|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
ale dobre te paluszki rybne meksykanskie
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic Ci nie będzie - uważaj na siebie Kochana!Ej, a dla mnie ten obrazek jest smutny... |
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
no niby tak, ale mnie jakos rozśmieszył
|
#3694 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Miał być śmieszny - chyba tkliwa się zrobiłam
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie ze zabieg trwał tak króciutko , gratki dla WasDziewczynki Wstawiam zdjęcie mojego brzuchola
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie też
Prince, a upadkiem naprawde już się nie martw - wierzę, że musiałas się bardzo przestraszyć, ale skoro to fiknięcie w żaden sposób nie dotkneło brzucha, to na pewno wszystko jest ok. Najlepiej już o tym nie myśl, bo martwieniem się zasmucisz malutką Ale tu cicho... Nudy, panie
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam zapiekankę, tż zaraz wróci i znów mam chwilkę na forum
Ale rzeczywiście pustki tu dziś straszne A parę duszyczek na wątku siedzi
|
|
|
|
#3700 |
|
Rozeznanie
|
A ja:
morfologie, mocz, przeciwciała, TSH, Toxo IgG, toxo IgM, Glukoze, Hbs, HCV, HIV ![]() ale przynajmniej bed miec wszystko za jednym zamachem, zamiast latac 5x. Z reszta to moje pierwsze badania w tej ciazy. Do glukozy trzeba naczczo byc, nie? |
|
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie kończę obiadek, sola,ziemniaczki i marchewka duszona. Ciastek jak nie upadłaś na brzuś i mała fika to na pewno wszystko jest ok
kasik śliczny brzuszek ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- wiecie że u czerwcówek kapukat odeszły wody? o jaaaaa
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- a na kiedy miała termin? |
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle ![]() fajny prezent od zajączka
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-04-06 o 16:22 |
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3707 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ooolllccciiaa
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak skróciła się dlatego krążek Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- o kurde !!!
|
||||
|
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamcie! Troszke Was podczytuje ale nie bardzo mam czas. U nas już lepiej. Jutro bede miała wolny dzien to może uda mi się nadrobić ten milion stron!
BUźki!!! |
|
|
|
#3709 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja dzisiaj od rana zapraacowana dlatego dopiero do was zagladam bylam w sklepie , poukladalam w szafie z ciuchami upieklam mufiny, sernik i babke i zaraz ide dalej cos robic ![]() Cytat:
ja mialam ziemniaczki , jajo i sorowke nic nadzwyczajnego . Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, to już majowo-czerwcowe się rozpakowują
![]() Ja też urodziłam w 37. tygodniu-dokładnie 3 tygodnie przed tp.
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
ładniutki
Dziewczyny chyba skreciłam na ty7ch schodach kostke bo mnie tak boli z emasakra ![]() Wrocilismy z zakupow, juz mamy wsio na swieta kupione. Tż zamiata a potem myje schody a ja sie objadam winogronem ciemnym ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- a ja Wam chcialam napisac jeszcze o mojej chrzesnicy ![]() juz tydzien lezy w szpitalu. A lekarze nie wiedza co jej jest. Ostatnio sie polepszyło, potem znowu zaczela wysoko goraczkowac, zaczela wymiotowac krwią , powiedzieli ze ma podrazniony przelyk od lekow itp. Nic dziwnego faszerują ją. Dodali znowu leki. Graczka wcale nie spada brzuszek ja boli, stwierdzili bolerioze ![]() miała wyjsc na swieta i niejest dobrze bo dalej wysoko goraczkuje, zostaje na swieta w szpitalu lekarze niewiedza jednak co jej wsumie jest dokladnie, brzuszek dalej Ją boli ![]() ![]() ![]() mowimy kuzynce(jej mamie) zeby zbarała stad Ją do szpitala gdzie indziej do wiekszgeo miasta tutaj to leczyc nie umieją na tym oddziale normalnie a ta zamiast zabrac przeniesc ją to czeka niewiadomo na co
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-04-06 o 16:58 |
|
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu Twojej małej kuzynki , trzymam kciuki ![]() Dziewczynki kończę już odezwę się pewnie dopiero we wtorek po świętach , bo sporo biegania i odwiedzin mnie czeka, życzę Wam miłych i spokojnych Świat z dużą ilością koniaczków w brzuszku |
|
|
|
|
#3713 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie mi przepisal gin. Pierwszy raz bo wczesniej walczylismy o utrzymanie tej ciazy i wogule nie bylo wiadomo czy cos z tego bedzie. Teraz tez sie troche stresuje tymi badaniami, bo mam lezec plackiem, a nie lazic po miescie... chcialam zeby mi w szpitalu zrobili jak bylam, to sie ordynator wsciekl...no i oczywiscie nie zrobili ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
o biedna ![]() i Ty i mala Ciekawe czy jej chociaz usg zrobili...czy tylko faszeruja i patrza co bedzie... ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- fajny termin w sumie - wszyscy na miejscu, swiateczna atmosfera ![]() byle tylko w szpitalu ktos zostal :P no i oby z dzieckiem wszystko ok bylo. Ja rodzilam w 38 tc poprzednio i to juz bylo w terminie. Powodzenia jej
|
||
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
hm, to dziwne.
Ja kiedys bylam z moimi z rotawirusem 3 dni - masakra. No ale my wiedzielismy co jest Tak ze wspolczuje... oby jej przeszlo |
|
|
|
#3716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zamówiłam wózek
|
|||
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Niepotrzebnie. Mój gin mówił, że 3 tygodnie przed terminem ciąża jest donoszona. Ginka Blueberry (?) mówiła to samo. Jasne, że dla maluszka każdy dzień jest ważny, ale jeszcze się nie denerwuj.
Pewnie myła okna, albo za bardzo przyłożyła się do innych śwątecznych porządków. Cytat:
Kiedyś po skręceniu przetańczyłam całego Sylwestra, bo noga bolała tylko w momencie uderzenia+skręcenia i ćmiła w czasie przerw w tańczeniu. Solidnie spuchła dopiero po półgodzinnym powrocie samochodem, a na miejscu okazało się, że pokonanie dwóch metrów do sypialni jest wyjątkowo trudnym zadaniem. Przed całym zajściem wypiłam chyba kieliszek alkoholu, ale oczywiście i w pogotowiu i w pracy nieźle się nabijali. Na początku chirurg stwierdził stłuczenie, a za dzień lub dwa, czyli jak zeszła część opuchlizny, to skręcenie i przez prawie miesiąc musiałam mieć szynę gipsową. O moich porannych wynikach wiem, tyle, że są w porządku. ich dietetycznymi odpowiednikami. Jednak nie przekazali wyników do mojej przychodni, a pielęgniarka powiedziała, że oni już zamykają , więc poprosiłam o nr, zadzwoniłam i szczegółów nie znam, ale wiem, że jest ok.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-06 o 17:29 |
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż zaczęłam się zastanawiać jak to będzie u mnie....kiedy się zacznie. Mojej kumpeli wody odeszły w sklepie jak wybierała farbę do pokoju małego
|
|
#3719 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moją szwagierkę w krzyżu bardzo łupało, akurat jej mąż rozmawiał z jakąś koleżanką na gadu, mówił o tym a ta znajoma że pewnie zaraz wody odejdą i nagle chlus ja się martwię że będę sama w domu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Nic Ci nie będzie - uważaj na siebie Kochana!

musi czekać za drzwiami..ale położne są świetne, odpowiadały na wszystkie pytania ciężarówek, znieczulenie jest za darmo. Powiedziano nam też żeby wsłuchiwać się w ruchy dziecka i jeżeli nie czujemy cały dzień bezzwłocznie jechać na ip. Ogólnie poród nabrał dla mnie takiego realnego wymiaru
Ale jestem pewna, że ie bedzie tak zle!
Oczywiście tak jak myślałam, wszystko jest ok, mała szaleje mimo, że nie zawsze ją czuję tak jakbym chciała lub tak, jak mnie przyzwyczaiła. Oglądałam trochę na przedpotopowym usg, ale nie jestem usatysfakcjonowana, bo sprzet był kijowy i niewiele było widać. Ale serduszko bije, maluch bryka, podczas badania kopał jak nie wiem.
pomogły bo prawie nie bolało
Nudy, panie
A parę duszyczek na wątku siedzi

ich dietetycznymi odpowiednikami.
, więc poprosiłam o nr, zadzwoniłam i szczegółów nie znam, ale wiem, że jest ok.