U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-04, 15:03   #3991
tynka88
Zadomowienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Jolka trzymam kciuki za szybki postep

Mateusz dwie godziny dokazywal, troche doil cyca, troche plakal, a tearz spi.
Dziewczyny tak strasznie stresuje mnie to karmienie, boje sie ze maly spadnie z wagi, ze sie nie najada, ze bede musiala go karmic butelka...masakra nie myslalam ze to karmienie bedzie takie ciezkie.
Wyobrazalm sobie ze dostawie malego do piersi ,pocysia i pojdzie spac.

Moje sutki sie wyciagneły, jest niebo a ziemia, dlatego mały ma za co zlapac, nie wiem czy to zasluga laktatora czy synek sam sobie wyciagnal.

Udalo nam sie zjesc obiad, moze uda mi sie ugotowac zupe..

musze sobie spisac wszystkie pytania do poloznej, mam nadzieje ze bedzie to jakas przystepna babka i rozwieje moje watpliwosci.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:06   #3992
cziqua
Zadomowienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
My juz po spacerku.
Szymon spi i Filip tez....hehe
A Filip nie sypia w dzien, ale o 5 rano dzis sie obudzil wiec padł.

Gratulacje!

fajnie ze do nas powrocilas

o jaki slodziak ma piekne oczka
Co do spanka, to jak zje ok 20 tak potem je gdzie ok. 2 w nocy i o 6 rano dopiero

cudna Maleńka

ja ukladam na boczkach. Zawijam na noc w becik i kładę na boku i zabezpieczam z boku rogalem zeby niechcacy nie przewrocil sie na brzuszek. Rączke z tego boku na ktorym lezy trzeba ciut wysunac zeby na niej nie lezal bobas...
Zrobie Ci zdjecie jak chcesz jak ukladam i co podkladam
I prosze sie nie smucic.

Bardzo Ci wspolczuje Moze sie rozkreci cos szybciej? A kiedy zaczynasz 37 tydzien?

Czyli Ty juz tez niedlugo bedziesz rozpakowana mamusia

O jej jakie duze malenstwo. Moze dojdzie do takiej wagi jak moj Szymon ktory wazyl przy urodzeniu 3920
nie zdziwię się

a własnie snił mi się twój Filip śliczny chłopczyk naprawdę

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
alamig jaki Ty masz zgrabny brzuszek chciałabym taki i to 10 dni przed terminem

cziqua no brzusio to Ty sobie masz jak ja

Aguśka83 piękne fotki też mam taki leżaczek-bujaczek mój starszak niedawno go oddał bo siedział w nim do tej pory a dokładnie ja mu zabrałam dla dzidziusia (a dzidziuś w zamian ma mu przynieść prezent).
I mam nadzieje, że nie obrazisz się jak zgapimy imie i nasz synek też będzie Szymonem w końcu się na coś zdecydowaliśmy
oj mam mam i to całkiem spory

własnie robi mi się zupka kalafiorowa z koperkiem i dzikim ryżem na koniec łyżka masełka i miodzio

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:12   #3993
tikki85
Zakorzenienie

Zjadłam gołąbki i popiłam Kubusiem . Pyszne było .
Stary 2012-04-04, 15:16   #3994
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny tak strasznie stresuje mnie to karmienie, boje sie ze maly spadnie z wagi, ze sie nie najada, ze bede musiala go karmic butelka...masakra nie myslalam ze to karmienie bedzie takie ciezkie.

Moje sutki sie wyciagneły, jest niebo a ziemia, dlatego mały ma za co zlapac, nie wiem czy to zasluga laktatora czy synek sam sobie wyciagnal.

musze sobie spisac wszystkie pytania do poloznej, mam nadzieje ze bedzie to jakas przystepna babka i rozwieje moje watpliwosci.

Tynka ale dlaczego myslisz,ze sie nie najada i spadnie z wagi?
Pij duzo,moze herbatki na laktacje jesli myslisz ze masz malo pokarmu,przystawiaj malego czesto i nie stresuj sie niepotrzebnie!Wiekszosc matek jest w stanie wykarmic swoje dziecko,a nawet blizniaki.Jestem tego pewna.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Ale rano mialam nerwy.
Nie udawalo mi sie jajko na miekko,dopiero za trzecim razem wyszlo takie jak powinno byc.Ale to juz bylo po tym jak wylalam 3 litry lez

Wszystko mnie drazni.Ja juz chce rodzic!!
I jeszcze ta pogoda.Tak ladnie bylo,20 st minimum.
A teraz jest ...3 st!Wieje i pada.

Spakowalam z powrotem kombinezon zimowy dla malego...
Stary 2012-04-04, 15:17   #3995
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

Tynka ja tez mialam takie obawy na poczatku - tym bardziej ze nie przelewalo sie u mnie mleko, sciagalam np. 30ml w 20 min, gdzie dziewczyny pisaly ze 50ml w 5 min sciagaja. i gdy przychodzily polozne to zawsze mowilam o swoich obawach ze moze malutka sie nie najada, a one do mnie: przybiera na wadze?przybiera, robi kupke przynajmniej jedna na dobe?robi (ale czasami tak jest ze maluszki takie przez kilka dni potrafia nie zrobic kupki a sie najadaja), jesli spi to spokojnie i potrafi przespac 2-3h ? tak - no to znaczy ze sie najada.

anagat GRATULACJE!!!

Jolka POWODZENIA!!

tak Tikki Hani buziak specjalnie dla wizazowych cioc

moje dziecko jest jakies mega wytrzymale nie spala w nocy od 23-3.30, oczy miala jak 5zl, cos tam sobie mruczala, pojadla, zdrzemnela sie na 10min budzila sie i znowu to samo. a ja ja na polsnie karmilam na lezaco. co za nocny marek to brak slownawet nie pamietam kiedy rano ja przelozylam do gondoli, bo spi ze mna na lozku w przenosniej gondoli. teraz zasnela i ja tez sie zdrzemne.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:21   #3996
tikki85
Zakorzenienie

Gosiu, miejmy nadzieję, że to nasza masowa chandra to oznaka szybkiego porodu. Mnie chyba jedynie Peluska nie wkurza.
U mnie jest 16st ale też pada i jest nieciekawie na dworze.
Stary 2012-04-04, 15:34   #3997
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
kobitki czy każda z was miała prenatalne badania i UKG serduszka? bo ja nie mialam powiedziałam lekarzowi ze nie bylo mnie po prostu na nie stac .
Żadnych dodatkowo płatnych badań prenatalnych nie robiłam. Nie wiem co to UKG ale specjalistyczne badanie serduszka robilismy bo szpital w którym rodze nie ma patologi noworodka i żeby spokojniej rodzić zdecydowałam się.

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Uwaga Uwaga
Wiadomość od Jolki

"Hej, w nocy pojechałam z mężem na IP i mimo wszystko wzięli mnie na porodówkę Udało nam się z salą na poród rodzinny, byłam całą noc pod KTG, rano miałam wyjść ale zrobili USG i zdecydowali podać oksydocynę. Rozwarcie jest malutkie 1,5cm. Skurcze raz są raz nie. Ogólnie jest tu rzeźnia. Ja od wczoraj nic nie jadłam i nawet nie mogę. Mąż praktycznie tak samo. Jedna lekarka mówi, że dziś urodzę, a druga, że marnie to wygląda. Już mam dość. Nie wiem czy wypada, ale mam ochotę zapytać o CC. Pozdrawiam Was wszystkie".

Biedna musi się męczyć w szpitalu
Biedna JOlkaa Strasznie tak leżeć w szpitalu i czekać i co oni się jej tak czepili z ta oksytocyna skoro rozwarcie prawie zadne, skurczy nie ma tylko się biedna umęczy
Mam nadzieję, że uda mi się pojechać na IP z rozkrecona akcją.

Cytat:
no chyba za dobrze martwi mnie troche te zwapnione łożysko a co do wagi to ja mialam wagę urodzeniową 4100 i 60cm a mężu 4kg i 56cm klocek będzie jak nic
Duży chlopak ja sie 12 dowiem ile moj wazy, My z TZ nie mamy sie czym pochwalic TZ urodził się 2900 ja 3200.

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Gosiu, ale ryzyko poronienia jest tylko przy inwazyjnej amniopunkcji, a są też badania nieinwazyjne - krew matki, wiek i usg na przezierność
Mierzenie przezierności chyba zawsze robią, przy okazji USG w 21-22 tc do tego długośc kosci nosowej, biodrowej. Przynajmniej tak to odebrałam u mojego gina

gosia261282 Rany jak ja mma ochotę na jajo na miękko codziennie prawie o tym myślę jak zaglądam do lodówki. Jednak w ciąży boję się jeść "surowych jajek" i konczy sie na jajecznicy albo na twardo, albo pasta albo kotlety jejeczne, albo jaja nadzieane tyle opcji a ja ciągle o tym jaju na miekko myślę.
Stary 2012-04-04, 15:46   #3998
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

gosia261282 Rany jak ja mma ochotę na jajo na miękko codziennie prawie o tym myślę jak zaglądam do lodówki. Jednak w ciąży boję się jeść "surowych jajek" i konczy sie na jajecznicy albo na twardo, albo pasta albo kotlety jejeczne, albo jaja nadzieane tyle opcji a ja ciągle o tym jaju na miekko myślę.
Tak do konca to chyba jajko na miekko surowe nie jest.
Teraz to mam dylemat,moze zle zrobilam,ze zjadlam to jajko
Stary 2012-04-04, 15:47   #3999
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Aguśka83 piękne fotki też mam taki leżaczek-bujaczek mój starszak niedawno go oddał bo siedział w nim do tej pory a dokładnie ja mu zabrałam dla dzidziusia (a dzidziuś w zamian ma mu przynieść prezent).
I mam nadzieje, że nie obrazisz się jak zgapimy imie i nasz synek też będzie Szymonem w końcu się na coś zdecydowaliśmy
swietny jest ten lezaczek, naprawde go wykorzystalam maksymalnie i teraz przy drugim synku tez bedzie ciagle w uzyciu
A czemu mialabym sie obrazic, ze dajesz tez na imie Szymonek?
Ciesze sie, ze Tobie tez taki imie sie podoba
My tez dalismy prezent od Szymonka dla Filipka, byl bardzo szczesliwy, mysle ze to fajne przekupstwo
Cytat:
nie zdziwię się

a własnie snił mi się twój Filip śliczny chłopczyk naprawdę
No przy ostatnim usg w szpitalu wychodzilo, ze Szymon wazy 3900, na nast dzien urodzilam i sie sprawdzil pomiar.
Ale masz sny piekne
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:07   #4000
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie no, bez przesady, salmonella ginie przy temp bodajze 80 stopni wiec nawet nie 100!
Jajko na miekko to nie to samo co surowe.
Ja dolaczam do tych zdolowanych mamusiek, coraz wiecej u nas rozpakowanych, inne problemy sie pojawily , wszystkie w dwupaku juz bez humoru wiec jakos dyskusje ciazowe zeszly na drugi plan sila rzeczy

JOLKA kciuki, oby bylo szybko i sprawnie!

Ja dzisiaj na 17.25 jade na wizyte do okulisty zeby zbadac czy moge rodzic silami natury, ja to tez jestem madra, jakos tak spychalam to na dalszy plan i ciagle bylo co innego wazniejszego i dopiero teraz sie obudzilam ,ze kurde ja w kazdej chwili moge zaczac rodzic a w ksiazeczce ciazy jak byk napisane zeby wykonac konsultacje okulistyczna.
W sumie te zmiany na siatkowce zdarzaja sie naprawde tak rzadko , ze jakos nie wierze zebym je miala, no chyba ze sie zdziwie.
Ale kurde jestem tak nastawiona na sn ze przezyje szok jesliby okazalo sie co innego

Gratulacje dla Anagat

Gosiu,ja te nieinwazyjne badanie zrobilam, chociaz tez potem sobie myslalam ze gdyby co to rowniez nie bylabym w stanie usunac ciazy

Nowaken, kurcze szkoda ze swieta zapowiadaja sie w szpitalu!
A moze jednak cos sie rozkreci? Wiesz, ten piatek to jakos tak wydaje mi sie magiczny

Lena, widze ze humorek znowu kiepski, nie jestes sama!

Cottton, fajnie ze po wizycie wyniki w porzadku!

Cziqua, w sumie to jeszcze sie nie martw waga dziecka, wieksze znaczenie dla porodu ma chyba obwod glowki, bo jak juz glowka wyjdzie to reszta to pikus!
Z tego co dziewczyny pisaly to Adas pomimo ze wazyl raczej w normie - 3650 to glowke mial dosyc duza bo 35,5 cm a wyparlam go w 4o min, czyli jak na pierwszy porod to spoko!

Mravka - zdjecia Roberta jak zwykle zwalaja z nog

Gucia, Rita przeslodka i jaka silna juz!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:12   #4001
cziqua
Zadomowienie

oj no to u nas HC juz jest 325 mm - obwód główki :P

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:18   #4002
Flowerbombka
Zadomowienie

Wróciłam z długiego spacerku...kuriera nie było...chyba

Lenka ja tez nie wiem jak dzieciątko układać, ani nawet jak przewijać, ubierać...tzn. w teorii niby wiem ale boję sie jak to wyjdzie w praktyce...zwłaszcza w pierwszych dniach w szpitalu...

Nowaken to niezbyt miła koncepcja świąt w szpitalu...kurcze...mogła byś dziś urodzić...to by Cię wypuścili..

Jolka trzymaj sie tam i oby szybko się akcja rozwinęła...już niedługo synek będzie z Wami

Cotton jeszcze chwila i się rozpakujesz Zobaczymy czy mąż będzie taki spokojny jak powiesz że Ci wody odeszły...hehe...:brzydal :

Cziqua spory synuś

Cytat:
Ja tez miałam ostatnio dylemat i lekkie wyrzuty bo zjadłam ze 4 wiśnie w czekoladzie, a one są nalikierowane troszkę

Dziewczynki wszystki leżaczki-bujaczki, które mi sie podobaja sa do 12 kg...kiedy dzieci przeciętnie osiągają taka wagę? mam nadzieję że na rok mi starczy taki leżaczek...

Co do gotowości do porodu...to ja ostatnio się nie bałam i mogłam iść i rodzić, ale teraz im bliżej terminu tym mam większy strach i najchętniej to bym to odłożyła na bliżej nieokreśloną przyszłość
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:18   #4003
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
oj no to u nas HC juz jest 325 mm - obwód główki :P
A ja nawet nie wiem ile moja Viki ma, w piatek bede miala usg to musze koniecznie spytac!
Mi sie tak prznajmniej wydaje ze to glowka ma duze znaczenie przy porodzie.

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:19   #4004
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Żadnych dodatkowo płatnych badań prenatalnych nie robiłam. Nie wiem co to UKG ale specjalistyczne badanie serduszka robilismy bo szpital w którym rodze nie ma patologi noworodka i żeby spokojniej rodzić zdecydowałam się.

Mierzenie przezierności chyba zawsze robią, przy okazji USG w 21-22 tc do tego długośc kosci nosowej, biodrowej. Przynajmniej tak to odebrałam u mojego gina
Przezierność tak, ale do tego można pobrać krew do analizy i na tej podstawie (+ wiek matki) szacuje się prawdopodobieństwo wad genetycznych np. downa i to jest płatne - mi powiedziano 500 zł :/

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:21   #4005
tynka88
Zadomowienie

gosia sama nie wiem czemu tak mysle, wydaje mi sie ze maly jest ciagle niezadowolony, ciagle sie krzywi wierzga, i czesto placze...

z tym spaniem to jest roznie, niby dzisiaj w nocy nie dawalam mu odciagnietego mleka z butelki i spal ladnie, ale juz np w dzien budzi sie co godzine, albo pol i-3 godziny marudzi.MOze bylabym spokojniejsza gdybym wiedziala ze przybiera na wadze.
Wczoraj zrobil 4 kupki, a dzis tylko jedna z rana, jeszcze po mleku odciagnietym.

dziewczyny obcinalyscie pazurki? nam w szpitalu mowili zeby dopiero po 3 tygodniach jak stwrdnieja, dlatego caly czas zakladam synkowi te rekawiczki , bo sie strasznie drapie ..
do tego ma wysuszona skórke, nacieram go troszke bepanthenem i oliwka,ale sama nie wiem czy dobrze robie.

co do tych badan, to u nas przeziernosc wyszla nie wysoka i nie niska i robilam test prisca (100 Zl) wyszedl ok, teraz juz wiem zebym nie zrobila, bo i tak by to nic nie zmienilo.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-04-04 o 16:23
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:26   #4006
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A ja nawet nie wiem ile moja Viki ma, w piatek bede miala usg to musze koniecznie spytac!
Mi sie tak prznajmniej wydaje ze to glowka ma duze znaczenie przy porodzie.
No jest ważna, bo to ona przeciera szlaki
u mnie 317,2mm
Stary 2012-04-04, 16:41   #4007
Flowerbombka
Zadomowienie

Mój w 33 tygodniu miał 296 mm obwód główki, a teraz to pojęcia nie mam...oby nie za dużą
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:44   #4008
tikki85
Zakorzenienie

Moja Andrea przeciąga się dziś sennie bardzo bardzo niziutko i wypina pupsko. Zaraz poklepie ją w pupkę za to, że nie chce jeszcze wychodzić
Może czeka aż tatuś będzie w domu i nie będzie musiał godziny jechać, żeby mi towarzyszyć?
Stary 2012-04-04, 16:46   #4009
koniakonia
Zakorzenienie

Flower Nina ma teraz 12, 5 kg ma dwa lata, w leżaczku spokojnie się mieści ( chyba mam taki jak Aguśka z FP, nie widziałam jeszcze fotek) , koleżanki syn ma 10 miesiecy i ma 10, 5 kg, ogólnie dzieci po roczku już tak nie pędzą z wagą, więc myślę,że spokojnie na 2 lata ten z FP starcza jak nie dłużej
Chciałam dla Kai kupić nowy ( nie chciałam zabierać Jej pewnych rzeczy dla Małej), bo Nina napoje piła tylko w leżaczku , ale wyrosła z tego , no i pije z kubeczka przy stole , w sumie do leżaczka nie włazi już i wczoraj włożyłam Kaję , a Nina aż skakała z radości , wiadomo bujanki mogła Siostrze robić No i sobie jeszcze pomyślałam o tym, gdzie ja bym dwa lezaczki trzymała.

Jolka Nowaken bądzcie dzielne

Ja testy z krwi PAPP miałam robione przy ciąży z Niną, gin mi za free załatwił, więc poszłam, teraz nie robiłam , jakoś o tym nie pomyślałam,
usunąć ciązy bym nie usunęła, ale też w innym celu są te badania robione, bo np. jak jest Zespół Downa to się np. wiąże z chorobami serca i dobrze rodzić wtedy w szpitalu specjalistycznym, gdzie mogą takim noworodkiem się odpowiednio zając już w pierwszych chwilach
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:50   #4010
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dziewczynki wszystki leżaczki-bujaczki, które mi sie podobaja sa do 12 kg...kiedy dzieci przeciętnie osiągają taka wagę? mam nadzieję że na rok mi starczy taki leżaczek...
Moj Filip ma prawie 3 latka i wazy 18 kg (ale on z tych duzych chlopcow bo kolezanki syn w tym samym wieku co Filip a wazy 12kg) wiec mysle ze na rok Ci starczy
Cytat:
dziewczyny obcinalyscie pazurki? nam w szpitalu mowili zeby dopiero po 3 tygodniach jak stwrdnieja, dlatego caly czas zakladam synkowi te rekawiczki , bo sie strasznie drapie ..
do tego ma wysuszona skórke, nacieram go troszke bepanthenem i oliwka,ale sama nie wiem czy dobrze robie.
Tak ja obcinalam bo bardzo sie drapal a lapki niedrapki sciagal, poza tym szkoda mi go bylo, ze ciagle w tych rekawiczkach.
Ja obcielam juz i u rak i stopek

lenka zdjecie dla Ciebie W dzien go przykrywam becikiem albo kocykiem a w nocy w beciku jest zawiniety zeby sie nie nakryl.
Oparty jest pleckami o bok lozeczka a z drugiej strony tak jak Ci pisalam podkladam rogal albo podusie zeby byl "zblokowany" i nie przewrocil sie przypadkiem na brzus.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 040420122202.jpg (47,9 KB, 67 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 16:50   #4011
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój w 33 tygodniu miał 296 mm obwód główki, a teraz to pojęcia nie mam...oby nie za dużą
U mnie Szymek na ostatnim usg 26.03 miał główkę 305mm, i ważył jakieś 2500

Dziewczyny - muszę w końcu spakować do torby rzeczy dla młodego, bo moje to w sumie spakowane i w związku z tym mam pytanie: brałyście "w razie czego" butelkę? I wygotowywałyście ją, sterylizowałyście czy tylko wyparzałyście?
Stary 2012-04-04, 16:57   #4012
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
U mnie Szymek na ostatnim usg 26.03 miał główkę 305mm, i ważył jakieś 2500

Dziewczyny - muszę w końcu spakować do torby rzeczy dla młodego, bo moje to w sumie spakowane i w związku z tym mam pytanie: brałyście "w razie czego" butelkę? I wygotowywałyście ją, sterylizowałyście czy tylko wyparzałyście?
Ja mam butelkę w pakiecie z laktatorem, więc biorę. I sterylizowałam wszystko.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Aguśka śliczności . Jakie dzieci są słodkie jak śpią
Stary 2012-04-04, 17:01   #4013
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja nadal w dwupaku wczoraj wieczorem znowu miałam skurcze co 5 minut ale znowu dali mi relanium i się uspokoiło. Jestem tak zła bo czekają na 37 tydzień a ja chciałabym już urodzić. Święta zapowiadają sie w szpitalu tak więc jestem kompletnie załamana
może na święta wypuszczą na przepustkę? a coś złego się dzieje prócz przedwczesnych skurczów? Co mówią lekarze?

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Dam znać jakby coś się rozkręcało
Koniecznie! Dziś właśnie o Tobie myślałam czyli wieści pozytywne, oby tak dalej

Cytat:
no my po USG
To ładnie, ładnie spory chłopaczek będzie, no i dobrze, bo chłop to musi mieć gabaryty odpowiednie ze mną na sali leżała dziewczyna 31 lat, która urodziła sn synka 4200kg i całkiem dobrze się miała.

Cytat:
Wygotowałam smoczki . Niby oba są dla noworodków, ale ten co dostałam w paczce ze szpitala jest dużo mniejszy i chyba lepszy od tego naszego . Chyba ten nasz będzie na później.
My też używamy ten co dostaliśmy w paczce ze szpitala jakoś bardziej Laurze odpowiada, nie wiem czemu a to taki najtańszy silikonowy avent, gdzie w domu mam wypasionego tommee tippee - nie zgadniesz co dziecko polubi

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Tak ja obcinalam bo bardzo sie drapal a lapki niedrapki sciagal, poza tym szkoda mi go bylo, ze ciagle w tych rekawiczkach.
Ja obcielam juz i u rak i stopek
Ja też obcięłam, bo nie wiedziałam, że nie można

Cytat:
Ja brałam butelkę (umyłam w gorącej wodzie z płynem, wypłukałam dobrze i wysterylizowałam w mikrofalówce), ale i tak dokarmiali małą ze szpitalnych - takie szklane ze smoczkiem przedwojennym z żółtej gumy i potem w domu mi nie chciała brać tych moich wiec tż kupił jakąś tanią z takim smoczkiem jak te szpitalne i z takiej wypiła ale ja nie używam, bo my tylko cyckujemy jak na razie.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 17:10   #4014
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam butelkę w pakiecie z laktatorem, więc biorę. I sterylizowałam wszystko.
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja brałam butelkę (umyłam w gorącej wodzie z płynem, wypłukałam dobrze i wysterylizowałam w mikrofalówce), ale i tak dokarmiali małą ze szpitalnych - takie szklane ze smoczkiem przedwojennym z żółtej gumy i potem w domu mi nie chciała brać tych moich wiec tż kupił jakąś tanią z takim smoczkiem jak te szpitalne i z takiej wypiła ale ja nie używam, bo my tylko cyckujemy jak na razie.
Dzięki wydaje mi się, że im bliżej tym ja bardziej głupieję i nie ogarniam niczego
Stary 2012-04-04, 17:33   #4015
gosia261282
Gang Iren

Jutro o 15 mamy isc ogladac dom i jak sie zdecydujemy to juz nam chyba dadza klucze.I ciesze sie i boje sie.Bo generalnie to my nic nie mamy,ani sprzetow ani mebli.No i pieniedzy tez tak nie bardzo teraz,bo wszystko naraz sie zebralo.No i trzeba bedzie mlodej zmienic szkole,zalatwic lekarza,pokombinowac czy da sie cos na raty kupic itd.
I teraz tlumacze Erykowi,ze nie ma sie rodzic do jutra popoludnia,bo musimy byc razem ja i Radek tam z dokumentami.

Cytat:

Sprawdzilam i moja mloda miala 12 kg w wieku 2,5 roku.Ale dzieci rozne sa .Jednak mysle,ze na 1,5 roku minimum powinien wystarczyc.
Ja kupilam hustawke,ktora zamienia sie na lezaczek i funkcja lezaczka jest do 18 kg.

Cytat:

Ja nie biore
Stary 2012-04-04, 17:38   #4016
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
LAseczki dzieki za kciuki za Anagat - przydaly sie Oficjalnie otwieramy kwietniowy wysyp z okazji pelni smsem od Anagat:

"Hejka, My juz po 3,1 kg ur o 6.04. Dosc szybko poszlo"

Ja wiem tyle ze wczoraj rano miala wizyte, lekarka jej wygarnela czop, miala rozwarcie na palec i szyjke miekka i troche skrocona. Po badaniu czula sie 'jak na okres', o 16 miala skurcze co 8 min takie 30-40 sek i wychodzila na spacer Reszta w smsie z rana czyli domyslam sie ze rodzila w nocy.

Lubie twoje opisy Mravka, masz talent do przekladania rzeczywistosci na 'papier'

Cziqua, mama i kacik dla malucha wygladaja na gotowe na malego goscia
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny opadam z sił Malutka tak płacze, że nie wiem co mam robić, brzuszek twardy od wzdęcia, nic nie pomaga tylko noszenie na rękach a ja już nie mam siły Pręży się, wygina, a ja już na głowie staje żeby jej pomóc Jeszcze męża nie ma więc zostałam z tym wszystkim sama Nie wiem co się z nią dzieje, wcześniej wieczorami miała takie ataki wzdęć a teraz w południe
ech biedna Zuzinka ... kochana potrzebujesz wiele cierpliwosci, wiem jak ciezko patrzec jak malenstwo cierpi i nie moc pomoc

a probowalas pomoc w baczkach termometrem?
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
dzisiejszy Robcio;-)
slodziak
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
my kladziemy na pleckach... w koncu mala jest na tyle silna, ze przechyla glowke na boki
zreszta nie raz sie zdarzylo, ze przez sen ulala i nic jej nie jest...
z Sandra bylo to samo

a co do dzwiekow, to tez najrozniejsze przez sen wydaje... od wzdychania, poprzez piszczenie, czasami zdarzy sie jej pojedyncze zalkanie, czy krzyk

gratulacje

a to wczorajsza Rita

Moja tez spi na pleckach, mi tylko mowiono zeby nie zostawiac samej na brzuszku lezec ale Jula i tak zawsze jak ja klade na brzuch to glowke automatycznie na bok daje. A wyczytalam w ''och je ich wachse'' ze to po prostu reflex dzieci taki maja - tak samo jak z ssaniem, jak sa glodne to jak im sie cos wsadzi do buzi to ssaja i jest to silniejsze od nich, nie kontroluja tego. Pozniej nie potrzebuja tego reflexu i dlatego np dorosly nie wycycka cycka

Rita cudna
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja nadal w dwupaku wczoraj wieczorem znowu miałam skurcze co 5 minut ale znowu dali mi relanium i się uspokoiło. Jestem tak zła bo czekają na 37 tydzień a ja chciałabym już urodzić. Święta zapowiadają sie w szpitalu tak więc jestem kompletnie załamana
ech kochana trzymam kciuki zeby jednak puscili Cie do domciu na swieta
Cytat:
Uwaga Uwaga
Wiadomość od Jolki

"Hej, w nocy pojechałam z mężem na IP i mimo wszystko wzięli mnie na porodówkę Udało nam się z salą na poród rodzinny, byłam całą noc pod KTG, rano miałam wyjść ale zrobili USG i zdecydowali podać oksydocynę. Rozwarcie jest malutkie 1,5cm. Skurcze raz są raz nie. Ogólnie jest tu rzeźnia. Ja od wczoraj nic nie jadłam i nawet nie mogę. Mąż praktycznie tak samo. Jedna lekarka mówi, że dziś urodzę, a druga, że marnie to wygląda. Już mam dość. Nie wiem czy wypada, ale mam ochotę zapytać o CC. Pozdrawiam Was wszystkie".

Biedna musi się męczyć w szpitalu
biedna Jolka... najgorzej jak samo nie chce ruszyc i trzeba wywolywac, ech. trzymam kciukasy
Cytat:
Mialam jeszcze pisac odnosnie sztucznego mleczka.
Emigra pisala,ze szykuje na godzine i jak mleko ostygnie to sie marnuje potem,bo musi wylac i robic nowe.Ja nie wiem,bo sztucznym nie karmilam.No i pytanie: to takiego mleka juz nie mozna podgrzac?Trzeba zrobic nowe?Bo jak by mozna podgrzac,to chyba mozna miec w pokoju z podgrzewaczem i szybko podgrzac,a jak nie to moze trzymac w termoopakowaniu,zeby nie odtyglo ?
Mleko modyfikowane o tyle rozni sie ponoc od naturalnego mleka matki ze jak ''stoi'' to po jakims czasie pojawiaja sie w nim drobnoustroje - dlatego nie nalezy go przetrzymywac zbyt dlugo, robic na swiezo przed podaniem. Ja trzymam gora godzine, bo tak mi kolezanka poradzila, nie wiem czy i to nie za dlugo

Bylysmy z Julisia na spacerku krotkim, potem u kolezanki (tej od niegrzecznego synka - spal ) mala jadla po 10 a pozniej dopiero o 15 i spi caly czas ladnie - ciekawe jaki bedzie wieczor bo juz sie boje ... o 16 zadzwonil maz, ze wrocil z pracy ale jedzie do fryzjera wiec zabralam sie z nim do centrum i poszlysmy z Jula na male zakupy - kupilam sobie jeansy, dwie koszulki i tunike wrocilismy do domku, mala spala wiec wystawilam ja tylko na balkon i dalej chrumka sobie, powinna kolo 18 obudzic sie na jedzonko - ciekawe czy zglodnieje
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 17:39   #4017
karolca
Zakorzenienie

Mielismy wczoraj ciezki wieczór malutka dostala chyba wzdecia, płakala przez caly czas bardzo mocno. Maz pojechal ok. polnocy po kropelki, a Ewelinka z tego wszystkiego zgłodniala... kropelki dostala, zjadla i przespala pol nocy... dzis jest jak na razie ok... mam nadzieje, ze to jednorazowy wybryk...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 17:42   #4018
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
gosia sama nie wiem czemu tak mysle, wydaje mi sie ze maly jest ciagle niezadowolony, ciagle sie krzywi wierzga, i czesto placze...

z tym spaniem to jest roznie, niby dzisiaj w nocy nie dawalam mu odciagnietego mleka z butelki i spal ladnie, ale juz np w dzien budzi sie co godzine, albo pol i-3 godziny marudzi.MOze bylabym spokojniejsza gdybym wiedziala ze przybiera na wadze.
Wczoraj zrobil 4 kupki, a dzis tylko jedna z rana, jeszcze po mleku odciagnietym.

co do tych badan, to u nas przeziernosc wyszla nie wysoka i nie niska i robilam test prisca (100 Zl) wyszedl ok, teraz juz wiem zebym nie zrobila, bo i tak by to nic nie zmienilo.
ja obcielam jak miala niecaly tydzien - obcinalam specjalnymi malymi obcinaczkami dla maluszkow i wszystko jest oki tylko nie obcinam zbyt krotko zeby nie skaleczyc przypadkiem
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 17:53   #4019
Karo89
Zakorzenienie

Gratulacje dla nowej mamusi

Jolka kciuki trzymam, żeby szybko poszło
biedna, to się namęczy

Wrzuciłam zdjęcia na maila córci
opis porodu napisałam w połowie, ale nie mam kiedy siąść, żeby drugą część naskrobać dlatego jak skończę to wyślę całość.

Tak wgl to dzień dobry
nie mam kiedy czynnie uczestniczyć w rozmowach, podczytuje na tyle ile Malutka pozwala a na razie udzielam się w miarę możliwości.

idę się położyć, póki Mała śpi, bo nie wiadomo jaka dzisiaj noc będzie.
miłego popołudnia i kciuki, żeby jakieś nowe dzieciaczki się pojawiły

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 18:13   #4020
gosia261282
Gang Iren

Nadrobilam maila:
Chiqua ale masz brzucholek duzy i fajny kacik maluszka
Monia super fotki!
Alamig a ty masz maly brzuszek,taki zgrabny
Karo89 sliczna coreczka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości