|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
kapusta rozwałkowana wałkiem i zimna z lodówki. Zimno powoduje że mleka Ci nie przybiera po ciepłym prysznicu i masażu, a sok z kapusty działa przeciwzapalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Dziewczyny ja sie nie odzywalam bo nadal jestem w szoku!
Wyobrazcie sobie ze jak wczoraj wrocilismy od okulisty (samochodem TZ-a) to zorientowalam sie ze na parkingu gdzie zostawilam moj samochod - samochodu brak ![]() W pierwszej chwili myslalam ze moze gdzie indziej zaparkowalam albo pozyczylam komus samochod i zpaomnialam (wiadomo ze zakrecony czlowiek troche w ciazy ![]() UKRADLI MI SAMOCHOD! W bialy dzien spod domu w ciagu 3 godzin jak nas nie bylo! Ja nadal nie moge w to uwierzyc! Tz zaraz pojechal na policje bo przeciez ja wieczorem jeszcze z Adasiem nie pojade, no i tak typowo- na posterunku nikogo nie bylo ![]() Ale zadzwonil pod 112 i super bo gadaja tam po angielsku ,no i wyobrazcie sobie ze policje przyslali do nas do domu ![]() No,przyjeli zgloszenie kradziezy i teraz czekamy co dalej ![]() Normalnie nieszczescia naprawde chodza parami - najpierw Adasia brodka szyta ,a nastepny dzien ukradna samochod! Myslalam ze moze z tego wszystkiego cos sie w nocy rozkreci, ale jednak nie! JOLKA - nareszcie! GRATULACJE DLA CIEBIE I MICHASIA ![]()
#4144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a miałaś auto casco? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
Desia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za odpowiedzi!
kapusta juz w lodowce ( czy ja dac do zamrazalki??)... nie czuje zeby piers byla obrzeknieta bardziej niz zwykle...poprostu cala boli a najbardziej przy jakimkolwiek dotyku! Nie czuje guzkow, jest twardsza jak sie zapelni i wtedy tez bardziej boli... Delikatnie ja w nocy masowalam...ale ze lzami w oczach...w internecie sa sprzeczne info bo pisza zeby masowac i rozgrzewac...inni zeby chlodne oklady i nie masowac bo ropien mozna zrobic! Pod pacha mnie nie boli! Tylko cala piers ale pacha nie ![]() ![]()
#4147 |
Rozeznanie
|
my dziś byliśmy na usg bioderek - jak na miesięczne dziecko jest ok, dr kazał szeroko pieluchować, kłaść na brzuszku i nosić przez biodro, żeby bioderka się wykształcały
kontrolę mamy za 6-8 tyg muszę tylko Filipowi ćwiczyć stopy bo zawija je do środka, pokazał jak to robić dziewczyny z Wrocławia i okolic - jak chcecie umówić się na usg bioderek na nfz w logicznym terminie mogę podać namiary, czeka się ok 3 tyg |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
masuj i rozgrzewaj przed karmieniem - rozluźnia kanaliki mleczne, a po karmieniu kapusta (w lodówce wystarczy) - obkurcza i działa przeciwzapalnie ulgę poczujesz już przy pierwszym liściu, a jutro już będzie po bólu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Wtajemniczenie
|
Na szczescie mielismy wszystko, wiec mysle ze nie bedzie problemu z ubezpieczeniem, ale i tak sie czlowiek nastresuje, tym bardziej ze policja dosyc nas wymaglowala dziwnymi pytaniami, nie wiem czy takie maja procedury czy kazdego traktuja podejrzliwie
![]() A mnie brzuch rozbolal jak wyszli i 3 razy na ubikacje lecialam, myslalm ze sie zaczyna , a jednak nie ![]()
#4151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby odzyskali Twój samochód ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie mają takie służbowe procedury tylko niepotrzebnie się stresu najadłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nic przeciwko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Rozeznanie
|
dziewczyny chyba trzeba szybko wątek skończyć, bo jak Jolki nie ma to nie jest lista rozpakowanych mamuś uzupełniona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |||
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to przenośne łóżeczko bardzo fajne ![]() Kurcze mi od 2 dni jest średnio dobrze zwłaszcza w nocy....no ale mam nadzieję że to nie to ![]() O nie ![]() ![]() Cytat:
Desia o kurcze....ale wam się tydzień trafił..jakaś czarna seria.. Magzulaa i Jolka gratulacje!!! ![]() ![]() Ciekawe tylko czemu Jolka miała cc? Monia Ivorek jaki fajny w tym samochodzie...tak dumnie sobie siedzi, a córeczka słodzinka ![]() Alamig ależ Ty zgrabnie w tek końcówce wyglądasz...tożTy prawie wogóle brzucha nie masz ![]() Moniq super sesja,a to zdjęcie avatarkowe wogóle wypas ![]() Karo córeńka śliczna ![]() Tż wczoraj mi złożył szafeczkę i komodę...zaraz będę zapełniać je ciuszkami i rzeczami synka....na dziś zostało łóżeczko do złożenia i finito...jeszcze tylko naklejki mi zostały do zamówienia...tylko nadal się zastanawiam czy te: http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...225017955.html zestaw nr 2 czy te: http://allegro.pl/naklejki-dzieci-fu...240005862.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Rozeznanie
|
rozwarcie i intensywność bólu się zwiększają. gin uważa, że przy odejściu wód nie zdążę dojechać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Jolka gratuluje
![]() ![]() ![]() Desia... masakra ![]() A ja w miesiac po porodzie pochwale sie swoim brzuchem... a co ![]()
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zarowna Sandre jak i Rite urodzilam w przeciugu 45 minut od odejscia wod, a po odejsciu skurcze byly tak bolesne i czeste, ze moglabym po scianach chodzic ![]()
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny takie coś to chyba fajne rozwiązanie do łóżeczka KLIK. Zamiast podstawiać zwinięte kocyki
![]() Nikii fajnie by było jakby to był znak "zaraz wychodzę", ale mnie dalej nic nie boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to trzymamy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zadomowienie
|
Tikki no na allegro takie cos jest http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...226666707.html, ale ja narazie nie kupuję..spróbuje domowymi sposobami jak Aguśka...
Gucia super brzuszek juz masz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
Flowerbombka śliczne mebelki! Ja wybrałabym te drugie naklejki, bo Kubusie strasznie oklepane
![]() Co do łóżeczka to zostaje u nas, więc jak Maleńka będzie spać w dzień to będzie mogła spać w salonie. Gucia śliczny brzuszek ![]() ![]() Puma...nie bawię się z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- W SMSie, który Wam zacytowałam pisała, że zastanawia się, czy może zapytać o CC, żeby się już nie męczyć jak skurcze nie postępują. Pewnie nie miała już sił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Wtajemniczenie
|
wogole to u okulisty okazalo sie ze siatkowka w porzadku, ale za to mam o wiele za krotki nerw wzrokowy
![]() Pytala sie czy cos na ten temat wiem ze tak mam zawsze, czy tak mi sie teraz zrobilo podczas ciazy, a ja nie mam pojecia! No i ona mowi ze opisuje co i jak widzi a decyzje co do porodu pozostawia poloznikowi, wiec normalnie znowu nic nie wiem! Duzo nie moge sie doszukac o tym nerwie wzrokowym ![]() Ale Ona twierdzi ze Ginekolog powinien wiedziec , najwazniejsze dla mnie pytanie czym mi to grozi, a ona mi tego nie powiedziala a jak tak wprost tez zapomnialam spytac, bo taka jakas dziwna ta lekarka byla! No po prostu pieknie! Wie ktos cos na temat nerwu wzrokowego?
![]() |
#4164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jak Rita lezy na kanapie, to kladziemy poduszke (taka dluga i waska) od strony brzegu, a i tak najczesciej malenka lezy na macie edukacyjnej na podlodze, takze najgorsze co sie moze stac, to jakas zabawka moze na nia spasc ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- niestety nie pomoge ![]() a jak to wygladalo z Adasiem? Mialas jakies problemy ze wzrokiem? W czasie ciazy albo po? Pogorszenie wzroku?
![]() |
#4165 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
W tej ciazy wzrok pogorszyl mi sie juz jak na ta chwile o 2 dioptrie, ale z tego co czytalam i co ta lekarka mowi to nie jest to jakis wielki problem i powinno to po ciazy wrocic do normy. Tylko ten nerw ja zaniepokoil! A ja w 100 % jestem nastawiona na porod sn ![]()
![]() |
#4166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze powinnas to skonsultowac z jakims innym lekarzem?
![]() |
#4167 |
Zakorzenienie
|
desia szok!!! o matko, ale się nastresowałaś! dobrze, że ubezpieczony samochód!
a jak u okulisty? ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- ale jest Ci niedobrze, a mi nic takiego nie dolega ![]() ale.... właśnie zauważyłam, że pojawiła mi sie taka wydzielina mleczna, adaikaka Ty chyba taką miałas i Tikki? kurcze ciekawe co to.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html Cytat:
![]() ![]() Byłam dziś ze starszym u lekarza i przy okazji wspomniałam o Agacie, jej pierdkowych problemach itd. Poleciła mi zmianę mleka na Bebilon Comfort (z Bebika)+ krople Delicol. Jedno i drugie na walkę z laktozą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | ||
Zakorzenienie
|
ale laseczka jesteś!
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
szukałaś w necie? właśnie wklpałam w google, ale nic nie znalazłam ten nerw się skrócił czy niby zawsze był krótki? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-05 o 13:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gucia, ale z ciebie lachonek ![]() Mala, KArolca, Tynka i wszystkie dziewczyny ktore teraz przezywaja ciezkie chwile z maluszkami - mam nadzieje ze problemy szybko odejda w niepamiec i z kazdym dniem bedzie tylko lepiej ![]() Ja dzis pieke pasztet na swieta, jutro bedzie proba sernikowa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.