trochę marudzę i tylko jak mam powody
A zmienię bo udało mi się upolować piękne zdjęcie Horusa ziewającego

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 11:24   #4589
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
A zmienię bo udało mi się upolować piękne zdjęcie Horusa ziewającego

Czekamy!

Stary 2012-04-04, 11:28   #4590
Lenka 91
Zadomowienie

byłam z mamą na zakupach i jak po 3h wróciłyśmy to był szok bałagan i kot szalejący wszędzie dostała takiej głupawki że ona już nie biega ona lata wszystko poprzewracane nawet taborety w kuchni, żwirek rozsypany kocie chrupki mam w całym pokoju a miski w różnych kątach

6.08.2014r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości