|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Wtajemniczenie
|
a ja zjadlam ostatnio prawie 2 kg winogronu zielonego w dwa dni....byl pyszny, slodki i bez pestek.....nie moglam sie mu oprzec....
A tak jem bardzo duzo owocow,ale kiwi nie jedlam jeszcze w ciazy. Nawet na jablka mnie wziela za czym nie przepadam cos ostatnio..... I jogurtow duzo tez jem. A przed wczoraj zrobilam sobie salatke owocowa na sniadanie .....z jablkiem, bananem, pomaranczami....
#3724 |
Zadomowienie
|
Sałatka zrobiona
![]() ![]() ![]()
#3725 | |||
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() u mnie dzisiaj znowu brzydka pogoda wczoraj było tak fajnie a dzis ble byłam rano na becie bo juz tydzien od ostatniej minał musze zobaczyc jak pieknie przyrasta ![]() byłam tez wczoraj na pierwszej wizycie u dr która chce żeby mi prowadziła ciąże bo jest tez ordynatorem w szpitalu w którym chce rodzic i jestem mega zadowolona super babka normalnie czułam jakbym ja znała od zawsze ![]() zrobiła mi tylko badnia na samolocie bo tam nie ma usg ale ppowiedziała ze ciąza jest że macica powiekszona wiec pwoeim szczerze że odetchnełam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja od mamy dzisiaj dostała do pracy bigosik ale bedzie jedzonko ![]() dziekujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3727 |
Raczkowanie
|
Black, babcia dzisiaj ma operację. Miała/ma się zacząć miedzy 8 a 10. Nie podali dokładnej godziny
![]() Właśnie dlatego pytałam, kiedy mowiliście o fasolce. Raz, że chciałabym babci powiedzieć, a dwa, jak już pisałam teściki mają rocznicę ślubu i też myślę, że miłoby było, gdyby dowiedzieli się akurat w swoją rocznicę czyli w poniedziałek. Tyle, że ja jeszcze nie bylam u lekarza, nic nie widziałam. W chwili obecnej namacalnym dowidem jest tylko rosnąca beta (z 48 na 701), ogrom sikaczy z drugą kreską i niemal zero objawów (jakieś takie inne cyce mam, jakby twardsze), w nocy wstaję 1-2 na siku (co wcześniej było nie do pomyślenia) i tyle. Ale w sumie teraz przyszedł mi jeszcze jeden pomysł, że 22 kwietnia my mamy swoją rocznicę ślubu (szóstą), będzie obiadek, to może lepiej wtedy, będę juz po wizycie. Sama nie wiem. Pogadam jeszcze z małżem.
Decydując się na dziecko, podejmujemy historyczną decyzję. Godzimy się bowiem, aby nasze serce wędrowało po świecie poza naszym ciałem." Edytowane przez istraa Czas edycji: 2012-04-05 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wiecie że w labolatorium facet nie chciał mnie wpuścić w kolejkę?? Powiedziałam że jestem w ciąży i mam pierwszeństwo a on że Go to nie interesuje. Dopiero babka wyszła która mnie kojarzyła z poprzedniego dnia i kazała mi wejść ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W jakim czasie beta tak Ci przyrosła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny normalnie narobiłyście mi smaka na bigos, a nie ma mi kto zrobić. Może w 2 dzień świąt u babci będzie ![]() black jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zadomowienie
|
na Lubartowskiej tam rodziły moje siostry i szwagirka i teraz tam remont zrobili to podobno jest super czysciutko sale z łazienkami także chce tam.
#3732 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny PADŁAM!!!
U mnie przed domem wypadła po zimie w drodze ogromna dziura (jedna z wielu), ale ta była taka głęboka i ni jak nie dało się jej ominąć. Sąsiedzi zgłosili do zarządu drogi i.... właśnie przyjechali ją naprawić. Zajęło im to jakieś 3 minuty!!!! a wygladało to tak: podjechali, ubrali się w pomarańczowe kamizelki, zmietli kamienie z drogi do tej dziury (chyba jak najwiecej, co by jak najmniej zużyć tego niby asfaltu) i wysypali z worka jakiś produkt asfaltopodobny. Poskakali po tym...i pojechali. Matko w jakim my kraju żyjemy. Dziura naprawiona. Ciekawa jestem na jak długo. Na dzień czy dwa.
#3733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3734 |
Raczkowanie
|
Raven beta mi tak przyrosła w ciągu 7 dni. To jakoś o 1460 procent. A wg tej kartki z wynikami, to jak robiłam za I razem, to wychodziło, że ok. 4 tydzień, a teraz że ok 5 tydz., więc w sumie by się zgadzało.
Kolejny raz już raczej nie będę robiła. Wizytę mam we środę, więc jakoś wytrzymam. Pewnie zrobi mi USG, może co już ujrzymy. Oby ![]()
#3735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lecę robotnikom jakiś obiad sklecić, tzn. pieczone ziemniaczki im zrobię ![]()
![]() |
#3738 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No to będzie fikający berbeć , lepiej juz odpoczywaj co by mieć potem siły do Dzidzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Ja mamie powiedziałam bardzo wcześnie, bo musiałam komuś się wygadać i swoje strachy. Teście wiedzieli trochę później , po ok. miesiącu od pierwszego usg. A reszta rodziny nadal jeszcze nie wie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
![]() Jutro mam pierwszą wizytę idę na 10:00 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | ||||
Rozeznanie
|
Witam Kochane moje z rana. W ogóle co się u mnie dzieje to masakra. Malż ma jelitowke, zwolnil się dziś z pracy i lezy w domku, bidulek mój, ja narazie przezyłam jelitowkę mamy, dzoadków i mam nadzieje, że od męża też sie nie zaraze.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[QUOTE=reven24111;33357437]Dziewczyny a czy czułyście na początku ból podobny do bólu jajników przed okresem?wiem że każdy organizm jest inny ale to mnie najbardziej martwi.Nie boli ciągle tylko ze 3 razy dziennie po około kilkanaście minut.Dodam, że na dzisiaj mam termin @ ale to chyba bez znaczenia ![]() QUOTE] Ja miałam takie same bóle, to podobno normalne. Powiem Ci, że wiele dziewczyn zaczyna sie martwić jak te bóle się skończą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | ||||||
Raczkowanie
|
Czołem!
![]() Matkooo, no że aż tak zimno będzie w święta, to się nie spodziewałam!!! My do teściów w świętokrzyskie jedziemy, to tam nawet minusowa temp. może być, to ja kurtkę zimową biorę, bo nie chcę się przeziębić! Cytat:
![]() Supeeeer ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też!!!! Ja też!!! To będziemy razem narzekać, że kiedy już ten 9ty ![]() Cytat:
![]() ![]() Kciuki! ![]() My naszym rodzicom powiedzieliśmy gdzieś w 6tyg. po becie i testach, ale jeszcze przed wizytą. Oni już i tak coś przeczuwali wszyscy, wiec jak do moich rano wpadliśmy, to już wiedzieli, co chcemy im powiedzieć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3744 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
wpadłam się "pochwalić" że dzis rano, niespodziewanie i zupełnie znienacka zawitała do mnie moja od niedawna najlepsza przyjaciółka... małpa :/ bez żadnych objawów, bólu brzucha... nagle, 2 dni przed terminem. Ech, nici z ekscytującego testowania :/ Ale tak sobie myślę , że skoro miała przyjsc to lepiej wcześniej niż później, przyjamniej nadzieja sie nie zdążyła rozwinąć... Za to ból brzucha już rozwija sie całkiem przyzwoicie :/ No i kolejny plus jest taki, że przynajmniej nie zaleje mnie w trasie ![]()
![]() |
#3745 |
Wtajemniczenie
|
Sensuall tylko 100g przytyłaś?
![]() ![]() ![]() Maratyrnka co do nimm2 żujek ja się nimi nadal objadam ![]() a co do szafy to tez jej jeszcze nie mamy i tez latem będziemy kupować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 |
Rozeznanie
|
U nas jeśli chodzi o powiedzenie bliskim to chcielismy dopiero po wizycie u lekarza. A wyszło tak, że prosto z wizyty trafilam do szpitala, także niestety nie była to fajna wiadomość. No i np. teściowa i koleżanki dowiedziały się w taki sposob, że jestem w ciąży, ale leze w szpotalu, bo ciaża jest zagrożona... eh... Może przy nastepnym dzidziusiu bedzie bardziej romantycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 |
Zakorzenienie
|
Hej
żyję ale co to za życie ![]() ![]() U nas pogoda do bani. Jeszcze kończę ostatnie porządki. Święta u rodziców i teściów także mam luz. Jutro powiemy moim rodzicom, a w nd teściom. U moich będziemy dopiero w pon i nie chcę żeby teściowa wiedziała szybciej od mamy ![]() ![]()
#3749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A wiecie jeśli chodzi o tycie to ja od pierwszej wizyty przytyłam 200 gram. Tylko, ze od pierwszej wizyty do drugiej waga mi spadła o 2,5 kg. Teraz ważę tylko o 200 gram wiecej niż na pierwszym ważeniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() A może tym razem będzie dziewczynka ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.