|
|
#2671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
mi coś świta, ale jak pisałas to chyba daaawno ![]() co Cie tak zdołowało? Cytat:
Cytat:
![]() u nas tez takie cyrki np dzisiaj rano godzinę ubieraliśmy się do lekarza ... mąż wpadł do domu (w trakcie pracy), afera że my jeszcze nie gotowi to wręczyłam mu Ba i synek pokazał tatusiowi na co Go stać
|
|||
|
|
|
#2672 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Alan dziś ze mną robił sałatkę i całe jajko sam pięknie w plasterki pokroił A ostatnio do swoich placuszków tez prosi o nóżCytat:
Alan robi codziennie
|
|
#2673 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Angy, Agga, Karola
![]() Cytat:
![]() co tam u Ba? --------- poplulam troche zolcia w klubie
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2012-04-04 o 12:13 |
|
|
|
|
#2675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przekładam tylko do plecaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry ... jak już wspomniałam byliśmy u lekarza. Bartus ma zapalenie górnych dróg oddechowych Gardło czerwone, kaszel straszny i katar taki, że kicha co 5 minut a ja tylko za nim z chusteczką biegam ![]() Dostaliśmy Bactrim, Lipomal i Pecto Drill ... mam nadzieję, ze do świat mu przejdzie ![]() U pani dr był mega płacz ale jak tylko skończyła o badać zaczął jej opowiadać z uśmiechem o króliczku, i powiedział "dziekuję, jutro przyjdę"
|
||||
|
|
|
#2676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba taki sam ![]() , muszę poczytaćCytat:
![]() No właśnie chyba największy kłopot w tych obniżonych wynikach, trzymam kciuki, żeby coś ruszyło , a koktajle na bazie mleka i mlecznych przetworów pije?Cytat:
![]() Super , a mój Kubuń nadal k i g nie wymawia, tzn. wymawia czasem, jak są zmiękczone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jak się dziecko samo obudzi, to OK U nas różnie, czasem codziennie, zdarzają się okresy, że co 2 dni, zależy od tego, co je.
|
|
|
#2677 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekujemy
to jak to jest z ta kupa? musi robic codziennie czy nie? mi sie wydawalo, ze takie male dzieci moga nie robic kilka dni, lekarz kiedys tak mi mowil ale to chyba niemowlakow sie tyczy Marci ma tak, ze jednego dnia potrafi zrobic ze 3 kupki, potem przez dwa dni nic a pozniej znow ze 3 jednego dnia
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, taka głupia ta pogoda , zdrówka dla Bartusia
|
|
|
#2679 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
biedne dzieciaczki znow choruja
![]() zdrowka dla wszystkich chorowitkow
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Patrzcie jakie mądre 427217_10150609694295250_274065380249_11281786_684117238_n.jpg
|
|
#2681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, z avocado mama wypiła![]() Cytat:
(przy pomocy czopka, bo nerwowo nie wytrzymywałam , który jednak i tak nie zawsze działał).
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
To jak chcesz, to wieczorem Ci przepiszę kilka przepisów na takie koktajle, może coś Zosi przypadnie do gustu.
|
|
#2683 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie słońce, 18 stopni ale taki wiatr, że głowe urywa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
... hmmm Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe coś w tym musi być ... Bartek ostatnio znalazł wieszak z metalowymi uchwytami i uparcie twierdzi, że to piła motorowa
|
||||||||
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż tyle ... a Mama tez potrzebuje witaminek Kurcze, to zaczynam się martwic o te nasze kupki
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() uu nieciekawie widze z Zuzia i Bartusiem-zdrowka Maju moja roznie -raz sa kupy codziennie a czasem nie robi 2-3 dni, chyba zalezy co zje Mariola super wiesci Aga mam nadzieje ze bedzie dobrze ![]() Miramej na przykladzie Werki bylo tak: w czerwcu ja odpieluchowalam, pieluche zakladalam tylko na noc i do wrzesnia pamietam zakladalam bo byla mokra po nocy, potem z dnia na dzien sucho i tak przez tydzien ,to juz nie zakladalam, zdarzylo sie jej 3 razy zesikac do lozka , a w tym roku jeszcze wpadki w nocy nie bylo-przespi ladnie cala noc a rano nie robi siku jak wstanie na wszelki wypadek i tak pod przescieradlem ma pokrowiec
|
#2687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jolu, ty sie chyba za duzo martwisz, to jest wszystko w granicach normy. Antos gada moze w 25% tak jak Kubus , a moze jeszcze mniej. Nie ma nawet co ich porownywac. Cytat:
Sama widze, ze wyobraznia u Antosia dziala na najwyzszych obrotach i tez rozne rzeczy wymysla. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Agga, trzymam kciuki
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny za kciuki. Sama mam nadzieję że będzie dobrze.
siedzę i myślę nad sałatkami na święta, jakie Wy robicie?? Ja chyba zrobię jajeczną z groszkiem, żółtym serem na sałacie a drugą chrzanową, teściowa robi jarzynową.
|
#2689 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czasem naprawde zajmuje to sporo czasu, zwłaszcza jak dziecko nie współpracuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja przypomniałam sobie ze miałam Miramej napisać w klubie przepis na jajka, ale nie bede tam wklepywała, bo to taki przepis -nie przepis i pewnie wiekszosc tez tak robi. Gotuje jajka na twardo, kroje na pół, wydrążam żółtka. Do tych żółtek dodaję podsmażone z cebulką pieczarki i majonez. W drugiej wersji do żółtek dodaję wędzonego łososia 2 plasterki (taka jest chyba porcja z biedronki akurat) + ogórek zielony w kosteczkę drobną + majonez. I już. Można posypać zieleniną. No i sól pieprz. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- angy zrobie dzisiaj Twoje chilli ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2690 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
czyli ok ![]() Cytat:
dla Bartusia tez duuużo zdrówka ![]() Mu mamy ospamox + sinecod + flavamed Cytat:
![]() tak wiem u nas się to ustabilizowało raczej na poziomie 3 dni :/ Cytat:
w każdym bądź razie lekarz powiedział że co 3 dni to źle, pytałam jeszcze go czy nie moze zdażyc się tak że dziecko może się uzależnic od takiego syroku i potem bez niego kupy nie zrobi... powiedział mi że najważniejsze żeby kupa była, o tak w skrócie, bo w sumie to mnie opieprzył :/ ![]() ja nawet z domu nie wyszłam ale tez widze że mocno wieje, na termometrze podobnie - 19 stopni Cytat:
Zuza tez ma pokrowiec ![]() Cytat:
*** Zuza zasnęła, spała pół godz i kaszel ją obudził ![]() ale zasnęła tak mi jej szkoda ;(
|
|
#2691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chrzanowa: słoiczek chrzanu 180-200gram 8 jajek mały słoiczek selera (nitki) puszka kukurydzy majonez sól pieprz jajka w kostke i wszystko wymieszać i juz, najprostsza na świecie. Można tez dodać ogórki kwaszone.Sałatka jajeczna z groszkiem, sałata i żółtym serem : 8 jajek na twardo mała sałata rzymska lub lodowa pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyzki jogurtu naturalnego 20dag żółtego sera posiekana natka pietruszki sol, pieprz Sałatę DOKŁADNIE osuszyć i drobno porwać. Ułóżyć na płaski talerzu. Na sałacie ściśle poukładać ćwiartki/ósemki jajek, posolić, popieprzyć, posypać szczypiorkiem, wsypać DOKŁADNIE odcedzony groszek, na to wylaćwymierzany jogurt z majonezem. Po wierzchu posypać sporą warstwą startego na grubych oczkach sera żółtego, a to skolei posypać pietruszką. P.S składniki muszą być dokładnie osuszone bo zrobi się "breja", a ser starty tuż przed podaniem. Smacznego ![]() A w trzeciej wersji a posiekaną szynką ![]() Cytat:
![]() Biedulka ![]() **** Łazienka czysta- nie na błysk, ale czysto. Mąż mi pomógł i dzięki temu mogłam już zasiąść z zieloną herbatką ![]() Znowu deszcz pada
|
|
#2692 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
... i jak w między czasie myje się głowę, maluje i ubiera ![]() A ja nigdy nie robiłam takich jajek, więc sobie zapisałam ![]() Cytat:
oby nasze dzieciaczki wyzdrowiały do świąt to ja chyba zacznę podawać to Laculosum, bo Ba przewaznie ma twardą kupkę i często się zdarza, że siedzi 10 min zanim ją zrobi ![]() bidulka Bartek też zasnął, musiałam jechać po męża i usnął w foteliku ... potem spał 2 godzinki jeszcze i teraz ma trochę lepszy humor
|
|||
|
|
|
#2693 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale myślałam, że bliżej 3 lat będzie już mówił ![]() Antonio jest dwujęzyczny, dlatego nie ma co ich porównywać ![]() Cytat:
![]() Jak ja szukałam, to też głębiej trzeba było, bo tak to też z forów wyskakiwały wyniki. Cytat:
![]() Hmmm, ja się nie znam, a powiedz, Zuzia twarde te kupki robi? Męczy się? Cytat:
![]() Jak twarda i długo wychodzi, to rzeczywiście można coś zadziałać, ja bym próbowała najpierw dietą
|
|
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupki są przeważnie na poczatku dośc twarde, a potem już normalne ale fakt, dawniej to ani nie poczuła a już kupka była w nocniczku
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak, ale i jedzenie inne było.
|
|
|
#2696 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Ja dzisiaj ledwo zyje, cały dzień głowa mnie nawala i rzygam (inaczej tego nazwac nie mozna...) dalej niz widze. Dopiero mi przechodzi, ale co włozyłam do buzi, to zwymiotowałam. Lek na głowę tez i tym sposobem nie mogę przerwac tego bólu Svi doszła paczka
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
uuuuu, kurde, co z tymi chorobami!! jak nie dzieci to dorosli!! Może połóż się już Olu, zaśniesz i ból minie.
|
#2698 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmm ja to juz nie wiem z tymi kupami
przez te nasze problemy tez jestem przewrazliwiona juz Marci potrafi 2 dni nie robic ale nie ma teraz problemow, wrecz bym powiedziala, ze na odwrot, jak po tych dwoch dniach sie zkasztani to koniec ![]() Ola i jak trafione rozmiary?
|
|
#2699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez wlasnie skonczylam myc łazienkę i padam na twarz ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Jak odnajde jakiś art to wkleje link, może komus jeszcze oprocz mnie sie przyda. Cytat:
połóż się i sprobuj zasnąć, choć wiem ze to niełatwe przy takim bólu. Współczuję Ci naprawdę ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- a agga a ten chrzan do salatki to jaki dajesz, taki śmietankowy, łagodny, czy ostry? ostry to chyba nie, bo za mocny co? |
|||
|
|
|
#2700 |
|
Ola-Unhola
|
agga,Wojtusia
![]() Zaraz własnie planuję juz lulu. Od 18-19 pospałam, bo Bartek poszedł do sąsiadki. Jej córkę odbierałam z autobusu o 16 i chwilkę u nas poczekała. A jak znajoma zobaczyla co ze mną się dzieje to wzięła Bartka na 2,5 godzinki. Antoś zasnał skacząc po mnie i tym sposobem nie patrząc co dzieci robią zasnęłam twardo. Masakra. Svi, zmierzyłam tylko mokasynki i zólte klocki. Na więcej nie miałam siły. Torebek tez z folii nie wyjełam. Tylko siup do szafy, żeby nikt się nie dopatrzył ![]() Rozmiarowo dobre. Mokasynki, chyba mają coś ze szwem w środku, w lewym bucie, bo jak wkladam nogę to mnie boli. Obejrze jutro dokładniej. ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Piszecie o kupach i u nas Antoś tez nie robi codziennie. Jakoś tak od miesiąc chyba własnie trochę rzadziej. A czasami mu się zdarzyło taką kupę, że nie zmieściła się w nocniku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

. Za chwile mowia o pieniadzach, wiec on w placz bo on nie ma pieniedzy
. 
... mąż wpadł do domu (w trakcie pracy), afera że my jeszcze nie gotowi
to wręczyłam mu Ba i synek pokazał tatusiowi na co Go stać

NIE LUBIĘ TROLLI

Głowa mi pęka...

)
, a koktajle na bazie mleka i mlecznych przetworów pije?