|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty czesc III
Cytat:
ja Ci powiem co u mnie byloby - pozbylabym sie szafki spod drapaka i polozyla cos a la poduszka / materac (na wszelki wypadek) Cytat:
mam cos takiego tyle ze nie umiem znalezc na necie identycznej, kupilam stacjonarnie, na oko sa wyzsze od kotow dlatego nie musza sie schylac jak wchodza, moga wejsc oba do jednej i jak stoja obok siebie to jest tak po 5 cm z boku luzu
|
|
#4562 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
Ja chcę zbudować Ancijomie dom piętrowy z kartonów. Donka mnie natchnęła
|
|
|
|
#4564 | |||
|
KOTerator
|
Cytat:
Poduszki to dobry pomysł Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4566 |
|
KOTerator
|
Dziś chyba jakiś dzień zmieniania awatarów, teraz załapałam, że Rybiorek ma nowy
|
|
|
|
#4567 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale przez konkurs zmieniłam, bo był za długi.
|
|
|
#4568 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Pamiętam, dziwiłam się, że usunęłaś |
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Monika bardzo fajny ten pomysl z kuweta w szafce , super
podoba mi sie
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
|
#4571 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- |
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4573 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Nie depcze krokusów
|
Zawsze możesz powiedzieć, że kot zobaczył zdjęcia, nasikał do szafki i już musiałaś tam zrobić kuwetę
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam w łazience szafkę wysoki słupek i na dole jest zaaranżowana dziura na kocią kuwetę, tzn nie ma tam specjalnie drzwiczek, i kuweta idealnie wchodzi |
||
|
|
|
#4577 |
|
Zadomowienie
|
Jak wszyscy, to wszyscy
|
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Czasem wrzucam Ancijomakowi myszkę na tą półkę, a on nie może na nią wskoczyć i tak sobie z minutkę dynda i się huśta
|
|
|
|
#4579 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mojego to sobie owinęły wokół palca bo niby obojętność, a jak na niego spojrzą odpowiednio to leci co kwadrans dawać im choć po kilka chrupek![]() Przepiękne Twoje kicie i za młodu i w obecnej wersji Cytat:
Nie pamiętam dlaczego ale tak ponoć jest![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kiedyś ukróciłam ten proceder wracając z pracy gdy zastałam taką barbie na środku pokoju na katafalku i zgromadzony wokół tłum lalek i misiów w roli żałobników![]() Cytat:
Ciekawe dlaczego kicia tak źle reaguje na niego..może ma jakieś złe doświadczenia z facetami Moja jedna kotka chowa się zawsze gdy w domu pojawia się jakiś facet. tzn tż zaakceptowała ale innych unika. W ogóle na początku bała się miotły, ręki, gwałtownych ruchów, niemal wszystkiego![]() Cytat:
Oj tak, u nas przed kupą lub po jest szał typu gonitwa na oślep przed siebie, często z najeżonym jak u wiewióry ogonem
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-04-04 o 02:50 |
|||||||
|
|
|
#4580 | |||
|
Zakorzenienie
|
o drugi taki sam, beda polaczone w kat prosty czyli jedna noge beda mialy wspolna, z tym ze maz ciagle zastanawia sie nad ulepszeniami, na razie wiadomo ze bedzie sznurkowy most lub drabina, zalezy jakie materialy sie dostanie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U kotów płeć powstaje w taki sam sposób jak u ludzi. Samice posiadają dwa chromosomy X a samce jeden chromosom X i jeden Y. U kotek (i kobiet) jeden z chromosomów X jest skondensowany i nie używany. Jednakże niektóre komórki odpowiedzialne za kolor noszą ślady jednego chromosomu X podczas gdy inne drugiego chromosomu X. W ten sposób rodzą się koty trzykolorowe. Gen odpowiedzialny za kolor rudy pojawia się w jednym chromosomie X i niektórych łatkach zaś geny odpowiedzialne za kolor biały i czarny pojawiają się w drugim chromosomie X i innych łatkach. Nazywa się to mozajkowym występowaniem genu. Kocury nie mogą być trzykolorowe ponieważ mają one tylko jeden chromosom X a ich kolor sierści występuje we wszystkich komórkach futra. Jeśli przypadkowo w spermie lub jaju znajdą się zarówno chromosomy X i Y lub odpowiednio XX, rodzi się kocurek, który ma 2 chromosomy X i jeden chromosom Y. Jest to bezpłodny kocurek trzykolorowy. Gen odpowiedzialny za kolor rudy znajduje się w chromosomie X. Jeśli kocurek ma rudy gen w swoim chromosomie X, będzie kotem rudym (bez względu na to jakie geny innych kolorów występują w tym chromosomie - rudy jest dominujący). Przekaże on ten gen wszystkim swoim córkom i urodzą się kotki trzykolorowe lub rude ponieważ kocury zawsze przekazują chromosom X córkom a chromosom Y synom. Ruda kotka musi otrzymać rudy gen w obu chromosomach X. Dlatego właśnie większość rudych kotów to kocury. Kotka może się urodzić ruda tylko wtedy gdy jeśli jej matka jest ruda lub trzykolorowa a ojciec rudy. Natomiast rudy kocur może się urodzić jeśli ruda lub trzykolorowa kotka parzy się z kocurem dowolnego koloru.
|
|
#4581 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Ano
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może zamiast miejsca na żwirek, rzeczywiście dołożę wycieraczkęCytat:
Nie wiedziałam.Z kupą i szaleństwem to samo Cytat:
![]() W takim razie skończy się pewnie na rudzielcu, bo mąż woli kocurka od kotki. Powiedział, że następnego takiego dzikusa nie zniesie Ma wieloletnie doświadczenia z domu rodzinnego, że kocury szaleją w młodości a potem statecznieją, a kotki zostają szalone cały czas![]() Ja też zmieniam awatar, a co
|
||||||||
|
|
|
#4582 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Drapaczek rozporowy - super sprawa a już hamak na górze miodzio ![]() A gdzie Ty znajdziesz grzeczniejszego kota? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Aaaaa zapomniałam. Monika pomysł na kuwetę super ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Pozmieniałyście avatary i się gubię
|
|
|
#4583 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie coś typu mieszanie z karmą. Bez sensu bo tabletkę i tak musiałam w konsekwencji wygrzebać, a przy okazji kota zraziła się do mokrej karmy ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- ![]() Tak, tak... Mój mąż położył się na łóżku, a kot skoczył mu na brzuch, jednak najgorsze było to, że strącił łapką ciężką świeczkę. Dobrze że się zorientował, bo miałby rozwaloną głowę. Ale w zasadzie wina moja, bo ja wrzucałam tam myszkę. Ja też mam jeszcze kłopot
|
|
|
|
#4584 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4587 | ||||
|
KOTerator
|
Czyli myślisz, że sufitowy byłby dla niej niebezpieczny? Na jesień poszukam jakiś taki z budką u góry z której nie dałoby się spaść, albo sama coś z nim zrobię, żeby był bezpieczny, jakieś barierki ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
.Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Nie narzekaj, tylko też zmień Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-04-04 o 10:57 |
||||
|
|
|
#4588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśl o drapaczku bo ja po moim widzę że to dobra inwestycja. Ten stary mały chyba na balkon pójdzie bo teraz tylko ten nowy jest używany![]() Zaczynasz mówić jak mój TŻ - nazywa mnie Marudą Ale to potwarz i oszczerstwo bo ja tylko trochę marudzę i tylko jak mam powody![]() A zmienię bo udało mi się upolować piękne zdjęcie Horusa ziewającego
|
|
|
#4589 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Czekamy! |
|
|
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
byłam z mamą na zakupach i jak po 3h wróciłyśmy to był szok
dostała takiej głupawki że ona już nie biega ona lata wszystko poprzewracane nawet taborety w kuchni, żwirek rozsypany kocie chrupki mam w całym pokoju a miski w różnych kątach
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

.
(a w sumie jak nie możesz, to nie musisz, u mnie temat kuwety już zakończony na najbliższe kilka lat myślę).
.

, tylko czekać, aż Malla i Rybiorek coś wrzucą, a zaczęło się od Iwony
Ale przez konkurs zmieniłam, bo był za długi.