|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Hejka
![]() Jak postanowiłam wczoraj że w końcu ponadrabiam , to zadzwoniła do mnie koleżanka i wyciagneła mnie na miasto i wróciłam wieczorem ![]() Dzwoniłąm do ambasady i lipa, nie można tylko Mili wpisać do mojego paszportu. Dzisiaj od rana latamy w 3kę i załatwiamy te dokumenty. Okazało sie że mielismy wypisany formularz dla świadka przez gardę a tak nie moze byc i musi być np. lekarz. Nasza przychodnia umówiłą nas na przyszły tydź na wizytę....no tak sie wk....am bo to tylko podpis lekarza potrzebny a oni takie cyrki.Pojechaliśmy do innego lekarza i nam od reki wypisał choć wcześniej dziecka na oczy nie widział. Mam nadzieję ze tym razem się uda bo sie jeszcze okaże ze nigdzie nie polecę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wprowadzamy się 14ego kwietnia ![]() Nie pocytowało mi wszystkiego ![]() Zuzia ja na szczescie wrazam tylko na 2 dni w tyg, więc tz się bedzie zajmować,a w razie w do siostry podrzucę ![]() Czubasek ja co prawda od 3 tyj nie wazyłąm ale jak Moli miałą 10tyg to ważyłą 7 kg ale jeśli chodzi o ptrzyrost to raczej mieści sie w normie. Inutil lodówkę sprawdzał bo jak ostatnio oglądał jakaś chate to lodówka była zapleśniała ![]() Agatek tak wynajmujemy. Za 650 euro miesiecznie. A do Pl planujemy wrócić tak zeby mała mogła iść juz do przedszkola. Jezyk Polski ale moze zdąży załąpać coś po angielsku ![]() AgaMili Nie ma duzej róznicy w cenie więc lepiej brac z czterema sypialniami. 1 dla Mili, 1 dla nas, 1 graciarnia i 1 dla gosci a na razie nie planujemy drugiego...noł łej !!edit. domek leprzy od zjeżdzalni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam 2 śpiwory ale nie używam bo jak karmię to za ciepłoa jak odkłądam do łóżeczka to nie chce żeby mi sie obudziła więc przykrywam kolderka.
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-04-03 o 23:27 |
||||||||
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
(pamietasz mnie z innego wątku? )nosidło sztywne nie daje dziecku (kręgosłupowi prawidłowego podparcia,poniewaz naturalnie wygięty jest w litere C na tym etapie ,a przy sztywnym nosidle zostaje wymuszona pozycja obciazajaca krgosłup (przy tym,które wstawiłas tez biodra i krocze -dziecko nie siedzi tylko wisi na jajkach brzydko mówiąc) Wygoda dla dziecka mniej wiecje taka,jak dla dorosłego powieszonego na majtkach..A dlaczego przodem do świata nie nosić?bo -po pierwsze -znowu kręgosłup..Jak myslisz,jak sie układa oparty o brzuch i piersi dorosłego? po drugie -nosidło ,które ma panel pozwalajacy nosić w prawidłwoej pozycji (żabki,z szeroko rozłozonymi nozkami) nie ma opcji noszenia przodem,bo się po prostu nie da. dobre nosidło -dziecko siedzi- http://allegro.pl/nosidlo-mei-tai-tr...240976135.html zle nosidło - dziekco wisi- http://allegro.pl/nosidelko-chicco-y...230648498.html Przy tym wszytskim -dobre nosidła mają zwykle pas biodrowy ,a ciezar dziecka dzieki odpowiednje pozycji nie obciąza rodzica. W ty "złych" dziecko wisi na rodzicu,obciąza ramiona i kręgosłup. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
reszta to masakrycznie drogie buble http://www.scandinavianbaby.pl/data/...7/8/187_11.jpg temu dziecku raczej nie ejst ani wygodnie ani zdrowo ![]() za tą cene lepiej kupić bondolino,albo tulę http://allegro.pl/bondolino-nosidlo-...226670529.html http://allegro.pl/manu-ii-nosidelko-...212013397.html ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Ogolnie - Nie usztywniane -chyba,ze turystyczne ,ze stelażem dla duzego ,siedzącego juz dziecka.I nosi sie zawsze przodem do rodzica -czy to na plecach czy na brzuchu.
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga, na wstepie zaznaczam, ze nadrobilam po lebkach i ze przyszlam pomarudzic oraz bede pisala tylko o sobie
![]() Jestesmy na Mazurach. Mialam nadzieje,ze sobie odpoczne, a tu taka Nie dla mnie bycie matka. A bilismy dzisiaj (wczoraj) u gina i pytalam sie o antykoncepcje i powiedzial, ze w moim przypadku (karmienie (.) ) najlepsza bedzie wkladka hormonalna. Tz jak uslyszal, ze chce ja na 5 lat, to stwierdzil, ze sie nie oplaca, bo za dwa lata "trzeba robic nastepne". Czy do niego, ku***, nie dociera, ze ja juz nie chce ?!?!? Pojeczalam, pomarudzilam, Jasiek nie ryczy, wiec wracam do lozka.
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
AgaMili wiesz co, ja mam kijowe chusteczki- pampersa- są za wilgotne i już mnie ich zapach drażni
I żeby było suche dupsko to wycieram malutką pieluszką flanelową do sucha i dopiero wtedy kremuje także puder by mnie drażnił pewnie puder lepiej chyba dla chłopców Neska poratuj koleżankę jakich chusteczek nawilżających z rossmana używasz? Niebieskich czy różowych?? Kupiłabym na spróbowanie Kamciurka, żeby mi to było ostatni raz! ![]() Cytat:
Albo może ma skok rozwojowy? Musisz przetrwać ten czas i ustawić tż do pionu, w końcu zrobił Ci dzieciaka mam nadzieję, że się mylę... nooo, ale widzę facet tylko mądry na początku, jak już jest płacz nie wiadomo dlaczego to już mu się nudzi i oddaje dziecko matce
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 4-pakach za 12.99
|
|
|
|
|
#2556 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda,że mama ma takie problemy ,bo pewnie z chęcia by pomogła.A tżta to do pionu sprowadz- ja ostatnio dosyc często muszę go pionizowac .Mam nadzieję,że jednak odpoczniesz troszeczkę ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Dupicie albo wycieram do sucha albo odczekuje aż wyschnie i wtedy bawimy się. -------------------------------- Witam Ja wczoraj robiłam eksperyment ![]() ![]() Bartosz zawsze ostatnie jedzonko ma coś koło19 i potem budzi się albo o 3 albo o4 . Ja pomyślałam ,że jak wybudze go i dam mu jakos po 22 to pewnie przespi do 5-6. Wypił prawie w śpiaczce - całą butle 150ml,odrazu zasnął.No ale niestety obudził się o 4 jak zwykle. Dzisiaj spróbuje jeszcze raz! Ciaglę zastanawiam sie jaką matę edukacyjną wybrac i szukam termoopakowania do butelek TT Czy ,że opakowanie trzymało ciepło to musi miec steropian w środku? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-04 o 09:13 |
|||
|
|
|
#2557 | ||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=niunia1305;33307406]
Cytat:
Moja ciocia chciała drugie dziecko (tym razem dziewczynkę), ale urodził się chłopiec i zawsze do zabawy dawała mu lalki ![]() Wiecie, że przez całe moje życie myślałam, że to gej? Iteraz też tak myślę, z tym, że ma dziecko i żonę - ale awansował rangą na kryptogeja. Mam takich znajomych i kurcze nikt mi inaczej nie wmówi. Zresztą to zdanie większości ludzi młodych, którzy go znają ![]() Cytat:
Moja krew ![]() Cytat:
Masz wiadomość już i dziękuję raz jeszcze Cytat:
![]() Ale na A. się przyszykuj hihi. za chrzciny no i za jedzenie Kinii
|
|
#2558 |
|
BAN stały
|
: Dzien dobry
![]() Jak tak czytam ile wasze maluchy spia to mnie zazdrosc zzrera . Moj najdluzej spal 6 godzin ale zazwyczaj budzisie w nocy2x. Wczoraj usnal o 19.30. Potem go nakarmilam o 22.30 gdy spal, potem sam sie obudzil o 3.00 a potem o 6.00 i juz nie spal. Wstalismy po 7. gdy Marcel juz sie rozwyl i nie dal wiecej polezec. A teraz znowu spi.Pearl kochana pomysl ze to stan przejsciowy i nie zawsze tak bedzie. Ja sie tym pocieszam . Im wieksze dziecko tym wiecej radosci Ci bedzie dawacMaly wyje, Ja: wstan do niego On: ty wstan mnie boli brzuch Ja: a ja jestem spiaca, ciebie nie ma 4 noce w domu wiec dzis mozesz wstac On: wstane nastepnym razem I ja wstalam, potem on i potem oczywiscie ja rano z nim wstalama tz spal do 10.00 (ja wdtalam o 8.00)
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-04-04 o 10:22 |
|
|
|
#2559 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Ja smaruje po każdej zmianie całe dupsko i pipuchę , ale jak czytam, że większość sobie odpuszcza i robi to rzadziej to chyba też tak zacznę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ją odkryłam to usnęła jeszcze na 1,5 godziny Cytat:
![]() Trzymam kciuki, zeby udało się załatwić papiery dla MIli, żebyście mogły spokojnie przylecieć do PL ![]() Cytat:
![]() A TZ szalony, ale co się dziwić, nie on rodził, nie on karmi, zawsze może wyjść kiedy chce Hm, nic tylko dzieci robić Cytat:
Mała się zdrzemnęła w leżaczku, ale zaraz musimy się zbierać na zakupy ![]() Aha, miałam się wam wczoraj pożalić U nas nie ma gdzie wyjść z dzieckiem na spacer Wyszłyśmy wczoraj, po kilku dniach krzyków całymi dniami w końcu na spacerku malutka zasnęła - ale co?? Wszędzie samochody, autobusy, jeszcze jakiś koleś quada sobie ćwiczył, deptak mamy przy działkach - a tu sezon na wypalanie traw = smród ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Już po drzemce :/
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-04-04 o 12:47 |
||||
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek, tak, moja zjada rączki - teraz własnie się obudziła i już piąstka w buzi i mlaska
![]() Co do krzesełek, to nie planowałam zakupu, bo nie mamy miejsca, ale jeszcze się zastanowię ) Aha, i w temacie chodzików - podzielam opinię Waszą - chodziki to złooooo Nie chcę znać tego dziadostwa, a jak mi teściowa coś takiego zaproponuje, to sama ją do tego wsadzę
|
|
#2562 |
|
BAN stały
|
Moj tez wcina raczki
![]() Kasik trzym kciuki zebyscie sie wyrobili z paszportem. |
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja Was ostatnio tylko podczytuję, bo Moja Mała staje się coraz bardziej absorbująca. Sypia w sumie tylko na spacerach, w domu rzadko. Jeśli już, to kilka drzemek pół godzinnych w ciągu dnia (właśnie zasnęła w bujaczku). muszę się pochwalić - dzisiejszą noc (od 20:00-6:00) spędziła w swoim łóżeczku!! PIERWSZY RAZ w swoim życiu Do tej pory spała z nami w łóżku, bo szłam na łatwiznę - wygodnie było mi ją karmić w łóżku :/ Czytam książkę Język niemowląt i się uczę Z tego co pamiętam: * pytałyście o smarowanie tyłeczka przy zmianie pieluchy(chyba agatek, jesli dobrze pamiętam ). My ze względu na potworne odparzenie (po pieluszkach pampers sensitive) od kilku dni obsypujemy tylko mąką ziemniaczaną. Używaliśmy też sudocremu, ale zrezygnowaliśmy, bo nie przynosił ukojenia :/ A tyłek po każdej kupie myjemy pod bieżącą wodą. * Moja Emi (7tygodni) na razie nie pcha rączek do buzi * Czubasku, moja Mała przybiera ok. 30-40g dziennie (jest na piersi) * Haniula - my mamy drewniane krzesełko do karmienia, takie klasyczne * Inutil - my myjemy samą wodą główkę - tzn. polewamy tą wodą, w której mała jest kąpana - a do kąpieli używamy Penaten baby Wasch&Duschcrame. Emi nie ma póki co włosów ![]() * Monika - my żadnej górki po wzw nie wyczuwamy na razie * Kasik - piękny dom Aha, powiedzcie mi Kochane, jak sobie radzicie z pielęgnacją skóry twarzy Maluszków? My mamy problem, bo Emilka ma brodę i troszkę policzki obsypane małymi syfkami (ma taką kaszkę, coś jak potówki), podejrzewam, że od ulewanego mleka i śliny. Myję buźkę przegotowaną wodą i smaruję kremem, ale nic to nie daje Coś polecacie? |
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do mamuś które stosowały Grip Stop
czy psikałyście taką dawkę jak jest w ulotce?bo o dzieciach nic nie piszą i nie wiem czy psikać tyle ile napisali czy mniej? i czy po psiknięciu też odciągać nose fridą czy nie? Witam, podczytuję żeby być na bieżąco ale nie daję rady mały cały czas ma katar już było lepiej ale znowu wrócił i jakby mocniej ahhh. Przymierzyłam właśnie małemu strój do chrztu i góra jakaś taka szeroka mi się wydaje i nie wiem czy zwężać czy nie... Co do krzesełka do karmienia my raczej kupimy zważywszy na to że żadnego zwykłego w domu nie mamy (mamy tylko dwa stołki w kuchni) to chociaż mały będzie miał Agatek co do smarowania pupci ja nie smaruję zawsze tylko jak większość dziewczyn po kupie, na noc i z raz na dzień, zresztą w toruński szpital jest przeciwnikiem smarowania dupci tylko chusteczki!!! Co do piąstek mój pakuje obie naraz, pomimo, że i tak nie chcą wejść, strasznie się przy tym irytuje a ja mu zawsze mówię wtedy że zaraz mu uszami wyjdą jak tak będzie pchał ![]() Pearl kochana może Jaś przestawił się bo jest w nowym miejscu, szkoda ze mama nie może pomóc a Ty byś sobie odpoczęła i zregenerowała trochę siły (wiem coś o tym bo moja ma zwyrodnienie stawów i też nie może małego nosić a bardzo by chciała pomóc jak jestem u niej a nawet czasem zostaje z nim pomimo że jej ciężko) Co do małża to mógłby się ogarnąć trochę bo najlepiej zrobić dziecko, poczekać aż się urodzi, potem nazbierać gratulacji, ochów i achów nad małym ale jak coś to potem małego i tak tylko mamie powierzać bo przecież jest kobietą, matką, ma silną więź z dzieckiem więc wie lepiej co jest małemu, co mały potrzebuje itp. przerabiałam to z moim swego czasu. Jak mały był zadowolony uśmiechnięty to i tatuś był do rany przyłóż a jak mały był zmęczony, marudził albo płakał to tatuś od razu oddawał go mamusi z tekstem: no bo przecież ty musisz wiedzieć co mu jest i sobie poradzisz lepiej niż ja... bo faceci to myślą że my kobiety to jakieś robocopy jesteśmy i musimy wszystko wiedzieć, wszystko potrafić, być zawsze uśmiechnięte i zadowolone. Mój mi kilka dni po tym jak wróciłam ze szpitala powiedział zaniedbałaś się, mogła byś o siebie zadbać, kurde poczułam się jakbym w twarz dostała, wstawałam w nocy na każdy płacz małego, karmiłam, przewijałam a on spał do 9-10 i jeszcze mi mówi w tydzień po porodzie że jestem smutna i zaniedbana no masakra ![]() No to tyle z tego co zapamiętałam po nadrobieniu niezła jestem aż muszę siebie samą pochwalić
Edytowane przez 19mala83 Czas edycji: 2012-04-04 o 11:09 |
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
melduje ze zyje i ze u nas ok... no prawie - jestesmy wszyscy przeziebieni i w ogole tragedia latac od dziecka do dziecka i wycierac nos ![]() nie nadrabiam, bo nie dam rady... odezwe sie pewnie dopiero po swietach, moze bedziemy miec juz wiecej sil ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
a smarowac to nie smaruje nigdy pupy - synkowi tez nie smarowalam i odparzenia mial moze z 5 razy w sumie - choc 3 razy po wizycie tesciowej, ktora go przewijala i cos mam podejrzenia, ze nie do konca sobie radzi z chusteczkami - chyba jej bede wode z wata zostawiac, jak z mala zostanie... Ola ze 2 razy miala juz odparzona po nocnej kupie (jako ze sie nie budzi w nocy kilka godzin to nie zauwazylam) to wtedy smarowalam, poki zaczerwienienie nie zniknelo... teraz juz raczej przez sen nie robi kup, to i zaczerwienien za bardzo nie ma (i mam nadzieje ze nie bedzie) to nie smaruje W ogole przez 2 lata od urodzenia synka nie zuzylismy nawet jednego opakowania sudokremu i linomagu (mialam oba...)a piastek mala nie pakuje, tylko palec i "ladnie" zasysa... ale smoka nie chce na szczescie jak ja nakarmie to przestaje ssac palucha, wiec ostatnio nie czekam az zacznie plakac i karmie na ssanie ![]() wczoraj synek dal jej grzechotke do reki, ladnie chwycila i od razu do buzki
|
|
#2566 | ||
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie! Moj Michas konczy dzis trzy miesiace
nim sie obejrze bedzie 18tka . No to pijemyCytat:
A jak raczki w buzi sa Ja smaruje po kazdej zmianie, moze faktycznie nie potrzeba az tak czesto Cytat:
zebyscie trafili na dobrego pediatre Neska a mozesz mi tez zdradzic na priv co pomoglo Igorkowi na to "krzywe" ulozenie? Michas tez tak ma. |
||
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pilnujcie by buzi dotykac do Waszych ubran tylko przez pieluche... jak tradzik, to sam zniknie.. a jakim kremem smarujecie? nam polozna mowila ze nie mozna nic tlustego, ostatecznie sudokrem, o ile bedzie widac poprawe... ja nie kremuje niczym, nawet jak mialam taka wysypke, to tylko raz potraktowalam sudokremem, pozniej zostawilam do samoczynnego znikniecia...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-04-04 o 11:41 |
|
|
|
|
#2568 | |||||
|
Rozeznanie
|
No to super
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Taka mała zemsta za nieprzespane noce itd. ![]() Co do smarowania, to do tej pory smarowałam po każdej zmianie pieluchy a dzisiaj w nocy byłam sama i na szybko wszystko robiłam bez smarowania Teraz też w nocy raczej nie będę smarowała, bo MI SIĘ NIE CHCE ![]() Cytat:
Poproś męża albo rodziców, żeby chociaż zabierali Jasia na spacery, wtedy będziesz miała chwilkę odpoczynku. Trzymaj się ![]() Cytat:
Ja mam i niebieskie i różowe Nie widzę różnicy ![]() A po pampersach też wycierałam dupsko, bo strasznie mokre były. Cytat:
![]() Tyle z mojego nadrabiania, bo rodzice już mi wracają z Wojtkiem ze spaceru... Ale za to już mam przygotowany obiad, zrobione pranie i sprzątniętą kuchnię Myślałam, że jeszcze płytki umyję w łazience i poćwiczę troszkę, ale forum mnie pochłonęło do reszty ![]() A odnośnie ćwiczeń, to wczoraj po wizycie w galerii i obejrzeniu mojego zwisa w kilku lustrach i prawie popłakaniu się na jego widok, przyrzekłam sobie, że mogę padać na pysk, ale codziennie chociaż kilka ćwiczeń na brzuch muszę wykonać, bo mam okropny zwis!!! |
|||||
|
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piastki tez pcha do buzki nawet po karmieniu wiec mu smoka daje. Cytat:
maly dzis konczy 7 tygodni a ja od tego czasu nie bylam nigdzie sama ani nie pobylam sama dluzej niz godzine Mam nadzieje,ze maly nie zlapie od nas nic,bo ja tez mam gardlo spuchniete i katar,17 mamy szczepionki kurde zeby nie przepadlo. |
||
|
|
|
#2570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
co do innego niż mleko jedzonka, to my mamy już sporo słoiczków zdobycznych ![]() i nawet ostatnio kupiłam łyżeczki patrzyłam po cenie, a okazało się, że wybrałam jakieś z czujnikiem ciepłaCytat:
![]() powodem rozdrażnienia była chęć spania i zaległa kupa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ----------------------------- u nas nocka z luzikiem, mały spał prawie do 11, a przywitał mnie wyłażącym z nogawek bodziaka kupaczem mieliśmy iść po słodycze na zajączka, ale coś mi mocno z rana psikał i kaszlał, więc odpuściliśmy. zapodałam wodę morską i się uspokoiło... może to tylko po nocy
|
|
#2571 | |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było....
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Hej. Miałam ten sam problem. Skończyło się na maści z antybiotykiem i kropelkach priobiotycznych (polecam!!!!) - Bio-Gai Moja Michalinka okazała się alergiczką, ja dlatego stosuje kosmetyki Oilatum. Jakaich kosmetyków stosujesz??? Edytowane przez ciezaroweczka Czas edycji: 2012-04-04 o 12:27 |
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maly tez mial jakas wysypke,pani doktor przepisala wlasnie Oilatum
do kapieli daje 2 zakretki(kapiemy co 2 dzien) i kremik 2x dziennie smarowanko i wszystko zeszlo po tygodniu |
|
|
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
Oillan tez jest bardzo dobre i tańsze troszkę...
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Odnośnie pchania rączek do buzi... Moja też to robi, czasami próbuje dwie włożyć i denerwuje się, że się nie mieszczą :PPYTANIE!!!!! do mam, karmiących butelką. Kiedy wprowadzacie pierwsze posiłki??? Ja się zastanawiam czy dać jabłuszko jak skończy 3 miesiące..??? ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- A nie było mnie na tym forum z braku czasu.... Miałam problemy z karmieniem piersią (nie przetrwałam kryzysu laktacyjnego). Kilka zdań o mojej Michalince... kochana grzeczna.... Oby tak dalej...
|
|
|
|
#2574 |
|
Zadomowienie
|
ja nie smaruję dupolka, tylko po kupce i na noc
rączki wpycha nawet dwie, a najgorsze że koniecznie chce je zobaczyć przy tej buzi i strasznie zezuje ![]() z innym jedzonkiem poczekam jednak aż skończy 4 miesiąc tak jak jest zalecane a my ciągle się bujamy z tym katarkiem, masakra jakaś czy frida jest skuteczniejsza od gruszki? gruszką nie mogę wyciągnąć tych śpików, a mała strasznie chrapie ;(
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-04-04 o 13:06 |
|
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
agacia... inhalacje spróbuj robić i siedz pod parasolem z dzieckiem - niech wdycha.
|
|
|
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
Młody gniewny śpi niestety nie jestem w stanie was nadrobić ![]() za duża przerwa mały szalał. Bebi też miałam akcje z pleśniawkami nystatyna pomogła na chwilke później był cebion i fiolet ale też d..a blada dziadostwo wróciło ostatecznie (odpukać) pomógł dopiero syrop flukonazol 3 dawki i po pleśniawkach już od tygodnia nic nie wylazło ciezaroweczka ja mojemu już podaje jabuszko ale dosłownie do oblizania łyżeczke albo marchewke ugotowaną po troszku moja mama mówiła że miałam 2 miesiące i jadłam grochówke tzn umoczony smoczk był w grochówce i nic prócz bąkali mocniejszych mi nie było ![]() Pearl mi się wydaje że Jasiek tak zareagował na zmiane miejsca a Tżci tacy już są mój też niby by za nim w ogień skoczył ale jak ma tylko okazje coś załatwić to leci nogi by sobie połamał np teraz jest w drodze do Hanoveru jedzie po brata no ale przynajmniej będę mogła się wyspać bo sie w łóżku rozpychaMój Miki też pcha sobie łapki do buzi dziąsła też ma opuchnięte raz posmarowałam mu żelem na dziąsła jakimś niemieckim i od razu łapkę wyjoł zaczoł się cieszyć a później drzemał dość długo. Nie chce go przyzyczajać za bardzo. Mam pare pytań do was kochane: SMARUJECIE MALUCHOM DZIĄSŁA JAK TAK TO CZYM I JAK CZĘSTO?? CZY WASZE DZIECKI MAJĄ ZAPARCIA I ŚMIERDZĄCE BĄKI?? PO JAKIM CZASIE DAJECIE CZOPEK JA PO 2 ![]() Z góry dziękuje |
|
|
|
#2577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wg mnie frida bedzie najlepsza |
|
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry laseczki
![]() Właściwie mój dzień nie jest za dobry, od rana wkur.wia mnie babiszon z all, ten od leżaczka ![]() Poradzcie co robić, bo mi już ręce opadają. Kupiłam leżaczek-bujaczek przez Kup teraz i kaske przelałam od razu. Niestety na następny dzień napisała mi maila, ze leżaczek uległ zniszczeniu i oddała mi pieniądze. Transakcja nie doszła do skutku więc wystawiłam neutralny komentarz. Ona odpisała mi na maila tak: "Uważam że pani komentarz neutralny jest nie na miejscu za taki komentarz mogę Pani wystawić jedynie komentarz negatywny. Nic Panią to nie kosztowało a leżaczek poprostu przy przeprowadzce uległ zniszczeniu". Ja się oczywiście wkurzyłam i napisałam jej, że mogła wycofać ofertę i ze za dziecinne uważam wystawienie mi negatywa tylko dlatego, ze ja dałam neutralny. Dziś otwieram strzynkę mailową i widzę wiadomość od niej że jeśli nie wycofam swojego neutralnego komentarza to da mi negatywa bo psuję jej opinie na all. Nie wiem nawet czy można wycofać komentarz ![]() Przeszperałam jej konto na all i co widzę dwa tygodnie temu miała identyczy leżaczek do sprzedania i opis taki sam i fotki leżaczka te same... no zobaczcie: tu mój leżaczek:http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...245124682.html a tu leżaczek sprzedany dwa tyg. wcześniej: http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...180528861.html różnią się tylko ceną! Nie wiem o co babie chodzi Jakaś piźnięta w dekiel!
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-04-04 o 13:12 |
|
|
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, ja jak zawsze po dwudniowej nieobecności
![]() Co zaczne nadrabiac to maruda robi awanturę. Co do nosidełek to ja choruje na chustę, ale tak do końca to sie jeszcze nie zdecydowałam. Blanszor - moja Ala byla prawie od początku na nutramigenie i jak zaczęłam wprowadzać jej inne produkty nie było problemu bo nie znała innego smaku mleka i do roczku chętnie jadła, później przeszłyśmy na Bebiko. Co prawda stan na dziś jest taki, że mleka nie tkni, no ewentualnie mała ilość z płatkami. Agatek -jak szukasz suchszych chusteczek to wypróbuj Klinic - choć dla mnie za suche. Ale tak jeak Neska polecam różowe z Rossmana. Co do rączek - mała wpycha rączki prawie po łokcie, a z jakim apetytem ![]() Matę mam taką: http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...241207652.html nie najgorsza. Kasik - trzymam kciuki za dokumenty dla Mili a mieszkanko super. Dobra a tera czas na moje marudzenie: byłyśmy u gastrologa i teraz wprowadzam mleko Humana z MTC - paskudztwo jest bananowe i geste jak kaszka. Jak sie mała obudzi to musze leciec po smoczek do kaszki, bo wywaliłam dziurę w starym Avencie 3 a i tak sie zakleja i po 15 minutach bez owocnego ssania przechodzimy na łyżeczkę. Jakoś sobie nie wyobrażam, że za chwile będę w nocy mleko łyżeczka podawać ![]() Ogólnie sprzątanie mnie nie tyczy bo i tak dwa tygodnie po świętach przeprowadzka - juz fachowca umówiłam na gładzie w dziecięcych pokojach, panele na podłodze położy tata i będzie OK. |
|
|
|
#2580 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak przeszłam na mleczko modyfikowane, Miśka robiła kupke co 4 dni (2 razy dostała czopek glicerynowy). Później zaczełyśmy stosować kropelki Bio-Gaia (żywe kultury bakterii) i kupka jest co drugi dzień normalna. Naprawde polecam. Ja również daje do picia wodę przegotowaną.---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

wspolczuje, ja tez musze wracac i chyba niania bedzie.....
,no i dom fantastyczny

?
nie to co moje flaki

więc dokupilam zwykłą butelkę z Canpola i będę przelewać 
Dobrze karmiona jest!
utwierdza mnie to w przekonaniu, że pierwszy raz nie boli 
- 27.05.2012 - 12.15 - niedziele - nauki 26 maja na 18.30- mówi co i jak przed chrzcinami i będę z mężem tylko.

Gabrysia - 09.02.2012