|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
kism no to ładnie. Ja muszę jeszcze dokupić kilka rzeczy, głównie pościel i takie tam pierdołki jak fridę (bo M po wczorajszej sr sobie zażyczył), trochę pieluch, laktator no i epino balonik, ale to dopiero po jutrzejszej wizycie jak pogadam z gin. Mam dwa pytania dziewczyny czy trzeba jakoś specjalnie przygotować się do badania na wymaz z pochwy o odbytu w kierunku tych bakterii coś tam hemolizujących?? ![]() Drugie czy przygotowujecie sobie apteczkę dla dzidziusia?? Taką z najpotrzebniejszymi rzeczami??
![]() |
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
rozumiem że to miało być pocieszenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Naturalnie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Zadomowienie
|
I co w takiej apteczce powinno się znaleźć? Bez problemu wszystko sprzedają w aptece?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to w takim razie firanka w oknie tez jest siedliskiem kurzu i bakterii, posciel na ktorej spio dziecko tez jest siedliskiem kurzu i bakterii .... tak jak sie pierze firanki, ktore sa zakurzone , to baldachim tez sie sciga i pierze, nie widze jakiegos wiekszego problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Zadomowienie
|
Kism gratuluję zakończenia kompletowania wyprawki
![]() My też wczoraj na zakupach, ale bardziej spożywczych, choć kupiłam Lovelę i 3 rampersy (nie mogłam się powstrzymać) i chciałam jeszcze pampersy, ale widziałam newborn 2-5kg i 3-6kg i huggies z wycięciem na pępek 3-6g i zgłupiałam, więc nie wzięłam żadnych. W przyszłym tygodniu jedziemy po wanienkę, przewijak, materac i resztę kosmetyków i myślę, że na tym się skończy, zawsze w razie czego mąż będzie mógł dokupić. I czekam na zamówienia z allegro. Mam dziś ogromnego lenia i znowu chyba nic nie zrobię, oprócz obiadu-a propo- macie pomysł na coś dobrego? Bo mam ochotę na fasolkę żółtą tylko nie wiem z czym to połączyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Zakorzenienie
|
wg położnej - tłumacząc na polski to pierwsze stadium porodu, ale ono długo trwa
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez mam problem co zrobic na obiad, nie chce mi sie ggotowac ![]() ale mam kupe skladnikow na pieczonki, wiec pewnie na tym sie skonczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() O baldachimach nieraz już była mowa... Po prostu trzeba go regularnie prać i tyle ![]() Moje zakupy w aptece obejmowały: paracetamol w czopkach Disnemar (sól morska do nosa) Octecnisept/spirytus 95% sól fizjologiczna jałowe gaziki Tantum Rosa Linomag (zielony do pupy) Linomag Sun (na ten podawany przez agatę się zdecydowałam) Maltan To chyba wszystko... EDIT: Spirytus to akurat nie w aptece, tylko w alkoholowym ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-05 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostanio jak miałam na fasolę żółtą ochotę to zrobiłam taki obiad - fasolę gotowałam a potem z masełkiem i bułką tartą na patelni przysmażyłam, do tego były ziemniaczki i kotlet - w moim wypadku akurat pierś z kurczaka, ale może być cokolwiek, np pocięte mięso wołowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się tak cieszyłam, jak mi z Maksem na przełomie 37/38 tc opadł brzuch, a jeszcze miesiąc w ciąży chodziłam... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kism napisz proszę co masz w takiej apteczce? Bo ja na razie sól do noska. ![]() EDIT: widzę, że już napisałaś. Dzięki! I jeszcze mam pytanie. Czy kupujecie laktator? Czy dopiero jak będzie potrzebny. Bo ja się zastanawiam.
![]() |
#1243 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to moze ja tez wlasnie je mam? ![]() ![]() dzis jeszcze zakupie reszte kosmetykow - sudocrem do pupsztola, octanisept do pepuszka, sol morska i tantum rosa ostatnio ktoras z Was pokazywala takie fajne nakladki na deske WC - do szpitala jak znalazl bo nie wiem czy na "rycerza" po porodzie dam rade ![]() aha i Maltan na sutki ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
wysle meza po porodzie jak co Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-05 o 10:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dopiero jak będzie potrzebny, póki co to zbędny ( a do tego spory) wydatek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie wtrąbiłam pol milki
ide sie zaraz wykąpac i zawijam po material i klej papap milego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laktatora nie kupuję w ogóle. Dziecię do piersi to dla mnie najlepszy laktator, ale ja to już mam sprawdzone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny,
mam takie pytanie do doświadczonych. Jak rozpoznać odchodzące wody? Bo właśnie się trochę zaniepokoiłam, zrobiło mi się dosyć mocno mokro i to dosyć szybko (nie wygląda mi to na nietrzymanie moczu ![]() Czy one jakoś specjalnie wyglądają? Pachną? A może mogę coś wymacać? Dzwonić do położnej czy lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapisz sobie nr. tel do którejś z nas, żeby chociaż smska puścić jak się zacznie. Znikniesz nagle, a my się będziemy martwić ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie: czy potrzebna jest pościel do wózka, upatrzyłam sobie taką http://allegro.pl/baby-raj-komplet-d...242408540.html i nie wiem czy kupować ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Ja kupiłam laktator bo różnie może być.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-05 o 10:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1250 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry, u nas też dzień mało optymistycznie nastrajający, ale co zrobić. Wczoraj się trochę na ogrodzie w słoneczku wygrzałam i naładowałam baterie, ciekawe na jak długo starczy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1251 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze by było moim zdaniem, żeby dzisiaj ktoś Cię zbadał i stwierdził, co to, ale też na spokojnie, nie musisz biec natychmiast. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Rozeznanie
|
Onething, a może coś z mojego ulubionego kulinarnego bloga Cię zainspiruje
![]() Mnie się podoba ten przepis, jeśli mąż mięsożerny, to można do tego podać np. pociętą na paski lub małe kawałeczki pierś kurczaka, usmażoną na złoto. Ja ostatnio zrobiłam takie właśnie małe kawałki kurzej piersi w sposób następujący: pociętego kurczaka (takie kostki 2x2 cm) bez doprawiania obtaczałam w panierce - mąka kukurydziana wymieszana z pieprzem cytrynowym i vegetą. I takie kawałki prosto na gorący olej, usmażyłam na rumiano-złocisty kolor ![]() ![]() Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-04-05 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
NO wlasnie jak to jest z ta posciela do wozka? ?
czy wystarczy zwykluy kocyk miekki?? ja bylam 1szy raz we wt na szkole rodzenia. Nic nowego sie nie dowiedzialam, bo wsyztko wiem od Was ;] No ale z takich rzeczy oi spraw szpitalnych- mezczyzna jak sie juz dziecko urodzi nie moze przychodzic do pokoju, nie ma odwiedzi n rodizny i tp, mozna sobie wyjsc calkowicie poza oddzial tylko. Pierworodki sa zazwyczaj nacinane, takze raczej nie ma czegos takeigo jak chronienie krocza. Dziecko jest w takim wozeczku caly czas przy mnie przez te dni jak leze w szpitalu. Nastepna sr we wt, bedziemy zwiedzac porodowke, bo samemu ot tak nie mozna, wiec w sumie fajnie. Szkoda, ze tz bedzie mial sluzbe bo sporo podobno spraw bedzie keirowanych do mezczyzn. Tz pojechal odrobaczyc kota przed narodzinami malego,ja leze, cos tam czuje w brzuchu, nie moge sie doczekac wizyty. zamiast tego osconiseptu na pepek ktos podawal cos o identycznym skladzie tylko duzo tansze, mam zapisana nazwe jak cos w notesie. mam lenia ....
#1255 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Robi się! Cytat:
![]() Nieee, niewiel... moim zdaniem. Wszystkiego tego samego tu można się dowiedzieć ![]() Były ćwiczenia kąpieli na lalce, pokazywanie kolejności (w zasadzie wszystko mniej więcej tak jak w tym moim opisie kąpieli) i to chyba zwłaszcza dla tatusiów było fajne, ale i bez tej nauki na pewno dacie radę z kąpielą ![]() Pokazywała jeszcze położna, jak się zawija dziecko w taki "tobołek" na oddziale w 3 pieluchy tetrowe i rożek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Libretko ale córeczka już duża! Brawo ![]() Karozka ja nie robiłam takiego badania więc nie pomogę, ale trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wyszło tak jak powinno! Kapukat ale dziwnie z tym lekarzem ![]() ![]()
#1257 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jestem taka nie wyspana, coraz gorzej spie. Mam wrażenie, ze czasami w ogole:/ Nic mi sie nie chce, a chciałam troszke ogarnać mieszkanie. Miłego dnia. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1258 |
Rozeznanie
|
Wiem, że co szpital to inne zwyczaje i wymogi, ale pokażę Wam listę rzeczy do zabrania na porodówkę dostępną na stronie mojego szpitala:
http://szpitalmadalinskiego.pl/abcpa...obytuwszpitalu Może Wam się przyda przy szykowaniu torby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak kupiłam - po pierwsze dlatego, że był w promocji, po drugie dla tego że w mojej rodzinie dziewczyny mają problem z nawałem pokarmu i potem cierpią z powodu zapalenia piersi, więc moja bratowa i mama powiedziały żebym na wszelki wypadek miała - taki najprostrzy, co bym potem nie musiała antybiotyków łykać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
masz rację, zrobię to jak tylko ogranę dom. Bo po co macie się martwić? już nam zmartwień wystarczy nie wiem co mi się dzisiaj stało, ale robię generalne porządki! wywaliłam wszystko z szaf szafek, łazienki, posprzątałam kuchnie, założylam nowe zasłonki, jeszcze chciałabym przed porodem zdążyć zmienić dwa karnisze, bo są okropne....idę sprzątać dalej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.