mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-04, 12:11   #3091
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Truscafko

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:14   #3092
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Nie widze na oczy taka mi dzieciary nocke zafundowaly
Najpierw chlopcy budzili sie co godzine. O 3 przyszla do nas sonia siw poprzytulac, musialam zapalic swiatlo i czytac- co obudzilo chlopcow totalnie i nie spali do 5. A rano laskawie dali pospac do 7. Teraz maja drzemke ale ja dzis caly dzien sama z sonia jestem

Co do podrywania tztow to coz, tez mielismy taka znajoma w gronie ktora sie do niego jawnie dostawiala- ale tak ze az idiotke z siebie robila. Np wychodzilismy cala pazka na kolacje a ona sie zawsze ryla zeby siedziec kolo niego.... A ja niewazne gdzie. Byle dalej bog wysluchal moich prosb i panna sie wyniosla do australii
Ale byly tez epizody gejowskie jak tzt jezdzil na taxi to raz go amant po nodze glaskal tzt zatrzymal samochod i kazal mu wysiadac w pol drogi

Innym razem facet robil jakies gesty reka a moj tzt myslal ze to niemowa i prosi o wode wiec mu podal swoja butelke
A wtedy facet wyartykulowal ze mu chodzi o blow job

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
glam hahah dobre, mojego tzta tunezyjczyk napastował, ciągle łaził i chciał go masować, ja pierdziele - przystawiał się jak nie wiem, za pierwszym razem jak Tż nie wiedział o co chodzi to tamten go obkroczył na leżaku i zaczął namiętnie natłuszczać olejkiem - myślałam że padnę, patrzyłam jak wryta
potem tż bał się chodzić na basen

leżę i kwiczę

mój nazbyt owłosiony żeby go namiętnie natłuścić, ale niektórzy faceci lubią włochaczy to może by się który skusił bo tż przystojny
Stary 2012-04-04, 12:20   #3093
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Slyszalyscie,ze mama Madzi zniknela??Jak dla mnie wydala na siebie wyrok...
Kurcze szkoda... Myslalam ze ja do nastepnej edycji tanca z gwiazdami zaprosza
Stary 2012-04-04, 12:23   #3094
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

Wyobrazam sobie mojego TZ'ta,jak go inny facet adoruje .Chyba by puscil pawia
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:27   #3095
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Innym razem facet robil jakies gesty reka a moj tzt myslal ze to niemowa i prosi o wode wiec mu podal swoja butelke
A wtedy facet wyartykulowal ze mu chodzi o blow job
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:32   #3096
ggoraa
Zadomowienie

mojego Tzta tez adorowal kiedys bardzo przyjemny szkocki gej
Bylo smiechu sporo z tego
Stary 2012-04-04, 12:34   #3097
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
ooo,wlasnie tak.Troche to dziwne

Ja gondole mam sztywna,doczepiana do stelaza,w budce sa 2 trojkaciki do wygladania,a w spacerowce mam z tylu ta siateczke,a u gory okienko .Strasznie mi sie be you podoba,tylko mam jeszcze po Maxie Fun (kupilismy,jak mial 2 lata,uzywalismy pol roku,wiec jak nowka),takze dokupilismy teraz tylko gondole.Pierwszy wozek mielismy Joe,ale musialam go wciagac do domu na 2 pietro,bo w garazu imprezowaly szczury,a w piwnicy byly pajaki wielkosci (cos dla Goldi ) tarantuli ,a on wazyl chyba ze 100kg.Kupilismy parasolke Teutonii,ale nie podobalo mi sie w niej workowe siedzisko,bez usztywnienia.Obydwa poszly na ebay i kupilismy Funa
Olusia, na na tych dwóch trójkątach nie masz klapy do odchylenia?

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
ojjj ciężko było...nic nie pomagało ani okłady z kapusty, na pogotowiu byłam 3 razy z gorączką 40 st. dali tylko antybiotyk i tyle...wtedy byłam u gina i znowu antybiotyk męczyłam się prawie 3 tyg. Miałam drgawki, płakałam z zimmna W necie wyczytałam ,że może być już ropniak i tak było niestety..dostałam skierowanie do szpitala i miałam cięcie...w szpitalu wszyscy w szoku ile ropy miałam

Pierś bardzo szybko się zagoiła ale nie wyleciało wszystko ale nie ma stanu zapalnego i muszę z tym chodzic az skończę karmic i wtedy szybciej się wchłonie

Poza tym mała nie chcę pić z tej piersi, sutek wklesły, nie moze go złapać i muszę odciagac śladowe ilości mleka...

Gin mi mówił, że kiedyś przy ropniaku odrazu hamowali laktację ale teraz jest ważniejsze dobro dziecka.
Matko, ale się nacierpiałaś, dobrze ze już ok

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Zgadzam się

Nika, a czy jak karmisz to dzieć się prężył na ząbki ? Bo u Nas jest to normą, ale tylko przy karmieniu na noc - po kąpieli

Dziewczyny może założymy w klubie Naszą Książkę Kucharską ??

Dajemy różne fajne przepisy, ale jak ktoś nie spisze jest stratny, a tak to byśmy do nich wracały, w zależności od potrzeby ...

Co Wy na to ... ???
Jestem za książką, chociaż do klubu zakładam raz na rok

ja_dalia

Fajnie, ze sie przekrecila, szkoda ze tak drastycznie.

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Ja mialam robic sobie trzeci, ale boje sie, ze bedzie mi malo i polece po kolejny - dlatego jestem na odwyku (uzaleznia jak cholera!)

No i laski - mieszkanko wynajeteeeee!!!!!
Super!!

[QUOTE=goldika;33335863]
Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość

mi tez codziennie zupe mlecza serwowali

Mamy dzis szczepienie na 13 Tz zwalnia sie z pracy wczesniej zeby isc z nami bo ja raz bylam sama, i dla mnie to za wiele
a potem jedziemy kupic Tztowi jakies wdzianko na chrzciny.
I mysle czy kupic sobie czarna czy seledynowa marynarke?
Czarną marynarkę chyba już masz? Pora na miętę

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
dla Filipka
hehe najsmieszniej jak ma skarpetke i wtedy pcha do buzi, skarpetka zostane w buzi, a nozka ucieka

mysle, ze przezylabys tatuowanie moje kumpele ostatnio sie tatuowaly, jedna robila czerwona roze, ponad godz same cieniowania zajely a one bola najbardziej. Ma juz 2tatuaze i po tmy stwierdzilam, ze never wiecej ale sadze, ze i tak zrobi kolejny.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

chcialabym widzec jego bezsilnosc w tym momencie na buzce dlatego my kupilismy taka barierke co sie wklada pod materac i mlody nie ma szans spasc nam z wyrka

Muffi my takze zyczymy Wam wszystkiego co najlepsze, spokoju, radosci i bezpiecznej podrozy

Ps. moj Tz w nocy podaje mi mlodego nie ma wyjscia...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

ale pipa no widzialam na FB Twojego Tz to w sumie ja rozumiem
moj swojego czasu tez byl rozchwytywany mam nadzieje, ze doprowadzi sie ponownie do tego stanu sprzed 2lat
Gdzie kupiłam barierę?

Cytat:
Już ma nie być tzg
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:38   #3098
OlusiaS
Wtajemniczenie

Tuszka nie mam.Sa tylko siateczki z taka folia jakby
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:39   #3099
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Ale jak się mogłam wkur..ć Pracuje w tej przychodni tak pipa, co jawnie rwie mojego mężą - uśmieszki próbuje jakieś słać do niego, ale on tego nie widzi, bo nie zwraca na nią uwagi. A wecie co dzisiaj zrobiłą? Tż poszedł do apteki w tym samym budynku, a ja wyszłam specjalnie z pokoju szczepień na korytarz, niby żeby mała w lusterku się poprzyglądała, i tam jest biurko i ta pipa tam obok stała. Mój tż wchodzi, a ona myk oparła się o biurko - wypięła tyłek, że jak on szedł to ledwo się w przejściu zmieścił, żeby minąć jej zadek A ja normalnie się zagotowałam. Specjalnie jeszcze popatrzyłam, tż przeszedł to ona cyk już wstała i poszła do socjalnego pokoiku Małpiszon jaki! Mówię mojemu tż, że wkurza mnie jej bezczelność, rozumiem i się nie dziwię, że on się podoba (bo jest mega super atrakcyjny ), ale trochę przesadza ta panna. On powiedział, żebym olała, bo brechta z niej i tyle. Że on nawet na nią nie patrzy, bo ma ją w No i jak wychodziliśmy to takie spojrzenie jej rzuciłam, że przywołałam ją do porządku. Za m-c znowu tam jedziemy... Ja to nawet nie wiem na co ona liczy? Dobrze, że nie jest jakaś ładna, bo bym dłużej byla zazdrosna

Idę nadrabiać, co tam naskrobałyście
wrrrrrrrrr aż mi ciśnienie skoczyło ja strasznie jestem na takie coś wyczulona a najbardziej dobijaja mnie panny co dobrze wiedzą, że facet ma żone a i tak sie przywalają ciekawe czy one by chciały żeby do ich męża ktoś sie dowalał my byliśmy w tamtym roku na grilu u koleżanki i przyszły jakieś panienki dekolty itp no i siadły np nas i jedna jak sie piz*a pręzyła cycki wywalała itd i zagaduje do mojego męża a ja ☠☠☠☠* chyba powietrze byłam normalnie jak by mnie nie widziała a najlepszse na końcu było jak odjeżdżaliśmy bo zmęczona już byłam ( w ciąży juz byłam) no i tż poszedł sie pożegnać:
☠☠☠☠a: a co to już jedziesz?
tż: tak bo żona sie źle czuje
☠☠☠☠a: a to żona nie może sama do domu jechać? a ty bys może został
tż: nie może

no myślałam że wyjde z siebie i stane obok a po drodze liścia pannie sprzedam no jak można być takim bezczelnym wrrrrrrrrrrrrr

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:39   #3100
pokszyfka
Zadomowienie

a mojego tż to ciągle pozdrawia i podpytuje co tam u niego, co się zmieniło, jak ze mną wytrzymuje i takie tam przy każdej wizycie mój gin w sumie wiem, że on jest starym kawalerem(ale to brzmi); singlem, po 30napewno, i z tego co od niego wiem, właśnie się wybudował, może on szuka kogoś w przytulne 4ry kąty
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:42   #3101
basiula19
Zadomowienie

uuu wyczaszkowało mi hehe te w dialogu to piz*a było hehehe

słońca troche wyszło to aż sie człowiekowi coś robić zachciało i dzieki temu wysprzątałam sobie pięknie i 2 prania małego uprasowałam i chyba dzisiaj tyle mojej roboty bo zaczyna sie chmurzyć a mnie leń ogarniać.....ja faktycznie działam na baterie słoneczne heheh

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
a mojego tż to ciągle pozdrawia i podpytuje co tam u niego, co się zmieniło, jak ze mną wytrzymuje i takie tam przy każdej wizycie mój gin w sumie wiem, że on jest starym kawalerem(ale to brzmi); singlem, po 30napewno, i z tego co od niego wiem, właśnie się wybudował, może on szuka kogoś w przytulne 4ry kąty
hehhehhehe o ja cie pikoleee ale jaja hehehhehehe

Stary 2012-04-04, 12:49   #3102
elf27
Zadomowienie

tak narzekałam a młody dzisiaj zrobił 3 przewrotki, przypomniał sobie tylko śpi ciągle, wstał o 10tej i teraz śpi od godziny mops jeden
Stary 2012-04-04, 12:58   #3103
fatal21
Wtajemniczenie

ale jestem zla na siebie!sis uszyla mi bluzke na chrzciny z burdy kolor miedzy pomaranczem a czerwienia do tego mialy byc granatowe lniane spodnie i buty granatowe przymmierzylam i wygladam jak ....a buty zosatwilam 150km u mamy super a spodnie za dlugie i mialam skrocic do butow super.
Stary 2012-04-04, 13:00   #3104
elf27
Zadomowienie

a nie zdążysz jeszcze skrócić?
Stary 2012-04-04, 13:03   #3105
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

mnie wczoraj lekarz uświadomił, że sama zafundowałam młodemu skazę przesadzając z mlekiem w zbożówce po porodzie o ja durna matka... czyli co? rodzisz dziecko i od razu na bezmlecznej??????

.
'
nie zaleca się matkom karmiącym diety eliminacyjnej "na zaś, wiec nie miał racji
no chyba ze jesteście oboje mega alergikami, to zastanowiłabym się

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 13:14   #3106
elf27
Zadomowienie

coś Ty, ani ja ani TŻ (bynajmniej nie stwierdzone, ze mną jakies tam problemy były ale przeszło) dlatego na początku w szpitalu jadłam wszystko co dawali łącznie z mlekiem i w domu sobie nie żałowałam- unikałam jedynie wzdymaczy i smażonego...

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-04-04 o 13:24
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 13:23   #3107
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
coś Ty, ani ja ani TŻ (bynajmniej nie steirdzone, ze mną jakies tam problemy były ale przeszło) dlatego na początku w szpitalu jadłam wszystko co dawali łącznie z mlekiem i w domu sobie nie żałowałam- unikałam jedynie wzdymaczy i smażonego...
nie rób sobie wyrzutów, całusy

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 13:28   #3108
glamourous
Zakorzenienie

Ale ja wam powiem ze tak w sumie to nie jestem zazdrosna o tzta mimo ze zawsze sie babkom podobal
W ogole to mam ostatnio dystans ogromny do wszystkiego, zwiazkow, tztow i innych spraw damsko- meskiich
Stary 2012-04-04, 13:52   #3109
basiula19
Zadomowienie

dziewczyny czy jak wasze maluchy ząbkowały to miałt biegunke????
kurde niewiem czy to biegunka ale Mikuś zrobił już 3 kupe w ciągu 1,5 godziny a brzuszek raczej go nie boli i zastanawiam sie czy to nie od ząbków......kupa taki plajt była a robił już takie porządne klocki....

Stary 2012-04-04, 13:53   #3110
fatal21
Wtajemniczenie

niestety nie zdaze skrocic bo buty moga dotrzec jedynie przed msza w niedziele.Tz widzi moje przygnebienie z tego powodu wiec na dzis koniec pracy i rusza ze mna na zakupy a mala mam nadzieje z babcia wytrzymanajgorsze jest to ze po ulicach chodza wieksze kobitki ode mnie a potrafia sie ubrac a ja jak obdarstus zawsze.jak sie wkurze to kupie biala bluzke i juz trudno bedzie jak na akademie w szkole

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

przy zabkach moze byc ii biegunka i goraczka
Stary 2012-04-04, 13:57   #3111
basiula19
Zadomowienie

i nichce za bardzo jeść nawet cycus mu nie idzie

Stary 2012-04-04, 14:01   #3112
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
no myślałam że wyjde z siebie i stane obok a po drodze liścia pannie sprzedam no jak można być takim bezczelnym wrrrrrrrrrrrrr
jeden liść to za mało Bezczelne pindy..

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Ale ja wam powiem ze tak w sumie to nie jestem zazdrosna o tzta mimo ze zawsze sie babkom podobal
W ogole to mam ostatnio dystans ogromny do wszystkiego, zwiazkow, tztow i innych spraw damsko- meskiich
Zazdraszczam... Mi by się przydał większy dystans.. Może z wiekiem przyjdzie?

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
i nichce za bardzo jeść nawet cycus mu nie idzie
Może mu ta dokucza jakiś ząbek właśnie.. Nie martw się, na pewno przejdzie to

A teraz śmigamy na spacerek, póki słońce świeci ciao!
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 14:02   #3113
kasia_aa
Zadomowienie

o jacie Dziewczyny ale jaja z tymi Tżetami trzeba niestety mieć oczy dookoła głowy i działać jak sie na horyzoncie pojawiają jakies lafiryndy;/ a na Twoim miejscu Princessko to nie wiem co bym zrobiła! az mi szczeka opadła jak to przeczytałam wrrr...

a tak apropo tatuaży, własnie dzis mój Tz jedzie sobie zrobic w sumie sama tez bym sobie chetnie zrobiła tylko nic mnie nie natchnelo jeszcze
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:01   #3114
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Byłam dziś u lekarza z tymi placami szorstkimi na łokciach. Za dużo się nie dowiedziałam. Ogólnie nic się chyba strasznego nie dzieje, delikatne zmiany, mamy obserwować.
Za to A. została dziś przechrzczona na chłopca Bo miała niebieską bluzeczkę Zapomniałam, że dziewczynkę trzeba ubierać tylko na różowo

ja_dalia ja bym się chyba nie odważyła na tatuaż, choć nie powiem, że taki mały dyskretny to mi się marzy

elf27 spokojnej podróży

princessskaa nosz co za baba Ale nie ma się co przejmować. Jeszcze bym na jej oczach na Twoim miejscu namiętnie ucałowała męża, a co!
A na pneumo szczepiłam, ale pierwszą dawkę dopiero po 6 mies. Obyło się na szczęście bez żadnych poszczepiennych dolegliwości.

truscafka a czemu nie smarować bambino? Jakieś inne kremy polecał?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:11   #3115
elf27
Zadomowienie

OOLONG dzięki

PRINCESS a jak trzymacie małą w wannie? kusi mnie ale nie wiem jak to logistycznie rozegrać żeby mały się nie 'wymsknął' ...

Hmmm a mój mops właśnie 10 minut drapał się za uchem i ciągnął czy to coś znaczy? gorączki brak, przytykałam uszko i go nie boli, jakieś pomysły? aaaa i sporo dzisiaj śpi i z jedzeniem mocno średnio

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-04-04 o 15:35
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:19   #3116
ggoraa
Zadomowienie

Zapomnialam wam napisac.
Wczoraj w skrzynce lezala koperta z probkami od NEstle i gazetka w srodku- Mama i ja. Wszystko fajnie, tylko czemu BYLA CHAMSKO ROZERWANA??? Moze listonosz wzial sobie probke kawy pobudzajacej laktacje? O.o
Stary 2012-04-04, 15:24   #3117
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
OOLONG dzięki

PRINCESS a jak trzymacie małą w wannie? kusi mnie ale nie wiem jak to logistycznie rozegrać żeby mały się nie 'wymksnął' ...

Hmmm a mój mops właśnie 10 minut drapał się za uchem i ciągnął czy to coś znaczy? gorączki brak, przytykałam uszko i go nie boli, jakieś pomysły? aaaa i sporo dzisiaj śpi i z jedzeniem mocno średnio
Kasia tez sie czesto lapie za ucho jedno, zwlaszcza jak jest zdenerwowana, ja mysle, ze to dlatego, bo cos odstaje, poznaje swoje cialo.
a w wannie to ja sie kapalam i mialam mala na swoim brzuchu, wymsknac sie raczej nie wymsknie, ale druga osoba potrzebna przy wychodzeniu
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:37   #3118
ela3010
Zadomowienie

Zebrałam sie i posprzątałam trochę, gotuję obiad.

Ggora, taaa, ja raz sobie spodnie dresowe kupiłam na all, przyszły zupełnie rozerwane, pewnie listonosz mierzył czy pasują.

Mój marudek-cudek wreszcie usnął, a ja przy nim, nie umiem i nie lubię spać w dzień, więc 5 min pośpiochałam a czuję się jak nowo narodzona.

Dziewczynki moje kochane, może macie jakieś fajne pojemniki na all plastikowe, mogą być kolorowe i niedrogie, takie żeby były np na płatki, sól, kawę itp, bo potrzebuje a nie wiem jak szukać.

Zaraz moi będą z pkola i pracy, od jutra Mateusz ma wolne więc super.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:40   #3119
elf27
Zadomowienie

ANIOLINA dzięki.

Zjadłam na 2 śniadanie owsiankę i tak mnie po niej brzuch boli, że hej, aż strach pomyśleć jak mały będzie szalał
Stary 2012-04-04, 15:48   #3120
glamourous
Zakorzenienie

Elf mialam pisac ze moi tez sie szarpia za usze wlasne i nawzajem jak sie nawinie- po prostu odkrywaja dzieciaczki ze cos tam maja

Princess ale mi dogryzlas z tym wiekiem, poczulam sie jak babcia

Fatal mialam kiedys kolezanke mocno puszysta w liceum. Pojakims czasie sie dowiedzialysmy ze w pierwszej klasie zanim sie wszyscy poznali to na nia mowil- indianka piekne dziewcze. Bo taki styl miala- dlugie ciemne wlosy, kiecki z india shopu i koraliki
Nikt nie zwracal uwagi na tusze bo dziewczyna fajny styl miala

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości