U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-05, 11:29   #4141
qsloncu
Wtajemniczenie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ja już przerabiałam takie coś 2 razy - po 1 razie w każdej piersi
ratunek:
1) przystawianie malucha
2) masaż, najlepiej pod ciepłym prysznicem przed karmieniem
3) kapusta! - to naprawdę się sprawdza
kapusta rozwałkowana wałkiem i zimna z lodówki. Zimno powoduje że mleka Ci nie przybiera po ciepłym prysznicu i masażu, a sok z kapusty działa przeciwzapalnie.

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 11:31   #4142
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Dziewczyny ja sie nie odzywalam bo nadal jestem w szoku!
Wyobrazcie sobie ze jak wczoraj wrocilismy od okulisty (samochodem TZ-a) to zorientowalam sie ze na parkingu gdzie zostawilam moj samochod - samochodu brak
W pierwszej chwili myslalam ze moze gdzie indziej zaparkowalam albo pozyczylam komus samochod i zpaomnialam (wiadomo ze zakrecony czlowiek troche w ciazy), ale nie!
UKRADLI MI SAMOCHOD!
W bialy dzien spod domu w ciagu 3 godzin jak nas nie bylo!
Ja nadal nie moge w to uwierzyc!
Tz zaraz pojechal na policje bo przeciez ja wieczorem jeszcze z Adasiem nie pojade, no i tak typowo- na posterunku nikogo nie bylo
Ale zadzwonil pod 112 i super bo gadaja tam po angielsku ,no i wyobrazcie sobie ze policje przyslali do nas do domu
No,przyjeli zgloszenie kradziezy i teraz czekamy co dalej
Normalnie nieszczescia naprawde chodza parami - najpierw Adasia brodka szyta ,a nastepny dzien ukradna samochod!
Myslalam ze moze z tego wszystkiego cos sie w nocy rozkreci, ale jednak nie!

JOLKA - nareszcie! GRATULACJE DLA CIEBIE I MICHASIA

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 11:34   #4143
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

desia współczuje
Stary 2012-04-05, 11:34   #4144
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Wyobrazcie sobie ze jak wczoraj wrocilismy od okulisty (samochodem TZ-a) to zorientowalam sie ze na parkingu gdzie zostawilam moj samochod - samochodu brak
W pierwszej chwili myslalam ze moze gdzie indziej zaparkowalam albo pozyczylam komus samochod i zpaomnialam (wiadomo ze zakrecony czlowiek troche w ciazy), ale nie!
UKRADLI MI SAMOCHOD!
Tz zaraz pojechal na policje bo przeciez ja wieczorem jeszcze z Adasiem nie pojade, no i tak typowo- na posterunku nikogo nie bylo
Ale zadzwonil pod 112 i super bo gadaja tam po angielsku ,no i wyobrazcie sobie ze policje przyslali do nas do domu
Normalnie nieszczescia naprawde chodza parami - najpierw Adasia brodka szyta ,a nastepny dzien ukradna samochod!

o kurde!
a miałaś auto casco?

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 11:38   #4145
tikki85
Zakorzenienie

Desia . Co za marginesy chodzą po drogach i kradną
Stary 2012-04-05, 11:39   #4146
Mała!
Zakorzenienie

Dziewczyny dzieki za odpowiedzi!
kapusta juz w lodowce ( czy ja dac do zamrazalki??)... nie czuje zeby piers byla obrzeknieta bardziej niz zwykle...poprostu cala boli a najbardziej przy jakimkolwiek dotyku!
Nie czuje guzkow, jest twardsza jak sie zapelni i wtedy tez bardziej boli...
Delikatnie ja w nocy masowalam...ale ze lzami w oczach...w internecie sa sprzeczne info bo pisza zeby masowac i rozgrzewac...inni zeby chlodne oklady i nie masowac bo ropien mozna zrobic!

Pod pacha mnie nie boli! Tylko cala piers ale pacha nie
nie wiem co moge zrobic...no maly juz dwa razy ja wyssal...a ona boli tak samo! Ale najbardziej u dolu piersi!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 11:41   #4147
mag_99
Rozeznanie

my dziś byliśmy na usg bioderek - jak na miesięczne dziecko jest ok, dr kazał szeroko pieluchować, kłaść na brzuszku i nosić przez biodro, żeby bioderka się wykształcały
kontrolę mamy za 6-8 tyg

muszę tylko Filipowi ćwiczyć stopy bo zawija je do środka, pokazał jak to robić

dziewczyny z Wrocławia i okolic - jak chcecie umówić się na usg bioderek na nfz w logicznym terminie mogę podać namiary, czeka się ok 3 tyg

