|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Haha a mi się udało wejść bez zdjęć
Tak sobie mieszycie włosy to ja też zmierzyłam i wyszło mi 5,5... Chyba najgorszy wynik, ale nawet w to nie wątpie
|
#61082 |
|
Zakorzenienie
|
Miska a gdzie masz ten codziennik
bo też chce zobaczyć twoje włosienta
|
#61083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#61084 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1231 a klikając na zakręconego emotsa w moim podpisie wejdziesz do mojej galerii
|
|
|
|
|
#61085 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Będę próbować, koniecznie!---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#61086 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#61087 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję!!!
Jutro wyjeżdżam na święta i życzę Tobie i wszystkim wesołych świąt! |
|
|
|
#61088 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki, dziewczyny, za opinie
Nie wiem, czy urosły, mam wrażenie, że od 3 miesięcy stoją w miejscu
|
#61089 |
|
Raczkowanie
|
Pati_bc, dziękuję Ci bardzo. Dokładnie, tak bym jakoś przetrawiła te włosy. Tylko z tym właśnie może być problem, bo rano nie mam czasu myć głowy, codziennie mam na 8, w piątki na 9 jedynie, więc się nie wyrobię. A olej warto podgrzewać? Ja do maski dodaję miód i glicerynę, tak wyczytałam na blogu Ewalucji właśnie. Do spłukiwania mam garnierowską, dużo osób ją poleca, a b/s to biorę balsam Joanny, jutro poszukam jednak jakiejś Naturii w takim razie. A jakąś konkretną polecacie?
A z pestek winogron, bo jutro miałam pojechać kupić? A co sądzicie o płukankach z octu jabłkowego? Lnianego akurat nie mam w domu, a mają to w zwykłych sklepach spożywczych? Zamieszczam Wam lepsze zdjęcia, żebyście widziały, czemu tak nienawidzę tych włosów. |
|
|
|
#61090 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam z jednodniowego wypadu do Berlina wprawdzie bez zadnej nowej odzywki (zgodnie z tym co sobie obiecalam), ale z czwartym szamponem (po co???
), sprayem z filtrami z Balei (uwaga-zmienili sklad) i nie wiem juz ktorym olejkiem do wlosow, arganowym z Alverde, ktory oprocz oleju arganowego ma w skladzie jeszcze inne pysznosci Na szczescie jest maly objetosciowo. Kupilam tez "na zająca" dla TŻta szampon kofeinowy Alverde i tonik przeciw wypadaniu Balei bo ostatnio mu lecą włoski. Mam nadzieje, ze ucieszy sie z prezentu plynacego prosto z mojego ogarnietego wlosomaniactwem serca Jutro Was ponadrabiam, bo oczy mi sie juz zamykaja Dobranoc!
|
|
#61091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne masz te looooki
|
|
#61092 |
|
Zadomowienie
|
Znowu się nie odzywałam, wybaczcie.
Kupiłam kolejną odżywkę, tym razem Wax Kamille. Niech mnie ktoś kopnie w tyłek, bo już nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać Za to przez ostatnich kilka dni noszę włosy ugniecione z pianką na sucho, mam przez to puch, ale jakoś mi ten efekt pasuje. Może to przez tą pogodę lubię mieć taką przytulną "grzywę" dookoła
|
#61093 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() O Ty paskudo, się nie pochwaliłaś
|
|
|
|
|
#61094 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie potrzeba suszary a i włoski od niej odpoczną. Spróbuj. Ja tak robię![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miód jest dobrym nawilżaczem ale może powodować puch. Dlatego sprawdź następnym razem jak włosy się zachowują bez niego. Zrób maskę bez niego. Podobnie gliceryna, niektóre z nas puszy. Cytat:
A co do joasiek to fajna jest ta i ta jest kilka rodzai joasiek. Musisz popróbować, która Ci najlepiej pasuje a i nie martw się opiniami na KWC ani opisami producentów. To co jednym nie służy może służyć właśnie Tobie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
EDIt: Chyba chodziło Ci o olej lniany to w piotrze i pawle albo w tesco![]() Cytat:
Myjesz odżywką? Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-04-06 o 09:28 |
|||||||||
|
|
|
#61095 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj zlądowałam do domku i mam czas na pisanie tutaj i czytanie.
![]() chciałam Was zapytać, czy serum radical jest szkodliwe dla loków? bo ostatnio kupiłam w rossmannie, ale nie znam się za bardzo na składach
|
|
|
|
#61096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Użyłam dziś pierwszy raz Szybkiej Odżywki z Bingo, jakaś taka przaśna w konsystencji - jak Artiste keratynowa - jak wyschną i odgniotę zobaczę, jaki efekt ![]() A, i umycie po 4 dniach moich włosów skutkuje zatkaniem odpływu
|
|
#61097 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html To jest to? Jeśli tak to: Ethyl alcohol-środek rozpuszczający, antybakteryjny, konserwujący, zwiększający wchłanialność składników aktywnych horsetail- olej ze skrzypu polneg cetrimonium chloride- antystatyk, konserwant cetearyl alcohol- emolient, alkohol tłuszczowy oleyl erucate- coś związane z olejem ![]() panthenol-zmiękcza, nawilża ceteareth-20-emulgator methyldibromo glutaronitrile-konserwant phenoxyethanol-konserwant Pogrubione pozytywnie działa na włosy- nawilza, zmiękcza, to coś kursywą jest dla mnie substancją tajemniczą, niech jeszcze ktos się wypowie, wysoko antystatyk- zapobiega puchowi. Właściwie nic szkodliwego tu nie widzę Moje włosy mnie zaskakują. POZYTYWNIE
|
||
|
|
|
#61098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dziękuję za odpowiedź ![]() będę musiała przejrzeć listy kosmetyków i znaleźć coś dla siebie
|
|
|
|
|
#61099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to Szybka Odżywka Bingo? Jestem do tyłu. Chętnie
|
|
#61100 |
|
Raczkowanie
|
Pogrubione pozytywnie działa na włosy- nawilza, zmiękcza, to coś kursywą jest dla mnie substancją tajemniczą, niech jeszcze ktos się wypowie, wysoko antystatyk- zapobiega puchowi. Właściwie nic szkodliwego tu nie widzę
Moje włosy mnie zaskakują. POZYTYWNIE [/QUOTE]Oleyl erucate to silny emolient nic więcej nie wiem
|
|
|
|
#61101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dawaj Nie jestem wybredna :PDziękować Dziwne rzeczy mi google wyszukiwało, wolałam nie bredzić Na dodatek angielskiego zaczęłam się niedawno uczyć i niewiele rozumiem
|
|
|
|
|
#61102 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam wspaniałą drogerię (Bez nazwy
)jest tam to czego włosomaniaczki pragną : odżywki Joanny b/s, Hergon, Marion, maski Ziaji Cud, miód i orzeszki |
|
|
|
#61103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest takie oto ustrojostwo Dobrze, że je trzymam w pokoju
|
|
#61104 | |
|
Zadomowienie
|
Jak będziesz w Lublinie to się zgłoś
W sumie naprawdę robię ostatnio odlewki odżywek koleżankom, bo próbuję trochę zmniejszyć zapasy. Cytat:
Ja też trzymam wszystko w ukryciu i mam nadzieję, że nikt tego nie odkryje
|
|
#61105 |
|
Zadomowienie
|
Agrafka ja też mam 8,5 cm grubości, ale to podejrzane bo Twoje włosy wyglądają jak dwa razy więcej od moich
pewnie dlatego, ze moje są wycieniowaneJak suszę włosy i wygładzam-tez mam praktycznie proste. W sumie to ciesze się z takiego 2 w 1 na głowie ale czasem mam ich dosyć![]() Eri jak na dwie noce i bieganie 'po wiaterku' to Twoje włosy są dla mnie idealne! ![]() Miśka wspaniałe włoski Bazzy teraz narzekasz na swoje włosy, ale za jakiś czas puch na pewno się zmniejszy-nawilżaj, nawilżaj, nawilżaj Za kilka-kilkanaście tygodni będziesz z nich na pewno zadowolona, tylko troszkę cierpliwości
|
|
#61106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#61107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a masz skład tego bingacza?
|
|
#61109 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze myję wieczorem, myłam codziennie, ale teraz robię to co dwa dni. Chodziło mi o to, że z olejowaniem bym miała problem, bo rano nie mam czasu zmywać.
Ja rycyny nie wezmę, bo ona przyciemnia włosy, a tego nie chcę. Dobra, zobaczę ten z pestek winogron. W takim razie spróbuję następnym razem maskę bez miodu i gliceryny. Tak, tę. Bardziej mi do gustu ta z lnem i rumiankiem podchodzi, kupię ją dzisiaj może. Tak, o olej, ale nie widziałam go w tesco wczoraj. dziękuję za słowa otuchy. Nie, jakoś to do mnie nie przemawia, myję tym: http://wizaz24.pl/garnier-naturalna-...dzieci-l-p1975 |
|
|
|
#61110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja właśnie mam ten problem - wielu rzeczy, które tu tak zachwalacie nie mogę nigdzie zdobyć. Dziewczyny podpowiedzcie prosze, gdzie znaleźć odżywki Naturia. Szukam od tygodnia, obeszłam dwa Rossmany, markety, trzy lokalne drogerie, kioski z kosmetycznym asortymentem i mały sklepik z wszystkim - nigdzie nie ma, są szampony z tej serii, a odżywek ani jednej. Czy one są tak trudno dostępne czy to ja po prostu mam pecha? Wiem, że można je zamówić w sklepie internetowym, ale trochę mi się nie uśmiecha płacić za przesyłkę dwa razy tyle co za samą odżywkę. Szczególnie, że wiele odżywek b/s obciąża mi włosy, więc zakładam, że mogę wypróbować i okaże się, że to nie dla mnie.
Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1094361 Wymiana ciuszkowa: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=836309 Wymiana książkowa: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=688623 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

bo też chce zobaczyć twoje włosienta

) Będę próbować, koniecznie!
widać, że zadbane i zdrowe