|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Związki zakończone w 2010r. - skrzynka wódki i pluszowe voodoo
tak jest! walić śnieg!
|
|
|
|
#4622 |
|
Nie depcze krokusów
|
Fubi - szkoda, aby Twoje umiejętności się marnowały w Polsce, powinnaś trzepać kasiorkę i zwiedzać szeroki świat.
Podobnie jest z Iloną, która nie ma już 20 lat, by pracować dorywczo. Do mnie bociany przylatują najszybciej
|
|
#4623 |
|
po drugiej stronie szafy
|
I temu te u Ciebie wiosny nie czynią
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty na tego swojego "psa" uważaj, bo u mnie w mieście była akcja, że jakieś ptaszysko (chyba jastrząb) porwał takiego małego pinczera z tarasu.Swoją drogą właśnie na Rospudzie pierwszy raz w życiu widziałam dzikiego orła. Był WIELKI! A jeśli chodzi o marnowanie się w kraju, to ja nie mam jakiegoś wydumanego pojęcia o swoich zdolnościach, na roku było dużo lepszych ode mnie, ale większość z nas jest wykształcona lepiej, niż polski rynek jest w stanie to wykorzystać. No sorry, jak jesteśmy w stanie robić naprawdę ambitne projekty a większość kończy na projektowaniu termomodernizacji blokowisk No normalnie MNIE TRAFIA! Ale to też nie wygląda tak, że za granicą jest jakoś super, mam koleżanki we Francji, które od miesięcy nie mogą znaleźć pracy.
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
Mam wspaniałą rodzinę. Dostałam się do II etapu konkursu dla młodych twórców.
Reakcja mojej matki: trudny masz pomysł na dokument, nie poradzisz sobie. Trzeba było zrobić o XYZ. Reakcja mojego ojca: to co? musisz portfolio zawieść teraz? To ja ci wybiorę jakieś (swoje) zdjęcia = twoje są za słabe. Przecież, kur**, dostałam się tam ze swoim pomysłem i swoimi zdjęciami. Teraz czuję się jakby to był jakiś przypadek. Wspaniale, przestałam w ogóle w siebie wierzyć i nie wiem, jak mam tam teraz pojechać i przedstawić własną twórczość, skoro moja własna rodzina uważa, że jestem słaba.
|
|
|
|
#4626 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A tak w ogóle to narzekałaś wczoraj, że od dawna nikogo nowego nie poznałaś, hmmm... ![]() Cytat:
Cytat:
Powiedzcie mi lepiej co zrobić z bobrami, które uparły się, żeby spiłować most na rzece ![]() Dziwisz się? Zobacz co się dzieje w tym kraju, jak niestabilny się robi. A taka Dania siedzi sobie cicho i ma wszystko w de De jak Dania ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
A to Twoja rodzina będzie w komisji? Nie. A może była w komisji kwalifikującej do II etapu? Nie. Więc? Znafcy, pfff.
|
|
|
#4627 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
A teraz pracujesz? ![]() A na rodzinę spuśćmy zasłonę milczenia...
|
|
|
#4628 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po drugie to moje reakcje przy czytaniu tego posta: Jednak z rodzinką, to najlepiej na zdjęciu ![]() Cytat:
teraz nie chcę nikogo poznawać bo jeszcze poznam i nie pojadę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i kuzyn mnie zaprasza do Londynu, koleżankę mam w skandynawii i miałam jechać ale urodziła (wciąż zaprasza ale nie mam sumienia ). Jednego kumpla w Amsterdamie i w sumie generalnie wszędzie Koleżanka chce jechać na daleki wschód i nie mogła zorganizować pobytu to też ja wysłałam do kumpla, który tam siedział pół roku i wytłumaczył jej wszystko łącznie z tym jakiego twarogu ma nie jeść Jednak czasami warto dużo imprezować Ale to biuro w Danii... Dobre miałam przeczucie zamawiając (jeszcze będąc z eksem) odpis dyplomu po angielsku ![]() Gorzej, że powiedziałam coś, co myślałam, kolega zrozumiał opatrznie i teraz mam znowu problem z facetem. Z facetami są TYLKO problemy - nic więcej.
|
||||||
|
|
|
#4629 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A że małe i łatwo o atak z powietrza, to inna sprawa.Ta, kochać, samochód na plecy i z buta przez rzekę Potwory, to co one robią co roku z rzeką, jak zmieniają jej bieg, to paranoja. Ale no kurde śliczne są ![]() Cytat:
![]() Tak Cię czytam...masz swoich ludzi wszędzie i boisz się samotności w Europie? Oj Pani ![]() Ja to wychodzę z założenia, że wrócić zawsze możesz, przecież masz gdzie, mostów paliła nie będziesz...a spróbować warto
|
|
|
#4630 |
|
Nie depcze krokusów
|
Fubi - strasznie ściemniasz z tą samotnością. Wyobraź sobie, że ja oprócz Wizażanek i Słodziaka nie mam z kim wyjść na miasto. Nikogo nie obchodzę jako ktoś więcej niż +1 do kontaktów na Nasze Klasie. Tyle narzekasz, a w sumie to nie masz na co.
Wyobraziłam sobie, że to pies atakuje z powietrza
|
|
#4631 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale nie zawsze są to ludzie, z którymi bym gdzieś tam się trzymała. No ale nawet nie o to chodzi, można poznać nowych itd itp, ja bym sobie dała radę w nowym otoczeniu, ale nie wiem czy dałabym radę, jakby mi się depresja nasiliła. Np wczoraj byłam po prostu zmasakrowana, spędziłam wieczór i noc z przyjaciółką i dziś nadaję się do użytku. Ale doszłam do wniosku, że mam 25 lat, nie mam faceta, dziecka, kredytu. Kiedy mam to zrobić, jak nie teraz? Na takie decyzje patrzę z perspektywy siebie za 10 lat. Czy będę bardziej wkurzona, że pojechałam, czy że nie pojechałam. Raczej to drugie... ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
A co do wyjścia z kimś na miasto, to ja jeszcze rok temu też nie miałam z kim. Jak wtedy rozstałam się 1 raz z eksem, to 2-3 osoby się interesowały, czy ja w ogóle żyję. No i wtedy postanowiłam, że tak dalej być nie może. |
|||||
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faajnie![]() Wieczór kawalerski kochanie robi w poniedziałek, więc ja stwierdzam, że swój panieński również w poniedziałek zrobię, żeby nie siedzieć i nie myśleć. Plan wstępny jest taki, że wieczór zaczniemy u mnie w domu, a następnie pojedziemy z dziewczynkami na imprezę
|
|
|
|
|
#4633 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
U mnie to trochę inaczej wygląda po rozstaniach, bo nie straciłam kontaktu z nikim ze względu na eksów, tylko towarzystwo się najzwyczajniej w świecie wykruszyło - pozakładało rodziny, powyjeżdżało i nie kwapi się z zaproszeniem, przestało się odzywać. Szczerze mogę przyznać, że oprócz Słodziaka nie mam w Krk nikogo.
|
|
|
#4634 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Wiecie co? Ja sobie na każdym kroku uświadamiam, jakich mam świetnych znajomych. Już wczoraj doszłam do wniosku, że pomimo tego, że trafiają się w moim życiu parszywe zgniłki, to w większości trafiam na swojej drodze na takich fajnych ludzi, że to aż podejrzane. A zwykle w uświadomieniu sobie tego pomagają mi właśnie chore sytuacje z byłymi, a właściwie to zwłaszcza z eks-eksem. Bo już któryś raz po psychopatycznej akcji przez niego przeprowadzonej okazuje się, że są ludzie, którym na mnie bardzo zależy. To jest super! Może on ma właśnie taką rolę spełniać w moim życiu, takiego "uświadamiacza"? ![]() Cytat:
Musimy jeszcze iść po prezent. Echhh . Cytat:
|
|||
|
|
|
#4635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4636 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Kot(ek) mi dał dziś pospać do... 2 w nocy. Potem szaleństwo do 8. Jak można przez 6 godzin biegać i skakać non stop?
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze koleżanki ze studiów zaginęły w gonitwie o doktorat, wróciły do miast rodzinnych lub wyjechały za granicę i tam założyły rodziny. Znajomi z akademika pokończyli studia, zmienili towarzystwo lub miejsce pobytu i tam założyli rodziny. Ludzie z poprzedniej pracy pokończyli studia, zmienili pracę lub miejsce pobytu i tam założyli rodziny. Znajomi z pracy uczą swoje dzieci do matury. Zostają mi Wizażanki, ale one też mają swoje życia i traktują spotkania forumowe jako odskocznię, zabawny dodatek, a nie jak grono bliskich znajomych. Z najmilszą memu sercu pokłóciłam się o faceta, a inne dokonują ważnych zmian w swoim życiu - nowa praca, małżeństwo, zakup mieszkania - i nie mają czasu. Słodziak ma garstkę znajomych, których widuje raz na pół roku, więc nawet nie wbiję się w jego towarzystwo, bo go nie ma. Taki jakiś zastój mam towarzyski ostatnio... I dziwicie się, że siedzę cały dzień w necie i chcę drugiego kota? ![]()
|
|
|
#4637 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Też tak mam ze znajomymi, większość aktualnych to "nowe nabytki", te stare i dobre się porozjeżdżały po świecie, te nowsze w dużej mierze ukróciły się przez to, że to ja się wyniosłam z powrotem w rodzinne strony...te stare, które zostały, mają już swoje rodziny, nawet cotygodniowa konwersacja na gadu się rwie, bo co słychać? "nic, dzisiaj nasza mała skończyła 5 miesięcy, zasuw w pracy, tyle".
Towarzystwo mojego Blondyna jest nieco bardziej otwarte na wspólne spędzanie czasu, ale oni są specyficzni, bo to pasjonaci, u nich nie ma mowy o oddaniu się całkowicie rodzinie, musi być czas na wiatr we włosach i takie tam, nieważne czy się ma lat 20 czy 50. Ale to jego towarzystwo, ja tam się w sumie dopiero wdrażam
|
|
#4638 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra, zrobię coś co boli i co dalej? Co ja tu k... będę robiła w tym domu? Właśnie wróciłam na święta i cholera mnie trafia. Ojca nie ma, wyniósł się nie wiadomo gdzie, straszy brat zamiast zająć się czymś, pomóc mamie, albo chociaż nie przeszkadzać zachowuje się jak ostatni idiota. Ma 25 lat, żadnej pracy bo i po co, wiecznie narzeka, że nie ma co jeść, choć lodówka pełna, siedzi przy kompie całymi dniami i nocami i robi ceregiele jak musi pokój wysprzątać. Chłop 25-letni. No i ja oczywiście nie mogę się odezwać słowem, żeby Boga nie obrażał, bo zaraz JA dostaję ochrzan, bo przecież "cicho, cicho, nie prowokuj kłótni, niech idzie do siebie i będzie spokój". No jak kur.wa mam być normalna w takim domu, przechodzić rozstanie, zbierać siły, później ewentualnie po jakimś czasie próbować ułożyć sobie życie z kimś innym? Nie da się. Jak mi się całe życie powtarza, że nie mam racji, że najlepiej być męczennicą, służebnicą i dawać po sobie jechać tym wszystkim kretynom. Ten mój koleś to na prawdę nie jest żaden problem, jest bo jest. Przynajmniej czasem się uśmiecham, mam z kim pogadać, pośmiać się, jak go zlewam nawet zachowuje się przyzwoicie jeśli można tak to nazwać. Przykre jest dla mnie to, że mi już nawet na nim jakoś specjalnie nie zależy, tylko na tym żeby był jako wypełniacz mojego życia. Równie dobrze mógłby być w tym miejscu ktoś inny. Po prostu wolę jego od samotności. Na to się składa tyle czynników, całe życie takiej dziewczyny, to kogo spotkała na swojej drodze, relacje z rodzicami, nawet nie chce mi się tego tłumaczyć. Nigdy nie rozumiałam jak bite kobiety, żony alkoholików, mogą dalej trwać w takich związkach. Dla mnie to było takie proste: uderzył - pora wiać. Przecież wszystko jakoś się ułoży, pozna się kogoś nowego, przecież ma się tyyyyle rodziny, przyjaciół czy znajomych wokół siebie. Sorry, nie ta bajka. Wszyscy spitalają ile sił w nogach, gdy okazuje się że potrzebujesz pomocy. |
|||
|
|
|
#4639 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ciekawe tylko, że ten koleś "jest bo jest", "równie dobrze mógłby być w tym miejscu ktoś inny", a jednak to właśnie jego się trzymasz. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- W ogóle kobiety, już dość dawno temu poszło mi na amen kółko w myszy, zbierałam się do kupna i zbierałam, ale jakoś mi ciągle nie wychodziło ani zamówienie przez net, ani wejście do sklepu. Rozchorowałam się, więc wiadomo, marudność sięga zenitu, matulka dzisiaj jechała po zakupy, więc mówię do niej, żeby mi kupiła myszkę. Jaką? Standardowej wielkości, żadne miniaturyzacje, koniecznie na kablu i broń bosie czarna czy biała, ma być coś wesołego dla dziewczynek. No to mi kupiła: http://www.art-multimedia.pl/public/...1295625339.JPG ![]() Podłączyłam, siedzę, zezuję na nią i mam ubaw po pachi ![]() I będę używać, a co
|
|
|
#4640 |
|
Nie depcze krokusów
|
Fajna myszka
![]() Ja mam dla graczy
|
|
#4641 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja gram tylko w przygodówki, więc wystarczy mi to juziowe coś
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Ramedios, gratuluje! Rozwijaj się, spełniaj marzenia
a rodzice.. no.. nie zachowali się podręcznikowo. Przykro trochę że Cię nie wspierają.. ![]() Dziewczyny, mam jedno pytanko. Wiem że nie można generalizować, wsadzać do jednego wora, wróżyć, nie macie kuli, nie znacie osobiście, ciężko wejść w czyjąś głowę, ale.. Co może poczuć/jak się zachować facet któremu zależy na dziewczynie, stara się jak diabli, flaki sobie wypruwa a ona niedobra zołza powie mu że ma dość facetów? Że chyba powinna sobie od nich odpocząć? .. Dzisiaj mój "kolega" powiedział wprost że go dystansuje. Ostatnio w kinie że czuje się olewany przeze mnie.. Może trochę tak robię, nie chcę się angażować za bardzo, głównie przez to jaką ma opinie. Pewnie był to dla niego kubeł zimnej wody, ale myślicie że teraz może sobie całkiem odpuścić? Albo.. naiwnie można myśleć że będzie się starał tak samo i udowodnić mi że jest czegoś wart?
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
I dobrze... Jedź!
![]() Superr! ![]() Ja tutaj nie mam żadnych bliskich znajomych. Cytat:
|
|
|
#4644 |
|
po drugiej stronie szafy
|
zjedzmnie - a czy Ty się starasz widząc, słysząc, czując, że ktoś ma Cię w 4 literach?
Do pewnego momentu jasne, ale jak się dostaje bardzo wyraźny komunikat, to sobie człowiek daje siana, bo jednak każdy człowiek posiadający instynkt samozachowawczy, niczyim podnóżkiem być nie lubi.
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Elve, no tak, ale ja mu nigdy nie dawałam wyraźnych sygnałów a on starał się coraz bardziej. Aż mnie to zszokowało/zdziwiło.. chyba zapomniałam jak to jest jak facetowi zależy, jak w dobrej komedii romantycznej (których de facto nie oglądam). Tak bardzo starał się tylko M, ten daaaawny dawny eks którego pewnie już nie pamiętacie. Od 1,5roku nie uraczyłam takiego zachowania
![]() To nie tak że mam go w 4 literach, po prostu jestem.. miła. Odpisuję na smsy, nie zagadałam sama bo to on codziennie o 4 rano mi pisze. Nie mogłam zaprosić nigdzie bo to on ciągle proponuje. On nie pozwala mi się wykazać... Aha, czyli game over, brawo yeti facet się Tobą interesuje i musisz spi*er*dolić wszystko. Order z ziemniaka powinnam dostać
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2012-04-05 o 19:00 |
|
|
|
#4646 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No pogratulować ![]() Zareagowałaś jakoś na jego hasło o Twoim dystansie? Powiedziałaś coś zachęcającego?
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja na prawdę nie chcę żeby ta znajomość rozwijała się za szybko. Za dużo się o nim nasłuchałam, za dużo złego o nim mówią, zresztą jakoś mi się nie spieszy bo na 98% może wyjść jak z D, wtedy zignorowałam co o nim mówili a teraz jestem jego kolejnym trofeum które zdobył.
Jak stwierdził że go dystansuje to powiedziałam że jestem trochę uprzedzona do facetów i czekam na takiego który przekona mnie do męskiego rodu (powiedziane pół-żartem, pół-serio). Może po części miałam na myśli jego, ale na pewno nie chciałam go odstraszać. W kinie gdy stwierdził że go olewam, że mu nie odpisuję na smsy, że musi długo czekać, że odmawiam mu spotkań to powiedziałam że ma tego tak nie odbierać i dałam cmoka w usta, bo zaczynał się film. Poza tym, co miałam mu powiedzieć skoro na prawdę go dystansuje? Może nie jakoś bardzo, ale uważam.. bo tak jak pisałam wyżej, po co się spieszyć..
|
#4648 |
|
po drugiej stronie szafy
|
zjedzmnie - jak uparty łowca trofeów, to i rok może czekać na zaliczenie danej laski, nie przewidzisz niestety.
Reakcje, z tego co napisałaś, miałaś całkiem fajne moim zdaniem. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- kimi - pamiętasz jak wkleiłaś linka do sklepu internetowego z torebką mohito? Właśnie się w owym sklepie zrujnowałam na bieliznę :P Jak cudnie, figi la senza nie tylko na all
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
To co, zostaje mi olać jeśli mi nie zależy. A jeśli zależy.. zaprosić go jutro na spacer i dać takiego buziaka że już nie będzie myślał o żadnym dystansowaniu
"Reakcje całkiem fajne" ale co z tego? Skoro on i tak powiedział tylko "aha.. rozumiem.. muszę iść, będę wieczorem". Chyba się przestraszył..
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2012-04-05 o 20:12 |
|
|
|
#4650 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dobra opcja
![]() Hej, dodał "będę wieczorem", to nie jest tak źle
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

No normalnie MNIE TRAFIA!
Ale to też nie wygląda tak, że za granicą jest jakoś super, mam koleżanki we Francji, które od miesięcy nie mogą znaleźć pracy.