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-04-05, 11:45   #4148
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja się mogę zgłosić na ochotnika
ale tylko jesli ja tez moge

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 11:45   #4149
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzieki za odpowiedzi!
kapusta juz w lodowce ( czy ja dac do zamrazalki??)... nie czuje zeby piers byla obrzeknieta bardziej niz zwykle...poprostu cala boli a najbardziej przy jakimkolwiek dotyku!
Nie czuje guzkow, jest twardsza jak sie zapelni i wtedy tez bardziej boli...
Delikatnie ja w nocy masowalam...ale ze lzami w oczach...w internecie sa sprzeczne info bo pisza zeby masowac i rozgrzewac...inni zeby chlodne oklady i nie masowac bo ropien mozna zrobic!

Pod pacha mnie nie boli! Tylko cala piers ale pacha nie
nie wiem co moge zrobic...no maly juz dwa razy ja wyssal...a ona boli tak samo! Ale najbardziej u dolu piersi!
Mała ja miałam identycznie, całą noc nie spałam, bo ból przy każdym ruchu niesamowity, pierś była taka silikonowa - twarda, grudek nie było, rano zmierzyłam temperaturę i 37,4 ;/
masuj i rozgrzewaj przed karmieniem - rozluźnia kanaliki mleczne, a po karmieniu kapusta (w lodówce wystarczy) - obkurcza i działa przeciwzapalnie

ulgę poczujesz już przy pierwszym liściu, a jutro już będzie po bólu

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-04-05, 11:47   #4150
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
o kurde!
a miałaś auto casco?
Na szczescie mielismy wszystko, wiec mysle ze nie bedzie problemu z ubezpieczeniem, ale i tak sie czlowiek nastresuje, tym bardziej ze policja dosyc nas wymaglowala dziwnymi pytaniami, nie wiem czy takie maja procedury czy kazdego traktuja podejrzliwie
A mnie brzuch rozbolal jak wyszli i 3 razy na ubikacje lecialam, myslalm ze sie zaczyna , a jednak nie

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-05, 11:47   #4151
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś pierwszeństwo do rodzenia, bo mam na dziś termin i proszę mi się tu nie wciskać .

Nikii mój powiedział "wytrzymaj, jeszcze trochę, a może jutro urodzisz"
Przeczytałam Andrei co napisałaś to kopnęła mnie w żebro. Pewnie sobie pomyślała gadajcie co chcecie ja wyjdę kiedy będę miała na to ochotę. Oby mnie nie przetrzymała tak jak Ewelinka Karolcę
Albo kopnęła na znak że już za niedługo się pojawi

Cytat:
UKRADLI MI SAMOCHOD!

Co za pech :/ współczuję kochana tyle nerwów...
Oby odzyskali Twój samochód

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 11:50   #4152
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Na szczescie mielismy wszystko, wiec mysle ze nie bedzie problemu z ubezpieczeniem, ale i tak sie czlowiek nastresuje, tym bardziej ze policja dosyc nas wymaglowala dziwnymi pytaniami, nie wiem czy takie maja procedury czy kazdego traktuja podejrzliwie
A mnie brzuch rozbolal jak wyszli i 3 razy na ubikacje lecialam, myslalm ze sie zaczyna , a jednak nie
no to chociaż tyle...
pewnie mają takie służbowe procedury
tylko niepotrzebnie się stresu najadłaś

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-04-05, 11:50   #4153
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ale tylko jesli ja tez moge
Ja nie mam nic przeciwko Pod warunkiem że rodzimy w tym samym dniu lub Ty dzień po mnie tak jak na liście
Stary 2012-04-05, 11:55   #4154
mag_99
Rozeznanie

dziewczyny chyba trzeba szybko wątek skończyć, bo jak Jolki nie ma to nie jest lista rozpakowanych mamuś uzupełniona

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-04-05, 12:07   #4155
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki..

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny - muszę w końcu spakować do torby rzeczy dla młodego, bo moje to w sumie spakowane i w związku z tym mam pytanie: brałyście "w razie czego" butelkę? I wygotowywałyście ją, sterylizowałyście czy tylko wyparzałyście?
Ja gotowałam 5 minut w garnku i butelkii laktator i smoczki

Cytat:
Mam doła na maksa...siedzę i ryczę, bo w końcu wszyscy poszli spać i mogę posiedzieć w samotności.
Może jakaś komedia + cos dobrego do jedzonka by pomogło?

A to przenośne łóżeczko bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a jednak to były zwiastuny porodu te złe samopoczucie jolki
Kurcze mi od 2 dni jest średnio dobrze zwłaszcza w nocy....no ale mam nadzieję że to nie to

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to mnie dziś strasznie boli brzuch jak na okres..
O nie zaciskaj nogi...bo mnie jeszcze nic nie boli okresowo

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny zapytam ,choc pewnie juz o tym nieraz pisalyscie, jak u was ze szczepieniami ? tylko obwoiazkowe czy te platne tez?
Ja szczepię bezpłatnymi tymi obowiązkowymi + płatnie na pneumokoki tylko, bo pracuję w przedszkolu więc jest ryzyko że jakaś cholerę przyniosę.

Desia o kurcze....ale wam się tydzień trafił..jakaś czarna seria..

Magzulaa i Jolka gratulacje!!!
Ciekawe tylko czemu Jolka miała cc?

Monia
Ivorek jaki fajny w tym samochodzie...tak dumnie sobie siedzi, a córeczka słodzinka

Alamig ależ Ty zgrabnie w tek końcówce wyglądasz...tożTy prawie wogóle brzucha nie masz

Moniq super sesja,a to zdjęcie avatarkowe wogóle wypas

Karo córeńka śliczna

Tż wczoraj mi złożył szafeczkę i komodę...zaraz będę zapełniać je ciuszkami i rzeczami synka....na dziś zostało łóżeczko do złożenia i finito...jeszcze tylko naklejki mi zostały do zamówienia...tylko nadal się zastanawiam czy te:
http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...225017955.html zestaw nr 2
czy te:
http://allegro.pl/naklejki-dzieci-fu...240005862.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nowy-100.jpg (27,0 KB, 26 załadowań)
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 12:08   #4156
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

co się dzieje??

rozwarcie i intensywność bólu się zwiększają. gin uważa, że przy odejściu wód nie zdążę dojechać
Stary 2012-04-05, 12:08   #4157
gucia6
Zakorzenienie

Jolka gratuluje

Desia... masakra

A ja w miesiac po porodzie pochwale sie swoim brzuchem... a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0377.jpg (24,5 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-04-05, 12:10   #4158
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
rozwarcie i intensywność bólu się zwiększają. gin uważa, że przy odejściu wód nie zdążę dojechać
mi tak powiedzieli przy obydwu porodach, zebym w przyszlosci nie czekala na odejscie wod...
zarowna Sandre jak i Rite urodzilam w przeciugu 45 minut od odejscia wod, a po odejsciu skurcze byly tak bolesne i czeste, ze moglabym po scianach chodzic
Stary 2012-04-05, 12:10   #4159
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczyny takie coś to chyba fajne rozwiązanie do łóżeczka KLIK. Zamiast podstawiać zwinięte kocyki .

Nikii fajnie by było jakby to był znak "zaraz wychodzę", ale mnie dalej nic nie boli .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 12:12   #4160
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
super ale zazdroszcze
to trzymamy

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

osz Ty lasko jedna !! też tak chce!!
Stary 2012-04-05, 12:14   #4161
Flowerbombka
Zadomowienie

Tikki no na allegro takie cos jest http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...226666707.html, ale ja narazie nie kupuję..spróbuje domowymi sposobami jak Aguśka...

Gucia super brzuszek juz masz
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 12:21   #4162
tikki85
Zakorzenienie

Flowerbombka śliczne mebelki! Ja wybrałabym te drugie naklejki, bo Kubusie strasznie oklepane .
Co do łóżeczka to zostaje u nas, więc jak Maleńka będzie spać w dzień to będzie mogła spać w salonie.

Gucia śliczny brzuszek

Puma...nie bawię się z Tobą . FOCH!

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ciekawe tylko czemu Jolka miała cc?
W SMSie, który Wam zacytowałam pisała, że zastanawia się, czy może zapytać o CC, żeby się już nie męczyć jak skurcze nie postępują. Pewnie nie miała już sił
Stary 2012-04-05, 12:25   #4163
desia888
Wtajemniczenie

wogole to u okulisty okazalo sie ze siatkowka w porzadku, ale za to mam o wiele za krotki nerw wzrokowy
Pytala sie czy cos na ten temat wiem ze tak mam zawsze, czy tak mi sie teraz zrobilo podczas ciazy, a ja nie mam pojecia!
No i ona mowi ze opisuje co i jak widzi a decyzje co do porodu pozostawia poloznikowi, wiec normalnie znowu nic nie wiem!
Duzo nie moge sie doszukac o tym nerwie wzrokowym
Ale Ona twierdzi ze Ginekolog powinien wiedziec , najwazniejsze dla mnie pytanie czym mi to grozi, a ona mi tego nie powiedziala a jak tak wprost tez zapomnialam spytac, bo taka jakas dziwna ta lekarka byla!
No po prostu pieknie!
Wie ktos cos na temat nerwu wzrokowego?

Viki 28.04.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-05, 12:30   #4164
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny takie coś to chyba fajne rozwiązanie do łóżeczka KLIK. Zamiast podstawiać zwinięte kocyki .
.
hmmm... rozwiazanie niby fajne, ale jak dla mnie to kolejny chwyt marketingowy przemyslu dzieciecego

my jak Rita lezy na kanapie, to kladziemy poduszke (taka dluga i waska) od strony brzegu, a i tak najczesciej malenka lezy na macie edukacyjnej na podlodze, takze najgorsze co sie moze stac, to jakas zabawka moze na nia spasc

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
niestety nie pomoge

a jak to wygladalo z Adasiem? Mialas jakies problemy ze wzrokiem? W czasie ciazy albo po? Pogorszenie wzroku?
Stary 2012-04-05, 12:33   #4165
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Jolka gratuluje

Desia... masakra

Wow, pieknie!

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
hmmm... rozwiazanie niby fajne, ale jak dla mnie to kolejny chwyt marketingowy przemyslu dzieciecego

my jak Rita lezy na kanapie, to kladziemy poduszke (taka dluga i waska) od strony brzegu, a i tak najczesciej malenka lezy na macie edukacyjnej na podlodze, takze najgorsze co sie moze stac, to jakas zabawka moze na nia spasc

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

niestety nie pomoge

a jak to wygladalo z Adasiem? Mialas jakies problemy ze wzrokiem? W czasie ciazy albo po? Pogorszenie wzroku?
Z Adasiem mialam robione badania oka w szwecji i bylo wszystko w porzadku, tzn nie znalezli przeciwwskazan do porodu sn i faktycznie poszlo dobrze, dlatego tym razem myslalam ze bedzie to bardziej rutynowe badani i dlatego tez tak dlugo zwlekalam.
W tej ciazy wzrok pogorszyl mi sie juz jak na ta chwile o 2 dioptrie, ale z tego co czytalam i co ta lekarka mowi to nie jest to jakis wielki problem i powinno to po ciazy wrocic do normy.
Tylko ten nerw ja zaniepokoil!
A ja w 100 % jestem nastawiona na porod sn

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-05, 12:36   #4166
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Z Adasiem mialam robione badania oka w szwecji i bylo wszystko w porzadku, tzn nie znalezli przeciwwskazan do porodu sn i faktycznie poszlo dobrze, dlatego tym razem myslalam ze bedzie to bardziej rutynowe badani i dlatego tez tak dlugo zwlekalam.
W tej ciazy wzrok pogorszyl mi sie juz jak na ta chwile o 2 dioptrie, ale z tego co czytalam i co ta lekarka mowi to nie jest to jakis wielki problem i powinno to po ciazy wrocic do normy.
Tylko ten nerw ja zaniepokoil!
A ja w 100 % jestem nastawiona na porod sn
kurcze 2 dpt w tak krotkim czasie to nie jest dobry znak...

moze powinnas to skonsultowac z jakims innym lekarzem?
Stary 2012-04-05, 12:53   #4167
lena_mi
Zakorzenienie

desia szok!!! o matko, ale się nastresowałaś! dobrze, że ubezpieczony samochód!

a jak u okulisty?

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
O nie zaciskaj nogi...bo mnie jeszcze nic nie boli okresowo
ale jest Ci niedobrze, a mi nic takiego nie dolega

ale.... właśnie zauważyłam, że pojawiła mi sie taka wydzielina mleczna, adaikaka Ty chyba taką miałas i Tikki?
kurcze ciekawe co to..
Stary 2012-04-05, 12:53   #4168
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ewelinka chce byc non stop przy cycusie po prostu wysiadam
Nie miala tak nigdy a od wczorajszego popołudnia to jakis koszmar
Może to skok rozwojowy? Wtedy dzieciaczki potrzebują ciut więcej mleka, chca być przy piersi,by podkręcić laktację

http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja przez to mam glupie mysli ,ze sie nie najada,
chcialabym zeby mial juz z pol roku i wszystko sie unormowalo,zebym mogla go czyms zajac zabawiac, a tak tylko cyc mu w glowie

dziewczyny nawilzacie czyms skóre maluszka? czy wystarcza wam plyn do kapieli natluszczajacy? czyscicie uszka patyczkami?
qsloncu jak sie uda to zlapie na gora minute i wypluwa.
Teraz kąpiemy się w Nivea, wcześniej w Oilatum. Nie widzę sensu używać natłuszczaczy, jesli skórka juz odżyła i nie jest bardzo przesuszona. Jesli widzę suche "części" ciałka, to smaruję tez Nivea, jedynie czoło i brwi (ciemieniucha) oliwką tez Nivea. Ale ja z tych nielubiących przesytu chemii... Pupcię też smaruję Linomagiem maścią, ale tylko po kąpieli (co 2 dzień), chusteczek zaczęłam używać niedawno- wcześniej woda przegotowana, i wycieram nie zawsze, w sensie po zwykłym siku , chyba że po nocy...Myślę, że nie ma co przyzwyczajać skóry do chemii.
Byłam dziś ze starszym u lekarza i przy okazji wspomniałam o Agacie, jej pierdkowych problemach itd. Poleciła mi zmianę mleka na Bebilon Comfort (z Bebika)+ krople Delicol. Jedno i drugie na walkę z laktozą Czasem laktoza u malutkich dzieci powoduje właśnie problemy brzuszkowe- nie są one w stanie trawić jej bez dodatkowych atrakcji, typu wzdęcia, bączki. Podałam juz butlę z nowym mlekiem+kropelki. Tfu, tfu, pierdków nie widać
Stary 2012-04-05, 12:56   #4169
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ale laseczka jesteś!

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Flowerbombka śliczne mebelki! Ja wybrałabym te drugie naklejki, bo Kubusie strasznie oklepane .
Co do łóżeczka to zostaje u nas, więc jak Maleńka będzie spać w dzień to będzie mogła spać w salonie.
Mi też się podobają bardziej te drugie naklejki, jestem podobnego zdania co Tikki

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
wogole to u okulisty okazalo sie ze siatkowka w porzadku, ale za to mam o wiele za krotki nerw wzrokowy
Pytala sie czy cos na ten temat wiem ze tak mam zawsze, czy tak mi sie teraz zrobilo podczas ciazy, a ja nie mam pojecia!
No i ona mowi ze opisuje co i jak widzi a decyzje co do porodu pozostawia poloznikowi, wiec normalnie znowu nic nie wiem!
Duzo nie moge sie doszukac o tym nerwie wzrokowym
Ale Ona twierdzi ze Ginekolog powinien wiedziec , najwazniejsze dla mnie pytanie czym mi to grozi, a ona mi tego nie powiedziala a jak tak wprost tez zapomnialam spytac, bo taka jakas dziwna ta lekarka byla!
No po prostu pieknie!
ojoj, to dziwne, nie mam pojęcia o co chodzi..
szukałaś w necie?

właśnie wklpałam w google, ale nic nie znalazłam

ten nerw się skrócił czy niby zawsze był krótki?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-05 o 13:00
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 13:02   #4170
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dziś pierwszeństwo do rodzenia, bo mam na dziś termin i proszę mi się tu nie wciskać .

Nikii mój powiedział "wytrzymaj, jeszcze trochę, a może jutro urodzisz"
Przeczytałam Andrei co napisałaś to kopnęła mnie w żebro. Pewnie sobie pomyślała gadajcie co chcecie ja wyjdę kiedy będę miała na to ochotę. Oby mnie nie przetrzymała tak jak Ewelinka Karolcę
Tikki85, trzymam dzis za ciebie kciuki. Dzis masz termin, nalezy ci sie bobas

Cytat:
UKRADLI MI SAMOCHOD!
Co za niefart! Dobrze ze mieliscie ubezpieczenie! Mimo wszystko timing fatalny, ja dzis planuje wstawic do auta fotelik i torby, az strach pomyslec ze mogliby auto z calym porodowym wyposazeniem gwizdnac

Cytat:

Gucia, ale z ciebie lachonek

Mala, KArolca, Tynka i wszystkie dziewczyny ktore teraz przezywaja ciezkie chwile z maluszkami - mam nadzieje ze problemy szybko odejda w niepamiec i z kazdym dniem bedzie tylko lepiej

Ja dzis pieke pasztet na swieta, jutro bedzie proba sernikowa Do tej pory sernik robilam dwa razy w zyciu, statystyki udawalnosci mam fifty-fifty
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości