Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 21:13   #1231
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Darianna to ci sie udalo z telefonem :P:P
tu linki bo nie wiem ktory chcialas :P
Buty
http://www.ebay.co.uk/itm/1808352093...84.m1423.l2649

Spodnie
http://www.ebay.co.uk/itm/2510296183...84.m1423.l2649

Rybkie wszystko mozliwe moja przesypia nocce odkad skonczyla 3 miechy wiec nie wszystko stracone i poczekaj moze sie ureguluje
Dzięki za linki.
Ja jednak odpuszczam kolorowe spodnie.Postawie na dodatki.
Telefon miałam ubezpieczony , nie zalezalo mi na nowszym ale wogole zeby się ruszyli ze sprawą.Wynika z tego,ze max można czekać miesiąc nazałatwienie sprawy a potem należy się domagac podobnego telefonu.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 11:26   #1232
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Wow niezly interes zrobilas
U nas dzis pochmurno nie chce mi sie wychodzic dzis na spacer a obiecalam sobie ze bedziemy wychodzic codziennie, niezaleznie od pogody..ech czy wy bedac na macierzynskim wychodzilyscie/wychodzicie na spacer codziennie??
Zastanawiam sie kiedy moge zaczac jakos regulowac drzemki malej w ciagu dnia i czy powinnam? Bo jak na razie to sama zasypia w ciagu dnia na 30 min drzemki jakies 3, 4 razy w ciagu dnia, oprocz tego nie spi w dzien wcale, nawet na spacerze to tylko 30 min. Chyba lepiej by bylo aby spala raz albo dwa w ciagu dnia ciut dluzej co?
Czy po prostu samo sie wszystko wyklaruje i ulozy z czasem? Tak bardzo bym chciala aby zaczela juz przesypiac noce
Jak to bylo u was?
co do spacerow,tez sie zastanawiam,wczoraj nie wyszlam bo samej by mi sie nie chcialo,padal snieg z gradem a fu taka pogoda
co do nocek u nas tez 3 pobudki,raz mu sie zdazylo spac 5 godzin ciagiem az sie obudzilam po 3 i sie zastanawialam,co jest grane
w dzien pozwalam mu spac ile wlezie,okolo 17.00 staram sie go zabawiac
co by mi do 20.00 jakos nie usnal bo pozniej o 4-5 rano on juz jest wyspany
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:12   #1233
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
co do spacerow,tez sie zastanawiam,wczoraj nie wyszlam bo samej by mi sie nie chcialo,padal snieg z gradem a fu taka pogoda
co do nocek u nas tez 3 pobudki,raz mu sie zdazylo spac 5 godzin ciagiem az sie obudzilam po 3 i sie zastanawialam,co jest grane
w dzien pozwalam mu spac ile wlezie,okolo 17.00 staram sie go zabawiac
co by mi do 20.00 jakos nie usnal bo pozniej o 4-5 rano on juz jest wyspany
oooooo Katerina, ze tez cie wczesniej nie zauwazylam tylko miesiac roznicy miedzy naszymi dzieckami
tez tak robie nie bronie jej spac (zapada czasem w drzemke tak z nienacka) i stram sie ciut wymeczyc w ciagu dnia, choc nawet jak czasem zapadnie w drzemke kolo 18 i tak pojdzie ladnie spac o tej 20, a chocby poszla spac o 21 albo o 22 to i tak wstanie o tej 24 jak zawsze

dzis to juz musze wyjsc na spacer taka ladna u nas pogoda tylko ja zawsze problem mam jak ubrac, zawsze za cieplo jakos ubieram i potem ma potowki, powinnam zaczac zimny angielski chow
za miesiac jedziemy do Polski na wakacje i troche mnie ta podroz przeraza....jakies wskazowki/porady?
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:31   #1234
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
oooooo Katerina, ze tez cie wczesniej nie zauwazylam tylko miesiac roznicy miedzy naszymi dzieckami
tez tak robie nie bronie jej spac (zapada czasem w drzemke tak z nienacka) i stram sie ciut wymeczyc w ciagu dnia, choc nawet jak czasem zapadnie w drzemke kolo 18 i tak pojdzie ladnie spac o tej 20, a chocby poszla spac o 21 albo o 22 to i tak wstanie o tej 24 jak zawsze

dzis to juz musze wyjsc na spacer taka ladna u nas pogoda tylko ja zawsze problem mam jak ubrac, zawsze za cieplo jakos ubieram i potem ma potowki, powinnam zaczac zimny angielski chow
za miesiac jedziemy do Polski na wakacje i troche mnie ta podroz przeraza....jakies wskazowki/porady?
Jedziecie samochodem czy lecicie?
Jak długo ta podróż będzie trwała?

Co do spania to myślę, ze się samo powolutku będzie regulować. Podziwiam za dłuuuuugie spacery.
Gdy mój mały był mały również śmigaliśmy codzinnie na spacerki: bez względu w sumie na pogodę. Zaopatrzeni w odpowiednie ubrania itd.
Teraz z małą jest łatwiej, bo w razie kiepskiej pogody możemy spędzić trochę czasu w ogrodzie.
Z drugiej strony jej nic nie przeszkadza: deszcz czy wiatr to dla niej żadna przeszkoda. Daje znać: idziemy i tyle
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:53   #1235
nikita262
Rozeznanie

hej

Rybkie moja jak byla mlodsza, to tez mi spala po 30 min, teraz ma 12 mies i ma jedna drzemke 1 - 1.5 godz, a czasami wcale
Co do nocek, to niestety nadal budzi sie na mleko okolo 24:00 i czasami juz o 04:00 znow jest glodna ...coz widocznie nadal potrzebuje
Choc musze przyznac, ze zdazaja sie juz cale przespane nocki, ale niestety bardzo rzadko

U nas dzis caly czas pada i okropnie zimno
Odstawilam mloda do minder, zrobilam zakupy, teraz chwilke odsapne i lece do pracy
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 12:58   #1236
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Haaa doszly mi spodnie pasuja idealnie :P:P i material o wiele lepszy niz w benchu taka sexi mama w nich jestem hahaha

Rybkie podroz hmmm... moja mala dobrze znosi podroz i to samolotem i samochodem wystarcza jej jakas zabawke do samolotu i jakies chrupki jak byla mala to butla na start i ladowanie i spala bo my mamy loty po 21 ... a autem to wyjezdzamy ok 10 i o 8 rano jestesmy juz w PL wiec w nocy spi zreszta jak zawsze a w dzien to albo sie bawi albo spiewa albo spi :P wiec ja znowu nie pomoge :P:P aaa i nie mam idealnego dziecka zeby nie bylo :P:P

U mnie dzis pada :/ i zimno :/ zreszta tak samo jak w wczoraj :/:/ masakra ogolnie

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 14:08   #1237
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Haaa doszly mi spodnie pasuja idealnie :P:P i material o wiele lepszy niz w benchu taka sexi mama w nich jestem hahaha

Rybkie podroz hmmm... moja mala dobrze znosi podroz i to samolotem i samochodem wystarcza jej jakas zabawke do samolotu i jakies chrupki jak byla mala to butla na start i ladowanie i spala bo my mamy loty po 21 ... a autem to wyjezdzamy ok 10 i o 8 rano jestesmy juz w PL wiec w nocy spi zreszta jak zawsze a w dzien to albo sie bawi albo spiewa albo spi :P wiec ja znowu nie pomoge :P:P aaa i nie mam idealnego dziecka zeby nie bylo :P:P

U mnie dzis pada :/ i zimno :/ zreszta tak samo jak w wczoraj :/:/ masakra ogolnie
kasia_don jak to nie? za takiego dzieciaka niektore mamy by do Czestochowy na kolanach poszly
My jedziemy samochodem ale zajmuje nam to o wiele dluzej nawet we dwoje, jak wyjezdamy wieczorem to o 6 rano jestesmy na polsko-niemieckiej granicy wiec spoko nawet szybko no ale potem to masakra
niby "autostrada" do Poznania potem odbijamy by nie jechac przez Warszawe i na most w Gorze Kalwarii, potem to juz godz i w domu ale i tak zajezdamy na popoludnie czasem baaardzo pozne drogi w Polsce sa okropne a kierowcy jeszcze gorsi
wiecznie jakies roboty drogowe, korki.....takze podroz zajmuje nam okolo 24 godz

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Jedziecie samochodem czy lecicie?
Jak długo ta podróż będzie trwała?

