|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Tak Was dziś czytam, ale nie mam siły pisać....Normalnie kolejny kiepski dzień.... A wiecie... normalnie mi zgaga przeszła... mogę jeść co chcę i ile chcę i nie mam zgagi, a jeszcze tydzien temu praktycznie po wszystkim była... Czyżby to oznaczało obniżenie brzuszka i Maluszka? |
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Kurde...no i mam dylemat...czy to co mnie boli to majstrowanie malca przy szyjce? czy skurcze?
Jak zakuje to aż oczy zamykam...Ale to tak na kilka sekund zaboli i już. |
|
|
|
#4053 | |
|
Zadomowienie
|
Dziś mój Mąż kupił w biedronce pieluszki dady jedynki - a słyszałam, że jest problem z dostaniem jedynek... na szczęście u nas są... Nie wiem czy dobrze robię, ale zacznę próby pieluszkowe od happy i dada... a pampersy jakby te nie podołały....
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Ja skurcze odczuwam jako takie mocne twardnienie brzuszka, ból krzyżów i mam problem ze złapaniem oddechu (przytyka mnie) A dowiedziałam się, że skurcze porodowe odbywają się bez udziały Maleństwa - bo ja teraz podczas skurczu dość szybko czuję, że Mała zaczyna kopać (jakby Jej było źle i chciała zrobić sobie miejsce) a ponoć te porodowe wyglądają nieco inaczej. Tak mi powiedzieli w szpitalu |
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie Andrea dostała szału! Rozrywa mi wnętrzności od środka, bo się wierci i to wiercenie strasznie boli. |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... i wtedy tez zdecydowlam sie na wyjazd do szpitala...
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-04-04 o 21:18 |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i działa - Młoda się uspokaja i mam wrażenie, że zapiera się nóżkami i rączki już się tak nie wiercą
|
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Zadomowienie
|
Chyba każda z nas odczuwa co innego i inaczej...
Ja w szpitalu troszkę się poobserwowałam i podpytałam lekarzy i położnych co i jak więc chyba jestem trochę spokojniejsza - aczkolwiek kłucie w dole ciągle mnie niepokoi i nie za bardzo wiem co myśleć, bo lekarze mówią, że coś tam się przy szyjce dzieje, ale nie jestem w stanie tam zajrzeć i się dowiedzieć co
|
|
|
|
#4059 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Chyba to nie to.Ja nie pamietam skurczy,ale teraz mam rozne bole i wiem ze nie rodze.A wtedy jak zaczely sie skurcze to od razu wiedzialam ze to to.I teraz mimo obaw to mysle,ze tez ich z niczym innym nie pomyle.
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Moja ginka mówiła mi że główka mojej dzidzi jest bardzo niziutko, ale jak widać nic z tego nie wynika
|
|
|
|
|
#4061 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Karo89, Emilka slicznosci. Czekamy na opis porodu! Alamig super zgrabny brzusio! MoniaHan, super sie Ivorek prezentuje jako pasazer
|
||
|
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się oporządziłam teraz może mnie brać a mały teraz tak szaleje po tych moich wygibasach że ![]() no i oczywiście w dole brzucha... maluch chyba się naprawdę już obniżył... bo dzisiaj strzeliłam sobie samobója i zjadłam kawał kiełbasy wiejskiej... normalnie już bym umierała dzięki zgadze... a tu nic... ![]() ja już mówię dobranoc i idę oglądać porodówkę
|
||
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, patrzyłam na maila, alamig ślicznie wyglądasz!
A Emilka karo89 jest cudowna! ![]() MoniaHan Twoje pociechy też cudne i Ty super wyglądasz ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- W dzisiejszej Porodówce jest Polka
|
|
|
|
#4064 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sab simpelx ma w składzie to samo co nasz espumisan czy esputikon Cytat:
Słuchajcie, wczoraj Agu mnie rozwaliła- zjadła ok 19 (butla, wczesniej trochę popiła cyca) i spała do....3.30 - 8 i pół godziny szok, a jak się obudziła, to zachowanie normalne jak po 3 godzinach, bezstresowo ssała cyca i zasnęła Wybieracie się gdzieś na Święta z dzieciaczkami?
|
|
|
#4065 |
|
Konto usunięte
|
Hej
29 marca wieczorem urodziłam syna-Pawła. Poród naturalny,bez komplikacji niestety z dominacją bóli krzyżowych ale szybko minął. Czujemy się dobrze. Mały ważył 3200,dostał 10 punktów, mimo,że był przenoszony i widać to po jego kondycji skóry i długości paznokci- na szczęscie tylko po tym. Mam trochę problemów z laktacją i nie goje się na 100% dobrze ale na razie wszystko jest pod kontrolą(mam zalecenie całkowitego oszczędzania się co przy dziecku jest niemożliwe). Pozdrawiam i gratuluje obecnym i przyszłym Mamom i 3mam kciuki .
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
magzula gratulacje!
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie wpadłam to napisać
śmiesznie się ogląda ten odcinek jak po polsku gadają ![]() dobranoc |
|
|
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny! U mnie chyba zaczyna się coś dziać!
Rano zauważyłam takiego gęstego białego gluta. Potem po południu kilka razy poleciało ze mnie trochę przezroczystej \, rzadkiej wydzieliny. Jakąś godzinę temu też tyle, że jakby z krwią a teraz zobaczyłam taki jakby skrzep koloru ciemno czerwonego do brązowego. Myślicie że powinnam jechać na IP, bo lekarz mi mówił że jeśli wystąpi krwawienie lub plamienie to żeby się udać do szpitala?
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Lena_mi ja podczas porodu na ktg mialam skurcze co najwyzej na 50-60% a myslalam ze zejde
Kumkura, pisalysmy wczoraj o odpowiedniku polskim sab simplexu ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- [1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33353393]Hej 29 marca wieczorem urodziłam syna-Pawła. Poród naturalny,bez komplikacji niestety z dominacją bóli krzyżowych ale szybko minął. Czujemy się dobrze. Mały ważył 3200,dostał 10 punktów, mimo,że był przenoszony i widać to po jego kondycji skóry i długości paznokci- na szczęscie tylko po tym. Mam trochę problemów z laktacją i nie goje się na 100% dobrze ale na razie wszystko jest pod kontrolą(mam zalecenie całkowitego oszczędzania się co przy dziecku jest niemożliwe). Pozdrawiam i gratuluje obecnym i przyszłym Mamom i 3mam kciuki .[/QUOTE]gratulacje Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4070 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, ale przy kładzeniu na brzuch trzeba pamiętać, by dziecko nie było od razu po posiłku.---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Dziękuję Emigra. Zamykam spać bo za godzinkę muszę gdzieś małego podkarmić |
|
|
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
|
kochana, w majówkę to ja już o spacerze pisałam. a przecież trzeba ze 2 -3 tygodnie w domu posiedzieć przed 1. spacerkiem ;>
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33353393]Hej 29 marca wieczorem urodziłam syna-Pawła. Poród naturalny,bez komplikacji niestety z dominacją bóli krzyżowych ale szybko minął. Czujemy się dobrze. Mały ważył 3200,dostał 10 punktów, mimo,że był przenoszony i widać to po jego kondycji skóry i długości paznokci- na szczęscie tylko po tym. Mam trochę problemów z laktacją i nie goje się na 100% dobrze ale na razie wszystko jest pod kontrolą(mam zalecenie całkowitego oszczędzania się co przy dziecku jest niemożliwe). Pozdrawiam i gratuluje obecnym i przyszłym Mamom i 3mam kciuki .[/QUOTE]moje gratulacje macie jakies wiesci od Jolki?
|
|
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Ja mam za tydzień pierwsze ktg, czekam z niecierpliwością, choć w sumie nie wiem co ma się okazać ![]() czyli chyba rozwarcie czy skracanie szyjki jest bardziej miarodajne? |
||
|
|
|
#4074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
twardnienie-skurcze. ból okresowy-skracanie się szyjki - tak mi się to czasowo pokrywało z bieżącymi informacjami z kliniki, lekarze dziś to potwierdzili. a co do jelita grubego. u mnie bol klujacy i gniecenie, to hemoroidy. |
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2-3 tygodnie? no ja miałam nadzieję, że po 10 dniach gdzieś pójde na pierwszy spacerek, oczywiście jeśli będzie pogoda![]() ja już trochę lepiej się czuję, zaczęłam sobie tłumaczyć, że muszę przestać myśleć o porodzie i wolno mijającym czasie bo się wykończę.. Po prostu muszę się czymś zająć.. A poród w sumie może być i za 3-4 tygodnie, więc nie ma co się stresować i dołować.. Także biorę się w garść! (ciekawe na ile )
|
|
|
|
|
#4076 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
dla Agu,kochane dziecie ![]() Ja to mam dylemat Swieta z brzuchem czy bez ![]() [1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33353393]Hej 29 marca wieczorem urodziłam syna-Pawła. Poród naturalny,bez komplikacji niestety z dominacją bóli krzyżowych ale szybko minął. Czujemy się dobrze. Mały ważył 3200,dostał 10 punktów, mimo,że był przenoszony i widać to po jego kondycji skóry i długości paznokci- na szczęscie tylko po tym. Mam trochę problemów z laktacją i nie goje się na 100% dobrze ale na razie wszystko jest pod kontrolą(mam zalecenie całkowitego oszczędzania się co przy dziecku jest niemożliwe). Pozdrawiam i gratuluje obecnym i przyszłym Mamom i 3mam kciuki .[/QUOTE] Gratulacje!!Co do tej pozycji to zalecenia widocznie sa rozne.Tu zalecaja na plecach jako bezpieczna pozycje.Ale w Polsce przy corce tez zalecali mi na plecach mimo,ze bardzo ulewala. Cytat:
No i kciuki!!
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie Jolka już nic nie odpisała
![]() Mam doła na maksa...siedzę i ryczę, bo w końcu wszyscy poszli spać i mogę posiedzieć w samotności. |
|
|
|
#4078 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No dokładnie ten
Mam nadzieję, że niegłupi to wynalazek i bedzie się sprawdzałCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33353393]Hej 29 marca wieczorem urodziłam syna-Pawła. Poród naturalny,bez komplikacji niestety z dominacją bóli krzyżowych ale szybko minął. Czujemy się dobrze. Mały ważył 3200,dostał 10 punktów, mimo,że był przenoszony i widać to po jego kondycji skóry i długości paznokci- na szczęscie tylko po tym. Mam trochę problemów z laktacją i nie goje się na 100% dobrze ale na razie wszystko jest pod kontrolą(mam zalecenie całkowitego oszczędzania się co przy dziecku jest niemożliwe). Pozdrawiam i gratuluje obecnym i przyszłym Mamom i 3mam kciuki .[/QUOTE]GRATULACJE ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- A i jeszcze pytanie do dziewczyn, które rodziły SN i miały nacięcie - miałyście/ macie poduszki poporodowe (takie z dziurką) albo koło dmuchane??? Bo już mnie kilka osób straszyło że bez tego to ze szwami nie wyrobię jak mnie ciachną...
|
|
|
#4079 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Nie mialam poduchy po pierwszym porodzie,podkladalam sobie recznik zwiniety w rulon,zeby byla dziura w srodku.Teraz poduszke zakupilam,mysle ze fajna sprawa,aczkolwiek mozna poradzic sobie bez niej,np recznikiem.
|
|
#4080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i właśnie tak myślę o tej poduszce, bo te 20 zł to przy całej wyprawce żaden wydatek Dzięki za odp
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

boję się że coś przeoczę.. a muszę do szpitala w miare szybko ze względu na paciora

... i wtedy tez zdecydowlam sie na wyjazd do szpitala...
no i działa - Młoda się uspokaja i mam wrażenie, że zapiera się nóżkami i rączki już się tak nie wiercą

dla Agu,kochane dziecie