|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ja nie liczę ruchów bo jakoś nie mogę tego ogarnąć, czuję jak się rusza... bardziej czuję jak leżę, bo gdy siedzę i chodzę nie czuję praktycznie nic... ale kopie dość mocno więc myślę, że jest wszystko dobrze, zresztą jak się budzę w nocy i rano to fika jak szalone
![]() ![]() ![]() Ja nie wiem czy w święta wybiorę się do kościoła... bo mam wrażenie, że powinnam przesiedzieć całą mszę bo tydzień temu stałam i mnie wszystko strasznie bolało ![]() ![]() ![]() ![]() kapukat 3mam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
Super, jaki zamówiliście??
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Zadomowienie
|
Wiesz, mi się wydaje że oni wtedy nie myślą logicznie, tylko starają się mysleć tak jak my (bynajmniej im się tak wydaje). Ja się mogę tylko domyslac, że pakując np. kosmetyki myśli sobie "no z domu bez nich nie wyjdzie to na pewno będzie jęczeć, że nie przyniosłem
![]() Cytat:
![]() ![]() Mykam obiad robić i resztę składników na ciasto kupić. Do później ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatni raz w kościele byłam 3tyg temu to ledwo ustałam trzeba trzeba było stać, najgorsze jest ze w niektórych kościołach są ławki rezerwowane i nie siądziesz tako jumpera
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-04-06 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w niedzielę wielkanocną pójdę na mszę może będzie lepiej najwyżej znów wyjdę, na triduum sie nawet nie pcham
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za Was ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
ja dzis spakuje torbe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
Perse bardzo mi przykro...
Wczoraj przeczytałam ale normalnie nie byłam w stanie nic napisać... Kapukat jeśli to to to powodzenia!
![]() |
#1601 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zawsze cos pieczesz, gotujesz - Twoj maz ma dobrze z Toba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zadomowienie
|
Teraz spojrzałam, że kapukat to ma termin dopiero za miesiąc. trochę szybko ją zebrało...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() tam gdzie jadę w kościele nie ma rezerwacji, no chyba że taka "przez zasiedzenie" stałych bywalczyń ![]() ja już ostatnio na badaniach glukozy usłyszałam tekst "kobiety w ciąży mają pierwszeństwo a ludzie chorzy mszą siedzieć" powiedziany przez babkę w wieku ok 50+ lat a starsi ludzie nic nie mówili.. myślałam, że padnę ze śmiechu.. tak jak po niej nie było widać choroby, tak po kobietach w ciąży nie widać, czy mają ciąże zagrożone, czy je coś boli itd. no ale poprawiła mi humor tym tekstem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Raczkowanie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaa porody!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
![]() trzymam kciuki. cała jestem w ciarkach i zestresowana jakbym to ja co najmniej rodziła. Dziś mam wizytę, więc dowiem się jak wyszło ktg i jak szyjka, mam nadzieję, że nie powie mi lekarz, że rodzimy za chwilę... trzymać kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ruchów też nie liczę bo to mały bokser, często uderza w mamusie jak w worek treningowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Muszę nastawić pranie i biorę się za ścieranie kurzy. Ciekawe jak tam Kapukat... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Wtajemniczenie
|
begie13 - te skurcze przepowiadajace bola mnie mniej chyba od boli miesiaczkowych
gaabbi - nie licze ruchow, po prostu moja rusza sie czesto wiec nie robie tego spojrzalam na termin od kapukat ![]() aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! !!!!!!!! ale w sumie fajnie by bylo gdyby miala swojego malego kaczorka juz na swiecie ![]() ja trez juz w zasadzie moglabym urodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Rozeznanie
|
trzymam kciuki za wizyty
![]() ja na nowo się położyłam i spałam do 13:30, musiałam apap połknąć i teraz jestem jakaś przymulona |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sernik się piecze... o matko na stole pełno kubków. nie ma nawet kto tego wynieść. Za godz przyjdzie koleżanka by jej pit rozliczyć. i obiad trzeba zrobić ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- śliwieńka fajny wózek. sama o mały włos takiego nie kupiłam. z resztą mój jest podobny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Wtajemniczenie
|
chyba pojde spakowac taszke do szpitala
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja strasznie chcialam isc na czuwanie dzisiaj, ale chyba nie dam rady... :/ świąt w kościele też się obawiam, ale moze jakoś dam radę. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() TRZYMAMY Z MOIM BOBASEM KCIUKI !!!!! daj znać już po ! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Raczkowanie
|
QUOTE=moniczka1302;333851 30]chyba pojde spakowac taszke do szpitala[/QUOTE]
no wieść od kapukat zelektryzowała forum. I zmobilizowała do pakowania toreb widzę ![]() z podanego terminu porodu miała tylko 1 dzień przede mną, ale zdaje się, że mówiła coś o tym że dziecko może urodzić się wcześniej. I mama jej chyba to wróżyła mówiąc, że chłopcy u nich w rodzinie rodzą się dwa tygodnie przed terminem... no i pewnie wczorajsze porządki też miały na to jakiś wpływ, bardzo dużo wczoraj zrobiła ![]() Ciekawe jak tam u niej... oby wzięła numer telefonu do kogoś i dała znać... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny nie piszcie, ze chcecie już urodzić, rozumiem 2 tyg przed terminem, ale miesiąc przed to jeszcze tyle powikłań występuje, dziecko jako wcześniak musi być pod opieką lekarzy przez ileś tam miesięcy po porodzie, znam kilka wcześniaków z 8 miesiąca i to jest naprawdę problem. Nawet w 36 tyg kości czaszki są dosyć miękkie, płuca nadal dojrzewają... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Rozeznanie
|
mnie sytuacja kapukat skłoniła do intensywnych zakupów na allegro. kliknełam kilka rzeczy u raj-rodzica.pl, i mam juz prawie całą wyprawkę gotową. z większych rzeczy został wózek...
ale jeśli chodzi o torbe do szpitala to na razie nie mam nic przygotowane. ale ja mam termin dopiero na 31 maja... 33 tydzien ciąży a moja Mała wciąż jest ułożona pośladkowo ![]() ![]() Edytowane przez olla83 Czas edycji: 2012-04-06 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta pepowina moze sie jeszcze odwinac? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co to ruchow malenstwa .. to u mnie maly kopie z rana jak jeszcze w lozku leze pozniej jak chodze to nie czuje. Przez dzien jak sie poloze czy usiade to tez kopie no i wieczorem znowu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Wtajemniczenie
|
Tak, kapukat chyba kiedyś pisała, że miała nieregularne miesiączki i tak na prawdę Jej termin porodu, to taki chybił trafił
![]() Mam nadzieję, że wkrótce kapukat da znać co i jak ![]() ![]() Byłam z piesem na spacerze. Zimno jak chorera, ale rundkę w koło bloku zrobiłam ![]() Porozstawiałam ozdoby świąteczne po domu. Mogę już świętować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Perse tak pisała.... Wiem, że żadna z nas wtedy nie myślała o takiej tragedii, ale teraz można to interpretować... Ja już nie odważę się tak powiedzieć i napisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Rozeznanie
|
az cała sie zaczełąm trząść jak przeczytałam o kapukat...
od kilku dni czuje się strasznie słaba, dużo śpię, aż słaniam się na nogach... może to wina pogody, a może ciśnienie mam znów kosmicznie niskie(50/90), mam tylko nadzieje że moje samopoczucie nie wpływa na stan dziecka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.