Co do spania to myślę, ze się samo powolutku będzie regulować. Podziwiam za dłuuuuugie spacery.
Gdy mój mały był mały również śmigaliśmy codzinnie na spacerki: bez względu w sumie na pogodę. Zaopatrzeni w odpowiednie ubrania itd.
Teraz z małą jest łatwiej, bo w razie kiepskiej pogody możemy spędzić trochę czasu w ogrodzie.
Z drugiej strony jej nic nie przeszkadza: deszcz czy wiatr to dla niej żadna przeszkoda. Daje znać: idziemy i tyle
luna samochodem sie wybieramy, chyba nie obejdzie sie bez noclegu, bo nocke to pewnie przespi ale w dzien bedziej ciezej, ogolnie lubi podrozwanie ale jak jest za dlugo w foteliku to protestuje

Co do drzemek to mam taka nadzieje tylko mam taka jedna znajoma co mnie stresuje pytaniami i jej "idealnym" podejsciem do jej coreczki

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
hej

Rybkie moja jak byla mlodsza, to tez mi spala po 30 min, teraz ma 12 mies i ma jedna drzemke 1 - 1.5 godz, a czasami wcale
Co do nocek, to niestety nadal budzi sie na mleko okolo 24:00 i czasami juz o 04:00 znow jest glodna ...coz widocznie nadal potrzebuje
Choc musze przyznac, ze zdazaja sie juz cale przespane nocki, ale niestety bardzo rzadko

U nas dzis caly czas pada i okropnie zimno
Odstawilam mloda do minder, zrobilam zakupy, teraz chwilke odsapne i lece do pracy
Wow, czuje ze i moja mala tak bedzie miala (nie czuje ze rymuje) a jakie sa stawki child minder albo niani?
Niedlugo bede musiala nad tym pomyslec tylko nie wiem jak i gdzie szukac i na co zwracac uwageno i boje sie jakos zostawiac mala z obcymi, wiem glupia jestem bo wczesniej czy pozniej bede musiala ale teraz nawet boje sie jej zostawic w Creche by isc na silownie, mam taki lek ze bedzie za mna plakaci jej sie jakas trauma wlaczy ale chyba najbardziej to sie boje tego ze jej to nic nie obejdzie i nawet nie zauwazy mojej nieobecnosci..ech mieszane uczucia
Czasami mam wrazenie ze jej to wisi kto sie nia zajmuje, chyba jeszcze nie wie, ze ja to JA, mama...

nikita pracujesz na popoludnia?

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

kasia_don co to za dieta w twoim podpsie? to dzieki niej tyle schudlas? mi brakuje duuuuuuzo do seksi mamuski od miesiaca chodze na wielogodzinne spacery i plywanie raz w tyg i waga stoi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 15:27   #1238
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:

kasia_don co to za dieta w twoim podpsie? to dzieki niej tyle schudlas? mi brakuje duuuuuuzo do seksi mamuski od miesiaca chodze na wielogodzinne spacery i plywanie raz w tyg i waga stoi
haaaa spoko z ta sexi mamuska to zartuje chociaz wygladam duzo lepiej niz przed ciaza i nosze 2 rozmary mniejsze ciuchy :P Dieta South Beach turbo kochane dziewczeta z tego forum mi polecily a ja zarazilam nia kolezanki w pracy hahah

Nasze Zabki

Dieta Sb od 14.03.2011

Stary 2012-04-04, 16:16   #1239
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:

bo odkad mam malego,ciezko z czasem i komputerem

a roznica miesiaca w ktora strone?
Stary 2012-04-04, 16:25   #1240
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
haaaa spoko z ta sexi mamuska to zartuje chociaz wygladam duzo lepiej niz przed ciaza i nosze 2 rozmary mniejsze ciuchy :P Dieta South Beach turbo kochane dziewczeta z tego forum mi polecily a ja zarazilam nia kolezanki w pracy hahah
Sprawdzilam w google, nieeee to nie dla mnie, ja lubie dobrze zjescnie mialabym cierpliwosci , wolalabym stosowac ZM i isc na silownie musze obgadac z TZ sprawe opieki nad mala i zapisac sie do jakies silowni bo jak na razie to tylko on chodzi po pracy a ja siedze w domuto chyba powinno byc odwrotnie

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
bo odkad mam malego,ciezko z czasem i komputerem

a roznica miesiaca w ktora strone?
Sorry jakos tak niezrozumiale pisze dzis i ludzie zadaja mi pytania pomocnicze moja Misha jest z 13 stycznia wiec miesiac starsza
Stary 2012-04-04, 17:25   #1241
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Rbkie to nie znaczy ze masz dobrze nie pojesc da sie zjesc i jest smaczne moj pasibrzuch czyli TZ byl ze mna na tej diecie i nie chodzil glodny

Nasze Zabki

Dieta Sb od 14.03.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 17:36   #1242
hanjah
Zakorzenienie

Kasia-a stosowałaś tę dietę po ciąży? Muszę sobie o niej poczytać-bo nie wiem czy można ją stosować jak się karmi piersią.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 18:06   #1243
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Ja ja zaczelam stosowac jak mala miala juz 8 miesiecy

Nasze Zabki

Dieta Sb od 14.03.2011

Stary 2012-04-04, 21:20   #1244
blonde_hair
Zakorzenienie

Kasia Napewno pieknie wygladasz w tych spodniach

Czy u was tez tak wieje?
Jak w jesien, nie dosc ze zimno to silne wiatry
Stary 2012-04-04, 22:13   #1245
inkaxx
Rozeznanie

Wiatr straszny, plus leje jak z cebra przez większość dnia.

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 01:11   #1246
nikita262
Rozeznanie

Cytat:
Wow, czuje ze i moja mala tak bedzie miala (nie czuje ze rymuje) a jakie sa stawki child minder albo niani?
Niedlugo bede musiala nad tym pomyslec tylko nie wiem jak i gdzie szukac i na co zwracac uwageno i boje sie jakos zostawiac mala z obcymi, wiem glupia jestem bo wczesniej czy pozniej bede musiala ale teraz nawet boje sie jej zostawic w Creche by isc na silownie, mam taki lek ze bedzie za mna plakaci jej sie jakas trauma wlaczy ale chyba najbardziej to sie boje tego ze jej to nic nie obejdzie i nawet nie zauwazy mojej nieobecnosci..ech mieszane uczucia
Czasami mam wrazenie ze jej to wisi kto sie nia zajmuje, chyba jeszcze nie wie, ze ja to JA, mama...

nikita pracujesz na popoludnia?
Stawki sa rozne, ja place minder 3.30/h. Mielismy wczsniej nianie za 2.50/h, ale nie bylismy z niej zadowoleni i dla dobra mlodej postanowilismy jej podziekowac
Moj Tz pracuje tylko rano, wiec ja sie dogadalam w pracy i robie tylko popoludniowki (wczesniej pracowalam na zmiany). Ja zabieram Mati do minder, a Tz ja odbiera
Jest ciezko, ale mam nadzieje, ze wkrotce wszyscy przywykniemy do tej sytuacji.
Co do tesknoty za mama to twoja prawdopoeobnie nie ma jeszcze tzw. leku separacyjnego, moja juz niestety go ma od okolo 3 miesiecy i wierz mi MASAKRA !!! Jak mnie tylko traci z pola widzenia to jest taka rozpacz, ze szok
Wiec, jak masz szanse gdzies wyskoczyc to to zrob pozniej moze byc ciezko

ja dzis padam, wiec juz zmykam nyny aa
Stary 2012-04-05, 11:57   #1247
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Sorry jakos tak niezrozumiale pisze dzis i ludzie zadaja mi pytania pomocnicze moja Misha jest z 13 stycznia wiec miesiac starsza
nie wiem czy wiesz,ale na odchowalni mamy watek mam styczniowo-lutowych
Stary 2012-04-06, 16:20   #1248
Darianna25
Zakorzenienie

Złociutkich kaczuszek,
jajeczek dzbanuszek,
słodziutkich baranków,
słonecznych poranków,
wiosennej euforii,
a w brzuszku świątecznych kalorii.
Życzy Daria z rodziną.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesołych-świat.jpg (21,4 KB, 0 załadowań)

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2012-04-06 o 16:22
Stary 2012-04-06, 21:03   #1249
nikita262
Rozeznanie

Kochane Mamuski i Dzieciaczki zyczymy

Zdrowych, spokojnych oraz radosnych Świąt Wielkanocnych !!! Smacznego jajka i mokrego dyngusa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 21:08   #1250
blonde_hair
Zakorzenienie

Dziekuje za zyczenia
I Wam rowniez zycze Zdrowych, Pogodnych Swiat, Smacznego jajka i mokrego dyngusa

Własnie wyjelam sernik z piekarnika
Wszystko prawie gotowe
Jutro tylko odkurzyc, zmyc podłogi i idziemy ze swieconka i swieta
Stary 2012-04-06, 21:14   #1251
rybkie
Rozeznanie

Hello
pustki tu dziewczyny no ale to dobrze znaczy sie rodzinnie Wielkanoc spedzacie
Bylam dzis w pracy w odwiedziny, 3 miesiace po porodzie oni sie mnei pytaja kiedy wracam jak pomysle ze mam wracac do pracy to....
W mojej "fabryce" nas trojka zaszla w ciaze w tym samym czasie dwoch chlopcow i moja Mishka, Dylan ma 5 miesiecy, Maxwell jest tylko tydzien starszy od mojej Mishy, ktora ma teraz pelne 3 miesiace w nastepny piatek...nawet dostalysmy nagrode na staff xmas party pod tytulem: I sat on that chair!

No i moja mala jest najmniejsza z nich wszystkich ciut sie martwie choc widze ze rozwija sie ladnie tylko jzu chyab taka pozostanie drobna..teraz bedzie miala moze z 4,5 kilo tylko.....

No nic to, jutro jedziemy do butterfly world a dzis zaczelismy iscie angielsko Wielki Piatek jedzac fish&chips
Happy Easter everyone!
Stary 2012-04-06, 21:50   #1252
inkaxx
Rozeznanie

Gdzie jest takie cudo jak butterfly world?
Zdrowych i pogodnych świąt

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 22:33   #1253
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
Gdzie jest takie cudo jak butterfly world?
Zdrowych i pogodnych świąt
Jest chyba kilka w UK, moje najblizsze jest w St Albans, wpisz w google napewno wyskoczy kilka opcji zdam relacje jutro czy warto

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 17:43   #1254
ewi83
Zadomowienie

Wesolego Alleluja dla was wszystkich i waszych rodzinek

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 19:07   #1255
ewurka
Wtajemniczenie

Zdrowych, Pięknych Świąt! Pysznych kiełbasek, jajeczek, szyneczek
Oraz mokrego dyngusa

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 15:17   #1256
rybkie
Rozeznanie

Pustki i cisza tu
Butterfly world godny polecenia...jak go skoncza, ten kolo nas jeszcze w budowie i tylko jeden tunel z motylkami dostepny plus mrowki i insekty, reszta...w budowie...ale i tak warto bo maja fajny duzy ogrod dla dzieci i plac zabaw, do konca kwietnia wstep tylko 5 funtow

A u nas szaro, buro i ponuro Miska tylko spi i je jak za starych dobrych czasow a w nocy po raz pierwszy przespala polnocne karmienie pewnie dlatego ze spala ze mna wzielam ja do lozka kolo 23 aby "kupic" troche snu do 24 i zasnelo mi sie, obudzilam sie o 2 przelozylam ja do lozeczka a ta sie obudzila dopiero o 4!! wyspalam sie jak nigdy, a jutro idziemy na kolejne szczepienie nie lubie ich, placze razem z nia...
Stary 2012-04-09, 15:28   #1257
Darianna25
Zakorzenienie

Rybkie mogłabyś podać strone int tych motylków.Nie moge tego znaleśc w googlach.

My w świeta pracowaliśmy.

Stary 2012-04-09, 17:33   #1258
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Rybkie mogłabyś podać strone int tych motylków.Nie moge tego znaleśc w googlach.

My w świeta pracowaliśmy.

Jasne
http://www.butterflyworldproject.com/
i znalazlam jeszcze jedno
http://www.butterflyfarm.co.uk/attraction/index.php
ale to moze za daleko dla was

ech ja odkad sprowadzilam sie do UK pracowalam kazde swieta z racji tego ze pracuje w hotelu wiec hotel nigdy nie jest zamkniety, service 24/7
Teraz po raz pierwszy spedzilam swieta z druga polowa jak normalny czlowiekbo na macierzynskim jestem od 5 grudnia
Zawsze tez pracowalam w niedziele , moj TZ rowniez, teraz zmienil prace na taka od poniedzialku do piatku wiec kazdy weekend wolny, nareszcie poczulam jak to jest spedzic kazdy weekend razem
I to bedzie chyba moj warunek powrotu do pracy ze kazdy weekend wolny
Stary 2012-04-09, 17:42   #1259
hanjah
Zakorzenienie

rybkie-ja też pracowałam w hotelu ale zawsze sobie wcześniej zaklepałam żeby mieć Święta wolne A jak byłam w ciąży to już w ogóle Ale to chyba tylko dlatego, że ludziom z którymi pracowałam nie zależało na świętowaniu
Nie wiem czy w każdym hotelu tak jest, ale w tym w Boże Narodzenie potrzebne były tylko dwie osoby żeby donosić gościom ręczniki, albo na szybko posprzątać zajęte pokoje.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:06   #1260
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
J

ech ja odkad sprowadzilam sie do UK pracowalam kazde swieta z racji tego ze pracuje w hotelu wiec hotel nigdy nie jest zamkniety, service 24/7
Teraz po raz pierwszy spedzilam swieta z druga polowa jak normalny czlowiekbo na macierzynskim jestem od 5 grudnia
Zawsze tez pracowalam w niedziele , moj TZ rowniez, teraz zmienil prace na taka od poniedzialku do piatku wiec kazdy weekend wolny, nareszcie poczulam jak to jest spedzic kazdy weekend razem
I to bedzie chyba moj warunek powrotu do pracy ze kazdy weekend wolny:pala:
tez mam taka prace 24/7
A w tym roku akurat wzielam sobie tydzien wolnego
W okresie swiateczno-noworocznym mamy do wyboru 1 dzien wolny(kto jak chce)

Nie zawsze sie tak da
Ja zmienilam sobie prace na weekendy wlasnie, bo nie wyobrazam sobie oddac malego na caly tydzien do zlobka badz niani...a pracowac chcialam

No i po swietach
Tz dzis był juz w pracy
Pogoda u mnie nieciekawa, bylam z Seba na spacerze, ale zimno i deszczowo

Czytałyscie jak bilety na samolot podrozalyMasakra...d obrze ze samochodem jedziemy i juz wszystko pobukowane...teraz tak dla porównania sprawdziłam sobie bilet na sierpien na Nasza 3 i 750f
Bagaz w ryanairze podrozal z 30e na 50, pierwszenstwo z 3 na 10 i odprawa online z 10 na 18Masakra!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości