O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-05, 08:37   #3721
sensuall
Zadomowienie

Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V

Cytat:
Napisane przez reven24111 Pokaż wiadomość
Tak tylko od kiedy się dowiedziałam to siedzę i czytam różne głupoty i boję się żeby np. nie było ciąży pozamacicznej, itd.
Wy też tak miałyście?
tak ja czytałam w necie i byłam bardzo nieszczęśliwa. teraz od kiedy nie czytam jestem dużo zdrowsza na umyśle Nie martw się będzie dobrze

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
moim zdaniem 6-7 tydzien. W 7 to juz serduszko jest zawsze widoczne

Poszukaj w takim razie na necie tych witaminek Dla dzidzi kazda cene warto dac,a pozniej wszystko bedzie wynagrodzone
Ty chodzisz prywatnie do gina?? To dlatego za kazde badanie teraz placic musisz.... to wlasnie jest chore,ze w PL ciezarne nie maja wszystkiego refundowanego....

To dobrze,ze ogolnie dobrze sie czujesz
I oby nie meczyly Cie mocniej te mdlosci i za dlugo
No to trzymam kciuki za wizyte Napisz pozniej co i jak. na ktora godzine masz??
Zjedz cos lekkiego zeby nie cofnelo Cie, cos co lubisz
Ja chodziałabym na nfz ale się zraziłam wtedy co poszłam i odesłał mnie ten kretyn z kwitkiem i stwierdziłam że to nie na moje nerwy

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
śliczne maleństwo uwielbiam oglądać takie zdjęcia, dobrze że maluszek był ruchliwy bo mój to chyba z natury leniwiec będzie bo na usg tak mało się rusza

zrobiłyście i mi ochotę na coś dobrego, jakieś dobre ciasto bym zjadła ale doczekam już do świąt, będę piekła serniczek i jeszcze jeden jakiś placek jutro a póki co muszę zrobić sobie listę zakupów czego mi brakuje do nich
mój maluszek wdał się we mnie na bank! i już wiem że będę miała z nim przekichane moja mama nie mogła mnie na 5 min z oka spuścić za to mój brat oaza spokoju, mama Go zastawiła z zabawkami i siedział w jednym miejscu cały dzień nie wiem jak od to robił ja byłąm wszędzie

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez istraa Pokaż wiadomość
Witajcie Moje Kochane!

Jaka tu dzisiaj od raz cisza, widać, że święta tuż tuż i każda pochłonięta przygotowaniami.

Ja jeszcze dzisiaj luz blus, opitalam się, bo jeszcze mam w chłupie robotników. Od jutra startuję. Dzisiaj kompletuję listę zakupową i menu.

U nas to w tym roku wyglada tak, że w drugi dzień świąt teściu ma 60-te urodzinki i jeszcze do tego 35-rocznica ślubu teścików, więc impra u nich. A pierwszy dzień świąt u nas. Ale wszystko robimy z teściową razem, tak już jest od lat

Muszę upiec torta niespodzinkę na tą ich rocznicę. Wydumałam orzechowo - kawowy.

I jeszcze wymyślić, co zrobić na obiad w ten pierwszy dzień. Myślę o jakiś roladkach z kurczaka...

A do prezentu dla teścików z okazji tej rocznicy chyba dołączymy wiadomość, że drugi raz zostaną dziadkami

A wy kiedy mówiliscie rodzicom o fasolinkach??????
moi teściowie już wiedzą ze względu na to że mieszkamy razem ale mojej mamie powiemy teraz w święta. Wiem, trochę późno ale ostatnio jak u Niej byłam to mówiła że chciałaby już mieć wnuka a ja nie chciałam jej robić nadziei, bo bałam się czy 1 trymestr przejdę bez problemów. A teraz jest dobry moment Mama wybuchnie z dumy chyba

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Jedz,jedz.Czytałam ostatnio że kobiety w ciąży powinny jeść kiwi ale dlaczego to sobie nie przypomnę
ja ostatnio zjadłam chyba z kilogram tak mi smakowały
Stary 2012-04-05, 08:40   #3722
reven24111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość

moi teściowie już wiedzą ze względu na to że mieszkamy razem ale mojej mamie powiemy teraz w święta. Wiem, trochę późno ale ostatnio jak u Niej byłam to mówiła że chciałaby już mieć wnuka a ja nie chciałam jej robić nadziei, bo bałam się czy 1 trymestr przejdę bez problemów. A teraz jest dobry moment Mama wybuchnie z dumy chyba

Podziwiam.Mnie już tak korci żeby mamie powiedzieć bo wiem że zaraz po moim Tż to właśnie ona najbardziej się ucieszy.

reven24111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:41   #3723
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:

ja ostatnio zjadłam chyba z kilogram tak mi smakowały
a ja zjadlam ostatnio prawie 2 kg winogronu zielonego w dwa dni....byl pyszny, slodki i bez pestek.....nie moglam sie mu oprzec....

A tak jem bardzo duzo owocow,ale kiwi nie jedlam jeszcze w ciazy. Nawet na jablka mnie wziela za czym nie przepadam cos ostatnio.....
I jogurtow duzo tez jem.
A przed wczoraj zrobilam sobie salatke owocowa na sniadanie .....z jablkiem, bananem, pomaranczami....

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:41   #3724
sensuall
Zadomowienie

Sałatka zrobiona Już nie mogę się doczekać aż się przegryzie i wtedy wpierdziele pół michy na raza dziewczyny czy któraś z Was ma tak ze ulubiony płyn do kąpieli doprowadza Was do mdłości? Bo mój ulubiony nawet jak o nim pomyślę to mi się cofa. Nie mogę poczuć bo od razu wymiotuję
Stary 2012-04-05, 08:42   #3725
gosiaczek20004
Zadomowienie

dzień dobry dziewczynki
u mnie dzisiaj znowu brzydka pogoda wczoraj było tak fajnie a dzis ble
byłam rano na becie bo juz tydzien od ostatniej minał musze zobaczyc jak pieknie przyrasta
byłam tez wczoraj na pierwszej wizycie u dr która chce żeby mi prowadziła ciąże bo jest tez ordynatorem w szpitalu w którym chce rodzic i jestem mega zadowolona super babka normalnie czułam jakbym ja znała od zawsze
zrobiła mi tylko badnia na samolocie bo tam nie ma usg ale ppowiedziała ze ciąza jest że macica powiekszona wiec pwoeim szczerze że odetchnełam i powiedziała że moge juz isc na usg bo serduszko juz powinno byc w sobote skoncze 6 tc wiec chyba sie umowie po swietach zeby juz na pewno było widac ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona i wiem że musi byc dobrze
Cytat:
dzien dobry
Cos mnie gardlo drapie, jakby pobolewalo;(
Co powiecie na croissanty na sniadanko, tosty lub platki z mlekiem i truskawkami??
hej Black koniecznie wypij sobie wode z miodem i cytrynka mi pomogło a śniadanko pycha
ja od mamy dzisiaj dostała do pracy bigosik ale bedzie jedzonko
Cytat:
oraz dla przyszlych mamusiek....
dziekujemy
Cytat:
ok to napiszę jak po wizycie Siedziałam tak z godzine, mierzenie, ważenie (od ostatniej wizyty przytyłam 100g!!) ciśnienie. Moje wyniki moczu są kiepskie, bo jest białko i liczne bakterie. Zapisał mi leki, ich cena wywaliła mnie z butów i jakieś witaminy, ale nie mogę znaleźć ich nigdzie więc na razie tylko kwas foliowy będę brać. Później usiadłam na samolot i zrobił usg ale jednak kazał przez brzuch bo mało było już widać. Maleństwo jest takie duże że termin z miesiączki 26.10 to za mało termin z wymiarów to 22.20 nie wiem jakim cudem może będzie duże ale kazał nie zmieniać daty porodu bo to jeszcze nic nie wiadomo
Moje dziecię tak wariowało że nie mogliśmy Go uchwycić wywijało nóżkami i podskakiwało nawet doktor się śmiał. I mi pomachał!! Autentycznie pomachał rączką, o mało szoku nie dostałam do końca wizyty odpowiadałam tylko tak lub nie taka byłam zszokowana Maleństwo ma 43mm wklejam zdjęcia spójrzcie jaki jest cudowny!
bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze a dzidzia śliczna powtórze sie ale kocham oglądac te wasze zdjątka i juz sie nie moge doczekać własnych
Cytat:
Dziewczyny a czy czułyście na początku ból podobny do bólu jajników przed okresem?wiem że każdy organizm jest inny ale to mnie najbardziej martwi.Nie boli ciągle tylko ze 3 razy dziennie po około kilkanaście minut.Dodam, że na dzisiaj mam termin @ ale to chyba bez znaczenia
ja tez tak miałam także nie denerwuj sie i nie czytaj za duzo neta bo mozna od tego tylko sie nerwicy nabawić
gosiaczek20004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 08:43   #3726
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
a ja zjadlam ostatnio prawie 2 kg winogronu zielonego w dwa dni....byl pyszny, slodki i bez pestek.....nie moglam sie mu oprzec....

A tak jem bardzo duzo owocow,ale kiwi nie jedlam jeszcze w ciazy. Nawet na jablka mnie wziela za czym nie przepadam cos ostatnio.....
I jogurtow duzo tez jem.
A przed wczoraj zrobilam sobie salatke owocowa na sniadanie .....z jablkiem, bananem, pomaranczami....
ja owoców w ogóle nie lubię teraz sytaram się ich jeść jak najwięcej. Ostatnio miałam fazę na truskawki (których przed ciążą nie lubiłam nawet) Zjadłam raz pół kilo na śniadanie a za 30 min zwróciłam Posejdonowi ale i tak na następny dzień pałaszowałam następne pół kilo
Stary 2012-04-05, 08:45   #3727
istraa
Raczkowanie

Black, babcia dzisiaj ma operację. Miała/ma się zacząć miedzy 8 a 10. Nie podali dokładnej godziny Staram się nie myśleć, bo zwariuję. Wczoraj już nie wytzrymałam i poryczałam się przy babci. I finał był taki, że zamiast ja pocieszać ją to ona pocieszała mnie, że wszystko będzie dobrze. Dzwoniła jeszcze do niej wieczorem, ale nie byłam w stanie rozmawić, bo zaraz gluty w nosie. Koło 16 pojadę do szpitala. Jak tak wczoraj u niej byłam, to mnie tak kusiło, żeby powiedzieć o fasolince, że musi być silna, bo jeszcze jedno prawnuczątko musi wypieścić.

Właśnie dlatego pytałam, kiedy mowiliście o fasolce. Raz, że chciałabym babci powiedzieć, a dwa, jak już pisałam teściki mają rocznicę ślubu i też myślę, że miłoby było, gdyby dowiedzieli się akurat w swoją rocznicę czyli w poniedziałek. Tyle, że ja jeszcze nie bylam u lekarza, nic nie widziałam. W chwili obecnej namacalnym dowidem jest tylko rosnąca beta (z 48 na 701), ogrom sikaczy z drugą kreską i niemal zero objawów (jakieś takie inne cyce mam, jakby twardsze), w nocy wstaję 1-2 na siku (co wcześniej było nie do pomyślenia) i tyle.
Ale w sumie teraz przyszedł mi jeszcze jeden pomysł, że 22 kwietnia my mamy swoją rocznicę ślubu (szóstą), będzie obiadek, to może lepiej wtedy, będę juz po wizycie.
Sama nie wiem. Pogadam jeszcze z małżem.

Edytowane przez istraa
Czas edycji: 2012-04-05 o 08:46
istraa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 08:50   #3728
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek20004 Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki
byłam rano na becie bo juz tydzien od ostatniej minał musze zobaczyc jak pieknie przyrasta
byłam tez wczoraj na pierwszej wizycie u dr która chce żeby mi prowadziła ciąże bo jest tez ordynatorem w szpitalu w którym chce rodzic i jestem mega zadowolona super babka normalnie czułam jakbym ja znała od zawsze
zrobiła mi tylko badnia na samolocie bo tam nie ma usg ale ppowiedziała ze ciąza jest że macica powiekszona wiec pwoeim szczerze że odetchnełam i powiedziała że moge juz isc na usg bo serduszko juz powinno byc w sobote skoncze 6 tc wiec chyba sie umowie po swietach zeby juz na pewno było widac ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona i wiem że musi byc dobrze

hej Black koniecznie wypij sobie wode z miodem i cytrynka mi pomogło a śniadanko pycha

dziekujemy

bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze a dzidzia śliczna powtórze sie ale kocham oglądac te wasze zdjątka i juz sie nie moge doczekać własnych

ja tez tak miałam także nie denerwuj sie i nie czytaj za duzo neta bo mozna od tego tylko sie nerwicy nabawić
ja się nie mogę doczekać naszych zdjęć z brzuszkami. Lato idzie i będziemy wrzucać z wycieczek, z plaży , z wakacji będzie super Wczoraj były same babki w ciąży u lekarza wszystkie miały piękne brzuszki a dwie były na potwierdzenie bo wcześniej nie widziały serducha i jedna się dowiedziała że będzie miała bliźniaki

A wiecie że w labolatorium facet nie chciał mnie wpuścić w kolejkę?? Powiedziałam że jestem w ciąży i mam pierwszeństwo a on że Go to nie interesuje. Dopiero babka wyszła która mnie kojarzyła z poprzedniego dnia i kazała mi wejść a on myślałam że mnie wzrokiem zabije

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Black, babcia dzisiaj ma operację. Miała/ma się zacząć miedzy 8 a 10. Nie podali dokładnej godziny Staram się nie myśleć, bo zwariuję. Wczoraj już nie wytzrymałam i poryczałam się przy babci. I finał był taki, że zamiast ja pocieszać ją to ona pocieszała mnie, że wszystko będzie dobrze. Dzwoniła jeszcze do niej wieczorem, ale nie byłam w stanie rozmawić, bo zaraz gluty w nosie. Koło 16 pojadę do szpitala. Jak tak wczoraj u niej byłam, to mnie tak kusiło, żeby powiedzieć o fasolince, że musi być silna, bo jeszcze jedno prawnuczątko musi wypieścić.

Właśnie dlatego pytałam, kiedy mowiliście o fasolce. Raz, że chciałabym babci powiedzieć, a dwa, jak już pisałam teściki mają rocznicę ślubu i też myślę, że miłoby było, gdyby dowiedzieli się akurat w swoją rocznicę czyli w poniedziałek. Tyle, że ja jeszcze nie bylam u lekarza, nic nie widziałam. W chwili obecnej namacalnym dowidem jest tylko rosnąca beta (z 48 na 701), ogrom sikaczy z drugą kreską i niemal zero objawów (jakieś takie inne cyce mam, jakby twardsze), w nocy wstaję 1-2 na siku (co wcześniej było nie do pomyślenia) i tyle.
Ale w sumie teraz przyszedł mi jeszcze jeden pomysł, że 22 kwietnia my mamy swoją rocznicę ślubu (szóstą), będzie obiadek, to może lepiej wtedy, będę juz po wizycie.
Sama nie wiem. Pogadam jeszcze z małżem.
przede wszytskim trzymam kciuki za babcię ustal to z mężem. Będzie tak najlepiej. mój tż obraził się na mnie że powiedziałam przyjaciółce najpierw gdy jescze nikt nie wiedział... Bo ona powiedziała mężowi i tak się rozeszło
Stary 2012-04-05, 08:52   #3729
reven24111
Raczkowanie

Cytat:
Black, babcia dzisiaj ma operację. Miała/ma się zacząć miedzy 8 a 10. Nie podali dokładnej godziny Staram się nie myśleć, bo zwariuję. Wczoraj już nie wytzrymałam i poryczałam się przy babci. I finał był taki, że zamiast ja pocieszać ją to ona pocieszała mnie, że wszystko będzie dobrze.
nie smuć się.Ile lat ma Twoja babcia?Mój dziadek we wtorek był w szpitalu i okazało się że ma chorą prostatę.Z racji wieku(86lat) lekarze odradzają operację więc mogę się domyślać co czujesz.

Cytat:
W chwili obecnej namacalnym dowidem jest tylko rosnąca beta (z 48 na 701)
W jakim czasie beta tak Ci przyrosła?

Stary 2012-04-05, 08:53   #3730
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry dziewczynki

dziekujemy

a gdzie planujesz rodzić ??
dziewczyny normalnie narobiłyście mi smaka na bigos, a nie ma mi kto zrobić. Może w 2 dzień świąt u babci będzie mam taką nadzieję.

black jestem. U nas wszystko wporządku. Tak sobię tylko podczytuje, jakoś weny na pisanie nie mam.
Stary 2012-04-05, 09:08   #3731
gosiaczek20004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
a gdzie planujesz rodzić ??
na Lubartowskiej tam rodziły moje siostry i szwagirka i teraz tam remont zrobili to podobno jest super czysciutko sale z łazienkami także chce tam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 09:17   #3732
istraa
Raczkowanie

Dziewczyny PADŁAM!!!

U mnie przed domem wypadła po zimie w drodze ogromna dziura (jedna z wielu), ale ta była taka głęboka i ni jak nie dało się jej ominąć. Sąsiedzi zgłosili do zarządu drogi i.... właśnie przyjechali ją naprawić. Zajęło im to jakieś 3 minuty!!!! a wygladało to tak: podjechali, ubrali się w pomarańczowe kamizelki, zmietli kamienie z drogi do tej dziury (chyba jak najwiecej, co by jak najmniej zużyć tego niby asfaltu) i wysypali z worka jakiś produkt asfaltopodobny. Poskakali po tym...i pojechali. Matko w jakim my kraju żyjemy.
Dziura naprawiona. Ciekawa jestem na jak długo. Na dzień czy dwa.
Stary 2012-04-05, 09:19   #3733
gosiaczek20004
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny PADŁAM!!!

U mnie przed domem wypadła po zimie w drodze ogromna dziura (jedna z wielu), ale ta była taka głęboka i ni jak nie dało się jej ominąć. Sąsiedzi zgłosili do zarządu drogi i.... właśnie przyjechali ją naprawić. Zajęło im to jakieś 3 minuty!!!! a wygladało to tak: podjechali, ubrali się w pomarańczowe kamizelki, zmietli kamienie z drogi do tej dziury (chyba jak najwiecej, co by jak najmniej zużyć tego niby asfaltu) i wysypali z worka jakiś produkt asfaltopodobny. Poskakali po tym...i pojechali. Matko w jakim my kraju żyjemy.
nom tak sie włąsnie u nas łata dziury
Stary 2012-04-05, 09:22   #3734
istraa
Raczkowanie

Cytat:

W jakim czasie beta tak Ci przyrosła?
Raven beta mi tak przyrosła w ciągu 7 dni. To jakoś o 1460 procent. A wg tej kartki z wynikami, to jak robiłam za I razem, to wychodziło, że ok. 4 tydzień, a teraz że ok 5 tydz., więc w sumie by się zgadzało.

Kolejny raz już raczej nie będę robiła. Wizytę mam we środę, więc jakoś wytrzymam. Pewnie zrobi mi USG, może co już ujrzymy. Oby
Stary 2012-04-05, 09:28   #3735
reven24111
Raczkowanie

Cytat:
Raven beta mi tak przyrosła w ciągu 7 dni. To jakoś o 1460 procent. A wg tej kartki z wynikami, to jak robiłam za I razem, to wychodziło, że ok. 4 tydzień, a teraz że ok 5 tydz., więc w sumie by się zgadzało.

Kolejny raz już raczej nie będę robiła. Wizytę mam we środę, więc jakoś wytrzymam. Pewnie zrobi mi USG, może co już ujrzymy. Oby
no to mamy fasolki w podobnym wieku ja bete w poniedziałek miałam 45,95.Teraz powtórzę w środę po świętach i mam nadzieję że też będę miała taki ładny przyrost.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 09:33   #3736
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny PADŁAM!!!

u nas w miescie wszytskie dziury tak połatane. JAk się jedzie po tym żwirku to słychać że wszystko w karoserie się wbija. Później trzeba to szorować pasta... Kiedyś cały dzień szorowałam auto...
Stary 2012-04-05, 09:41   #3737
istraa
Raczkowanie

Cytat:
no to mamy fasolki w podobnym wieku ja bete w poniedziałek miałam 45,95.Teraz powtórzę w środę po świętach i mam nadzieję że też będę miała taki ładny przyrost.
Tak u mnie wg kalkulatora to 5 tydzień. To u Ciebie będzie więcej niz 7 dni, to przyrost pewnie jeszcze większy będziesz miała

Lecę robotnikom jakiś obiad sklecić, tzn. pieczone ziemniaczki im zrobię
Stary 2012-04-05, 10:11   #3738
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
ok to napiszę jak po wizycie Siedziałam tak z godzine, mierzenie, ważenie (od ostatniej wizyty przytyłam 100g!!) ciśnienie. Moje wyniki moczu są kiepskie, bo jest białko i liczne bakterie. Zapisał mi leki, ich cena wywaliła mnie z butów i jakieś witaminy, ale nie mogę znaleźć ich nigdzie więc na razie tylko kwas foliowy będę brać. Później usiadłam na samolot i zrobił usg ale jednak kazał przez brzuch bo mało było już widać. Maleństwo jest takie duże że termin z miesiączki 26.10 to za mało termin z wymiarów to 22.20 nie wiem jakim cudem może będzie duże ale kazał nie zmieniać daty porodu bo to jeszcze nic nie wiadomo
Moje dziecię tak wariowało że nie mogliśmy Go uchwycić wywijało nóżkami i podskakiwało nawet doktor się śmiał. I mi pomachał!! Autentycznie pomachał rączką, o mało szoku nie dostałam do końca wizyty odpowiadałam tylko tak lub nie taka byłam zszokowana Maleństwo ma 43mm wklejam zdjęcia spójrzcie jaki jest cudowny!
Cudo dobrze, że wszystko ok. i dzidzia rośnie jak na drożdżach Moja tyle miała w 12tc , ale moja była po tyłach wtedy jeszcze
No to będzie fikający berbeć , lepiej juz odpoczywaj co by mieć potem siły do Dzidzi Mój to leniuch , leżał sobie , ale co się dziwić , geny po rodzicach złapał , żadne dziwo , z nas leniuchy na maxa

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Dziołszki a kiedy najlepiej zapisać się na pierwszą wizytę żeby gin już coś zobaczył?
6tc u mnie już biło serduszko

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Tak tylko od kiedy się dowiedziałam to siedzę i czytam różne głupoty i boję się żeby np. nie było ciąży pozamacicznej, itd.
Wy też tak miałyście?
Jak ja się naczytałam to kazałam TŻ wieźć się do szpitala bo umieram bo to pewnie pozamaciczna itp. itd. TŻ powiedział, że mam zakaz czytania czegokolwiek. Staram się nie czytać niczego straszącego teraz.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
My jeszcze nie powiedzieliśmy, choc chcieliśmy teraz na świeta taką niespodziankę zrobic ale jak jeszcze nie widziałam środka, tylko pecherzyk. Pójde dziś do lekarza, zapytam co on tam widzi, co poradzi itd.
Czuje, że wszystko bedzie dobrze, bo nie mam żadnych bóli, krwawień, nawet plamień. Wiec może będzie wszystko ok?
Będzie wszystko ok.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:

Ja mamie powiedziałam bardzo wcześnie, bo musiałam komuś się wygadać i swoje strachy. Teście wiedzieli trochę później , po ok. miesiącu od pierwszego usg. A reszta rodziny nadal jeszcze nie wie
Promykas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:25   #3739
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Hej Kobietki
Jutro mam pierwszą wizytę idę na 10:00 cieszę się, że zobaczę moje maleństwo ale jednocześnie boję się czy wszystko jest ok :/ A i widziałam, że wczoraj życzyłyście zielonej aby miała córeczkę więc ja też proszę abyście mi tego życzyły to może się spełni

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:29   #3740
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
Jutro mam pierwszą wizytę idę na 10:00 cieszę się, że zobaczę moje maleństwo ale jednocześnie boję się czy wszystko jest ok :/ A i widziałam, że wczoraj życzyłyście zielonej aby miała córeczkę więc ja też proszę abyście mi tego życzyły to może się spełni
za wizytę i za córeczkę
Stary 2012-04-05, 10:38   #3741
Martarynka
Rozeznanie

Witam Kochane moje z rana. W ogóle co się u mnie dzieje to masakra. Malż ma jelitowke, zwolnil się dziś z pracy i lezy w domku, bidulek mój, ja narazie przezyłam jelitowkę mamy, dzoadków i mam nadzieje, że od męża też sie nie zaraze.
Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki witam was z rana. Dziś ostatni dzien jestem w pracy

właśnie ostatnio to siedzi mi w głowie jak ja się pomieszczę z rzeczami dla dzidziusia. Muszę zabrać kawałek regału od rodziców z mojego pokoju i wygospodarować miejsce na łóżeczko a nijak nie mam pomysłu gdzie co ustawić, żeby się zmieściło.
My jeszcze nie dorobiliśmy się szafy w przedpokoju, jakoś w czerwcu mamy zamiar kupić i narazie się łudze, że bedzie on lekiem na wszystko i pomiesci to co teraz nie wyobrazam sobie gdzie moglabym ulokować
Cytat:
Ale super, gratuluje. Cudowne przeżycia Mi do wizyty zostaly równe 2 tygodnie, jeny jak długo
Cytat:
Dziołszki a kiedy najlepiej zapisać się na pierwszą wizytę żeby gin już coś zobaczył?
Ja ze swojego doświadczenia powiem Ci, że nie szłabym prędzej niż w 7 tc. Ja sama poszłam (bo mialam plamienia) nie było jeszcze serduszka i przezyłam kupe niepotrzebnych nerwów. Ale oczywiście to indywidualna sprawa kazdego. Ja wiem, że gdybym jeszcze raz byla w takiej sytuacji to poszłabym miedzy 7 a 8 tc.
[QUOTE=reven24111;33357437]Dziewczyny a czy czułyście na początku ból podobny do bólu jajników przed okresem?wiem że każdy organizm jest inny ale to mnie najbardziej martwi.Nie boli ciągle tylko ze 3 razy dziennie po około kilkanaście minut.Dodam, że na dzisiaj mam termin @ ale to chyba bez znaczenia
QUOTE]
Ja miałam takie same bóle, to podobno normalne. Powiem Ci, że wiele dziewczyn zaczyna sie martwić jak te bóle się skończą Także jak sa to xle jak nie ma też niedobrze. Spokojnie, ja też miałam takie jak na @ i nic się nie działo. Choć oczywiście jak bedziesz u gin. to powiedz o tym.
Cytat:
Hej Kobietki
Przede wszystkim zyczę Ci, żeby wszystko było dobrze, a jak już bedzie to żeby to byla dziewczynka. czekamy na relacje.
Stary 2012-04-05, 10:44   #3742
Elmiria
Raczkowanie

Czołem!
Matkooo, no że aż tak zimno będzie w święta, to się nie spodziewałam!!!
My do teściów w świętokrzyskie jedziemy, to tam nawet minusowa temp. może być, to ja kurtkę zimową biorę, bo nie chcę się przeziębić!

Cytat:
Napisane przez Tigresse86 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki
Nue, Elmirko, Sensuall super że Wasze Dzidziołki pieknie rosną, jeszcze trochę i zaczną się kopniaczki i dopiero będzie jazda

Ja wczoraj się wyszalałam na Aqua Aerobicu i potem jeszcze poplywalam i to mi dobrze zrobiło, choć nawet na basenie się całkiem od myśli o staraniach nie uwoniłam bo obok na torze pływała kobitka z całkiem sporym brzuszkiem, więc same widzicie jak to jest z tym niemysleniem
Dzięki Tigresku! Zazdroszczę ci tego aerobiku, ja nawet poprostu popływać nie moge pójść, bo co się chcę wybrać, to czuje, że zaraz jakieś przeziębienie złapię!

Cytat:
ok to napiszę jak po wizycie!
Supeeeer Oprócz leków to pamiętaj, żeby baaaaaaardzo dużo pić! Najlepiej zwykłej wody naprzemian ze słabą herbatką żurawinową, to też bardzo dobre na pęcherz!nawet jak nie chcesz, to rób co chwilę parę łyczków i się przyzwyczaisz z czasem

Cytat:
Hej Kobietki
jaka tu cisza.Jak ja was mam lepiej poznać jak połowy nie ma a druga połowa mało co skrobie jak humorki z rana?
Ja jestem! Chetnie się dam poznać

Cytat:
I co u pozostalych, nie wymienionych z imienia dziewczac?? prosze tu nam meldowac!!!!!!
Ja melduję, że zaraz wychodzę po zakupy na obiad, potem dosprzątam mieszkanie, a potem z mężem się wybieramy na większe zakupy świąteczne na wyjazd do teściów więc nic ciekawego w sumie dziś... aaa, no i ciągle oglądam zdjęcie z usg, to to najciekawsze

Cytat:
Ale następną wizytę mam dopiero 9 maja
Ja też!!!! Ja też!!! To będziemy razem narzekać, że kiedy już ten 9ty wtedy już musi podać nam płeć, bo to będzie 20tygodni.

Cytat:
Moim zdaniem najlepiej 7tydzień, bo wtedy już ci lekarz powie coś konkretnego i dużo zobaczy na usg i nie będziesz się zamartwiać, czy się serduszko pojawi czy nie i nie czytaj za dużo! bo ja też na początku wpadłam w szał czytania, ale szybko odpuściłam sobie, bo tak to można oszaleć całkiem!!

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziś mam pierwszą wizyte u ginekologa
Kciuki!

Cytat:
My naszym rodzicom powiedzieliśmy gdzieś w 6tyg. po becie i testach, ale jeszcze przed wizytą. Oni już i tak coś przeczuwali wszyscy, wiec jak do moich rano wpadliśmy, to już wiedzieli, co chcemy im powiedzieć Powiedziałam też swojej siostrze. Blizkim przyjaciółkom po wizycie

Cytat:
Dziewczyny a czy czułyście na początku ból podobny do bólu jajników przed okresem?wiem że każdy organizm jest inny ale to mnie najbardziej martwi.Nie boli ciągle tylko ze 3 razy dziennie po około kilkanaście minut.Dodam, że na dzisiaj mam termin @ ale to chyba bez znaczenia
Mnie na pocztku straaaaasznie dokuczały jajniki i nikt mi nie mógł powiedzieć ldaczego i już się nawet nakręciłam na pozamaciczną głupia, ale potem lekarz powiedział, że tak ma być i że to tylko takie wrażenie, że to jajniki, a to więzadła macicy tak bolą. I w dosłownie każdą stronę może ból promieniować. i nieraz jest taki ból jak skurcze na @ i to też normalne

Cytat:
dzień dobry dziewczynki

dziekujemy

cieszę się, że znalazłaś fajną lekarkę, bo to podstawa spokoju psychicznego i komfortu w ciąży
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:47   #3743
Elmiria
Raczkowanie

Cytat:
Hej Kobietki
Za wizytę i córcię!
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:47   #3744
Emma 1
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
wpadłam się "pochwalić" że dzis rano, niespodziewanie i zupełnie znienacka zawitała do mnie moja od niedawna najlepsza przyjaciółka... małpa :/ bez żadnych objawów, bólu brzucha... nagle, 2 dni przed terminem.
Ech, nici z ekscytującego testowania :/
Ale tak sobie myślę , że skoro miała przyjsc to lepiej wcześniej niż później, przyjamniej nadzieja sie nie zdążyła rozwinąć...
Za to ból brzucha już rozwija sie całkiem przyzwoicie :/
No i kolejny plus jest taki, że przynajmniej nie zaleje mnie w trasie gdzie ja bym na tej autostradzie kibla szukala!
że ich miłość to nie wiatr
pragną wszystkich powiadomić,
że chcą razem iść przez świat.."
Emma 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:48   #3745
Promykas
Wtajemniczenie

Sensuall tylko 100g przytyłaś? mi to waga leci do przodu tylko najlepsze, że tego w ogóle po mnie nie widać, nikt nie zauważa, że jestem cięższa a o ciąży nie wiedzą. A i wcale się nie objadam, tylko jem normalnie, jak moja dzidzia po tatusiu będzie ważyła 4,5 kg to padnę

Maratyrnka co do nimm2 żujek ja się nimi nadal objadam
a co do szafy to tez jej jeszcze nie mamy i tez latem będziemy kupować
Stary 2012-04-05, 10:51   #3746
Martarynka
Rozeznanie

U nas jeśli chodzi o powiedzenie bliskim to chcielismy dopiero po wizycie u lekarza. A wyszło tak, że prosto z wizyty trafilam do szpitala, także niestety nie była to fajna wiadomość. No i np. teściowa i koleżanki dowiedziały się w taki sposob, że jestem w ciąży, ale leze w szpotalu, bo ciaża jest zagrożona... eh... Może przy nastepnym dzidziusiu bedzie bardziej romantycznie
Stary 2012-04-05, 10:51   #3747
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emma 1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
wpadłam się "pochwalić" że dzis rano, niespodziewanie i zupełnie znienacka zawitała do mnie moja od niedawna najlepsza przyjaciółka... małpa :/ bez żadnych objawów, bólu brzucha... nagle, 2 dni przed terminem.
Ale tak sobie myślę , że skoro miała przyjsc to lepiej wcześniej niż później, przyjamniej nadzieja sie nie zdążyła rozwinąć...
No i kolejny plus jest taki, że przynajmniej nie zaleje mnie w trasie gdzie ja bym na tej autostradzie kibla szukala!
To to jak szczęście w nieszczęściu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 10:54   #3748
EdziaO
Zakorzenienie

Hej

żyję ale co to za życiematkoooo naprawdę nie ma takiej pozycji, zapachu, miejsca, które mi odpowiada. Czuję się fatalnie. Mam wstręt na wszystko. Oooo Bartek mi się tak nie dawał we znaki. Ale za to dał ognia później, aż do teraz

U nas pogoda do bani. Jeszcze kończę ostatnie porządki. Święta u rodziców i teściów także mam luz. Jutro powiemy moim rodzicom, a w nd teściom. U moich będziemy dopiero w pon i nie chcę żeby teściowa wiedziała szybciej od mamyLubię ją , ale to mama przesiedziała u mnie w szpitalu wiele godzin, pomagała wstawać, myć się, jeść. No i to mama

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:57   #3749
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emma 1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Mo co za franca z tej malpy. Nienawidze tego!!
A wiecie jeśli chodzi o tycie to ja od pierwszej wizyty przytyłam 200 gram. Tylko, ze od pierwszej wizyty do drugiej waga mi spadła o 2,5 kg. Teraz ważę tylko o 200 gram wiecej niż na pierwszym ważeniu A jutro u mnie 20 tydzień Tzn. w sobotę zaczynam 21
Stary 2012-04-05, 11:01   #3750
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Mo co za franca z tej malpy. Nienawidze tego!!
A wiecie jeśli chodzi o tycie to ja od pierwszej wizyty przytyłam 200 gram. Tylko, ze od pierwszej wizyty do drugiej waga mi spadła o 2,5 kg. Teraz ważę tylko o 200 gram wiecej niż na pierwszym ważeniu A jutro u mnie 20 tydzień Tzn. w sobotę zaczynam 21
To na koniec ciąży tylko ja będę takim wielkim grubasem

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Hej

żyję ale co to za życiematkoooo naprawdę nie ma takiej pozycji, zapachu, miejsca, które mi odpowiada. Czuję się fatalnie. Mam wstręt na wszystko. Oooo Bartek mi się tak nie dawał we znaki. Ale za to dał ognia później, aż do teraz

U nas pogoda do bani. Jeszcze kończę ostatnie porządki. Święta u rodziców i teściów także mam luz. Jutro powiemy moim rodzicom, a w nd teściom. U moich będziemy dopiero w pon i nie chcę żeby teściowa wiedziała szybciej od mamyLubię ją , ale to mama przesiedziała u mnie w szpitalu wiele godzin, pomagała wstawać, myć się, jeść. No i to mama
No pewnie co mama to mama
A może tym razem będzie dziewczynka ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości