|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
No I co ja mam teraz zrobic za tydzien przyjdzie sprawdzic czy lepiej w nocy spi po zmianie menu, ja sama nie wiem co teraz poczac. Po co mi to bylo, durn a jestem , jestem zestresowana tym ;(
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Na dodatek powiedziala ze spagetti z miesem , wiec juz calkowite dorosle menu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Swoją drogą czego to w Anglii nie wymyślą... Ostatnio dla mojego męża bratowej lekarz powiedział tutaj żeby nie podawała dziecku wit. D ( mały ma 6 m-cy ), bo szkodzi ![]()
![]() |
#1983 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do wagi łózeczek to chyba większość podobna naszczęscie dużo się teog nie nosi ![]() nie uwierzymy hehe ![]() ![]() Cytat:
no no gratuacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mleko jogurt ser przecież to wszystko nabial tyle jednego dnia ![]() a mnie najbardziej ten tost zastanowił hm ja liczyć starszemu mojemu nie robie jeszcze kanapek może hm zacząć powinnam? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Rozeznanie
|
Tak masz racje narazie po prostu postaram sie wprowadzic mm I posilek ok 5. 30 syty posilek , mam nadzieje ze to sie sprawdzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Raczkowanie
|
a musze Wam pochwalić
ugotowałam dziś Jasiowi klopsiki/ pulpeciki (jak z ikei ![]() pierwszy raz jadł takie 'normalne' danie obok po prostu z ryżem (bo akurat sobie gotowalam), jutro będzie z ziemniaczkami ![]() tak jadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdzie agadus wcięło? ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- madziaranew ale menu ![]() Powiedz jej, że rozmawiałaś z siostrą, która jest pielęgniarką i doradziła Ci mm. Czy coś w tym stylu wymyśl żeby się wykręcić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Rozeznanie
|
Wiecie comojamala chyba sie przestraszyla tego menu I wypila 90 mil mm , jestem w szoku , wiecjesli ja przytrzymam to wypije napewno mm. Musze byc konsekwentna.
Lili masz racje powiem jej cos w tym stylu, aby sie wykrecic. Boze dziewczyny jak ja Wam dziekuje za wasze zdanie , Bo ja jam a nie wiedzialam co bedzie dobre , mialam watpliwosci .jeszcze raz dziekuje. Przesylam buziaczki dla solenizantow wczorajszych , dIsiejszych I jutrzejszych ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio opatentowałam tez sposób na zupe, zamiast miksowac czy zgniatac widelcem ugniatam takim tłuczkiem z dziurkami, bo Agatul musi miec gęstą zupę, bo inaczej cieknie jej po brodzie ![]() Jadła ostatnio tez placek drożdzowy (domowy) a wczoraj pomarańcze. A dziś kupiłam jej na spacerze soczek w kartoniku ze słomką. W ogole cieszę się, ze juz taka pogoda sie robi. Na raszcie nie kisimy sie w domu tylko spacerujemy. Madzia ja mleko krowie wprowadziłabym dopiero po 1rż. (zrobiłabym tak gdyby nie alergia). Mleko mm możęsz przemycać np. w budyniu, albo dawać jogurt czy twarożek. Co do dorosłego menu to ja tez tak daje (z tym ze mniej doprawione) w sloiczkach tez jest spaghetii czy lazania. Zaneta Agata pije w dzień ok. 200-250 ml napoju herbatka, rozcienczony soczek, rzadko wodę bo nie chce. W nocy nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
marzenko
ile szt tych pieluch premium jest w superpharmie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
No to moja to smok potrafi wypić 3 x po 125ml w dzień a w nocy 125ml.
Nie za jednym zamachem ale tyle wypija ![]() Tak samo jak u Ciebie SCIO sok rozcieńczony z wodą bez cukru, herbatki miętowe itd i zaczęła mi tak wypijać z dnia na dzień dlatego pytałam, jak Wasze dzieci piją.Do tego mleka w dzień nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-jak zrobic budyń na mm? ![]() surówka z jablka i marchewki - o! nie robiłam musze dodać do menu ![]() my ostatnio jedliśmy szarlotke ![]() ![]() a gdzie wy wszystki? wszystkie swiąteczne porządki i pichcenie? a własnie apropo Świąt! kto ma sprawdzony przepis na mazurka i podeśle? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Adrij -> BUDYŃ Ja nie robię 180ml bo to dla damy za dużo, wystarczy mi 100ml i 3miarki mleka Hipp, dodaję do tego po ostygnięciu owoce np. banany.
Scio Ja podałam Emi sok z pomarańczy,dzisiaj jadła ciut gruszki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
Agata tez piła pomarańczowy. Miałam na spacerze cappy i sie domagała to wlałam ciutke w zakrętke i wszystko wychłeptała
![]() Adrji ja piekłam z przepisu moje wypieki (kruche ciasto), na to dałam roztopioną czekoladę i masę krówkową (naprzemienne paski) i udekorowałam bakaliami. Co do budyniu to ja robie mniej więcej tak: 150 ml wody 5 miarek mleka modyfikowanego (zgodnie z przepisem na opakowaniu) żółtko surowe 8 g mąki ziemniaczanej (2 płaskie łyżeczki) odlewam gdzieś 30 ml wody i mieszam z 5 miarkami mleka. Z reszty odlewam kolejne 30 (pi razy oko) w której mieszam mąke i żółtko, to co zostaje zagotowuje, dodaje breje mączną i na malukim ogniu gotuje az zgęstnieje. Jak przestygnie do temp podania to dodaje mleko i łyche owoców i mieszam. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-04-04 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | ||||||
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Głowo mnie boli od południa, więc jestem wykończona i cieszę się, że to już koniec dnia. Raczkowanie Tymcia po południu zeszło bliżej ziemi, przez co zmieniło się w czołganie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie powtórzę mu, bo mu się w głowie przewróci ![]() Zaraz lecę oglądać zdjęcie. Dzięki Ci, Baboniku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zupełnie inne standardy niż u nas. Ja bym się chyba z mlekiem jeszcze wstrzymała, ale to dlatego że tu mieszkam, żyję i się nasłuchałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A przypomnij mi, z którego Jaś dokładnie jest, bo na liście Was nie ma ![]() W ogóle przydałoby się wpisać daty urodzin dzieci "nowszych" dziewczyn, bo tak to nie wiadomo nawet, kiedy życzenia składać ![]() Cytat:
![]() Nie pomogę, bo mazurków nie znoszę ![]()
![]() |
#1995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Ja wycisnęłam jej z pomarańczy taki 100% i z mandarynki.
Chcę na dniach zobaczyć co zrobi jak dodam do wody cytryny i liście mięty (muszę zobaczyć najpierw czy mi coś na ogródku wyrosło) jak przyjmie ładnie to będziemy sobie tak piły, bo w upały mimo że sok bez cukru to i tak nie gasi do końca pragnienia.... i zastanawiałam się nad zwykła herbatą owocową, ale muszę zobaczyć skład...zrobiłaś mi smaka na lasagne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
Brumku ale torba ze mnie
![]() ![]() ![]() Co do słomki, najpierw jej nacisnęłam kartonik zeby wylciało i coś tam pociągnęła. Kupiłam tez dziś zwykły plastikowy kupek i bedziemy się uczyć pić, bo skoro z zakrętki wypiła to może i z kupeczka, bo niekapek służy za gryzak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
12-13 obiadek i też różnie je ( dostała już kluski śląskie, ziemniaki ze śmietaną, spaghetti, kurczaka pieczonego w piekarniku po malutkich kawałeczkach, zupy: jarzynowa,krupnik, ogórkowa,buraczkowa,kalfi orowa,rosół) 14-15 deserek - budyń na mm, kisiel na soku, owoce z kaszą manna,jaglaną i kukurydzianą, kasza manna z sokiem malinowym, owoce same (np jabłko + biszkopt]ryż] + cynamon) 17-18 jadła MM ok 100ml więcej nie zje, są dni że w ogóle nie je mleka np dzisiaj tak było 20 MM do spania na noc od 100-200ml i w nocy się budzi albo raz albo dwa albo nawet i trzy razy. W między czase pije bardzo dużo soku, herbatki to co akurat jej zrobie, po obiadku ma deserek i zazwyczaj do deserku daję biszkopt, natomiast to też zależy czy ona chce, albo chrupek.I generalnie każdego dnia daję jej coś nowego, nowy smak, nowy zapach itd.itp intuicja mi mówi co jest dobre a co nie.Dzisiaj dostała gruszkę ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
U Nas to samo, radzi sobie natomiast pić z kubka, ale przy tym jest potem cała mokra ![]() bo wypływa jej z ust. Ja zastanawiam się nad bidonem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I tak jak Brumek pisala: paszport lub dowod. My tym razem robimy dowod, bo paszport jest tylko na rok dla dzieci do 5 r.z. A Ty juz przegladasz oferty? Na co bedziesz polowac. Bo z lasta, tak? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Idzie jak burza! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Malo mnie, bo Antek nie pozwala na kompa. Musze przy nim non stop byc, bo dzis 3 razy rabnal soba jak dlugi. Staje przy czym popadnie i to mu pieknie wychodzi, ale potem sie puszcza. Oczu nie mozna spuscic, a jak spuszcze, to leci. A potem lzy...jego i moje, ze go nie upilnowalam. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane mamolki
Zosiu najlepsze życzenia zanetko u nas praktycznie nic oprócz UU czasami daje troszke wody z kubeczka doidy ale wiekszoś ląduje na brodzie i bodziaku ![]() adrji brawa dla Janeczka ![]() Brumeczku znowu ta głowa, kurcze blade tak mi przykro. Tylko mogę się domyślać jak cierpisz ![]() gratuluje zębolka- Tymek to taki mały coccodrillo juz ![]() i raczkowania też strasznie gratuluje u nas Jasio podnosi pupcie buja się po czym z bezradności opuszca pupcie i wraca do pełzanio-czołgania dziś doczołgał sie do ławy i podciągał się siłacz mój kochany kobitki ogłaszam że dziś umyłam ostatnie okno strasznie długo trwało to moje mycie-ale i tak jestem dumna że dotarłam do końca ach i miałam jeszce donieść że mój syn zasmakował w rybce ![]()
#2001 | |
Zakorzenienie
|
jestem i ja
brumek gratuluję ząbków i raczkowania/czołgania ![]() ![]() Cytat:
Zresztą z niej teraz się taki głodomór zrobił że nawet na wodę się rzuca jakby tydzień nie piła ![]() Lila super pije ze słomki, daję jej taką zwykłą słomkę +kubek ![]() prosto z kubka tez potrafi i sama łapy wyciąga żeby go trzymac ale jeszcze ją asekuruję bo już się parę razy za mocno przechyliła i zakrztusiła się porządnie ![]() W nocy nic nie pijemy, nawet wody.
![]() |
#2002 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() no, chyba ze chodzi o cyca - moja wypija cztery cyce - 2x2 ![]() troche prywaty, bo nie nadrobie kilku dni. Moja kochana bezzebna Blana po ciezkim tygodniu niespania i niejedzenia jakby posunela sie w rozwoju: - mowi swiadomie TATA ![]() ![]() - wreszcie siedzi samodzielnie - stoi w lozeczku - wziela sie wreszcie za raczkowanie ![]() juz sie niecierpliwilam, ze taki len stad to "wreszcie" Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-04-04 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Wtajemniczenie
|
Aga dziękuję za odpowiedz
zaczyam powoli szukać w przeciągu 2 tygodni chcemy rezerować szukam z niemieckiego biura podrózy wiec bedziemy leciec z berlina lub drezna musze wiec zrobić dowód
#2004 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do nosidla, wiesz ja nosze malego od urodzenia, nosze na rekach, w chuscie i jakos nie obraza sie na wozek ![]() Co prawda teraz mam problem, bo on nie chce siedziec, chce chodzic ale to nie wina noszenia, taki wiek. wow. Tymek idzie jak burza. Cytat:
Cytat:
Brawa dla Tymka, to teraz sie zacznie. :P Cytat:
Cytat:
![]() Witam wieczorowa pora. Odebralam wyniki badan malego i zgadnijcie co wyszlo?? Niby Szymek nie ma na nic alergii..... Ciekawe skad te suche placki i wysypka po wypiciu zwyklego mleka. Co to ja jeszcze chcialam, nie wiem. Aaaa sto lat dla ZOsienki. Telik melduj sie!!!
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Kajol testy alergiczne do bodajże 2rż (albo 3 :mysli
![]() Foty mojej dzisiejszej zabawki dla Agaty ![]() (ryż, kamyczki, gałązki, fasola) |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Wtajemniczenie
|
Kajoolku jestem słońce
kiedy beda kosmetyki?
#2007 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ten ból mnie wykończy kiedyś. Dziś oprócz tego, że oka nie mogę otworzyć do koca, to szczęka mi drętwieje
![]() Cytat:
![]() Kiedyś gdzieś czytałam, że picie przez słomkę jest super dla buzi dziecka, ale to wyższa szkołą jazdy i nie tak łatwo się nauczyć ![]() Cytat:
![]() Ale burzą to jest Twój Antoś ![]() Nie mogę wyjść z podziwu! ![]() Cytat:
- dziękuję za współczucie ![]() ![]() ![]() - dziękuję w imieniu mego pierworodnego ![]() - Jasiek naprawdę jest siłacz! Podciągnął się, ale jak? Stanął, usiadł? Bo Tymuś jedyne co dziś zdołał zdziałać przy stoliku, to ściągnąć z jego półeczki moje gazety ![]() - to ja tez jestem z Ciebie dumna, że się oknom nie dałaś ![]() - wie co dobre ![]() Cytat:
![]() No to zdolniach z niej! A ja załapała to picie przez słomkę? Że to trzeba zassać i pociągnąć? Bo to jednak inna metoda niż pierś? Cytat:
![]() Pieleszko - jak u lekarza? Mamad - hallo! ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() 2. Nooo ![]() 3. Hmmm ![]() ![]()
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i od razu się zassała ![]() Ze zwykłej słomki i kubka tez super pije i aż sama się zdziwiłam skąd ona się tego nauczyła i wiedziała co i jak? ![]()
![]() |
#2009 |
Wtajemniczenie
|
Brumeczku jak tylko mi się porzypomina ta migrena to aż boli. Raz mi szcęka tak zdrętwiała że nie mogłam mówić-wtedy rodzice odwieźli mnie do szpitala. Cholerstwo ta migrena i nie wiadomo co z cholerstwem robić
![]() ![]() Rybkę gotowałam: łososia świeżego a do tego ziemniaczek i fasolka szparagowa(mrożona). Pachniało bardzo przyzwoicie
#2010 |
Zadomowienie
|
Teliku mamy lekki problem, bo szwagier nie moze ich wyslac. Zadna firma nie chce zabrac paczki z plynami, przez te cholerne zamachy bombowe. Probujemy wymyslec cos innego, znalezc dostawce z Europy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.