|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Ja niestety nie umiem szyć. Dobrze że moja mama jest krawcową hehe ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33371003]Dziękuję Wam bardzo z całego serca
![]() Dziękuję też Mamusiom z innych wątków za słowa otuchy ![]() Znikam z wątku i raczej z wizażu, bo tak naprawdę całe forum było dla mnie dodatkiem do tego wątku. Ale konta nie kasuję, więc jeśli faktycznie chciałybyście mnie o coś zapytać, to napiszcie PW. My oczywiście będziemy myśleć o drugim dziecku, ale jeszcze trochę czasu musi upłynąć... Poza tym najpierw musimy się dowiedzieć, gdzie coś poszło nie tak, bo po tym, z tego, co widzę, z pomocą męża się podniosę, ale powtórki już chyba nie przeżyję. I jeśli chcecie, napiszę, jak się dowiem, co było przyczyną tego koszmaru. Teraz muszę na nowo poszukać lekarza, wybrać szpital, itd. Więc jeszcze raz życzę Wam i Waszym pociechom dużo dużo zdrowia, bo to jest jedyne, co się liczy! Trzymajcie się cieplutko![/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Wtajemniczenie
|
A jednak też już idę spać. Zamieszam wreszcie ten chlebek (bo zabrać się nie umiem) i pod prysznic i do łóżeczka. Uzależniłam się od tego chleba
![]() Dobranoc ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- widze ze domowe chleby obia tutaj furrore!!! ![]() chyba sama zaczne bo lubie ten zapach a i smak nieporownywalny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1476 |
Wtajemniczenie
|
ja tez juz zmykam, zmeczona jestem na maxa i trzeba odpoczac!
dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | ||
Rozeznanie
|
Wiem, wiem, to najważniejsze. Zresztą ciocia mnie ostatnio pocieszyła, że przecież takim większym lepiej się zająć, przewinąć, wziąć na ręce, wykąpać, itd.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Perse przytulam mocno
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-05 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja robię w normalnym garnku i ziemniaki szybciej dochodzą ![]() Cytat:
![]() ![]() Skończą się kuchenne rewolucje i ja też idę spać. Mam dzisiaj kiepski humor. Święta za pasem, a ja nie mogę posprzątać domu tak jakbym chciała. Miałam się nie przejmować, ale chyba nie potrafię. P dzisiaj po pracy uprał fotele i tyle. Ja nie zrobiłam dzisiaj pod święta praktycznie nic. Normalnie załamka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Agatka gratuluję dużego synka! Super, że wszystko ok. ![]()
![]() |
#1481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam przyjaciółkę, która rodziła i sn i przez cc i powiedziała mi, że w życiu nigdy by nie chciała cesarki raz jeszcze, ale są dziewczyny, które mają zupełnie inne zdanie. Moja druga przyjaciółka z kolei podczas porodu miała "wyciskane" dziecko, czego dzisiaj robić nie wolno i ma 14 szwów - każdy lekarz jak ją widzi, od razu proponuje jej plastykę pochwy... myślę, że gdyby mogła zdecydować, wolałaby mieć cesarkę... Myslę, że każda z nas powinna sama o tym decydować, a lekarze mogą jedynie doradzić i próbować przekonać, ale to kobieta będzie ponosić wszelkie konsekwencje porodu, więc to ona powinna wybierać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Agatka ile Twój mały ważył w 30tc??
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
No to i ja sie przyznam, ze mi chyba ten chleb nie wyszedl tak do konca?!
nie byl on za wysoki... ogolnie dobry, no ale ja chyba wole takie na zakwasie, mama piecze inne i ten mi nie podszedl :P Jutro ja leze a tz piecze placki, ciekawe ile bede miala pozniej do sprzatania... ![]() musze zaraz liste zrobic co mi dokladnie potrzebne na placki i salatke. dziewczynki dzieki ![]() dasti moj mlody z 31t2d <jakos tak> wazyl 1997 g, ale juz wtedy mial spora glowke jak na ten tydzien, no ale teraz sie wsyztko unormowalo.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-05 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Rozeznanie
|
Perse - i ja jak zwykle ostatnia, chciałam Ci życzyć dużo siły. dziękuję, że podzieliłaś się z nami swoją historią. wszystkie nas sparaliżowała wiadomość od Ciebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33371003]Dziękuję Wam bardzo z całego serca
![]() Dziękuję też Mamusiom z innych wątków za słowa otuchy ![]() Znikam z wątku i raczej z wizażu, bo tak naprawdę całe forum było dla mnie dodatkiem do tego wątku. Ale konta nie kasuję, więc jeśli faktycznie chciałybyście mnie o coś zapytać, to napiszcie PW. My oczywiście będziemy myśleć o drugim dziecku, ale jeszcze trochę czasu musi upłynąć... Poza tym najpierw musimy się dowiedzieć, gdzie coś poszło nie tak, bo po tym, z tego, co widzę, z pomocą męża się podniosę, ale powtórki już chyba nie przeżyję. I jeśli chcecie, napiszę, jak się dowiem, co było przyczyną tego koszmaru. Teraz muszę na nowo poszukać lekarza, wybrać szpital, itd. Więc jeszcze raz życzę Wam i Waszym pociechom dużo dużo zdrowia, bo to jest jedyne, co się liczy! Trzymajcie się cieplutko![/QUOTE] Ty też trzymaj się ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- pola_m, kism, moniczka1302; Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-05 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Heloł z wieczora!
Ja i Kajko mamy sie w miarę dobrze po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A Twój na długo chce jechać na tego paintball'a? Jak by to był wyskok na godzinkę na przykład, a poza tym ładnie by się zajął porządkami czy zakupami przez resztę dnia i poszedł na święcenie, to pewnie bym puściła, ale obawiam się, że to pewnie dłuższy wyjazd, skoro piszesz, że mielibyście nie pójść na święcenie... Dzięki, jakoś tak widocznie w kupie raźniej ![]() Może akurat dziś rękami więcej wymachuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie rozumiem takiego zmuszania do chodzenia do kościoła... Co to zmieni? Moja mama na szczęście dała już sobie spokój z tekstami typu "nie tak Cię wychowałam..." Odpowiadałam jej, że chyba ważniejsze jest to, jakim jestem człowiekiem i jak żyję, a kościół, który widzę będęc dorosłą osobą, jest zupełnie inny niż ten, który mi pokazywała, kiedy byłam dzieckiem... Z punktu widzenia katolicyzmu to przecież nie trzeba na to chodzić, to nie są tzw. święta obowiązkowe. Ktoś ma potrzebę, to idzie, inny nie, to nie ![]() Sako na pewno Wam pokażę, jak i cały pokoik, jak już wszystko będzie gotowe. Na razie wstrzymują mnie cały czas ubranka, których stosy leżą w pokoju Kaja. Jak je wszystkie wypiorę, to dopiero będę segregować rozmiarami i pakować. Na szczęście dzięki dwóm suszarkom idzie mi to znacznie lepiej. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, też bym chętnie na coś poszła. Niestety Tarnów to nie Kraków ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33371003]Dziękuję Wam bardzo z całego serca ![]() Dziękuję też Mamusiom z innych wątków za słowa otuchy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie bój się na zapas ![]() ![]() Myślę, że w święta to dużo pisać nie będziemy. Każdy z rodziną będzie chciał posiedzieć ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
moja babcia zawsze mówiła, że kobieta mająca okres lub będąca w ciąży ma inne hormony i nie powinna zabierać się za wypieki, jak pierwsze jej nie wyjdzie, bo zazwyczaj nie uda się w ogóle żadne - ale to były teksty mojej babci ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Kism - no to życzę żebyś nie przenosiła i urodziła Kaja w bezpiecznym terminie ![]() ja poprasowałam wszystko, jak już z rozpędu sprzątałam to wyprasowałam kosz naszych rzeczy, resztkę dziecięcych no i pościele... tylko kurczę od dzisiaj zaczęły mi puchnąć kostki! jeszcze takich w życiu nie widziałam... jak balony... troche mnie ten ostani trymestr przeraża, nie dość że wszystko mnie boli i zazwyczaj nic mi się nie chce, to jeszcze dochodzi opuchlizna, zgaga, i bóle brzucha ostatnio.... ja chcę po 12 kwietnia urodzić! no bo do 12 muszę nogi zaciskać |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A w przyszłym tyg. jak mi dojdą wszystkie przesyłki, to pewnie kontrolnie spakuję torbę... ![]() Cytat:
Poza tym ktoś tu niedawno pisał, że nawet w przypadku cc na życzenie lekarz ponosi konsekwencje prawne powikłań czy innych negatywnych skutków, więc jeśli to prawda, to jednak nie tylko kobieta ponosi wszelkie konsekwencje... Ewunia, dlaczego po 37 tc nie możesz przygotowywać się do porodu? ![]() Cytat:
![]() ![]() Może to to faktycznie. Jak go dotykasz i jest wtedy cały równomiernie twadry, twardszy niż zwykle to to ![]() Cytat:
![]() A może u Ciebie jeszcze przy przyjęciu do porodu standardowo robią usg, skoro opieka porodowa jest taka super... Cóż, pożyjemy i się dowiesz ![]() Dziękuję, ale tego to zapewna każda z nas sobie i wszystkim pozostałym życzy! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zrażaj się i spróbuj jeszcze raz ![]() ![]() Eh... żebyście wiedziały jak wyglądały moje chleby kilka llat temu... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() doobranoc ![]()
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Dasti80. Ale jak sobie tak pomyślałam dzisiaj, że mam dni w ktorych leżę w łóżku i patrzę w sufit, albo nic mi się nie chce, to skoro doznałam jakiegoś przypływu energii to po prostu wyczyściłam to co mi się udało, wyprasowałam, bo nikt tego za mnie nie zrobi - a jutro jadę na miasto i pewnie oprócz firanek które mam nadzieje tam kupić, nic nie będzie mi się chciało... więc musiałam dokończyć dzieła dzisiaj
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zadomowienie
|
Perse masz w sobie tyle siły, podziwiam Cię
![]() Ciągle myślę o Was... Światełko dla Twojego Aniołka Dawidka [*] |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na maydayu się uśmiałam choć byłam drugi raz ![]() Jutro jadę odebrać wózek ![]() Całuje Was dziewczynki, śpijcie dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
No nie... przez przypadek zamknęłam okienko z odpowiedzią...
Ledwo Was doczytałam, tyle naskrobałyście ! Napisze więc ogólnie.. Wszystkim Mamusiom po wizytach gratuluję ![]() Moja 12 kwietnia - już nie mogę się doczekać. Ja z Kościołem też na bakier.. Nie byłam nawet teraz u spowiedzi. Ale z koszyczkiem pójdę ![]() Mąż po powrocie z podróży przespał pół dnia na kanapie, a i ja się zdrzemnęłam.. Ale skończyłam prasowanie i zaczęłam nawet sprzątać ![]() Podziwiam wszystkie, które dziś tyle porządków zrobiły! Ja jutro ruszam pełną parą. A dzisiaj opadam już z sił... Moja psinka coś chora ostatnio, co wieczór mu się ulewa... Bidulka. Jutro musze pójść do weterynarza, bo zaczyna mnie to powaznie niepokoic.. Dobranoc wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Rozeznanie
|
Witam
wstałam przed 6 , mdłości mnie obudziły ![]() Już po pierwszym lekkim śniadanku kism gratki za wizytę nie wiem jak to jest statystycznie, ale jeśli chodzi o wielkość dziecka a termin porodu, to moja mama np rodziła bardzo duże dzieci, ja w sumie miałam naj mniej bo 3850, siostra koło 5 kg brat powyżej 4 kg, i rodziła nas tak 4 dni-7 dni przed terminem, więc chyba to nie takie przesądzone, że duże dzieci rodzi się znacznie wcześniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.