|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Praktycznie wszyscy dzwonią oprócz kurierów SIÓDEMKA - nigdy mi się nie zdarzyło, aby kurier z tej firmy zadzwonił, a często miałam przesyłki przez nich dostarczane.
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny...ryzyk-fizyk idę bo umrę z głodu..
![]() Ta firma to GLS - mam nadzieję że zadzwonią
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba to ta końcówka...
Piszę do Jolki, bo mnie martwi jej nieodzywanie się. Oby szybko odpisała. A jeszcze co do mojej mamy to zamiast mnie jakoś pocieszyć z tym łózeczkiem to mnie dobija słowami "to po co wy chcieliście dziecko jak nie jesteście na nie kompletnie przygotowani" ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- A tak w ogóle to u mnie dziś w nocy była okropna burza. Trzaskało piorunami strasznie. Aż Andrea fikała przy każdym grzmocie . Nie wiem czy dlatego, że słyszała, czy dlatego, że ja się budziłam.
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal w dwupaku wczoraj wieczorem znowu miałam skurcze co 5 minut ale znowu dali mi relanium i się uspokoiło. Jestem tak zła bo czekają na 37 tydzień a ja chciałabym już urodzić. Święta zapowiadają sie w szpitalu tak więc jestem kompletnie załamana
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga Uwaga
Wiadomość od Jolki "Hej, w nocy pojechałam z mężem na IP i mimo wszystko wzięli mnie na porodówkę Udało nam się z salą na poród rodzinny, byłam całą noc pod KTG, rano miałam wyjść ale zrobili USG i zdecydowali podać oksydocynę. Rozwarcie jest malutkie 1,5cm. Skurcze raz są raz nie. Ogólnie jest tu rzeźnia. Ja od wczoraj nic nie jadłam i nawet nie mogę. Mąż praktycznie tak samo. Jedna lekarka mówi, że dziś urodzę, a druga, że marnie to wygląda. Już mam dość. Nie wiem czy wypada, ale mam ochotę zapytać o CC. Pozdrawiam Was wszystkie".Biedna musi się męczyć w szpitalu |
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Rozeznanie
|
Zgłaszam się po wizycie w poradni patologii ciąży.
Okazuje się, że całe to moje zniechęcenie wizażem, zmęczenie, zdenerwowanie itp wynika z rozwarcia 1,5cm, skurczów co 20 minut i łupania w krzyżu. Tak więc dowiedziałam się dziś "nooo, nowego terminu do poradni wypisywać nie będziemy, bo Pani nawet i do 13 kwietnia nie dotrwa, życzymy udanego szybkiego porodu i Wesołych Świąt, do zobaczenia wkrótce" ![]() Nie wiem, czy z szoku czy się rozkręca, ale doszło mi cierpnięcie rąk, łupanie krzyża, kłucie przy spojeniu i bieganie do toalety. Mała ma 3200g, łożysko 3st, wyniki badań rewelacyjne, nawet wątroba się uspokoiła (cukier mi wariował, ale już wiem czemu... ![]() A tak planowałam obżarstwo przy świątecznym stole... No ale cóż, sama sobie krakałam na 10 kwietnia, a babcia męża dziś modli się o 8, świąteczną niedzielę. Mąż przyjął informację dość stoicko, pewnie nie dotarło. Dowiem się jak o 22 wróci z pracy... Dam znać jakby coś się rozkręcało
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Robcio i Rita sliczne dzieciaczki
![]() Jolka powodzenia
|
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
no my po USG
![]() położenie główkowe masa 3560g ilośc wód prawidłowa lekarz powiedział że zajączek jak nic bo takie wielkie jajca ma synek ![]() łożysko 3 stopnia i liczne zwapnienia w lożysku ![]() chyba chcę już rodzic i miec to za sobą bo jak jeszcze urośnie to masakra
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
kobitki czy każda z was miała prenatalne badania i UKG serduszka? bo ja nie mialam powiedziałam lekarzowi ze nie bylo mnie po prostu na nie stac .
|
|
|
#3974 | ||||||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
![]() ![]() Cytat:
Bedzie lepiej podawac jak z lyzeczki. Cytat:
Cytat:
Biedne jestescie z tymi kolkami.Wiem jak jest wam ciezko,bo tez to przechodzilam,minelo po 3 miesiacach,w sumie z dnia na dzien. Slicznosci Cytat:
Tutaj tez we wszystkich ulotkach,ksiazeczkach mam,zebyna plecach ukladac. Cytat:
Cytat:
Zeby sie szybko ruszylo ![]() Cytat:
No i kciuki!!Juz niedlugo bedziesz miec malutka przy sobie! Cytat:
Spore dziecie.Dobrze je karmisz mama
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3976 |
|
Zadomowienie
|
no chyba za dobrze martwi mnie troche te zwapnione łożysko a co do wagi to ja mialam wagę urodzeniową 4100 i 60cm a mężu 4kg i 56cm klocek będzie jak nic
|
|
|
#3977 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja moglam miec tutaj za darmo badania na Downa,ale nie chcialam,za duze ryzyko poronienia bylo przy tym badaniu wedlug mnie,a ciazy nie usunelabym gdyby dziecko bylo chore. Mialam jeszcze pisac odnosnie sztucznego mleczka. Emigra pisala,ze szykuje na godzine i jak mleko ostygnie to sie marnuje potem,bo musi wylac i robic nowe.Ja nie wiem,bo sztucznym nie karmilam.No i pytanie: to takiego mleka juz nie mozna podgrzac?Trzeba zrobic nowe?Bo jak by mozna podgrzac,to chyba mozna miec w pokoju z podgrzewaczem i szybko podgrzac,a jak nie to moze trzymac w termoopakowaniu,zeby nie odtyglo ?
|
|
#3978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kasa u nas to byl jeden powód a drugi własnie taki że nawet tpfu wypluc się jakby bylo cos nie tak ciąży bym nie usunęła !!!
|
|
|
|
#3979 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! widziałyście rabaty w aptece Dbam o zdrowie na pieluchy Pampers?! Trzeba mieć tą kartę Dla mamy i maleństwa
ale cena na prawdę korzystna - 20 zł za 43 szt pampersów 1 żółtych to bardzo tanio wychodzi - niecałe 47 gr za pieluchę http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/k854-Specj...x_temat_glowny cziqua ja nie robiłam tych badań - 500 zł a w sumie nie wiem co by było jakby złe wyszły... np. prawdopodobieństwo 1 na 100 - i co wtedy usunąć nie usunąć? |
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu dziś biegałam z psem. Niedługo, ale zawsze coś. Czopa dziś nie ma...może wypadł już cały??
.Łóżeczko (to pożyczone) będzie dziś wieczorem. 1 kamień z serca spadł. W końcu kolejny procent przygotowania. Gratulacje dla Anagat ! Zacznie się seria urodzeń? Ja chcę już! Czuję się gotowa na ból
|
|
|
|
#3981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jolka nie daj się tam
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
cziqua, cottonpuma az zazdroszczę wieści po wizytach nic tylko rodzić... Pełnia raczej będzie Wasza nowaken dużo cierpliwości Ci życze... i tego, aby maleństwo jednak pojawiło się na Święta co byś się taka całkiem sama w szpitalu nie czuła anagat, agator GRATULACJE Jolka żeby Ci szybko poszło... aczkolwiek obawiam się, że długi i bolesny poród przed nią obym się myliłalena_mi już niedługo... popatrz... już masz cyferkę 38 w podpisie *** Ja mam dzisiaj dzień pełen werwy... wczoraj płaczliwa byłam i też z mężem nie ten teges żyłam... dzisiaj od rana starszak mój u babci a ja piorę, wietrzę, sprzątam (na szczęście gotować nie muszę )mąż na 16 do pracy to mi pomaga w ramach zadośćuczynienia za wczorajszy dzień ![]() w nocy znowu ból bioder tak jak przedwczoraj mnie nawiedził i nie opuszczał mnie przez całą noc... częściej też byłam siku bo 4x moje dziecko dla odmiany dzisiaj póki co spokojne, ale jak się ruszy to tam gdzie od kilku dni... na pęcherzu i szyjce... dolną część ciała przeciąga tak w ogóle to jestem zła zaraz się okaże, że ja pomimo planowanej CC tydzień przed terminem urodzę jako ostatnia tak się wszystkie zaczynacie rozwierać...
|
|
|
|
#3983 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No wlasnie tutaj w Anglii z tego co wiem to namawiaja do usuniecia ciazy jak wyjdzie,ze dzicko jest chore.Wiec wolalam nie robic tych badan.No i to ryzyko poronienia przy badaniach spore.
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z prenatalnych robiłam tylko to z krwi i długości kości nosowej...
Wygotowałam smoczki . Niby oba są dla noworodków, ale ten co dostałam w paczce ze szpitala jest dużo mniejszy i chyba lepszy od tego naszego . Chyba ten nasz będzie na później.
|
|
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
Gosiu, ale ryzyko poronienia jest tylko przy inwazyjnej amniopunkcji, a są też badania nieinwazyjne - krew matki, wiek i usg na przezierność
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
mnie jakośwzięło na dopakowanie torby tzn kubek talerzyk sztucce itd
![]() laktator flaszka i nupel 2 złotówki na tv a i czopki z lodówki muszę do torby zapakowac szczoteczka i pasta to na koncu samym
|
|
|
#3987 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
My juz po spacerku.
Szymon spi i Filip tez....hehe ![]() A Filip nie sypia w dzien, ale o 5 rano dzis sie obudzil wiec padł. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() o jaki slodziak ma piekne oczkaCo do spanka, to jak zje ok 20 tak potem je gdzie ok. 2 w nocy i o 6 rano dopiero ![]() cudna Maleńka ![]() Cytat:
Zrobie Ci zdjecie jak chcesz jak ukladam i co podkladam ![]() I prosze sie nie smucic. ![]() Cytat:
Moze sie rozkreci cos szybciej? A kiedy zaczynasz 37 tydzien?Cytat:
![]() Czyli Ty juz tez niedlugo bedziesz rozpakowana mamusia ![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-04 o 14:41 |
||||||
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan jaki dumny Ivorek
. A Hania przesyła całuski dla cioć? . Słodziak!Alamig - ślicznie wyglądasz! ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- U mnie dziś pada deszcz, ale to dobrze, bo dzięki temu tak ślicznie się zazieleniło Andrea chyba czeka na słoneczko. Co ma wychodzić w deszczu jak tak jest sennie. |
|
|
|
#3989 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Polozna mi tlumaczyla,ze to pierwsze badanie to jest nieunwazyjne,ale jak wyjdzie cos nie tak,to potem robia to drugie wlasnie przy ktorym moze dojsc do poronienia.
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
alamig jaki Ty masz zgrabny brzuszek
cziqua no brzusio to Ty sobie masz jak ja ![]() Aguśka83 piękne fotki mój starszak niedawno go oddał bo siedział w nim do tej pory I mam nadzieje, że nie obrazisz się jak zgapimy imie i nasz synek też będzie Szymonem w końcu się na coś zdecydowaliśmy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

) i rogal do karmienia, a chciałabym wyjść do sklepu po jedzonko jakies na obiad...czy w razie co kurierzy dzwonią jak kogos nie zastaną w domu? Bo nie chciałabym żeby odesłali te rzeczy....

. Nie wiem czy dlatego, że słyszała, czy dlatego, że ja się budziłam.
Udało nam się z salą na poród rodzinny, byłam całą noc pod KTG, rano miałam wyjść ale zrobili USG i zdecydowali podać oksydocynę. Rozwarcie jest malutkie 1,5cm. Skurcze raz są raz nie. Ogólnie jest tu rzeźnia. Ja od wczoraj nic nie jadłam i nawet nie mogę. Mąż praktycznie tak samo. Jedna lekarka mówi, że dziś urodzę, a druga, że marnie to wygląda. Już mam dość. Nie wiem czy wypada, ale mam ochotę zapytać o CC. Pozdrawiam Was wszystkie".

.
nic tylko rodzić... Pełnia raczej będzie Wasza
już niedługo... popatrz... już masz cyferkę 38 w podpisie
tak się wszystkie zaczynacie rozwierać...
w końcu się na coś zdecydowaliśmy