|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
troche zejdzie zanim przyzwyczaisz sie, ze kroliczka nie ma ja od dziecka zawsze mialam zwierzeta w domu i nie wyobrazam sobie ich braku. Polecam adopcje, a nie kupno ![]() niestety nie Olek nie ma rodzenstwa ale bedzie mial, a wtedy wspomne Twoje slowa i bede obserwowac moje pociechy ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- syropu nie mam ale czopek juz dalam. i oklad na czolo zrobilam. Mam nadzieje, ze sie nie pogorszy ![]() Princessko przykro mi z powodu oczka. Moze te masaze poprawia sytuacje Owieczko wspolczuje ciezkiej nocy ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
nie rozumiem, jak mozna nie wpisac chorego dziecka! i to tak malego!!!ja bardzo lubie moja przychodnie bo nagle przypadki przyjmuja z marszu, bez zapisow. |
||
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
ja już jestem na 1000% pewna że zmieniam przychodnię mam gdzieś taką co jest 10 lekarzy a nie ma nigdy miejsc
butli nie chce ruszyc nawet na nią nie chce spojrzeć
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-04-05 o 10:12 |
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem można podejść i spytać, czy przyjmie dodatkowo? |
|
|
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
ania współczuję, w moim miasteczku zawsze przyjmą więc nie ma problemu, ale moja koleżanka, chodzi już gdzie indziej i zawsze jest taki problem, jakies zapisy...? skoro płacimy składki to powinni nas przyjąć kiedy nam pasuje, a nie jak im się zrobi okienko...zresztą nasza SZ to temat rzeka...
ela robię mazurka 4warstwowego z jabłkami - z książki sis Anastazji, kakaowo - kokosowy-kakaowy z masą serową i coś a\la shrek - tylko po mojemu strasznie świąteczne ciasta, wiem ale na świąteczne to jadę do mamy u siebie chcę mieć co innego i wiem, że sis robi też inne, ale pojem |
|
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Olusia wesolych swiat dla ciebie i do napisania![]() Princesska Filipek mial 2 razy zatkany kanalik- masowalam i pomoglo, moja kuzynka musiala jechac do lekarza na przypychanie, czy oczyszczanie- nie pamietm juz fatal ona w ciazy???toc baba juz po 50 ...masakra. ela no, Filip tez guru dla niki patrzy sie na niego jak w malowany obraz Przykro mi z powodu kroliczka.ania a nie masz kontaktu z polozna??? u nas po porodzie przychodzila i zostawila numer w razie czego. Moze pomysl o zapisaniu sie do innej przychodni:/ U ns nocka fajna, mala cyca o 5 i poszla spac i dopiero o 9 sie obudzila ![]() Ide kawe wychlac, bo cos polamana wstalam dzis i pod prysznic.
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
niestety narazie mieszkam w Anglii
Położnej nie widziałam od 6 miesięcy i nic nie mówiła żeby w razie czego dzwonić![]() Ja pierd... ale mam nerwa dzisiaj ja się zajmuję małą całą noc i do teraz przyszła opiekunka już wstała ale myślicie że przyjdzie się zapyta może ją wziąć ponosić... mi już ręce odpadają a ona się położyła bo brat tż wrócił z nocki i on nie lubi spać sam uff zasnęła w końcu Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-04-05 o 10:39 |
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm... sluzba zdroiwa w uk to porazka- pamietam jak filipek w czasie gdy panowala ptasia grypa, przez pare dni mial goraczke wysoka - poszlismy do znachora, a on aby dawac paracetamol... wyklocilismy od niego antybiotyk, bo mowilismy, ze dostaje 3 doby i nic sie poprawia. To on stwierdzil- ok, skoro chcecie antybiotyk to wam da . Wpisal, ze maly ma ptasia grype i dal ten antybiotyk mocny....tak jakby nam chcial na zlosc zrobic- chcecie choroby szukac? to ja wam dam w dokumentach chorobe
|
|
#3219 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szarawo co prawda... ale oze się jednak uda? chciałabym wyjsc do ross :Pmłody śpi a tak w ogóle to mi się śniło, ze młodego do żłobka nie przyjęli(jak miał rok ) bo nie moga go uśpic.. tzn. ze powiniem SAM ZASYPIAC a on płącze i histeryzuje i jestem nie dobrą matką bo zasypia tylko przy cycu Musiałam się zwolnic z pracy możecie się śmiac, ale jak się obudziłam to mnie głowa po tym śnie rozbolała...
|
|||
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam dziewczyny że żalę wam się od rana ale mnie wkurza ta bezsilność jak widzę moją kruszynę jak się męczy a nie mogę nic zrobić przez popierniczoną angielską służbę zdrowia. Pogadam z tż i nie wiem czy nie przejedziemy się prywatnie do pediatry polskiego
miałam dzisiaj iść do fryzjera ale wolę zamiast na fryzurę wydać na niunię |
|
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu
![]() uffff oby po obudzeniu się małej wszystko wróciło do normy Goldi a ta Marywilska to jest w centrum Wawy? bo ja nie tutaejsza
|
|
|
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
dobra dość zrzędzenia na dzisiaj, z dobrych wiadomości wczoraj odebraliśmy małej nowy fotelik samochodowy
|
|
|
|
#3224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aniu trzymam bardzo mocno kciuki za Lilke!!!! wierze ze szybko wroci do zdrowia... ![]() a opiekunke- kopa w zad- przyjechala lezec czy co ?! delikatnie ale stanowczo zasugeruj ze powinna pomoc ! Ty tez chetnie bys polezala ! ![]() nikaaa... nie wiem, ale szaro buro i ponuro... ja tez powinnam do ross aaaaaaaaale wole w domku siedziec zeby mloda wyzdrowiala... nie bede jej ciągać
|
|
|
|
|
#3225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Aniu Ręce opadają... ![]() Ale mam lenia... Ale muszę od dzisiaj znowu ćwiczyć - bo wymówka @ już mi się skończyła |
|
|
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
w ogóle chciałam wam podziękować za podpowiedzi w sprawie fotelika wiedziałam czym się kierować kupując
Oprócz tego fotelik musiał wejść do nas na tylnie siedzenie a rzadko który pasował a wybraliśmy taki (cały czarny za kolor byśmy musieli dopłacić 60 f )http://allegro.pl/britax-firstclass-...231021806.html Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-04-05 o 11:14 |
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
ania ja bym nad tym prywatnym pediatra sie nie zastanawiala i pedzila bo szkoda malutkiej.Marywilska jest w str tarchomina,bialoleki.doje zdzaja tam darmowe autobusy tylko w necie sprawdz. a brodna rzut pampersem.:m)
|
#3228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() On jest dobry jak komuś np dzidzia wyrosła wagowo z pierwszego fotelika a jest za mała na drugi
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-04-05 o 11:31 |
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Marywilska nie jest w centrum, jest na polnocym skraju
ale z centrum jezdzi Kupcobua (![]() Aniu wspolczuje bo wlasnie widze jak to jest gdy dziecko goraczkuje ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
na all można go już kupić za 649zł
chociaż u nas taniej wychodzi bo zapłaciłam niecałe 100 f bez 2f
|
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki
![]() u nas słońca brak to i mi chęci do roboty też a musze łazieke sprzątnąć ale to dopiero chyba pod wieczór............o 14 jedziemy z Mikusiem po tż do pracy i mykamy odebrać moje patrzałki od optyka może zachacze o jeden sklep z bucikami bo kuzynka mówiła że mają fajne i niedrogie ( Pokszywka w Przeworsku naprzeciwko straży jak coś) bo sstrasznie mnie kuszą takie na obcasie wyższym ale bede kurde od tż wyższa
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
dobra...plan dnia :sprzatac +prasowac ....potrzebny kop do ruszenia... (ostatnim razem to mi los pomogl i mialam awarie netu
)
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
podziwiam Was, ja przy moim to nic zrobić nie mogę no chyba, że w bujak włożę i wszędzie ze mną
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
ggoraa do roboty
u mnie była szwagierka i całe G zrobiłam, a miałabym już całe ciacho i tylko masę zrobic |
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
my po spacerku
ale tylko 40 minut bo zmarzłam,u mnie to pogoda tak jakoś bardziej na Boże Narodzenie niż na Wielkanoc a liczyłam na piękną i słoneczną pogodę w święta... ehhhwczoraj byłam kupić czapeczkę do ubranka na chrzciny i się w☠☠☠☠iłam strasznie bo nie było nigdzie w kolorze ecru tylko smae białe,a Fifi ma ubranko całe ecru i buciki też i będzie dziwnie wyglądał w białej ....
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
U nas w nocy dwie pobudki
![]() Mała właśnie zasnęła, a teraz idę wywiesić pranie, ogarnąć kuchnię, umyć dwa okna, zabrać się za obiad eh...
|
|
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
Elf o to to, ja ze swoim wszedzie latam, razem gotujemy, prasujemy, pierzemy, odkurzamy, a ile sie nagadam do niego, aż mnie zawiasy szczękowe bolą
Ggora SIO do roboty .Goldika bardzo chętnie tylko ode mnie to wszedzie daleko, musiałabym niewiadomo gdzie jechać .Marzy mi się kot .Miluś poszedł na drugą drzemkę to lecę szyć Pokszyfka dawaj przepis , bo dumam co by tu zaserwować tztowi, jeden to będzie ten 3bit, a drugi to nie wiem .Ale na pewno coś wymyślę. Seonka gdzie jesteś? Goldi i Ania współczuję temperatury u dzieciaków, oby jak najszybciej wszystko sie unormowało |
|
|
|
#3239 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy przeczekać? Cytat:
A tż... Szkoda gadac Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja mam parę rzeczy do załatwienia i czekam na auto |
||||||
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
buuuu.... dziewczyny, TZ odebral moje wyniki tarczycy- wszystko wysoko ponad norme- a najwiecej ft4 - co wskazuje na duza nadczynnosc tarczycy:/
wypas..... jutro musze leciec chyba do znachora - moja mama 2 lata temu miala usuwany lewy plat tarczycy...jak nie urok to sraczka ( co ostatnio tez u mnie wystepuje)
Flipcio..20.04.2009 ^.^ Nika.......02.11.2011 ^.^ Edytowane przez ggoraa Czas edycji: 2012-04-05 o 14:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

.
.
, wołam go jak się zapomnę, a wnocy budzę i słucham czy chrupie siano
. Mąż niezbyt chętny, ale da sie przekonać
troche zejdzie zanim przyzwyczaisz sie, ze kroliczka nie ma
ja od dziecka zawsze mialam zwierzeta w domu i nie wyobrazam sobie ich braku. Polecam adopcje, a nie kupno 
) dzwonię o 8 rano (od 8 otwarte) a oni że już nie ma miejsc
dziecko chore w nocy miała temperature jest zakatarzona i zachrypnięta ledwo co przełyka a jakiś babsztyl w recepcji do mnie żeby iść z powrotem do pielęgniarki i po cholerę ona mi żeby mi pogadała tak jak wczoraj i nic poza tym
nie rozumiem, jak mozna nie wpisac chorego dziecka! i to tak malego!!!
strasznie świąteczne ciasta, wiem
i do napisania

)

za 5mcy chlopakow