mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-05, 10:05   #3211
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja podaje swojemu Miłoszkowi marchew i inne rzeczy jak tylko skończyl 4mce. Najpierw chodziło mi o to zeby w nocy lepiej spał, ale po kaszy róznicy nie było. Jak jadłam i jem cokolwiek to tak patrzy że zal nie podać dziecku obiadku czy deserku, marszczy sie, kontempluje i rusza buzią jak ja ruszam.
Dlatego dostaje w południe słoiczek kupny (muszę blender kupić) a wieczorem kaszke np z jabłkami, wszystko łyżeczka bo moje dziecko anty butelkowe.
Po świętach mamy chyba szczepienie, na pewno wazymy ponad 8kg, a wzrostu coś około 71cm, mierzyłam go wczoraj.

Jeju, ciągle mam odruch schylania się pod lawę do króliczka, wołam go jak się zapomnę, a wnocy budzę i słucham czy chrupie siano.
Najpierw mówiłam że żadnych zwierząt już nie chcę, ale teraz znów myślę o króliczku. Mąż niezbyt chętny, ale da sie przekonać.

Wasze dzieciaki też tak uwielbiają starsze rodzeństwo,(te co je maja), bo dla Miłosza Mateusz to jak jakieś guru, a wystarczy że Mateusz powie "Miłoszku co tam". Młosz wtedy dostaje powera, wygina się, piszczy, pluje, śmieje w głos, normalnie uciechy ma co niemiara.
ojej troche zejdzie zanim przyzwyczaisz sie, ze kroliczka nie ma ja od dziecka zawsze mialam zwierzeta w domu i nie wyobrazam sobie ich braku. Polecam adopcje, a nie kupno
niestety nie Olek nie ma rodzenstwa ale bedzie mial, a wtedy wspomne Twoje slowa i bede obserwowac moje pociechy

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja bym dala albo syrop albo czopek z paracetamolem
syropu nie mam ale czopek juz dalam. i oklad na czolo zrobilam. Mam nadzieje, ze sie nie pogorszy

Princessko przykro mi z powodu oczka. Moze te masaze poprawia sytuacje

Owieczko wspolczuje ciezkiej nocy

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
witajcie mamusie

Dziewczyny ale mam spierdzielony humor od rana chciałam zarejestrować Lilkę do lekarza (lekarza nie pielęgniarki) dzwonię o 8 rano (od 8 otwarte) a oni że już nie ma miejsc no myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok, kur... jego mać to kiedy mam dzwonić jak zamknięte dziecko chore w nocy miała temperature jest zakatarzona i zachrypnięta ledwo co przełyka a jakiś babsztyl w recepcji do mnie żeby iść z powrotem do pielęgniarki i po cholerę ona mi żeby mi pogadała tak jak wczoraj i nic poza tym
Jutro jest zamknięte w weekend i poniedziałek też i gdzie mam iść
ale pipa nie rozumiem, jak mozna nie wpisac chorego dziecka! i to tak malego!!!
ja bardzo lubie moja przychodnie bo nagle przypadki przyjmuja z marszu, bez zapisow.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:08   #3212
ania21_21
Zadomowienie

ja już jestem na 1000% pewna że zmieniam przychodnię mam gdzieś taką co jest 10 lekarzy a nie ma nigdy miejsc zwłaszcza że nie chcą przyjąć chorego dziecka wiedząc że teraz długi weekend i co ja mam się męczyć i ona bo mają takie procedurybudziła się całą noc, płakała, jest strasznie marudna, a do tego tylko chce z piersi jeść a jakbym już nie miała pokarmu butli nie chce ruszyc nawet na nią nie chce spojrzeć

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2012-04-05 o 10:12
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:15   #3213
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie mamusie

Dziewczyny ale mam spierdzielony humor od rana chciałam zarejestrować Lilkę do lekarza (lekarza nie pielęgniarki) dzwonię o 8 rano (od 8 otwarte) a oni że już nie ma miejsc no myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok, kur... jego mać to kiedy mam dzwonić jak zamknięte dziecko chore w nocy miała temperature jest zakatarzona i zachrypnięta ledwo co przełyka a jakiś babsztyl w recepcji do mnie żeby iść z powrotem do pielęgniarki i po cholerę ona mi żeby mi pogadała tak jak wczoraj i nic poza tym
Jutro jest zamknięte w weekend i poniedziałek też i gdzie mam iść
ale w Polsce?
czasem można podejść i spytać, czy przyjmie dodatkowo?

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:16   #3214
pokszyfka
Zadomowienie

ania współczuję, w moim miasteczku zawsze przyjmą więc nie ma problemu, ale moja koleżanka, chodzi już gdzie indziej i zawsze jest taki problem, jakies zapisy...? skoro płacimy składki to powinni nas przyjąć kiedy nam pasuje, a nie jak im się zrobi okienko...zresztą nasza SZ to temat rzeka...

ela robię mazurka 4warstwowego z jabłkami - z książki sis Anastazji, kakaowo - kokosowy-kakaowy z masą serową i coś a\la shrek - tylko po mojemu strasznie świąteczne ciasta, wiem ale na świąteczne to jadę do mamy u siebie chcę mieć co innego i wiem, że sis robi też inne, ale pojem
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:19   #3215
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Co do mleczka obawiam się, że może być koniec.
Pisałam Wam co mi się stało w Sobotę rano. Dawałam Michałowi pierś z rana, a on w ryk bo susza w dwóch cyckach.
Ściągałam całą Sobotę i coś się ruszyło, ale nie ma szału...

Z tego wynika jak przespał dzisiaj całą noc że był głodny bidulek.

W dzień będę go przystawiać, najwyżej na noc będę dawać butlę.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------
A co ja mam zrobic jak lewy cycek maluski bez mleka , a prawy co 12 h sie zapelnia- wygladam jak mutant popromienny

Olusia wesolych swiat dla ciebie i do napisania
Princesska Filipek mial 2 razy zatkany kanalik- masowalam i pomoglo, moja kuzynka musiala jechac do lekarza na przypychanie, czy oczyszczanie- nie pamietm juz
fatal ona w ciazy???toc baba juz po 50 ...masakra.
ela no, Filip tez guru dla niki patrzy sie na niego jak w malowany obraz Przykro mi z powodu kroliczka.
ania a nie masz kontaktu z polozna??? u nas po porodzie przychodzila i zostawila numer w razie czego. Moze pomysl o zapisaniu sie do innej przychodni:/

U ns nocka fajna, mala cyca o 5 i poszla spac i dopiero o 9 sie obudzila
Ide kawe wychlac, bo cos polamana wstalam dzis i pod prysznic.
Stary 2012-04-05, 10:20   #3216
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ale w Polsce?
czasem można podejść i spytać, czy przyjmie dodatkowo?
Ania w Anglii jest z tego co dobrze pamietam

Taka glupie pytanie... skoro goraczkujemy to spacer dzis odpada?
Stary 2012-04-05, 10:22   #3217
ania21_21
Zadomowienie

niestety narazie mieszkam w Anglii

Położnej nie widziałam od 6 miesięcy i nic nie mówiła żeby w razie czego dzwonić

Ja pierd... ale mam nerwa dzisiaj ja się zajmuję małą całą noc i do teraz przyszła opiekunka już wstała ale myślicie że przyjdzie się zapyta może ją wziąć ponosić... mi już ręce odpadają a ona się położyła bo brat tż wrócił z nocki i on nie lubi spać sam no mnie dzisiaj coś trafi przysięgam

uff zasnęła w końcu

Czas edycji: 2012-04-05 o 10:39
Stary 2012-04-05, 10:43   #3218
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
niestety narazie mieszkam w Anglii

Położnej nie widziałam od 6 miesięcy i nic nie mówiła żeby w razie czego dzwonić

Ja pierd... ale mam nerwa dzisiaj ja się zajmuję małą całą noc i do teraz przyszła opiekunka już wstała ale myślicie że przyjdzie się zapyta może ją wziąć ponosić... mi już ręce odpadają a ona się położyła bo brat tż wrócił z nocki i on nie lubi spać sam no mnie dzisiaj coś trafi przysięgam
masakra....kopnij ja w zad- spytaj sie czy moze wziasc mala na troszke, bo musisz isc do kibla - wymysl, ze masz srake z nerwow i wskakuj do wanny na relaks- bo zwariujesz.

hmmm... sluzba zdroiwa w uk to porazka- pamietam jak filipek w czasie gdy panowala ptasia grypa, przez pare dni mial goraczke wysoka - poszlismy do znachora, a on aby dawac paracetamol... wyklocilismy od niego antybiotyk, bo mowilismy, ze dostaje 3 doby i nic sie poprawia. To on stwierdzil- ok, skoro chcecie antybiotyk to wam da . Wpisal, ze maly ma ptasia grype i dal ten antybiotyk mocny....tak jakby nam chcial na zlosc zrobic- chcecie choroby szukac? to ja wam dam w dokumentach chorobe
Stary 2012-04-05, 10:45   #3219
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
My pobudka o 6

Kurcze, powróciły problemy z oczkiem Znowu musiał się kanalik zapchać, bo łzawi... Czy powinnam znowu zapuszczać te krople od okulisty, co ostatnio pomogły?
oj nie, chyba już nie można, napisz jakie to krople.. niektóe nawet po 2 tygodniach trzeba wyrzucic

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Wiola dzis chlopcy koncza 5 mcy a ja sie coraz bardziej sklaniam zeby na noc im podac cokolwiek- mm, butle kaszy czy miesnego jeza
Ostatnie kilka nocy to porazka, budza sie co 1-1,5 godz i ciagle zryc chca. Nie wiem czy to zeby, skok rozwojowy czy co? Ale juz wykonczona jestem

Co do stopek to czy Adas ma ciagle podkurczone czy tak sobie nimi pracuje ze zaciska? Czy moze jak stopka na cos natrafi ( druga nozke, podloze)? Postukany palcem w spod stopki powi ien paluszki rozprostowac
Moge jutro o to spytac nasza pania rehabilitantke
buhahahahaha

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witamy z rana

u nas kolejna noc jak marzenie więc nie zapeszam ... tfu tfu

ale pogoda nici ze spaceru dzis... na szczęscie prawie wszystko mam ale i tak bede musiala podskoczyc do sklepu po cos dla kotów albo wysle kogos
myślisz, ze będzie padac? szarawo co prawda... ale oze się jednak uda? chciałabym wyjsc do ross :P

młody śpi

a tak w ogóle to mi się śniło, ze młodego do żłobka nie przyjęli(jak miał rok ) bo nie moga go uśpic.. tzn. ze powiniem SAM ZASYPIAC a on płącze i histeryzuje i jestem nie dobrą matką bo zasypia tylko przy cycu Musiałam się zwolnic z pracy możecie się śmiac, ale jak się obudziłam to mnie głowa po tym śnie rozbolała...
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:49   #3220
ania21_21
Zadomowienie

Przepraszam dziewczyny że żalę wam się od rana ale mnie wkurza ta bezsilność jak widzę moją kruszynę jak się męczy a nie mogę nic zrobić przez popierniczoną angielską służbę zdrowia. Pogadam z tż i nie wiem czy nie przejedziemy się prywatnie do pediatry polskiego miałam dzisiaj iść do fryzjera ale wolę zamiast na fryzurę wydać na niunię
Stary 2012-04-05, 10:50   #3221
nikaa2
Wtajemniczenie

Aniu

uffff oby po obudzeniu się małej wszystko wróciło do normy

Goldi
a ta Marywilska to jest w centrum Wawy? bo ja nie tutaejsza
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:54   #3222
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
oj nie, chyba już nie można, napisz jakie to krople.. niektóe nawet po 2 tygodniach trzeba wyrzucic
Już przeczytałam, że po 28 dniach wyrzucić... Pf 30zł, a stosowałyśmy tylko przez 5 dni.. No to do kosza..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:59   #3223
ania21_21
Zadomowienie

dobra dość zrzędzenia na dzisiaj, z dobrych wiadomości wczoraj odebraliśmy małej nowy fotelik samochodowy może już w nim jechać w czerwcu do Polski
Stary 2012-04-05, 11:00   #3224
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam dziewczyny że żalę wam się od rana ale mnie wkurza ta bezsilność jak widzę moją kruszynę jak się męczy a nie mogę nic zrobić przez popierniczoną angielską służbę zdrowia. Pogadam z tż i nie wiem czy nie przejedziemy się prywatnie do pediatry polskiego miałam dzisiaj iść do fryzjera ale wolę zamiast na fryzurę wydać na niunię

Aniu trzymam bardzo mocno kciuki za Lilke!!!! wierze ze szybko wroci do zdrowia...

a opiekunke- kopa w zad- przyjechala lezec czy co ?! delikatnie ale stanowczo zasugeruj ze powinna pomoc ! Ty tez chetnie bys polezala !

nikaaa... nie wiem, ale szaro buro i ponuro... ja tez powinnam do ross aaaaaaaaale wole w domku siedziec zeby mloda wyzdrowiala... nie bede jej ciągać

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 11:06   #3225
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

a tak w ogóle to mi się śniło, ze młodego do żłobka nie przyjęli(jak miał rok ) bo nie moga go uśpic.. tzn. ze powiniem SAM ZASYPIAC a on płącze i histeryzuje i jestem nie dobrą matką bo zasypia tylko przy cycu Musiałam się zwolnic z pracy możecie się śmiac, ale jak się obudziłam to mnie głowa po tym śnie rozbolała...
Nie śmieję się, bo wiem jakie sny potrafią być realistyczne.. Ja kiedyś jak się obudziłam to się rozpłakałam

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Aniu Ręce opadają...

Ale mam lenia...
Ale muszę od dzisiaj znowu ćwiczyć - bo wymówka @ już mi się skończyła I muszę odkurzyć i łazienke ogarnąć, wstawić pranie małej, pogoda beznadzieja, więc raczej na werandowaniu się zakończy, a i jeszcze coś o obiedzie muszę pomyśleć.. A tak mi się nie chce.. Chyba jakieś ciśnienie niskie... A do tego wszystkiego poszczepienna maruda nawet po drzemce ma foszki
Stary 2012-04-05, 11:12   #3226
ania21_21
Zadomowienie

w ogóle chciałam wam podziękować za podpowiedzi w sprawie fotelika wiedziałam czym się kierować kupując
Oprócz tego fotelik musiał wejść do nas na tylnie siedzenie a rzadko który pasował a wybraliśmy taki (cały czarny za kolor byśmy musieli dopłacić 60 f )
http://allegro.pl/britax-firstclass-...231021806.html

Czas edycji: 2012-04-05 o 11:14
Stary 2012-04-05, 11:23   #3227
fatal21
Wtajemniczenie

ania ja bym nad tym prywatnym pediatra sie nie zastanawiala i pedzila bo szkoda malutkiej.Marywilska jest w str tarchomina,bialoleki.doje zdzaja tam darmowe autobusy tylko w necie sprawdz. a brodna rzut pampersem.:m)
Stary 2012-04-05, 11:26   #3228
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Oprócz tego fotelik musiał wejść do nas na tylnie siedzenie a rzadko który pasował a wybraliśmy taki (cały czarny za kolor byśmy musieli dopłacić 60 f )
http://allegro.pl/britax-firstclass-...231021806.html
Fajny ten fotelik. Mi oczywiście wpadł w oko ten z różem hehehe Ale cena tez fajna
Stary 2012-04-05, 11:29   #3229
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Fajny ten fotelik. Mi oczywiście wpadł w oko ten z różem hehehe Ale cena tez fajna
był róż w tej samej cenie ale on jest strasznie jaskrawy

On jest dobry jak komuś np dzidzia wyrosła wagowo z pierwszego fotelika a jest za mała na drugi dzisiaj go rozpakujemy zobaczymy jak Lilka będzie w nim wyglądać

Czas edycji: 2012-04-05 o 11:31
Stary 2012-04-05, 11:39   #3230
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Goldi
a ta Marywilska to jest w centrum Wawy? bo ja nie tutaejsza
Marywilska nie jest w centrum, jest na polnocym skraju ale z centrum jezdzi Kupcobua () i za free dowozi

Aniu wspolczuje bo wlasnie widze jak to jest gdy dziecko goraczkuje na szczzescie moj przy tym sie smieje i guga moze mania od tej goraczki mu sie wlaczyla?

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
a mi ten drugi - z szarym
Stary 2012-04-05, 11:44   #3231
ania21_21
Zadomowienie

na all można go już kupić za 649zł chociaż u nas taniej wychodzi bo zapłaciłam niecałe 100 fbez 2f
Stary 2012-04-05, 12:06   #3232
basiula19
Zadomowienie

hej mamuśki

u nas słońca brak to i mi chęci do roboty też a musze łazieke sprzątnąć ale to dopiero chyba pod wieczór............o 14 jedziemy z Mikusiem po tż do pracy i mykamy odebrać moje patrzałki od optyka może zachacze o jeden sklep z bucikami bo kuzynka mówiła że mają fajne i niedrogie ( Pokszywka w Przeworsku naprzeciwko straży jak coś) bo sstrasznie mnie kuszą takie na obcasie wyższym ale bede kurde od tż wyższa może jednak sobie daruje bo kurde za okulary musiałam dać 340 zł u nas nocka super 0 pobudek dopiero o 4:50 a mi już cycki pękały aż sie obudziłam i czekałam kiedy mały wstanie bo spać mi nie dało.......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 12:51   #3233
ggoraa
Zadomowienie

dobra...plan dnia :sprzatac +prasowac ....potrzebny kop do ruszenia... (ostatnim razem to mi los pomogl i mialam awarie netu )
Stary 2012-04-05, 12:53   #3234
elf27
Zadomowienie

podziwiam Was, ja przy moim to nic zrobić nie mogę no chyba, że w bujak włożę i wszędzie ze mną
Stary 2012-04-05, 12:56   #3235
pokszyfka
Zadomowienie

ggoraa do roboty

u mnie była szwagierka i całe G zrobiłam, a miałabym już całe ciacho i tylko masę zrobic a teraz to za obiad muszę się brać...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 13:36   #3236
owieczka86
Zadomowienie

my po spacerku ale tylko 40 minut bo zmarzłam,u mnie to pogoda tak jakoś bardziej na Boże Narodzenie niż na Wielkanoc a liczyłam na piękną i słoneczną pogodę w święta... ehhh

wczoraj byłam kupić czapeczkę do ubranka na chrzciny i się w☠☠☠☠iłam strasznie bo nie było nigdzie w kolorze ecru tylko smae białe,a Fifi ma ubranko całe ecru i buciki też i będzie dziwnie wyglądał w białej .... ale kupiłam bo przecież bez czapeczki nie pójdzie. pogońcie mnie żebym się wzięła za ogarnięcie kuchni....
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 13:36   #3237
nettka_
Zadomowienie

U nas w nocy dwie pobudki

Mała właśnie zasnęła, a teraz idę wywiesić pranie, ogarnąć kuchnię, umyć dwa okna, zabrać się za obiad eh...
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 13:43   #3238
ela3010
Zadomowienie

Elf o to to, ja ze swoim wszedzie latam, razem gotujemy, prasujemy, pierzemy, odkurzamy, a ile sie nagadam do niego, aż mnie zawiasy szczękowe bolą.

Ggora SIO do roboty.

Goldika bardzo chętnie tylko ode mnie to wszedzie daleko, musiałabym niewiadomo gdzie jechać.

Marzy mi się kot, u mojej mamy kocica okociła wczoraj, ale tż razem z tym kotem by mnie wystawił na zieloną trawkę.

Miluś poszedł na drugą drzemkę to lecę szyć.

Pokszyfka dawaj przepis, bo dumam co by tu zaserwować tztowi, jeden to będzie ten 3bit, a drugi to nie wiem.
Ale na pewno coś wymyślę.

Seonka gdzie jesteś?

Goldi i Ania współczuję temperatury u dzieciaków, oby jak najszybciej wszystko sie unormowało
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 13:47   #3239
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
ooo ja juz nie mam czasu na inne portale oprocz fb oczywista

a to jest tak przeciez, ze cycochy produkuja teraz na biezaco mlenio.... i chyba tak jest, bo ja czasami mu podam flaczka a on possie i nic nie leci... ale ssie dalej i nagle jest taki przypływ mlenia ze ledwo chłopina nadarzy połykac

specjalistka nie jestem... ale ja bym odstawiła az zejdzie uczulenie- chyba gora pisała ze jej dziec ma uczulenie własnie na marchewke a to były słoiczki czy sama z rynku robiłas??

wiolqn
mój tak nie podkurcza więc nei wiem... moze glam coś będzie wiedziała skoro jeżdzi na rehab

witam się serdecznie z rana
lecimy podczytac jeszcze wszystko
A mogę dzisiaj dać jabłko, o ile kupię jakieś od rolnika?
Czy przeczekać?

Cytat:
I jak nocka po mm? Przespana?

Może to jeszcze nie koniec karmienia cysiem? Może po prostu się unormowało i produkcja jest taka jak zapotrzebowanie Trzymam kciuki za duuuuużo mleczka

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Ząbkowanie? Współczuje, bo pewnie jesteś wykończona Bidulko

My pobudka o 6

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

ajjjj powinniście się cieszyć swoją obecnością, bo pewnie jak tż pracuje to mało czasu spędzacie razem... Może to jednorazowy wyskok i już będzie oki Tego Wam życzę

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Kurcze, powróciły problemy z oczkiem Znowu musiał się kanalik zapchać, bo łzawi... Czy powinnam znowu zapuszczać te krople od okulisty, co ostatnio pomogły?
Masuj oczko, masuj!
A tż... Szkoda gadac

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Wiola dzis chlopcy koncza 5 mcy a ja sie coraz bardziej sklaniam zeby na noc im podac cokolwiek- mm, butle kaszy czy miesnego jeza
Ostatnie kilka nocy to porazka, budza sie co 1-1,5 godz i ciagle zryc chca. Nie wiem czy to zeby, skok rozwojowy czy co? Ale juz wykonczona jestem

Co do stopek to czy Adas ma ciagle podkurczone czy tak sobie nimi pracuje ze zaciska? Czy moze jak stopka na cos natrafi ( druga nozke, podloze)? Postukany palcem w spod stopki powi ien paluszki rozprostowac
Moge jutro o to spytac nasza pania rehabilitantke
Brawo za 5 miesięcy. Mięsnych jęż powinien pomóc

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Cygaretek jest mnostwo na marywilskiej, ok 55-65zl sobie licza no ale trzeba "tolerowac" MArywilska bo mam znajoma co sie brzydzi tego miejsca
W Stradivariousie tez widzialam ale to bylo z miesiac temu, ponad 100kosztowaly.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

ja bym dala miesnego jeza

za 5mcy chlopakow

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

ale walnelam byka, "warzy" zamiast "wazy" napisalam
moj od ok 2tyg dostaje i sie zajada w sumie od poczatku mu smakowalo i nie plul
ale jeden maly sloiczek wciaga w mgnieniu oka wiec bede powoli chyba wiecej mu dawac

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

HELP.
Mlody ma 38st. Mysle ze to po szczepienhiu, nie ma apetytu... CO ROBIC?
czopka juz dawac czy zobaczyc czy temp podskoczy?
Goldi może poprobuj jeszcze domowych metod? Współczuję Tobie i Ani

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
no raczej nie powinien sie ruszac w tej chuscie, nie mam jeszcze duzego doswiadczenia z wiazana, ale to chyba niedobrze z puntku widzenia kregoslupa, moja tez sie czasem przekszywia, ale zaslaniam jej wtedy widok z tej strony i przekreca sie na druga.

NO marchewke na pewno musisz odstawic na jakis czas, jak zejdzie wysypka mozesz sprobowac cos innego.
Czyli muszę mocniej ściskać.

Cytat:
Również wszystkiego dobrego z okazji świąt

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Okulistka powiedziała, że jak problem nie zniknie to jak dzidzia rok skończy to będzie udrażnianie..
U mnie to samo oowiedziŁa.

A ja mam parę rzeczy do załatwienia i czekam na auto
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:09   #3240
ggoraa
Zadomowienie

buuuu.... dziewczyny, TZ odebral moje wyniki tarczycy- wszystko wysoko ponad norme- a najwiecej ft4 - co wskazuje na duza nadczynnosc tarczycy:/
wypas..... jutro musze leciec chyba do znachora - moja mama 2 lata temu miala usuwany lewy plat tarczycy...jak nie urok to sraczka ( co ostatnio tez u mnie wystepuje)

Edytowane przez ggoraa
Czas edycji: 2012-04-05 o 14:11
ggoraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości