|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
ja nie liczę, bo myślę, że dużo się rusza, ale może źle myślę...
i nie wiem w końcu na ile to ma być te 10 ruchów, na godzinę ( w czasie aktywności), czy na 12 godzin nie wiem...zgłupiałam już... |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
na 12 godzin
![]()
#1533 |
Zadomowienie
|
Ja nie liczę, bo dziennie to myślę,że do 500 bym spokojnie doliczyła. Miał ostatnio ze 3 dni kiedy mniej się ruszał, ale myślę, że wtedy też z 200 ruchów było a od 2-3 dni znów buszuje na całego. On w ogóle nie śpi, więc trudno patrzeć na okresy aktywności...
doris888 ja twardnienia miewam, ale właśnie, tak jak piszesz, po dłuższym spacerze czy jak się nachodzę po domu. Zazwyczaj jak poleżę z pół godziny to mijają. No i na pewno mam je jak wypiję za dużo a nieraz zmuszam się do picia, bo ja przed ciążą piłam po 1 szklance dziennie, więc dla mnie nawet litr dziennie to już nie lada wyczyn. Może w szpitalu leżałaś dużo i dlatego tych twardnień nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Rozeznanie
|
Witam w słoneczny dzień!
U nas święta wyglądają tak samo jak przed ciążą. Normalnie gotuję, ale tym razem tylko jedno ciasto - 3 BIT. W najbliższym otoczeniu nawet nikt nie wspomniał, że mam nic nie robić bo jestem w ciąży. Będziemy biesiadować jak zwykle. ![]() ![]() Nigdy nie urządzałam jakiegoś wielkiego sprzątania na święta. Tym razem jesteśmy po remoncie 2 pokoi także kąty są raczej i tak wyczyszczone. Ja nie liczę. Moja mała ma swoje pory aktywności, ale tylko jak się położę. Jak normalnie chodzę to nie doliczyłabym się tych 10 ruchów. U mnie jest tak: zjem śniadanko i wypiję kawkę- kładę się i wtedy ona się rusza. Czasami po obiedzie też fika. I później wieczorem też się kładę po kolacji i wtedy się rusza. Za to w nocy ile razy się nie przebudzę to ją czuję jak sobie fika. Może jest tak, że moja mała to nocne dziecko? Z tym chlebem to nie odpuszczę. Zacznę nowe próby po świętach. ![]()
#1535 |
Zadomowienie
|
ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiła położna że jak buszuje w nocy to po porodzie może w nocy być aktywne i nie spać ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
sądzę że jak się rusza to jest jeden ruch tak jak kuksańce i przesunięcia ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=660
![]() |
#1537 |
Wtajemniczenie
|
Kism Filipa urodziłam w 39tc z wagą 4395 długi 60cm.W 31tc ważył 2600 a w 35tc 3500.Różnica jest pomiędzy nimi 1kg w 31tc a w 35tc ponad 1kg.Także myślę że większy nie będzie a ja mam albo na 62,68 lub 0-3m-ce(ale te też takie większe wzrokowo).kupię jakiś komplecik jeden na 56 tyle.Bo ja ssię wykosztuję z ciuchami a wiadomo że długo w nich nie pochodzi.
Dobra biorę się za porządki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Raczkowanie
|
witam mamusie!
ja nie liczę bo moja mała non stop się rusza, czasami ma przerwy godzinne. jakiś czas temu pisałyście na forum o kremach z filtrem dla dzieci, była dzisiaj w aptece i kupiłam linomag sun krem spf-30 jest na nim napisane: "zawiera filtr mineralny,dzięki czemu może być stosowany u najmłodszych dzieci, nawet niemowląt już od pierwszych dni życia". Co do brzucha to mi też twardnieje, ale na kilka sekund, nie jest to przyjemne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uciekam na miasto kupić mięsko na święta. Już widzę te kolejki. ![]() Nic, jakoś przeżyję. Dobrze że resztę zakupów mam zrobioną. A po ostatnie rzeczy typu chleb wyślę jutro mojego męża. To nasza mała tradycja. Zawsze go tak wrabiam....
![]() |
#1540 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam się tylko pochwalić, że od wczoraj mam szafkę dla Seby (właściwie to wyszła z tego całkiem przyzwoita szafa
![]() ![]() Poza tym przygotowania do świąt, ale bez szału, powoli i z częstymi odpoczynkami (właśnie mam jeden z nich ![]() Ja ruchów nie liczę, bo moje dziecko rusza się praktycznie cały czas, czasem bardzo intensywnie, czasem mniej, ale nawet jak (chyba) śpi to też od czasu do czasu ruszy stópką albo wypnie kuperek ![]() My do kościoła chodzimy - w Triduum, w święta, niedziele itd. i jest to dla nas ważne, nie na zasadzie odfajkowania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
ja chyba rodzę - właśnie odeszły mi wody....bo nie sądzę, żebym tyle sikała! zaraz przyjedzie kolega i zabiera mnie do szpitala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też muszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja komodę dla dzidziusia też mam i póki co to wszystko co kupię albo zamówię na all to upycham w tej komodzie i się nie mieści... po świętach biorę się za pranie ubranek, pakowanie torby, układanie wszystkiego i doprowadzenie małego pokoju do stanu używalności. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Zakorzenienie
|
kapukat my mamy ten sam termin
![]() ja do kościoła idę w sob jajka poświecić i w nd, na spowiedź nie dam rady w kolejce wystać
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-04-06 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
Niedawno wstałam, muszę trochę ogarnąć mieszkanie i pomyśleć nad menu na najbliższe dni, zrobić listę bo jutro rano z tż pójdziemy na zakupy. Do kościoła nie chodzę (jestem niepraktykująca a tż niewierzący) Super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie liczę, mój mały dużo się rusza ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-06 o 11:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Wtajemniczenie
|
kapukat, serio???????????
to przez to wieszanie firanek i wczorajsze mega porządki ![]() trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |||
Zadomowienie
|
Tak, dzień w dzień. Bo wieczorami nic zjeść nie mogę, bo czuję się wtedy jakbym miała pęknąć (tak jak przy przejedzeniu),a jak wrzucę w siebie tą michę to bynajmniej lżej mi i wiem, że witaminki dostarczone
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie liczę, bo mały jest na tyle aktywny, że nie ma to dla mnie sensu. Czasami jak wywija to się śmieje, że przygotowuje się do Euro i fale robi albo tańcz lambadę ![]() Cytat:
![]() Może spróbuj upiec z mieszanki, tak jak ja robię. Wychodzą pyszne i nie ma obaw że coś nie wyrośnie. Kapukat ![]() ![]() A co do Świąt to mąż ogarnął mieszkanie, a gotować nic nie musimy, bo śniadanie jemy u rodziców, a później jesteśmy zaproszeni do rodziny. Jedynie jutro piekę chleb i serniko-makowiec. Nic więcej do szczęścia nam nie trzeba ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-04-06 o 11:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie strasz my z kapukat mamy jeden termin a ja dziś wysprzątałam mieszkanie jeszcze tylko podłogę umyję ![]()
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1550 | ||
Zakorzenienie
|
nie... dosyć dużo się rusza
Cytat:
Cytat:
babka w piekarniku, wc posprzątane. czekam aż mi ciasto wyrośnie i zabieram się za sernik.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
Czyli jednak coś w tym jest że przed porodem ma się dużo energii
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Wtajemniczenie
|
no śliweńka, to Ty też się już szykuj
![]() Macie już ciąże donoszone więc nie ma co się martwić. Fajnie mieć już dzidziolka na Święta ![]() Jejku, Dziewczyny, takie dobre wiadomości powinnyśmy czytać cały czas ![]() Moja Haneczka jakaś mało ruchliwa ostatnio. Wcześniej brykała jak oszalała, teraz daje mamie tylko od czasu do czasu znać, że jest w brzuszku. Częściej się rusza jak siedzę, a nie jak leżę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wow!! trzymamy kciuki! za Was Kochana! ![]() aż mnie ciary przeszły... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | ||
Zakorzenienie
|
Niespecjalnie. Są pory, w których się rusza, i wiem, że wtedy się będzie ruszał.
Ja nadal sporo chodzę, maluję mieszkanie, więc wtedy jest spokojny. Ale wystarczy, że usiądę, położę się, to się zaczyna ![]() ![]() Cytat:
![]() Do tego ma bardo przyjemną cenę ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zadomowienie
|
nom
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- nie martw się, moje dziecię też jak leżę to czasem tylko się ruszy jakby od niechcenia a jak siedzę to prawie cały czas, z krótkimi przerwami |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
mam torbę spakowaną ale wolę by posiedziało jeszcze w środku
![]() ![]() ![]()
#1559 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Rozeznanie
|
od wtorku pakuję torbe do szpitala... bo zaczynam się stresować
![]() ![]() a teraz jak wylądowałam w szpitalu to był środek nocy a ja nie miałam ze soba nic ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.