|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Zaszalałam właśnie i kupiłam kosz na zużyte pampki
![]() Cały czas mam wrażenie, że mimo, że poród lada moment to ja nie jestem nawet w połowie gotowa
|
|
#4022 |
|
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Ten co zawija w takie kielbachy?Sangenic?
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() My dzis bylismy z malym u lekarza...ma katarek, ktory mnie martwil i ten wredny pepek, ktory juz prawie m-c siedzi w dodatku zaczal delikatnie ropiec **co do lezaczkow- bujaczkow my wlasnie zamowilsmy z FP do 18kg. juz od wczoraj mamy i testujemy chyba jest fajny hihi?, ma wibracje i bujanie i jakies melodyjki i zabawki jak Tymonek podrosnie wydaje mi sie ze malemu tam wygodniej niz w lozeczku ![]() **co do paznokci ja obcinam... **Jolka...: i powodzenia kochana!Cos mialal pisac i o cos spytac i zapomnialam! I wlasnie budzi sie moje male ( wielkie ) szczescie...marudzi wiec lece...
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, aż mi wstyd czasem przez te moje nastroje i sama siebie mam dosc;/
Gucia Rita jest słodzinka, i jaka silna! Trzymam kciuki za Jolkę, ciekawe co u niej.. cottonpuma super, że wyniki ok, zazdroszczę że już niedługo będziesz miałam córcię przy sobie.. ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
a co to są te zwapnienia? coś mówił lekarz? |
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
czekam aż mój tata przywiezie mojego starszaka...i Bogu dziękuje, że go mam bo tak tu pusto i cicho bez niego... strasznie mi się już tęskni ![]() Rozumiem wielkiego doła mamuś które czekają na pierwszą pociechę ![]() mój czas ma już kto zająć... ale Wam to współczuje ![]() idę zadzwonić do mamy kiedy mi syna przywiozą
|
|
|
|
#4026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowaken trzymam kciuki! ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
pięknie mi Twój synuś zademonstrował!---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Mam zamiar wygotowac, ale zabrac się nie mogę... Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-04 o 18:55 |
|||
|
|
|
#4027 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakiś tydzien nie mogłam się zabrać do gotowania, nie chciało mi sie jadlam co było pod reka, dzis juz nie wytrzymalam zrobiłam klopsiki z sosem grzybowym i makaronem. TAK sie najadłam, że teraz leże wlewam w siebie juz 2 herbatę. Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-04-04 o 19:00 |
|||
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
ktoras z Was pisala o czerwonej pupci- chyba Cytrynka
my zasypujemy maka ziemniaczana i pupa jak ta lala ![]() co do pieluszek to probowalysmy z babydream ale po kilku h pupa byla podrazniona wiec nie kombinuje i uzywamy pampersow
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na spacerze z psem...dalej nie mam żadnych skurczy mimo coraz szybszego biegania (już się przyzwyczaiłam), ale tak sobie myślę, że niech jeszcze Andrea wytrzyma kilka h aż mąż przywiezie łóżeczko i będzie w domu
.Kurka...tak sobie myślę czego jeszcze nie mam w torbie no i nie wiem...chyba już wszystko mam a ciągle myślę, że jednak nie. Ubrania na wyjście przywiezie mi mąż, bo nie wiem w co ja się zmieszczę. Czy będzie mógł przywieźć moje rurki, czy jeszcze jakieś ciążówki. No i jaka będzie temperatura. No i najwyżej jakby coś to wziąłby coś cieplejszego dla Małej... ciekawe co u Jolki. Nic nie pisze...znowu zaczynam się martwić o nią. |
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym Cię zobaczyć taką biegającą ![]() ja mam trudności z chodzeniem, o bieganiu nie marzę nawet tak mi mały uciska na dół ![]() też jestem ciekawa co u Jolki... zwłaszcza, że boję się, że ją wymęczy po całości ![]() Synuś wrócił do mamusi |
|
|
|
|
#4031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coraz bardziej czuję się jak inwalidka. Od czwartku nie wychodzę z domu, coś mi weszło w prawą nogę i chodzę jak babcia, chyba balkonik mi potrzebny.A miałam urodzić wczoraj, no mówi się trudno. Do świąt nawet nie mam ochoty się szykować bo nie mam na to siły. Moi rodzice przyjeżdżają w sobotę a ja najchętniej bym im powiedziała, żeby zostali w domu. mam tak humor zryty, że jestem na forum codziennie ale nie chce mi się pisać z tego wszystkiego
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Adaikaka
. Chociaż mój brzuch wcale nie wygląda na końcówkę ciąży . Ale nie biegam płynnie jak przystało na człowieka .Mama dalej mnie tuczy. Zrobiła jabłka w cieście ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Iw32 każda z nas z bliskiego terminu ma zryty humor. Nie jesteś sama. |
|
|
|
#4033 |
|
Rozeznanie
|
Ten mój mały brzdac je śpi je śpi i wali kupki i siuski
jaki on kochany.dziewczyny życzę wam żebyście się jak najszybciej rozpakowały u nas jutro pierwsza wizyta położnej przez telefon wydawała się bardzo miła babką 11 mamy się stawić w usc we wrocławiu spisać akt urodzenia. później zostanie aby przemeldowanie maleńkiego w naszej miejscowości i finish dzisiaj byłam na ściągnięciu szwów i już dochodzę do siebie po cc choć nie dźwigam ani nic nie robię więcej bo mam wrażenie że skóra może mi pęknąć po malu nieszczę się w spodnie choć brzuszek jeszcze jest ale jak dojde do siebie w całości to się za niego wezmę :p |
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Przede wszystkim gratulacje dla nowej mamusi i powodzenia dla Jolki ![]() Ja swojej małej paznokcie obcięłam jak miała niecały tydzień, bo jej niedrapki ewidentnie nie pasowały ![]() Jeśli chodzi o huśtawki i leżaczki to ja mam taką huśtawkę: http://www.brightstarts.com.pl/index...-bright-starts i taki leżaczek: http://www.babystyle.pl/Leaczek+Macl...agne_p334.html tylko niebiesko-granatowy Huśtawki będę używać teraz, póki Milka malutka, a później leżaczek. Ja też posiadam kosz na zużyte pampki, o taki: http://www.mumnme.net/shop/index.php...oducts_id=1373 i mogę powiedzieć, że się sprawdza, tzn. nie czuć pieluch, a stoi w sypialni... Moja myszka, odpukać, problemów z brzuszkiem nie ma, ale i tak nocy nie przesypia. Jakieś ma pomylone pory dnia i do 3 w nocy nie bardzo chce spać ![]() Koty moje się trochę zazdrosne o Milcię zrobiły i strasznie zabiegają o moją uwagę - Baters (kocur) ciągle by mi na kolanach siedział, Migotka zresztą też się łasi strasznie, szczególnie jak ja się muszę zająć małą ![]() Kciuki dziewczyny w dwupakach za jak najszybsze rozpakowanie, bo jak sobie przypomne moje ostatnie dni ciąży, to mi się Was szkoda robi... |
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CHCĘ NA PORODÓWKĘ! Karolca...jak Ty przetrwałaś? ![]() Claudia fajnie, że Twój Maluch taki grzeczniutki! I super, że dochodzisz już do siebie po CC.---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Jolkaaaa odezwij się |
|
|
|
|
#4036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie najgorzej męczy to, ze nie wiem jak się zacznie. Czy odejdą mi wody, czy zaczną się skurcze? Czy je rozpoznam, czy będę wiedziała kiedy jechać do szpitala ? Chciałabym zapaść chyba w jakiś sen i obudzić się jak będzie po wszystkim. |
|
|
|
|
#4037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byla wczesniej mowa o sztucznym mleczku, ja przy Filipie mialam ciepla wode w termosie i kiedy byl glodny to wsypywalam mleczko i mieszalam z ciepla woda, nigdy wczesniej nie szykowalam porcji mleczka...a jesli nie wypil wszystkiego to wylewalam resztki.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
claudia super, że synuś grzeczniutki, moja też na początku tylko spała i jadła cały czas ja bardzo szybko doszłam do siebie po cc i teraz po 4 tygodniach już mam straszną chęć iść na jakiś aerobik czy coś. Sprawy łóżkowe też już zaliczyłam i to w zeszłym tygodniu także trzymam kciuki, zebyś miała podobnie![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- mała! moja Milenka też ma jeszcze pępuszek, a w niedzielę miesiąc skończy
|
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i fajnie by było jakby najpierw odeszły mi wody z wielkim chlustem, żebym też wiedziała, że to wody a nie siusiu .
|
|
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poprzedni tydzień miałam taki, że gotowało mnie ze złości i nerwów w środku (jak przez całą ciążę tylko raz hormony mnie zdominowały i się popłakałam nad kiszonymi ogórkami... )i mało nie udusiłam męża za to, że, UWAGA, je biszkopty. Nie, że je moje biszkopty, nie że je głośno, ale że JE. ![]() także u mnie się zaczęło od nerwów, potem doszły kłucia w środku (pewnie stąd rozwarcie...) a dziś, w drodze do Krakowa regularne skurczybyki co 10-8 minutek (na ktg się potwierdziły, ale mocne tylko na 30-40 procent). Tak więc nastrój to wstęp. Zobaczysz, majówkę już będziesz spędzać na zewnątrz z dzieckiem na długich słonecznych spacerkach.A u mnie pęd do toalety (oczyszczanie?) i brązowawe plamienia (efekt dość bolesnego badania?) |
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Adaikaka, ale to wcale nie jest śmieszne . Bo mnie ciągle coś kuje i boli, ale nie sądzę, żeby skurcze tak mało bolały . Jeszcze urodzę w domu w wannie |
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała, żeby mi wody odeszły
Póki co boli mnie brzuch jak na okres. Najgorzej jest w nocy, bo nie mogę przez to spać. |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Alamig...brzuch jak na okres to boli mnie już chyba od 3 tygodni
. Ale co to daje...niewielkie rozwarcie i brak akcji porodowej. Myślę, że trzeba się przyzwyczajać powoli do opcji 6.04 .
|
|
|
|
#4045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio w okolicy dziewczyna miała tylko bóle krzyżowe, na które nie zareagowała i w efekcie urodziła w domu bo już było za późno a w szpitalu miała mieć cc. Ja też się boję, że nie rozpoznam symptomów zbyt wcześnie a nie chcę wyjść na panikarę, która będzie jeździć bez powodu na IP, tym bardziej, że do szpitala mam jakieś 20 km. |
|
|
|
|
#4046 |
|
Rozeznanie
|
Zuzia w końcu zasnęła, a mama chwilę odpoczywa. Nie wiem na jak długo mi się to uda. Jak mąż wrócił z pracy to tak krzyczała że nie byłam w stanie nad nią zapanować i sama się popłakałam z tego wszystkiego, a biedactwo nie mogło się wypróżnić. Pomogliśmy jej delikatnie czopeczkiem i dziecina tyle kupki zrobiła, że byłam przerażona ile tego w niej było, dodatkowo na przemian szły bąki i kupka. Znów z wysiłku blada się zrobiła przez chwilę, ale teraz jest spokojna, po kąpieli dostała kropelki i butlę, mąż ją chwilę ponosił żeby się odbiło i poszła spaciu. Już jej więcej czopków nie podam, bo się do nich przyzwyczai i będę mieć dopiero problemy z jej kupkaniem. Teraz zobaczymy jak te krople zadziałają na nią i jeśli się poprawi to będę chyba na kolanach do Częstochowy szła w podziękowaniu za taki cud.
Jolka trzymaj się, bądź dzielna
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a no i na każdym poprzednim usg zawsze mówił że serduszko zbudowane i pracujące prawidlowo i ze kręgosłup prawidłowy
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-04-04 o 20:30 |
|
|
|
|
#4048 | |
|
Gang Iren
|
Moje bole ostatnio przesladuja mnie nie tylko w nocy ale tez w dzien.
Bola mnie strasznie pachwiny,brzuch twardnieje i krzyze tez mnie bola. Polozylam sie na troche i to byl blad,bo jak leze to jest gorzej. Co sie smiejesz?Ja drugi porod bede miec i tez mam takie obawy. W pierwszej ciazy nic mnie nie bolalo,pierwsze co to byly skurcze.A teraz od kilku tyg ciagle mam jakies bole,nieraz bardzo mocne i tez sie przez to boje,ze cos przegapie ![]() Cytat:
![]() Tez mysle jak tam Jolka...
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Asika, oby w końcu coś Malutkiej pomogło
![]() Kurde...ale mnie kilka razy zabolało w szyjce i w boku. Brrr |
|
|
|
#4050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boję się że coś przeoczę.. a muszę do szpitala w miare szybko ze względu na paciora![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() najgorsze że te ostatnie dni strasznie mi sie wleką.. pogoda do niczego, nawet wyjść ciężko, bo wieje i pada co chwila. no i zaczęły się telefony kiedy urodzę... takie plamienia też miałam przez 2 dni po badaniu.. Tylko mnie "rozochociły" a jak to z tym ktg..? Ile procent muszą mieć skurcze by można się cieszyć? ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
W ostatnią noc zaczęły mnie boleć też biodra.. I straszne parcie na pęcherz i szyjkę, jakby ktoś mi tam majstrował ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Asika biedna ta Twoja Zuzinka, współczuję Was strasznie.. Oby jak najszybciej przeszły te problemy! ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- desia jak tam wizyta u okulisty? tikki pisałaś do Jolki? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

i powodzenia kochana!

czekam aż mój tata przywiezie mojego starszaka...

pięknie mi Twój synuś zademonstrował!

Coraz bardziej czuję się jak inwalidka. Od czwartku nie wychodzę z domu, coś mi weszło w prawą nogę i chodzę jak babcia, chyba balkonik mi potrzebny.