|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
utrzymanie
przed: łyżka oliwy z oliwek. I: owsianka (4 łyżki płatków) z suszoną żurawiną, suszonymi morelami, amarantusem i zarodkami pszennymi na szklance mleka sojowego. banan. II: omlet z dwóch jajek, sałatka z sałaty lodowej, ogórka, pomidora, rzodkiewki, oliwy z oliwek, kiełków rzodkiewki. pomarańcza. III: kanapka z pasztetem sojowo-soczewicowym i ketchupem, garść migdałów. IV: serek wiejski 200 g.
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
U. 1.grahamka z maslem,serkiem wiejskim,wedlina,jajkiem, pomidorem,salata,ogorkiem ,rzezucha - czyli standard ![]() 2. drozdzowka z kruszonka, duze czerwone jablko 3. zupa kalafiorowa z makaronem i piersia kurczaka 4.serek wiejski z jablkiem,truskawkami i migdalami 5.pol duzej makreli wedzonej,2kromki chleba razowego z maslem,pomidorem szczypiorkiem 1h na rowerze 1h na rolkach - idzie mi coraz lepiej
|
#3063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i rady, choć wydaje mi się, że jest lepiej
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do barszczu było jeszcze jajko więc wyszło lepiej niż napisałam ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Jest lepiej , ale nie pytaj czy za dużo ;p |
|
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
r
ocenicie? |
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc posiłek 1 i 3 , gdyby je złączyć wyszło by w miarę normalne śniadanie. Do tego załóżmy że późno wstałaś więc masz liche drugie śniadanie, raczej w formie przekąski. Czyli mamy już I śniadanie i na upartego "II śniadanie" , potem powinien być obiad. No ok powiedzmy że Ty " nie węglisz" do obiadu , choć uważam że jakiś makaron/ryż etc. powinien tam być, ale niech będzie. Nie wiem w sumie ile tego kurczaka zjadłaś, ale zakładam że sporo i duuużo surówki , nich już ujdzie. No i koniec , czyli brakuje jeszcze podwieczorku i kolacji... gdzie się zagubiły?? A tak poza tym na serio nie jesteś głodna? Ja bym chyba padła... |
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dziękuję za ocenę
|
|
#3070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje RRR I: 2 tosty z serkiem i polędwicą, pomidor II: 2 kiwi, serek homo, ziarna słonecznika, sezam ![]() III: faszerowana papryka (ryz, mieso mielone, marchewka, pietruszka), surówka z selera IV: pancake z serka wiejskiego (smazony bez tłuszczu) z pastą ze zblendowanych pomidorów, oliwek i czosnku |
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
No to niech będzie i R.
![]() Ogólnozdrowotnie że się tak wyrażę . No i na jelita dobrze działa.
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
Poproszę o ocenę dzisiejszego U/P
śniadanko było późno, bo już wolne mam ;dśniadanie: 300 ml mleka 3,2%; 6 łyżek płatków owsianych, łyżka miodu, łyżka cynamonu, garść rodzynek, jabłko, danio waniliowe- wszystko jako przepyszna owsianka <3 - 25 minut truchtania z psiakiem obiad: pół woreczka kaszy gryczanej, dwa i pół pulpeta wieprzowego( wszystko polane sosem), kapusta kiszona po: jabłko - 50 minut ABT podwieczorek: banan, activia, marchewka teraz chrupię 100 g migdalów kolacja(będzie)hmm, pewnie zrobię sobie grahamkę na ciepło z serem gouda, ketchupem, szczypiorem i pomidorem, może serek wiejski Proszę o oceny
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
moje uuuu :}
1. bułka żytnia z bieluchem ziołowym, szynką i camembertem, zielona herbatka 2. jogurt froop i duże ciastko owsiane 330 ml soku pomidorowego , jabłko3. leczo , ryż i zrazy w sosie pomidorowym, sałatka wiosenna & buraczki 4. dwie kromki chleba żytniego z masłem, sałatka z tuńczykiem 5. jakies owoce pewnie beda, pomarancze czy coś ^^
|
|
#3075 |
|
Rozeznanie
|
U :
I : musli truskawkowe z Biedronki - 50g, 2 garście rodzynek, szklanka mleka, jabłko, 2 wafle ryżowe z dżemem, kubek cappucino II : podwójny tost z razowca z masłem serem żółtym, szynką, ketchupem, jog.nat. 180g z wiórkami kokosowymi i garścią zdrowego błonnika, 10 herbatniczków , gruszka, marchewkaIII : ( od wczoraj ) : micha krupniku, marchewka, kromka razowca z szynką IV : jogurt owocowy, pół grejfuta, jabłko, garść pł.kukurydzianych V : płat śledzia w pomidorach z cebulką, 2 kromki razowca ( jedna z serkiem kanapkowym ), kawa z mlekiem Po : jabłko Aktywność = 2 h spaceru z psem, 1h hula hop, 100 brzuszków ![]() do ocenki
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-04-05 o 20:23 |
|
|
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
Uuuu
ok w miarę? |
|
|
|
#3077 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj:
rano: siemię lniane (kleik) (straaaaszne zaparcia )1. grahamka z masłem, serem zółtym, ogórkiem, sałatą garść śliwek suszonych 2. pierś z kury jak zawsze grillowana w oliwie i przyprawach (ale dałam jej więcej już.... wyszła taka pyszna, soczysta ) z makaronem pełnoziarnistym i sałatką z pomidora i sałaty3. jogurt naturalny z wkrojonym bananem, kiwi i połówką pomarańczy kawałek czekoladki 4. grahamka z masłem, 2 plastrami polędwicy, sałatą, ogórkiem, pomidorem + serek wiejski 200 g, herbata z cytryną przed snem pewnie znów siemię lniane (kleik) i pewnie "skubnę" ;D troszkę miodu ![]() Jest tu ok 1600 kcal, ale od jutra zamierzam zjeść 5 posiłków, żeby uzbierać 2 tys. póki co... jak było fajnie rok temu jak jadłam jakieś 2800 kcal
|
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
U
Śniadanie: * owsianko-żytnianka z kaszą manną na chudym mleku z kakao naturalnym i siemieniem lnianym; z pomarańczą, 2 łyżkami naturalnego serka homogenizowanego, pestkami dyni i słonecznika, orzeszkami pinii, cynamonem i sosem czekoladowym II śniadanie (na wyjeździe) * duże jabłko * serek wiejski 200g z garścią mieszanki studenckiej (orzechy laskowe i arachidowe, nerkowce, migdały, rodzynki, suszona żurawina i ananas), pałeczkami wielozbożowymi i cynamonowymi poduszeczkami z nadzieniem orzechowym Obiad: * wątróbki z kurcząt z 60g kaszy jęczmiennej i sałatką z ogórków konserwowych, marchwi, papryki i cebuli Kolacja: 3 wafle ryżowe wieloziarniste: * z serem brie, pomidorem i czarnymi oliwkami * z śmietankowym serkiem bazyliowym, pomidorem i rzodkiewką * z śmietankowym serkiem czosnkowym, pomidorem i rzodkiewką Do picia: woda źródlana, 2x herbata zielona, herbata owocowa, herbata ziołowa, czarna kawa |
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
N_att, jak pijesz ten 'glucik' w postaci siemienia lnianego to pij duuużo wody (najlepiej +3l dziennie) bo z doświadczenia wiem że przy siemieniu i małej dawce wody potem może być tylko gorzej, if you know what I mean...
moje uu I owsianka z jabłkiem, serkiem wiejskim, płatkami migdałów, cynamonem, siemieniem lnianym, kakao, miodem i nie pamiętam czym jeszcze; herbata miętowa z miodem i cytryną II podwójna kanapka chleba z dynią z masłem, polędwicą z piersi indyka, warzywami; jogurt activia malinowa; jabłko; III 2x zupa pomidorowa z ryżem, herbata z lipy z miodem IV bułka pszenna z makiem, dżemem wiśniowym, dwie szklanki kompotu wiśniowego i znów herbata z miodem (choram..) V sałatka - mieszanka sałat, łosoś wędzony, jajo na twardo, prażony słonecznik, grzanki, pomidory, cebulka itp
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
Bellamy, staram się pić więcej, chociaż dziwne to, ale ja w ogóle dużego pragnienia prawie nigdy nie odczuwam....
tzn. chce mi się pić i piję, ale raczej do dziennej normy trochę mi brakuje.....wiem, że do mnie jak grochem o ścianę, ale na prawdę, wkrótce będzie znów lepiej ;P |
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze utrzymanie
1. śniadanie: owsianka (kakao. jak robię na mleku to mam potem przeboje z brzuchem ) z : bananem, żurawiną, słonecznikiem, migdałami i orzechami laskowymi kawa z mlekiem 3.2%2. II śniadanie: 2 kajzerki z masłem, sałatą, szynką, serem żółtym i ogórkiem. duża szklanka soku z 4 marchewek, jabłka i pomarańczy. z 5 białych michałków podczas sprzątania ![]() 3. obiad: talerz rosołu z lanymi kluskami ![]() 4. podwieczorek: mrożona czekolada z lodami waniliowymi i kawałek brownie 5. kolacja: grahamka z masłem, sałatą, polędwicą sopocką. wieśniak z wkrojonym pomidorem, bazylia. |
|
|
|
#3082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3085 |
|
Raczkowanie
|
U, formalnie R bez wyrzeczeń
![]() śniadanie: owsianka - w składzie: 2 łyżki górskich płatków owsianych, 2 łyżki otrąb owsianych, mlekołaki figuraki choco, suszona żurawina i orzechy laskowe na szklance mleka 2% z cynamonem, kardamonem, goździkami i wanilią & czarna kawa bez cukru II śniadanie: pełnoziarniste bake rolls tzatziki obiad: kofta indyjska (ta z green way'a) deser: kawałek sernika wideńskiego na kruchym spodzie z polewą czekoladowa & latte z brązowym cukrem kolacji już nie jadłam, bo późno wróciłam,a wcześniej nie miałam ochoty ![]() Kompetentnych proszę o ocenę |
|
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie zależy mi na ocenie, bo ostatnio jakoś nie widzę mięśni chociaż ćwiczę po 5 razy w tygodniu nie mniej niż 30 min a tłuszcz nie znika i nawet myślę, że się zwiększył ;/ Zauważyłam że w tym wątku ocenia się prawie wyłącznie jadłospisy na U dlatego też może odeślecie mnie do wątku gdzie moje R jak i niektórych doczekają się oceny.
|
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
U
Śniadanie: * owsianko-żytnianka z kaszą manną na chudym mleku z kakao naturalnym i siemieniem lnianym; z pomarańczą, 2 łyżkami naturalnego serka homogenizowanego, pestkami dyni i słonecznika, orzeszkami pinii, cynamonem i sosem czekoladowym II śniadanie: * jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem * 2 wafle ryżowe wieloziarniste z serem pleśniowym brie, pomidorem i czarnym oliwkami Obiad: * dzwonko z karpia gotowane na parze, 60g kaszy gryczanej, surówka z marchwi i białej rzodkwi Kolacja: * parówka sojowa * 2 wafle ryżowe wieloziarniste z bazyliowym serkiem śmietankowym, pomidorem i rzodkiewkami Do picia: woda źródlana, 2x herbata zielona, pu ehr, herbata ziołowa, czarna kawa |
|
|
|
#3089 |
|
Raczkowanie
|
na czczo siemię lniane (kleik)
1. grahamka z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem, ogórkiem, ketchupem; herbata z cytryną kilka suszonych śliwek 2. pyszny pieczony filet z dorsza 3. jogurt naturalny z wkrojonym bananem, kiwi, połową pomarańczy kawałek czekoladki 4. grahamka z masłem, całym serkiem wiejskim 200 g, sałatą, pomidorem, ogórkiem, trochę miodu; herbata teraz herbata z cytryną i sokiem malinowym i zaraz będzie siemię lniane (kleik) (zaparcia już długo........ czuję się okropnie )w ciągu dnia kilka szklanek wody i różne ziołowe herbaty (mięta, koper włoski) święta tuż, tuż, mam nadzieję, że sobie pojem
Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-04-06 o 22:19 |
|
|
|
#3090 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Dwie kromki chleba żytniego z masłem, szynką drobiową, jajem na twardo, pomidorem i rzodkiewką; zielona herbata. II. Jabłko zapieczone z rodzynkami i orzechami włoskimi; kubek kakao na mleku. III. Dwa naleśniki ze szpinakiem, surówka z marchewki; kubek zabielanego, czerwonego barszczu. IV. Miseczka truskawek zalanych jogurtem naturalnym; kawa z mlekiem, pasek gorzkiej czekolady; sok marchewkowy jednodniowy. V. Porcja sałatki curry z kurczakiem, ananasem i kukurydzą, grahamka z masłem; herbata z cytryną i miodem. Postarałam się, chyba jest troszkę lepiej?
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

fajnie bardzo -wszystko bym zjadla 
i rady, choć wydaje mi się, że jest lepiej

)
tzn. chce mi się pić i piję, ale raczej do dziennej normy trochę mi brakuje.....