|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
sara- widzisz mi na tych 2cm wzrostu kg więcej się rozkłada
![]() ![]() madziwna- jeszcze trochę i będziecie mieli po remoncie... ![]() nataszka- jaki uśmiech małej ![]() ![]() darusia- świetna żyrafa! a kupiliście to łóżeczko Oliwce? ja się ciągle zastanawiam nad tym z ikei.. ale chyba kupimy w jysku... takie już pełnowymiarowe i barierkę dokupimy... mam nadziej że do wakacji jakieś postępy z jej pokojem zrobimy... kupiliśmy rowerek z kauflanda! byly tylko czerowno-czarne... ale to chyba wszytko jedno byle jeździ ![]() ![]() ![]() dusiaczku- sto lat dla Oli!! i pięknego pokoiku na następne urodziny! ![]() i zazdroszczę postępów budowlanych ![]() aniap- to samo pomyślałam jak zobaczyłam mieszkanie z linka aneczki... że przy dzieciach to ona długo takie jasne i czyste nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te masy z puszki to samą chemią podjeżdżają ,jeszcze mleko kupione i ugotowane to jak cie mogę ale te krówkowe i inne ochyda a już nie wspomnę co z tej puszki podczas gotowania musi się wydzielać ![]() Też tak pomyślałam o tym białym mieszkaniu,jak dziwnie wszystkie myślimy praktycznie ![]() Mój kremowy wypoczynek jest ciągle czymś upaćkany ,na szczęście można go myć ,nie wyobrażam sobie jakby był z materiału dobrze że mi do łba nie strzeliło takiego kupić bo się wahałam Ania to teraz się robi jakieś "jajka" w przedszkolu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
evi - my też nadal bez kasku. Nie trafiłam na nic fajnego w równie fajnej cenie. Nie chcę ochraniaczy bo tylko przeszkadzają na rowerze (tak mi się wydaje ![]() madzia - toś się boleśnie załatwiła ![]() darusia - żyrafa jest super ![]() asia - ja już parę razy pisałam ze Zosia sobie fajnie radzi na rowerku biegowym. 2 razy byłyśmy na dworze bo pogoda sprzyjała. Codziennie trenuje w domu wiec rowerek nie stoi zupełnie bezczynnie ![]() ![]() ![]() Skoro nie jesteś przekonana to nie kupuj, nic na siłę, szkoda kasy. Osobiście nie jestem tak poddatna na sugestie koleżanek typu "po co Ci to", "moje dziecko nie miało i się nauczyło jeździć", "to zbędny mebel" itp. ![]() I nie pamiętam co jeszcze chcialam napisać ![]()
#544 |
Zakorzenienie
|
machaj jade we wtorek po lozko,zastanawiam sie nad tym drewnianym calym takim a nad minnen....
teraz za duzob roboty z przeprowadzka i tak dalej ale we wtorek jedziemy bankowo,ja z jyskiem mam okropne wspomnienia juz nawet tam nie wejde :P
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
izz, no wlasnie mi sie wydawalo ze madzia o tym kasku pisala, chyba nawet o biedronce?
madzia , dobrze kojarzymy?
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj znowu biegianina przez te dzieciaki, bo za chwile do Eryka szkoły muszę dokumenty zanieść i kase, bo te komunijne koszty. Jutro Neurolog a ja skierowanie zgubiłam ![]() W Aldi u nas są wyprzedaże i kupiłam bardzo fajne organizery takie do powieszenia w szafie lub na drzwiach czy nawet na karnisz zamiast zasłonek za 4 zł. Jeansy po 10 zł, a bluzy męskie za 2 szt też 10 zł. Tylko ciuchy wolę kupować z przymierzaniem więc odpadają ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Bao co Ty tak wcześnie, przecież do szkoły na 8 nie musisz wstawać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
nas mela z lozka zwlekla:Pmloda jeszcze kima. Laski ma ktoras z was to lozko minnen z ikei?? kurde w piatek juz bym mogla po ktores pojechac,ale nie wiem jak sie wyrobie z wyjazdem do wawy;/ dylematy lozkowe hahaha ![]()
![]() |
#549 | |
Wtajemniczenie
|
Dusia spóźnione życzenia dla Oleńki-Wszystkiego Najlepszego
![]() ![]() Lind zdówka dla Michałka oby nie oskrzela Evitka oczywiście wymiękam z tekstów Lenusi ![]() Asiulek Weronisia ma fantazje widać ![]() ![]() Madziwnia współczuję remontu ale zazdroszcze już efektów,na pewno będize ładnie ![]() Nataszka śliczą masz córcię uśmiech na 5 ![]() Anaczka ja bym wymieniła części łóżka mimo czekanie-zapłaciłaś za dobre! Madzia najlepszym się zdarza upadek,dobrze,że nic powazniejszego się nie stało,chociaż ciekawe co z kolanem a bluzę da się odkupić a mi wczoraj Danielek chodził i marudził mama i mama trochę popłakiwał myślałam,że go ząbki bolą bo idą 5 a on wkońcu po 1h zwymiotował-musiał go brzuszek boleć,dałam mu suchą kiełbasę ze skórą ![]() po tym od razu zaczął skakać i się śmiać,nieźle musiało go męczyć ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2012-04-04 o 07:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za ciastka? można je gdzieś kupić czy może zastąpić je jakimiś innymi- 150 g ciastek digestive w ciemnej czekoladzie http://mojewypieki.blox.pl/2008/01/B...heesecake.html jeszcze jedno pytanie, ja dam włoskie orzechy, trzeba je jakoś podpiec?
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pamiętacie sławetne BÓLE DUPNE??? właśnie od kilku dni znów mnie nawiedziły ![]()
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
tylkooliwka hehehe
![]() dzis juz koncze uladanie w maluchach pokoju,jest tak jak musi byc przynajmniej na razie jedna sciana nasza czyli stol kominek od mebli i barek reszta ich,tylko jeszcze dywan kupic ,makarony zamiast zaslonek i drzwi wczoraj zamowilismy przesuwane.
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a chyba cos przeoczyłam,przeprowadzil iście się? a jak sparawa z domem? Sara Ty to smaka robisz ![]() zjadłabym serniczka zrobiłam dzisiaj do pracy sobie sałatkę i całkiem dobra wyszła: pierś z kurczaka usmażona w kostę z solą i pieprzem ziołowym,ananas w drobną kostkę,natka pietruszki,pekińskiej troszkę(tą twardszą częśc skroiłam drobno)majonez widziałam,że przepisie,że dawały seler naciowy ale nie miałam stąd pekińska kukurydza by mi jeszcze tu pasowała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Witajcie laseczki
![]() Z tymi kaskami to nie chodzi tylko o to że nasze dzieciaki będą tak szybkie i nieuważne że w coś walną ale dla mnie głownie o to że ktoś może na nie wpaść. Nie zapomne wypadku sprzed kilku lat jak w chorzowkim parku rowerzysta (bardzo szybki) uderzył w rower chłopca z MPD (to był nastolatek). Śmierć na miejscu. Darusia nie wiem jakie to łóżko ale wczoraj byłam u koleżanki i ona dla córki ma z Ikea takie kóre "rośnie" z dzieckiem. Skarżyła się bardzo że już prawie wszystkie deseczki trzymające materac już wymieniła. Pękają ![]() ![]()
#556 |
Zakorzenienie
|
oliwka w tym momencie wszystko zalezy jak beda wygladaly relacje z rodzicami jesli ok to zaczniemy gore w maju robic,ale to nie zmienia faktu ze nie odpuscimy wymarzonego domku
![]() Tak juz 3 nocki za nami,jeszcze przewozimy rzeczy ale juz sie wyprowadzilismy.
![]() |
#557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dusiaka dla ciebie http://www.groupon.pl/oferty/lodz/cu...ci-mis/4606747 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
bao ja ci zazdroszcze tych pierwszych sekund po porodzie
![]() w ciazy lazic nie nawidze i wcale nie bylo to lkacznie liczac cudowne 18 miesiecy my sie zebralismy do organisty wczoraj odnosnie chrzcin i dobrze bo inaczej chyba chrztu by nie bylo bo ostatni dzien przed swietami przyjmowal ![]()
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Libra dzisiaj w ddtvn robili pasztety, podobno ten z jajek i pieczarek bardzo dobry. Robiłaś może kiedyś takie coś?
http://dziendobry.tvn.pl/video/ale-p...est,40453.html a chrzan z jabłkiem robiłaś może?
#560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak ty się czujesz? jak kombatant?
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciastka daję zwykłe herbatniki albo pełnoziarniste z krakuski bo te digestive ciężko dostać są w dużych marketach np. w tesco mogą być Ten sernik jest boski uwielbiam go i chyba też go robię Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Evi na mnie sie wszystko goi jak na psie,niestety chyba do swiatecznych przygotowan nie bedzie sladu :/.
Musze sobie jakies badania porobic w zwiazku z tym moim oslabieniem,bo nie chce zeby ugiecie nog mi sie powtorzylo. Co prucz morfologi musialabym zrobic ??jutro z rana bede mogla cheilke spiacego erwinka z Erykiem nie spiacym zostawic bo po drugiej stronie ulicy mam laboratorium. Albo ogolnie witaminy kupie. To z tego co piszecie to chyba tylko moj malec taki anty rowerek biegowy. Co do ochraniaczy dla dzieci to przy eryku bardzo sprawdzaly sie te na dlonie,kolana i lokcie nigdy nie obrywaly. Ale zawsze mialam spokoj ducha jak mial caly zestaw w razie upadku mialam sumienie czyste,bo jak raz pojechal z tz i wtocil z obdrapanymi raczlami to tz to wypominalam dlugo ![]() ![]()
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Witam,
U nas pogoda od 2 dni ładna i siedzimy na dworze w miarę możliwości. Wszystkim dwulatkom składam serdeczne życzenia urodzinowe ![]() ![]() Bao i Aneczka - gratuluję zakupu mieszkania. Darusia i Madzia - współczuję z powodu Waszych wypadków. JA ostatnio mam mało czasu. BAbcia wyjechała i nie prędko wróci do nas. Od rana do 17 zajmuję się więc Oliwką a potem jadę do szpitala. Wracam około 20 wykończona. Ale najbardziej wykańcza mnie to ciągłe dojenie. Zajmuje mi to około 7 godzin dziennie - masakra. A wymiona dalej bolą - i chodzę nie wyspana. W sobotę pojechaliśmy do Wawy po moje ciuchy wiosenno letnie. W drodze oczywiście też się doiłam ![]() Co do Nataszy to jak na razie nie zrobiono jej transfuzji. Podano leki i jakoś sobie radzi, morfologia się poprawiła. I tak ogólnie to się trochę poprawiła i wygląda ładniej. Było nie było waży "już" 1170 gr. Za około tydzień podwoi swoją wagę urodzeniową ![]() ![]()
#565 |
Zakorzenienie
|
P0P nareszcie sie odezwalas
![]() Kiedy bedziesz mogla mala do cyca przystawic? Ja na dojeniu 2 tyg wytrzymalam ![]()
![]() |
#566 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() P0P - bardzo dobre wieści- Nataszka pieknie rośnie ![]() madziwnia- jak ja Wam zazdroszczę -lubię takie remontowe klimaty, lubię jak powstaje coś nowego. Fajnie bedziecie mieli ![]() Tylkooliwka- już się ucieszyłam z kuponu i chciałam klikać, ale on dopiero jest od 12 kwietnia- dla nas to będzie po ptokach. Ja też nigdy nie zdejmuję skórki z kiełbasy i póki co nic się tfu tfu złego nie wydarzyło. Danielek trafił na jakiś pechowy kawałek skórki. Dobrze, że mu szybko przeszło ![]() machaj -tak się tylko wydaje. Do emerytury jeszcze wiele się może zmienić. Ja o domu pomyślałam rok temu, jak kupiłam działkę ( a dziś za kilka dni będa stały już mury). Wcześniej, jeszcze w ciąży szukałam większego mieszkania, nie znalazłam nic ciekawego i od koleżanki się dowiedziałam, że pewna gmina w przetargu sprzedaje działki -kupiłam (na kredyt of kors), a dalej samo się potoczyło. Dziś np. na cito musiałam podjąć decyzję, czy filary przy wejściu mają być okrągłe, czy kwadratowe jak w projekcie......A skąd mam to wiedzieć, nie wiem, co mi się podoba bardziej, czy któreś rozwiązanie jest lepsze, tańsze ![]() Zdecydowanie wolałabym tu z Wami wybierać rowerki, kaski, łóżeczka i łóżka ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Pop dobrze że się odezwałaś
![]() ![]() Dusiaczku u nas będą kwadratowe, mamy dwa na tarasie. Jakie w końcu wybrałaś? ma przyjść nie długo murarz aby zrobić te filarki z cegły klinkierowej. Libra pomocy chce zrobić babkę tą jogurtową http://mojewypieki.blox.pl/2012/04/B...cytrynowa.html , powiedz mi czy ilość podana w przepisie wystarczy do takiej dużej formy z kominkiem czy zwiększyć ilość?
#568 |
Zakorzenienie
|
Ludzie co mnie za scierwo dopadlo
![]() Libra dzieki zapamiec, chyba zycje ![]() ![]() ![]() ![]() Machaj niech mnie kozwa stado bykow przeleci nastepnym razem ( tego chyba juz na bank nie wykrakam ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecej nie pameitam ![]() Pop a czbcia wyjchala? pogonilas ja? ![]() Dusiaka a ja zdecydowanie wolalbym wybierac jak moj domek bedzie wygladac, a nie jakies tam rowerki ![]() Ide nadrobic to i owo ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-04-04 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2012-04-04 o 19:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#570 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
monka - współczuję choróbska ![]() Też mi się zdawało, że będzie fajnie, ale nie zdawałam sobie sprawy, że będę musiała podejmować takie drobne decyzje, ale już na całe życie. Chyba jednak wolę rowerek bo jak się nie sprawdzi, to za rok można kupić inny. P0P - co z teściową?
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2012-04-04 o 20:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.